..a unda » wrote:
pa sumnjam. imam savim druge dokaze, suprotne, ali, jebiga, zasto bih ja tako o sebi kad niko drugi nece tako o sebi?
pa i stvar zeluca, istina, u smislu karatera ili nekaraktera, stogod, a tu onda ima i jos nekih drugih povezanosti, nekih drugih snaga i slabosti, koje se opet na kraju svode na pamet.
ali, takav je zivot, svakavi ljudi postoje i to je dobro. d aje sve uniformirano i da se sve ide hladnom logikom, agresijom i pukim osobnim interesom, pa di bi dosli.. ne bi nas bilo ovdje, bez brige..
da nije gluposti, ne bi znali prepoznat sta je pametno..

A čuj, ovisi o kakvoj pameti govorimo. Ako je pametan netko tko je snalažljiv, dobrog želuca i kao takav spreman na razne "kompromise" i uvlačenja, onaj koji se zna negdje utrpati i snaći, onda da, onda vjerojatno nisi pametan. A ako mislimo na inteligenciju kao iq, kao smisleno pisanje, povezivanje pojava, uzroka, posljedica, ono u strogom intelektualnom smislu, tu jesi, to ne možeš sam sebi osporiti. Dosta njih prodaje maglu pod pamet i elokvenciju, ti imaš sadržaj. A vjerojatno nisi dobar prodavač magle. Mislim, ja samo nagađam, pojma nemam što kako i zašto je tako kako jest.
Pričao mi jedan tako jednom kako mu je konobarica koja je preko noći (kreveta) postala nekakva šefica, nešto, popovala da nije baš neki materijal za korporacije, za biti šef itd i tako, sjetilo me to sad na to, ima nas raznih materijala i raznih inteligencija- problem je i moj što ne cijenim ovu konobarsko šefovsku.