Drzavni udar u demokrstskoj Ukrajni

Koljite se i gložite!
visekratni klon

Post 09 Apr 2014, 22:10

..a unda » wrote: ..ne znam dal da osustanem. :D
Pa gle, odustani, al ja sam ti citirala na što mislim i što si rekao i što sam ja pokušala objasniti, zašto me ne oduševljava ideja suradnje i s Rusijom i stavljanja pod neke njene skute.
pa govori ti o cemu oces, ali zasto i drugi moraju govorit o tome o cemu ti hoces? sta te ustvari muci? :D
dakle, ajd.. kakvu je netko stranu zauzeo ako je za krimcanski referendum? aj, reci. to sto ti to tako ili nekako gledas, ladicaris, ne mora bit tako, opusti se.. :D
Opet kažem, ja govorim o onome o čemu se govorilo i na ovom topiku, pa nisam ti ja stavljala riječi u usta. :zubo:
Boldala sam ti na što mislim.

Možda nije striktno on topik, ali pričalo se i o tome.
ne znam kako ko koga sisa i sto bi to znacilo. o cemu pricas? o bedepeu? o tome sto sve zelis imat i kolko toga sto hoces mozes sebi priustit?
Ne, nisam mislila na to, iako i to stoji. Mislila sam na ljudska prava. Pravne države. Tako to.
a opet, svidjalo se to nekom ili ne, to sto su te zemlje kapitalisticke i sto one, kako ti kazes sisaju, neko to placa.. neko placa to sisajuce blagostanje ili relativno vece blagostanje, ako je blagostanje, ali amo se slozit da jest.
..e, sad, svatko od nas se treba zapitat.. kako je do toga doslo i dolazi? jel nas za to briga ili nije? i sto to govori o nama? cuj, tako ti je to, svidjalo se nekom ili ne.. i to ne samo u tim odnosima u kojima zelis pricat. :D
Ja to znam. Ali što djeca u Africi i u Aziji imaju od mog propitivanja? Jasno je da blagostanje zapadnih zemalja počiva na nečijoj muci. Pitaš me jesam li ok s tim? Nisam, samo što ja tu mogu? Ja samo govorim koliko je naša zemlja udaljena od zapadnih što se tiče kvalitete života, ljudskih prava, pravne države i sl.
Uostalom, kao da se Rusiji jebe što rade djeca u Africi. Nema ti te zemlje na ovom svijetu koja je poštena po tom pitanju.
ma kakvi, koja rusija kao hrvatska.. nema veze. ma ono, nema veze. za pocetak izmjeri rusiju. pa necemo govorit ko heraklit, kojeg inace jako volim.. sunce je velicine covjeceg stopala. mogu ga zamislit kako lezi negdje na lazini, dignuo, ispruzio jednu nogu put sunca, jedno oko zatvorio i sad on mjeri, mjeri, procjenjuje. po jednom drugom fragmentu nejgovom, rekao je i d aje sunce velicine covjeceg palca. cuj, ipak je ruka kraca valjda od noge.. :D
Dobro, ali usporedila sam isključivo prema odnosu tajkuna i sirotinje i diktatorskih manevara.
uglavnom se govorilo o krimu. a zasto hrvatska staje na stranu eu i amerike.. a sta ce, u natou je u eu i sta ce jad nego provirivat iza velikih, na brzinu izletit, opalit frnjokulu rusiji i onda opet, biz nazad u zastitu.. :D
To je istina.

visekratni klon

Post 09 Apr 2014, 22:12

..a unda » wrote: ne razumijem sta je problematicno? jel tebi lakse ic kupit kruh u zagreb ili sic u ducan ispod kuce?
zasto smo mi ovdje vezani za ili s italijom? valjda zato jer je italija ne sjevernom polu? juznom polu? na marsu? :D
Ja mislim da se vrtimo u krug ko dva luda. Al ajd. Jesam napisala zašto mi je suradnja s Rusijom problematična? Mislim da jesam. Paralela s nasilnim roditeljima, jel.
Odabrali smo što smo odabrali, ne vidim kako uvođenje Rusije u jednadžbu može pomoći. Ti da? Ili misliš da se možemo uopće zajebavati s Amerikom? :ne zna: Čak i da je Rusija najbolje što nam se može dogoditi, misliš da smo to u stanju i da ne bi snosili posljedice?
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 09 Apr 2014, 22:33

