Radnička fronta
-
jednokratni klon
.............................................................................................................................................................. 
Pozvan sam ovamo da kažem koju svoju o Radničkoj fronti.
Iskreno, ne dâ mi se.
Jer bi to značilo da moram reći neku pametnu o političkom i ekonomskom programu trijumvirata u kojem je Mate Kapović, čovjek koji nije razumio zakon ponude i potražnje ni pred deset godina, kad smo se - obojica kao ekonomski laici - klali oko tih stvari. I koji ga ne razumije ni danas.
E pa oprostite mi, ljudi dragi, ali ja tu nemam što reći.
Mada je barem shvatio - u manje od desetljeća - da ako već ima ideje za preraspodjelu sredstava iz državnog proračuna, to se ostvaruje preko političke platforme, na izborima, a ne blokiranjem fakultetske nastave.
Mogu navijati da dobiju glasove na izborima. O, da.
Bila bi to predivna lekcija za sve one koji su spavali kad je trebalo čitati i analizirati Životinjsku farmu.
Vidio sam što su on i ekipa napravili od famoznog plenuma - tada sam FFZG nazivao Životinjskim farmultetom - i ne mogu vam opisati zluradost koja me obuzme kad pomislim da bi ta ekipa mogla dobiti vlast.
Takvog diktatora nismo imali u novijoj povijesti.
Molim vas, glasajte za te genijalce. Dugo nisam doživio napad pravog histeričnog smijeha; onako baš da se doslovno valjam po podu i ne mogu do zraka.
Ovo bi moglo nadmašiti i prvo gledanje Duck Soupa.
Iskreno, ne dâ mi se.
Jer bi to značilo da moram reći neku pametnu o političkom i ekonomskom programu trijumvirata u kojem je Mate Kapović, čovjek koji nije razumio zakon ponude i potražnje ni pred deset godina, kad smo se - obojica kao ekonomski laici - klali oko tih stvari. I koji ga ne razumije ni danas.
Mada je barem shvatio - u manje od desetljeća - da ako već ima ideje za preraspodjelu sredstava iz državnog proračuna, to se ostvaruje preko političke platforme, na izborima, a ne blokiranjem fakultetske nastave.
Bila bi to predivna lekcija za sve one koji su spavali kad je trebalo čitati i analizirati Životinjsku farmu.
Vidio sam što su on i ekipa napravili od famoznog plenuma - tada sam FFZG nazivao Životinjskim farmultetom - i ne mogu vam opisati zluradost koja me obuzme kad pomislim da bi ta ekipa mogla dobiti vlast.
Molim vas, glasajte za te genijalce. Dugo nisam doživio napad pravog histeričnog smijeha; onako baš da se doslovno valjam po podu i ne mogu do zraka.
-
jednokratni klon
Tko je zvao Lastana? 
Lastane, znači li to da ćeš im dati glas?
Lastane, znači li to da ćeš im dati glas?
Ako procijenim da su daleko najgora opcija, da, dobit će moj glas.
Kao što će - barem u prvom krugu - glas na predsjedničkim izborima od mene dobiti Vodomar Frčlopir.
-
jednokratni klon
Di je sad unda da izrazi teško negodovanje usporedbe Vilija s Kapovićem. Već se čerupao s nama oko toga. 
ko te zvao?Lastan » wrote:Pozvan sam ovamo da kažem koju svoju o Radničkoj fronti.
Iskreno, ne dâ mi se.
ma ne, mislim, nisam htio rec ko te zvao, ono u smisllu ko te zvao, napokon si se ukazao ovdje, nego ko te bas ono, zvao?
a bit ce ja?
ah tu smo.. studentski prosvjedi. da, ne vidim da se ista bolje u ovoj drzavi napravilo od toga. barem sto se tice filozofskog u zagrebu.
ocito je to bio zadnji trzaj ffzga..
sto si ti zagovarao na tom plenumu? nikad nisam to shvatio.
kod ponude i potraznje se i nema sta bas puno shvatit, onako samo za sebe, tako da ne znam u vezi cega ste uopce pricali.
nikako mi nije jasno zasto se ljudi ne svadjaju oko troskova nego oko nekih nebitnosti posljedicnih.
zasto bi glasali za njih? cekaj malo, kud si navalio?
