Pa dobro je jer ovo sto je sad - nije dobroPero » wrote: Ne. Zaboravio si emoticon -. Nisi mi ni ti ni Markićka objasnio čemu je to dobro i kako bi uopće glasilo referendumsko pitanje - evo vam prijedlog novog izbornog zakona, pa zaokružite da ili ne. Ja bih osobno uveo proporcionalni sustav ko Nijemci na EU izborima i ukinuo 11. izbornu jedinicu, ali eto, očito sam u manjini.
Obiteljaši - novi referendum
E miki, jel ti znas pricu o strasnom Sultanu.
Ide otprilike ovako.
Bio jedan grozan sultan. Ono...pred 500 godina, Bosna, mucio raju, danak u krvi trazio, djevice, namete...ma sve na raju nabio.
I tako jednog dana umre sultan i nastane sveopce slavlje u Bosni. Ka ono....nema vise krvopije, nece nas vise niko jebat na suvo, svanut ce nam sunce i tako to.
I svi se vesele samo jedan stari place.
I sad ovima veseljcima nije jasno...pa zasto places, umro je onaj koji nas je maltretirao, to je razlog za slavlje.
Na sto im je stari rekao:"Ja pamtim malo dulje od vas i sjecam se kad je njegov otac umro kako smo slavili jer da nam ne moze biti gore, a onda je dosao sin i pokazao da moze bit gore."
Eto, pa se ti sad misli.
Sta je je, dobraBara huda » wrote: E miki, jel ti znas pricu o strasnom Sultanu.
Ide otprilike ovako.
Bio jedan grozan sultan. Ono...pred 500 godina, Bosna, mucio raju, danak u krvi trazio, djevice, namete...ma sve na raju nabio.
I tako jednog dana umre sultan i nastane sveopce slavlje u Bosni. Ka ono....nema vise krvopije, nece nas vise niko jebat na suvo, svanut ce nam sunce i tako to.
I svi se vesele samo jedan stari place.
I sad ovima veseljcima nije jasno...pa zasto places, umro je onaj koji nas je maltretirao, to je razlog za slavlje.
Na sto im je stari rekao:"Ja pamtim malo dulje od vas i sjecam se kad je njegov otac umro kako smo slavili jer da nam ne moze biti gore, a onda je dosao sin i pokazao da moze bit gore."
Eto, pa se ti sad misli.
Bi li elaborirao, kakve točno 'štete'?..a unda » wrote:ajte gledat utakmice, navijat, ludovat i pit, gustajte, manite se bilo kakvih izbora i referenduma, ono zaboravite ih. tako cete najmanju stetu napravit..
Za koga štete? I na koji način će doći do te štete?
A nego što je demokracija?Silajn » wrote:Složila bih se s ovim, koji vam je kurac?
I Zakošek je sinoć nešto trkeljao da je to dobra ideja, ali da ne bi bilo dobro da se o tome odlučuje na referendumu. To. Nije. Demokracija.
S obzirom da se za to zalaže ova nakupina poremećenih obiteljaša, to je samo znak da su izračunali da trenutno u Hrvatskoj živi dovoljno retardiranih da oni od takvog načina izbora profitiraju.
Ako se vas dvoje ovoliko 'plašite' preferencijalnog glasovanja, što onda tek mislite o direktnoj demokraciji?
Čega se ti TOČNO bojiš, ako bi znala objasnit? Evo, zamisli svoj najcrnji 'desni' scenarij, pa mi ga malo pobliže opiši, čisto da shvatim što tebe u tom scenariju toliko užasava. Što zamišljaš da bi se tebi dogodilo, kako bi utjecalo na tebe i na tvoj život (u tom hipotetskom scenariju 'desnog marša'visekratni klon » wrote:Kako sam znala da ćete vas dva ovo podržat. U tri pičke materine ovo je komedija![]()
![]()
![]()
Vi ćete na kraju prvi bit na koloni nekog desnog marša, sa zastavama u rukama.
