Zašto se raspala Juga?

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 02 May 2014, 01:01

miky0 » wrote:
Ja je imam, vec godinama :cerek:
..ma, nesto je sitna.. :D

jel ti tamo imas permaban neki il mi se cini? :D

visekratni klon

Post 02 May 2014, 01:02

..a unda » wrote: polako. tek otkrivamo znanost i prosjetiteljstvo. nemoj naglo, mogao ni tamo neko stvarno poludit.. :D
Ionako se već tuže na ugnjetavanje ono par nesretnika što tamo kvocaju. Onaj basta/pipi me prijavio jedno stoputa. :facepalm: :S
visekratni klon

Post 02 May 2014, 01:02

..a unda » wrote: ..ma, nesto je sitna.. :D

Nema, digod je neka čudna tema na žud-u opla evo mikija. al nikad nema sreće. :giggle: :zubo:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 02 May 2014, 01:04

Sjarel » wrote:Ko bi se bunio? Mislim da ostale EU države s tim i takvim :zubo: sustavima, takoreć na putu ka komunizmu nemaju tako pozitivna iskustva s tim istim putem, kao što smo mi imali. :o :zubo:
Ma o kakvom ti komunizmu govoris? Mi ga u jugi nismo imali. Istocna evropa da, zapadna je imala kapitalisticki totalitarizam, a mi samouoravni socijalizam.
..a unda
Undaminator

Sjarel » wrote:Ko bi se bunio? Mislim da ostale EU države s tim i takvim :zubo: sustavima, takoreć na putu ka komunizmu nemaju tako pozitivna iskustva s tim istim putem, kao što smo mi imali. :o :zubo:
pa mislim, ono, sta ce madzari nego zabranit petokraku. a i jak im je bio nesto pokret otpora. je nesto se razvio u sedmom mjesecu 45. :D
osim toga, jebeme se za njih, sto se mene tice mogu imat u grbu i na zastavi i tatarski biftek ako oce.. :D
visekratni klon

miky0 » wrote:
Ma o kakvom ti komunizmu govoris? Mi ga u jugi nismo imali. Istocna evropa da, zapadna je imala kapitalisticki totalitarizam, a mi samouoravni socijalizam.
Reko je na putu ka komunizmu. :o
miky0
ST Leader

Post 02 May 2014, 01:05

..a unda » wrote: ..ma, nesto je sitna.. :D

Imam parcijale, ali mi je strile pritija permom zbog avatara. Pa sam mu linkao ustav rh, pa se pripa. A bija bi ga tuzija, bez zajebancije.
visekratni klon

Post 02 May 2014, 01:06

miky0 » wrote:
Imam parcijale, ali mi je strile pritija permom zbog avatara. Pa sam mu linkao ustav rh, pa se pripa. A bija bi ga tuzija, bez zajebancije.
Nisam to znala. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 02 May 2014, 01:06

miky0 » wrote:
pa postuje covjek proces onako kako je nekada od nekog zamisljen. :D

a istocna evropa je imala komunizam? kako to mislis? :D
miky0
ST Leader

Post 02 May 2014, 01:08

visekratni klon » wrote:
Reko je na putu ka komunizmu. :o
Aha, ma kasna ura :facepalm:
visekratni klon

Post 02 May 2014, 01:09

:trio:
miky0
ST Leader

Post 02 May 2014, 01:09

visekratni klon » wrote:
Nisam to znala. :zubo:
Postojala je cak tema na pzk o mom avataru prije mislim 2 godine.
..a unda
Undaminator

Post 02 May 2014, 01:10

miky0 » wrote:
pa sta da si ga tuzio? sta bi dobio time? ..jedino da je bilo to nekako medijski dignut na neku razinu, pa ajd, ono.. :kokice:
miky0
ST Leader

Post 02 May 2014, 01:11

..a unda » wrote: pa postuje covjek proces onako kako je nekada od nekog zamisljen. :D

a istocna evropa je imala komunizam? kako to mislis? :D
Ma ustvari su imali totalitarizam. Istocnjaci onakav, a zapadnjaci kapitalisticki. Jedino juga bila normalna :cerek:
miky0
ST Leader

Post 02 May 2014, 01:13

..a unda » wrote: pa sta da si ga tuzio? sta bi dobio time? ..jedino da je bilo to nekako medijski dignut na neku razinu, pa ajd, ono.. :kokice:
A dobija bi svoj avatar nazad :cerek:
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 02 May 2014, 01:14

..a unda » wrote: pa mislim, ono, sta ce madzari nego zabranit petokraku. a i jak im je bio nesto pokret otpora. je nesto se razvio u sedmom mjesecu 45. :D
:rofl:

Znam za to da se pokušava micati simbole totalitarnih sustava i ono, osim nas, ostali su imali ili žešću verziju ili su se borili protiv toga. Zanimalo me koje su to grupe koje bi se protivile tome jer u EU da bi bio antifašist u načelu ne moraš biti na putu ka komunizmu. :o Nisam siguran, ali mislim da većina EU država ne povezuje zvjezdu s antifašizmom tako da ono... tko će je braniti? :o
visekratni klon wrote: Reko je na putu ka komunizmu. :o
Dabome, unda, a i ostali kažu da to nije bio komunizam, ovi su se lažno predstavljali, a onda nije - šta sad. Znam kako je to, ima toga i među katolicima. :E :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 02 May 2014, 01:15

visekratni klon » wrote:
Ionako se već tuže na ugnjetavanje ono par nesretnika što tamo kvocaju. Onaj basta/pipi me prijavio jedno stoputa. :facepalm: :S
..a pipi je basta? :D ..zabrijao je posve.. :D

a ne treba njih uopce ugnjetavat. meni izgleda da njima nije lako i inace.. :D

a cuj, neki smisao covjek mora imat, sta sad.. :D
visekratni klon

Post 02 May 2014, 01:16

Nego s čim se povezuje zvijezda nego s antifašizmom? Evo, linkala sam bandieru rossu, meni je to simbol otpora, antifašizma, partizanstva, a partizani su good guys. Ma što tko pričao. :raspa:
visekratni klon

Post 02 May 2014, 01:18

..a unda » wrote: ..a pipi je basta? :D ..zabrijao je posve.. :D

a ne treba njih uopce ugnjetavat. meni izgleda da njima nije lako i inace.. :D

a cuj, neki smisao covjek mora imat, sta sad.. :D
Da, da, mislila sam da znaš, to svi znaju. A i on ne skriva, čini mi se. Valjda se nisam sad nešto izlajala, mislila sam da ga je silajn prepoznala kad mu je rekla nešto da je to on. :misli:
A vele ljudi da je popizdio i postao fanatik, štajaznam, ja ga se ovlaš tek sjećam.
Prijavljivao je moje postove, a nijednom ga nisam ni upozorila, ništa, normalno raspravlja. :S Munjeno sve. I onaj Sukus što je pao s kruške, ono nema nigdje, ko da ima turetov- mitraljze, mitraljez.
Karlinjo

Post 02 May 2014, 01:21

visekratni klon » wrote:Nego s čim se povezuje zvijezda nego s antifašizmom? Evo, linkala sam bandieru rossu, meni je to simbol otpora, antifašizma, partizanstva, a partizani su good guys. Ma što tko pričao. :raspa:
Ma je kod nas i istina u RH zabraniti zvjezdu znači više od zabrane partizanskog simbola, ali općenito rat su dobili: englezi, ameri, recimo francuski pokret otpora je imao neki križić itd. itd. hoću reći njima zvjezda nije simbol oslobođenja, samo partneri s kojima su surađivali jel' eto moralo se.

Njima je zvjezda više ono s čim su se poslije rata nadmetali. :D
visekratni klon

Post 02 May 2014, 01:28

Sjarel » wrote: Ma je kod nas i istina u RH zabraniti zvjezdu znači više od zabrane partizanskog simbola, ali općenito rat su dobili: englezi, ameri, recimo francuski pokret otpora je imao neki križić itd. itd. hoću reći njima zvjezda nije simbol oslobođenja, samo partneri s kojima su surađivali jel' eto moralo se.

Njima je zvjezda više ono s čim su se poslije rata nadmetali. :D
Kako to misliš, čak je cohen (samo probaj, unda) opjevao partizane, a i bella ciao je doživjela mnoge internacionalne obrade. Evo ti popis zemalja, imaš tu i Francusku i Italiju http://en.wikipedia.org/wiki/Partisan nije baš da je izgnano iz Europe.
Karlinjo

Post 02 May 2014, 01:33

Da partizan, ali nije recimo francuski pokret otpora kao simbol imao zvjezdu, nego ovo. :zubo: Partizan je općenitiji pojam od implementator puta ka komunizmu. :o
visekratni klon

Post 02 May 2014, 01:38

In former Yugoslavia the red star was not considered a communist symbol, as were the hammer and sickle; but as a symbol of resistance against fascist and Nazi occupation and their ethnic policies instead. Da, to je kod nas tako, barem bilo. Nisam znala ovo za Francusku.
Karlinjo

Post 02 May 2014, 01:47

visekratni klon » wrote:In former Yugoslavia the red star was not considered a communist symbol, as were the hammer and sickle; but as a symbol of resistance against fascist and Nazi occupation and their ethnic policies instead. Da, to je kod nas tako, barem bilo. Nisam znala ovo za Francusku.
Možda je tako bilo u postavkama, ali u svakom slučaju komunisti su si u potpunosti preuzeli zasluge, tako da ono. Teško da su postojali neki HSS-ovci koji su ponosno nosili zvjezdu na sletu za druga T. govoreći, e i mi smo u ratu dali svoj dio. :D Ne znam jel' makar odmah poslije rata bilo kakvih procesija s križem i zvjezdom i tako to... izjednačili su taj simbol sa sobom. Makar u ovim krajevima
..a unda
Undaminator

