Ekonomsko-politicki krah RH

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 17 Apr 2014, 00:44

visekratni klon » wrote:
A ne znam o čemu se radi, možda i jest poza i taština, ali da jedno trabunjanje don Stojića stoji nasuprot štajaznam nekog znanstvenika je skandal. Ali ovo društvo treba skandale. Živi od njih. Svaka vijest je dobra vijest.
pa kazem ti..strah. mogu samo opet ponovit sto sam cuo od nekih, jel, renomiranih i onako, dosta trendi sociologa kad se spomene taj jedan nas dio drustva. zanemaruju, ono, nije im bitno, nema veze, ne zele se time bakcat, oni su nad tim..
.. a kad ono.. :D
Nije mi jasno zašto je nemoguće. Što ti ljudi rade, gdje su, što je sa cijelim ffzg-om? Nešto tamo piskaraju po nekim zarezima, vamo tamo. Dok katolička mladež dobiva prostor za tajice, makar porugom, ali uskoro neće biti ni poruga.
pa taj ffzg je dosta ono..mislim, nije to bas tako homogeno ili nije to bas bilo tako homogeno, tj svaceg je tamo bilo i svacemu sluzilo, ne nuzno onome cemu bi trebalo sluzit.. :D
ovaj rektor novi je dio kontinuiteta nekog ovakvog ze ge rektorata, a i kao dekan ffzga je posluzio tom nekom kontinuitetu.
jednostavno, svatko se boji prvi rec da se tu radi o sustavu, o namjeri i to na velikim, sirokim razinama drustvenim. nitko ne zeli bit proglasen paranoikom. i to se koristi, vrlo lukavo se koristi.
malo pogledati, pratiti te profosore, katedre, kadroviranja, ne samo na filozofskom.. zar se ne vidi kako se aktiviraju svojim autoritetom kad je potrebno, bilo da se radi o nekom kao problemu gfdje medicina ima nesto rec, bilo da se radi o promjeni ustava..
sve u svemu ima dovoljno vec podataka, dovoljno je vremena vec proslo, dovoljno materijala ima, dovoljno ociglednih korelacija da se mogu pocet koristiti neke znastvene metode za proucavanje i objasnjavanje necega, kako se nest krece i gdje i kuda.
vec neko vrijeme govorim sebi da je pitanje samo vremena tko ce se prvi pozabavit time, ali..situacija je puno gora nego sto sam mislio, a ja sam mislio da sam pesimist.. :D

ali, eto, za pocetak bi trebalo izaci iz bojazljive intelektualne samozatajnosti i preuzet odgovornost kao javna osoba, sto bi znastvenici kao drustvena elita svakako trebali bit.
trebalo bi to enkako drugacije reeagirat. mislim, svaka cast protagorama nasim, ali.. nema odaziva, nema..kao da govoris zidu, kao da govoris u vjetar.
ma i gore od toga. kazem, mozda niej tako ni besmisleno vikat u vjetar i pricat sa zidom.. :D
A šta se ispričavaš? Jasno je to meni. Vjeronauk je trebalo torpedirati iz škola, ali jebiga, tako je kako je. Većinu boli kurac za to, meni nekidan neka ženska koja dijeli moje stavove govori da sam fašistoidna u iskazivanju istih. To je većina, ne daj bože da uvrijediš i prozoveš neku budalu budalom. Od budale očekuje budalanja i njoj neće zamjeriti, ali meni hoće, ja moram šutjeti ili dijalogizirati. To je vrsta ljudi koji šalju djecu na vjeronauk. Centristi.
ispricavam se onako, opcenito, jer.. netko ce se radje uvrijedit, to ce mu bit draze i lakse, nego malo razmislit.. :D

eto, meni je nekako jasna ekstremna pozicija, mogu je razumjet sa vise strana, od patologije do nekog karaktera, ali ta masa sredine, ta inercija, to je ono sto nemilosrdno melje..ili pegla ko valjak.... :D

..a unda
Undaminator

Post 17 Apr 2014, 00:54

visekratni klon » wrote:
Znam. To je bilo jasno kod referenduma, tad je postalo jasno u liku one nakaze tko su i što su. I nemoguće je pobijediti jer ako uđeš u dijalog, izgubio si, ako ih napadneš, izgubio si, ako šutiš, izgubio si. :ne zna:

