Kreme za lice

Ljepota za sve: nađite pravi savjet!
Morticia

Post 17 Oct 2011, 09:02

Ok, dame...
I gospodo. :rolleyes: :zubo:

Stigla nam je zima! Pošić i sve! :lux: :cerek:
Svima je poznato da ja Pošić i zimu mnogo volem.
Ali... ALI!
Moje lice, tj. koža i ne ljubi pretjerano hladnoću, buru i ostale gadosti, pardon radosti, koje prate to divno godišnje doba. :tuzni:
Dakle... Lijepo vas molim da mi preporučite neku superodličnu, jako hranjivu, a nimalo masnu kremu za lice.
Trenutno dva puta dnevno (ujutro i prije spavanja) mažem Uriage DS emuliziju i jako sam zadovoljna, ali osjećam da mi je sad potrebno nešto malo hranjivije.
Lice mi lako crveni, a koža mi je suha u pičku materinu i jako se peruta, ali ne trpi ni minimalno masne kreme. :o

Izvolite, pomozite mi! :o :rofl: :rofl: :rofl:

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
kuki

Post 17 Oct 2011, 09:45

Da nisi napisala nemasna, ja bih ti rekla da uzmeš neku kremu ala Vebix baby sa cinkom za dječje guze, to je super, ali ti si napisala nemasna, ali samo da znaš da sam se ipak potrudila iako sam beskorisna. :D
Morticia

Post 17 Oct 2011, 09:45

Te Melody nikad nema kad je trebaš. :o :tuzni:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Morticia

Post 17 Oct 2011, 10:02

Hvala kuki, tek sad vidim odgovor.
Da, besoristan je :o :rofl:, ali svejedno ti hvala na trudu. :D
Pješčana

Post 17 Oct 2011, 10:05

ja ti mogu preporučiti Oil of Olaz (mislim da se tako zove, mogu nakon posla provjeriti), nije masna, hidratizira :top:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Morticia

Post 17 Oct 2011, 10:08

Super, samo imaj na umu da mi je lice u zadnjih par godina abnormalno osjetljivo, mučila sam se dok nisam našla i ovu Uriage kremu, to je za sad jedina koja mi odgovara. :tuzni:
Nakon trudnoće i dojenja pila sam kuru antibiotika 2 puna mjeseca da sredim kožu. :tuzni:
Melody

Post 17 Oct 2011, 23:26

Morticia » wrote:Te Melody nikad nema kad je trebaš. :o :tuzni:
:rofl:

Probaj Avene Hydrance Optimale, za razliku od Rich ima manje sastojaka koji čepe pore i nije masna, a hranjljivija je od Legere varijante koja bi ti bila preslaba ako ti je lice žedno :D. Možeš ju natabljati malo više, za bolji učinak. Jerbo, imam cijeli spisak u glavi tih bogatih krema, pa čak i namijenjenih mješovitoj ili masnoj koži sklonoj crvenilu i prištićima, ali sve imaju u samom vrhu sastojke koji bi ti, ako si tome sklona, mogli začepiti pore, i onda muka s miteserima. Ova ima tek njih par, samo blago komedogenih, pa nije frka ako redovito čistiš lice.
:D

A probaj i ovaj Aqua serum, možda ti se svidi.

E, a od Olaya, jedino što meni osobno nije bilo pogubno za masnost je onaj neki njihov ljubičasti 2 u 1 serum i krema na pumpicu, jedino što mi se ne sviđa je što ostavlja neki tanki film na koži i ima zbilja jak miris, te nešto malo iritansa pri sredini liste sastojaka, ali ništa skandalozno. Spada u njihov anti-age range.
Morticia

Post 18 Oct 2011, 08:30

Samo se ti smij. :o
A moje nježno lišce je jučer cijeli dan patilo i vapilo za njegom! :o

Pokušat ću s tom Avenovom onda. Iako nemam nikad problema s miteserima, presuha mi je koža za to. :ne zna:
Fala. :kiss:
MadnessInMethod

Post 18 Oct 2011, 12:54

Melody » wrote:
:rofl:

