Radnička fronta

Koljite se i gložite!
jednokratni klon

Post 18 Dec 2014, 13:20

..a unda » wrote: i naravno da je razlika izmedju kapovica i pernara. ti i eks vidite slicnosti (baj d v ej.. jel ste vi pohadjali vjeronauk? :D) i ta vam je slicnost ruzna. vi samo gledate gdje cete sta ruzno vidjet. ja vidim razlike i ta mi je razlicitost lijepa, znacajna. gledam gdje cu sta lijepo vidjet. stas, osjetljiv sam, eto. :D :D
A mogao si i nekog drugog uzeti za primjer svog estetizma. :tuzni:

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 18 Dec 2014, 13:54

Kolinda Kitarović » wrote:
Pa bilo bi pošteno da čitaš postove ako već sudjeluješ u raspravi. Iako, nemojmo se sad praviti da nisi pročitao jer znamo da jesi. Ali ti to ne odgovara za poantu o nevinom Kapoviću pa si preskočio. I Zec i ja smo ti napisale svoja iskustva s tim što je itekako relevantno za to njegovo jer ima dodirnih točaka, ali je prilično različito. Ali ti si stavio prste u uši jer je to kao odjednom neka intima. Ja ne znam što je intimno u mržnji prema Srbima. Ja ih nisam mrzila nikad, ali imala sam neka zaostala shvaćanja o Domovinskom ratu i da ne ulazim sad dublje jer nije bitno. Ali Kapoviću ćemo oprostiti jer, jebiga, podrijetlo. Kao da nitko od nas nije rođen i odgojen (s tim da je on rođen i odgojen u Zagrebu, koliko znam) u sredini koja te natjera da dišeš pizdarije.
pa citam, citam nesto.. ali jel ih trebam ucit napamet? :D
citam, ali za sto mislim da je nebitno, da spada u neciju, nekakvu intimu, subjektivizam neki u kojeg se bolje ne dirat, to preskacem, zaboravljam, micem kao ne bitno.. :D

pa dobro, pisite vi svoja iskustva, ali nisu valjda iskustva necija jedino relevantna?

kako sta je to intimno u mrznji.. uopce? ako to nije intimno, ne znam sta je. ali nisam milsio bas na tu neku intimnost u vezi kapovica i te neke njegove mrznje. ne znam.. kazem, o tome bih trebao s njim nesto popricat, ako me zanima, ja tu mrznju sada ne vidim, lastan je vidi, ti je vidis.. to vam je za nesto linearan dokaz, ok..
Ja svoje upise na forumima ne nazivam nikakvim aktivizmom, ako si na to mislio jer aktivnost definitivno jesu. Slobodna aktivnost. Bila bi prilično udarena da ih takvima smatram. Ali ti govorim da naši postovi jesu odraz onog što mi jesmo. Daleko je lakše osobu upoznati da joj searchaš postove nego da popijete deset kava, to ti jamčim. Em je potrebna artikulacija stavova, em si uvjeren u nešto i razmišljaš o tome i nemaš srama to iznositi, dakle, to je nešto čvrsto, ne možeš to olako odbaciti i reći- pih, on je to pisao na forumu pa se to ne važi kao njegov stav. Kao stav se itekako računa.
Ili ćemo se svi praviti da naši upisi ne govore ništa o nama? Stvarno?
Dakako, postoji i efekt da često čovjek zapizdi više nego bi inače kad uđe u raspravu i da forum nekako ekstremizira stavove do apsurda, ali oni su i kad odstraniš taj višak i dalje prilično dobra predstava o čovjeku. Dakako, ne znači to da nikad netko nije napisao nešto glupo ili se osramotio u raspravi, ali govorim o generalnim stavovima koji se provlače kroz više rasprava.
ma nisam mislio na aktivizam, mislio sam na ne znam..na legitimaciju neku, poruku neku o sebi.

