..dosla poplava, osla poplava..
Zavisi s kim uspoređuješ. Za razliku od BiH funkcioniraju u gotovo svim segmentima bolje.Euklid » wrote:
Samo daj.
Možda uspiješ nekoga uvjeriti kako stvari u Hrvatskoj dobro funkcioniraju...
No, dok budete postojali vi, kasta neobjektivnih kritičara svega i svačega, koji ćete igrati ulogu mudrih i neshvaćenih ne želeći se niti potruditi nešto objektivno sagledati - već ćete širiti defetizam i negativizam iz svake situacije iz samo vama znanih razloga - ja ću udarati kontru samo zbog toga da vas pokušam navesti na promišljanje.
Jer, kako vidim, mislite naslovnicama i pušite jeftini populizam kako bi hranili vlastite dogme.
svugdje je birokracija i nigdje birokracija ne radi u korist u korist tih gradjana ili sta li su vec.Euklid » wrote:
Pa vidim da ti već u nekoliko postova nije jasno da ja ne krivim vladu, državne i javne službe za poplavu.
Nego za nepripremljenost na istu i dezinformiranje stanovništva.
Dakle, ono što je Maštruko jasno razotkrio. Čak i ne mora biti poseban stručnjak da bi se ocjenilo kako izbirokratizirani državni aparat ne radi u korist građana.
ali, to ne opravdava..eto, zgodna u ovo doba rijec, propuste.
idealno nije, idealno nece bit, uvijek ce pucat na najslabijoj karici, a najslabija karika smo mi jebiga. ne moze vlada ili vlast bit bolja od ljudi kojima vlada. tj, u nekom smislu mozda i moze, ali onda obicno slijedi devestprva..
jel se moglo napravit u hrvatskoj nesto vise i bolje da do ovakvih poplava ne dodje? pa naravno da se moglo. ali ne od prosle godine. ne od preprosle godine. ne od prije deset ili petnajst godina, uvijek se moglo. i? jel se radilo? nije? a zasto nije?
nije se ocekivalo ovakvo nesto? riskiralo se, nije se imalo love, bilo je mozda nekih drugih prioriteta ili cak..bilo je mozda nekih drugih interesa i to onih koje bi mogli nazvati privatnimima, ne drustvenima? ..a i na koncu konca, sto je to drustveno danas?
i ko je za to kriv? kad nesto ne stima, onda su svi krivi osim nas, tj ne zelimo sebi priznat u kakvoj slici zivimo, tko smo.
evo, cak bih i ovu poplavu..u hrvatskoj, jel, cak bih smatrao kao nekim znakom upozorenja. doci ce opet visoki vodostaji, mozda jos visi nego sad, mozda na jos vecim podrucjima ili u nekom gorem obliku. ili ne poplave, nego nesto drugo. i kako se pripremiti, organizirati? koje sve kanale reagiranja i kako koordinirati? koliko to kosta? koliko ce to kostati? sto jos sve za to treba? hoce li se to moci platiti? odakle? tko? kako?
sto treba mijenjati, kako se reogranizirati?
sve ovo o cem ti govoris..ako sam razumio, to nije nastalo od jucer, a ako to znamo, jel, onda znamo da se ni nece moc rijesiti sutra ili u jednom danu.
kazem, ova poplava je jos uvijek u domeni opomene, ova poplava je izbacila i neke dobre strane ovog drustva, ali i neke lose i kako sad te dobre jos vise ojacati, a te lose onemoguciti?
ovakve neke katastrofe ili razmjeri nepogoda se dogadjaju skoro na dnevnoj bazi u svijetu i uvijek najebe onaj tko je direktno pogodjen i onaj ko je i inace najslabiji, najjadniji, najsiromasniji.
sad bih mogao ovdje razradit citav scenarij zasto je to tako i zasto ta neka solidarnost ima i jednu drugu stranu, ali nije sad bitno, tako je kako je.
ja mislim, jos uvijek, da te neke drzavne nase institucije ili, eto, javne, te neke organizacije sustavi, moraju biti uvijek spremne izdrzati prvi udar bilo cega, moraju imati uvijek neku efektivu koja ce s necim adekvatnim biti u stanju reagiratio za sat, dva na bilo kojem podrucju hrvatske, nest ti velike zemlje, nest ti tih efektiva, a ukupno nas je ovdje cetri, pet miljuna i ova poplava je pokazala da je sustav organiziranja i koordinacije zastario, tj uspio je izdrzat ovo neko vrsno opterecenje i to u uvjetima kad je citavo drustvo, ekonomija grogi. jos jedno ovakvo opterecenje, nema veze sad jel su polave ili nesto drugo, e, onda ce bit stvarno frke.