Samo, kako ih efektivno napadati da prestanu osvajati teritorij? Očito ništa nije uspjelo, pojedinačni napori i sl.
zato i kazem da je sitacija na neki nacin nemoguca, sto god napravio, ne valja, a stavljen si nekakako u poziciju da moras reagirat, a ako reagiras u svakom slucaju gubis.. :D
ono, tipicno izivljavanje.. :D

efektno? paa, treba jednom preuzet odgovornost. :D pokusat barem, nema se sto puno izgubit, slobodu i onako nemas, narocito ako nemas odgovornosti. :D
visekratni klon

Post 17 Apr 2014, 01:03

Čega se točno boje? Gubitka ugleda, gubitka financijske sigurnosti i pozicije, čega?
..a unda
Undaminator

Post 17 Apr 2014, 01:10

visekratni klon » wrote:Čega se točno boje? Gubitka ugleda, gubitka financijske sigurnosti i pozicije, čega?
..pa da, svega. dosta njih je na neki nacin ucijenjeno. mislis da su ta neka vijeca platonova akademija, da se na njima prica o nekim visim temama, nekom visom retorikom?
pitanje dana je kad ce na tom nekom vijecu past krv medjusobna.. ribarske svadje su viteski dvoboj prema nasoj akademskoj zajednici. :D

a da se uskok samo bavi sveucilistima i fakultetima, samo to bi mu bilo dovoljno da prebaci normu. :D
visekratni klon

Post 17 Apr 2014, 01:16

..a unda » wrote: ..pa da, svega. dosta njih je na neki nacin ucijenjeno. mislis da su ta neka vijeca platonova akademija, da se na njima prica o nekim visim temama, nekom visom retorikom?
pitanje dana je kad ce na tom nekom vijecu past krv medjusobna.. ribarske svadje su viteski dvoboj prema nasoj akademskoj zajednici. :D

a da se uskok samo bavi sveucilistima i fakultetima, samo to bi mu bilo dovoljno da prebaci normu. :D
A onda je pat pozicija u pitanju. Neće nitko riskirati posao. Jedino netko neovisan o tome...
..a unda
Undaminator

Post 17 Apr 2014, 01:21

visekratni klon » wrote:
A onda je pat pozicija u pitanju. Neće nitko riskirati posao. Jedino netko neovisan o tome...
pa nije pat pozicija, kamo srece da jest. ide se dalje.. :D
visekratni klon

Post 17 Apr 2014, 01:22

..a unda » wrote: pa nije pat pozicija, kamo srece da jest. ide se dalje.. :D
Na otkaze? :misli:
..a unda
Undaminator

Post 17 Apr 2014, 01:29

visekratni klon » wrote:
Na otkaze? :misli:
ne samo ili ne iskljucivo ili ne uopce ili ne bas tako. tj, vrijeme i inercija radi svoje, a koji put je lakse dat otkaz citavom studiju ili fakultetu, ukinut ga.. :D

sto na posljetku, ako cu vec tuda, pa ne mora uopce ni bit tako lose i tragicno kako bi se moglo na prvu shvatit..
visekratni klon

Post 17 Apr 2014, 01:35

..a unda » wrote:
ne samo ili ne iskljucivo ili ne uopce ili ne bas tako. tj, vrijeme i inercija radi svoje, a koji put je lakse dat otkaz citavom studiju ili fakultetu, ukinut ga.. :D

sto na posljetku, ako cu vec tuda, pa ne mora uopce ni bit tako lose i tragicno kako bi se moglo na prvu shvatit..
Kako misliš nije tragično? Misliš- da izađe na vidjelo što je na stvari pa da krene protureakcija?
..a unda
Undaminator

