Abortus u "sekularnoj" državi

Sve od javnog i tajnog interesa
Beau

Post 30 Oct 2014, 13:14

u 1. razredu ih niko ne pita, a roditelji idu linijom manjeg otpora.

ovo je za srednju školu puno i previše, po mom skromnom mišljenju :o

Beau

Post 30 Oct 2014, 13:17

osim toga, euklide.
malo info iz privat poznanstva:
sjeti se kad je bio referendum protiv pedera.
i što si ti osobno imao prilike utvrdit, glede tog referenduma, među ...mladim ljudima ;)
kako to komentiraš? :kokice:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 30 Oct 2014, 13:32

Euklid » wrote:
Možete se vi tu glupirat i ironizirat... ali današnja djeca nisu glupa i vrlo brzo shvate koje su to zvizdarije koje se pričaju na vjeronauku... pa pobjegnu glavom bez obzira... :nenia:
kolko ti oputa treba ponovit da se tu ne radi o gluposti ili pameti.. tu se radi o kodiranju, neke stvari se tako usadjuju.
to vise nije nesto sto shvacas ili ne shvacas, pametniji ili manje pametan. to postaje nesto dijelom tebe, nesto s cim se miris ili cim se nosis.. ili protivis. ne na racionalnoj nekoj bazi. drugi su tu konflikti. :kokice:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 30 Oct 2014, 13:50

Beau » wrote:u 1. razredu ih niko ne pita, a roditelji idu linijom manjeg otpora.
I? Zašto vlada ne uvede paralelno Etiku? Zato jer je ... :zubo:
Beau » wrote: ovo je za srednju školu puno i previše, po mom skromnom mišljenju :o
Po meni je to realna brojka istinski religioznih ljudi u Hrvatskoj.
'if you fall, i'll be there' (floor)
Beau

Post 30 Oct 2014, 13:53

istinski religioznih katolika je manje. niti 15%
Nenia Salonitana

Post 30 Oct 2014, 13:53

Beau » wrote: pa eto, upravo to. crkveni nauk je dio naše kulture sve više :ne zna:

a i ovo da će djeca mrzit vjeronauk ili crkvu ovisno o vjeroučitelju.
ima dobrih i blagih vjeroučitelja i djeci je vjeronauk u nižim razredima često jako zanimljiv.
to su suptilne niti utkane u svijest.
par godina nakon što je neplanirano i neželjeno ostala trudna, još uvijek se iznova čudim kako jedna ateistica, odgojena u nimalo religioznom okruženju, ekipa prijatelja nitko nije bio nekakav zagriženi katolik da bi pala tokom odrastanja pod utjecaj. ali ipak je usvojila onu katoličku doktrinu da je pobačaj nešto loše i pogrešno i utkana joj je krivnja a da nije niti svjesna.
Euklid
old school

Post 30 Oct 2014, 13:54

..a unda » wrote: kolko ti oputa treba ponovit da se tu ne radi o gluposti ili pameti.. tu se radi o kodiranju, neke stvari se tako usadjuju.
to vise nije nesto sto shvacas ili ne shvacas, pametniji ili manje pametan. to postaje nesto dijelom tebe, nesto s cim se miris ili cim se nosis.. ili protivis. ne na racionalnoj nekoj bazi. drugi su tu konflikti. :kokice:
Da, da... to se vjeroučitelji služe sofisticiranim metodama kodiranja dječjih mozgova... :facepalm:
Euklid
old school

Post 30 Oct 2014, 13:57

Beau » wrote:osim toga, euklide.
malo info iz privat poznanstva:
sjeti se kad je bio referendum protiv pedera.
i što si ti osobno imao prilike utvrdit, glede tog referenduma, među ...mladim ljudima ;)
kako to komentiraš? :kokice:
Strah od pedera nije nužno povezan s religioznošću.

To je naprosto jedna nelagoda koju imam čak i ja koji nikad nisam išao na vjeronauk a u crkvi se zateknem samo na svadbama i sprovodima.
Euklid
old school

Post 30 Oct 2014, 13:59

Beau » wrote:istinski religioznih katolika je manje. niti 15%
To je brojka onih koji se pridržavaju vjere. Dodaj još 20% onih koji bi htjeli ali im baš nešto i ne ide... :zubo:
Beau

Post 30 Oct 2014, 14:00

Euklid » wrote:
Strah od pedera nije nužno povezan s religioznošću.

To je naprosto jedna nelagoda koju imam čak i ja koji nikad nisam išao na vjeronauk a u crkvi se zateknem samo na svadbama i sprovodima.
dobro, ali ja se dam kladit u šta god oćeš da bi u moje vrijeme 'taj rezultat' bio drugačiji. u korist pedera. zapravo znam to, jer se sjećam rasprava o tome kad smo bili klinci. i nisam bila usamljena u stavovima.
u ona puno mračnija vremena.
Euklid
old school

Post 30 Oct 2014, 14:02

Nenia Salonitana » wrote:
par godina nakon što je neplanirano i neželjeno ostala trudna, još uvijek se iznova čudim kako jedna ateistica, odgojena u nimalo religioznom okruženju, ekipa prijatelja nitko nije bio nekakav zagriženi katolik da bi pala tokom odrastanja pod utjecaj. ali ipak je usvojila onu katoličku doktrinu da je pobačaj nešto loše i pogrešno i utkana joj je krivnja a da nije niti svjesna.
Pa pobačaj doista i je nešto loše... :ne zna:

Drugi je par rukava što bi zabrana pobačaja bila nešto još gore...
Beau

Post 30 Oct 2014, 14:04

Nenia Salonitana » wrote:
da, ali ne bi previše ulazila u takve priče. vjerujem da je odluka o roditi ili abortirati vrlo osobna i teška.
ali da ima utjecaja, to svakako.
Euklid
old school

Post 30 Oct 2014, 14:04

Beau » wrote: dobro, ali ja se dam kladit u šta god oćeš da bi u moje vrijeme 'taj rezultat' bio drugačiji. u korist pedera. zapravo znam to, jer se sjećam rasprava o tome kad smo bili klinci. i nisam bila usamljena u stavovima.
u ona puno mračnija vremena.
Uf, nisam siguran, nikako nisam siguran.