Kako točno bi se dogodilo to da netko 'ukine izbore'? I ako misliš da je to uopće moguće, koji faktori sprečavaju da se *postojećim* načinom izbora vlasti, ne dogodi *isti* scenarij? Ako postoje takve struje u Hrvatskoj koje bi 'ukinule izbore', i ako bi te struje došle na vlast preferencijalnim izborom zastupnika - bi li znala objasniti što točno ih sprečava da danas osvoje vlast, kao neka zasebna stranka? Ili da uzurpiraju neku od postojećih stranki? Mislim, kad im već pridaješ takve tajne moći...Silajn » wrote:Euklide, sunce, aj objasni kako će se rečena mafija skinut preferencijalnim glasovanjem. Daj neki prijedlog izračuna, analizu glasačkog tijela itakoto. Jedino što se 2014. godine ovime može postići je da nikad ne postanemo demokracija, već da na nekim idućim izborima izaberemo one koji će tijekom prvog mandata ukinuti izbore.
Inače, ja i ne vjerujem da bi to preferencijalno glasovanje nešto bitno promijenilo. Možda jedino izgled predizbornih kampanja. Smjer u kojem bi bilo bolje ići jest direktna demokracija po uzoru na Švicarsku.
..stete po zdravo drustvo.. stetu za zdravo drustvo.. egoizmom i komformizmom.nodens » wrote:
Bi li elaborirao, kakve točno 'štete'?
Za koga štete? I na koji način će doći do te štete?
..
ocemo sad o tome sta je to zdravo drustvo? jel te i to zanima? sta je to steta? sta je to egoizam? ..sta je to sta?
..a unda » wrote: ..stete po zdravo drustvo.. stetu za zdravo drustvo.. egoizmom i komformizmom.
ocemo sad o tome sta je to zdravo drustvo? jel te i to zanima? sta je to steta? sta je to egoizam? ..sta je to sta?
Egoizam je prilično jednostavan pojam, pa ne bih ništa pitao o tome.
No da, tzv. 'zdravo' društvo je iiiiznimno mutan pojam.
Dočim, za egoizam nema takvih dilema; manje više svi na 'sličan' način shvaćaju što taj pojam znači: briga za vlastiti interes bez (skoro) ikakvog obzira spram drugih. I 'lijevi' i 'desni' će ti dati isti odgovor na pitanje 'što je egoizam'. Ali što je 'zdravo društvo', nagađam da će biti nekakvih razmirica.
I kakav ti je onda štos da uopće rabiš pojam 'zdravog društva' kao da nema nikakvih dvojbi oko toga što to uopće znači?
Je li Švicarsko društvo 'zdravo'? Smatraš li da je direktna demokracija 'pozitivna' stvar u tom smislu ('zdravog' društva)? Na koji način smatraš da uopće dolazi do ozdravljenja 'bolesnog' društva?
nije nikakav stos. ne bi trebalo biti nikakvih dvojbi oko toga sto je to zdravo drustvo. zdravo drustvo, a to, naravno, logicno, samorazumljivo znaci da je zdravo drustvo, drustvo razuma i/dakle osjetljivosti, vecinski sacinjeno od takvih pojedinaca.nodens » wrote:.. Ali što je 'zdravo društvo', nagađam da će biti nekakvih razmirica.
I kakav ti je onda štos da uopće rabiš pojam 'zdravog društva' kao da nema nikakvih dvojbi oko toga što to uopće znači?
Je li Švicarsko društvo 'zdravo'? Smatraš li da je direktna demokracija 'pozitivna' stvar u tom smislu ('zdravog' društva)? Na koji način smatraš da uopće dolazi do ozdravljenja 'bolesnog' društva?
to uopce nije nikakvo pitanje. nema tu nikakve dileme sto se mene tice. tu se jedino moze postaviti pitanje moze li drustvo uopce bit zdravo ili je kao takvo po definiciji osudjeno na agresiju, iracionalnost, nemilosrdnost.
ali, to je stvar odabira.
koliko mi je poznato, drustvo organizirano pod imenom konfederacijo helvetika, zdravije je od naseg ili nasih ovdje.
ipak, oni svicarci koji bolje poznaju prilike u svom drustvu, nece reci da je to zdravo drustvo. nakon sto poslusam njih, nikako ne mogu govoriti o svicarskoj kao o zdravom drustvu.
da, smatram da je direktna demokracija u zdravom drustvu izrazito pozitivna. u nezdravom drustvu poput naseg, katastrofalna je. ono, neki bi rekli.. strava te uzas.
do ozdravljenja drustva dolazi na tri nacina. obrazovanjem, obrazovanjem i obrazovanjem.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Moram se nasmijat na referendumsko pitanje koje nam se od sutra nudi.
Kako su se Obiteljaši opekli prošlim referendumom jer im nije prošlo ono što su htjeli proturiti ispod žita (da se od jedne manjine stvore građani drugog reda) ovaj put su u njega utrpali cijeli komplot kojekakvih zahtijeva maskiranih iza preferencijalnog glasovanja.
