O vladi Zokija M.

Koljite se i gložite!
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 14 Oct 2014, 10:39

Kao sto rekoh... za mnoge je Kulic cisti SF.
Politicko sljepilo, masovna hipnoza... sta li je... ni meni nije jasno zasto ljudi ne zele progledati... :ne zna:

Potrosili smo vrijeme, potrosili smo milijarde kuna tudjeg novca, potrosili smo vecinu ostavstine iz socijalistickog razdoblja...

Polako ali sigurno ulazimo u bankrot drzave.

Sad nam ne preostaje nista drugo osim da pricekamo vlast koju ce nam nametnuti ili MMF ili EK.
To ne mora nuzno biti lose ali racunajte da ce rezovi koje ce oni provoditi biti tisucu puta bolniji od rezova koje smo mogli sami sprovesti.
Cekaju nas takodjer i nemiri poput onih u grckoj a to znaci i jacanje ekstremne desnice, neonacistickih elemenata, ksenofobije... svega onoga cega smo se mukotrpno rijesavali proteklo desetljece i pol.

Na kraju ce bit krivi su miky i Euklid... aha...

'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 14 Oct 2014, 10:43

Zaboravih spomenuti da ce privatizacija autocesta, hrvatskih suma, hrvatskih voda... biti neminovni i niko nece zucnuti ni A.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 14 Oct 2014, 10:56

Euklid wrote:Zaboravih spomenuti da ce privatizacija autocesta, hrvatskih suma, hrvatskih voda... biti neminovni i niko nece zucnuti ni A.
..pa sta? :kokice:

..kao da je do sada bilo drugacije. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2014, 10:59

..evo, sutra se te ceste prodaju, daju na neki rok itd. i? sto ce se to strasno desit? ..i kad? :kokice:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 832 times
Been thanked: 1579 times
Post 14 Oct 2014, 11:04

Recimo, ako koncesionar ne bude zarađivao, država će mu isplatiti lovu da bude u plusu. To će se dogoditi, tako je predviđeno ugovorom.
Potpisi su za budale.
Euklid
old school

Post 14 Oct 2014, 11:07

..a unda wrote: ..pa sta? :kokice:

..kao da je do sada bilo drugacije. :kokice:
I to je kao bilo dobro? :facepalm:
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2014, 11:14

Stitch wrote:Recimo, ako koncesionar ne bude zarađivao, država će mu isplatiti lovu da bude u plusu. To će se dogoditi, tako je predviđeno ugovorom.
..dobro. to drzava vec radi za sve i svasta, ali ne mora bit tako, mislim, mozda drzava nece morat to placat, nije to bas ono, sigurno.
..ali, sto ce se to strasno desit i kad? jel to bas toliko strasno i uzasno da drzava placa tome da bude u tom plusu?
jel bilo strasno i kad je neka dionica te ceste kostala tri puta vise od onog sto je trebala kostat? je il nije? radilo se, bageri, buldozeri, kamioni, peri deri, ekipa se obogatila, bedepe rastao..:kokice:

dakle, koja je to tragedija odjednom velika i neposzanta, ako drzava to bude placala koncesionaru? i opet, pita, kad ce doc do te tragicne katarze..za godinu..dvije..pet..deset? ..nikad? :kokice:
a bil se tom, nazovimo je prodajom il sta li je, mozda nesto i rijesilo, ima li tu nestopozitivno ili je (nakon svega, pa i nakon te autoceste) sve samo u vezite prodaje negativno i negativno i negativno..? nije vrag da je tu sve i samo lose, da nema nista dobrog? :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2014, 11:16

Euklid wrote:
I to je kao bilo dobro? :facepalm:
..pa kako ti mislis nakon niza loseg napravit nesto dobro? pojavio se ti sad i otkrio nam svima pamet? da nema tebe, svijet bi bio u mraku.. :D

mislim, jel ti razumije suopce pitanje koje si nekako sam sebi postavio..privatizirat ce s eautoceste, sume, vode..i? sta? sta ce se to tragicno desit i kad? :D
Stitch
Head Honcho
Post 14 Oct 2014, 11:17