nadalje, nakon ovog stanja, dolazi i post stanje gdje nece moc pomoc samo litra vode i cetkica za zub i opet cu ponovit da se tu radi o sustavima, procesima.. sta koristi spasit ljude ili bilo sto sad, e da bi ih dokusurio poslije jer nece imat uvjeta vracat se nekom normalnom zivotu, nazovimo ga eto, potrosackom zivotu..
tj, pravi problemi tek dolaze i tu ce tesko pomoc dva tri racuna crvenog kriza ili neke slicne ad hok soldiranosti.
kazem, dosta ce u nasem pristupu trebat mijenjat..
a za to mijenjat, mora se dosta toga sustavno mijenjat, a za to izgelda ovo drustvo nema potencijala.
ovo sto se navodi ovdje kao neka samoinicijativa ili samoorganiziranje, mozemo mi na to sentimentalno gledat, ali najveca dobrobit toga jest u tome sto se izvrsio pritisak na sve te centre i centrice moci i na nacin da se stimuliraju, a i na nacin da se posalju neke druge poruke, a opet, i u toj domeni, postoje poruke i ove i one. postoje npr poruke.. ne uplacujte u crveni kriz, jer ce lova zavrsit u srbiju i bosnu, ciji dijelovi su, ruku na srce, najebali daleko, daleko vise nego mi ovdje, pa se onda pitam.. pa jebemu, o kakvoj mi to solidarnosti, humanizmu onda govorimo? o cemu mi uopce govorimo?
mi se zelimo samoorganizirat i pokrenut inicijative.. za sto to?
ova drzava, njene sluzbe, institucije, mogle su jos dosta toga napravit, sto ne znaci da bi to i imalo nekog efekta, ne mos protiv sile, ali ajd, mogle su, ali nije ova neka drzava i birokracija van nas, s drugog nekog svijeta, kako god saberes i oduzmes, ta drzava, to smo mi.
e, pa sad ti gledaj sta sve, kako i koga mijenjat..a i zasto. a i cemu..
Cujte, niti ja a koliko sam primjetio, niti eklid, ne govorimo da je drzava kriva za poplavu. Mi je kritiziramo u onom segmentu u kojem je zakazala, ali toga ste svijesni svi, ili bi barem svi trebali biti svijesesni drzavnih propusta. Sad se ja pitam, zasto zatvarat oci pred cinjenicama da su pojedine drzavne strukture kasno reagirale, ostavljam vama na dusu.
..kasno, kako kasno? kad kasno? kasno sad, kasno lani, kasno prije pet godina?miky0 » wrote:Cujte, niti ja a koliko sam primjetio, niti eklid, ne govorimo da je drzava kriva za poplavu. Mi je kritiziramo u onom segmentu u kojem je zakazala, ali toga ste svijesni svi, ili bi barem svi trebali biti svijesesni drzavnih propusta. Sad se ja pitam, zasto zatvarat oci pred cinjenicama da su pojedine drzavne strukture kasno reagirale, ostavljam vama na dusu.
aj, sta bi ti i kad napravio? s cim? koliko toga? koliko ljudi? gdje? kad? kolko bi to kostalo? sta ako bi sve to sto ti mislis da bi trebalo bit stendbaj, stajalo stend baj dvajst dana, a nista da se nije desilo? sta bi onda bilo? ko bi za to bio odgovoran? opet uzalud bacen novac poreznih obveznika, opet potrosnja ukurcu?
aj, gdje je sve zakazala drzava u ovom slucaju i tko sve i kako, malo specificiraj..
Jebate, pa nije vajda daa padas s marsa..a unda » wrote: ..kasno, kako kasno? kad kasno? kasno sad, kasno lani, kasno prije pet godina?
aj, sta bi ti i kad napravio? s cim? koliko toga? koliko ljudi? gdje? kad? kolko bi to kostalo? sta ako bi sve to sto ti mislis da bi trebalo bit stendbaj, stajalo stend baj dvajst dana, a nista da se nije desilo? sta bi onda bilo? ko bi za to bio odgovoran? opet uzalud bacen novac poreznih obveznika, opet potrosnja ukurcu?
aj, gdje je sve zakazala drzava u ovom slucaju i tko sve i kako, malo specificiraj..
