miky0 » wrote:
A cuj, nisam bas tip koji bi se prebaciva iz stranke u stranku, a opet iako mi je holica draga, nekako se bavi ekologijom sto meni nije bas zanimljiva tocka, tako da sta ja znam, nemam nekih mikro interesa u orahu. Ali da ih pidrzavam, da, volija bi da izrastu u pravu stranku.
A o drugoj, trecoj opciji, ok, mada sam to rekao u ocima biraca, a biracima sdpa i hadezeja njihove stranke nisu jedno te isto.
sta nisi tip? kako nisi tip? stovise, trebao bi se uclanit i u orah, bit u dvije stranke, pa sta. jel demokracija i pluralizam il nije.
pa u japanu ima vise vjernika nego stanovnika i sta im fali.
meni je sasvim moguica ta neka buducnost te neke demokracije da netko bude clan, ne znam, pet stranaka.

nema tu vise konvertitstva. konvertitstvo je zavrsilo negdje sa formiranjem hadezea gdje je masu njih doslo iz ka pe ju ili ka pe ha.
a i es de pe je povukao u sebe ne bas malo tih nekih liberala i desnicara.
a kakvih interesa imas u laburistima? jel imas ti neke koristi od njih? daju neku lovu, dozvole neke, koncesijicu, posao neki? ..ono, natjecaj neki pa za tebe postelan?

..ili, jel se tamo sta placa? ono, ko su sve profesionalci u toj stranci? cuj, za tri, cetr iljade kuna mogao bih bit sasvim korektan laburist u splitu. ono, odradio bih posao solidno. ojacali bi laburisti.
ali, aj, gle ovo. aj, malo razmisli. evo, da je neke pameti..neki bi rekli vizije neke, maste, malo volje..evo, imamo sad tu neku politcku sliku u hrvatskoj kakvu imamo i ovi eu izbori su nekako bili kao neko istrazivanje marketinsko na tom nasem politickom terenu.
i sad, imas tu taj hadeze i esdepe. sto im je slicno? pa eto, da sad ne idemo tvojim nekim graktajucim putem, slicno im je sto su to jedine stranke koje nekako mogu formirat vladu. ono, imaju tog nekog politickog, birokratskog iskustva i kadra. hadeze je to, kako sam rekao, pokupio malo od bivsih clanova neke ka pe i crkve i nekih tih desnih politickih umova koji su uvijek mislili kako bi oni mogli vladat i omrsit se, kapitalizirat svoju ogranicenost.
i tu se na njega slepaju citave te neke politcke bagre, panj kaaramarki, neki haespeovi, djapici, petirke, crkve, haesesovi, tomasicke, citav taj neki hrvatski mejnstrim zajedno sa tim glavasevim hdspp, zavjetima za hrvatsku, savezima za hrvatsku..piskemlematere, svi nahrupili za dom i svoj dzep spremni.
imamo i taj neki es de pe s nekim liberalima, ideesom, haenesom, umirovljenicima i ta zbrda zdola ukurcu ekipa vise posvadjana medju sobom nego prema ostalima, i oni oce svoje mjesto pod suncem gdje para pada s neba kao mana bozja.
i sad, imas tog karamarka,taj hadeze koji je ostavio spaljenu zemlju za sobom i kojem je vec jednom uspjelo zajebat i sefa i stanicu nakon sto je vec jednom zasrao & sasrao do balcaka i to, slazem se, sasvim zlocinacki i cudim se da nije i kriminalno, ne znam sta se ceka i zasto (mislim da znam zasto, ali pravim se da ne znam

) i sad, nakon sto je ovaj kukuriku obavio najveci dio prljavog posla, sad hadeze opet misli svetacki opran malo opet zajasit iu krenut opet od tamo gdje je stao.
tu imamo ovu sad koaliciju na vlasti, koja ne moze obuzdat ni sebe i, vjerovao ko ili ne, dosta reda je napravio, svinjca, kotac pocistio, napravio je ono ssto hadeze nije mogao (ili nije ni htio, dapace) i da je hadeze to krenuo cistit imali bi ovdje, ono, malo je rec ulicne nerede, sranja na sve strane bi bilo i to je bio zadatak ove vlasti da to napravi.
i, ponavljam, krenut ce ova sva nasa ekonomska slika malo na bolje, sasvim uskoro, sasvim vidljivo, ne radi neke sposobnosti ili ingenija ove vlade, nego jednostavno sto i vrijeme, kao i neki drugi procesi i odnosi, rade u tom nekom smjeru, da je bilo koja druga vlada bila, isto bi bilo (ok, osim kazem, ako se ne uzme u obzir taj neki opravdani animozitet prema hadezeu i ekipi koji koliko god bio opravdan, ipak nije bio toliko masovan i odlucan i jasan, politcki jasan), vrijeme cini svoje i negdje pri kraju ovog mandata ove vlade (ili neke druge) nakon cetiri godine, ipak bi se vidjeli neki pomaci.
tu sad ne zelim govorit o tim nekim referentnim pokazateljima za koje se volimo jako drzat, poput nekih izoliranih i popabircenih brojki nekog jebenog bedepa, zaposlenosti i ostale kapitalististicke metrije, jer se i tu vise radi o politici, a manje o nekom raciju. te brojke, narocito za hrvatsku, sad jesu sad nisu, preko noci se promijene zavisno od nekih sasvim drugih odluka i procesa na koje hrvatska moze malo ili nista utjecat.
ali eto, neka baza za koju bi se mogao uhvatit taj neki liberalno kapitalisticki ekonomski napredak, pomak, dosta je ovom vladom ociscena i spremna i u funkciji.
ova vlada zna da joj je namijenjena kamikaza uloga i ima vec jedno iskustvo, lose iskustvo i sad..napravila je sto je napravila, nema sta vise se tu nesto radit, sad se treba posvetit kako ostat na vlasti i ko ce ostat, ko ce bit vlast.
i tu sad opet imamo tog karamarka koji vec dvije godine najavljuje ovo sto pokusava radit, okupit desnicu, tu ovi neki kao lijevu stranu, ne znam zasto se zove lijeva, ali ajd, kao neka protuteza je hadezeu i toj vrsti nacioidemokrscantva naseg, i nekako razjedinjenija je ta strana, u vecoj nekoj panici, ali, usprkos toj nekoj desnoj slici, ne cveta cvetje ni u njihovo desno preduzetje i pustaju se sasvim jasni baloni o mogucoj koaliciji hadezea i esdepea.
a ta neka koalicija bi bila moguca samo kao neki oblik neke kao vlade nacionalnog spasa, jedinstva, neki taj kurac palac na koji ide i ovaj tudum kujundzic, taj politicki proizvod, savez neki za hrvatsku, a takva neka koalicija je moguca samo ako se situacija u zemlji prezentira kao takva za koju je potrebno da se svi ujedine radi..ne zna se radi cega, radi toga valjda da se vlkast i moc raspodijeli medju njima tako da nema velikih gubitnika.
tj, ne bih se cudio da se nekako..ne znam, nekako ta situacija isforsira ka nekoj frci.
tu jos postoje dvije ili tri pod varijante, ceka se, procjenjuje, gleda ko je u boljoj poziciji za zajebat onog drugog (ili prvog ili treceg ili bilo koga, samo da je zajebat) ili ga prigrlit, pa ga poslije zajebat.
...