..a unda wrote: ..dobro. to drzava vec radi za sve i svasta, ali ne mora bit tako, mislim, mozda drzava nece morat to placat, nije to bas ono, sigurno.
..ali, sto ce se to strasno desit i kad? jel to bas toliko strasno i uzasno da drzava placa tome da bude u tom plusu?
jel bilo strasno i kad je neka dionica te ceste kostala tri puta vise od onog sto je trebala kostat? je il nije? radilo se, bageri, buldozeri, kamioni, peri deri, ekipa se obogatila, bedepe rastao..:kokice:
Recimo to ovako: kad je država vlasnik, asfalt će se popravljati i mijenjati svakih deset godina. Onako, odoka. Kad je privatnik vlasnik, neće se mijenjati nikad. Ali mijenjat će se žene, jahte i automobili. ;)
Potpisi su za budale.
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2014, 11:29

Stitch wrote:
Recimo to ovako: kad je država vlasnik, asfalt će se popravljati i mijenjati svakih deset godina. Onako, odoka. Kad je privatnik vlasnik, neće se mijenjati nikad. Ali mijenjat će se žene, jahte i automobili. ;)
pa.. ne znam. ne znam kakav bi to bio ugovor, sto bi koncesionar bio obavezan napravit, jel njega uopce briga za tu cestu ili za taj koji milijun necega koje ce mu drzava isplatit, ako dodje do toga.

mislim, valjda imaju i neke pravne obaveze, ono, ne znam, tipa odstete ako cesta ne odgovara nekom tehnickom minimumu npr, a nesto se desi.
ono, ko zna sto ce bit. o tom kad do toga dodje.
ono sto je bitno, to je ovo sad.. treba servisirat te dospjele dugove, platit penzije, platit, evo.. prosvjetu.. ono, treba jest danas jer mrtav neces moc rjesavat probleme u buducnosti.

i, eto, opet pitam.. naakon svega ovdje sto se dogadjalo, zasto je prodaja, udaja, odaja, daja te autoceste nesto tragicno, strasno.. :kokice:

i sto bi se drugo moglo s njom napravit, kad i zasto? :kokice:

jel se moze ona npr..srusit? ono, klasika..ako ti nesto stvara problem i gubitak, unisti, srusi, zatvori i tako smanji troskove, smanji gubitak.
..ili, jel se to moze nekako prodat nekom? ne koncesija, nego.. evo tebi cesta, daj ti nama pare i sad ti s njom radi sta oces.. :kokice:
Euklid
old school

Post 14 Oct 2014, 11:35

..a unda wrote: ..pa kako ti mislis nakon niza loseg napravit nesto dobro? pojavio se ti sad i otkrio nam svima pamet? da nema tebe, svijet bi bio u mraku.. :D

mislim, jel ti razumije suopce pitanje koje si nekako sam sebi postavio..privatizirat ce s eautoceste, sume, vode..i? sta? sta ce se to tragicno desit i kad? :D
Ma nista se nece desit, nita... aj ti vozi dalje po svom... vruuuuum, vruuum...

Pamaten nauci na tudjim greskama, glupan na svojim... budala ne nauci nikad...
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2014, 11:55

Euklid wrote: Ma nista se nece desit, nita... aj ti vozi dalje po svom... vruuuuum, vruuum...

