..ma dobro, zanimljivije ti je, ali to ti je bezveze. promicu ti prave stvari, a tebe zanimaju pizdarijice..
Drzavni udar u demokrstskoj Ukrajni
-
visekratni klon
Pa evo, stavila sam vam četnike koji se bore za Krim kao i za Kosovo...a unda » wrote: ..ma dobro, zanimljivije ti je, ali to ti je bezveze. promicu ti prave stvari, a tebe zanimajunpizdarijice..![]()
I zašto bih se ja borila za ono za što se i oni bore? De mi objasni.
.. a nema se sta tu objasnjavat, ko ce to objasnit. ludo, pa zivi, eto ti objasnjenja. neki smisao treba u zivotu nac, svrhu, jel..visekratni klon » wrote:
Pa evo, stavila sam vam četnike koji se bore za Krim kao i za Kosovo.
I zašto bih se ja borila za ono za što se i oni bore? De mi objasni.
-
visekratni klon
Ja tu vidim samo ludilo. S jedne strane nacisti u Ukrajini, s ove četnici na Krimu. Ajd, tko je tu normalan? To ja oću reć, nitko tamo nije normalan, zato se i ne svrstavam...a unda » wrote: .. a nema se sta tu objasnjavat, ko ce to objasnit. ludo, pa zivi, eto ti objasnjenja. neki smisao treba u zivotu nac, svrhu, jel..
-
visekratni klon
..a pa cetnici na krimu, sta sad. njih i rusa dvjesto miljuna.visekratni klon » wrote:
Ja tu vidim samo ludilo. S jedne strane nacisti u Ukrajini, s ove četnici na Krimu. Ajd, tko je tu normalan? To ja oću reć, nitko tamo nije normalan, zato se i ne svrstavam.
ali to nista nije bitno. i nema tu nekog svrstavanja osim toga jel ti mislis da se krimcani imaju pravo opredijelit da ne budu dio ukrajine ili sta?
to ti je jedino opredjeljenje, sve ostalo nema veze.
..ali, sto god odaberes, morat ces..mislim, morat..ono trebala bi nekako bit onda dosljedna. jel to problem?
-
visekratni klon
Što ti u ovom slučaju znači dosljednost? Ako misliš da mi se brane ruski interesi, ne brane mi se. jebiga.
Ne brane mi se bome ni američki.
Zašto je teško shvatiti da su mi jedni i drugi zli?
..ukrajinski dio ukrajine.
e, ali sta mislis da nema i toga? da nema tog osjecaja u hrvatskoj?
uostalom, na pocetku sam mislim napisao nesto u stilu da bi se povijest mogla ponovit i da bi hrvatski brodovi npr mogli malo bit na antiruskoj strani u crnom moru.
to bi bio gaf samo takav. mozda i provokacija.
-
visekratni klon
Pa, ima, koliko sam ubrala Hrvatska se patetično nekako poistovjećuje s Ukrajinom...a unda » wrote: ..ukrajinski dio ukrajine.
e, ali sta mislis da nema i toga? da nema tog osjecaja u hrvatskoj?
uostalom, na pocetku sam mislim napisao nesto u stilu da bi se povijest mogla ponovit i da bi hrvatski brodovi npr mogli malo bit na antiruskoj strani u crnom moru.
to bi bio gaf samo takav. mozda i provokacija.
dakle, kako sam shvatio, ne zelis rec jesi li da se i krimcani imaju pravo referendumom opredijelit.visekratni klon » wrote:Što ti u ovom slučaju znači dosljednost? Ako misliš da mi se brane ruski interesi, ne brane mi se. jebiga.
dosljednost, po definiciji znaci u svakom slucaju ili u bilo kojem slucaju.
..ma da, da, klasicna matrica.. ono uloga zrtve, patnja, a onda ide i pravo na obranu, nema zlocina u obrambenom ratu, bog i ukrajina, evo zore, evo krima, itd, itd..visekratni klon » wrote:
Pa, ima, koliko sam ubrala Hrvatska se patetično nekako poistovjećuje s Ukrajinom.