mozda ako nesto nekud krene nekim tokom malo nekako.. kaoticnijim, recimo (iako se tu danas i ne radi o nekom kaosu, nego vise o nekoj namjeri, kontroli, ventiliranju pritiska), pa onda se mozda oni pokazu kao neka snaga, bilo da se iskoristi tu neki t renutak, bilo da i h se nekako nekom dovoljnom masom instalira na tu poziciju u kojoj bi mogli nesto vise participirat u nekoj vlasti.
a ono, po nekom redu voznje, nista se tu zapazenije politicki ne moze ocekivat, prije onih izbora, nakon ovih izbora.
inace, evo, trka je neka i kapovic se ukljucio da iskoristi vjerojatnu promjenu izbornog zakona..ne znam sad kako ce to ic, jel vrijede te neke izborne godine za te zakone, kad ce bit izborna ta godina itd, ali eto , npr m arkicka na to racuna, ima jos toga sto ce na to racunat da se uvali malo u sabor, pa zasto ne bi i kapovic pokusao?
ono, jel ti mislis da bi trebala bit malo veca, jaca zastupljenost neke te, kololokvijalno nazovimo, ljevice u saboru ili bi sve to lijevo trebalo polit petroljem i zapalit?
mislim, jel ti vidis ikoga na nekoj lijevoj strani da se profilira kao nesto na ciju bi ti prisutnost u saboru pristao?
mislim, budimo realni.. ako se kapovic i rf i odluce formalno, aktivno i angazirano kandidirati za ucesce u vlasti, saboru, pa to bi se eventualno u najboljem slucaju (najgorem scenariju, kako god ko oce) radilo o jednom mjestu, dva.. tri, eto.. ma neka je i pet, ma neka je i sest , sto vec spada u fantastiku, pa cak i ako se bude radilo o nekoj koalicijici, ali ne vidim razloga zasto ta er ef ne bi bila zastupljena u saboru?
..narocito kao neka, eto, ravnoteza.
dakle, o nekom dolasku na vlast te er ef..naravno, ukoliko nesto ne linearno ne krene, nema tu ni govora.
ali, da ne bi bila dobra prisutnost neceg slicnog, mislm da bi bila dobra..da bi to bilo dobro. i to ne samo er ef, bilo bi dobro da postoji prisutnost nekoliko lijevih stranaka u saboru.
eto, lastane, mislim da hiperventiliras uprazno..
-
jednokratni klon
Znala sam. Svi su ti histerični ako ne štuju Matu i ekipu.
Na plenumu nisam zagovarao ništa. Ne pregovaram s teroristima...a unda » wrote:sto si ti zagovarao na tom plenumu? nikad nisam to shvatio.
Nema se šta puno shvatit, ali njemu nije uspjelo ni toliko.kod ponude i potraznje se i nema sta bas puno shvatit, onako samo za sebe, tako da ne znam u vezi cega ste uopce pricali.
Genijalan poredbenopovijesni lingvist. Imbecil za ekonomiju.
Jer bi mene to zabavilo.zasto bi glasali za njih?
Jer sam pesimist.i zasto mislis da bi oni mogli dobit vlast?
Ja pristajem na svašta, a glasam za najgoru dostupnu opciju.ono, jel ti mislis da bi trebala bit malo veca, jaca zastupljenost neke te, kololokvijalno nazovimo, ljevice u saboru ili bi sve to lijevo trebalo polit petroljem i zapalit?
mislim, jel ti vidis ikoga na nekoj lijevoj strani da se profilira kao nesto na ciju bi ti prisutnost u saboru pristao?
Po teoriji potkove, ekstremna se ljevica minimalno razlikuje od ekstremne desnice. Kapović je divan primjer za to jer ga se sjećam dok je bio desni ekstremist.
Hihi, ravnoteža.mislim, budimo realni.. ako se kapovic i rf i odluce formalno, aktivno i angazirano kandidirati za ucesce u vlasti, saboru, pa to bi se radilo o jednom mjestu, dva.. tri, eto.. ma neka je i pet, ma neka je i sest , sto vec spada u fantastiku, pa cak i ako se bude radilo o nekoj koalicijici, ali ne vidim razloga zasto ta er ef ne bi bila zastupljena u saboru?
..narocito kao neka, eto, ravnoteza.
