O vladi Zokija M.

Koljite se i gložite!
Euklid
old school

Post 08 Jun 2014, 18:44

visekratni klon » wrote:
Pa ono, da. Vepar vs muškarac, šta tu nije jasno :ne zna:
Neš ti muškarčine... ne može sjedit u saborskoj klupi veli, bole ga preponice. Vozio se na bicikliću dan ranije... znate kako je... :rofl: :rofl: :rofl:

'if you fall, i'll be there' (floor)
visekratni klon

Post 08 Jun 2014, 18:46

Euklid » wrote:
Neš ti muškarčine... ne može sjedit u saborskoj klupi veli, bole ga preponice. Vozio se na bicikliću dan ranije... znate kako je... :rofl: :rofl: :rofl:
Ovo ti je drugi komentar na isti kvot. :giggle: Zasmetalo ti što mi se veprić ne sviđa. :giggle: Može Zokiju jest s cipela. :giggle:
Euklid
old school

Post 08 Jun 2014, 18:48

visekratni klon » wrote:
Ovo ti je drugi komentar na isti kvot. :giggle: Zasmetalo ti što mi se veprić ne sviđa. :giggle: Može Zokiju jest s cipela. :giggle:
Može. Može mu i virit iz šupka.

Ali neće. Ima čovjek obraz.

Pa je pomeo Zokine kandidate i to već u 1. krugu na unutarstranačkim izborima... :giggle: :giggle:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 08 Jun 2014, 21:13

Dakle sve po starom...ja i euklid krivi sta hdz preuzima drzavu a da ni nemora organizirat predizbornu kapanju, a ne nesposobni zoki koji je razjeba drzavu kao i svoju stranku. Zahvaljujem se sto me smatrate toliko sposobnim za smjenjivanjem vladajucih :S :giggle: :lol:
Euklid
old school

Post 08 Jun 2014, 21:21

miky0 » wrote:Dakle sve po starom...ja i euklid krivi sta hdz preuzima drzavu a da ni nemora organizirat predizbornu kapanju, a ne nesposobni zoki koji je razjeba drzavu kao i svoju stranku. Zahvaljujem se sto me smatrate toliko sposobnim za smjenjivanjem vladajucih :S :giggle: :lol:

Ne nasjedaj na njihove provokacije, miky.

Prebacuju krivnju a znaju oni sami da su krivi što hdz pobjeđuje. Jer podržavaju Zoku.

A zašto ga podržavaju? Ni dragi Bog ne zna ali ga podržavaju. I njega i pobjedu kradezea... :ne zna:
Euklid
old school

Post 08 Jun 2014, 22:16

Milardović: Karamarko sada dobiva izbore i da ode u Brazil i ne vraća se do kraja iduće godine

''U toj stranci nema više nikakvih rasprava, a pogotovo nema rasprava koje bi se ticale socijaldemokracije. Prodali su dušu oligarhijskom vragu i stranci novca.
SDP je u dubokoj krizi i kontinuirano propada, istaknuo je.''

Mmda... miky i ja smo krivi... i naše piskaranje... :tuzni:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 08 Jun 2014, 22:39

Pero » wrote:Znaš što, ja ti 24 godine radim u raljama surovog kapitalizma. I u multinacionalkama. I naučio sam se jednu stvar. Kad stvari ne funkcioniraju, prvo se mijenja management. Onda idu otpuštanja i ostali folklor na nižim razinama. Keč je u tome što i nad šefom ima šef, a u parlamentarnoj demokraciji to su izbori svake 4 godine i unutarstranački izbori kad se već i kako oglase. :zubo:
..pa, mozda ima nekih tu kao slicnosti, ali drzava, kao organizacija, ne da se usporedit.. ili bas tako lako usporedit s tvrtkama.
jedino gore od toga je usporedjivat drzavu i organizam.. u smislu zivog organizma, biologije jel. :D

tu bi se sad dalo raspredat nadugacko, ali npr, u tvrtki nema demokracije, u drzava kao ima, jel, neki je koncenzus kao, pristali smo nekako da se to zove demokracijom. :D

e, sad, trebalo bi specificirat malo iskrenije ili sto je to demokracija ustvari, na kojim se motivima ona bazira, objasnit kako to necije interese u demokraciji moze.. ili kako to da citavu demokraciju moze vodit jedna dosta ono, nedemokratska struktura, hijerarhija, interes, moc i kome onda na koncu sluzi i ta drzava i ta demokracija ili sto je vec, koji je sistem politicki..
mislim, malo bi trebalo tu bit iskreniji prema sebi, a ne neke stvari ostavljat nedorecenima, kao, same po sebi se podrazumijevaju.