-
visekratni klon
Gle, meni ni iz džepa ni u džep. Ja se samo aktivno ne želim svrstati u tu histeriju, s jedne strane američko europsko samostalnu pizdariju, s druge rusku putinovsku. Ono, ne pare mi nijedna strana posve okej, normalne, razumne...a unda » wrote: dakle, kako sam shvatio, ne zelis rec jesi li da se i krimcani imaju pravo referendumom opredijelit.
dosljednost, po definiciji znaci u svakom slucaju ili u bilo kojem slucaju.
ok. a krimcani?visekratni klon » wrote:
Gle, meni ni iz džepa ni u džep. Ja se samo aktivno ne želim svrstati u tu histeriju, s jedne strane američko europsko samostalnu pizdariju, s druge rusku putinovsku. Ono, ne pare mi nijedna strana posve okej, normalne, razumne.
-
visekratni klon
dobro. nisu odvojeni. ali jel imaju oni neke svoje interese, sto s njima, s tim dijelom interesa?
ono, sta.. osudit ih na ukrajinu, sta?
evo, i igor mandic kaze.. nikome ne pripadam, uostalom nitko me niti nece..
-
visekratni klon
Kako to osuditi na Ukrajinu? Jel ja to ćutim malo patetike? ;provocira:..a unda » wrote: dobro. nisu odvojeni. ali jel imaju oni neke svoje interese, sto s njima, s tim dijelom interesa?
ono, sta.. osudit ih na ukrajinu, sta?![]()
evo, i igor mandic kaze.. nikome ne pripadam, uostalom nitko me niti nece..
Eto, dobro je rekao. Šta fali nepripadanju nikome, ni Rusiji ni Ukrajini?
..a pa sta drugo? ako krimcani nece u ukrajinu, a moraju bit u ukrajini, jel to bit osudjen na ukrajinu? a sta je drugo?visekratni klon » wrote:
Kako to osuditi na Ukrajinu? Jel ja to ćutim malo patetike? ;provocira:![]()
Eto, dobro je rekao. Šta fali nepripadanju nikome, ni Rusiji ni Ukrajini?
ili mozda da se ide onom..krimcani, nije vam dobro u ukrajini/krimu? pa ko vas drzi, ajte ca.
i eto, oni isli ca, ali..ups, ponijeli i krim sa sobom i sad, jebiga, kuka motika, nismo se tako dogovorili, bla, bla, itd..
ovdje se ne radi o rusiji ili ukrajini, nego o tome jel krimcani imaju pravo izabrat ili nemaju? to nema veze s tim stranama o kojima pricas, to ima veze s necim drugim, s pravima, s izborima, sa slobodom..
-
visekratni klon
Nisam rekla da se ide tom...a unda » wrote: ..a pa sta drugo? ako krimcani nece u ukrajinu, amoraju bit u ukrajini, jel to bit osudjen na ukrajinu? a sta je drugo?
ili mozda da se ide onom..krimcani, nije vam dobro u ukrajini/krimu? pa ko vas drzi, ajte ca.
i eto, oni isli ca, ali..ups, ponijeli i krim sa sobom i sad, jebiga, kuka motika, nismo se tako dogovorili, bla, bla, itd..
A čuj, ako im tako paše, a nek idu, bože moj, skupa s Krimom, a šta da ti ja kažem. To i dalje ne znači da mi je Putin simpatičan i da sam za njega i njegove interese.
pa eto, vidis. nek idu.visekratni klon » wrote:
Nisam rekla da se ide tom.![]()
A čuj, ako im tako paše, a nek idu, bože moj, skupa s Krimom, a šta da ti ja kažem. To i dalje ne znači da mi je Putin simpatičan i da sam za njega i njegove interese.
nema veze tu putin. mos ti bit za krimcane, za krimcanski referendum bez da si za putina. pusti putina..
-
visekratni klon
Kako? Interesi nam se u tom slučaju poklapaju...a unda » wrote: pa eto, vidis. nek idu.
nema veze tu putin. mos ti bit za krimcane, za krimcanski referendum bez da si za putina. pusti putina..
