Reci to undi, on je počeo s kartama.
Drzavni udar u demokrstskoj Ukrajni
Pa mi onda odgovori, zasto hrvati imaju pravo na teritorij kojeg posjedujemo, a nije bio nas prije naseg naseljavanjakarambol » wrote:
Pa upravo gledanje u karte daje svemu smisao...
I ti i Bea ste mi ostali duzni odgovore od predhodne strane
Teao, svega ti, rijesi to, vratit cu ti vec nekako 
Miki, nemam zivaca sudjelovat ozbiljno u temi
A znanja i informacija jos manje. Jos kad mi kartu izvadite

Ja o politici vise manje razmisljam pomocu intuicije :baba:
Al evo ovaj perin zadnji post di pise sta ga intrigira, dosta dobro opisuje sta intrigira i mene

Miki, nemam zivaca sudjelovat ozbiljno u temi
A znanja i informacija jos manje. Jos kad mi kartu izvadite
Ja o politici vise manje razmisljam pomocu intuicije :baba:
Al evo ovaj perin zadnji post di pise sta ga intrigira, dosta dobro opisuje sta intrigira i mene
Uh, pa izgubili smo hrpu teritorija....ovo što je ostalo je malo.miky0 » wrote:
Pa mi onda odgovori, zasto hrvati imaju pravo na teritorij kojeg posjedujemo, a nije bio nas prije naseg naseljavanja![]()
![]()
![]()
I ti i Bea ste mi ostali duzni odgovore od predhodne strane
Evo kad već pitaš, odgovorit ću ti. Kad je Bog dijelio zemlju narodima jedan narod je zaboravio - Hrvate. Kad je to vidio, sažalio se i dao im onaj komad zemlje koji je čuvao za sebe. Od tog doba On je uzašao na nebesa i ostavio ljude same na planeti. I vidiš ti sranja.
Prvo smo izumili oštricu, pa vatru i napokon ono najgore - kotač.
Tako su stvari krenulo vrtoglavom brzinom. Domislili smo se ovozemaljskim kraljevima pa republikama i demokraciji, smislili zlato i lovu te nacrtali karte...te stali crtkati po njima i slati brodove uokolo.
Kad vidiš dokle smo došli...ispada da su cijeli cirkus skrivili Hrvati.
Nije mi isto...a unda wrote: a za kakvo si ti mijenjanje granica?
zasto referenedum o hrvatskoj samostalnosti (nikakvom konfederativnom ucescu kako pero kaze) nije proveden na podrucju citave jugoslavije?![]()
zasto se granice hrvatske nisu ticale citave jugoslavije?
koja je razlika jel se istra zeli osamostalit ili bi htjela ic s italijom? ja mogu tu pricat jel se meni sta nesvidja, svidja i zasto, ali ja tu ne mogu nista, to bi bila neka volja i zelja tih istrana, ljudi koji tamo zive.
ok, onda bi pazin mozda isto isao na referendum ili vec bi to nekako islo i dogovorilo se, ali sto ja imam s tim? ocu ja drugima odredjivat kako bi oni trebali i s kim zivjet? to mogu samo za sebe odlucit.. iako, ima i tu problema, ima i te kako, uf, ali nacelno samo to je u mojoj nekoj domeni odlucivanja, izbora, slobode, cega li vec..
to sto ej tebi nesto drugi par postola, cijenim firmu, ali.. to je tvoj neki stav, mos o tom pricat uz kavu s nekim, ali sve ostalo u tom smjeru, sto dalje, sve bi vise islo prema nekoj vrsti agresije, naturivanja svoje volje drugima...![]()
Ako neka regija misli da ga politika njegove zemlje ostecuje i misli da bi joj bilo bolje samoj, to mogu razumit i postovat volju.
Al ako bi samo tako presla drugoj zemlji, moze, al nema dzabe. Opet se dvije drzave imaju dogovorit, a ne samo ti mjestani
Ne kazem da ima neke logike, al eto
I sad kad si to lipo reka, zasto krimljanima uskratit pravo na samoopredjeljenjekarambol » wrote:
Uh, pa izgubili smo hrpu teritorija....ovo što je ostalo je malo.![]()
Evo kad već pitaš, odgovorit ću ti. Kad je Bog dijelio zemlju narodima jedan narod je zaboravio - Hrvate. Kad je to vidio, sažalio se i dao im onaj komad zemlje koji je čuvao za sebe. Od tog doba On je uzašao na nebesa i ostavio ljude same na planeti. I vidiš ti sranja.![]()
Prvo smo izumili oštricu, pa vatru i napokon ono najgore - kotač.