visekratni klon » wrote:
Pa gle, odustani, al ja sam ti citirala na što mislim i što si rekao i što sam ja pokušala objasniti, zašto me ne oduševljava ideja suradnje i s Rusijom i stavljanja pod neke njene skute.
ne znam kako ti to rec. idem pokusat pazljivo. suradnja nije odlazak pod skute. ne nuzno, ne u logickim nekim odnosima, relacijama, skupovima i tako to.. :D

dakle, da ne odlazim sad u psiholingvistiku, pa cu reotisckipitat..zatso mislis da suradnja znbaci odlazak pod skute? :D
Opet kažem, ja govorim o onome o čemu se govorilo i na ovom topiku, pa nisam ti ja stavljala riječi u usta. :zubo:
Boldala sam ti na što mislim.
ok. a sad predji malo sa detalja ma sire,pa poboldaj jos nesto sto mislis da bi se moglo. :D

Ne, nisam mislila na to, iako i to stoji. Mislila sam na ljudska prava. Pravne države. Tako to.
ma, ono, nije to bitno. sutra u jednoj rusiji se moze sve naglavacke okrenut. a i u evropi isto.
ljudska prava nisu samo prava homoseksualaca, a pravnu drzavu spominjat.. malo je to u evropi, malo je to kinki.
rekao bih da je to dosta ovlas gledanje. slicno kao da gledamo reklame i onda prosudjemo po reklamama o nekom drustvu ili zastiti nekih prava, pravnoj drzavi, itd..
Ja to znam. Ali što djeca u Africi i u Aziji imaju od mog propitivanja? Jasno je da blagostanje zapadnih zemalja počiva na nečijoj muci. Pitaš me jesam li ok s tim? Nisam, samo što ja tu mogu? Ja samo govorim koliko je naša zemlja udaljena od zapadnih što se tiče kvalitete života, ljudskih prava, pravne države i sl.
Uostalom, kao da se Rusiji jebe što rade djeca u Africi. Nema ti te zemlje na ovom svijetu koja je poštena po tom pitanju.
ne znam sto imaju. mozda nesto imaju. mozda ne ova generacija. o procesima se radi. o procesima koji imaju svoj kontinuitet ili kontinuitete i prije danas i imat ce nakon danas i svjestan sam da je tu potrebno radit punoi, puno kompromisa za male pomake.
tu se vec radi o nekim sustinskim i sustavnim pitanjima, a mozdaje vec jedan mali korak ako to pitanje pocnemo uopce sebi i postavljat.. rekao bih..opet pocet postavljat, jer se to pitanje vec dugo vremena postavlja, a i imamo citav jedan, ono, dosta snazan pristup, relativno dosta razradjen pristup koji smo nemilosrdno odbacili. a i to nesto govori. :kokice:

naravno da rusiju nije briga kako netko tamo kopa dijamante ili sta vec radi, ali koliko ona toga i takvog radi? jel rusija u saudijskoj arabiji ili u africi sa svojim korporacijama? koliko ih je? koliko ih je u odnosu na..eto, izaberi sama odnos.

dakle, sto zelis reci..ako su svi takvi, onda je glupo da i ja nebudem takva? :kokice:
..ili, glupo je da svi ne budu takvi, a ako je rusija takva, e onda.. nije dobro, nije.. :D

Dobro, ali usporedila sam isključivo prema odnosu tajkuna i sirotinje i diktatorskih manevara.
usporedila (u odnosu na) sto? nisam shvatio? na korporacije? na prava? na referendume? na prosjek? prosjek cega?
bil ti radila za ruskog tajkuna? ono, otvori on neku firmu u hrvatskoj i, jebiga, zaposli tebe za dvi, tri iljade eura? :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 09 Apr 2014, 22:42

visekratni klon » wrote:
Ja mislim da se vrtimo u krug ko dva luda. Al ajd. Jesam napisala zašto mi je suradnja s Rusijom problematična? Mislim da jesam. Paralela s nasilnim roditeljima, jel.
Odabrali smo što smo odabrali, ne vidim kako uvođenje Rusije u jednadžbu može pomoći. Ti da? Ili misliš da se možemo uopće zajebavati s Amerikom? :ne zna: Čak i da je Rusija najbolje što nam se može dogoditi, misliš da smo to u stanju i da ne bi snosili posljedice?
ali zasto bi suradnja bila problematicna? obicno se suradnja odvija na obostranu korist.

