jel to svakom po zasluzi..
..umro veljko kadijevic, pitanja nisu nestala..
evo, novi kolač....a unda » wrote: ko trola? malo oftopicarimo. sve se na topiku po obicaju shvatilo pa vise nemamo o cemu pricat..![]()
Kakvo ti misljenje imas o kadijevicuZmaj021 » wrote:
evo, novi kolač..mene zanima taj puč.. kako bi to izgledalo, ko bi bili ljudi od povjerenja, za šta bi se sudilo i kome, koliko bi to trajalo, kako bi se vlast prepustila nazad civilima.. eto..
neam mišljenje. prerano mi je za formirat neki stav. s obzirom da se povukao relativno rano, biće da nije htio uzet učešća u nekim stvarima. na prvu, ok, al haj ti znaj šta je tu posrijedi bilo.. u ovom trenutku mi je interesantnije čut šbb, nego se bavit nekim ocjenama..
u osnovi mi je sve to previše mučno, pa se distanciram.. treba ići u vu.. malo posjedit u onim rasturenim kućama.. volio bih čuti reakcije poslije takvih seansi.
..a vojska bi to preuzela.Zmaj021 » wrote:
evo, novi kolač..mene zanima taj puč.. kako bi to izgledalo, ko bi bili ljudi od povjerenja, za šta bi se sudilo i kome, koliko bi to trajalo, kako bi se vlast prepustila nazad civilima.. eto..
ali mislim da je 91 vec bilo kasno, tj i u samoj jna nije u tom trenurku glasanja predsjednistva sve stimalo, ali jedino se moglo nesto napravit na saveznoj razini, tj vojska bi trebala bit prisutna dok se obave parlamentarni izbori u cijeloj ondasnjoj drzavi. a to je trebalo izbjeci po svaku cijenu. mislim, sa slovenske i hrvatske strane izbjec..
zajeban je bio onaj cetrnajsti kongres. milosevic je tu debelo zasrao. mislim, sebe je zasrao, politicki nikako odigrano.
da je birao kako bi mogao sto bolje udovoljit tudjmanu, nije mogao bolje izabrat..
kazem ti ja, hrvatska bi u svakom mjesto trebala imat spomenik milosevicu. vise je on napravio za hrvatsku nego deset tudjmana..
ne znam baš.. tj. napravio je on po kroju svog frenda, samo kolika je to sreća za ljude u hr?..a unda » wrote: ..a vojska bi to preuzela.
ali mislim da je 91 vec bilo kasno, tj i u samoj jna nije sve stimalo, ali jedino se moglo nesto napravit na saveznoj razini, tj vojska bi trebala bit prisutna dok se obave parlamentarni izbori u cijeloj ondasnjoj drzavi. a to je trebalo izbjeci po svaku cijenu.
zajeban je bio onaj cetrnajsti kongres. milosevic je tu debelo zasrao. mislim, sebe je zasrao, politicki nikako odigrano.
da je birao kako bi mogao sto bolje udovoljit tudjmanu, nije mogao bolje izabrat..![]()
kazem ti ja, hrvatska bi u svakom mjesto trebala imat spomenik milosevicu. vise je on napravio za hrvatsku nego deset tudjmana..![]()
..u čavoglavama bi svakako trebalo dić spomenik. obojici.. neki gdje se zezaju, ono, atmosfera kao u ševeningenu..
mislim, sad kad se gleda s ove vremenskle distance, da rano se povukao i relativno korektno, dosljedno, po pe esu nekom.Zmaj021 » wrote:
neam mišljenje. prerano mi je za formirat neki stav. s obzirom da se povukao relativno rano, biće da nije htio uzet učešća u nekim stvarima. na prvu, ok, al haj ti znaj šta je tu posrijedi bilo.. u ovom trenutku mi je interesantnije čut šbb, nego se bavit nekim ocjenama..
u osnovi mi je sve to previše mučno, pa se distanciram.. treba ići u vu.. malo posjedit u onim rasturenim kućama.. volio bih čuti reakcije poslije takvih seansi.
onfda je vrijeme malo drugavije proticalo, nekako dinamicnije, intezivnije, a opet nekako sporo, tako da je izgledalo da je vrijeme nekako kondezirano, da ga protice puno vise i puno brze nego sto ustvari jest proticalo..
pa to jesu vrlo mucne stvari kako god okrenes, a nekako, evo, dvadesetak godina poslije, nema se tu sta puno ic u vukovar, rat je ostvaio svoje posljedice koje ce se jos dugo, dugo osjecat.
nece tu bit neke velike srece, zatrovano je to. cuj, i u vijetnamu se dan danas osjecaju ne male posljedice rata.
ono,nekako, steta.. taj kraj je bio mozda najrazvijeniji, najbogatiji u onoj drzavi.. mozda i zato su tamo bila neka tezista rata, ali ono, racunas da ce se to sve nekako brzo oporavit, ali jok..proci ce tu jos puno vremena, do pameti se lako doci nece.
frend? ..mislis milosevicev frend tudjman? mislis da je znao vec onda s kim ce dilat u buducnosti?Zmaj021 » wrote:
ne znam baš.. tj. napravio je on po kroju svog frenda, samo kolika je to sreća za ljude u hr?
..u čavoglavama bi svakako trebalo dić spomenik. obojici.. neki gdje se zezaju, ono, atmosfera kao u ševeningenu..
mozda, nije uopce nemoguce, nije. mozda je i tipovao na njega.
a cuj, kolka je sreca..sad je tako kako je. a pametniji nismo..
jbga, imam puno informacija iz prve ruke da bi ispalo da nije bilo nekakvog načelnog scenarija koji se dorađivao, uklapao.. ono, velika je vjerovatnoća. ideja rata nije iz devedesetih...a unda » wrote: frend? ..mislis milosevicev frend tudjman? mislis da je znao vec onda s kim ce dilat u buducnosti?
mozda, nije uopce nemoguce, nije. mozda je i tipovao na njega.![]()
a cuj, kolka je sreca..sad je tako kako je. a pametniji nismo..
edit. druge ruke
a treba ići u vu. treba osjetiti šta je rat.. nije to poginuli vojnik, ili neki film o vu.. ili nekoliko dana u podrumu. ili psihoza iščekivanja vijesti..
doduše, slično je bilo u mnogim mjestima, u bosni pogotovo.
možda si i u pravu.. ovdje se ionako samo gleda kako proturit neku ideju, kako nešto zloupotrebit.. jbga, tu smo - gdje smo, i nije to slučajno
možda si i u pravu.. ovdje se ionako samo gleda kako proturit neku ideju, kako nešto zloupotrebit.. jbga, tu smo - gdje smo, i nije to slučajno
..ma jest, koncidiralo je to nesto..i miloseviceva 1987 i tudjmanova formalna 1989., ali sumnjam da je milosevic vec na 14 kongresu znao tko ce mu bit partner, pa taman sto su neke stvari bile ocite i sto je racan pustio hadeze s lanca kojitjedan nakon tog kongresa.Zmaj021 » wrote:
jbga, imam puno informacija iz prve ruke da bi ispalo da nije bilo nekakvog načelnog scenarija koji se dorađivao, uklapao.. ono, velika je vjerovatnoća. ideja rata nije iz devedesetih.
edit. druge ruke
mogao je pretpostavit, mogao je sumnjat, ali sumnjao je tudjman i u svoju poziciju..
to je bio period pul pozisna, scena se postavljala, ali se nije bas tocno znalo koja ce se drama igrat..
ideja rata nije samo miloseviceva izmisljotina i jest, trebao je on partnera za rat, ali ako idem odigrat malo sah i stavim se u poziciju milosevica, bucao je nemilosrdno, neke je ciljeve mogao ostvarit puno lakse, samo se trebao presaltat na neku barem kao formu demokracije, malo dat sebi neki legitimitet i priznaje prema svijetu, nesto bodova tako kapitalizirat, prezentirat se tim marketingom i mogao je sto hoce..
enivej, od svih scenarija, milosevic je izabrao najgori, a on je diktirao tempo. to na kongresu je bio samo jedan od njegovih pogresnih koraka, jos od stambolica, jogurta, gazimestana.. ono, kad jednom stanes na ludi kamen, nema vise povratka..ono, tesko, jako tesko.. ali 14 kongres mu je bila zadnja prilika, zadnji popravni ispit..
..ma mislim da se ne moze vise tu osjetit sto je to rat. moze se osjetit mozda sto je to postrat, dej after. nema u vukovaru nista sto se vec nije dogadjalo, nije to nikakav unikat..ok, mozda osim nekih mozda detalja s kojima ni u hrvatskoj jos nisu nacisto, a ne radi se tu o nikakvoj jna, srbiji, jugoslaviji, ovome onome, to je nesto s cim ce hrvatska trebat zivjet, nisu tu bas idelano ciste situacije, nitko nije stedio bas vukovar, nijedna strana. ne znam koliko bi se to danas moglo dozivjet u vukovaru.Zmaj021 » wrote:a treba ići u vu. treba osjetiti šta je rat.. nije to poginuli vojnik, ili neki film o vu.. ili nekoliko dana u podrumu. ili psihoza iščekivanja vijesti..
usko mi je ovo za tebe....a unda » wrote: ..ma jest, koncidiralo je to nesto..i miloseviceva 1987 i tudjmanova formalna 1989., ali sumnjam da je milosevic vec na 14 kongresu znao tko ce mu bit partner, pa taman sto su neke stvari bile ocite i sto je racan pustio hadeze s lanca kojitjedan nakon tog kongresa.
mogao je pretpostavit, mogao je sumnjat, ali sumnjao je tudjman i u svoju poziciju..![]()
to je bio period pul pozisna, scena se postavljala, ali se nije bas tocno znalo koja ce se drama igrat..
ideja rata nije samo miloseviceva izmisljotina i jest, trebao je on partnera za rat, ali ako idem odigrat malo sah i stavim se u poziciju milosevica, bucao je nemilosrdno, neke je ciljeve mogao ostvarit puno lakse, samo se trebao presaltat na neku barem kao formu demokracije, malo dat sebi neki legitimitet i priznaje prema svijetu, nesto bodova tako kapitalizirat, prezentirat se tim marketingom i mogao je sto hoce..
enivej, od svih scenarija, milosevic je izabrao najgori, a on je diktirao tempo. to na kongresu je bio samo jedan od njegovih pogresnih koraka, jos od stambolica, jogurta, gazimestana.. ono, kad jednom stanes na ludi kamen, nema vise povratka..ono, tesko, jako tesko.. ali 14 kongres mu je bila zadnja prilika, zadnji popravni ispit..
biće da sve treba da odstoji još x godina pa da se pohvataju konci.. sjeti se i onog naoružavanja što je bilo objavljeno na tvu početkom '91. i još bolje - reakcije na to. nekoliko mjeseci poslije toga su bili oni redarstvenici u borovu.. šta su to oni tamo tražili i kako ih je baš neko tu sačekao.. zašto je vu baš toliko lupan.. zašto se na tom ratištu borila vojska, ali je uvijek bila prisutna i paravojska koja je poslije činila čuda civilima + krala.
zašto je vojska došla do saponije, pa stala.. ili zašto je vojska 95. stala pred bl... zašto su se iz krajine prvo povlačili vojnici, a onda civili..
mislim da su se mnogo igrali..
usko? ..to ako budem pisao memoare.. undoare, onda ces citat na siroko..Zmaj021 » wrote:
usko mi je ovo za tebe..
biće da sve treba da odstoji još x godina pa da se pohvataju konci.. sjeti se i onog naoružavanja što je bilo objavljeno na tvu početkom '91. i još bolje - reakcije na to. nekoliko mjeseci poslije toga su bili oni redarstvenici u borovu.. šta su to oni tamo tražili i kako ih je baš neko tu sačekao.. zašto je vu baš toliko lupan.. zašto se na tom ratištu borila vojska, ali je uvijek bila prisutna i paravojska koja je poslije činila čuda civilima + krala.
zašto je vojska došla do saponije, pa stala.. ili zašto je vojska 95. stala pred bl... zašto su se iz krajine prvo povlačili vojnici, a onda civili..
mislim da su se mnogo igrali..
..ma da, ima tu puno sad tocaka, detalja, puzla..
ipak, vec negdje od kasnog ljeta ili jeseni 91. naveliko se ovdje pricalo o doziranom ratu, a bosna je ono, docekana po voznom redu, gledalo se na sat..
pa je, sve je manje, ali ono.. ima ovdje jedna moja fotka s onim plakatom, ako se sjećaš kad smo se igrali fotografije. nije jedina, samo što druge nisu za javnost...a unda » wrote: ..ma mislim da se ne moze vise tu osjetit sto je to rat. moze se osjetit mozda sto je to postrat, dej after. nema u vukovaru nista sto se vec nije dogadjalo, nije to nikakav unikat..ok, mozda osim nekih mozda detalja s kojima ni u hrvatskoj jos nisu nacisto, a ne radi se tu o nikakvoj jna, srbiji, jugoslaviji, ovome onome, to je nesto s cim ce hrvatska trebat zivjet, nisu tu bas idelano ciste situacije, nitko nije stedio bas vukovar, nijedna strana. ne znam koliko bi se to danas moglo dozivjet u vukovaru.
mah, kome znači, znači, kome ne, džaba mu i da dođe tu.. vjerovatno.
tako je i bilo, nema tu...a unda » wrote: usko? ..to ako budem pisao memoare.. undoare, onda ces citat na siroko..
..ma da, ima tu puno sad tocaka, detalja, puzla.., ali nekako od 91. je sve pocelo ici svojom nezaustavljivom inercijom, algoritmom.
ipak, vec negdje od kasnog ljeta ili jeseni 91. naveliko se ovdje pricalo o doziranom ratu, a bosna je ono, docekana po voznom redu, gledalo se na sat..
ove stvari bi bilo lijepo pretrest, al ne na forumu. mislim, lijepo, jel..
..a ko zna, valjda jednom ocemo..razmijenit informacije iz prvih i drugih ruku..Zmaj021 » wrote:
tako je i bilo, nema tu.
ove stvari bi bilo lijepo pretrest, al ne na forumu. mislim, lijepo, jel..
samo da ti odmah kazem, tu ima toliko prica, a meni se grlo tako brzo susi da ga obicna voda napojit ne moze..
dobro, to ja tako kažem više zbog toga što ne volim na forumu o tim stvarima.. ali da, bilo bi lijepo i isprat grlo, šuplju bacit..a unda wrote: ..a ko zna, valjda jednom ocemo..razmijenit informacije iz prvih i drugih ruku..
samo da ti odmah kazem, tu ima toliko prica, a meni se grlo tako brzo susi da ga obicna voda napojit ne moze..
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 804 times
- Been thanked: 1536 times
Pa dok se ne nađete, pišite ovdje. Teško da SOA ili VSOA čita ovaj forum. 
Potpisi su za budale.
jelde, hidden liku.Stitch wrote:Pa dok se ne nađete, pišite ovdje. Teško da SOA ili VSOA čita ovaj forum.
je interesantno čuti priče ljudi koji su bili na različitim prostorima sve to vrijeme. neću reći na različitim stranama, bez ikakve patetike, na takvo svrstavanje ne mogu pristati ..uprkos realnosti.
ono, evo vam ga, uzeli ste mnogo toga, al ovo malo integriteta što imam - nećete.
U kurcu ste, ako ja veleizdajnicima mogu rec da su veleizdajnici, mozete i vi govorit otvorenije 
..pa ne znam sta ti rec. ..sto god kazem, nece valjat, pogrijesit cu..Stitch » wrote:Pa dok se ne nađete, pišite ovdje. Teško da SOA ili VSOA čita ovaj forum.
jednostavno, o nekim stvarima i na neki nacin se ne prica bas svugdje.
naravno, uvijek, ali uvijek vrijedi ona marfijeva.. preozbiljno si sam sebe shvatio.
-
- Information
-