..ma, nesto je sitna..
jel ti tamo imas permaban neki il mi se cini?
Ionako se već tuže na ugnjetavanje ono par nesretnika što tamo kvocaju. Onaj basta/pipi me prijavio jedno stoputa...a unda » wrote: polako. tek otkrivamo znanost i prosjetiteljstvo. nemoj naglo, mogao ni tamo neko stvarno poludit..
Nema, digod je neka čudna tema na žud-u opla evo mikija. al nikad nema sreće.
Ma o kakvom ti komunizmu govoris? Mi ga u jugi nismo imali. Istocna evropa da, zapadna je imala kapitalisticki totalitarizam, a mi samouoravni socijalizam.Sjarel » wrote:Ko bi se bunio? Mislim da ostale EU države s tim i takvimsustavima, takoreć na putu ka komunizmu nemaju tako pozitivna iskustva s tim istim putem, kao što smo mi imali.
![]()
pa mislim, ono, sta ce madzari nego zabranit petokraku. a i jak im je bio nesto pokret otpora. je nesto se razvio u sedmom mjesecu 45.Sjarel » wrote:Ko bi se bunio? Mislim da ostale EU države s tim i takvimsustavima, takoreć na putu ka komunizmu nemaju tako pozitivna iskustva s tim istim putem, kao što smo mi imali.
![]()
Reko je na putu ka komunizmu.miky0 » wrote:
Ma o kakvom ti komunizmu govoris? Mi ga u jugi nismo imali. Istocna evropa da, zapadna je imala kapitalisticki totalitarizam, a mi samouoravni socijalizam.
Imam parcijale, ali mi je strile pritija permom zbog avatara. Pa sam mu linkao ustav rh, pa se pripa. A bija bi ga tuzija, bez zajebancije.
Nisam to znala.miky0 » wrote:
Imam parcijale, ali mi je strile pritija permom zbog avatara. Pa sam mu linkao ustav rh, pa se pripa. A bija bi ga tuzija, bez zajebancije.
pa postuje covjek proces onako kako je nekada od nekog zamisljen.miky0 » wrote:
Ma o kakvom ti komunizmu govoris? Mi ga u jugi nismo imali. Istocna evropa da, zapadna je imala kapitalisticki totalitarizam, a mi samouoravni socijalizam.
Postojala je cak tema na pzk o mom avataru prije mislim 2 godine.
pa sta da si ga tuzio? sta bi dobio time? ..jedino da je bilo to nekako medijski dignut na neku razinu, pa ajd, ono..miky0 » wrote:
Ma ustvari su imali totalitarizam. Istocnjaci onakav, a zapadnjaci kapitalisticki. Jedino juga bila normalna..a unda » wrote: pa postuje covjek proces onako kako je nekada od nekog zamisljen.
a istocna evropa je imala komunizam? kako to mislis?
A dobija bi svoj avatar nazad..a unda » wrote: pa sta da si ga tuzio? sta bi dobio time? ..jedino da je bilo to nekako medijski dignut na neku razinu, pa ajd, ono..
..a unda » wrote: pa mislim, ono, sta ce madzari nego zabranit petokraku. a i jak im je bio nesto pokret otpora. je nesto se razvio u sedmom mjesecu 45.
Dabome, unda, a i ostali kažu da to nije bio komunizam, ovi su se lažno predstavljali, a onda nije - šta sad. Znam kako je to, ima toga i među katolicima.visekratni klon wrote: Reko je na putu ka komunizmu.![]()
..a pipi je basta?visekratni klon » wrote:
Ionako se već tuže na ugnjetavanje ono par nesretnika što tamo kvocaju. Onaj basta/pipi me prijavio jedno stoputa.![]()
Da, da, mislila sam da znaš, to svi znaju. A i on ne skriva, čini mi se. Valjda se nisam sad nešto izlajala, mislila sam da ga je silajn prepoznala kad mu je rekla nešto da je to on...a unda » wrote: ..a pipi je basta?..zabrijao je posve..
a ne treba njih uopce ugnjetavat. meni izgleda da njima nije lako i inace..![]()
a cuj, neki smisao covjek mora imat, sta sad..
Ma je kod nas i istina u RH zabraniti zvjezdu znači više od zabrane partizanskog simbola, ali općenito rat su dobili: englezi, ameri, recimo francuski pokret otpora je imao neki križić itd. itd. hoću reći njima zvjezda nije simbol oslobođenja, samo partneri s kojima su surađivali jel' eto moralo se.visekratni klon » wrote:Nego s čim se povezuje zvijezda nego s antifašizmom? Evo, linkala sam bandieru rossu, meni je to simbol otpora, antifašizma, partizanstva, a partizani su good guys. Ma što tko pričao.
Kako to misliš, čak je cohen (samo probaj, unda) opjevao partizane, a i bella ciao je doživjela mnoge internacionalne obrade. Evo ti popis zemalja, imaš tu i Francusku i Italiju http://en.wikipedia.org/wiki/Partisan nije baš da je izgnano iz Europe.Sjarel » wrote: Ma je kod nas i istina u RH zabraniti zvjezdu znači više od zabrane partizanskog simbola, ali općenito rat su dobili: englezi, ameri, recimo francuski pokret otpora je imao neki križić itd. itd. hoću reći njima zvjezda nije simbol oslobođenja, samo partneri s kojima su surađivali jel' eto moralo se.
Njima je zvjezda više ono s čim su se poslije rata nadmetali.
Možda je tako bilo u postavkama, ali u svakom slučaju komunisti su si u potpunosti preuzeli zasluge, tako da ono. Teško da su postojali neki HSS-ovci koji su ponosno nosili zvjezdu na sletu za druga T. govoreći, e i mi smo u ratu dali svoj dio.visekratni klon » wrote:In former Yugoslavia the red star was not considered a communist symbol, as were the hammer and sickle; but as a symbol of resistance against fascist and Nazi occupation and their ethnic policies instead. Da, to je kod nas tako, barem bilo. Nisam znala ovo za Francusku.
pa najprije treba malo to razradit sto se tice totalitarnih sustava. nije tu bas sve najcistije, niti se tom, nekom demokracijom mogu neke stvari opravdat.Sjarel » wrote: Znam za to da se pokušava micati simbole totalitarnih sustava i ono, osim nas, ostali su imali ili žešću verziju ili su se borili protiv toga. Zanimalo me koje su to grupe koje bi se protivile tome jer u EU da bi bio antifašist u načelu ne moraš biti na putu ka komunizmu.Nisam siguran, ali mislim da većina EU država ne povezuje zvjezdu s antifašizmom tako da ono... tko će je braniti?
![]()
Users browsing this forum: ClaudeBot and 37 guests