ma kakvi nasilni roditelji, sta.. :D ..tako je jedan njemac vulkanolog danas na teve govorio o etni kao o majci. :facepalm:

jedna suradnja ne iskljucuje drugu suradnju. sta ti mislis kako je opstala dubrovacka republika? ..a i tako, mala nekako, imala je ugled, pa i autoritet neki i to u svijetu, ondasnjem nekom svijetu ili barem jednom njegovom dijelu koji nije bas bio tako mali.
mi smo izabrali iskljucivost. ne samo u nekim nasim medjunarodnim odnosima. uopce smo izabrali, prema van i prema unutra. a sad, koliko je to dobro, koliko se s tim treba pomirit, koliko to i kako i zasto nekom odgovara, o tom mozemo sad razglabat.. :D

..e i da, ako se uzima s mjerom, mentalitet uopce ne treba podcijenjivat. on postoji, ta rijec postoji, njome se sluzimo, a sad, stvar je daljnjeg dogovora da vidimo kako cemo koristit tu rijec, pojam, ideju, sto ce njome bit oznaceno.. :D
visekratni klon

Post 09 Apr 2014, 22:43

..a unda » wrote: ne znam kako ti to rec. idem pokusat pazljivo. suradnja nije odlazak pod skute. ne nuzno, ne u logickim nekim odnosima, relacijama, skupovima i tako to.. :D

dakle, da ne odlazim sad u psiholingvistiku, pa cu reotisckipitat..zatso mislis da suradnja znbaci odlazak pod skute? :D
Pa šta mene analiziraš, ajd da te pitam- kad je Hrvatska surađivala s nekim, a da mu nije otišla pod skute? Misliš li da je sposobna za to uopće? Stvarno, onako?
ok. a sad predji malo sa detalja ma sire,pa poboldaj jos nesto sto mislis da bi se moglo. :D
:B Neću. :durica:
ma, ono, nije to bitno. sutra u jednoj rusiji se moze sve naglavacke okrenut. a i u evropi isto.
ljudska prava nisu samo prava homoseksualaca, a pravnu drzavu spominjat.. malo je to u evropi, malo je to kinki.
rekao bih da je to dosta ovlas gledanje. slicno kao da gledamo reklame i onda prosudjemo po reklamama o nekom drustvu ili zastiti nekih prava, pravnoj drzavi, itd..
Pa dobro, specifiziraj na što misliš. Što to u zapadnim europskim zemljama ne valja, a Rusija ima?
Misliš da prosječan Šveđanin živi lošije od prosječnog Hrvata i prosječnog Rusa? Really?
tu se vec radi o nekim sustinskim i sustavnim pitanjima, a mozdaje vec jedan mali korak ako to pitanje pocnemo uopce sebi i postavljat.. rekao bih..opet pocet postavljat, jer se to pitanje vec dugo vremena postavlja, a i imamo citav jedan, ono, dosta snazan pristup, relativno dosta razradjen pristup koji smo nemilosrdno odbacili. a i to nesto govori. :kokice:
Koji pristup?
naravno da rusiju nije briga kako netko tamo kopa dijamante ili sta vec radi, ali koliko ona toga i takvog radi? jel rusija u saudijskoj arabiji ili u africi sa svojim korporacijama? koliko ih je? koliko ih je u odnosu na..eto, izaberi sama odnos.
Pa što želiš reći time, da je manje zlo, je li to? :ne zna: Mislim, nisam ja ovdje advokat neke Amerike, nipošto, meni je njihov sistem surov i jadan.
dakle, sto zelis reci..ako su svi takvi, onda je glupo da i ja nebudem takva? :kokice:
..ili, glupo je da svi ne budu takvi, a ako je rusija takva, e onda.. nije dobro, nije.. :D
:confused:
Ne berem te baš.
usporedila (u odnosu na) sto? nisam shvatio? na korporacije? na prava? na referendume? na prosjek? prosjek cega?
bil ti radila za ruskog tajkuna? ono, otvori on neku firmu u hrvatskoj i, jebiga, zaposli tebe za dvi, tri iljade eura? :kokice:
Pa bih. Ti ne bi? Šta ja znam, ako me ne bi mobingirao, bih, kao i za svakog, nije problem. :ne zna:
Usporedila općenito, prema jazu bogataša i sirotinje. O pravima sam rekla na primjeru gejeva, eno ti Riotke, šta ja znam, nevjerojatno mi je da uopće razmatramo je li to gore od neke Švedske, Engleske, Norveške. :ne zna: A Hrvatskoj jest blisko, ovdje bi mogli mnogi svršavati na Putina.
..a unda
Undaminator

