Aj ti meni reci, zbog čega ti konkretno podržavaš Krimljane? Vidjeh da si ispisao lijep broj postova o Rusiji, dakle, nije samo pitanje hoće li se ovi pripojiti jer imaju pravo nego je ipak stvar odnosa Amerike i Rusije, zar ne?
Drzavni udar u demokrstskoj Ukrajni
-
visekratni klon
E unda, unda, nisam ja zauzela stranu, ali ti se trsiš da je pročitaš iz mojih rečenica ili misliš da si je već pročitao.
Aj ti meni reci, zbog čega ti konkretno podržavaš Krimljane? Vidjeh da si ispisao lijep broj postova o Rusiji, dakle, nije samo pitanje hoće li se ovi pripojiti jer imaju pravo nego je ipak stvar odnosa Amerike i Rusije, zar ne?
Gdje sam ja rekao išta od toga što ti zaključuješ nekim svojim putevima?Euklid » wrote:
Dakle, kad šef komunističkog Sovjetskog saveza, inače Ukrajinac, uzme Krim Rusiji i dodijeli ga Ukrajini onda je to u redu.
A kad narod Krima demokratski odluči da se vrati Rusiji onda to nije u redu jer iza toga stoji Putin![]()
I to nakon što Ukrajinci koje nitko nije izabrao odluče Rusima uskratiti neka garantirana prava, jel...![]()
Nakon što se u Kijevu pojave neonacisti vintlajući zastavama s kukastim križem.
Rusi su valjda zaboravili šta ta zastava predstavlja. Ili je 20 i kusur milijuna poginulih bilo malo da bi se sad dali ponovo jebat. Aha, kako da ne.
Poanta je da ste naivci, ako vjerujete u spontanost i demokratsko opredjeljenje i poštenu želju, ne samo ekipe s Krima, već bilo kakvog događanja naroda.
Uvijek, ali baš uvijek, iza tih se stvarčica kriju interesi. Nečiji. Bilo čiji.
Ono što ja govorim je da nije crno bijelo. Da nije Amer zlo, a Rus dobrica koji se brani. Da događanja u Ukrajini nisu niti blizu kraja i da Putin neće stati na Krimu kao što ni Ameri ne staju već uvijek idu dalje "intervenirati" jer te pizdarijice hrane njihove sustave i donose popularnost i zaradu. Imati neprijatelja je vrlo dobro, ako ga nemaš instaliraj ga sam. Dam ruku u vatru da su ti ekstremisti u Ukrajini proizvod i akcija KGB-a, a ne CIA-e.
Vojvoda ih zajebo. Krivo je čuo. Umjesto Knin i Krajina otišli su u Krim, Ukrajina jer je gluh i glup...visekratni klon » wrote:
Pa evo, stavila sam vam četnike koji se bore za Krim kao i za Kosovo.
I zašto bih se ja borila za ono za što se i oni bore? De mi objasni.
Po vjeri su im srbi blizi, i to je normalno, ali to ne zblizava moje stajaliste americkima.visekratni klon » wrote:
Ma mislim da bi prije onda Srbe pomogli nego nas, šta ne? Vjera i sve to, a i da, zaboravih, što četnici rade u Ukrajini točno?
Sto se tice krima, pa s tim anektiranjem su direktno rusi zabili noz u ledja srbima, vezano za kosovo, dok su s druge strane pojednostavnili RSrpskoj u bosni sta im je cinit.
A sta se tice cetnika koji su isli gori, a sta rec, glup-gluplji.
A vidi, vidi. Sad bi ti bila neutralna, a kad se ja i euklid ne svrstavamo ni u hdz i sdp, onda smo za hdzvisekratni klon » wrote:
Zato što stvar jest ideološka. I što nemam poriv utjerati Amerikancima, a ni Rusima, a nu što Miki kaže na početku:
E, ovo meni nije jasno.
Odnosno, jasno mi je. I zato se ne opredjeljujem. Kao što sam onomad nezadovoljna Kosoričinom vladom ipak ostala suzdržana kad su bili Pernarovi prosvjedi. Jer nisam nijednom rječju htjela njemu dati podršku, ali ni njoj. Postoje takve situacije, gdje je to pametnije i meni osobno autentičnije.