-
visekratni klon
Je li stvarno točno da nije poplavljeno par sela potpuno da bi bili nastradali gradovi i veći dio Hrvatske?
Tj. kako to tehnički ide?
Poplava ima i gorih u svijetu, to je točno, jebiga, ljudi su jadni i ostali bez svega i ne znam šta tu uopće više reć. Grozno je. A ovdje kod nas pjevaju ptice, sunce sja i da nije medija ne bi pojma imali šta je gore bilo. Baš nekako jeza.
Al da, i ja se pitam kako je moguće da nitko nije znao da će se to dogoditi?
Poplava ima i gorih u svijetu, to je točno, jebiga, ljudi su jadni i ostali bez svega i ne znam šta tu uopće više reć. Grozno je. A ovdje kod nas pjevaju ptice, sunce sja i da nije medija ne bi pojma imali šta je gore bilo. Baš nekako jeza.
..pa na osnovu cega su rekle da poplava nece bit? valjda jesu na osnovu necega. nije valjda da su znali da ce bit poplava, ali su namjerno pogresno obavijestili?miky0 » wrote:
Jebate, pa nije vajda daa padas s marsa![]()
pa svi ti govore kako su hrvatske vode rekle ljudima, nema panike, nema poplava u nas. Gradjani liijepo krenuli sa obranom i gradnjom nasipa, a institucije rekle -dosta, sta radite, kakva evakuacija. Jesi li ti svijestan , ili se samo pravis da za ovo ne znas
![]()
kako su to gradjani krenuli s tom obranom? dogovorili se joso i pero, izmjerili savu pecajuci, proglasili vanredno stanje i idemo malo, radit nasipe?
ne znam, stvarno nisam svjestan, ne znam o cemu pricas. ne znam kad je trebalo napravit evakuaciju..prije mjesec dana, kad? tko? di?
mislim, ono, gradjani..da su nasi gradjani zaista bili do sada gradjani, ne bi bilo ni sada frke, a ni lani.
ne znam sta je po tebi trebalo.. gradit nove nasipe? kolko visoke? gdje sve? promatrat dabrove da vide jel skupljaju grane pa da predvide vodostaje?
jel vakula svaki dan na televiziji? sta nije rekao prije deset dana..nabavite slamcice i prazne case, bit ce poplave..
-
visekratni klon
Uostalom, kod nas lako mogu i potresi, zar nije ono nedavno bilo u Italiji pomor. I uvijek se upozorava da će biti i onda kad se razruje pola Zagreba ili Zadra, Dubrovnika onda će opet biti kuku-lele nitko nije rekao. I žrtava i Milanovića, ovaj pardon Karamarka, Bandića i ajme majko jadni ljudi. Jebiga. Netko stvarno misli da nas neće razrušit? Pitanje je vremena. I onda će bit nitko nije upozorio. Je. Al ono, štaš? 
Gubis mi se Unda...polako, evo 'vako...I ja i euklid se pitamo na osnovu cega su rekli da poplava nece bit, i vjerujem da ce nam na to pitanje odgovorit karambol ili pero..a unda » wrote: ..pa na osnovu cega su rekle da poplava nece bit? valjda jesu na osnovu necega. nije valjda da su znali da ce bit poplava, ali su namjerno pogresno obavijestili?
kako su to gradjani krenuli s tom obranom? dogovorili se joso i pero, izmjerili savu pecajuci, proglasili vanredno stanje i idemo malo, radit nasipe?
ne znam, stvarno nisam svjestan, ne znam o cemu pricas. ne znam kad je trebalo napravit evakuaciju..prije mjesec dana, kad? tko? di?
mislim, ono, gradjani..da su nasi gradjani zaista bili do sada gradjani, ne bi bilo ni sada frke, a ni lani.
ne znam sta je po tebi trebalo.. gradit nove nasipe? kolko visoke? gdje sve? promatrat dabrove da vide jel skupljaju grane pa da predvide vodostaje?
jel vakula svaki dan na televiziji? sta nije rekao prije deset dana..nabavite slamcice i prazne case, bit ce poplave..