da ne govorim, kad se malo prica i o drugim, a i o nesto visim razinama organizacija i ustroja, da se ne zna jel rad ustvari roba ili trosak? :D
a kad jos pocnemo pricat da se cijene roba na trzistu mijenjaju iz minute u minutu, barem kad se nekako ekonometrijski biljezi taj odnos ponude i potraznje, taj racionalni dio na kojem se zasniva i trziste i neko planiranje, a da su neke cijene ugovorno niske na dosta dug period, npr cijene rada, gdje opet postoji i to neko trziste rada, ali po nekim drugim kriterijima, gdje je, kazem, cas roba, cas trosak, e onda je sve to malo slozenije po psihu i odluke, a i po tu neku demokraciju, liberalizam, plutalizam, sta li vec.. :D

enivej, ta paralela ipak nekako stoji da upravljacki dio organizacije mora otici ako ne ostvaruje neke zeljene rezultate, s tim da se onda u taj model, u tu matricu mogu unijeti neki podaci i neke stvari predvidjeti, narocito ako imamo vec neke poznate elemente.
u nasem slucaju (vjerojatno i u drugim slucajevima postoje slicnosti, ali sad mi to nije toliko bitno). nazalost.. mislim da je nazalost, alternativa ovoj vladi je znacajno desna vlada koja ce se pokusati mimikrizirat demokreacijom i to je poznato jos prije nego sto su uopce bili ovi zadnji izbori.
elem, tesko je pokusat upravljat drzavom nedesno, ako je vecna desno i na cvrstim pozicijama, a vlada ustvari nema podrsku te neke kao glasacke vecine kojom je dobila izbore, nema tko stat iza nje, jer se racuna da se glasacki posao odradio, da se odabralo iz izloga i sad cekamo da to konzumiramo.

tu je po meni najveca greska ove vlade, sto se od pocetka nije postavila rezolutnije, radikalnije, sto malo nije zaostrila neke odnose, pa neka bude pola godine na vlasti ako treba, ali treba stalno pritiskati na politickim razinama sve one koji su prema njoj, recimo, neprijateljski ili iskoristavalacki.
eto, takva je bila procjena ove vlade, da ne ide na taj nacin, ono sto je isla, sto je pokusala u startu je sasjeceno, podrske nije imala, slobodu rada nije ustvari imala, morala se uklapat u zatecene okvire, a preuzela je odgovornost za to. ono, pogresna odluka, princip.
sljedeci izbori..redovni, vanredni, pokazat ce koliko ovo drustvo laze samo sebe, ali jednom zauvijek nece bit..nisam znao, nisam ja tako mislio, ja sam mislio drugo.. e, pa kurac :D , morat ce se preuzet odgovornost na malo nizim razinama i na tim razinama ce se morat neke stvari zaostrit i pocet papat vlastita sranja, a nece vise bit vlade koja ce se moc za to okrivit.
ukratko, to se zove.. nered. :D
..a unda
Undaminator

Post 08 Jun 2014, 22:50

Euklid » wrote:Milardović: Karamarko sada dobiva izbore i da ode u Brazil i ne vraća se do kraja iduće godine

''U toj stranci nema više nikakvih rasprava, a pogotovo nema rasprava koje bi se ticale socijaldemokracije. Prodali su dušu oligarhijskom vragu i stranci novca.
SDP je u dubokoj krizi i kontinuirano propada, istaknuo je.''