Post 17 Apr 2014, 11:09

visekratni klon » wrote:
Kako misliš nije tragično? Misliš- da izađe na vidjelo što je na stvari pa da krene protureakcija?
..pa ne, ali.. ne znam, tj mogu se posluziti primjerom splitskog sveucilista za kojeg su vec prije neki njegovi, jel, clanovi, lucidno rekli da bi ga trebalo zapalit. :D ..figurativno, jel. :D
..ili ko zna na sto su bas mislili. :D
ili, barem sto se tice tih filozofskih ili humanistckih ograncica u splitu, malo je rec da je splitsko sveuciliste ekspozitura kaptola i teoloskog obrazovanja koje je zaposjelo i taj teritorij. takav populisticki i desnicarski halo efekt jednog sveucilista, mogao bi se iskoristiti kao primjer, paradigma puno toga sto se kod nas dogadja.
zajedno s ostalim odnosima nasim akademskim i kao elitistickim nekim i kao dijelom onoga sto sasvim pragmaticno utjece i formira neki zivot, zajedno s ostalim muljavinama, liberalno desnim buckurisima, aljkavostima, ambicijama, nekompetencijama, financiranjima, ne znam uopce koja je svrha splitskom sveucilistu. ok, osim sto sluzi da posluzi :zubo: samo sebi i kao neko opravdanje za neke manje ili vise lokalnije blagoslove struke nekim idejama, planovima, strategijama cak.
tj, nema tu nista kreativno, produktivno, samostalno. radi se o reprodukciji, perpetuiranju, jedna je od baza hardkor desnicarstva, ali u procesu, u puzanju, tako da to nije bas tako lako vidljivo, prepoznatljivo, a unutar tog kruga nitko o tome ne zeli javno pricati, govoriti, istrazivati.
ono, ocekivalo bi se od nekog sveucilista da se postavi nekako, ono, da unosi, stvara red, da uocava probleme, da reagira na njih, ne da stvara probleme, da obrazuje probleme.. :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 17 Apr 2014, 16:06

Nisam ovu temu pratio, tko brani veleizdajnicku vladu(e), unda ili exaca :ne zna: :cerek:
visekratni klon

Post 17 Apr 2014, 21:32

..a unda » wrote: ..pa ne, ali.. ne znam, tj mogu se posluziti primjerom splitskog sveucilista za kojeg su vec prije neki njegovi, jel, clanovi, lucidno rekli da bi ga trebalo zapalit. :D ..figurativno, jel. :D
..ili ko zna na sto su bas mislili. :D
ili, barem sto se tice tih filozofskih ili humanistckih ograncica u splitu, malo je rec da je splitsko sveuciliste ekspozitura kaptola i teoloskog obrazovanja koje je zaposjelo i taj teritorij. takav populisticki i desnicarski halo efekt jednog sveucilista, mogao bi se iskoristiti kao primjer, paradigma puno toga sto se kod nas dogadja.
zajedno s ostalim odnosima nasim akademskim i kao elitistickim nekim i kao dijelom onoga sto sasvim pragmaticno utjece i formira neki zivot, zajedno s ostalim muljavinama, liberalno desnim buckurisima, aljkavostima, ambicijama, nekompetencijama, financiranjima, ne znam uopce koja je svrha splitskom sveucilistu. ok, osim sto sluzi da posluzi :zubo: samo sebi i kao neko opravdanje za neke manje ili vise lokalnije blagoslove struke nekim idejama, planovima, strategijama cak.
tj, nema tu nista kreativno, produktivno, samostalno. radi se o reprodukciji, perpetuiranju, jedna je od baza hardkor desnicarstva, ali u procesu, u puzanju, tako da to nije bas tako lako vidljivo, prepoznatljivo, a unutar tog kruga nitko o tome ne zeli javno pricati, govoriti, istrazivati.
ono, ocekivalo bi se od nekog sveucilista da se postavi nekako, ono, da unosi, stvara red, da uocava probleme, da reagira na njih, ne da stvara probleme, da obrazuje probleme.. :D
Kužim.
Samo, pitam se što onda s takvim pojavama? Ignorirati ih pošto su sve ratove dobili? Okrenuti leđa, otići van tko može, što? Jer što god i napišeš bilo gdje, sve je već napisano, a dotle su oni osvojili sve. :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 17 Apr 2014, 22:44

visekratni klon » wrote:
Kužim.
Samo, pitam se što onda s takvim pojavama? Ignorirati ih pošto su sve ratove dobili? Okrenuti leđa, otići van tko može, što? Jer što god i napišeš bilo gdje, sve je već napisano, a dotle su oni osvojili sve. :ne zna:
..,a sta mos, nista. tj, ustvari, mos sta os.. :D
pitanje jesu li ti neki ratovi dobiveni, nista nije bas tako vjecno, a ignoriranje, okretanja ledja, odlasci.. to su sve opravdana ponasanja i reakcije, kako zasebno, tako i kombinirano, a i kombinirano s ostalim otporima prepustanju sili, inerciji sile..