ok, dakle, bitno je sto je pisao po forumima, virtuala se racuna i neko ko je pisao onda po forumima ne moze sad drugacije pisat po forumima?
ok, stigmatizirajmo ga, demonizirajmo ga onda, da ga mozemo razapet sada i to mozda ne njega, nego ono sto on govori sada kao nesto sto je potpuno neprihvatljivo, a neprihvatljivo je sto nije on to rekao, nego eto, ne znam.. marks, engels, gramsi, trocki, lenjin..ne znam, adorno, markuze, from.. bodiljar.. habermas..eto, ajd, i deluze mislim, neka i njega :D, a neprihvatljivo je jer je nepoznato, a ono sto je nepoznato, toga nas je strah. :D
..ili nam je p oznato n esto drugo cega nas nije strah, pa onda ocemo to, sto uopce ne znaci da to nije lose, ali eto, navikli smo, upoznali smo, plivmo u tomenekak, pa nedaj boze veceg zla.... :D

eto, onda je govorio sto je govorio, virtualno govorio i to se racuna. sad govori sto govori i virtualno i nevirtualno, kompilira, sempla kako zna i umije i valjda onda, oce, i ja to vidim, tj ..to ja vidim. ti vidis nesto drugo i tebe je toga strah, i sta cu ja sad. ako se oces strasit, strasi se. ako ti je dosadilo bojat se, oces uzet cekic, uzmi. ako oces da neko umjesto tebe uzme cekic, daj mu ga i navijaj. ako ti sve oko tebe izgleda kao cekic, nosi transparent..ja sam zec, nisam ni vuk ni brokva i ocu bjezat. :D

ovo dalje necu sad komentirat, nije mi to sad bitno.. :D
jednokratni klon

Post 18 Dec 2014, 13:58

Ja ga niti stigmatiziram, niti razapinjem, niti demoniziram nego raspravljam i ukazujem na njegove postupke koji se mogu svesti pod zajednički nazivnik.
Ako je tebi nebitno što je on nekoć (iako, pitanje je je li to samo nekoć ili je naprosto tek ušutio jer takve stvari ne jenjaju lako) govorio i mislio i bio kako bih rekla, dosta emocionalan oko toga ( :zubo: ) onda ti je nebitno i bitno je samo što u njegovom makijavelističkom videu vidiš i prepoznaješ neke autore, ali ništa sem toga. I to je ok, ti to tako vidiš.
Nije to pitanje neznanja nego zaključaka o njegovoj ličnosti. Nije dakako nebitno na koga se on poziva, ali je bitno i kako to čini, kakvu vibru odašilje, što govori između redaka i kakav opći dojam ostavlja.
..a unda
Undaminator

Post 18 Dec 2014, 14:30

Kolinda Kitarović » wrote:Ja ga niti stigmatiziram, niti razapinjem, niti demoniziram nego raspravljam i ukazujem na njegove postupke koji se mogu svesti pod zajednički nazivnik.
Ako je tebi nebitno što je on nekoć (iako, pitanje je je li to samo nekoć ili je naprosto tek ušutio jer takve stvari ne jenjaju lako) govorio i mislio i bio kako bih rekla, dosta emocionalan oko toga ( :zubo: ) onda ti je nebitno i bitno je samo što u njegovom makijavelističkom videu vidiš i prepoznaješ neke autore, ali ništa sem toga. I to je ok, ti to tako vidiš.
Nije to pitanje neznanja nego zaključaka o njegovoj ličnosti. Nije dakako nebitno na koga se on poziva, ali je bitno i kako to čini, kakvu vibru odašilje, što govori između redaka i kakav opći dojam ostavlja.
zajdnicki nazivnik cega? kapovica i..koga..stepinca? ..markicke? karamarka? tomasicke? pernara? pa ko ti je ostao? zoka, pusicka, cacic..jel cacic ostao.. holica mozda.. :D
oni ne bi posegnuli za nasiljem? :D

sve sami socijalisti do socijalista koji vjeruju u socijalizam, ali se drze kapitala (ne knjige), ko pijani liberali ups, sloboda, plota sloboda. ono, uhvate se pijani liberali plota i onda govore.. ziv zazidan, ziv zazidan.... :D :D

evo, mogu ovo tvoje neko razmisljanje i li stav, mozda uopcit i pitat zasto mi u hrvatskoj, nemamo znacajnijih lijevih stranaka ili mozda citavo to lijevo krilo u nekim nijansama ili sareniej, pa i utjecajnije. pa ocito zato jer necemo. ne zelimo. dobro nam je ovako. esdepe koji.. kako je netko rekao, spama, zauzima tu lijevu poziciju uskracujuci prostor drugima nekim i glumi neku ravnotezu za koju, baj d vej kako se nesto govori i smatra da nece bas dovoljno ljudi glasat na sljedecim izborima, imas pritisak desne mase koja pusta i dozira te neke slobode, demokracije, sta li su, upravo onoliko koliko im to odgovara i ako treba daju do znanja tko je tu sila i koja su pravila igre.
eto, i mi na to pristajemo jer nas je strah nekog kapovica jer je bio stoka na forumu prije.