Mmda... miky i ja smo krivi... i naše piskaranje... :tuzni:
..a kad je bilo u toj stranci rasprava u vezi socijaldemokracije? :D ..kad? tko to? racan raspravljao? :D

ne zna ni milardovic sto bi htio. :D

ta stranka nikada nije bila bas nesto jedinstvena. u njoj je bilo svega i svacega. sjetimo se samo npr tomca. bandica. kakvi su to socijaldemokrati? :D

tu stranku je na okupu drzao hadeze. kako se hadeze podvojio ili potrojio, tako vise nije bilo potrebe ni da se u esdepeu drze za jedan stap.

klauski pise, milardovic pise, babic pise.. svi sve nesto znaju i analiziraju, a blage veze nemaju sto bi. sudaraju se ko male sumske zivotinjice jedan u drugog u frci i panici.. :D

tj, nitko ovom situacijom u esdepeu nece proc liso. nitko. cak i ako misli da nema nikakve veze s ovim. i to se osjeca. milardovic se boji da bi za koju godinu, kao sociolog, mogao ovdje analizirat.. nista. :D :D
miky0
ST Leader

Post 09 Jun 2014, 00:15

..a unda » wrote: ..a kad je bilo u toj stranci rasprava u vezi socijaldemokracije? :D ..kad? tko to? racan raspravljao? :D

ne zna ni milardovic sto bi htio. :D

ta stranka nikada nije bila bas nesto jedinstvena. u njoj je bilo svega i svacega. sjetimo se samo npr tomca. bandica. kakvi su to socijaldemokrati? :D

tu stranku je na okupu drzao hadeze. kako se hadeze podvojio ili potrojio, tako vise nije bilo potrebe ni da se u esdepeu drze za jedan stap.

klauski pise, milardovic pise, babic pise.. svi sve nesto znaju i analiziraju, a blage veze nemaju sto bi. sudaraju se ko male sumske zivotinjice jedan u drugog u frci i panici.. :D

tj, nitko ovom situacijom u esdepeu nece proc liso. nitko. cak i ako misli da nema nikakve veze s ovim. i to se osjeca. milardovic se boji da bi za koju godinu, kao sociolog, mogao ovdje analizirat.. nista. :D :D
Eto moj Unda, dolazis na moje da ova stranka nikad nije ni bila socijaldemokracija :S
..a unda
Undaminator

Post 09 Jun 2014, 00:22

miky0 » wrote:
Eto moj Unda, dolazis na moje da ova stranka nikad nije ni bila socijaldemokracija :S
na tvoje? :D kad si ti prvi put uopce cuo za socijaldemokraciju? ..jel ti znas uopce sto je to? :D
kakvi su to.. recimo, njemacki socijaldemokrati? :kokice:

meni se cini da ti inace dosta toga brkas. :D i to na dane, kako ti se svidi.. :D

npr, sta socijaldemokracija kaze..misli.. o potrosnji? :D
miky0
ST Leader

Post 09 Jun 2014, 00:30

..a unda » wrote:
na tvoje? :D kad si ti prvi put uopce cuo za socijaldemokraciju? ..jel ti znas uopce sto je to? :D
kakvi su to.. recimo, njemacki socijaldemokrati? :kokice:

meni se cini da ti inace dosta toga brkas. :D i to na dane, kako ti se svidi.. :D

npr, sta socijaldemokracija kaze..misli.. o potrosnji? :D
Pa ka dite sam cuja za sdp :zubo: boli me kurac za nacisticku njemacku i njihove socijaldemokracije, al ono sta znam, znam da sam ovdi pisa kako je ovo kurac od ovce a ne socijaldemokracija, a na sta si ti mene proziva kako ja zelim hdz na vlast, pravdajuci kako je socijaldemokracija prava protuteza fasistickom hadezeju :cerek:
..a unda
Undaminator

Post 09 Jun 2014, 00:45

miky0 » wrote:
Pa ka dite sam cuja za sdp :zubo: boli me kurac za nacisticku njemacku i njihove socijaldemokracije, al ono sta znam, znam da sam ovdi pisa kako je ovo kurac od ovce a ne socijaldemokracija, a na sta si ti mene proziva kako ja zelim hdz na vlast, pravdajuci kako je socijaldemokracija prava protuteza fasistickom hadezeju :cerek:
ali, sta je to onda socijaldemokracija ako znas da je ova kurac od ovce? :D

pa kad ti zelis da hadeze dodje na vlast. ono, mozda nesvjesno, mozda iz neznanja, ali, cuj.. nema bjezanja, nemoj mi te lesarove fore prodavat.. :D

nemoj tako prema nijemcima. vise tamo ima socijalista nego sto ce hrvatska ikada imat. bolje je na njih se ugledat i s njima se vezat. oni barem puno bolje znaju sto hoce, znaju kako, znaju zasto, a i imaju volje.
ovi nasi.. a kao i svi nasi, jedno rade, drugo pricaju, trece misle. nisu nijemci izmislili onu.. znam ja nas, jebo ti nas. to je ova kultura dala doprinos.. :D
miky0
ST Leader