Ne vidiš? Glasaj za njih. Možda uvidiš.
Malo mi se puta u životu pesimizam pokazao neopravdanim.eto, lastane, mislim da hiperventiliras uprazno..![]()
-
jednokratni klon
A vidiš. Ako smo mi iracionalne i emocionalne, pitam se što sad s Lastanom ne valja. I je li barem on pročitao Kapital.Zekoslawa » wrote:Šta, i Lastan ima stvari?
Lastane, jel istina da je Kapović na ffzg forumu imao rasističke ispade, ako se sjećaš?
naravno da si znala. i unaprijed znam sta ti unaprijed znas, nije to neki problem.
cuj, ja nisam spominjao napadaje histericnog smijeha. ono, bas sam bio blag i umirujuci nekako.. kad neko pocne hiperventilirat, nanjbolje mu je rec.. nije ti to nista. mislim, ne obracat paznju, pa ce onda i hipervetilator vidjet da nema realnog, racionalnog razloga za neku takvu samoindukciju..
-
jednokratni klon
Vidim, pisala sam dok je odgovarao. Znači, istina je. Mene zanima kakav to mora biti sklop da se netko iz ekstremnog desničara pretvori u ekstremnog ljevičara i onda one koji nisu za njega naziva pazi smijeha ekstremnim centristima. Ekstremni centristi.Zekoslawa » wrote:Eno ti je odgovorio na to pitanje gore.
Ali da, rekoh ja kad se unda snebivao da kako mogu usporediti Pernara, Vilibalda i Kapovića jer kao, oni su desni populisti, a on je ljevičar pa time izuzet od ekstremizma. Mhm. Zapravo, ima logike, jedan je ekstrem zamijenio drugim.
Najbolje je od svega što ja uopće ne mogu zamisliti Lastana kako se histerično ceri. Dok ga nisam vidjela, zamišljala sam ga ko one na kraju reklama za lijekove kad izgovore 485 riječi u sekundi i čuješ samo indikacije... ljekarniku. Sad ga prije zamišljam kako drži sate joge, govori da duboko udahnemo uz zvuke oceana ili tako nešto. 
-
jednokratni klon
Ni ja.Zekoslawa » wrote:Najbolje je od svega što ja uopće ne mogu zamisliti Lastana kako se histerično ceri. Dok ga nisam vidjela, zamišljala sam ga ko one na kraju reklama za lijekove kad izgovore 485 riječi u sekundi i čuješ samo indikacije... ljekarniku. Sad ga prije zamišljam kako drži sate joge, govori da duboko udahnemo uz zvuke oceana ili tako nešto.
Čak ni kad se ražesti, ne doživljavam ga tako.
A i gledala sam ga na tv-u, skroz djeluje miran, mirniji nego na forumu.
-
jednokratni klon
Što bi mi osporio? Da je Kapović bio desni ekstremist, a napisao je to?
-
jednokratni klon
Ma undu jebe što nikako da nas obrati da lajkamo kapovića.Zekoslawa » wrote:Šta ćemo sad, o biti, bitku, biću, jestastvu, sućstvu i to?
I o bićevitosti, dakako.Zekoslawa » wrote:Šta ćemo sad, o biti, bitku, biću, jestastvu, sućstvu i to?
ti meni zvucis dosta radikalno.Lastan » wrote: Na plenumu nisam zagovarao ništa. Ne pregovaram s teroristima.
Nema se šta puno shvatit, ali njemu nije uspjelo ni toliko.
Genijalan poredbenopovijesni lingvist. Imbecil za ekonomiju.
Jer bi mene to zabavilo.
Jer sam pesimist.
Ja pristajem na svašta, a glasam za najgoru dostupnu opciju.
Po teoriji potkove, ekstremna se ljevica minimalno razlikuje od ekstremne desnice. Kapović je divan primjer za to jer ga se sjećam dok je bio desni ekstremist.
Hihi, ravnoteža.
Ne vidiš? Glasaj za njih. Možda uvidiš.