A sto se tice mog likovanja nad pleskom putina koju je zavitla amerikancima, postoji i racionalno objasnjenje:
20 i kusur godina traje politila na jedan mlin.
Dok su bila 2 bloka, i doba hladnog rata, ljudska vrsta je najvise napredovala, a da je bila mirna i spokojna sto se egzistencije tice, i ratnih sukoba. Istina da su se i onda dogadjale pizdarije, ali svakako u puno manjem obliku nego danas. Dakle, u ono vrijeme su zapadne zemlje svojim gradjanima/radnicima osiguravali siguran posao i egzistenciju sa zadovoljavajucim profitom, a sve sa svrhom plasenja u navodnom dolasku komunista sa istoka. Kad se to raspalo, i kad komunisti ne postoje, radnik iz zapadnog svijeta je najeba i tesko ekonomski strada, jer tom kapitalizmu radnik vise nije bitan.
Iz tog razloga, a ima ih jos, je meni dovoljan da se ponovno uravnoteze odnosi snaga na svijetskoj razini.
Ja sam samo potvrdio ono sta je exy napisalakarambol » wrote:
Smrdi kao što smrde svi autokrati. I zato nije jedan jedini već isti drek poput ostalih, ako gledaš objektivno.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Oli je iko igdje napisao da je referendum bio spontan?karambol wrote:
Gdje sam ja rekao išta od toga što ti zaključuješ nekim svojim putevima?
Poanta je da ste naivci, ako vjerujete u spontanost i demokratsko opredjeljenje i poštenu želju, ne samo ekipe s Krima, već bilo kakvog događanja naroda.
Uvijek, ali baš uvijek, iza tih se stvarčica kriju interesi. Nečiji. Bilo čiji.
Ono što ja govorim je da nije crno bijelo. Da nije Amer zlo, a Rus dobrica koji se brani. Da događanja u Ukrajini nisu niti blizu kraja i da Putin neće stati na Krimu kao što ni Ameri ne staju već uvijek idu dalje "intervenirati" jer te pizdarijice hrane njihove sustave i donose popularnost i zaradu. Imati neprijatelja je vrlo dobro, ako ga nemaš instaliraj ga sam. Dam ruku u vatru da su ti ekstremisti u Ukrajini proizvod i akcija KGB-a, a ne CIA-e.
Ili mislis da Ukrajinci smiju maznut Krim Rusiji a Rusi ne smiju stitit svoje interese i vratit ga nazad?
Svi mogu gledat svoje interese samo Rusi ne mogu valjda.
Zli Rusi. Organizirali referendum i vratili ono sto im je Hruscov ukrao
KGB? Mozda oni stoje i iza njemackih neonacista. Sad ce ih aktivirat pa ce imat opravdanje za prosirenje do Labe.
U svakom slucaju ta rulja koja se predstavila kao demokratska je prvog dana kad je zasjela u parlament isla Rusima brisat neka stecena prava.
KGB-ovo maslo, garant...
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Euklid
- old school
Pa, eto... nekako sam stekao dojam da ti misliš kako Rusi nisu imali pravo vratiti Krim pod svoje okrilje, citiram:karambol » wrote:
Gdje sam ja rekao išta od toga što ti zaključuješ nekim svojim putevima?
Ne jebe tebe ni 2% što je Krim bio Ruski, što su ga Ukrajinci ukrali Rusiji zahvaljujući jednom komunističkom aparatčiku, što Rusi tamo predstavljaju apsolutnu većinu...karambol » wrote: Ovdje se pravdaju ruski potezi i tumači neka volja krimljana koji su, jebemu - Rusi...
Čovjek, drug i starešina Putin imao je dugo to u planu. Ne događaju se takve stvari i par tjedana niti spontano. Krim je do sada, kao i sva USA osvajanja, oslobađanja i zaštićivanja, pokazao nemoć te tzv. međunarodne zajednice da išta konkretno učini. Putin primjenjuje silu poput amera samo mu je PR mrvu šlampaviji, ali koliko vidim - kako kome...