Pamaten nauci na tudjim greskama, glupan na svojim... budala ne nauci nikad...
jel sam ja tebi neki uzor? :D ..ti sve sto ja kazem, ponavljas. ma uopce svakog ponavljas, aj nesto malo sam smisli.. :D

dakle, sta ce se to desit? ili evo konkretno ako ti je tako lakse.. koja ce se tebi to tragedija desit ako se prodaju autoceste? i kad?

ne znas..kad te se pita nesto sto sto mkoras sam smislit, ne znas.. :D

nista se nece tragicno desit ako se prodaju autoceste. dapace, nesto ce se rijesit i to ne, ne znam..za sto godina, nego ubrzo, sto se brze prodaju, brze ce se rijesit.. :kokice:
Euklid
old school

Post 14 Oct 2014, 11:58

..a unda wrote: jel sam ja tebi neki uzor? :D ..ti sve sto ja kazem, ponavljas. ma uopce svakog ponavljas, aj nesto malo sam smisli.. :D

dakle, sta ce se to desit? ili evo konkretno ako ti je tako lakse.. koja ce se tebi to tragedija desit ako se prodaju autoceste? i kad?

ne znas..kad te se pita nesto sto sto mkoras sam smislit, ne znas.. :D

nista se nece tragicno desit ako se prodaju autoceste. dapace, nesto ce se rijesit i to ne, ne znam..za sto godina, nego ubrzo, sto se brze prodaju, brze ce se rijesit.. :kokice:
vruuuum, vruuuuum...

ma nita te nete detit, nita...

uostalom, zar se do sad nešto loše desilo kad se privatizirala društvena imovina... :misli:
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2014, 12:10

Euklid wrote:
vruuuum, vruuuuum...

ma nita te nete detit, nita...

uostalom, zar se do sad nešto loše desilo kad se privatizirala društvena imovina... :misli:
eto, nista konkretno od tebe. kakva sad privatizacija? ocemo o francuskoj revoluciji? :D

pa sto se to lose desilo od kad je privatizirana ta drustvena imovina? i kako si to sprijecio ili mislio sprijecit? jel imas gdje zivjet.. jel imas sta jest? jel tebi ta privatizacija nesto lose napravila? :D

dakle, prodajom ceste nesto ce se rijesit, zakrpat.. i to sad, kazem, ne za pedeset godina. place trebaju sjest ovaj mjesec..ili ok, sljedeci ili za koji mjesec. penzije isto tako. pa ako se moze dobit nesto na vremenu tom prodajom, pa ko jebe tu autocestu, meni ona i ovako i onako ne treba, aprodajom ona nece nestat, nece je preselit negdje u tunguziju. ko je toliko ljubi, moci ce se njom vozat.

ili, na sto si ti sve spreman da sprijecis prodaju te ceste. bil ti legao na nju, zagrlio je i vikao..ne dam? bil se isao tuc radi te ceste, ono, riskirat glavu?

dakle, doslovno se nece nista tragicno desit ako se te ceste prodaju. sto ne znaci da se nesto sto smatramo tragedijama nece desit ako se ne prodaju.. :kokice:
Stitch
Head Honcho
Post 14 Oct 2014, 12:40

..a unda wrote: pa.. ne znam. ne znam kakav bi to bio ugovor, sto bi koncesionar bio obavezan napravit, jel njega uopce briga za tu cestu ili za taj koji milijun necega koje ce mu drzava isplatit, ako dodje do toga.
Hah, postojale bi prava i obaveze, jasna stvar. Samo, pitanje je koliko bi se te obaveze provjeravale. Danas se samo o novcu razmišlja. Tko jebe krajnjega korisnika, tj. nas.

Gledano iz pragmatične (i pomalo očajničke) perspektive, privatizacija je neizbježna. Treba nam love. I tu svaka priča prestaje.
Potpisi su za budale.
Euklid
old school

Post 14 Oct 2014, 13:19

Stitch wrote:
Hah, postojale bi prava i obaveze, jasna stvar. Samo, pitanje je koliko bi se te obaveze provjeravale. Danas se samo o novcu razmišlja. Tko jebe krajnjega korisnika, tj. nas.

Gledano iz pragmatične (i pomalo očajničke) perspektive, privatizacija je neizbježna. Treba nam love. I tu svaka priča prestaje.
Ja bih ovdje spomenu obvezu iz ugovora Vlada-MOL da se modernizira sisačka rafinerija.