Malo mi se puta u životu pesimizam pokazao neopravdanim.
znaci, ti si evo kako zeka kaze.. za joga prosvjede?
zasto teroristi, kakav teror? studenti i teror? pa sta bi ti onda za 68. rekao?
ali cuj, svi znamo da na faksu ima trazenja, ko muha kad u prozore udara, zastupas neku poziciju, tezu, onako, nije bitno zasto, ali bitno je kako, a to znaci srcano, gorljivo..ono, ego, superego, dokazivanja neka, cure su tu, momci, filozofski je to, sto god ti mislio da mislio, ipak je to za nase uvjete neka koncentracija znanja u nekom relativno kratkom vremenu i trebaju te stvari, ti pogledi, svjetovi citavi za koje smo vjerojatno prvi puta culi ili barem poceli silom prilika i kolokvija nekako pocet razmisljat o njima, tj mozda ne i razmisljat, ali moramo to neko znanje nekako primjenit u nekoj praksi, iznijet ga vani, testirat, pa tako i usvajat nekako..
srlja se tu od desnog u lijevo, po centrima, po utopijama, modelima, ali to bi tako na svakom faksu i trebalo bit.
evo, kako sam nacuo i kako mi je nekako dao naslutit markovina, pa zar nije raspudic na faksu bio neki, eto.. lijevi, alternativni, tako nesto?
..a i nemoj smetnut s uma, da im je zavicaj tu negdje, susjedan.. podneblje je to gdje se slikaju po tri sunca i usi se sebi rezu.. cuj, tako je, znam da ti je to tesko, ali pomiri se s tim.
dobro, ti si za najgore opcije. ok, nije to lose, narocito ako nemas nekih obaveza, da ne kazem, eto, jel su odgovornosti, sta li su, mos sta oces, mos eksperimentirat i uzivat.
pa da, ravnoteza. mislim, svjesni smo da je u politici sve moguce, ali eto, mozda grijesim, ali da bi evenetulani kapovic usao u koaliciju s eventualnom markickom, ne znam, ne znam.. moram priznat da to ne bih ocekivao i da bi mi to bilo zanimljivo.
ali, mozemo ocekivat markicku u saboru, jel da? pa i ti ces joj vjerojatno dat glas ako ne nadjes nikog goreg.
pa eto, ko bi joj mogao u tom saboru bit neka ravnoteza? politicki, ono?
ah, da, tebe ne zanima ravnoteza, tebe zanima da se nesto dovede do ekstrema i onda ce narod vidjet da je doslo do ekstrema i sta.. reagirat ce? pa ako tako mislis, onda nas bajas, ti su turbo optimist.
..ili ce narod bit u agoniji, a ti ces uzivat, gledat sa strane, nasladjivat se i govorit.. jesam li vam rekao, jesam li vam rekao? ja sam pametan, vi ste budale, neka vam, zasluzili ste..
..ako tako mislis, e to je vec.. jelda da je, aj priznaj da je. mislim, ono, ne mos rec da nije..
-
jednokratni klon
Unda, jedno je biti udesno, a drugo je biti desni ekstremist i imati rasističke ispade i to još godinama pisati na forumu, a pisanje ipak zahtijeva minimum promišljanja, a bome i odgovornosti. Ono što je meni sumnjivo jest zašto to skriva, zašto ne može reći- bio sam mlad i glup? Tu bi već dobio na povjerenju.
Ne odgoje se svi lijevo i znam dobro kako je lutati u sredini koja je generalno ksenofobna i desničarska i sama sam imala svojih gluposti, ali kad kreneš to pretočavati u pisanu riječ, itekako moraš jebeno biti svjestan toga što pišeš ako si inteligentan, a on to jest, a onda još moraš biti zbilja ekstreman da to godinama ispisuješ.
Tako da je meni prilično logično da je on jedan ekstremizam zamijenio drugim, ali da se suštinski uopće nije promijenio.
Nisam znala ovo za Raspudića.
Ne odgoje se svi lijevo i znam dobro kako je lutati u sredini koja je generalno ksenofobna i desničarska i sama sam imala svojih gluposti, ali kad kreneš to pretočavati u pisanu riječ, itekako moraš jebeno biti svjestan toga što pišeš ako si inteligentan, a on to jest, a onda još moraš biti zbilja ekstreman da to godinama ispisuješ.
Tako da je meni prilično logično da je on jedan ekstremizam zamijenio drugim, ali da se suštinski uopće nije promijenio.
Nisam znala ovo za Raspudića.
-
- Information
-