Probaj Avene Hydrance Optimale, za razliku od Rich ima manje sastojaka koji čepe pore i nije masna, a hranjljivija je od Legere varijante koja bi ti bila preslaba ako ti je lice žedno :D. Možeš ju natabljati malo više, za bolji učinak.
zanimljivo, ali meni je čak i legere radila cirkuse po masnim dijelovima lica (miteseri, zbor, a između bubuljice), a za ove hiperosjetljive dehidrirane opet bila prejaka, oni bi samo crvenjeli i crvenjeli...
ali ja sam čudna biljka...

zato, kad ja kažem da mi aqua serum nije napravio pičvajz po licu, to bi otprilike značilo da stvarno nikome neće napraviti pičvajz. :zubo:
"Madness in method, that's genius." F. Herbert
Morticia

Post 18 Oct 2011, 13:33

Kakav je to aqua serum? :misli:
Za što se to koristi?
Meni ne treba za oko očiju, nemam nikad podočnjake.
MadnessInMethod

Post 18 Oct 2011, 13:40

Morticia » wrote:Kakav je to aqua serum? :misli:
Za što se to koristi?
Meni ne treba za oko očiju, nemam nikad podočnjake.
balea aqua serum. dobavljiv u svakom boljem dm-u, košta cijelo bogatstvo od 25 kn.
izgleda ovako:
Image
a toliko je fin i pristojan da čak ni moja njuška ne dobije mitesere, (j)osipe, ne ljuska se i ne bude ko crveno svjetlo na semaforu. (doduše, ja ga stavljam strogo na dehidrirane dijelove, kontam si da bi mi se t-zona od njega sjajila ko disko-kugla)
jesam već rekla da ga jako volim? :cerek:

dakle, ovaj put edit s edit dugmićem, ne quote :facepalm:
odgovor na drugo pitanje: koristi se za njegu lica. trackaš se njime ujutro i/ili navečer umjesto kreme za lice i diFan je.
"Madness in method, that's genius." F. Herbert
Morticia

Post 18 Oct 2011, 13:56

Hvala.
Melody

Post 18 Oct 2011, 13:58

Nu, vidi vraga, Madness! :D
Meni Legere nije ništa načinila licu, a sklona sam onim malim, sitnim i dosadnim miteserima, a nije ni ova normalna, za sve tipove kože :D
Imala sam testere La Roche Posay iste varijante kreme (hydrphase, ovako nešto), i bila mi je preteška, a vidim da joj je i sastav više onako za ljude koji nisu skloni ekscesima na licu. Iznenadila sam se također otkrivši da LRP ima dosta iritansa u sastavu :o

Uglavnom, Morti, ne škodi ti oboje isprobat', ionako je Balea k'o jedna kratka kafa u gradu :D
Morticia

Post 18 Oct 2011, 14:00

Ne brine me cijena, ali lice mi je konačno počelo izgledati onako lijepo i čisto kao prije trudnoće tako da se ne usuđujem eksperimentirati i isprobavati.

Koje je to prokletstvo, a bila sam jedna od onih koje su koristile isključivo Niveu i ponosila sam se time. :o
Mogla sam govno po njuški razmazati svejedno bih bila k'o porculanska lutka, a sad mi smeta gotovo sve. :tuzni:
Melody

Post 18 Oct 2011, 14:05

Joj, mogu mislit' kakava je to promjena, žao mi je, ali mislim da će ti situacija sad ostati stabilna kad su ti se smirili hormoni.

Ja imam Avene Legere i Balea serum, meni dosta za zimu. Ljeti samo jedni ili samo drugo, ja sretna :D
E, a prekopaj ima li šta onaj tvoj Uriage isto tako, jer mi ga je doktorica nahvalila jako :o
Pa možda imaju neku hranjivu koja ne izaziva sranja. To mi je još pomalo nepoznat brend :D
Herp
Nikki Gauda

Post 18 Oct 2011, 14:14

Morticia » wrote:
Koje je to prokletstvo, a bila sam jedna od onih koje su koristile isključivo Niveu i ponosila sam se time. :o
Mogla sam govno po njuški razmazati svejedno bih bila k'o porculanska lutka, a sad mi smeta gotovo sve. :tuzni:
O poše, kupiću dijete iz Ukrajine ako nastavite pisat ovakve stvari :gaah:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Morticia

