Stitch wrote:
Hah, postojale bi prava i obaveze, jasna stvar. Samo, pitanje je koliko bi se te obaveze provjeravale. Danas se samo o novcu razmišlja. Tko jebe krajnjega korisnika, tj. nas.
Gledano iz pragmatične (i pomalo očajničke) perspektive, privatizacija je neizbježna. Treba nam love. I tu svaka priča prestaje.
..e, sad..

..npr, te provjere neke, kostaju. povjerenje je dobro, ali kontrola je jos bolja..s tim sto kontrola kosta. ne bih se cudio da u toj nekoj, ne znam, kontroli, agenciji za kontrolu, nekom tijelu..komisiji..ne bih se kladio da se tu nece opet zaposlit jedno dvjestotinjak ljudi sa svom potrebnom infrastrukturom, dakle, troskovima, a to opet nista ne garantira da ce koncesionar kavlitetno ispunjavat ili cak mozda uopce ispunjavat svoje obaveze. cak,onako, imam kao neku vizijicu da bi opet tu mogle iskocit neke afere, mita, korupcije, itd..
a to, da se danas samo o novcu razmislja, tj kako prezivjet do sutra, bilo da se radi o drustvu, drzavi, pojedincu, to je nekako, istina.
i to s trendom da se ti odnosi neki pogorse, a vec sada ovdje imamo covjek covjeku.. covjek.
da, gledano nekako racionalno, u tim nekim domenama izbora, rekao bih da smo dovedeni (ne samo sad s ovom autocestom ili trenutnim ekonomskim zbivanjima) u tejkit livit situaciju ili mozda kako bi se u mom selu reklo.. uzmi pope sta ti se daje, pa barem i jaje.
jednostavno, s tom se cestom.. cestama ( i ne samo s njima) nesto treba/mora napravit. ova monetizacija,pitanje je jel to samo nasa izmisljotina, tj ove vlade ili se i tu radi o nekoj vrsti diktata, ucjene, primororanosti, nkog dokovora na mozda nekim malo visim poltickim sferama koje nas puk, i onako zblesan, pa i sam od sebe, niti bi mogao, a niti bi zelio razumjet.
ali, ja sam jos uvijek protiv ovakve prodaje, koncesije, monetizacije..dok mi se tocno i jasno ne kaze, kao onom najglupljem u masi onoj hitlerovoj

, sto ako se proda, sto ako se ne proda..tocno neki hodogram, model.
i, nekako mi se cini da se nije bas o svim mogucnostima razmisljalo, a ako jest.. a trebalo bi da jest, zasto je onda ovaj model i koncesija i namirivanja sredstava u budzet, odabran?
e, onda bilo zhanimljivo vidjet, kad bi se to znalo, tko je ustvari za tu prodaju, atko ne i zasto.
tj, nisam toliko protiv monetizacije zbog toga sto i do sada ne bih mogao shvatit ili razumjet nesto, koliko se ova vlada treba pocet ponasat otvoreno, tj da pred birace, pred neki taj svoj narod stavi i uzroke i posljedice i rjesenja.
tj nije toliko ovdje bitna sama ta monetizacija, koliko tu dolaze u paketu i jos neke stvari, citav generator nekih mehanizama bi se ovim autocestovnim pitanjem mogao pojavit.
zastupnici pro i kontra opcija, vec su duboko, svak na svoj nacin i svak zbog svojih motiva, duboko zagazili u kontradikciju i ova vlada bi trebala nekako..kako bih to rekao. suociti vise ovaj narod sa sobom samim.
meni je zaista zabavno bilo gledat neku vecer kad je pocelo potpisivanje za referendum, tko se tu sve skupio u spltu.
ok. ove udruge i gong, necu sad o njima, ali recimo da je to u svemu ovom jedino nesto kao pozitivno i ako su zaigrali ono sto mislim, onda svaka cast.
..tu su se, nadalje, nasli.. sindikati (bio matijasevic i onaj drugi iz skvera, odakle li je, avaljda i jos koji sindikat je imao poslanike), zatim hadeze u pinom splitskom sastavu zajedno sa svojim pi arom, liberali, neki splitski tajkuncici, predstavnici svih sedam gardijskih brigada i ove neke braniteljske udruge, nesto..to ej ono sto sam samo preletio, nisam sve registrirao niti prepoznao.
jedino su nedostajali nekako, esdepe i markicka.
..i sve to da bi splitski gradonacelnik od ne znam.. sedam, osam standova u pocetku, to sveo na cetiri standa.
..i sve to da bi se sad pojavila crkva i rekla da se mogu ispred crkava stavljat standovi.
..i sve to nakon sto je hadeze uopce i pokrenuo citav taj koncesijski stroj, pa i konkretno za ove autoceste, e da bi sad ogorceno bili protiv.
..i sve to da bi narod rekao..ne damo nase.. cuj, nase autoceste, ali ne damo ni nase penzije, ocemo jare i pare kao i do sada, dok je bio hadeze na vlasti, a ova vlada je nesposobna jer nam pruza ogledalo da vidimo tko smo i sto smo.
ono, opce veselje, demokratsko referendumsko veselje, naceto vec od ovih sad markicnih preferencijalnih potpisa koji kao, idu na to da okupe razne stavove i misljenja pod svoju kapu i time dokazu da se ti radi o demokraciji, a ne o nekim vrlo morbidnim ciljevima.
..ono, neka ludilo otpocne.

..lakse je pobjec u ludilo, nego nesto priznat sebi i onda preuzet odgovornost. i za ono sto je bilo, i za ono sto ce bit.
..ali, srecom, svijet ce se i dalje vrtit..