Tako su stvari krenulo vrtoglavom brzinom. Domislili smo se ovozemaljskim kraljevima pa republikama i demokraciji, smislili zlato i lovu te nacrtali karte...te stali crtkati po njima i slati brodove uokolo.
Kad vidiš dokle smo došli...ispada da su cijeli cirkus skrivili Hrvati.
Ali nisam mislija da mi repliciras ovo o kartama i periodima od stvaranja svijeta u 7 dana, vec na americki scenarij izazivanja ove krize od prije 2-3 stranice
..pa belgija jos ima utjecaja u africi. njoj je cas posla poslat tamo nesto vojske i padobranaca, ono, ka doma je..Pero » wrote:Neću te rezuckati, jer nema smisla.
Svaka, pa čak i danas bezazlena EU država, ako je mogla, svojedobno je imala imperijalne ambicije. Čak i Belgija, točnije njihov kralj Leopold, koji je imao privatnu koloniju u Kongu. Ali ono što me intrigira, to je vaše nedvosmisleno stavljanje na stranu Rusije. Ukrajina - to je ruski interes. Dapače - kako se samo Poljska usudila uć u NATO. Nema veze što prosječni Poljak Ruse smislit ne može. Na jednoj strani se kunete o pravu na referendum, samoodređenju naroda, a onda neke narode ili referendume gurate pod tepih - ono nisu imali referendum, referendum nije bio o udruživanju i slične pravničke fore. Što onda javno i lijepo ne napišete - Ukrajina spada pod Rusiju, ona može s njom raditi što god hoće, podijeliti je ili anektirati ako hoće i i onda obrazložite vaš silni humanizam i uvažavanje prava naroda na samoodređenje.
koje nase, koje nedvosmisleno. budi dosljedan. jasno da je ukrajina ruski interes, isto kao sta je kuba npr americki. ili nikaragva. ili cile. ili afganistan. ili irak. sta cu ja sad, tako je kako je. dvosmisleno ili nedvosmisleno, ali je tako, jelda da je tako.
ok, ne znam sto cemo s nekim narodima, kurdima npr, baskima, ali necemo sad o tome.
ukrajina ima svoje interese, bori se kako zna i umje. krimcani isto tako. nema tu nikakve te tvoje ndvosmislenosti, ali ima nedosljednosti.
sve se uvijek moze razvuc nekim specificnostima, ali se onda gubi cjelina i opet je pravo onoga ko je jaci, a ako necemo picajzlirat, oduzimanje prava krimcanima na bilo sto (ok, s nekim pizdarijama se ni ja ne bih slozio da rade), npr na referendum o odcjepljivaju, o uniji s nekim, onda je to i osporavanje famoznog onog hrvatskog referenduma.
molim, meni sve odgovara, moze ovako, moze onako, ali ajmo se dogovorit. i, sto se toga tice, ne vidim nikakvog razloga zasto krim ne moze, a hrvatska moze. zasto kosovo moze, a rep srpska ne moze.
pustimo mi sad navijanje i gustanje u tome ko ce koga zajebat i ko je koga zajebao i ko se kome cega najebo i cega ce se visful tinking najebat, amo malo o tome s cim se mi ustvari slazemo? kakav je dogovor? ne tamo neki veliki dogovor, visoke politike, nego nas, ovdje npr.
pa nek ide poljska u nato, nek ide i ukrajina u nato, ali ocito je bio negdje neki dogovor, medju jacima od poljske i ukrajine, medju onima koji odredjuju sta je to pravo i kada i kako i zasto, da se nato ne siri na istok.
nato rekao, nato porekao. ono, ma ko jebe ruse, bas smo ih zajebali, aa ha ha :udarac dlanom o pest:
poljska moze mrzit ruse i bez natoa i ukrajinu vec dovoljno mrze
rusija je mislila sto je mislila, racunala sto je racunala, imala je i ona nekog asa u rukavu sto se tice ukrajine i sad ga je iskoristila.
mogla je ukrajina sve skupa i drugacije odigrat, ali nije i sad je tako kako je, nije ni ona u svemu ovom bezgresna i bezveze mi je sad suze ronit nad nepravdama i nekim suverenitetima od stoljeca sedamnajstog, post kulinbanskog.
kao sto treba cut i amerikance i nato i eu i ukrajinu, ovu nacionalisticku, normalnu, nenormalnu ili kakvu vec, tako treba cut i rusiju. ne mozes rec da rusija nema tu bas nikakve argumente i da joj ti mozes nekako, po nekoj svojoj procjeni i sudu oduzet sva prava i stavit se na stranu.. cega ustvari? koga?
