ja sam madness. pacijent sam po pitanju kose.
slijedi saga o ludačinoj kosi:
imam kosu (skoro) do struka (ovo "skoro" ovisi o tome kad sam zadnji puta posjetila frizerku, brzorastuće je čudo), s nekada kosim šiškama koje sada puštam da izrastu i kačim gore šnalama (čelo mi se nenormalno masti u trudnoći), bojanu u plavo.
bojam se u "salonu" chez mama svaka 2-3 mjeseca (jbg, ja sam od onih žena poput heather locklear, koje znaju nositi taj trashy crni izrast da to izgleda dobro

).
samo održavanje moje grive? zbog kroničnih problema s peruti (20 godina se družimo ona i ja) zadnjih godinu i po perem kosu s vichy dercos protiv peruti. kosa mi je inače (kao i sve ostalo) sklona mašćenju. umjesto regeneratora koristim one brzodjelujuće maske - instant ili 1-minutne. e, sad, njih mijenjam s vremena na vrijeme. jedno vrijeme sam koristila schwarzkopf gliss one u tubi (bijela mi je bila najbolja), pa su ih povukli, sada eksperimentiram sa syossovima.
kosa je inače vrlo gusta, ima je puno i prije bojanja je sama vlas bila jako debela. oduvijek se teško sušila. nakon pranja (koje uključuje 20 minuta šamponiranja, ispiranja, maskiranja, ispiranja...) bar pola sata ju moram cijediti u ručniku da bi ikakav pokušaj napada fenom imao učinka. u protivnom dobijem sprženu kosu koja se ne da osušiti do kraja, a fen se pregrije na pola puta. dakle, najbolje je sat do sat i po cijeđenja, a potom pola sata feniranja. kosa mi je ekser-ravna, pa je dovoljno prije sušenja pošpricati ju sprejem za termo-zaštitu (syoss) koji ima i učinak ravnanja i usmjeriti fen prema dolje. izgledam kao da sam ju peglala a da peglu ni pogledati ne moram. (zato nema teorije da ikako dobijem kovrče, valove ili bilo što drugo što nije ekser-ravna kosa, čak ni frizerke to ne mogu izvesti)
na kraju balade, stavim na krajeve silikon (gliss ili klas, zavisi na koji sam natrčala u zadnjem šopingu) da se krajevi malo slegnu, i to je to.

inače, taj cijeli proces se ponavlja otprilike svakih 5 dana.
"Madness in method, that's genius." F. Herbert