Post 09 Jun 2014, 00:57

..a unda » wrote: ali, sta je to onda socijaldemokracija ako znas da je ova kurac od ovce? :D

pa kad ti zelis da hadeze dodje na vlast. ono, mozda nesvjesno, mozda iz neznanja, ali, cuj.. nema bjezanja, nemoj mi te lesarove fore prodavat.. :D

nemoj tako prema nijemcima. vise tamo ima socijalista nego sto ce hrvatska ikada imat. bolje je na njih se ugledat i s njima se vezat. oni barem puno bolje znaju sto hoce, znaju kako, znaju zasto, a i imaju volje.
ovi nasi.. a kao i svi nasi, jedno rade, drugo pricaju, trece misle. nisu nijemci izmislili onu.. znam ja nas, jebo ti nas. to je ova kultura dala doprinos.. :D
Prava socijaldemokracija je partija koja se zalaze za prava radnika na ustrb pojedinaca. To ova nasa socijaldemokracija nije.

A sta se tice njemaca, nemoj, jer oni nisu razjebali svoju industriju ka sta su uspili razjebat cijelu industriju unije. Dakle, fasisticka tvorevina koja je s bankama pokorila evropu. Sve ono sta je zelio hico, to su ovi izveli bez ispaljenog metka
..a unda
Undaminator

Post 09 Jun 2014, 01:11

miky0 » wrote:
Prava socijaldemokracija je partija koja se zalaze za prava radnika na ustrb pojedinaca. To ova nasa socijaldemokracija nije.

A sta se tice njemaca, nemoj, jer oni nisu razjebali svoju industriju ka sta su uspili razjebat cijelu industriju unije. Dakle, fasisticka tvorevina koja je s bankama pokorila evropu. Sve ono sta je zelio hico, to su ovi izveli bez ispaljenog metka
sta dakle? :D pa to rade i amerikanci. i francuzi. i englezi. :D

pa nije socijaldemokracija samo za prava radnika. a sta su onda socijalisti?
a zasto bi nijemci razjebali svoju industriju, a izmislili su industriju.

i na koje ti to radnike kod nas mislis? tj, ako je industrija unistena, gdje su onda radnici? i kako je to esdepe unistio industriju, a hadeze skoro dvajst godina na vlasti? tri puta vise od ovih. i jos kad nisu na vlasti, rade sto ih je volja..

dakle, na koje ti to radnike mislis? jel mislis na radnike u drzavnim, javnim sluzbama? jel mislis da oni imaju neka prava ili bi to trebalo sve otpustit? ono, srezat defesto.. :D

amo opet malo gimnastike sto si ti ustvari htio rec.. ili ces to ujutro.. :D
miky0
ST Leader

Post 09 Jun 2014, 09:53

..a unda » wrote: sta dakle? :D pa to rade i amerikanci. i francuzi. i englezi. :D

pa nije socijaldemokracija samo za prava radnika. a sta su onda socijalisti?
a zasto bi nijemci razjebali svoju industriju, a izmislili su industriju.

i na koje ti to radnike kod nas mislis? tj, ako je industrija unistena, gdje su onda radnici? i kako je to esdepe unistio industriju, a hadeze skoro dvajst godina na vlasti? tri puta vise od ovih. i jos kad nisu na vlasti, rade sto ih je volja..

dakle, na koje ti to radnike mislis? jel mislis na radnike u drzavnim, javnim sluzbama? jel mislis da oni imaju neka prava ili bi to trebalo sve otpustit? ono, srezat defesto.. :D

amo opet malo gimnastike sto si ti ustvari htio rec.. ili ces to ujutro.. :D
Zaspa sinoc, pa cu sad odgovorit.