Mi smo tukli pedere baš nekako u toj tinejdžerskoj dobi... odmah poslije sata marksizma... :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2014, 14:05

Euklid » wrote: Da, da... to se vjeroučitelji služe sofisticiranim metodama kodiranja dječjih mozgova... :facepalm:
..a nego sto rade? :D
Beau

Post 30 Oct 2014, 14:06

Euklid » wrote: Uf, nisam siguran, nikako nisam siguran.

Mi smo tukli pedere baš nekako u toj tinejdžerskoj dobi... odmah poslije sata marksizma... :zubo:
ja sam od najmanjih nogu bila uz pedere :cerek:
i jako sam se čudila drugima koji nisu. smatrala sam da su oni u manjini.
sjećam se i kad sam prvi put čula za pedere. sa možda pet, šest godina. bila sam oduševljena da to postoji. odmah sam se dogovorila s prijateljicama da ćemo bit pederice i odjurila to mami reć :raspa:
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2014, 14:08

Euklid » wrote: Uf, nisam siguran, nikako nisam siguran.

..eto, vidis.. kultura, tradicija, i tako to.. :D

preplemneita je bila ta ideja marksizma i tipsa...preplemenita. margaritas ad porkos.. :D :D
Euklid
old school

Post 30 Oct 2014, 14:09

..a unda » wrote: ..a nego sto rade? :D
A laprdaju gluposti.
Djeci je obično zlo od vjeronauka i toga što moraju nedjeljom u jutro na misu po žigić... :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2014, 14:11

..euklid opet pokusava vrdat. s jedne strane crkva ovo ono, a s druge..pusti ti crkvu na miru.. :D :D

u cemu je problem, ekulide? aj priznaj.. :D

nisi valjda isao na vjeronauk? ili si mozda imao vanvjeronaucka iskustva, druzio se s vama velecasni na igralistu.. :D :D
Euklid
old school

Post 30 Oct 2014, 14:11

Beau » wrote: ja sam od najmanjih nogu bila uz pedere :cerek:
i jako sam se čudila drugima koji nisu. smatrala sam da su oni u manjini.
sjećam se i kad sam prvi put čula za pedere. sa možda pet, šest godina. bila sam oduševljena da to postoji. odmah sam se dogovorila s prijateljicama da ćemo bit pederice i odjurila to mami reć :raspa:
Jbg, mi smo uvijek tražili neke manjine na kojima ćemo se iživljavat.
Štaš, vreće hormona od 17 godina prisiljene da 7 sati sjede u klupama... negdje smo se morali ispuhat... :ne zna:
Pero

Post 30 Oct 2014, 14:12

..a unda » wrote: ..eto, vidis.. kultura, tradicija, i tako to.. :D

preplemneita je bila ta ideja marksizma i tipsa...preplemenita. margaritas ad porkos.. :D :D
Ja sam imao super razrednika u srednjoj iz marksizma. Ali mi je trajao samo godinu dana, zato što je postao neki urednik u Mladosti i otišao iz prosvjete. :zubo:
Beau

Post 30 Oct 2014, 14:14

ja nisam imala marksizam. išla sam na vjeronauk u crkvu :ne zna:
pop mi je bio dosadan, a časna je bila genijalna, obožavala sam ju.

e da. i starci su me tjerali nedjeljom ujutro na misu, dok su se oni izležavali u krevetu :rofl:
a mi smo se više oko crkve šetale nego bile u crkvi.
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2014, 14:14

Euklid » wrote:
A laprdaju gluposti.
Djeci je obično zlo od vjeronauka i toga što moraju nedjeljom u jutro na misu po žigić... :zubo:
..laprdanja gluposti je govorit djeci da su rodjena u grijehu i da su rodjenjem grijesni.. ono, krivi za nesto?

dobro, to su za tebe gluposti. zato i jesmo tu gdje jesmo..kultura, stas. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 30 Oct 2014, 14:16

Pero » wrote: Ja sam imao super razrednika u srednjoj iz marksizma. Ali mi je trajao samo godinu dana, zato što je postao neki urednik u Mladosti i otišao iz prosvjete. :zubo:
nisi ni mogao marksizam imat u osnovnoj. jelda? :D
Euklid
old school

Post 30 Oct 2014, 14:16

..a unda » wrote:..euklid opet pokusava vrdat. s jedne strane crkva ovo ono, a s druge..pusti ti crkvu na miru.. :D :D

u cemu je problem, ekulide? aj priznaj.. :D

nisi valjda isao na vjeronauk? ili si mozda imao vanvjeronaucka iskustva, druzio se s vama velecasni na igralistu.. :D :D
A ne znam, meni se čini da ti imaš neku averziju prema kleru... da ti nisu što nažao učinili dok si bio ministrant... :ne zna:

Crkva je tu, ne možemo pobjeć od nje ili se pravit da je nema.

Ali je treba stavit u njene okvire, ne dat joj da se mješa tamo di joj nije mjesto.

Srezat joj financije malo, uvest PDV, hapsit pedofile... dalo bi se tu uvest reda... samo da se hoće...
  • Information