Aj ne zajebaji sa pitanjima da kad je trebalo pravit evakuaciju, pa vajda onda kad su ljudi pitali idemo li, i kad su ovi rekli ne. Vajda ti je to jasno
Kad je trebalo radit nasipe, pa vajda onda kad su se trebali radit, a za to su zaduzene hrvatske vode, sume i sta ja znam ko sve ne.
I na koncu, govorimo o tim drzavnim institucijama koje su na koncu rekle ljudima da rade po njihovim naputcima, i na kraju, a i na nesrecu sto su ih ljudi i poslusali.
Rezime:
Poplave se nisu mogle sprijecit, mogle su se razmjeri stete smanjit na nacin da je nasip trebao bit kvalittnije napravljen, i da se evakuacija trebala odradit na vrijeme
-
visekratni klon
Ljudi nisu htjeli ić ni kad ih je poplavilo jebiga, neki, jel.
Dakle ovako, kad me baš pitaš - kod nas se nije dogodilo kao u npr. Maglaju (ponešto o njemu znam jer sam svojedobno proveo dio života tamo radeći i interesirao se sada za ljude koji još tamo žive kako im je bilo) - da je Bosna kompletno izašla izvan korita i preplavila cijeli gradić, barem onaj novi dio koji je još socijalizam izgradio s jedno 2 metra vode povrh reguliranog toka Bosne. Stari Maglaj je sagrađen na obroncima brda na desnoj strani Bosne, skupa s ruševinama grada i do njega voda nije došla. U Slavoniji nisu preplavljeni nasipi nego su probijeni. Sad slobodno možeš razviti teoriju zavjere zašto su se oni uopće išli povisivati i zašto su probijeni, kako su nesolidno napravljeni i zašto je netko uopće mislio da bi nasipi mogli izdržati. A možeš svaliti i dio krivice na ljude koji su se usudili ispod nasipa živjeti i graditi kuće, isto kao i u Zagrebu 1964.
Upravo tako. Miky, koji su to ljudi htjeli da ih se evakuira, a tko im je rekao - ne?visekratni klon » wrote:Ljudi nisu htjeli ić ni kad ih je poplavilo jebiga, neki, jel.
Vas dvojicu vidim u ovoj slici što je eks opisala. U slučaju nekog snažnijeg potresa čujem vaš glas kako građevinske inspekcije nisu dobro radile posao jer su dopustili izgradnju zgrada koje potres može srušiti...ili zašto Pavle Kalinić nije na vrijeme i s više truda radio svoj posao za koji je i predobro plaćen?
-
visekratni klon
Ja ih vidim na hrpi ruševina ko onu dvojicu iz Uradi sam kako kontempliraju.
Morala sam.
Morala sam.
Hvala na odgovoru Pero, eto unda, vidis da su u nas nasipi probijeni, i zato nase nadlezne sluzbe nisu provodile evakuaciju i sve ostalo sto je potrebno. Dakle, zakljucujemo da sluzbe nisu dobro procjenile situaciju, upravo on sto tvrdimo ja i euklid.Pero » wrote:Dakle ovako, kad me baš pitaš - kod nas se nije dogodilo kao u npr. Maglaju (ponešto o njemu znam jer sam svojedobno proveo dio života tamo radeći i interesirao se sada za ljude koji još tamo žive kako im je bilo) - da je Bosna kompletno izašla izvan korita i preplavila cijeli gradić, barem onaj novi dio koji je još socijalizam izgradio s jedno 2 metra vode povrh reguliranog toka Bosne. Stari Maglaj je sagrađen na obroncima brda na desnoj strani Bosne, skupa s ruševinama grada i do njega voda nije došla. U Slavoniji nisu preplavljeni nasipi nego su probijeni. Sad slobodno možeš razviti teoriju zavjere zašto su se oni uopće išli povisivati i zašto su probijeni, kako su nesolidno napravljeni i zašto je netko uopće mislio da bi nasipi mogli izdržati. A možeš svaliti i dio krivice na ljude koji su se usudili ispod nasipa živjeti i graditi kuće, isto kao i u Zagrebu 1964.
Upali vijesti, i cut ces kako ljudi uplakani govore, i sto govore. I baj de vej, otvaras li linkove koje ti je dao euklid? o odgovoru hrvatskih voda koje dan prije poplave govore kako nema poplave.karambol » wrote:
Miky, koji su to ljudi htjeli da ih se evakuira, a tko im je rekao - ne?