Dakle, istina je da to rade svi, ali u europi najjaci utjecaj ipak imaju njemci, zato i jesu englezi ljuti, i svako malo prite izlaskom iz unije. A da su fasisticko okupatorska drzava, imamo na primjeru grcke, gdje ih svaki misec pumpaju sa nekokiko miljardi eura koje ovi moraju trosit na javnu upravu, hranjenje banaka, a u proizvodnji ni centa. Slicno je bilo i s madjarima, ali ih je orban malko zajeba.

Drugo, istina da socijalisti nisu samo za prava radnika, ali meni je to glavna tocka, i zato se drzim toga.

Trece, ja nisam rekao da bi njemci unistili svoju industriju, i btw, prvu pravu industriju u evropi su imali cesi.

Cetvrto, mislim na ugrozene radnike, dakle, zaposlenike u privatnom sektoru. Njih socijaldemokracija mora branit. Zasto socijaldemokracija brani tajkune, je pravo pitanje.
miky0
ST Leader

Post 09 Jun 2014, 10:04

Evo koristim ovu temu za informaciju o potencijalnoj buducoj predsjednici propale drzave.

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=752225
TRILATERALNA KOMISIJA povezana je s Bilderberg grupom. U obje se
nalaze moćnici iz cijelog svijeta, točnije samo par stotina odabranih iz
poslovnog i političkog života . Osnivač Trilaterale je David Rockefeller
koji je 1973 . godine odlučio da bi SAD , Europa i Japan trebali graditi
bliske odnose i poticati međusobnu suradnju. U to vrijeme vladalo je
neslaganje između SAD - a te Europe i Japana. Osnivači su vjerovali da je
važna suradnja triju regija .
Članom Trilateralne komisije može se postati samo ako osoba dobije
pozivnicu za ulazak u to visoko moćno društvo . Također , u Komisiji ne
može biti nitko tko u svojoj državi obnaša neku državničku dužnost .
Kada je tek pokrenuta, plan je bio da iz svake regije u njoj bude isti broj
članova . Danas europsku regiju zastupa 175 članova , SAD 120 , a Japan
85 članova. Od Europljana najviše ima Nijemaca - 20, zatim slijede
Francuska , Velika Britanija i Italija s 18 članova , te Španjolska. Ostale
zemlje imaju od jednog do šest članova , a među njima su i tri hrvatska.
Troje Hrvata
Od Hrvata u Trilateralnoj komisiji nalaze se Kolinda Grabar Kitarović,
odvjetnik Marijan Hanžeković i bankar Franjo Luković .
Trilaterala se sastaje četiri puta godišnje. Prošle godine sastanci su se
održali u ožujku u Berlinu , u listopadu u Krakowu, u studenom u
Mexico Cityju te u prosincu u Manilli.
Za sebe kažu da su nevladina , politički orijentirana diskusijska skupina
uglednih građana iz Europe, Amerike i Azije koja je formirana da bi
poticala razumijevanje i suradnju navedene tri regije oko globalnih
problema . Među članovima se nalaze i Carl Bildt, Wolfgang Kirsch, Mario
Monti , Henry A . Kissinger, Madeleine K . Albright ...
Ako se sjecate, prije par dana sam govorio kako nesmimo imat predsjednika lizosupka stranih interesnih skupina, a buduci predsjednik nam dolazi iz najvece zlocinacke organizacije na svijetu. Nek nam netko pomogne :crying:
karambol

Post 09 Jun 2014, 10:47

miky0 » wrote:
Zaspa sinoc, pa cu sad odgovorit.

Dakle, istina je da to rade svi, ali u europi najjaci utjecaj ipak imaju njemci, zato i jesu englezi ljuti, i svako malo prite izlaskom iz unije. A da su fasisticko okupatorska drzava, imamo na primjeru grcke, gdje ih svaki misec pumpaju sa nekokiko miljardi eura koje ovi moraju trosit na javnu upravu, hranjenje banaka, a u proizvodnji ni centa. Slicno je bilo i s madjarima, ali ih je orban malko zajeba.
A jebeš ga, netko mora biti glavni. Emglezi brundaju uvijek kad švabama ide dobro. :D
miky0
ST Leader

Post 09 Jun 2014, 10:56

karambol » wrote:
A jebeš ga, netko mora biti glavni. Emglezi brundaju uvijek kad švabama ide dobro. :D
Sta mi nismo glavni :durica: ok, s veleizdajnicima to ipak ne mozemo :gaah:
miky0
ST Leader

Post 09 Jun 2014, 14:00

Evo priznanja kolapsirajuceg stanja linicevog nasljednika

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=752238

Lalovac : Dugovi građana i poduzeća su
eksplodirali , imamo izvanredno stanje!

