A čuj, napad je najbolja obrana... znaju oni to dobro...
precjednički izbori
Sprda san se da se mogu oblaci proizvodit u takvim količinama. Na većim skalama se samo potiče nukleacija koja je ovisna o količini vlage u zraku. Zato se ne može stvoriti više oblaka no što bi ih bilo i prirodno. Na mikroskopskim skalama se oblaci umjetno stvaraju svaki dan. To su ovi avionski contrailsi. Ponovno. Oblaci se mogu proizvodit na mikroskopsim skalama. Na velikim skalama ne. Na velikim skalama se samo može ubrzati proces u određenim uvjetima. Ali opet, te velike skale su zanemarive na globalnoj razini. Isto tako, simpatično je kako su mi pola pitanja ostala bez odgovora.Euklid » wrote:
Dakle, da vidimo...
prvo si se sprdao s mogućnošću umjetne produkcije oblaka:
Onda kad sam te malo upitio prihvatio si da nekakvog zaprašivanja ipak ima ali samo po postojećim oblacima:
Da bismo na kraju došli do toga da ''proizvoditi'' oblake nije niki problem:
Kao što rekoh, kopernikanski obrat u manje od 24 sata. Dečko, za tebe ima nade...
Ti si bar spreman prihvatiti činjenice i promijeniti stajalište.
Za razliku od nekih koji samo lupaju tuk na utuk...
Tja...to svi znaju. Evo predsjedničkih kandidata npr. napadaju ove i one i lijevo i desno i gore i dolje i aperkatom, polukružnim, mavaši geri, ugriz za rame, vrat itd...
A štaš već napast? Nećeš valjda čekati da te netko dočeka s kuglom iza vugleca...
majti, kako ti se da.MightyMe » wrote: Sprda san se da se mogu oblaci proizvodit u takvim količinama. Na većim skalama se samo potiče nukleacija koja je ovisna o količini vlage u zraku. Zato se ne može stvoriti više oblaka no što bi ih bilo i prirodno. Na mikroskopskim skalama se oblaci umjetno stvaraju svaki dan. To su ovi avionski contrailsi. Ponovno. Oblaci se mogu proizvodit na mikroskopsim skalama. Na velikim skalama ne. Na velikim skalama se samo može ubrzati proces u određenim uvjetima. Ali opet, te velike skale su zanemarive na globalnoj razini. Isto tako, simpatično je kako su mi pola pitanja ostala bez odgovora.
..jes ti kad cuo za.. osmi zakon?
A ni samo me mi nije jasno. Sad će ispast da su suvi led i srebrov jodid kemtrejlsi.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
E, jebiga sad. Pa ti si prvi uveo u priču oblak promjera 1 km.MightyMe » wrote: Sprda san se da se mogu oblaci proizvodit u takvim količinama. Na većim skalama se samo potiče nukleacija koja je ovisna o količini vlage u zraku. Zato se ne može stvoriti više oblaka no što bi ih bilo i prirodno. Na mikroskopskim skalama se oblaci umjetno stvaraju svaki dan. To su ovi avionski contrailsi. Ponovno. Oblaci se mogu proizvodit na mikroskopsim skalama. Na velikim skalama ne. Na velikim skalama se samo može ubrzati proces u određenim uvjetima. Ali opet, te velike skale su zanemarive na globalnoj razini. Isto tako, simpatično je kako su mi pola pitanja ostala bez odgovora.
Ko bi normalan radio takve oblake za odbijanje sunčevih zraka.
Oblaci imaju vrlo dobar albedo tj. sposobnost reflektiranja sunčevih zraka natrag u svemir.
Dovoljna je debljina od par metara da se postigne željeni efekt. Nikako kilometara.
Dapače, to bi samo pojačalo efekt staklenika i globalno zagrijavanje.
To je ona šema s kratkovalnim sunčevim zračenjem koje se nakon odbijanja od površine zemlje pretvara u dugovalno i ne može se više probiti kroz debele oblake nego nam se vraća nazad i dodatno zagrijava.
Uostalom ti ovaj proces kužiš bolje od mene. Bar se nadam.
Eto, zato nema nikih problema u proizvodnji chemtrailsa na globalnoj razini.
'if you fall, i'll be there' (floor)
Kužim ja taj proces, ali kužim i još jedan. Zove se difuzija. To oće reć da kad prneš u jednom kantunu sobe, da će i u drugome smrdit. Tako da ne možeš tako jednostavno radit tanke filmove, to jednostavno nije termodinamički stabilno. I na koji način bi napravio takav film. Avion kad proleti kraj toga sve bi razletija u pičku materinu. A mora proletit budući da ne bi moga radit oblake koji su širi od njegove širine krila. (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... x_edit.jpg) Zbog toga kad ideš napravit oblak ne možeš ga precizno izrizat. I zbog toga bi trebao bit malo deblji. I zbog toga bi ti trebala hrpa materijala za napravit takav oblak.
MightyMe » wrote: A ni samo me mi nije jasno. Sad će ispast da su suvi led i srebrov jodid kemtrejlsi.

Zbog cega se na ovoj temi govori o oblacicima i avionima, a ne o predsjednickoj kampanji?
Kad se vi sprdate ocito nikakva..a unda » wrote: ..koja je razlika?
- Euklid
- old school
U pravu si, miky.miky0 » wrote:Zbog cega se na ovoj temi govori o oblacicima i avionima, a ne o predsjednickoj kampanji?
Skrenuše nas na krivi kolosjek.
Da zaključim.
Imaju li Ameri tehnologiju za proizvodnju umjetnih oblaka? Imaju.
Koriste li je već ako u ničemu a ono u poljoprivredi? Koriste.
Jesu li u prošlosti Ameri koristili avione za zaprašivanje ljudi raznim otrovima? Jesu.
Pa jel baš tako nemoguće da su kemikalije koje služe za proizvodnju chemtrailsa štetne po zdravlje?
Pod uvjetom da se chemtrailsi proizvode, naravno, jer 100% dokaza nema.
Ko je onda luđi?
Neko ko decidirano tvrdi da chemtrailsi ne postoje?
Ili neko poput Holyce, Vilibalda i Svibora koji žele da se sve skupa malo preispita?
Ja ću završit ovim postom s chemtrailsima a unda nek se igra njima do sudnjeg dana kad je već ušao u tu neku infantilnu fazu, šta ću mu ja...
- Euklid
- old school
Znaš ono kad neko u društvu ima dobru foru i skuži da je dobra pa je krene forsirat preko svake mjere jer misli da je i dalje efekt kao na početku?MightyMe » wrote:Unda vidin da je tebi skroz zabavno
MightyMe » wrote:Unda vidin da je tebi skroz zabavno
a ne, plakat cu..
evo ti pa se i ti zabavljaj.. sta ti mislis, jel svibor zec ovih izbora?
-
- Information
-