Ne smije se Krim vratiti Rusiji i gotovo.
Pogotovo ako iza svega stoje Putin i Rusija, grozno...
visekratni klon » wrote:E unda, unda, nisam ja zauzela stranu, ali ti se trsiš da je pročitaš iz mojih rečenica ili misliš da si je već pročitao.: raspa:
a dobro.
kako si danas? nisam zauzela stranu. kakav je dan danas? ..ma nisam zauzela stranu! ..di ides? ..nisam zauzela straaanuu..
evo, vidim ja gdje je problem i onda cu i ja ovdje disklejmirat.. visekratna nije zauzela stranu. molim, da se zna.
eto, sad kad znamo da nisi zauzela stranu, jel mozemo pocet normalno pricat?
kako zbog cega podrzvam? nema zbog cega? pa ni ne podrzavam cak mozda. postujem njihov izbor koji je usprkos ovoga i onoga, pa tamo, pa amo, pa ovo, pa ono..tako ocit, u tolikom broju, da mogu samo slegnut ramenima i rec.. dobro.
mozda vise u smislu.. sami pali, sami se ubili, nego da sad tu nesto podrzavam. enivej, mislio ja sto mislio, oni misle da ce im tako bit bolje, da ce zivjet bolje, s manje problema i sta cu ja sad, ocu se ja itat, bacat pred njih i vikat im.. ju sel not pas?
opet cu ponovit, rusija je nekako tu, ne mos zatvorit oci i rec..nema je.. kako bi mozda neki htjeli. do moskve je avionom dva sata, do vasingtona..ne znam..sedam, osam..deset? brodom si do crnog mora za..dan? dan i pol? do njujorka ti treba..kolko.. tjedan, tjedan i po? dva? do rusije mos doc autom, vlakom.. pjesice mos doc. citavi narodi, kulture, civilizacije su se pjeske dojebale iz tih podrucja i smjerova. do amerike nikako ili ono, pitanje oces li doc.
jebiga, vezani smo, naftovodima i plinovodima ako nista drugo, cime vec. s amerikom smo vezani samo virtualno i jedini znak njihovog prisustva ovdje je sila. vidimo ih samo u obliku sile, pritiska, ucjene, bilko kakve, financijske, tehnoloske i to se onda zove slobodnom trgovinom, uzajamnim uvazavanjem, ravnopravljem, demokracijom, i kako sve ne..
na puno nacina je puno logicnije da je evropa.. ili ostatak evrope, na neki nacin ovisan o rusiji, kao sto je mozda i logicnije da je rusija na isti takav nacin ovisna o toj evropi (usput, pogledati i zanemarivanje mediterana od strane hravtske i okretanje nekim protukulturama), okrenuta je prema njoj, usprkos ogromnoj velicini rusije koja se sama za sebe sastoji od pravih i citavih nekoliko svjetova skoro.
a to je dobra pozicija za stvaranje odnosa i za suradnju, za trgovinu, za neke odnose, uzajamnost, razumijevanje, razvijanje, prilagodjavanje, dogovaranje.
kao sto postoje iracionalnosti vezane za neku naklonost rusiji, poput.. ne znam.. religije, iste ili slicne takve iracionalnosti stvaraju neku a priornu odbojnost prema rusiji i oni su jako dobri kad nam daju pare, kad kupuju od nas ili kad nam se vise isplati od njih tankat plin, onda mi to sve nekako trpimo, ali kad rusija kaze.. a di sam tu ja.. e, onda se to shvaca kao agresija.
naravno da je sve..ili dosta toga..ili dovoljno dosta toga stvar odnosa amerike i rusije. ili ne samo sad krim ili ukrajina. takav je danas svijet, realnost. siguran sam da se amerikanci dosta lakse dogovore s rusijom, nego ne znam.. s nama. s nama se i nije potrebno uopce i ista dogovarat.