...Lalovac je kazao i kako je zbog duga blokirano 59, 6 milijardi kuna. Na
pravne osobe i obrtnike odnosi se 32, 4 milijarde kuna dok na građane
otpada 27,1 milijardu kuna. Na to je obračunato 24, 2 milijardi zateznih
kamata .
" Iz ovih brojki se vidi da vjerovnici neće naplatiti ni glavnicu, a kamoli
zatezne kamate. Dugovi građana i poduzeća su eksplodirali , radi se o
dužničkom ropstvu" , naglasio je Lalovac .
" Ovo je izvanredno stanje "
Direktor Hrvatske udruge banaka Zlatko Bohaček kazao je kako je ovo
krivi način da Vlada zaštiti građane . Kazao je kako zatezna kamata
motivira dužnika da dug plati i ona se mora ugovarati.
" Nema te matematike i stope rasta koja će građanima omogućiti da
vrate enormne zatezne kamate . Ne možemo svi govoriti , u knjigama smo
učili - ne dirajte mi tržišnu ekonomiju. Ovo je izvanredno stanje ",
poručio je Lalovac na što mu je Bohaček kazao kako "sve ovo dobro
zvuči , ali je neizvedivo u praksi " .
Bohaček se suprotstavio mišljenju da građani najprije plaćaju glavnicu, a
potom kamate.
karambol

Post 09 Jun 2014, 15:15

miky0 » wrote:
Sta mi nismo glavni :durica: ok, s veleizdajnicima to ipak ne mozemo :gaah:
Mi smo kao mungos. Sjebemo zmijurinu, ali potučemo i vlastiti kokošinjac... :zubo:
miky0
ST Leader

Post 09 Jun 2014, 20:35

karambol » wrote:
Mi smo kao mungos. Sjebemo zmijurinu, ali potučemo i vlastiti kokošinjac... :zubo:
:rofl:
Euklid
old school

Post 10 Jun 2014, 21:22

Napokon nešto pohvalno za vladu. Ako se obistini...

EKSKLUZIVNO Bivši dekan FER-a ipak pristao ući u Vladu kao ministar prosvjete?

''Vedran Mornar uvjeren je da je gradivo u školama prenatrpano i da djeca uče na sasvim pogrešan način. Zato se javno zauzeo za to da se prepolovi broj predmeta i količina gradiva. Učenici gimnazija, naveo je u jednoj od svojih analiza školskog sustava, imaju po 16 predmeta i 33 sata izravne nastave tjedno.

- Uzevši u obzir činjenicu da bi učenici trebali pored toga još i učiti, pisati domaće zadaće i obrađivati lektiru, lako je izračunati da djeca rade više od svojih roditelja. A nakon svega, rezultati na Pisa testovima i državnoj maturi sve su prije nego sjajni - ustvrdio je Mornar.

Mornar je bio jedan od ključnih ljudi za provedbu državne mature i potpuno ga je šokiralo kada je, naprimjer, vidio da 41 posto maturanata, znači svaki drugi, nije znalo izračunati kolika je masa olovaka ako je masa 256 takvih olovaka 4,24 kilograma. A računali su uz kalkulator i došli s odličnim ocjenama. To je potvrdilo njegov stav da je hrvatskom školstvu potrebna velika, duboka, radikalna promjena.''
miky0
ST Leader

Post 10 Jun 2014, 21:43

Euklid » wrote:Napokon nešto pohvalno za vladu. Ako se obistini...

EKSKLUZIVNO Bivši dekan FER-a ipak pristao ući u Vladu kao ministar prosvjete?

''Vedran Mornar uvjeren je da je gradivo u školama prenatrpano i da djeca uče na sasvim pogrešan način. Zato se javno zauzeo za to da se prepolovi broj predmeta i količina gradiva. Učenici gimnazija, naveo je u jednoj od svojih analiza školskog sustava, imaju po 16 predmeta i 33 sata izravne nastave tjedno.