Post 09 Apr 2014, 23:10

visekratni klon » wrote:
Pa šta mene analiziraš, ajd da te pitam- kad je Hrvatska surađivala s nekim, a da mu nije otišla pod skute? Misliš li da je sposobna za to uopće? Stvarno, onako?
mislis od devdesete? pa nikad. to joj uopce nije u opisu posla. :D

zatso ne bi bila sposobna? to je stvar samo odluke. kao sto smo odlucili da bude prirepak, tako mozemo odlucit i drugacije, ko nam to brani? niko, samo blokada u glavi.. :D
Pa dobro, specifiziraj na što misliš. Što to u zapadnim europskim zemljama ne valja, a Rusija ima?
Misliš da prosječan Šveđanin živi lošije od prosječnog Hrvata i prosječnog Rusa? Really?
ne znam.. matematicari npr. :zubo: mislim da su ruski bolji. :D

prosjecni rus.. kazem, premjeri rusiju pa ces malo pocet sumnjat u ono sto znas o prosjecima.
ne vidim da bi neki moskovljanin ili petrogradjanin zivio nesto bitno drugacije od nekog stokholmcanina, napuljca ili marseljeza..
u nekim nijansama se to sve razlikuje, zavisn okako ko gleda i kome je sto bitno, ali gledajuci onako, u cjelini nekoj isti su to ili vrlo slicni odnosi, potrebe, razgovori, problemi.. a da folklor postoji, postoji.
Koji pristup?
npr, marksisticki, jel.. :kokice:
Pa što želiš reći time, da je manje zlo, je li to? :ne zna: Mislim, nisam ja ovdje advokat neke Amerike, nipošto, meni je njihov sistem surov i jadan.
ne, ali ne..ne zelim to reci. daj, izadji malo iz svoje case.. :D
zelim reci i da se sa rusijom moze i te kako suradjivat. ili, ako zelis razgovarati u tim okvirima zla i dobra, sta je rusija manje zla, a da ne bi s njom suradjivali? :D

sto se tice sustava i sitema, mislim da imas..ne bas predrasude, ali neku svoju sliku koje se drzis i ne zelis od nje odustat. ja ne bih vec bio toliko iskljuciv, steta je.. :D
:confused:
Ne berem te baš.
ok, onda smatraj nije bitno..
Pa bih. Ti ne bi? Šta ja znam, ako me ne bi mobingirao, bih, kao i za svakog, nije problem. :ne zna:
Usporedila općenito, prema jazu bogataša i sirotinje. O pravima sam rekla na primjeru gejeva, eno ti Riotke, šta ja znam, nevjerojatno mi je da uopće razmatramo je li to gore od neke Švedske, Engleske, Norveške. :ne zna: A Hrvatskoj jest blisko, ovdje bi mogli mnogi svršavati na Putina.
pa da, naravno da bi. isto kao i za amerikanca. turka. kineza. kongoanca. ma bi i za dvi iljade.. :D

dakle, taj jaz ili nejaz, ima svoju cijenu koju netko placa. jel tebi to jasno ili nije? ili ne zelis uopce o tome razmisljat, onda je svijet lakse mjesto za zivjet.. :D

vec smo o tom svrsavanju pricali. neki vole cvrstu ruku i stas sad.. :D
visekratni klon

Post 10 Apr 2014, 00:23

..a unda » wrote: mislis od devdesete? pa nikad. to joj uopce nije u opisu posla. :D
Eto. :D
zatso ne bi bila sposobna? to je stvar samo odluke. kao sto smo odlucili da bude prirepak, tako mozemo odlucit i drugacije, ko nam to brani? niko, samo blokada u glavi.. :D
Znam ja to, samo koliko je realno da ćemo napraviti zaokret? I koji bi bili koraci u tom smjeru, ono, tko može utjecati na to?
ne znam.. matematicari npr. :zubo: mislim da su ruski bolji. :D
Notorna laž. Naši matematičari, fizičari, kemičari su najbolji na svijetu. :mudri: :rofl:
prosjecni rus.. kazem, premjeri rusiju pa ces malo pocet sumnjat u ono sto znas o prosjecima.
ne vidim da bi neki moskovljanin ili petrogradjanin zivio nesto bitno drugacije od nekog stokholmcanina, napuljca ili marseljeza..
u nekim nijansama se to sve razlikuje, zavisn okako ko gleda i kome je sto bitno, ali gledajuci onako, u cjelini nekoj isti su to ili vrlo slicni odnosi, potrebe, razgovori, problemi.. a da folklor postoji, postoji.
Hmm, a zašto onda ljudi kad odu vani raditi, odu u nekakvu Njemačku, Kanadu, Australiju, a ne u Rusiju? Mislim, evo sad smo u toj EU i da sad za nekih godinu dana odlučim negdje otić i tražit posao, šta misliš, jel mi pametnije otić u Rusiju ili neku od zapadnih zemalja?
npr, marksisticki, jel.. :kokice:
A znam, ali sumnjam da će se to vratiti i za mog i tvog života.
ne, ali ne..ne zelim to reci. daj, izadji malo iz svoje case.. :D
zelim reci i da se sa rusijom moze i te kako suradjivat. ili, ako zelis razgovarati u tim okvirima zla i dobra, sta je rusija manje zla, a da ne bi s njom suradjivali? :D
Pa dobro, evo, surađujmo, ali kako, što, imaš ti kakvu ideju koga treba cimati za to? Tko bi se toga sjetio i usvojio to?
sto se tice sustava i sitema, mislim da imas..ne bas predrasude, ali neku svoju sliku koje se drzis i ne zelis od nje odustat. ja ne bih vec bio toliko iskljuciv, steta je.. :D
Moguće, ne znam.
pa da, naravno da bi. isto kao i za amerikanca. turka. kineza. kongoanca. ma bi i za dvi iljade.. :D