Post 02 May 2014, 01:50

Sjarel » wrote: Znam za to da se pokušava micati simbole totalitarnih sustava i ono, osim nas, ostali su imali ili žešću verziju ili su se borili protiv toga. Zanimalo me koje su to grupe koje bi se protivile tome jer u EU da bi bio antifašist u načelu ne moraš biti na putu ka komunizmu. :o Nisam siguran, ali mislim da većina EU država ne povezuje zvjezdu s antifašizmom tako da ono... tko će je braniti? :o
pa najprije treba malo to razradit sto se tice totalitarnih sustava. nije tu bas sve najcistije, niti se tom, nekom demokracijom mogu neke stvari opravdat.

ima tu svasta, treba tu bit malo oprezan, a sto se tice jugoslavije, mislim da ce bit i nemoguce.
nema tu neke bas ravnoteze u smislu.. e, ako cemo zabranit kukasti kriz, onda cemo i petokraku, pa cemo onda sve to izjednacit kao isto, a neki simboli ce onda bit sami po sebi eskulpirani kao jedini dobri postojeci.
tim slijedom i automatizmom ide i kriz, to ti je garant.
mislim, nije bezveze sve ovo oko, da se opet vratim, stepinca.. tu su u igri malo vece stvari nego sto je jedna hrvatska, a na primjeru hrvatske, po dosadasnjim spoznajama i dogadjajima, uloga vatikana je tu nekako najocitija, puno vise nego u npr madzarskoj ili gore, po onim estonijama, litvama.. pa cak i italiji ili spanjolskoj.
jebe se vatikanu i za hrvatsku i za stepinca, on se oce oprat od neke povijesne uloge i postat pobjednik nakon sedamdeset godina i tako se malo rekuperat i polako vatikan to gura, polako, mic po mic, pametno on to igra, jer da krene to malo dinamicnije, uocljivije, nastanu tu sranja u cas.. do uckura.

a grupe.. to su sad, ono, klasika. ti socijalizmi, komunisticke ideje, u svom nekom principu, pocelu su antikapitalisticke, antikorporacijske stovise, a kad pricamo o korporacijama, tesko je tu prije ili poslije ne doc do fasizma.
zatim,klasicni ortotoksni religijski pristup, isto je tako protiv tih simbola koji oznacavaju njihovu nepotrebnost, narocito nepotrebnost u smislu manipulacije, drustvene moci, pa onda i jel, politike, odnosa drustvenih, itd..
najfriskiji, recentan nekako je nacizam, koji u svojoj definiciji, smislu, ima negaciju i nepostojanje svega sto je crveno.
tako da.. zanimljiva se ekipa tu skupila i po teoriji saveznistva,lako ce se oni medjusobom raskusurat i dogovorit, ali dok je jedna ideja ili proces, koju svi smatraju neprijateljskom dovoljno velika, treba to nekako zajedniscki onesposobit, razvodnit, na svim razinama, pa eto i na simbolickoj.
naime, vrlo je vazno ukinuti sve elemente nekog prepoznavanja, umrezenja, organiziranja, zajednistva..ili svjesnosti svog mjesta u drustvu, svoje realnosti koja te okruzuje. jer, inace, di je tu profit? :D

to sto vecina ili koliko zemalja ne prepoznaje petokraku kao neki simbol antifasizma, to je njihov problem, njima je uopce tesko prepoznat bilo sto. ili npr, pod kojim simbolom je amerika radila s ig farbenom? sta bi onda amerikanci trebali sebi zabranit?
a junion dzek? dok su podupiarli hitlera to je bila demokracija, rojalizam, sta? pa kad su malo dobili po imperijalnoj picki, onda je cercilu i staljin i tito bio dobar.. za prvo vrijeme doduse, e da bi se poceli pripremat za hladni rat, a da ovaj nije ni zavrsio, pa onda i nacisti nisu bili bas tako losi da ih se ne bi moglo prigrlit, onako jadne, pobijedjene?

malo je to sve kompleksnije, nece se moc jos dugo optuizivat samo jednu stranu za sranja. mos ti silom ukinut neki simbol, sto uopce nece znacit da je tvoj simbol neki bas, ono, nezao, dobar i plemenit i da pod njim valja zivjet. kazem, moze se to silom i manipulacijama, naravno, sto ne znaci da su bas svi ljudi blesavi. ali, ok, ako je demokratski dobro da vecina ljudi bude blesavima, ok, ali nije to bezazlena igra. :kokice:
  • Information