- Uzevši u obzir činjenicu da bi učenici trebali pored toga još i učiti, pisati domaće zadaće i obrađivati lektiru, lako je izračunati da djeca rade više od svojih roditelja. A nakon svega, rezultati na Pisa testovima i državnoj maturi sve su prije nego sjajni - ustvrdio je Mornar.

Mornar je bio jedan od ključnih ljudi za provedbu državne mature i potpuno ga je šokiralo kada je, naprimjer, vidio da 41 posto maturanata, znači svaki drugi, nije znalo izračunati kolika je masa olovaka ako je masa 256 takvih olovaka 4,24 kilograma. A računali su uz kalkulator i došli s odličnim ocjenama. To je potvrdilo njegov stav da je hrvatskom školstvu potrebna velika, duboka, radikalna promjena.''
Sve bi to bilo divno i krasno da se ne radi o drzavi u kojoj idiot od premijera nije ovom sef :ne zna:
miky0
ST Leader

Post 11 Jun 2014, 10:31

Evo jos jedne vijesti o kolapsu naseg gospodarstva, i ponasanja ministra tog gospodarstva na zbilju

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=752593
Katastrofa u Brodosplitu : Nizozemci raskinuli
ugovor, slijedi udar od četvrt milijarde na
državni proračun

PRAVA katastrofa odvija se u Brodosplitu Tomislava Debeljaka . 31.
svibnja istekao je produženi rok za predaju prvog heavy liftera koji se
gradi za nizozemski Jumbo Shipping. Kako do predaje nije došlo ,
Nizozemci su povukli svoj nadzorni tim iz škvera te raskinuli ugovor.
Sljedeći logičan korak je aktiviranje jamstva od 250 milijuna kuna, koji
će Zaba u konačnici naplatiti iz državnog proračuna. Upitna je i sudbina
drugog heavy liftera , koji treba biti isporučen šest mjeseci nakon prvog ,
nakon što je Debeljak od Nizozemaca ishodio produljenje roka gradnje
od godine dana , što je plaćeno 40 milijuna kuna , opet na teret
proračuna, iz kojeg se u pet godina treba izdvojiti milijardu i pol kuna
subvencije za Brodosplit.