sve zavisi sto od sebe hocemo, kako i kad cemo nesto ili nekog procijenit, postavit se, reagirat, hocemo li iskoristit neki trenutak, necemo li, hocemo li kalkulirat, konformizirat se, itd, itd.. nema nekog pravila, osim sto treba bit iskren prema sebi.. :D
visekratni klon

Post 17 Apr 2014, 22:49

..a unda » wrote: ..,a sta mos, nista. tj, ustvari, mos sta os.. :D
pitanje jesu li ti neki ratovi dobiveni, nista nije bas tako vjecno, a ignoriranje, okretanja ledja, odlasci.. to su sve opravdana ponasanja i reakcije, kako zasebno, tako i kombinirano, a i kombinirano s ostalim otporima prepustanju sili, inerciji sile..

sve zavisi sto od sebe hocemo, kako i kad cemo nesto ili nekog procijenit, postavit se, reagirat, hocemo li iskoristit neki trenutak, necemo li, hocemo li kalkulirat, konformizirat se, itd, itd.. nema nekog pravila, osim sto treba bit iskren prema sebi.. :D
Sjećaš se ove svoje reakcije na Majin tekst?
..a unda »[/url] wrote:
ne, to je dalmacija kakva se konzumira. kakva je takva je, ali je more. ostalo nije bitno.

ne znam sta tu ima predivnog. kakva je razlika izmedju svojedobnog kulturnog bojnog poklica.. nista kontra splita i puna mi je kita splita?

mozda jedino sto vrijedi jest, ne da je jednom morao to neko napisat, jer je bilo samom pitanje vremena ko ce bit prvi ili medju prvima, tko ce zauzet tu novu pomodnu ideju, tko ce se etablirat kao dragovoljac ili tko ce sve bit zapisan medju pokretacima tog novog vala, nego sto se jednom pocinje pojavljivati kao neki siri stav, pa taman on bio jezgro oko kojeg ce se poceti okupljati neka nova zadrta ili novoelitna novoprimitivisticka ideja.

pa jel svaka ova nova generacija mora nanovo otkrivati toplu vodu i tako pokusati izboriti svoje mjesto pod suncem? jel svaka nova generacija mora zamistificirati, pa makar zamistificrati nekom kao demistifikacijom?

i to nakon sto je caki i jedan agresivno elitni internacionalni malogradjanin horvatincicevog tabora, kuljis, napravio podjelu iznedju ove i one hrvatske ili cak trideset godina nakon sto je jedan bosansko hercegovacki ili herceg bosanski tenzera u ondasnjem startu za kojeg je vec onda valjda sanader lifrao duplerice, secirao turbofolkaske tekstove pjesama (dok ono..turbo, jos nije tehnolosko muzicki bilo dostupno), ali i zabavne ondasnje pjesnicke scene, u kojima se spominje majka.
a da ne govorim o trojstvu viva ludez, koji su izgleda svoj zivot posvetili tome o cemu se u tekstu simbolicno nesto sire prica i sad ih nove neke generacije u najboljoj srednjovjekovnoj maniri zele proglasiti svecima, ali je jedini problem sto su jos zivi, tako da sumnjam da se trio ludez ne treba poceti bojati za svoj zivot i to ne ugrozen od onih koje su smatrali kulturoloskom neprijateljima. jos i te kako zivim i djelatnim, prijeti im smojizacija.
a po ovom tekstu, vec vidim da je proces poceo. mogu im se slobodno pocet odabirat ulice, alternativne ulice, trgovi i prostori koji ce po njima dobit urbano ime.

zar je ovaj clanak..ili i jos neki slicni koji su poceli nekako koincidirat u zadnje vrijeme, znak da nam slijedi sedam debelih krava?
pojava elitno alterantivnog nostalgicnog, liberalnog ili urbano desnicarskog habitusa, ne znaci da je zadrtost u krizi, nego samo da je promijenila odijelo. bitno je da je rima. lakse se pamti.
Ne znam jesam li tad dobro razumjela, ali čini mi se da si rekao da je to zakašnjelo prokazivanje pojava. A ako je neprijatelj uvijek ispred u svom natražnjaštvu, šta onda preostaje osim odustajanja i inercije? :D
..a unda
Undaminator

Post 17 Apr 2014, 23:31

visekratni klon » wrote:
Sjećaš se ove svoje reakcije na Majin tekst?
Ne znam jesam li tad dobro razumjela, ali čini mi se da si rekao da je to zakašnjelo prokazivanje pojava. A ako je neprijatelj uvijek ispred u svom natražnjaštvu, šta onda preostaje osim odustajanja i inercije? :D
koji majin tekst, sta, ne sjecam se..ali ovo gore, ako je moje, pa jebate.. pa i nije tako lose. :zubo: :D

ne znam sta sam rekao i u vezi cega, ali imamo puno, puno tih zakasnjelih prokazivanja nekih pojava. ono, post festum, prosla baba es ka, itd.. :D

stovise, nekidan bas nesto razmisljam, pricam, ne znam vise s kim, mozda i sam sa sobom po ulici.. :zubo: , i nije mi jasno,ono, nije mi jasno sto to nase te neke elite, bilo koje, kulturne, intelektualne, akademske.. nije mi jasno kako ne mogu rec ono sto jest, opisat, analizirat.. cega se to boje, a sumnjam da ne znaju, da ne vide, da ne mogu sagledat, da su glupi..
..tu i tamo neko progovori javno ili javnije, nekako sluzbenije, ekskatedricnije, sustavnije, ali..malo je to, slabo, nedovoljno.
nema umrezeneosti, kontinuitet slab, sve je nekako adhokicno, polunevoljno, zakasnjelo, podijeljeno i razdijeljeno, ne bira se vrijeme i mjesto konflikta nego se uvijek dolazi na neki suprotni teren, od drugih odabran..

ok, mozda je i to pokazatelj neceg, mozda je bolje i to nego nista, mozda je to dobar ili trnutno jedini moguc put, ali.. osim sto se ne slazem da su izbori bas tako skuceni, presporo mi je to, ko ce to cekat i zato kazem, onaj tko ima nekakve mogucnosti, snage ili volje treba doslovno bjezat odavde, u panici, glavom bez obzira.. :D
onaj tko ostane, ocekujem da pruzi otpor na nacin na koji moze, koji misli da valja, da se nekako umrezi koliko moze van nekih svojih vlastitih ambicija i reklame , usprkos tome sto ce vjerojatno za njegova zivota sve te i bitke i ratovi bit izgubljeni, ali.. ipak, ne treba prejudicirat, u konflikte se i ne ulazi znajuci konacni ishod, nitko nam nista ne moze garantirat.. ko zeli zivjeti vjecno? :D
visekratni klon

Post 18 Apr 2014, 00:09

Ma, onaj tekst Puna mi je kita Splita. Bio si dosta oštar. Senilan postaješ. :zubo:

Tad sam se zapitala, ako je to neoriginalno, a ajd, recimo da jest iako je meni tekst bio na mjestu, onda što preostaje, što? Koji načini?
Evo, i onaj šou oko ZO-a i referenduma je bio diktiran od strane psihodesnice i ljevica je samo kaskala, gledala u čudu i zapisivala usput dojmove. :ne zna:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 18 Apr 2014, 09:35

..a unda wrote:
Kakvo nam je stanje u gospodarstvu i drustvu opcenito, samo nam dragi Bog moze pomoci :zubo:
Tak da ovo Borasovo ima rezona :D

Biblija i molitva ili Milanovic i Linic, pitanje je sad? :misli:

Oce nas koji jesi na nebesima sveti se ime tvoje... :moli:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 20 Apr 2014, 23:07

HTV4: Kad će u Remetinec razni Kalmete, Linići, Pavići...

"Interesne skupine, a možemo ih nazvati i mafijom, čiji su interesi prije svega partikularni, dakle, nisu uopće narodni ni zajednički, te skupine imaju svoju državu. To je zadnji stadij, kada država postaje instrument u rukama prema građanima i narodu neprijateljski postavljene interesne skupine"

Ma džabe sam opet krečio... znam...
visekratni klon

Post 23 Apr 2014, 12:02

Ne znam di da stavim ovo. Veli Kalmeta da Zadar postaje otok. Otok. Odnosno ne čitav Zadar, ali jezgra. Otok. Eto, tako. :S
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 23 Apr 2014, 12:43

visekratni klon » wrote:Ne znam di da stavim ovo. Veli Kalmeta da Zadar postaje otok. Otok. Odnosno ne čitav Zadar, ali jezgra. Otok. Eto, tako. :S
Zadranko, bas sam ti tija rec kad te vidim, a to je sad, da vam stvarno grad postaje svjetska metropola :S stvarno prelip projekt :top:
Euklid
old school

Post 02 May 2014, 22:11

Pogledajte kućerinu slavonskog tajkuna Biloša kojem Porezna nije htjela naplatiti 10,5 milijuna kuna

..a sada upalite TV i pogledajte kako specijalci deložiraju sirotinju zbog par tisuća ojra...
Euklid
old school

Post 07 May 2014, 22:35

POLICIJA UPALA NA SVEUČILIŠTE Tri fakulteta utajila su 46 milijuna kuna poreza

Totalni krah jednog društva.

Sustav vrijednosti izokrenut naopačke.

Sveučilišta varaju državu,
profesori se prodaju za soma eura,
liječnici ne operiraju bez plave kuverte,
suci presuđuju prema mitologiji a ne pravu i pravdi...

Aj što imamo političare veleizdajnike i/ili lopove nego su i negdašnji stupovi društva posrnuli...
karambol

Post 07 May 2014, 22:48

Euklid » wrote:POLICIJA UPALA NA SVEUČILIŠTE Tri fakulteta utajila su 46 milijuna kuna poreza

Totalni krah jednog društva.

Sustav vrijednosti izokrenut naopačke.

Aj što imamo političare veleizdajnike i/ili lopove nego su i negdašnji stupovi društva posrnuli...
Baš naprotiv , pajdo. Baš naprotiv. Takve se stvari događaju posvuda. Nije da nema utaja, varanja države i zakidanja svih vrsta u jednoj Engleskoj, Njemačkoj ili, štaznamja, Danskoj...ima, ima, naravno, ali...
Nigdje o tome javnost neće saznati preko javnih glasila. Najvjerojatnije neće uopće saznati jer će ih domaće agenture koje se brinu o duševnom zdravlju nacije stopirati kao kontraproduktivne i, možda čak, potencijalno revolucionarne. Oligarsi i plutokrati koji tamo vladaju neće dozvoliti nikome da narušava idilu potrošačkog društva takvim pizdarijama poput pronevjera ili korporativnog mita...ne, ne...dobro, osim, ako to ne igra neku ulogu koja bi im mogla biti direktno korisna. Poslije dobivenog će se ionako to sve ispeglati dobrom medijskom kampanjom ili nekim nacionalnim uspjehom u omiljenom sportu...
Mi smo, dakle naša mala zemlja, daleko odmakli u poštenju i samopoštovanju otkrivajući javno svu trulež u vlastitom dvorištu. Otkrivamo tako i sve naše slabosti, ali frigaj ga. Prolazimo katarzu svojevrsne javne ispovjedi pred svijetom.
Dobro, možda nam se sada rugaju i misle da kakve smo mi to budale, ali dok oni dođu do ovoh stupnja svijesnosti vlastitog društva mi ćemo odavno dostići nirvanu.

:zubo:
Euklid
old school

Post 07 May 2014, 23:07

:facepalm:
visekratni klon

Post 07 May 2014, 23:10

:rofl:
  • Information