mislim ono, ti si s njim tamo na fejsu pricala, lijepo ti je sve o dgovorio.. i opet ne valja? pa kad bi tebi valjao kapovic? onda kad bude govorio ono sto ti zelis cut? ..ili ni to, reekao je ono sto je imao rec i sto si ti cula da je imao rec i to je tebi dovoljno? :D
moze on tebi sto puta rec da je svako normalan protiv nasilja, ali eeee, zasto je on toliko upro govorit da je protiv nasilja? :unda:

jel znas ti onaj vic o muji u vlaku i.. jes ti kinez? :D

aj, evo..aj ga fino pitaj, pristojno, jel, iskreno..da si ti cula da mu je nik bio stoka i da je mrzio srbe i da si cula daje prije stankovica admin ffzga morao izbrisat njegove postove i da te to buni, da ne znas jel on ekstreman, jel nije, ne znas sta mos ocekivat, jel ga se trebas bojat..
eto, sta ono, fino, pristojno, iskreno.. sta mos izgubit? mos samo dobit, imat ces za taj post miljun lajkova, post ce ti prenijet i indeks, i jutarnji i dnveno ha er i glas koncila.
pitaj ga direktno, ne okolo, pa ce ti nesto valjda odgovorit ili ne znam..u najgorem slucaju moze raspustit radnicku frontu.. :D :D

eto, pa ti onda svoj dojam poslije toga nazivaj opcim. :D

video mu je makijavelisticki mozda, pa sta? mislim, ono.. pa sta? ..kakav bi trebao bit.. sokratovski? :D
Lastan

Post 18 Dec 2014, 14:42

Bogme, ni meni nije jasno.
Neće on, srećom, nikad doći na vlast.
Neće na ovim izborima. Ali budući da nam zemlja sustavno propada i da je prilično nevjerojatno da će neka sljedeća garnitura obrnuti taj trend, računam na jačanje raznih ekstremizama.
jednokratni klon

Post 18 Dec 2014, 14:42

..a unda » wrote: zajdnicki nazivnik cega? kapovica i..koga..stepinca? ..markicke? karamarka? tomasicke? pernara? pa ko ti je ostao? zoka, pusicka, cacic..jel cacic ostao.. holica mozda.. : D
oni ne bi posegnuli za nasiljem? : D
Toliko si se uzrujao što me nisi uvjerio da i ne čitaš više uopće. :D Ne pod zajednički nazivnik s njima nego da se njegovo djelovanje tad i sad može svesti pod zajednički nazivnik.
mi na to pristajemo jer nas je strah nekog kapovica jer je bio stoka na forumu prije.
A jebote, crkoh na ovo. :rofl:
mislim o no, ti si s njim tamo na fejsu pricala, lijepo ti je sve o dgovorio.. i opet ne valja? pa kad bi tebi valjao kapovic?
Jao, pa ti se još nadaš da on mene može izmanipulirati. Kjut. :ckzubo: Pazi ti pitanja, ja kažem da ne valja, a ti meni "a kada bi ti valjao?". :rofl: Kad bih bila hipsterica mlada. :trep:

onda kad bude govorio ono sto ti zelis cut? ..ili ni to, reekao je ono sto je imao rec i to je tebi dovoljno? : D
moze on tebi sto puta rec da je svako normalan protiv nasilja, ali eeee, zasto je on toliko upro govorit da je protiv nasilja? :und a:
Što, što ja želim čuti? Pa zar nije normalno da se ljudi prepoznaju ili ne prepoznaju prema zajedničkim stavovima? Kako je to govorenje što netko želi čuti? :D
Je, fino mi je rekao i fino sam ja njemu rekla i šta sad? :raspa: A to je govorio pred auditorijem od koliko ono lajkača i navijača? :cerek:
jel znas ti onaj vic o muji u vlaku i.. jes ti kinez? :D
Ne znam. :kokice:
aj, evo..aj ga fino pitaj, pristojno, jel, iskreno.
:facepalm:
I onda ćeš kasnije reći- neee, nisam te ja tjerao, nisam ja ništa rekao.
.da si ti cula da mu je nik bio stoka i da je mrzio srbe
:rofl: :rofl: :rofl:
i da si cula d aje p rije stankovica admin ffzga mora izbrisat njegove postove i da te to buni, da ne znas jel on ekstreman, jel nije, ne znas sta mos ocekivat, jel ga se trebas bojat..
Ja se njega uopće ne bojim. Niti na temelju fizičke sile niti intelektualne. Štoviše, takvi vonabi autoriteti u meni samo mogu probuditi želju da ih prcam, ništa više.
Tako da, nema potrebe da ga to pitam.
eto, sta ono, fino, pristojno, iskreno.. sta mos izgubit? mos samo dobit, imat ces za taj post miljun lajkova, post ce ti prenijet i indeks, i jutarnji i dnveno ha er i glas koncila.
pitaj ga direktno, ne okolo, pa ce ti nesto valjda odgovorit ili ne znam..u najgorem slucaju moze rasputit radnicku frontu.. :D :D
Čuj, ja sam svoj sud donijela, a tebe to žulja, pa pitaj ga ti što želiš. Jer jamačno bi rekao da je mrzio ili mrzi Srbe i ne bi me uopće blokirao i nazvao tržišnom talibankom (ok, priznajem, to bi bilo hilerijus). Čak bih to i napravila da ti dokažem da je totalitarist, ali neću, nije mi zanimljivo.
eto, pa ti onda svoj dojam poslije toga nazivaj opcim. :D
Više od općeg ne mogu imati jer ga sigurno nitko neće upoznati iz šablonskih odgovora ili kako netko mudar reče "hipi fora, hihihi" koje prodaje javno.
video mu je makijavelisticki mozda, pa sta? mislim, ono.. pa sta? ..kakav bi trebao bit.. sokratovski? :D
Ništa, ništa, super.
jednokratni klon

Post 18 Dec 2014, 14:46

Lastan » wrote: Bogme, ni meni nije jasno.

Neće na ovim izborima. Ali budući da nam zemlja sustavno propada i da je prilično nevjerojatno da će neka sljedeća garnitura obrnuti taj trend, računam na jačanje raznih ekstremizama.
Možda kad bi se zaista ujedinio s pernarovcima i još nekim, ali ovako samostalno, sumnjam. Iako, vjerojatnije je da će jačati desni ekstremizmi, a njima eventualno predviđam prelazak praga ili sudbinu SRP-a.

A i teško da će itko koalirati s njima, sad nam prije slijedi negdje osam godina HDZ-ove vladavine.
Beau

Post 18 Dec 2014, 14:56

nije mi nikakav problem prihvatit da je mate kapovic umobolni diktator :zubo:
neš ti, nije ni prvi ni zadnji.

ali šta jebeno ne valja u onom videu da mi je znat :rofl: :rofl: :facepalm:
ma neka sam naivna, neka sam tupa glupa i izmanipulirana sto puta, ja i dalje ne bi volila gledat taj video vašim očima :D
mislim, čovjek se normalno ponaša. normalno priča, pametno priča. tu i tamo ponešto problematično izgovori.
problematično, okej, nema veze. zapišem to negdje u podsvijest i vozim dalje.

i eto prevario me, ajmo reć. lukav je i inteligentan i točno je znao kako će me izmanipulirat.
ma svejedno, ja i dalje ne bih htjela bit ta osoba koja će takvog majstora prepoznat u sat vremena videa tog konkretnog videa.
i proglasit ga umobolnikom bez zadrške. ne že li N :ne zna: :D
što kaže unda, volim tražit ljepotu gdje više mogu. a proces prepoznavanja jednog kapovića kao umobolnika oću da traje dulje.

i ne, pernar i kapović se ne mogu uspoređivat :o :cheer:
Lastan

Post 18 Dec 2014, 14:58

Kolinda Kitarović » wrote:Možda kad bi se zaista ujedinio s pernarovcima i još nekim, ali ovako samostalno, sumnjam. Iako, vjerojatnije je da će jačati desni ekstremizmi, a njima eventualno predviđam prelazak praga ili sudbinu SRP-a.

A i teško da će itko koalirati s njima, sad nam prije slijedi negdje osam godina HDZ-ove vladavine.
Možemo očekivati jačanje svih ekstremizama. Osim centralnih. :zubo:

Ja ću, kao što rekoh, radije biti pesimist, pa da se ugodno iznenadim. Jer mi se nimalo ne čini da ovo nema nikakve perspektive u zemlji koja ovako tone.
jednokratni klon

Post 18 Dec 2014, 14:59

Bo, jebiga, nadarena sam za čitanje ljudi, e sad, to se može shvatiti dvojako, kao dar ili prokletstvo, ali eto, jesam. :raspa:
Ok, dešavalo se da potisnem to u ime nekakvog kvazioptimizma, davanja šansi, ali uvijek se prvi dojam ispostavio točnim.
Beau

Post 18 Dec 2014, 15:00

Kolinda Kitarović » wrote:Bo, jebiga, nadarena sam za čitanje ljudi, e sad, to se može shvatiti dvojako, kao dar ili prokletstvo, ali eto, jesam. :raspa:
uff, ovo kad čujem...lampica se pali odma :E
Beau

Post 18 Dec 2014, 15:01

ja sam se milion puta zajebala u procjeni ljudi. i fala kurcu da jesam.
ma nema onog koji nije.
ima samo onih koji to ne zele vidit ili priznat.

ne bih volila da je sve tako na prvu očito. i nemoguce je da je.
jednokratni klon

Post 18 Dec 2014, 15:05

Ja ti velim. :D Svaki put sam znala. Druga je priča što sam se svjesno upuštala i to me čini glupom, ali znala sam da nešto ne štima, gut feeling ili očitavanje sitnih detalja i moja sklonost overanaliziranju. Ali kako se obično misli da je to nemoguće, zato i jesam davala šanse. :ne zna:

Ok, kad sam bila teen, nisam kurca znala, istina. :o
Beau

Post 18 Dec 2014, 15:12

Kolinda Kitarović » wrote:Ja ti velim. :D Svaki put sam znala. Druga je priča što sam se svjesno upuštala i to me čini glupom, ali znala sam da nešto ne štima, gut feeling ili očitavanje sitnih detalja i moja sklonost overanaliziranju. Ali kako se obično misli da je to nemoguće, zato i jesam davala šanse. :ne zna:

Ok, kad sam bila teen, nisam kurca znala, istina. :o
ma ok.
ja sam jako naivna osoba, odavno to znam. svi to znaju.
ali sam tvrdoglavo naivna. i u pravu sam si i kad nisam u pravu :zubo:

i stoga je moje uvjerenje da je taj kapović mogao bit i vrlo zdrava osoba, snimit isti taj video, a ti i zeka bi ga proglasile umobolnikom :cerek:
naravno da ti to ne vjerujes. ali ja upravo jako u to vjerujem i samo iz tog razloga sam rekla da ne želim u tom videu vidit to sta vi vidite.

uostalom, ja još uvijek ne znam je li kapović takav. to tek čekam da otkrijem :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 18 Dec 2014, 15:16

Kolinda Kitarović » wrote: Toliko si se uzrujao što me nisi uvjerio da i ne čitaš više uopće. : D Ne pod zajednički nazivnik s njima nego da se njegovo djelovanje tad i sad može svesti pod zajednički nazivnik.
..ma isti kua. :D
dejlovanje onda je djelovanje ovih navedenih koji, eto, nisu ekstremi nego su, ne znam.. vrapcici?

sta ja znam na sto i nakoga si mislila kad je svaki cas virtuala, nevirtuala.. :D

Jao, pa ti se još nadaš da on mene može izmanipulirati. Kjut. :ckzubo: Pazi ti pitanja, ja kažem da ne valja, a ti meni "a kada bi ti valjao?". :rofl: Kad bih bila hipsterica mlada. :trep:
ti? pa tebe iznamipulirat cas posla. da ti u onom naslovu videu nije pisalo manipulacija, ko zna sta bi ti mislila da je to.
ono, trebalo je crtat za svaki slucaj.. stavit naslov ispod slike.. ovo je slika. :D

srecom da se ti ne bavis manipulacijom pa je ne mos ni prepoznat. :zubo: :D

Što, što ja želim čuti? Pa zar nije normalno da se ljudi prepoznaju ili ne prepoznaju prema zajedničkim stavovima? Kako je to govorenje što netko želi čuti? :D
Je, fino mi je rekao i fino sam ja njemu rekla i šta sad? :r aspa: A to je govorio pred auditorijem od koliko ono lajkača i navijača? :cerek:

sta ja znam sta ti zelis cut? pitaj ga..kapovicu, sta ja zelim cut?

tako je jedan moj stalno narucivao juhu u restoranu, naslonio bi se na stolicu, prekrizio prste na rukama na trbuhu i pitao bi konobara.. a bih li ja jednu juhicu? :D :D

e, naravno, govorio je pred auditorijem, a doma na zahodu vice.. nasillje, nasilje, cekic, krv.. :D :D
Ne znam. :kokice:
u kupeu vlaka, voze se mujo i jos jedan covjek. sjeo mujo nasuprot njega i nista..covjek cita novine, a mujo ga gleda..
i voze se oni tako, ovaj cita novine, mujo ga gleda, gleda i upita ga.. ej, je ti kinez?
obaj malo odmakne novine, po gleda muju ispod naocala i kaze..ne, nisam kinez.
i dalje se oni voze, voze, klopraju, a mujo opet.. a jel si ti kinez?
ma ne, nisam kinez, ovaj mu odgovori.
i opet tako, nakon nekog vremena, mujo.. ma ti si kinez, jelda?
ma ama nisam kinez, odakle ti to?
aj, aj, kinez si, jel tako?
ma bozji covice, sta ti je, nisam kinez.
ma pricaj ti price, ti si kinez, jel da da si kinez, jelda..
ovaj covjek, da ga skine vise, da ga pusti mujo na miru, kaze..eto, je, kinez sam jesam, eto..
pa zasto onda nemas kose oci.. kaze mu mujo.

:facepalm:
I onda ćeš kasnije reći- neee, nisam te ja tjerao, nisam ja ništa rekao.
pa naravno da te ne tjeram. jel vidis da pogresno procjenjujes sto je to nasilje. :Djest, rekao sam, ali te ne tjeram. ti ako neces neces, a zasto neces, valjda ti znas zasto, to ti samu sebe nseto onda tjeras da ne napravis? :kokice:
Ja se njega uopće ne bojim. Niti na temelju fizičke sile niti intelektualne. Štoviše, takvi vonabi autoriteti u meni samo mogu probuditi želju da ih prcam, ništa više.
Tako da, nema potrebe da ga to pitam.
pa zasto bi ga se bojala? ok, nemas potrebe ga pitat i nemoj ga onda pitat. ali ga imas potrebe prcat. pa onda ga prcaj pitanjem. :kokice:

Čuj, ja sam svoj sud donijela, a tebe to žulja, pa pitaj ga ti što želiš. Jer jamačno bi rekao da je mrzio ili mrzi Srbe i ne bi me uopće blokirao i nazvao tržišnom talibankom (ok, priznajem, to bi bilo hilerijus). Čak bih to i napravila da ti dokažem da je totalitarist, ali neću, nije mi zanimljivo.
pa bravo, donijela si sud, cestitam. ne znam zasto bi to mene smetalo? i ne znam ja sta bi on jamacno rekao, ja ga ne poznam tako dobro kao ti, to ocito ti znas sto bi on rekao, sto je i normalno, jer sud si donijela. :D
Više od općeg ne mogu imati jer ga sigurno nitko neće upoznati iz šablonskih odgovora ili kako netko mudar reče "hipi fora, hihihi" koje prodaje javno.
ja uopce ne mogu imat opce misljenje. mislim ne znam..kakvo, sta..? tipa.. opce misljenje je da je list na stablu, sta?
Ništa, ništa, super.
pa naravno da je nista. naravno da je super. makijaveli je bio pametan covjek.. dan danas se svi ponasamo po njegovim dijagnozama. dobro nas je opisao.. : D
jednokratni klon

Post 18 Dec 2014, 15:25

..a unda » wrote: ..ma isti kua. :D
dejlovanje onda je djelovanje ovih navedenih koji, eto, nisu ekstremi nego su, ne znam.. vrapcici?
A gdje sam ja rekla da nisu esktremi, samo drugog spektra?
srecom da se ti ne bavis manipulacijom pa je ne mos ni prepoznat. :zubo: :D
A gdje se ja to i kako bavim manipulacijom? :D

I da, baš je čas posla, evo nit je video uspio niti ti. :D
sta ja znam sta ti zelis cut? pitaj ga..kapovicu, sta ja zelim cut?
To ga ti pitaj i nosi ga doma.
tako je jedan moj stalno narucivao juhu u restoranu, naslonio bi se na stolicu, prekrizio prste na rukama na trbuhu i pitao bi konobara.. a bih li ja jednu juhicu? :D :D
:rofl:
e, naravno, govorio je pred auditorijem, a doma na zahodu vice.. nasillje, nasilje, cekic, krv.. :D :D
Ne ulazim u to.
ovaj covjek, da ga skine vise, da ga pusti mujo na miru, kaze..eto, je, kinez sam jesam, eto..
pa zasto onda nemas kose oci.. kaze mu mujo.
A je li taj nekinez prvo održao govor da nije baš kinez, ali nije da nekad ne govori kineski?
pa zasto bi ga se bojala? ok, nemas potrebe ga pitat i nemoj ga onda pitat. ali ga imas potrebe prcat. pa onda ga prcaj pitanjem. :kokice:
Nemam ni to, samo kažem što u meni to zna izazvati.
pa bravo, donijela si sud, cestitam. ne znam zasto bi to mene smetalo? i ne znam ja sta bi on jamacno rekao, ja ga ne poznam tako dobro kao ti, to ocito ti znas sto bi on rekao, sto je i normalno, jer sud si donijela. :D
Jesam, da.
ja uopce ne mogu imat opce misljenje. mislim ne znam..kakvo, sta..? tipa.. opce misljenje je da je list na stablu, sta?
Opći dojam.
pa naravno da je nista. naravno da je super. makijaveli je bio pametan covjek.. dan danas se svi ponasamo po njegovim dijagnozama. dobro nas je opisao.. : D
Je.
..a unda
Undaminator

Post 18 Dec 2014, 15:40

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 18 Dec 2014, 15:52

Planirate opsežan socijalni program. To je nemoguće financirati bez nepovoljnog zaduživanja.

Draženka Kosić: Ustvari, puno toga je moguće i redistribucijom već postojećih sredstava. Pri tome mislim na iznimno progresivno oporezivanje, uključujući i nekretnine, kapital i ostale oblike 'oplođivanja' novca, ukidanje nevjerojatno izdašnog financiranja vjerskih institucija (uz to i potpuno neoporezivih!), kao i istupanje iz moralno neobranjivog i vrlo skupog NATO pakta, o kojem nas ionako nikada ništa nisu pitali. Također, reorganizacija administracije i lokalnih samouprava i ukidanje politički namještenih poslova sigurno može osloboditi sredstva iz proračuna, a na kraju ostaju i potpuno skandalozna izdvajanja za političku klasu i sve privilegije koje ona dobiva, a što je ionako ne sprečava da vodi katastrofalnu ekonomsku i socijalnu politiku uz stalnu korupciju već desetljećima.

:S :S :S
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 18 Dec 2014, 15:55

Nemoguće je nacionalizirati imovinu koju planirate, ponajprije banke. Ne postoji ni pravno ni financijsko uporište za to.