Ministra boli dupe za neistine

Šokirani ovim vijestima iz splitskog škvera, potražili smo odgovore kod
uključenih strana. Brodosplita , Jumbo Shippinga, Ministarstva
gospodarstva i Hrvatske brodogradnje . Nizozemci nisu odgovorili na
mail, Brodosplit je odgovorio da sve teče po planu i ugovorenoj
dinamici, ministar Vrdoljak jučer je zvao da vidi je li skinuto 250
milijuna kuna sa računa Zabe, pa kada je čuo da nije , rekao je , prilično
intenzivnim tonom da ga " boli dupe za neistine koje plasiraju bolesne
glave ", dok je komunikacija s Hrvatskom brodogradnjom bila , valjda ,
ogledni primjerak za stanje u kojem se nalazi hrvatska birokracija.
Brodogradnja: Pošaljite ponovno mail pa čekajte odgovor
Htjeli smo se čuti s direktorom Brodogradnje Ruđerom Friganovićem ,
miljenikom svih vlasti, i one HDZ-ove u kojoj je bio državni tajnik Đure
Popijača, a i ove SDP - ove , u kojoj je postavljen na čelo Brodogradnje .
Friganović po tom rasporedu brine o Brodosplitu u ime Vlade i poreznih
obveznika , dakle, riječ je o pravoj osobi koja bi javnosti mogla
kompetentno kazati što se događa u splitskom škveru. Nažalost, prošli
tjedan je Friganović bio po važnim poslovima u Grčkoj , a službenik koji
nam se prošlog tjedna javio, samo je kratko odgovorio da ne zna je li
uopće itko otvorio naš mail sa upitom . Zvali smo i jučer, ponovno se
javio isti službenik , tek toliko da nam kaže da Friganovića opet nema.
" Vi pošaljite mail ponovno pa čekajte odgovor" , bilo je najpametnije
čega se dosjetio . Friganovićev kontakt nije htio dati , a nije ga htio dati
ni ministar Vrdoljak, s kojim smo se čuli prošlog tjedna, kada ništa nije
znao o lifterima, raskidu ugovora i jamstvima , te prekjučer kada je bio
poprilično nervozan zbog teške situacije u Slavoniji. Pitao nas je jesmo li
bili tamo i upoznali se sa situacijom . Nama je zvučalo nevjerojatno da je
ministar nezainteresiran za situaciju u Brodosplitu i udar na proračun
od 250 milijuna kuna s perspektivom da se do konca godine odlije još
toliko .
O čemu je jučer ministar razgovarao s Friganovićem i Zabom, ako
ne o Brodosplitu?!
Ministar se užasnuo kada je čuo o čemu se radi te je rekao da će odmah
sve provjeriti. Ubrzo je opet nazvao. Krenuo je odmah sa dupetom , da
Index govori gluposti, da nije skinuto 250 milijuna kuna. ..
Pokušali smo ministru sugerirati da možda danas nije skinuto , ali je vrlo
izgledno da će biti skinuto sutra , preksutra ili idući tjedan. Ministar se
međutim toliko iživcirao onim što je prepoznao kao urotu podlih
sindikata i povodljivih medija kojima je do spektakla i senzacije. Ipak,
uspio nam je otkriti da sutradan ima sastanak s Friganovićem i Zabom,
ali ne navodno na temu Brodosplita i Jumba.
Začudila nas je koincidencija te smo ministru predložili da se čujemo
nakon sastanka kada se on malo bolje upozna sa situacijom u splitskom
škveru. I njemu smo predložili da razgovor prebaci na miljenika
Friganovića , ali takvo što Vrdoljaku se uopće nije dopalo pa je kazao da
će razmisliti hoće li se više uopće javljati .
Jučer je taj sastanak održan, ali od ministra i Ministarstva nije se moglo
doznati ništa konkretno. Zamolili su za razumijevanje , tvrde da ne mogu
otkriti svoje pregovaračke pozicije .
Sve teče po planu za Debeljaka, ali neka Vrdoljak otkrije kakav je
to plan ?
U Slobodnoj Dalmaciji jučer je , pak , objavljeno priznanje Uprave
Brodosplita kako su se Nizozemci povukli. O jamstvu ništa,
nego Debeljak i njegovi računaju da će na brodovima za Nizozemce još i
dobro zaraditi kada ih dovrše pa unosno prodaju više od 10 milijuna
eura poviše cijene gradnje . Nejasno je kako brodove za teški teret bez
vlastitih dizalica (!), koje je trebao isporučiti naručitelj , misle završiti kada
više nema nadzornog tima, a i čini se kako se nisu ni raspitali koliko
kompanija uopće treba tako specifične brodove.
Upravo je plan zadnje uprave Brodosplita prije privatizacije bio gradnja
specijaliziranih brodova koje većina drugih škverova ne radi . To je bilo
prije Debeljaka, koji je škver prvo počistio , a onda javnost počeo
zabavljati čitavim nizom svojih specijalnih projekata. Nakon ledenih santi
u Jadranu , stigao je posao za Veneciju s branama, ali svega koji dan
kasnije, Talijani su uhapsili gradonačelnika zbog sumnje u mito i
korupciju . U škveru su, dakako, iznenađeni, a Indexu su odgovorili da su
o svemu doznali iz medija i da njihov posao s branama nije upitan.
Nejasno je kako su za propali posao s Nizozemcima odgovorili da je sve
po planu da bi ipak priznali da je ugovor raskinut . Možda njima i je po
planu , ali onda ne bi bilo loše da ministar Vrdoljak i direktor Friganović
hrvatskoj javnosti otkriju u čemu se sastoji taj plan kada već u pet
godina Debeljaku plaćamo milijardu i pol i moramo usto sanirati štetu na
propalim poslovima u primarnoj djelatnosti svakog škvera, a to je
gradnja brodova.
Euklid
old school

Post 11 Jun 2014, 13:37

Ošli Jovanović i Ostojić.

Crni Jovanoviću, kako'š se sada vratit u Rijeku među ''svoje''? :ne zna: