Može li se u Hrvatskoj još uvijek normalno živjeti?

Koljite se i gložite!
visekratni klon

Post 15 Oct 2014, 22:36

Ne zajebavam se.
Koje su šanse da imaš koliko toliko pristojan život ovdje? Ne pitam za Zoku i ostale pizdarije nego pitam zaozbiljno.
Jer vidim da ima ljudi koji ipak, bez obzira na kukanje, imaju pristojan život. :ne zna:

Svi na sve strane pričaju o emigraciji, ok, dosta ih priča samo tako, ali eto, smatraju da ovdje neće biti bolje. Ako nema posla, što onda? Isplati li se provesti život ovdje? I zašto misle da ih vani čeka išta ako nisu prirodnjaci? Eventualno ako će prati guzice starcima. To se dosta traži.

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 15 Oct 2014, 22:41

Naravno da može.

Dovoljno je biti na državnim jaslama i plaćica kapne svakog 10. u mjesecu... radio ti ili zabušavao... :ne zna:
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 15 Oct 2014, 22:44

..naravno da moze. ako imas love, svugdje se moze dobro zivit.. :D
visekratni klon

Post 15 Oct 2014, 22:45

Vjerojatno je iluzorno očekivati da se dobije posao s kojim možeš ok živjeti, bez veze i poznanstva? :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 15 Oct 2014, 22:45

Euklid wrote:Naravno da može.

Dovoljno je biti na državnim jaslama i plaćica kapne svakog 10. u mjesecu... radio ti ili zabušavao... :ne zna:
predlazes neoliberalizam? :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 15 Oct 2014, 22:59

visekratni klon wrote:Vjerojatno je iluzorno očekivati da se dobije posao s kojim možeš ok živjeti, bez veze i poznanstva? :zubo:
..e sad, sta je to ok zivot, mozemo o tom raspravljat.

zatim, iluzorno ocekivati.. od koga? najprije bi trebali ocekivati od sebe samih. to da je situacija opvžca neka, kontekst neki da je takav kakav je, jest, ali to je samo dio tog nekog problema, ocekivanja, neocekivanja, a i taj se kontekst moze mijenjat.

naravno, nista ne ide brzo i nista ne ide bez nekog rizika, ali eto, izbor neki imamo, slobodu neku imamo, odgovornost neku imamo.. :kokice:

veze i poznastva funkcioniraju svugdje. narocito svugdje. jednostavno, to je tako. :D ..ali to ne mora bit lose, nacelno, jel.
ono sto je lose je ako funkcioniraju samo veze i poznanstva ili vec neki slican oblik zajednistva i ako pravila igre nisu regulirana, jasna, javna.

s druge strane, moze se i bez tih nekih veza i poznanstava (ne zelim ic sad u detalje i govorit da osim tih vipova postoje i jos neke druge komparativne prednosti koje smo skloni zaboravit) i ako neciji rad, ideja..kretaivnost.. da nazovem nekako uopceno to sad ima neku drustvenu korist (bez obzira sto sad to sve znacilo i kako), ne rijetko je prepoznato i rado se omogucije ta neka realizacija bez ikakvih veza i poznanstava..

ali, da je lako, nije. da treba imat i srece, treba. :kokice:
visekratni klon

Post 15 Oct 2014, 23:08

Naravno da će se za stručnjaka naći mjesto. Govorim o prosjeku. Tražiš posao, a imaš samo vss i nikakvih posebnih vještina. Sumnjam da su šanse velike osim ako nećeš raditi u tele prodaji ili ne znam, biti sobarica.
Trenutno imam dojam i da za običan rad u agenciji treba debela veza.
Euklid
old school

Post 15 Oct 2014, 23:19

trenutno ti treba debela veza da uopće dođeš do veze za posao... :ne zna:
Margarita

Post 17 Oct 2014, 08:28

visekratni klon wrote:Naravno da će se za stručnjaka naći mjesto. Govorim o prosjeku. Tražiš posao, a imaš samo vss i nikakvih posebnih vještina. Sumnjam da su šanse velike osim ako nećeš raditi u tele prodaji ili ne znam, biti sobarica.
Ne znam za stručnjake. Kod nas primaju samo tek diplomirane. Ali to je informatika a tu je stručnost mutan pojam, svake godine ponovo moraš postati stručnjak jer se sve promijeni. :zubo:
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Euklid
old school

Post 31 Oct 2014, 19:37

Akcija 'Kroasan': Pretresli joj cijelu kuću zbog domaćih kolača

dok lopine odnose milijarde oni
ne daju živjet malim ljudima :mad:

ne daju ni rakija da se peče kao nekada... :tuzni:
dexter

Post 31 Oct 2014, 20:06

Margarita » wrote: Ne znam za stručnjake. Kod nas primaju samo tek diplomirane. Ali to je informatika a tu je stručnost mutan pojam, svake godine ponovo moraš postati stručnjak jer se sve promijeni. :zubo:
zanimljiv mi je ovaj tvoj odgovor, jer ja u ovom sranju od drzave (istina nije hrvatska nego predpostavljam i gore od hrvatske) ne mogu da nadjem nikakav posao u struci jer nemam iskustvo a ni vezu.
jednokratni klon

Post 31 Oct 2014, 20:12

moeee » wrote:
zanimljiv mi je ovaj tvoj odgovor, jer ja u ovom sranju od drzave (istina nije hrvatska nego predpostavljam i gore od hrvatske) ne mogu da nadjem nikakav posao u struci jer nemam iskustvo a ni vezu.
Moj frend koji je iz istog kraja kao i ti je diplomirao prije dvije godine, šalje molbe, ništa od posla, ama baš ništa.
dexter

Post 31 Oct 2014, 21:16

Kolinda Kitarović » wrote:
Moj frend koji je iz istog kraja kao i ti je diplomirao prije dvije godine, šalje molbe, ništa od posla, ama baš ništa.
sve mi je to poznato, i vec mi je muka od svega
Potjeh

Post 31 Oct 2014, 23:59

visekratni klon » wrote:Naravno da će se za stručnjaka naći mjesto. Govorim o prosjeku. Tražiš posao, a imaš samo vss i nikakvih posebnih vještina. Sumnjam da su šanse velike osim ako nećeš raditi u tele prodaji ili ne znam, biti sobarica.
Za ljude koji nemaju 'nikakvih posebnih vještina' bit će sve teže i teže naći posao, slažem se. Steći posebne vještine je ključ uspjeha ne samo ovdje već i drugdje. Mene je vrbovalo više firmi još dok sam studirao a da nisam ništa napravio za naći posao Međutim, vještine se ne mogu steći na fakultetu to je ostavljeno tebi. Fakultet daje određenu 'širinu' tvojem znanju, daje papir koji je ponekad bitan ali najvažnije od svega omogućuje poznanstva i tu treba odigrati pametno.
Donna Sole

Post 01 Nov 2014, 07:01

Naravno da se u Hrvatskoj može dobro živjeti ali moraš zadovoljiti vrlo stroge uvjete. Nije ti to neka tamo država di dođeš i budeš i onda ti bude dobro..je kako si..ovdje se drže samo posebni, s posebnim što reče potjeh vještinama. Nije dosta bit pametan..e, da ne bi...najpametniji ljudi tu žive paš ti bit pametan. Nije ti no obrazovanje nešto značajno jer ova zemlja izvozi obrazovani kadar , ima ih na tone, devalvacija je umova pa mi neš ti s nekom tamo diplomom reć eto ja bi..ma da ne bi..Veze i poznanstva su ti ključan faktor ali po definiciji veza, kako reče euklid trebaju ti veze za doć do veze...pa ti vidi...
Ili moš reć da ti je dobro i uživat u klimi, prirodnim ljepotama, odličnoj spizi a napose dragim i dobrodušnim susjedima, sugrađanima i tako...:cerek:
kurvanjski avatar, a
karambol

Post 01 Nov 2014, 21:13

Potjeh » wrote:
Za ljude koji nemaju 'nikakvih posebnih vještina' bit će sve teže i teže naći posao, slažem se. Steći posebne vještine je ključ uspjeha ne samo ovdje već i drugdje. Mene je vrbovalo više firmi još dok sam studirao a da nisam ništa napravio za naći posao Međutim, vještine se ne mogu steći na fakultetu to je ostavljeno tebi. Fakultet daje određenu 'širinu' tvojem znanju, daje papir koji je ponekad bitan ali najvažnije od svega omogućuje poznanstva i tu treba odigrati pametno.

Pa helou Potjese! Di si? Sto ima?
dexter

Post 08 Nov 2014, 18:26

Potjeh » wrote:
onda sam dobro najebo ( a mislim da nisam jedini), jer nemam nekih posebnih vjestina. samo sto ja mislim da se dio tih vjestina najbolje stice kroz konkretan rad i posao, jer mogu ja uciti nesto a da su mi za neki posao potrebnije neke druge vjestine, koje nisam razvio i da me zbog toga mogu odbiti
Chilimama wrote:Naravno da se u Hrvatskoj može dobro živjeti ali moraš zadovoljiti vrlo stroge uvjete. Nije ti to neka tamo država di dođeš i budeš i onda ti bude dobro..je kako si..ovdje se drže samo posebni, s posebnim što reče potjeh vještinama. Nije dosta bit pametan..e, da ne bi...najpametniji ljudi tu žive paš ti bit pametan. Nije ti no obrazovanje nešto značajno jer ova zemlja izvozi obrazovani kadar , ima ih na tone, devalvacija je umova pa mi neš ti s nekom tamo diplomom reć eto ja bi..ma da ne bi..Veze i poznanstva su ti ključan faktor ali po definiciji veza, kako reče euklid trebaju ti veze za doć do veze...pa ti vidi...
Ili moš reć da ti je dobro i uživat u klimi, prirodnim ljepotama, odličnoj spizi a napose dragim i dobrodušnim susjedima, sugrađanima i tako...:cerek:
:S :S
da bi ric reka

p.s. @Margarita ako vam bude trebalo "svjeze diplomiranog" kadra iz uvoza, sjeti me se :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 09 Nov 2014, 13:40

.. ne znam uopce sto bi to bio normalan zivot. ali, kolko se mogu sjetit, u ovoj sam hrvatskoj uglavnom nenormalno zivio. cudo da sam uopce i dosao dovdje. :D

..ali puno ljudi je relativno normalno zivjelo, a to ima naravno svoju cijenu, a cijena je da ce se sve vise ljudi suocavat s nenormalnim tim nekim uvjetima zivota.
ako se ne dogodi neki des eks makine..

evo, citam da po nekim prognozama nas stize osjetna promjena sto se tice tog nekog zivljenja. mislio sam da ce to bit negdje ovo proljece, ali najavljuju za sljedece ili pravi dar mar tamo za dvije godine..
Dramatična procjena međunarodnih institucija: Hrvatsku na proljeće čekaju bankrot i veliki nemiri

..osobno, trvanj je dobar mjesec, svibanj bi bio jos bolji i ako bude srece mogao bi taj turizam malo nestat tako da barem jedno ljeto nekako bude mirno.. :D

jednostavno, netko ce uvijek normalno zivjet, ali cijena toga ce bit sve vece drustveno raslojavanje sto bi znacilo da ce sve veci broj ljudi morat mijenjat svoje predodzbe sto je to normalno.. :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 09 Nov 2014, 13:58

..a unda » wrote:.. ne znam uopce sto bi to bio normalan zivot. ali, kolko se mogu sjetit, u ovoj sam hrvatskoj uglavnom nenormalno zivio. cudo da sam uopce i dosao dovdje. :D

..ali puno ljudi je relativno normalno zivjelo, a to ima naravno svoju cijenu, a cijena je da ce se sve vise ljudi suocavat s nenormalnim tim nekim uvjetima zivota.
ako se ne dogodi neki des eks makine..

evo, citam da po nekim prognozama nas stize osjetna promjena sto se tice tog nekog zivljenja. mislio sam da ce to bit negdje ovo proljece, ali najavljuju za sljedece ili pravi dar mar tamo za dvije godine..
Dramatična procjena međunarodnih institucija: Hrvatsku na proljeće čekaju bankrot i veliki nemiri

..osobno, trvanj je dobar mjesec, svibanj bi bio jos bolji i ako bude srece mogao bi taj turizam malo nestat tako da barem jedno ljeto nekako bude mirno.. :D

jednostavno, netko ce uvijek normalno zivjet, ali cijena toga ce bit sve vece drustveno raslojavanje sto bi znacilo da ce sve veci broj ljudi morat mijenjat svoje predodzbe sto je to normalno.. :D
Aj se skuliraj, ne bave se ljudi turizmom iz zelje, vec jer je to ostao jedini nacin egzistencije.
..a unda
Undaminator

Post 09 Nov 2014, 15:32

miky0 » wrote:
Aj se skuliraj, ne bave se ljudi turizmom iz zelje, vec jer je to ostao jedini nacin egzistencije.
..ja da se skuliram? ti se skuliraj. :D

ja ne prizivam nikakve nerede. evo, neki misle da bit o moglo bit u travnju dogodine, a ja mislim da ako zaista i budu ti neki neredi da ce se to tesko smirit do sedmog mjeseca.
mislim, sad uskoro krecu neka ta bukiranja, sajmovi i mozda je dovoljno samo da ti moguci neredi i nesatbilnosti udju u tu neku turisticko destinacijsku svijest, pa da buking omane.
mislim, ko je lud ic u turizam tamo gdje bi mogli bit neredi.

kazem, ja ih ne zazivam, ja ne pricam o bankrotima, ne pricam o vanrednim izborima. ne znam ko to radi, ali ja ne. barem ne sad. :D

..ali, ako do toga vec i dodje, gledam sto bi tu moglo bit dobro za mene. :D

meni je jako zao da to ne bi bilo dobro za tebe, ali moras bit svjestan da ne mos stisnut i prnut. ili ces se zalagat za kakav takav red i pokusat od toga imat kakve takve koristi ili ces bukacit, ali time ces stetiti sebi, nastojat ces stetit sebi, ne mozes za to optuzivat druge.
mislim, odluci se koji ce ti bit interesi i prioriteti. ne mos imat sve.. :kokice:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 09 Nov 2014, 19:44

..a unda » wrote: ..ja da se skuliram? ti se skuliraj. :D

ja ne prizivam nikakve nerede. evo, neki misle da bit o moglo bit u travnju dogodine, a ja mislim da ako zaista i budu ti neki neredi da ce se to tesko smirit do sedmog mjeseca.
mislim, sad uskoro krecu neka ta bukiranja, sajmovi i mozda je dovoljno samo da ti moguci neredi i nesatbilnosti udju u tu neku turisticko destinacijsku svijest, pa da buking omane.
mislim, ko je lud ic u turizam tamo gdje bi mogli bit neredi.

kazem, ja ih ne zazivam, ja ne pricam o bankrotima, ne pricam o vanrednim izborima. ne znam ko to radi, ali ja ne. barem ne sad. :D

..ali, ako do toga vec i dodje, gledam sto bi tu moglo bit dobro za mene. :D

meni je jako zao da to ne bi bilo dobro za tebe, ali moras bit svjestan da ne mos stisnut i prnut. ili ces se zalagat za kakav takav red i pokusat od toga imat kakve takve koristi ili ces bukacit, ali time ces stetiti sebi, nastojat ces stetit sebi, ne mozes za to optuzivat druge.
mislim, odluci se koji ce ti bit interesi i prioriteti. ne mos imat sve.. :kokice:
Istina, i ne znam sta odgovorit...u koliziji sam sam sa sobom :crying:
  • Information