rekao si prije nikoga, ali si protiv putina. a i to nesto govori o objektivnosti i nekoj nedvosmislenosti, ali koja se malcice boji nedvosmisleno i slobodno izletit.
ne guram nista pod tepih, ali.. situacija je slozena
evo, gledaj sta spanjolska centrala govori o baskiji. ono, ma nema samse za neko odcjepljenje baskije, a cak se bkasi..baski i ne zele s nikim udruzit. a jos su i u eu. pa u cemu je jebeni problem onda?
furbasti englezi su nagovorili setlandske otoke da ako skoti budu imali referendum, da ce onda stelandjani imat kontra referendum i uopala, nestade pola skotske nafte na koju su racunali. i sad,jasno, ide se dalje u proces dok nesto ne sazrije za nesto.
tako je i s tom tvojom cecenijom, kojom ono sori, tupis
pa bi li to amerikanci ili nato dopustio da sad meksiko ili bolivija ili kuba se referendumom proglasi ruskom ili kineskom? ono, ne znam.. teksas npr popizdi i iskoristi svoje pravo, kojeg ima npr i bajern u njemackoj i ono, sad smo rusija ili ulazimo u neki savez sa rusijom, neki pakt..
sve ovo, od afganistana do krima, sve je to oko rusije i ti mislis da si lukav ako spominjes neku demokraciju, samoodredjenje, a ustvari jebete se za njih, ali to je sve jer si protiv putina, rusije ili cega vec, pa je ovako zgodnije, da se vlasi ne dosjete.
naravno da sam za to da se cecenija samodredi referendumom. ko zna, mozda i ne pšrodje referendum, necemo prejudicirat, ali kad sazriju uvjeti, tj kad jednaka prava budu vrijedila za sve. zasto bi sad rusija trebala bit predvodnik? svaka skoro ima dovoljno posla da pomete najprije ispred svoje kuce. pola evrope ima neke secesijske ambicije od engleske, spanjolske, francuske, italije, belgije, bosne.. pa ne znam jos sta sve ima i jel ima i jel ce se stvorit.
danas sutra isto moze vrijedit i za, ne znam..istru, dalmaciju, zasto ne, ko zna kakvi ce sutra i zasto neciji interesi bit. ako neko misli da ce mu drugacije bit bolje, a nek
ide di cemu bit bolje, sta sad.
stavr je u tome da danas i cak i rusija ne moze s ukrajinom ili cak krimom ili nekim drugim dijelom rusije, cinit bas sto hoce. pitanja suvereniteta nisu vec neko vrijeme tako cvrsta i jasna, a i potpuna.
prije bih rekao da se ukrajina ponasala kao da moze sto god hoce s krimom, nego sto je rusija mogla sto gopd hoce s ukrajinom.
sve je to malo drugacije prozeto nego sto bi ti htio da bude.
ako sutra bude referendum u ceceniji za samostalnost i ako prodje, sta ja tu mogu, to nije moj problem.
imas i u azerbejdzanu totalnu neku tiktaturu, pa se eu i amrikanci prema njoj jako blagonaklono odnose. zasto? zasto ne unesu slobodu i demokraciju u azerbejdzan? zasto ih ne jebu sankcijama,izoliraju i ne daju im da prodaju naftu, a kamoli da od nje i sami kupuju? zasto?
zasto se tamo ne omoguci neki referendum koji ce malo promijenit politicku i drustvenu sliku tamo?
sto se mene tice, ovdje se radi samo o pritisku na rusiju, ne o nikavim placipickastim potivima za slobodu i pravdu. eu i amerikanci su zajebali, prekrsili su dogovor, prave se zbunjeni i sve dok bude bilo tako, dok budu mislili da su ljudi blesavi, a da onda oni pametni mogu radit sto ih je volja, dat cu za pravo rusiji da se snalazi i brani svouje interese kako zna i moze. kad eu rijesi svoje probleme, kad amerikanci gou houm, tek se onda moze pozivat na odgovornost rusiju.
mene nije rusa strah, vise me mogu sjebat amerikanci. oni su daleko, jebe se njih sta ce bit ovdje, padne li ovdje bumba, al ce to doc do njih, a kad rukne cernobil, citava evropa u kurcu.