ipak, treba reci da te histerije, neuroticnosti..strahovi, strahovi od ratova, katastrofa, neimanja, strahovui kao motiv, pokretacki motiv za biznis, za potrosnju, odrzavanje i generiranje takvih strahova dolazi sa tog, jel.. zapada i onda taj, jel zapad, nakon sto je stvorio strah, odmah nudi i prodaje i apaurin i svoje usluge, ali ne prestaje s generiranjem straha, nema tu profita ako prestane.
uostalom, tesko je graditi neke zdravije odnose ako ti je dominantna neka kulturna ili drstvena vrijednost strah, ako si odgojen da se treba nekog bojat jer, ne znam, taj netko sve vidi, njegovo oko sve vidi, a usput je, eto, i ponesto svemoguc..
a taj dio, taj ..fobizam, fobilitet, kako da ga nazovem, taj fobos i deimos (gle kako se deimos razlikuje od demosa u samo jednom.. i
i jasno onda, tamo gdje je strah, slabi razum, jaca podloznost, manipulabilnost, na sve cemo pristat, sve cemo platit, svaku cijenu samo da nas prestane bit strah.
nije uopce cudno sto su najaktivniji financijski tokovi vezani za osiguranja, i kao rast i kao krah, osiguravajuce kuce posjeduju banke, ne obrnuto, lojd je puno vazniji nego tamo neka banka..
pa evo, da mi ne zamjeri jer ga spominjem kao pasivni primjer, pa i pero je ovdje rekao nesto da mu je eu i nato jedina garancija da se nesto ne ponovi, nesto sto on ne bi htio, nesto cega ga je strah.
platit ce odgovarajucu cijenu, radit kompromise, pristat na dosta toga, ali.. osiguranje. i to osiguranje, ta predodzba, ideja da se netko drugi brine za tebe, a da ti to jednostavno rjesavas nekim kao unajmljivanjem, donosi mir, spokoj i svaka skoro cijena je tu dobra, mozda cak i ako su cijena drugi (ne prejudiciram sad peru, ne insinuiram, nego razvijam opcenito), a drugi.. isto imaju izbor, slobodu, da se prilagode i oni da plate tu cijenu i da na takav nacin budu dio te kulture, drustva, odnosa.. da ih ta kultura i drustvo prihvati ili ako nece, slobodno, neka rade sto oce, ali zasluzili su sve sto im se desi..
e, pa se ja pitam, kakve to onda sve skupa ima veze sa odgovornoscu, slobodom, suverenitetom, integritetom, izborom, razvojem, mijenjanjem..?
kakve veze ima sloboda s necim da radis kako drugi oce i da tu trazis, nalazis svoju nisu u kojoj se mozes sakrit jer van te pecine vlada..strah.
mislim, sebe prije svega pitam, dalje cu ja lako..
tako je i s ovom temom ovdje. tesko je radit distinkcije, gleda se u masi, u grubim crtama, poistovjecivanjima, pokusava razumjet, radimo den if jednadzbe ako je ovo, onda je putin, ako je ono onda je merkel, anije to bas tako jednostavno, nazalost ili na srecu, sto opet znaci da i nije nesto bas sad komplicirano, jer odgovor je u nama, ne na krimu. ok, pokusava se onda razumjet, ali suoceni mozda s nekim informacijskim frekvencijama i uskim grlima pokusava se mozda cak i ne razumjet.
pokusavamo prilagodit situaciju sebi, a sve je to opet nekako dovoljno daleko, a opet nekako dovoljno blizu, neko smo podsvjesni da se ne radi samo o zamahu krila leptira na krimu i buri u senju, nego bi te promjene mogle bit i nesto drugacije, ne zna se kakve, ali dovoljno je da su promjene, a mi tako zelimo idealno stanje rutine, nemicanja. osiguranja. nestraha. i placamo cijenu, zvona zvone drugima, pa crno na bijelo to pise, pise u polici osiguranja, pa ugovor je to, platio si posteno za nj, nek se drugi boje da se ti ne bi trebao bojat..
sve mi se nekako cini da idemo u smjeru, idemo prema..ne, pakao, to su drugi, nego.. sloboda, to su drugi.
