Abortus u "sekularnoj" državi

Sve od javnog i tajnog interesa
Nenia Salonitana

Post 28 Oct 2014, 19:47

miky, ako ti se trola, odi na njihov fejs i zakači neku sliku djeteta s natpisom
FROM SATAN. :kava:

visekratni klon

Post 28 Oct 2014, 19:48

Nenia Salonitana » wrote:

miky, ako ti se trola, odi na njihov fejs i zakači neku sliku djeteta s natpisom

:rofl: :rofl: :rofl:

Nema on hrabrosti. :E
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 28 Oct 2014, 19:52

Nenia Salonitana » wrote:

:rofl:
visekratni klon

Post 28 Oct 2014, 19:54

Čitajte komentare ispod, predobro. :S
Nenia Salonitana

Post 28 Oct 2014, 21:47

što je pisalo? očito su im srušili stranicu. :rofl:

Ovaj sadržaj je trenutno nedostupan
Stranica koju tražite trenutno ne može biti prikazana. Možda je privremeno nedostupna, veza na koju ste kliknuli je istekla ili nemate dopuštenje da vidite ovu stranicu.
visekratni klon

Post 28 Oct 2014, 22:04

Trolali smo ih. Mi i još neki.
Obrisali fotku. :S :rofl: I stavili neko drugo dijete, bez Boga.
visekratni klon

Post 28 Oct 2014, 23:30

Deletano:

RECENT ACTIVITY
Mirna Mrčela shared Matija Babić's status update.
1 min

Matija Babić

Pobačaj je tragičan, ali je tragikomično što mu se najviše protive ljudi koji su hodajuće reklame za činjenicu da je abortus nekad bolja opcija. Uzmimo za primjer Željku Markić.

I to bi kao trebalo biti duhovito? U čemu je razlika toga i one gnjuštine da je Holy neuspio pobačaj?
Zekoslawa

Post 29 Oct 2014, 10:13

Seljacina.
Beau

Post 29 Oct 2014, 10:27

baš seljačina.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 29 Oct 2014, 11:12

Što mislite o tome da u neko dogledno vrijeme počnemo na grupi promovirati uvođenje suvremenog zdravstvenog odgoja u škole?

P. S.
WHO čak ima i svojevrsni programski dokument: http://www.azoo.hr/images/izdanja/Stand ... odgoja.pdf
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 29 Oct 2014, 11:20

ElliQuinn » wrote:Što mislite o tome da u neko dogledno vrijeme počnemo na grupi promovirati uvođenje suvremenog zdravstvenog odgoja u škole?
A koji je to suvremeni zdravstveni odgoj :ne zna:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 29 Oct 2014, 11:22

Još čitam dokument iz poveznice.

Pričuvni moderator.
miky0
ST Leader

Post 29 Oct 2014, 11:28

ElliQuinn » wrote:Još čitam dokument iz poveznice.
Aj linkaj neto, di se moze vidit. I ko upce stoji iza tog projekta :ne zna:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 29 Oct 2014, 11:32

miky0 » wrote:
Aj linkaj neto, di se moze vidit. I ko upce stoji iza tog projekta :ne zna:
Jesam napisala WHO? Mislila sam na Svjetsku zdravstvenu organizaciju. Tekst na drugim jezicima možeš naći ovdje: http://www.bzga-whocc.de/?uid=20c71afcb ... f5&id=home

A tko stoji iza projekta piše u uvodnim dijelovima dokumenta. Čitaj.

Pričuvni moderator.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 29 Oct 2014, 11:35

ElliQuinn » wrote:Što mislite o tome da u neko dogledno vrijeme počnemo na grupi promovirati uvođenje suvremenog zdravstvenog odgoja u škole?

P. S.
WHO čak ima i svojevrsni programski dokument: http://www.azoo.hr/images/izdanja/Stand ... odgoja.pdf
Nije loša ideja... ali trebalo bi tražit da se sprovede kako bog zapovijeda, s jasnom procedurom donošenja, s educiranim ljudima iz vana (izvan škole)...

A ne da kao zadnji put padne na sudu ili da razrednici pišu u imenike da su odradili ZO a zapravo obavljaju standardne razredničke poslove...
'if you fall, i'll be there' (floor)
miky0
ST Leader

Post 29 Oct 2014, 11:37

ElliQuinn » wrote:
Jesam napisala WHO? Mislila sam na Svjetsku zdravstvenu organizaciju. Tekst na drugim jezicima možeš naći ovdje: http://www.bzga-whocc.de/?uid=20c71afcb ... f5&id=home

A tko stoji iza projekta piše u uvodnim dijelovima dokumenta. Čitaj.
Fala, sad je to potpuna informacija :S
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 29 Oct 2014, 11:39

P. S.
jel ok preusmjeravati grupu?
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 29 Oct 2014, 11:51

Zato i pitam.

Moj je stav da pravo na izbor i legalnost pobačaja nisu zatvorena tema, svijet za sebe. On je danas dio zdravstvene zaštite i reproduktivnog zdravlja. Donijeti informiranu odluku o pobačaju u prvi mah znači dobiti informaciju o zahvatu i o mogućim zdravstvenim komplikacijama; ipak, odluka o pobačaju odluka je i o tome želi li netko biti roditeljem ili ne, o reprodukciji - tu odluku doneseš prije seksa, zašto bi je proveo nakon njega ako ne moraš. Tu već zdravstveni odgoj ima svoju ulogu.

P. S.
Uostalom, ne mislim da bismo to trebali potegnuti kao otvoreno pitanje odmah sutra. Više mi je to ideja na kojoj bismo se možda mogli aktivirati za koji mjesec, pola godine. Da sam sigurna što i kako trebamo raditi, došla bih ovdje lupati šakom o stol. :D Ne znam i nisam sigurna, a čovjek i magarac znaju više od samoga magarca.