Naravno, svako normalan, ko želi dobro ovoj zemlji, i teži k poboljšanju izbornog sustava bio bi za preferencijalno glasovanje (dobro, osim unde i silajn ali oni su poseban slučaj).
Najbolje o tome se izjasnio Tonino Picula koji je na vlastitoj koži osjetio dobrobiti preferencijalnog glasovanja jer se njime dokida monopol stranačkih diktatora i probitačnost njihovih dupeuvlakača:
Treba li uvesti preferencijalno glasovanje i u naš izborni sustav, pitali smo Tonina Piculu (SDP), odnosno trebaju li građani o tom pitanju odlučiti na referendumu?
„Naš izborni sustav treba mijenjati, treba se prilagoditi onome što svijet već odavno ima, a mi pomalo stidljivo, pionirski preko izbora za Europski parlament. Dakle, ja podržavam svaki onaj korak u zakonodavstvu koji će dati veće ovlasti ili veću mogućnost građanima da neposredno biraju svoje zastupnike. Volio bih da se to donese konsenzusom političkih stranaka koji će to uvidjeti, ako ne, onda, u svakom slučaju, treba pitati ljude na referendumu“, kaže Picula.
Međutoa, ovaj put je guja morala pokazati izdajnički jezik i zbog toga joj referendum ovaj put neće proći:
Naime, predloženo referendumsko pitanje glasi: "Jeste li za to da se na referendumu donese sljedeći Ustavni zakon? Ustavni zakon o izmjeni Ustava Republike Hrvatske članak 1. U Ustavu Republike Hrvatske članak 73. mijenja se i sada glasi: Zastupnici se u Hrvatski sabor biraju na vrijeme od četiri godine.
Zastupnici se u Hrvatski sabor, osim zastupnika nacionalnih manjina, biraju prema sustavu razmjernog predstavništva. Birač može glasovati za jednu od predloženih lista kandidata i može označiti do tri kandidata koji imaju prednost pred ostalim kandidatima na listi za koju je glasovao (preferirani glas).
Izabrani se kandidati s pojedine liste utvrđuju isključivo na temelju najvećeg broja preferiranih glasova. Ako su dva ili više kandidata dobila isti broj preferiranih glasova ili se izbor kandidata ne može utvrditi na temelju preferiranih glasova, tada se izabire kandidat koji je prije po redoslijedu na listi kandidata.
U svakoj izbornoj jedinici se bira najmanje 20 zastupnika. Izborne jedinice ne smiju dijeliti zakonom utvrđena područja Grada Zagreba i županija Republike Hrvatske. Zastupnička će se mjesta raspodijeliti između izbornih jedinica na temelju izračuna odnosa broja birača u svakoj izbornoj jedinici i ukupnog broja birača u Republici Hrvatskoj.
O područjima izbornih jedinica za izbor zastupnika u Hrvatski sabor donijet će se poseban zakon. Ako se ne donese zakon o područjima izbornih jedinica iz prethodnog stavka, Republika Hrvatska činit će jednu izbornu jedinicu. Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj biraju zastupnike u posebnoj izbornoj jedinici.
Pravo na sudjelovanje u diobi zastupničkih mjesta u izbornoj jedinici ostvaruju kandidacijske liste koje su na izborima dobile najmanje 3 posto važećih glasova birača. U slučaju da Republika Hrvatska čini jednu izbornu jedinicu za izbor zastupnika, pravo na sudjelovanje u diobi zastupničkih mjesta u izbornoj jedinici ostvaruju kandidacijske liste koje su na izborima dobile najmanje 2% važećih glasova birača.
Pravo predlaganja stranačkih i neovisnih lista za izbor zastupnika u Sabor imaju sve političke stranke koje imaju zastupnike u Saboru na dan objave odluke o raspisivanju izbora te političke stranke i skupine birača koji prikupe najmanje 3000 potpisa birača. Nisu dopuštene zajedničke kandidacijske liste dviju ili više političkih stranaka.
Birači na izborima mogu glasovati: na biračkom mjestu, dopisnim ili elektroničkim putem. Način izbora zastupnika nacionalnih manjina uređuje se zakonom kojim se uređuju prava nacionalnih manjina. Zakonom se određuje broj, uvjeti i postupak izbora zastupnika u Hrvatski sabor.