..a cuj, poklapaju vam se interesi. najprije je pitanje jel ti tu uopce imas nekih interesa ili se samo radi o tvom nekom stavu, razmisljanju.visekratni klon » wrote:
Kako? Interesi nam se u tom slučaju poklapaju.Ono, ja nemam ništa protiv tog referenduma, ne gajim nikakve emocije za Ukrajinu ni Rusiju, ne kužim uopće ni hajp ovdje u nas i histeriju oko toga. Zato mi i nije do podupiranja ijedne strane. SAd ću možda pretjerati, ali gdje da se svrstam u američkoj borbi protiv Alkaide?
Nek ih đavo nosi jedne i druge, što se mene tiče.
nadalje, pa sta i ako vam se poklapaju sto se neceg tice. ne znam, i hitler je jako volio svoje pase, izgleda da je bio vrlo brizan i njezan s njima. i sta sad.. ako ga tu razumijem, jel to znaci da sam hitlerovac?
alkaida? a isto nekako, slicno. s tim sto da nije bilo amerike ne bi bilo ni alkaide. stvorili amerikanci monstruma i eto, nek se bakcu sad s njim, ali ja s njima nemam veze, ja nisam amerika, nek me zaobidju, to su njihoive stvari, nek medju sobom to rjesavaju, sta mi tu imamo s tim? sto se mene tice, nek se pomlate defesto samo sto dalje odavde..
ponovit cu, ovo sa krimom je samo dokaz koliko je nama i evropi, vaznija rusija i odnos s rusijomnego amerika. s rusijom dijelimo nekako isti fizicki prostor, amerika je dalje.
pitanje ovog referenduma i ove situacije je bitno za evropu. evropu, eu pa i nije joj bas toliko stalo za neki krim, ali mozda ima neki domino efekt ili ono, kao vagoni kad se prikljucuju ili lancani sudar, imas povratni val, a u evropi ima dovoljno takvih slucajeva kojima bi krim na neki nacin posluzio kao uzor, a evropi, tj eu, to sigurno sad ne odgovara.
sta ako baski sad krenu osokoljeni. ili gore taljanci, veneti? a onda, ponavljam.. bosna. sta ce? moraju priznat neka prava, te neke referenduma, a u stvari ih ne mogu priznat. problem kako god okrenes.
-
visekratni klon
Kao što rekoh, nemam interesa, fascinira me svrstavanje, znam da zvučim kao standardni centristički idiot, ali u ovoj situaciji zbilja nemam potrebu za nekim svrstavanjem, emocionalnim angažmanom, više izviđam situaciju, primjećujem, dižem obrvu, spuštam obrvu, smješkam se, primjećujem opet i ćakulam...a unda » wrote: ..a cuj, poklapaju vam se interesi. najprije je pitanje jel ti tu uopce imas nekih interesa ili se samo radi o tvom nekom stavu, razmisljanju.
Paa, recimo da bi Putinovo voljenje mačaka, u slučaju da ih voli, jel, mada je vjerojatno dog person, i moje voljenje mačaka bile dobra usporedba, ali referendum o Krimu je ipak daleko određenija interesna stvar nego voljenje pasa i mačaka.nadalje, pa sta i ako vam se poklapaju sto se neceg tice. ne znam, i hitler je jako volio svoje pase, izgleda da je bio vrlo brizan i njezan s njima. i sta sad.. ako ga tu razumijem, jel to znaci da sam hitlerovac?