dakle, taj jaz ili nejaz, ima svoju cijenu koju netko placa. jel tebi to jasno ili nije? ili ne zelis uopce o tome razmisljat, onda je svijet lakse mjesto za zivjet.. :D
Jasno mi je, ali kad me već upozoravaš na to, što ti činiš po tom pitanju? Odnosno, što ja mogu učiniti po tom pitanju?
vec smo o tom svrsavanju pricali. neki vole cvrstu ruku i stas sad.. :D
E, a nije što sad nego da ne bi uveli još ekstremnije prakse.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 10 Apr 2014, 08:06

visekratni klon » wrote:
Rusija je zemlja tajkuna i sirotinje. Trebamo li se poistovjećivati po toj liniji?
Amerika i EU su zemlje tajkuna i sirotinje. Trebamo li se poistovjecivati po toj liniji?
visekratni klon » wrote:

Bande koje gone gejeve i muče ih, trebamo li se inspirirati time?
Bijele bande u americi koje gone crnce i muce ih ili crnacke bande u americi koje gone bijelce i muce ih, trebamo li se inspirirati time?
visekratni klon » wrote:
Ja stvarno ne vidim nešto posebno dobro u Rusiji, svaka čast njihovoj kulturi i svemu, ali ne vidim što možemo usvojiti od jednog Putina.
Ja stvarno ne vidim nista posebno u americi/EU, svaka cast njihovoj kulturi i svemu, ali ne vidim sto mozemo usvojiti od jednog americkog diktatora.
visekratni klon

Post 10 Apr 2014, 18:09

Miki, da si pažljivije čitao, vidio bi da ja ne branim Ameriku, nimalo i nipošto, njihov sistem mi je stran i dalek, ali sam i rekla da ako imamo jedan takav nasilan i velik sustav kojem robujemo, stvarno nam treba sličan? Da smo sposobni surađivati, a ne ići pod skute, kako već ustanovismo, onda okej, ali ovako, ne znam baš. Nisam nešto uvjerena.

S druge strane, možda se varam, ali većina zapadnoeuropskih zemalja, općenito Europa nema tako surov sistem ni kao Amerika ni kao Rusija. Sve je to podosta uređenije, ispoliranije itd.
visekratni klon

Post 10 Apr 2014, 18:10

Uostalom, sve i da prihvatim ideju da surađujemo s Rusijom, pitala sam undu koje konkretne korake možemo poduzeti u tom smjeru pa eto, čekam odgovor. :D
Pero

Post 10 Apr 2014, 18:56

miky0 » wrote:
Amerika i EU su zemlje tajkuna i sirotinje. Trebamo li se poistovjecivati po toj liniji?
Rusija je imuna od podjele na tajkune i sirotinju? :zubo: Tamo nema tajkuna i nema sirotinje - svi sretno žive u socijalizmu? :cerek:
A oko poistovjećivanja - zašto si ti laburist? :raspa:
To je nešto tipično za anglofono područje, čak mu je i korijen engleski? :zubo:
Što bi to trebalo biti - ljevije ili desnije od socijaldemokracije ili nedajbože socijalizma (komunizam namjerno ne spominjem :zubo: ).
..a unda
Undaminator

Post 10 Apr 2014, 19:39

visekratni klon » wrote:..
S druge strane, možda se varam, ali većina zapadnoeuropskih zemalja, općenito Europa nema tako surov sistem ni kao Amerika ni kao Rusija. Sve je to podosta uređenije, ispoliranije itd.
..licemjernije, oces rec.. :D
Pero

Post 10 Apr 2014, 19:46

..a unda » wrote: opet tebe muce granice. ko o cemu, ti o granicama. ma pusti ti to, o tom potom, polako. ne znam di se tebi toliko zuri? pa nece taj referendum bit.. ako ce bit, sutra. :D
Ja ne volim carinike i policajce - tebi ne smetaju - skoro bi se reklo da ih voliš posadit gdje stigneš. :zubo:
..a unda » wrote: bilo kako bilo, bilo to dobro ili lose, tj bilo to za nekog dobro, za drugog lose, krim je rusija. to je realnost. sve je izvedeno po propisu, bez velikih frki. svako tvoje negiranje te realnosti ili silom zeli stvoriti novu realnost ili se na neki drugi nacin ne miri s tom realnoscu, a to vec nije problem ni krima, ni ukrajine ni rusije. tu vec mozemo govoriti u nekim individualnijim okvirima..iracionalnijima. :D :D
Vidit ćemo di će to završit. :zubo:
visekratni klon

Post 10 Apr 2014, 19:51

..a unda » wrote: ..licemjernije, oces rec.. :D
:zubo:
..a unda
Undaminator

Post 10 Apr 2014, 19:52

Pero » wrote: Ja ne volim carinike i policajce - tebi ne smetaju - skoro bi se reklo da ih voliš posadit gdje stigneš. :zubo:
ma meni ni smetaju ni ne smetaju. ko ih jebe. postojali li su i postojat ce. sta bi ti, ujedinio svijet? :D
a osim toga, reda nekog mora bit, pa tako i u dalmaciji.. :kokice:

Vidit ćemo di će to završit. :zubo:
zavrsilo je. ono, pomiri se s tim. sta si neurotican..

a opet, nikad nista ne zavrsava, ko zna sta ce bit za sto, dvjesto godina.. :kokice:
Pero

Post 10 Apr 2014, 21:43

..a unda » wrote: ma meni ni smetaju ni ne smetaju. ko ih jebe. postojali li su i postojat ce. sta bi ti, ujedinio svijet? :D
Da. :zubo:
..a unda » wrote: a osim toga, reda nekog mora bit, pa tako i u dalmaciji.. :kokice:
Dobro, aj policija, ali carina mi je uvijek bila enigma. :zubo:

..a unda » wrote: zavrsilo je. ono, pomiri se s tim. sta si neurotican..

a opet, nikad nista ne zavrsava, ko zna sta ce bit za sto, dvjesto godina.. :kokice:
Šta me briga za 100 godina - nit će se mene tko sjećat. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 11 Apr 2014, 09:33

Pero » wrote: Da. :zubo:

Dobro, aj policija, ali carina mi je uvijek bila enigma. :zubo:

Šta me briga za 100 godina - nit će se mene tko sjećat. :zubo:
na kapitalistickim osnovama bi ga ujedinio? :kokice: ..ako da, to bi bilo isto kao da sam sebe ugrizes za guzicu.. :D

kako enigma? stiti se svoje to neko, trziste, sta li je, proizvodnja. evo, jucer sam cuo da smo mi jedina zemlja u evropi koja uvozi mlijeko i jaja. ako je to istina, jel to zato sto nema carina ili sta? :D
jel ti znas npr nesto o..norveskoj? sto se tice carina i zastiti svojih proizvoda, ok, ne nuzno carinom, ali mozda jos gore.

eto, ko zna sta ce bit, zato se pomiri s ovim sto je sada. znas kako ono ide, koliko je 2+2 za nekog, jel, recimo normalnog, za neurotika i za psihopata? :D
..a unda
Undaminator

Post 11 Apr 2014, 09:40

Putin pismo poslao i Milanoviću: Prijeti prekidom opskrbe plinom Europi ako Ukrajina ne plati dug!

eto, plati pa se rugaj, nema dzabe. :D

..rekao sam ja, da imam love, nabavio bih bar boca plina za rezervu. :D

jel omisalj samo moze radit put amo ili moze radit i put tamo? i jos nesto..razumijem kako, ali koji to plin madjari misle slat ukrajini? odakle oni taj plin misle pumpat ili ce amertikanci i norvezani dzabe usut plina ukrajini za jedno dvije godine potreba? ono, da ne bude ovisna o rusiji, ali ni o eu,pa ce joj dzabe dat, prijateljska gesta i tako to? :kokice:
Euklid
old school

Post 11 Apr 2014, 10:18

Sljedeće zime očekujem referendum samih Ukrajinaca o pripojenju Rusiji...

:giggle:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Pero

Post 11 Apr 2014, 10:53

..a unda » wrote: na kapitalistickim osnovama bi ga ujedinio? :kokice: ..ako da, to bi bilo isto kao da sam sebe ugrizes za guzicu.. :D
A ti bi ga na socijalističkim razjedinio? :zubo:
..a unda » wrote: kako enigma? stiti se svoje to neko, trziste, sta li je, proizvodnja. evo, jucer sam cuo da smo mi jedina zemlja u evropi koja uvozi mlijeko i jaja. ako je to istina, jel to zato sto nema carina ili sta? :D
Ti bi novi referendum za istupanje iz EU? :zubo: Pitam. :zubo:
..a unda » wrote: jel ti znas npr nesto o..norveskoj? sto se tice carina i zastiti svojih proizvoda, ok, ne nuzno carinom, ali mozda jos gore.
Znam, pripojio bih im se da mogu. S tim naravno, da živim gdje živim, ne sviđa mi se klima gore. :zubo:

..a unda » wrote: eto, ko zna sta ce bit, zato se pomiri s ovim sto je sada. znas kako ono ide, koliko je 2+2 za nekog, jel, recimo normalnog, za neurotika i za psihopata? :D
Sretnu se Mujo i Haso pa će Haso Muji:
- Čujem da si se oženio. Koju si to uzeo?
- Nakon što sam odlučio da se ženim, uzeo sam u obzir nekoliko žena i ispitao
sam ih sve da vidim koja mi najbolje paše. I tako ti ja pitam prvu koliko su
2 i 2.
- Četiri - kaže ona.
Pametna žena, odmah se vidi - pomislih ja. Pitam drugu koliko su 2 i 2 a ona
će meni:
- Kako kad, može biti 3, može biti 4 a nekad i 5.
Aha, ova je filozof, to je još bolje! - pomislih ja.
Pitam treću koliko su 2 i 2, kad ona odvrati meni:
- Kako god ti kažeš Mujo. Ako kažeš 3 biti će 3, ako kažeš 6 biti će 6.
Aha - pomislih ja - ova baš poštuje svoga čovjeka, to je dobro...
- Pa koju si na kraju oženio?
- Onu četvrtu, sisatu!
..a unda
Undaminator

Post 11 Apr 2014, 11:47

Pero » wrote: A ti bi ga na socijalističkim razjedinio? :zubo:

Ti bi novi referendum za istupanje iz EU? :zubo: Pitam. :zubo:

Znam, pripojio bih im se da mogu. S tim naravno, da živim gdje živim, ne sviđa mi se klima gore. :zubo:

Sretnu se Mujo i Haso pa će Haso Muji:
- Čujem da si se oženio. Koju si to uzeo?
- Nakon što sam odlučio da se ženim, uzeo sam u obzir nekoliko žena i ispitao
sam ih sve da vidim koja mi najbolje paše. I tako ti ja pitam prvu koliko su
2 i 2.
- Četiri - kaže ona.
Pametna žena, odmah se vidi - pomislih ja. Pitam drugu koliko su 2 i 2 a ona
će meni:
- Kako kad, može biti 3, može biti 4 a nekad i 5.
Aha, ova je filozof, to je još bolje! - pomislih ja.
Pitam treću koliko su 2 i 2, kad ona odvrati meni:
- Kako god ti kažeš Mujo. Ako kažeš 3 biti će 3, ako kažeš 6 biti će 6.
Aha - pomislih ja - ova baš poštuje svoga čovjeka, to je dobro...
- Pa koju si na kraju oženio?
- Onu četvrtu, sisatu!
pa samo se socijalistickim i moze ujedinit. sve drugo prije ili kasnije vodi eloima ili konacnim rjesenjima.
nemas tu bas neki izbor gledajuci sadasnje stanje stvari i ekonomski i antropoloski, bioloski cak, tehnoloski, etc..
a kapitalizam ocito treba malo pustit da se nacme. sjedni kraj rijeke i vidjet ces svog neprijatelja kako pluta.. cun sun..sun cu, kako se vec zove.. :zubo: :D

novi referendum iz eua? pa zasto ne. ako bude trebalo, zasto ne. ali znam ja nas, jebo ti nas.. :D

onda znas kolko kosta deset deka trisanja gore u norveskoj i kakve su im carine? ali, haringe nisu lose. na sve se covjek nauci. ibi bene ubi haringa..

to sa sisama nisam razumio, jel si se ti pomirio s ruskim krimom ili oces da mu narastu sise? :D
Euklid
old school

Post 11 Apr 2014, 12:50

Lako za tresnje.

Jel znas posto je piva gore...
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator

Post 11 Apr 2014, 12:54

Euklid » wrote:Lako za tresnje.