Toliko o obvezama iz ugovora kad se kod nas nešto privatizira... :raspa:
Euklid
old school

Post 14 Oct 2014, 13:33

..a unda wrote: eto, nista konkretno od tebe. kakva sad privatizacija? ocemo o francuskoj revoluciji?
ti si fakat zadnji na ovom forumu od kojeg bih očekivao da će branit privatizaciju društvene imovine... :crying:
..a unda wrote:
pa sto se to lose desilo od kad je privatizirana ta drustvena imovina? i kako si to sprijecio ili mislio sprijecit? jel imas gdje zivjet.. jel imas sta jest? jel tebi ta privatizacija nesto lose napravila? :D
neberobatno... šta reć na ovo... :ne zna:

stotine tisuća izgubljenih radnih mjesta tijekom privatizacije... stotine tisuća uništenih ljudskih sudbina... devastirano gospodarstvo do temelja... i ja bih sad trebao njemu objašnjavat šta se to loše desilo kad se privatizirala društvena imovina... :mama: :mama: :mama:

..a unda wrote:
dakle, prodajom ceste nesto ce se rijesit, zakrpat.. i to sad, kazem, ne za pedeset godina. place trebaju sjest ovaj mjesec..ili ok, sljedeci ili za koji mjesec. penzije isto tako. pa ako se moze dobit nesto na vremenu tom prodajom, pa ko jebe tu autocestu, meni ona i ovako i onako ne treba, aprodajom ona nece nestat, nece je preselit negdje u tunguziju. ko je toliko ljubi, moci ce se njom vozat.

ili, na sto si ti sve spreman da sprijecis prodaju te ceste. bil ti legao na nju, zagrlio je i vikao..ne dam? bil se isao tuc radi te ceste, ono, riskirat glavu?

dakle, doslovno se nece nista tragicno desit ako se te ceste prodaju. sto ne znaci da se nesto sto smatramo tragedijama nece desit ako se ne prodaju.. :kokice:
Zašto država ne bi zarađivala na autocestama?
Kako to da će neko pljunut 3 milijarde eura i još će biti u plusu?
Dati autocestu po cijeni manjoj od one koju smo platili radi gašenja požara u proračunu... pa upravo to smo radili proteklih 20 godina (Pliva, HT, INA... nastavi niz) i daleko smo dogurali...

Dobro, autoceste ti ne trebaju... pitat ću te kad privatiziraju vode.

Najsvježiji primjer - kad je MMF natjerao vladu Perua na privatizaciju vodoopskrbe, cijena vode skočila je 10 puta i mnogim stanovnicima je danas de facto nedostupna.

Only Fools and Horses. I veleizdajnici....
Stitch
Head Honcho
Post 14 Oct 2014, 13:35

Euklid wrote:
Ja bih ovdje spomenu obvezu iz ugovora Vlada-MOL da se modernizira sisačka rafinerija.

Toliko o obvezama iz ugovora kad se kod nas nešto privatizira... :raspa:
Hah, ako koncesiju dobije, što ja znam, Ante iz Ljubuškog ili Gojko iz Gruda, njih je lakše pritisnuti nego stranu vladu. Naši su ljudi, možeš ih zatvoriti, strijeljati... Ovaj, konfiscirati im imovinu, to sam mislio reći. :zubo:
Potpisi su za budale.
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2014, 13:46

Stitch wrote:

..e, sad..:D ..npr, te provjere neke, kostaju. povjerenje je dobro, ali kontrola je jos bolja..s tim sto kontrola kosta. ne bih se cudio da u toj nekoj, ne znam, kontroli, agenciji za kontrolu, nekom tijelu..komisiji..ne bih se kladio da se tu nece opet zaposlit jedno dvjestotinjak ljudi sa svom potrebnom infrastrukturom, dakle, troskovima, a to opet nista ne garantira da ce koncesionar kavlitetno ispunjavat ili cak mozda uopce ispunjavat svoje obaveze. cak,onako, imam kao neku vizijicu da bi opet tu mogle iskocit neke afere, mita, korupcije, itd.. :D

a to, da se danas samo o novcu razmislja, tj kako prezivjet do sutra, bilo da se radi o drustvu, drzavi, pojedincu, to je nekako, istina.
i to s trendom da se ti odnosi neki pogorse, a vec sada ovdje imamo covjek covjeku.. covjek. :D

da, gledano nekako racionalno, u tim nekim domenama izbora, rekao bih da smo dovedeni (ne samo sad s ovom autocestom ili trenutnim ekonomskim zbivanjima) u tejkit livit situaciju ili mozda kako bi se u mom selu reklo.. uzmi pope sta ti se daje, pa barem i jaje. :D

jednostavno, s tom se cestom.. cestama ( i ne samo s njima) nesto treba/mora napravit. ova monetizacija,pitanje je jel to samo nasa izmisljotina, tj ove vlade ili se i tu radi o nekoj vrsti diktata, ucjene, primororanosti, nkog dokovora na mozda nekim malo visim poltickim sferama koje nas puk, i onako zblesan, pa i sam od sebe, niti bi mogao, a niti bi zelio razumjet.

ali, ja sam jos uvijek protiv ovakve prodaje, koncesije, monetizacije..dok mi se tocno i jasno ne kaze, kao onom najglupljem u masi onoj hitlerovoj :D, sto ako se proda, sto ako se ne proda..tocno neki hodogram, model.
i, nekako mi se cini da se nije bas o svim mogucnostima razmisljalo, a ako jest.. a trebalo bi da jest, zasto je onda ovaj model i koncesija i namirivanja sredstava u budzet, odabran?
e, onda bilo zhanimljivo vidjet, kad bi se to znalo, tko je ustvari za tu prodaju, atko ne i zasto.

tj, nisam toliko protiv monetizacije zbog toga sto i do sada ne bih mogao shvatit ili razumjet nesto, koliko se ova vlada treba pocet ponasat otvoreno, tj da pred birace, pred neki taj svoj narod stavi i uzroke i posljedice i rjesenja.
tj nije toliko ovdje bitna sama ta monetizacija, koliko tu dolaze u paketu i jos neke stvari, citav generator nekih mehanizama bi se ovim autocestovnim pitanjem mogao pojavit.

zastupnici pro i kontra opcija, vec su duboko, svak na svoj nacin i svak zbog svojih motiva, duboko zagazili u kontradikciju i ova vlada bi trebala nekako..kako bih to rekao. suociti vise ovaj narod sa sobom samim.

meni je zaista zabavno bilo gledat neku vecer kad je pocelo potpisivanje za referendum, tko se tu sve skupio u spltu.

ok. ove udruge i gong, necu sad o njima, ali recimo da je to u svemu ovom jedino nesto kao pozitivno i ako su zaigrali ono sto mislim, onda svaka cast.
..tu su se, nadalje, nasli.. sindikati (bio matijasevic i onaj drugi iz skvera, odakle li je, avaljda i jos koji sindikat je imao poslanike), zatim hadeze u pinom splitskom sastavu zajedno sa svojim pi arom, liberali, neki splitski tajkuncici, predstavnici svih sedam gardijskih brigada i ove neke braniteljske udruge, nesto..to ej ono sto sam samo preletio, nisam sve registrirao niti prepoznao.
jedino su nedostajali nekako, esdepe i markicka. :D

..i sve to da bi splitski gradonacelnik od ne znam.. sedam, osam standova u pocetku, to sveo na cetiri standa.

..i sve to da bi se sad pojavila crkva i rekla da se mogu ispred crkava stavljat standovi.

..i sve to nakon sto je hadeze uopce i pokrenuo citav taj koncesijski stroj, pa i konkretno za ove autoceste, e da bi sad ogorceno bili protiv.