Code: Select all
alkaida? a isto nekako, slicno. s tim sto da nije bilo amerike ne bi bilo ni alkaide. stvorili amerikanci monstruma i eto, nek se bakcu sad s njim, ali ja s njima nemam veze, ja nisam amerika, nek me zaobidju, to su njihoive stvari, nek medju sobom to rjesavaju, sta mi tu imamo s tim? sto se mene tice, nek se pomlate defesto samo sto dalje odavde.. :kokice:[/quote] E pa to ja velim. Zašto se onda gurati u ukrajinske ili ruske redove?
ne razumijem zasto mislis da se guras u icije redove ako kazes da krimcani imaju pravo na to neko opredjeljenje, pa taman i da se s rusijom ujedine.visekratni klon » wrote:
Kao što rekoh, nemam interesa, fascinira me svrstavanje, znam da zvučim kao standardni centristički idiot, ali u ovoj situaciji zbilja nemam potrebu za nekim svrstavanjem, emocionalnim angažmanom, više izviđam situaciju, primjećujem, dižem obrvu, spuštam obrvu, smješkam se, primjećujem opet i ćakulam.
Paa, recimo da bi Putinovo voljenje mačaka, u slučaju da ih voli, jel, mada je vjerojatno dog person, i moje voljenje mačaka bile dobra usporedba, ali referendum o Krimu je ipak daleko određenija interesna stvar nego voljenje pasa i mačaka.Možda ja i Sanader isto volimo mačke, ali ne bih mu podržavala onomad Rivu, kužiš?
Iako generalno volim rivu pa i splitsku. Kontekst, kontekst.
E pa to ja velim. Zašto se onda gurati u ukrajinske ili ruske redove?
nema tu nikakvog svrstavanja na jednu ili drugu stranu ako pustis 97 posto ljudi da zivi u okviru, kontekstu u kojem zeli. mislim, ne znam cega te strah? postujes odluku tih ljudi, sto mos drugo?
-
visekratni klon
Zato što stvar jest ideološka. I što nemam poriv utjerati Amerikancima, a ni Rusima, a nu što Miki kaže na početku:..a unda » wrote:
ne razumijem zasto mislis da se guras u icije redove ako kazes da krimcani imaju pravo na to neko opredjeljenje, pa taman i da se s rusijom ujedine.
nema tu nikakvog svrstavanja na jednu ili drugu stranu ako pustis 97 posto ljudi da zivi u okviru, kontekstu u kojem zeli. mislim, ne znam cega te strah? postujes odluku tih ljudi, sto mos drugo?
E, ovo meni nije jasno.miky0 » wrote:Red je da rusi amerima kazu dosta je vaseg terora, jer su dugo palili,ubijali, silovali i krali nesritne drzave i narode. Bravo rusi, nakon oktobarske recolucije, najbolji ruski potez ikad![]()
Triba svom silom krenut ka kijevu, a istovremeno zatvorit evropi pipu od plina. Pa nek obama da svoj plin evropljanima
Odnosno, jasno mi je. I zato se ne opredjeljujem. Kao što sam onomad nezadovoljna Kosoričinom vladom ipak ostala suzdržana kad su bili Pernarovi prosvjedi. Jer nisam nijednom rječju htjela njemu dati podršku, ali ni njoj. Postoje takve situacije, gdje je to pametnije i meni osobno autentičnije.
to ti s mikijem rijesi.visekratni klon » wrote:
Zato što stvar jest ideološka. I što nemam poriv utjerati Amerikancima, a ni Rusima, a nu što Miki kaže na početku:
E, ovo meni nije jasno.
Odnosno, jasno mi je. I zato se ne opredjeljujem. Kao što sam onomad nezadovoljna Kosoričinom vladom ipak ostala suzdržana kad su bili Pernarovi prosvjedi. Jer nisam nijednom rječju htjela njemu dati podršku, ali ni njoj. Postoje takve situacije, gdje je to pametnije i meni osobno autentičnije.
pa ideoloska je, ali malo sire ideoloska, ne samo nacionalno ideoloska. tu se radi o stavu, o pristupu zivotu, kvaliteti odnosa..
ili ovako.. da baski sutra izadju na referendum i da se zele odcijepit..isto bi rekla da je stvar ideoloska, da si natjerana na neko odredjivanje, i isto ces se drzat mumljanja jer ces se bojat ako budes razgovjetnija da bi se to moglo shvatit da si zauzela stranu?
ovo s mumljanjem je marfi. glasi ovako..kad si u nedoumici, mumljaj..
-
- Information
-