Jel znas posto je piva gore...
..a jel znas kako se dolazi do nje, di i kada? :D
Pero

Post 11 Apr 2014, 13:43

..a unda » wrote:
pa samo se socijalistickim i moze ujedinit. sve drugo prije ili kasnije vodi eloima ili konacnim rjesenjima.
nemas tu bas neki izbor gledajuci sadasnje stanje stvari i ekonomski i antropoloski, bioloski cak, tehnoloski, etc..
Nakon jednog stoljeća socijalizma ostala je sjeverna Koreja i Kuba. Kinu smatraš socijalističkom? I Venezuelu? :zubo:
..a unda » wrote: a kapitalizam ocito treba malo pustit da se nacme. sjedni kraj rijeke i vidjet ces svog neprijatelja kako pluta.. cun sun..sun cu, kako se vec zove.. :zubo: :D
Ma načeo se on već odavno - al još nitko nije smislio kako da ga dokrajči. :zubo: Imaš ideju? :D
..a unda » wrote: novi referendum iz eua? pa zasto ne. ako bude trebalo, zasto ne. ali znam ja nas, jebo ti nas.. :D
Ti voliš referendume. :zubo: Zapravo bi bio najsretniji da si Švicarac, oni ih imaju svaki čas. :zubo:
..a unda » wrote: onda znas kolko kosta deset deka trisanja gore u norveskoj i kakve su im carine? ali, haringe nisu lose. na sve se covjek nauci. ibi bene ubi haringa..
Ne znam. :zubo: Trešnje su ti bitne za produljenje vrste? :zubo: Carine principijelno ne volim, ko ni PDV, poreze, prireze, ajd ostavio bih mirovinsko i zdravstveno. :zubo:
..a unda » wrote: to sa sisama nisam razumio, jel si se ti pomirio s ruskim krimom ili oces da mu narastu sise? :D
Jesi se ti pomirio s ostatkom Ukrajine ili misliš da su sise bolje u Ruskinja? :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 11 Apr 2014, 15:00

Pero » wrote: Nakon jednog stoljeća socijalizma ostala je sjeverna Koreja i Kuba. Kinu smatraš socijalističkom? I Venezuelu? :zubo:
sta koreja, sta kina..? pa jel sam ja rekao da ovaj svijet ide na bolje? nekima ide na bolje. manjini. nakon stoljeca bilo cega ocito je da se radi o jebeme se dok je meni dobro, pa se poslije kuka kad dogori do noktiju ikad vise nema ..ima ko oce, nego moras sam. :D

Ma načeo se on već odavno - al još nitko nije smislio kako da ga dokrajči. :zubo: Imaš ideju? :D
..pa eto, sam ce sebe dokrajcit, to sam rekao. imam ideju, naravno, ali zasto bi ja prljao ruke s njim kad moze on sa sobom. eventualno tu i tamo malo pomoc da se to ubrza kolko se moze i onda kad krene ostat po strani, a moci ce se ostat, oce..
ako nece, a onda treba od negdje pocet branit se, pa ko prvi dodje na vrata.. ono, kuc kuc, dobar dan ja radim samo svoj posao. lojalala ti, ti ga vis nes radit.. neeekst. :zubo: :D

Ti voliš referendume. :zubo: Zapravo bi bio najsretniji da si Švicarac, oni ih imaju svaki čas. :zubo:
ne bih. nije svicarska bas tako bajna, hajdi, ovcice, kuku kuku, cokolada..
sace i ovdje krenut referendumi, ne treba za to ic negdje drugdje. :kokice:
bit ce novih granica, bit.. nove, a stare. nece bit granica, a bit ce ih. znam da ti sad to ne razumijes, ali vidit ces.. :kokice:
Ne znam. :zubo: Trešnje su ti bitne za produljenje vrste? :zubo: Carine principijelno ne volim, ko ni PDV, poreze, prireze, ajd ostavio bih mirovinsko i zdravstveno. :zubo:
e, ti bi ostavio, ti bi ovo, ne bi ono, zivot je pun izloga, samo na nas ceka. sve ti je to spojeno i mirovinsko i carine. nece lova sa neba past..
carine, nego kako, nema sverca.. :zubo:
Jesi se ti pomirio s ostatkom Ukrajine ili misliš da su sise bolje u Ruskinja? :zubo:
pa sta se ja imam mirit i ne mirit. bit ce sta bude. ali ti se ne miris, tebi tu nesto ne stima, htio bi da je drugacije, a drugacije nije. to se inace zove.. problem. :D
  • Information