Post 18 Oct 2011, 14:15

Yep, mislim da ću to i učiniti. Odoh odmah u apoteku, javim vam kako je prošlo. :zubo:

Hvala.
Margarita

Post 18 Oct 2011, 14:21

Morticia » wrote:Ne brine me cijena, ali lice mi je konačno počelo izgledati onako lijepo i čisto kao prije trudnoće tako da se ne usuđujem eksperimentirati i isprobavati.
Dojiš li još? Meni su svaki put izbili plikovi, crvenilo i svrbež po licu čim bi beba povukla. Navala hormona. Poslije se smirilo.
Što nudite za ozbiljniju kožu? Ono antisve, fileri, zatezalice...?
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Margarita

Post 18 Oct 2011, 14:22

Morticia » wrote:Yep, mislim da ću to i učiniti. Odoh odmah u apoteku, javim vam kako je prošlo. :zubo:

Hvala.
Tamo prodaju djecu iz Ukrajine?
Pješčana

Post 18 Oct 2011, 14:23

Morticia » wrote:
Herp wrote:[quote="[url=viewtopic.php?p=27077#p27077]

O poše, kupiću dijete iz Ukrajine ako nastavite pisat ovakve stvari :gaah:

:rofl: :rofl:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Melody

Post 18 Oct 2011, 14:24

Obična Nivea Q10, najbolja krema protiv bora, još ima i u Light varijanti. Odlična. Nije ni Balea u istoj varijanti loša, no ima manje q10-a. Jedino serum ima veliku količinu, i dobar je.

Eucerin s hijaluronskom kiselinom, skup, ali je k'o bog.

Eucerin je odličan i kad su u pitanju one kreme s UVA/UVB filterima, tu su nenadmašni.

Afrodita Natural Lift, serum i krema. Općenito Afrodita anti-ejđ čuda, jako fino.

Herpe, moja stara isto nikad više nije imala isto lice, otkad je mene rodila :o :D
Herp
Nikki Gauda

Post 18 Oct 2011, 14:29

Melody » wrote:
Herpe, moja stara isto nikad više nije imala isto lice, otkad je mene rodila :o :D
[UPOZORBA: slijedi crni humor koje bi neke mogao uvrijediti!!!]

Normalno da nema kad ju je doktor ošamario čim te rodila. :D

:kiss:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Melody

Post 18 Oct 2011, 14:30

Herp » wrote:
[UPOZORBA: slijedi crni humor koje bi neke mogao uvrijediti!!!]

Normalno da nema kad ju je doktor ošamario čim te rodila. :D

:rofl: :rofl:

A zato joj je lice od poroda, pa sve do danas sklono crvenilu i pucanju kapilara! :zubo:

dimnjak

Post 18 Oct 2011, 14:34

Morticia » wrote:Ne brine me cijena, ali lice mi je konačno počelo izgledati onako lijepo i čisto kao prije trudnoće tako da se ne usuđujem eksperimentirati i isprobavati.

blago se tebi.
prosla sam pubertet bez prista.
pms pristevi za mene su bila nepoznanica.
i onda trudnoca.
porculanska faca baj baj.
i nije mi se nikad vratio moj porculanski izgled.
i onda kad je bilo boljih dana, opet su se prozirali oziljci od "ratnih" dana :D

a do trudnoce nisam koristila niti jednu kremu. nije mi trebala. imala sam prezahvalnu kozu.
i sve to ode...:mama:
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Margarita

Post 18 Oct 2011, 14:34

Melody » wrote:Obična Nivea Q10, najbolja krema protiv bora, još ima i u Light varijanti. Odlična. Nije ni Balea u istoj varijanti loša, no ima manje q10-a. Jedino serum ima veliku količinu, i dobar je.

Eucerin s hijaluronskom kiselinom, skup, ali je k'o bog.

Eucerin je odličan i kad su u pitanju one kreme s UVA/UVB filterima, tu su nenadmašni.

Afrodita Natural Lift, serum i krema. Općenito Afrodita anti-ejđ čuda, jako fino.
Zapisala. A kog vraga stavljaju u one kreme od po hiljadu i kusur kuna?
  • Information