Ma kad mi napadamo ljude bez argumenatakarambol » wrote:
Vas dvojicu vidim u ovoj slici što je eks opisala. U slučaju nekog snažnijeg potresa čujem vaš glas kako građevinske inspekcije nisu dobro radile posao jer su dopustili izgradnju zgrada koje potres može srušiti...ili zašto Pavle Kalinić nije na vrijeme i s više truda radio svoj posao za koji je i predobro plaćen?
pa moguce, lako.visekratni klon » wrote:Je li stvarno točno da nije poplavljeno par sela potpuno da bi bili nastradali gradovi i veći dio Hrvatske?
evo, zapitaj se da nije pustio nasip u gunji..ne razumijem se bas u te neke hidrodinamike, geonecega, ali nekako mi zdrav razum kaze da je negdje to moralo ventilirat, a sad gdje i kako..
pa sjecam se nekih tih ratnih prizora, ako je to bio uopce rat, valjda jest..
takav je zivot, stas..i ne samo taj neki opcenitiji, nego i individualniji, onaj blizi, na korak dva, bez ratova, bez poplava, ruku pod ruku idu sranje i neka druga briga ili bezbriga..
Dakle, službe su procijenile da je visina nasipa dovoljna, ali nisu procijenile da bi nasip negdje od opterećenja mogao puknut. E sada, da bi bili stoposto sigurni što je trebalo - provest evakuaciju od Slavonskog Broda do srpske granice u širini od jedno 15km od Save? To bi te zadovoljilo?miky0 » wrote:
Hvala na odgovoru Pero, eto unda, vidis da su u nas nasipi probijeni, i zato nase nadlezne sluzbe nisu provodile evakuaciju i sve ostalo sto je potrebno. Dakle, zakljucujemo da sluzbe nisu dobro procjenile situaciju, upravo on sto tvrdimo ja i euklid.
Nije uopce bitno sto bi mene zadovoljilo, ali vjerujem da bi unesrecene itekako zadovoljilo.Pero » wrote: Dakle, službe su procijenile da je visina nasipa dovoljna, ali nisu procijenile da bi nasip negdje od opterećenja mogao puknut. E sada, da bi bili stoposto sigurni što je trebalo - provest evakuaciju od Slavonskog Broda do srpske granice u širini od jedno 15km od Save? To bi te zadovoljilo?
-
visekratni klon
A zamisli ono, evakuirat cijeli Slavonski Šamac i Županju. Pa neki neće ić, boje se da će im opljačkat kuće dok ih nema. Pa aj ti to smjesti. Pa živinu. Ko seoba Srbalja.miky0 » wrote:
Nije uopce bitno sto bi mene zadovoljilo, ali vjerujem da bi unesrecene itekako zadovoljilo.
pa na osnovu necega su rekli. jel treba tebe i euklida pitat za svaku jebenu pizdariju sta radit..miky0 » wrote:
Gubis mi se Unda...polako, evo 'vako...I ja i euklid se pitamo na osnovu cega su rekli da poplava nece bit, i vjerujem da ce nam na to pitanje odgovorit karambol ili pero![]()
Aj ne zajebaji sa pitanjima da kad je trebalo pravit evakuaciju, pa vajda onda kad su ljudi pitali idemo li, i kad su ovi rekli ne. Vajda ti je to jasno![]()
Kad je trebalo radit nasipe, pa vajda onda kad su se trebali radit, a za to su zaduzene hrvatske vode, sume i sta ja znam ko sve ne.
I na koncu, govorimo o tim drzavnim institucijama koje su na koncu rekle ljudima da rade po njihovim naputcima, i na kraju, a i na nesrecu sto su ih ljudi i poslusali.