Članak 2. Ovaj Ustavni zakon stupa na snagu danom donošenja odluke o njegovu prihvaćanju na referendumu."
Ovaj put su Obiteljaši učinili neviđenu uslugu Zoki i Kalamarku jer se sad neće morat nevješto opravdavat pred biračima zašto su tako ogorčeno protiv preferencijalnog glasovanja, jednog posve uobičajenog demokratskog instrumenta...
'if you fall, i'll be there' (floor)
..evo vam na obje teme. citajte, ucite, mislite, informirajte se kvalitetno, radite neki kua.. 
Evo je opet Željka Markić! Ali tu je ovoga puta i GONG?
Evo je opet Željka Markić! Ali tu je ovoga puta i GONG?
Euklid wrote:U ime obitelji traže novi referendum
Za divno čudo ovaj put nešto pametno i nadasve potrebno.
D'Hondtov sustav koji je trenutno na snazi je brutalno loš i omogućuje višegodišnju dominaciju jedne stranke s dvije glave.
Ovo što predlažu Obiteljaši mi se čini puno pravednije.
miky0 wrote:Svaka cast za ovo, dajem svoj potpis odmah!
Euklid wrote:![]()
Moram se nasmijat na referendumsko pitanje koje nam se od sutra nudi.
miky0 wrote:Aj da vas cujem, sta kazete na prijedlog udruge u ime obitelji, o promjeni izbornog pravila, u kojem se bira zastupnik imenom i prezimenom, a ne stranackim linijama kao do sad?
Hocete li potpisat peticiju?
Kako li je samo splasnulo prvobitno oduševljenje novom pravednošću.
-
jednokratni klon
Nemojte potpisivati ništa. Doći će vrijeme kada ćemo ispraviti nepravde crvenih, sačekajte moje predsjedništvo i novog premijera.
Ajmo sad polako, da cujem sto je pozitivno (dobro, znan sta je pozitivno
), a sto je negativno, u ovom obiteljaskom projektu? Manta me vrime, tako da sve ovo sta je Unda napisa, nisam nista razumija, tako da jos nisam shvatija zasto nepotpisat.
Osobno ovako, kad bi sad treba odlucit o potpisu, potpisao bi, jer su protivnici potpisivanja moji protivnici hdzsdp, a ja jednostavno moram bit na suprotnoj strani od njih.
Aj da vas cujem, zasto ne
Osobno ovako, kad bi sad treba odlucit o potpisu, potpisao bi, jer su protivnici potpisivanja moji protivnici hdzsdp, a ja jednostavno moram bit na suprotnoj strani od njih.
Aj da vas cujem, zasto ne
Ti si na vaganju, Miky...Želiš promjenu, ali teško da će promjena biti bolje rješenje od lošeg...Sve više mi to predstavlja problem koji bih mogao svrstati u nutricionističko ili gastroenterološko područje...
Teško mi je probaviti sve to i frka me rektoskopije.
Ja ću, umjesto da mislim o tome detaljno, razmišljati bih li kupio Indiana ili Harleya...
Ja ću, umjesto da mislim o tome detaljno, razmišljati bih li kupio Indiana ili Harleya...
Znaci da ni tebi mozdani danas najbolje ne funkcionisukarambol wrote:Ti si na vaganju, Miky...Želiš promjenu, ali teško da će promjena biti bolje rješenje od lošeg...Sve više mi to predstavlja problem koji bih mogao svrstati u nutricionističko ili gastroenterološko područje...Teško mi je probaviti sve to i frka me rektoskopije.
![]()
Kolko uopce dodje taki motorEuklid wrote:
bit će ti jako skupa rega.
uzmi nešto s manje kubika a više konja...
Lipo bome, nisam ga vidija do sad u splitu, ja bar mislimEuklid wrote:
15 000 ojra novi,
dobrih rabljenih se da naći za 6-7 ali u Švabiji
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
ovaj ti je i za jedno i za drugomiky0 wrote:
Lipo bome, nisam ga vidija do sad u splitu, ja bar misliminace, to je motor za vatat brzinske rekorde, ili za lipo kurcenje, odnosno bezbrizno krstarenje
'if you fall, i'll be there' (floor)
Dosta smo razglabali o motorima, ajmo sad na temu.
Mislim danas potrazit stand s ovom peticijom, dajte mi razlog da ga ne potpisem
Mislim danas potrazit stand s ovom peticijom, dajte mi razlog da ga ne potpisem
-
- Information
-