Marko Milošević: Apsolutno odbijamo tvrdnju da su nacionalizacije nemoguće. Čak i u ovako korumpiranom i nefunkcionalnom političkom sistemu kao što je naš, u više navrata je Državna revizija izvještavala Sabor o epidemiji nepravilnosti i ilegalnih procesa u procesu privatizacije na brojnim primjerima. A to je objavljeno bez ikakve stvarne političke volje da se nešto poduzme. Zamislite koliko kriminala bi u tom procesu pronašla politička opcija čija bi jedna od glavnih svrha bila da se obračuna sa privatizacijskom pljačkom? Koliko ukradenih, opljačkanih i nestalih poduzeća su svima poznata a nikad procesuirana javna tajna po Hrvatskoj? Uloga "naših" banaka u stečajnim, privatizacijskim i korupcijskim manevrima zadnjih godina i desetljeća, kao i njihovo redovno servisiranje i skladištenje novca najrazličitijih kriminalaca i mafijaša, domaćih i uvoznih, većini je ljudi već posve poznata stvar. Samo je pitanje političke volje da reagira na zahtjeve 'odozdo', kako bi se oni proveli.

Di mi je unda da ponovo pita mikya ili mene o nacionalizaciji... :raspa:
Euklid
old school

Post 18 Dec 2014, 16:00

Radnička fronta je za samoupravljanje, koje se pokazalo neučinkovitim u Jugoslaviji; moderno poduzetništvo nema vremena za tako spore procedure.

Marko Milošević: Samoupravljanje koje se pokazalo neučinkovitim je korumpirano, birokratsko 'samoupravljanje' u jednopartijskom sistemu bez učinkovite demokratske kontrole odozdo, od strane radnika uključenih u proces organizacije rada. Nije bila loša ideja, nego provedba. Na nižim razinama, tamo gdje je bilo i manje razloga za korupciju i "partijske prste", samoupravni model davao je konzistentno vrlo dobre rezultate. O tome postoje brojne studije. A čak i onako iskrivljen i nepotpun model radničkog samoupravljanja, nastao u suštinski nedemokratskom društvu, davao je neusporedivo bolje ekonomske rezultate nego bilo što što provodimo u samostalnoj Hrvatskoj.

Smatramo uvredom za inteligenciju ne samo nas, nego i svih radnika u Hrvatskoj, izjave da su radnici nesposobni odlučivati o pitanjima koja se tiču organizacije i obavljanja posla kojeg ljudi rade po 5, 10, 15 ili 30 godina. Samo je pitanje postavljanja kvalitetnog, transparentnog i efikasnog modela kojim će se to organizirati, a to mi namjeravamo napraviti u suradnji sa svim progresivnim snagama, jednom kada budemo u mogućnosti utjecati na takva pitanja.

Aj nek mi neko veli da ovo nije prepisao od mene od riječi do riječi :box:
Euklid
old school

Post 18 Dec 2014, 16:02

Nitko nije riješio nezaposlenost, teško da to može napraviti RF.

Draženka Kosić: Nitko nije ni pokušao riješiti nezaposlenost. Da bi se zaposlenost pokrenula, javni sektor, iza kojeg stoji progresivna, lijeva državna vlast, mora preuzeti odgovornost i kontrolu nad ključnim ekonomskim polugama u društvu i usmjeriti ih u pokretanje proizvodnje. Očito je da tržište nema nikakvu namjeru da to učini. Tržište je u svojoj suštini kartel najmoćnijih igrača koji diktiraju pravila igre, i ako tržište procijeni da mu je u interesu proizvodnja u Aziji ili Africi, ili gdje god mu je isplativije, mi se možemo pozdraviti i s tržištem i s investicijama – ako ne preuzmemo kontrolu barem nad onim što sami proizvodimo, a što je trenutno velikom većinom u rukama malog broja domaćih i stranih tajkuna i korporacija.

Ma jebeš mene, trebao sam odmah cijeli tekst kopipejstat a ne se zajebavat dio po dio...
jednokratni klon

Post 18 Dec 2014, 16:02

Eto, ako čitaju ovo i prepisuju, onda ne treba ništa pitati, unda bezveze pizdi. :unda:
Euklid
old school

Post 18 Dec 2014, 16:06

Image

(Powered by frubar.net)

:S :S :S :S
jednokratni klon

Post 18 Dec 2014, 16:06

Euklide, ko šiparica si neka, saberi se. :kokice:
Euklid
old school

Post 18 Dec 2014, 16:08

Jebote, di je Zoka od svega ovoga što žele ovi divni, mladi ljudi... tisućama milijardi svjetlosnih godina.

Kad se bolje sagleda on je u stvari jedan umjereni desničar. I to onaj neuspješan...
  • Information