Rezime:
Poplave se nisu mogle sprijecit, mogle su se razmjeri stete smanjit na nacin da je nasip trebao bit kvalittnije napravljen, i da se evakuacija trebala odradit na vrijeme
nemamo mi toliko ljudi u ovoj drzavi kolko bi ih vas dva htjeli smjenit, kaznit, zbacit..
dakle, zasto bi netko pod milim bogom rekao da nesto nece bit, a zna da ce bit. ok, na stranu sad propagande, ali u ovom slucaju, kakva propaganda moze bit?
evo, malo gledam.. glasaci u gunji su doslovno na parlamentarnim izborima bili fifti fifti hadeze, esdepe.
na lokalnim su nesto kao malo vise koalicija esdepe. na zadnjem referendumu su glasali za ustavni brak..
jel se tu krije mozda neka tajna zasto ih je poplavilo?
evakuacije nisu pizdarija, nije to samo odvedi ljude i sta vec ca i cekaj dok se ne smiri. di ce ih odvest? jel su ove iz gunje trebali evakuirat u slavonski brod?
pitam, sta da je doslo do evakuacije deset dana prije i ajmo, citavi pokreti, ljudi, zivotinja, dobara.. i onda jos, ne desi se nista.
ili evakuiraju iz gunje, a nasip rikne, ne znam, negdje drugdje. ili obrnuto. ili troobrnuto.
i opet, mozda do ovih poplava u hrvatskoj uopce i nije trebalo doc, ne znam. ili mozda nije trebalo bit tolikih steta, mozda je trebalo donijet drugacije prostorne planove, druga neka rjesenja, mogucnosti trazit.
mislim, evo jos jedan detalj.. ako je netko napravio nesto bez dozvola, ilegalno, ako postoji takav nekakav slucaj, jes ti za to da tome nadoknadi steta ako je u poplvai izgubio to sto je na takav nacin napravio? eto, recimo da se sve ovo dogadja prije ovih legalizacija, onako, pricamo, simuliramo..
ne znam sto bi ti napravio i kad i kako. po tebi bi bio ili opci kaos ili vojna diktatura.. ali za druge, za sebe bi ostavio dosta prostora za slobodu.
kako moze predvidjet najvisi vodostaj u povijesti..ne znam cega, nekoj povijesti?
evo neka slika ovih zadnjih poplava, pa to su citava mora, ne jezera, mora.. i kako ces to predvidjet, koliko prije, cime..

citav taj istocni dinarski sliv, drinski, moravski, koji li je ili kako se vec zove, u kratko vrijeme je nahrupio, sta kise, sta snjegovi, sta otapanja, sta kombninacije i tko ce to rec da ce u hrvatskoj nasip popustit pod najvisim zabiljezenim vodostajem, bas u gunji, u tri sata i nula sedam minuta ujutro, na duzini od sto ili pedeset metara?
i, oceli se ovo ponovit? gdje? u kojem obliku? sad imamo jednu skolu, jedan podatak kojeg do sada nismo imali i njega ce trebat uzet u obzir, ali do sada je bio nepoznat kao pojava u ovom obimu.
meni nije jasno sto bi ti htio i to sto bi ti htio, kako bi financirao, a da ti ne moras to platit..
..iskreno, nisam siguran, u takvoj nekoj situaciji, da ne bih i ja ostao..visekratni klon » wrote:Ljudi nisu htjeli ić ni kad ih je poplavilo jebiga, neki, jel.
ps..
jo gusta kad rade kokice..
-
visekratni klon
Ne znam. Grozno je i zamišljati. Ljudi se nemaju di vratit, a opet, život je važniji, valjda, ne znam više...a unda » wrote: ..iskreno, nisam siguran, u takvoj nekoj situaciji, da ne bih i ja ostao..![]()
ps..
jo gusta kad rade kokice..
Tamo ošli svi smajlići.
..evo, malo prenosim..

Jučer su u Gunju došli gospoda nadbiskup i kardinali. U lakiranim cipelama, sakoima i hlačama 'na peglu'. Razlog dolaska: Trebali su uzeti najveći od četiri policijska čamca i otići se slikati pored poplavljene crkve. Čak su i fotografa doveli. Odustali su tek nakon prijetnji medijima i svađe s volonterima koji su ukazali da je čamac potreban za evakuaciju životinja i onoga što se još spasiti može. Šerajte...

Jučer su u Gunju došli gospoda nadbiskup i kardinali. U lakiranim cipelama, sakoima i hlačama 'na peglu'. Razlog dolaska: Trebali su uzeti najveći od četiri policijska čamca i otići se slikati pored poplavljene crkve. Čak su i fotografa doveli. Odustali su tek nakon prijetnji medijima i svađe s volonterima koji su ukazali da je čamac potreban za evakuaciju životinja i onoga što se još spasiti može. Šerajte...
-
- Information
-