Pričuvni moderator.
Zekoslawa

Post 29 Oct 2014, 13:56

Ijuuuu, ko će se upuštati u to, nemoj, biži. :zecoeek:
Mislim, može to biti nešto usputno. Ne da može, nego mora jer je u tijesnoj vezi s ovim zbog čega smo se okupili, ali me sve strah otvarati Paandorinu kutiju. Treba vidjeti kako će se ovo odvijati. Mislim da će nakon ovoga svega i ZO nešto lakše proći.
Nenia Salonitana

Post 29 Oct 2014, 15:41

mene strah da imamo još samo godinu dana za pokušati poduzeti nešto. :(
jednokratni klon

Post 29 Oct 2014, 20:42

Cure, ja ću se povući. Ima vas dovoljno da znate što vam je činiti. Nisam ja "materijal" za to. Previše mi se nakupilo ovih dana, nemam snage za aktivizam, preosjetljiva sam za to. Sretno vam bilo, ne odustajte. Ja sam svoj dio posla napravila i to je to od mene. Da sam vjernica rekla bih da mi je Bog dao volju i sposobnost kad me "dizajnirao", ali ne i određenu dozu kurcobolje i deblje kože. Za mene nije sva ta buka nego miran život... dosadi unatoč. Ja nisam osoba koju želite s vama kad na vas krenu provokatori, markićevci i ostali. To znate i vi i ja. Više bih štete napravila nego koristi.

Hvala vam na svemu dosad. :)

Javit ću ostalima u admin grupi.
Zekoslawa

Post 29 Oct 2014, 21:09

Aj ti to malo prespavaj, aj. Da se imaš nešto posebno angažirati oko ovoga, razumjela bih. Ali nemaš. Grupa je krenula, nešto se pomaknulo, ti ćeš je vjerojatno i dalje pratiti, prema tome, ne znam što ti znači povlačenje iz ovoga. Nema se tu što aktivno raditi svaki dan, barem ne sada kad smo je već podigli na noge. Hoće li ti ime stajati na popisu administratora ili neće, ne čini ti neku razliku. A ako će stajati, ti se uvijek možeš dići od kompa i ništa ne raditi kad nemaš volje i motiva. Deder nemoj biti tako isključiva, probaj za promjenu jednostavno malo usporiti tempo i pustiti da se stvari odvijaju same od sebe. Ne mora sve biti danas i ne moraš sve odlučiti danas.

Ako ovo ne upali, undo, ti preuzmi. :gaah:
jednokratni klon

Post 29 Oct 2014, 21:12

Nije tako jednostavno. Preosjetljiva sam, to je fakt. Da danas sutra dođe neki markićevac ili više njih koordinirano, ja bih se pod a) raspala (jer bi me pogodili u bolnu točku, sigurno znaju što rade ) i pod b)obračunala se s njima a to nije dobro ni po mene ni po vas.
Ja sam preosjetljiva i za forume, kamoli za neki stvarni i žešći angažman. Ne možeš protiv sebe. A nemam switch u sebi da me nešto ne zaboli, ne iznervira itd.

Prespavat ću, ok, ali ovo je razumna odluka. Bolje spriječiti štetu nego je napraviti. Dosad nije bilo potrebe za damage control jer u grupi nemamo incidenata, a s vremenom kad ih bude, ja nisam osoba za hendlanje toga, dapače.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 29 Oct 2014, 21:13

O, krhkosti, žena ti je ime...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Zekoslawa

Post 29 Oct 2014, 21:28

E pa s vremenom kad dođu, onda ćemo i odlučivati što i kako. Ti znaš jako dobro da mijenjaš dvajspet raspoloženja dnevno (bez uvrede, tako te nasadilo, štaćmo sad) i da se krećeš od ushita i entuzijazma do malodušja i rezignacije. Sad si u ovom drugom moodu očito, al to ne znači da donosiš dugoročno ispravnu odluku, pogotovo što je u ovom trenutku ne moraš donijeti.
Nisam ni ja za rasprave i odgajanje trolova, zato se time uglavnom i ne bavim u životu. No evo, ovdje se za tim još nije ukazala potreba. Ima nas trenutačno sedam administratora, prema tome, to nije isključivo tvoja dužnost, a doprinositi možeš na druge načine. To što se ti hoćeš ili nećeš obračunavati s trolovima i markićevcima, neće utjecati na činjenicu da oni postoje. Pa ako ćeš se raspadat, imaš zašto svaki dan. Pa eto, ipak nekako živiš, i ti i mi svi skupa. To je onako...kako da kažem... život, jel. Nešto što svakodnevno balansiraš i iznalaziš načine da se odupreš i preživiš, neovisno o tome raspravljaš li s njima na forumu ili fejsu. Danas ti se čini nesavladivo i najgroznije, sutra pak malo manje grozno... svima nam je tako, jebiga. Znaš i sama da te micanje od foruma, fejsa ili neta nikad nije učinilo manje osjetljivom na te stvari, prema tome očito rješenje ne leži u tome, nego u boljem/drugačijem balansiranju.

Naravno da ćeš izgoriti kad istovremeno pišeš u grupi, pišeš u dogovorima o grupi i još ovdje razvijaš i objašnjavaš strategiju. I na to ti ode čitav dan. Deder to probaj malo bolje rasporediti, malo se druži s eksačom, odmakni se od svega skupa, prestani misliti da je sve tvoja odgovornost... Možda ti sve skupa bude zabavnije i bezbolnije. :psihozec:
  • Information