Pa onda smijemo i mi vratiti Bosanske zemlje i Boku Kotorsku, švabe Sudete i Turci ono sve do Beča skoro.. gdje je tu problem? Tom analogijom ode sve u trokurac. Pa naravno sa su Rusi sami sve organizirali. Tako rade i Izraelci. Prepisano.Euklid » wrote:
Pa, eto... nekako sam stekao dojam da ti misliš kako Rusi nisu imali pravo vratiti Krim pod svoje okrilje, citiram:
Ne jebe tebe ni 2% što je Krim bio Ruski, što su ga Ukrajinci ukrali Rusiji zahvaljujući jednom komunističkom aparatčiku, što Rusi tamo predstavljaju apsolutnu većinu...
Ne smije se Krim vratiti Rusiji i gotovo.
Pogotovo ako iza svega stoje Putin i Rusija, grozno...![]()
![]()
Btw, tako smo i mi radili samo na sitnije...
- Euklid
- old school
karambol » wrote:
Pa onda smijemo i mi vratiti Bosanske zemlje i Boku Kotorsku, švabe Sudete i Turci ono sve do Beča skoro.. gdje je tu problem? Tom analogijom ode sve u trokurac. Pa naravno sa su Rusi sami sve organizirali. Tako rade i Izraelci. Prepisano.
- Euklid
- old school
Oli nisi rekao da Kina neće dozvolit tako nešto jer su zakupili neku zemlju tamo?karambol » wrote:kako rekoh, Putin neće stati samo na Krimu
karambol » wrote:
Pa onda smijemo i mi vratiti Bosanske zemlje i Boku Kotorsku, švabe Sudete i Turci ono sve do Beča skoro.. gdje je tu problem? Tom analogijom ode sve u trokurac. Pa naravno sa su Rusi sami sve organizirali. Tako rade i Izraelci. Prepisano.
pa mislim, ako je sve to tako 1/1 kako ti kazes, pa u cemu je problem? i ja se pitam. jedino, fino referendum i sta se odluci, sta bude.
pa ako bude trebalo, za pet, deset godina, dvadeset godina.. opet referendum.
stvarno, u cemu je problem?
iako, da se niko ne naljuti, sta cu ja sa bosanskim tim zemljama? di cu ja tamo, sta cu tamo?
Nisam. kina je suzdržana jer ih boli kurac dok oni imaju zemlju za sebe. Boli ih ona stvar je li tamo fašizam, putinizam ili karambolizam i zove li se to Ruska Federativna Autonomna Samostalna Nerazdvojiva Demokratska Rodna Gruda Sve Dječice Majčice Rusije ili Ukurackrajina ili UROD, UHAT, URSS ili Kinesko Polje Zlatnih Jutara i Grimiznih Svitanja...
a cuj tebe sada.. a referendum, sta drugo. ko zna oce li proc? ne znaci uopce da ce proc. a ako bude takva volja da prodje, treba je postovat isto kao i volju da referendum ne prodje..karambol » wrote:kako rekoh, Putin neće stati samo na Krimu
kina je suzdrzana radi tibeta.karambol » wrote:
Nisam. kina je suzdržana jer ih boli kurac dok oni imaju zemlju za sebe. Boli ih ona stvar je li tamo fašizam, putinizam ili karambolizam i zove li se to Ruska Federativna Autonomna Samostalna Nerazdvojiva Demokratska Rodna Gruda Sve Dječice Majčice Rusije ili Ukurackrajina ili UROD, UHAT, URSS ili Kinesko Polje Zlatnih Jutara i Grimiznih Svitanja...
a izgleda da ima ona jos toga osim tibeta..
Pa nije problem, ali je anarhija...a unda » wrote:
pa mislim, ako je sve to tako 1/1 kako ti kazes, pa u cemu je problem? i ja se pitam. jedino, fino referendum i sta se odluci, sta bude.
pa ako bude trebalo, za pet, deset godina, dvadeset godina.. opet referendum.
stvarno, u cemu je problem?![]()
iako, da se niko ne naljuti, sta cu ja sa bosanskim tim zemljama? di cu ja tamo, sta cu tamo?
ma kakva anarhija, sta? nema anarhije nikakve. neko ce bit samostalan, neko ce s nekim se udruzit, neko ce vidjet sta ce..karambol » wrote:
Pa nije problem, ali je anarhija.
nema frke nikakve, birokracija ova, birokracija ona.. nece svijet stat, nece se prestat disat, jest. i dalje ce se zivjet, trgovat, putovat, bit ce sudova, policija, zakona.. kakva crna (ok, crno crvena
- Euklid
- old school
Mense čini da ovo s Donjeckom Rusi malo discipliniraju Ukrajince.