..i sve to da bi narod rekao..ne damo nase.. cuj, nase autoceste, ali ne damo ni nase penzije, ocemo jare i pare kao i do sada, dok je bio hadeze na vlasti, a ova vlada je nesposobna jer nam pruza ogledalo da vidimo tko smo i sto smo. :D

ono, opce veselje, demokratsko referendumsko veselje, naceto vec od ovih sad markicnih preferencijalnih potpisa koji kao, idu na to da okupe razne stavove i misljenja pod svoju kapu i time dokazu da se ti radi o demokraciji, a ne o nekim vrlo morbidnim ciljevima. :D

..ono, neka ludilo otpocne. :D ..lakse je pobjec u ludilo, nego nesto priznat sebi i onda preuzet odgovornost. i za ono sto je bilo, i za ono sto ce bit.

..ali, srecom, svijet ce se i dalje vrtit.. :D
Stitch
Head Honcho
Post 14 Oct 2014, 14:35

..a unda wrote: ova vlada je nesposobna jer nam pruza ogledalo da vidimo tko smo i sto smo. :D
Na stranu ostalo, ali ovo je odlično. Ukrast ću ti to. :cerek:
Potpisi su za budale.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 14 Oct 2014, 14:41

..a unda wrote:
ova vlada je nesposobna jer nam pruza ogledalo da vidimo tko smo i sto smo. :D
Krivo. Ova vlada je nesposobna jer nam pruza ogledalo da vidimo tko su i sto su im biraci ;)
Stitch
Head Honcho
Post 14 Oct 2014, 14:53

miky0 wrote:
Krivo. Ova vlada je nesposobna jer nam pruza ogledalo da vidimo tko su i sto su im biraci ;)
Ne. Uopće nisi shvatio na koliko se razina odnosi ta rečenica nego si je interpretirao samo s jedne. Unda je pjesnik. :cerek:
Potpisi su za budale.
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2014, 15:01

Stitch wrote:
Ne. Uopće nisi shvatio na koliko se razina odnosi ta rečenica nego si je interpretirao samo s jedne. Unda je pjesnik. :cerek:
:confused:

..rekao je leonardo, nije dobro kad djelo nadmasuje umjetnika.. :mudri: :D :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 14 Oct 2014, 15:03

Stitch wrote:
Ja je ni nisam trazio medju undinom plahtom, pa ko ce to :misli: nego sam uzeo citiranu recenicu koju si ti odvoijo, i na nju se referirao.

Dakle, nismo svi mi ogledalo drustva, ako vlada predstavlja narod. Tako bi trebalo bit, ali nije. To samo znaci da je demokracija izmisljena a diktatura realnost, a koja se kao kroz izbore prodaje za demokraciju :zubo:

Drugo, ova vlada niti ne predstavlja narod, jer je nije izabralo niti 25% stanovnistva.

Ova vlada predstavlja samo hrpu kretena i budala, i uhljeba. Kakvi su, rezultati su im jos i dobri :facepalm:
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2014, 15:07

miky0 wrote:
Ja je ni nisam trazio medju undinom plahtom, pa ko ce to :misli: nego sam uzeo citiranu recenicu koju si ti odvoijo, i na nju se referirao.

Dakle, nismo svi mi ogledalo drustva, ako vlada predstavlja narod. Tako bi trebalo bit, ali nije. To samo znaci da je demokracija izmisljena a diktatura realnost, a koja se kao kroz izbore prodaje za demokraciju :zubo:

Drugo, ova vlada niti ne predstavlja narod, jer je nije izabralo niti 25% stanovnistva.

Ova vlada predstavlja samo hrpu kretena i budala, i uhljeba. Kakvi su, rezultati su im jos i dobri :facepalm:
..meni je najdraze kad miki kaze.. dakle. ono, sinapse imaju parti na tri stejdza.. :D :D :D
  • Information