Ono... budete li dalje srali oko Krima i davali stupidne izjave poput Timošenkice ostat ćete i bez istoka zemlje.
Ili se ljudima nije svidjelo poskupljenje plina od 80%
pa idu tamo di je jeftinije
Mislim, ja bih da živim i u Velikoj Albaniji npr.
ako će mi plin, struja, voda... biti 80% jeftiniji.
Šta? Bolje Hoxa nego Zoka
Ionako su ovdje nekad živjeli Iliri...
Ono... budete li dalje srali oko Krima i davali stupidne izjave poput Timošenkice ostat ćete i bez istoka zemlje.
Ili se ljudima nije svidjelo poskupljenje plina od 80%
Mislim, ja bih da živim i u Velikoj Albaniji npr.
ako će mi plin, struja, voda... biti 80% jeftiniji.
Šta? Bolje Hoxa nego Zoka
Ionako su ovdje nekad živjeli Iliri...
Dugo me nije bilo (prvo spavanje, pa posaoEuklid » wrote: Dakle, kad šef komunističkog Sovjetskog saveza, inače Ukrajinac, uzme Krim Rusiji i dodijeli ga Ukrajini onda je to u redu.
Ako misliš na Hruščova, nisam siguran koliko je on Ukrajinac.
Mene je svojedobno jedan Rus učio da ruska prezimena tipično završavaju na -ov -ev ili slično (npr. Brežnjev), a ukrajinska na -o (Černjenko, Timošenko).
Npr joga?..a unda » wrote: to sto je tebi eu i nato jedina nada da se nesto ne ponovi, e sad.. mozda postoje i bolji, ucinkovitiji nacini da se rijesis nekih strahova ili cak iracionalnih strahova
Ja štedim u eurima...a unda » wrote: svaka kriza u svijetu, skace dolar. nisi to primijetio? ..ili jesi, ali ti bas top i odgovara?
Tako je...a unda » wrote: znam, znam, slozene su to stvari, nije lako, a ni moguce bas uvijek zauzet korektnu stranu. uostalom, ko ce se o tebi brinut, ako neces sam o sebi.
Tako sam i ja mislio 1989 kad sam se vratio iz još uvijek Istočnog Berlina...a unda » wrote: ali, nema frke, budi bez brige. danas se sve to rjesava politicki, referendumima npr., malo se koregirajun jos neke granice i odnosi, mozda dodje tu i tamo do nekih manjih ekscesa, neko to sve skupa malo emotivnije dozivi, ali svakodnevno se takve stvari po evropi dogadjaju. nema tu mjesta za nikakvu ratnu zabrinutost.
A mačke?..a unda » wrote: ne vidim zasto bi se trebale ponovit te devedesete. ne vidim razloga. a i ako se ponove, sta ja tu mogu, nek se ponove, ali ovaj put cemo drugacije, cuvajte mi hrvatsku, imam hitnog nekog posla u italiji, nemam ja vise vremena za te pizdarije, ratove, natove.. ubi bene, ibi patria, pa da.![]()
- Euklid
- old school
A trenutni im se predsjednik preziva Turčinov, dočim je premijer Jacenjuk...Pero » wrote: Dugo me nije bilo (prvo spavanje, pa posao), pa kako stignem.
Ako misliš na Hruščova, nisam siguran koliko je on Ukrajinac.![]()
Mene je svojedobno jedan Rus učio da ruska prezimena tipično završavaju na -ov -ev ili slično (npr. Brežnjev), a ukrajinska na -o (Černjenko, Timošenko).
Tako ti je kad slušaš prijatelje Ruse, to ti ja kao s garancijom da te neće dirati...
-
- Information
-