.. a evropi, a onda i nama je puno vaznije stvarat neke odnose s rusijom, neku politiku, suradnju, dogovor, a ne zatezat i provocirat i onda se cudit i pitat.. a sta sam ja napravio, nita nisam napavio, nita.. misleci da su ljudi doslovno blesavi.
sta imaju amerikanci, nato, trazit u afganistanu? meni je razumljivije da je rusija tu reagirala (razumljivije, nisam rekao da opravdavam), kao sto mogu razumjet da je amerika reagirala radi kube iako je prva pocela provokacijom i prijetnjom, ali sta ima amerika trazit u afganistanu? sta imaju trazit nasi u afganistanu? ok, osim place dobre.
jel oce bit talibanij, oce bit u kurcu? a nek budu talibanija. ako mos koga tu i tamo spasit, spasi, ako ne mos, a mislis da su ti prijetnja, odjebes to i nek zive kako oce zivjet i kako ce se za zivot izborit. sta tu mozes?
nakoncu, u ukrajini ima i tih nekih rusa, ali i drugacijih politickih razmisljanja od ovih od nacionalistickih do fasistickih i sasvim sigurnoje da ce na neki nacin rusija pokusat utjecat na neke procese u ukrajini, ako procijeni da bi to moglo uzet neki zamah. ali niposto to ne znaci da s ukrajinom moze radit sto hoce.
ako je vec sudbina ukrajine takva da eu i amerikanci hoce vrsit svoj utjecaj u ukrajini i promovirat svoje interese, a vrse, promoviraju, guraju, nemoj mi sad rec da dam link, jer mislit da ne vrse je van svake pameti, zasto onda to i rusija ne bi radila?
kazem, u ukrajini, ako nista drugo, zive i ostali osim ovih arlaukatora ukrajinskih i nema nikakvog razloga mislit da ce te ostale bolje zastitit na neki nacin eu, nego rusija npr.
stovise, eu mogu samo ovi ostali cak i smetat ako pocnu previse postavljat pitanje..a jel to bas sve tako?
dakle, nek eu i amerika prvi pocnu s primjerima vlastitim, pa nek onda pozivaju rusiju na red. npr, za pocetak, nek dozvole referendum u bosni, pa sta bude, nek pobijedi bolji, nek pobijedi demokracija..
mene bi bas zanimali rezultati. a i sve ono sto bi iz tih rezultata proizlazilo.
..na kojoj se vidi pacifisticko te nadasve samozatajno obrambeno sirenje natoa na istok. mislim, vidi se, ali ti ne vidis. svi pjevaju, ti ne cujes..Pero » wrote: Reci to undi, on je počeo s kartama.
..me evo, na ti karta, jebala te karta.. 1600-ta ti je oko 5:31..
a dobro nije ti isto i sta sad.Beau » wrote: Nije mi isto.
Ako neka regija misli da ga politika njegove zemlje ostecuje i misli da bi joj bilo bolje samoj, to mogu razumit i postovat volju.
Al ako bi samo tako presla drugoj zemlji, moze, al nema dzabe. Opet se dvije drzave imaju dogovorit, a ne samo ti mjestani
Ne kazem da ima neke logike, al eto
..jest, meni isto nije jasno zasto ti nije isto, sto ne zanci da nema neke logike, ali mene je zanimalo objasnjenje kojeg ocito nemos dat, a ja te ne zelim tjerat, ne zelim da budes pod pritiskom..
mislim, kako to mislis..samo tako prec nekoj drugoj zemlji? ono, danas..danas se osjecam da bih mogla obuc.. austriju?
uostalom, zasto ne? malo bi moglo to sve bit dinamicnije i ako neki ljudi zele nesto samo onako, jer je takav dan, a nema neke stete za ostale, pa zasto ne? ..zasto bi trebalo samo imat ozbiljne face kao da se rijesava neki tezak problem..
..ali da, slazem se, bilo kako bilo, nema dzabe. ako je ikako moguce, a trebalo bi bit moguce, nema dzabe. sumnjam da su krimcani dzabe otisli/vratili se rusiji. mora bit tu neki interes.
sta fali mjestanima? jebo drzavu. narocito ako te ne placa.
Kakav bi ti to referendum u Bosni raspisivao? Mislim, što bi bilo referendumsko pitanje ili pitanja? Za sve, ili za svaki od 3 naroda pojedinačno?..a unda » wrote: dakle, nek eu i amerika prvi pocnu s primjerima vlastitim, pa nek onda pozivaju rusiju na red. npr, za pocetak, nek dozvole referendum u bosni, pa sta bude, nek pobijedi bolji, nek pobijedi demokracija..![]()
mene bi bas zanimali rezultati. a i sve ono sto bi iz tih rezultata proizlazilo.
A ja da se vratim malo na početak obnove teme s 80% povećanjem cijene plina Ukrajini.
Sve razmišljam kako bi se dežurni rusofili ponašali da im:
a) undu Aleksandar Vučić osobnim pismom (budući živiš istočno od Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica) uljudno zamoli za uplatu 80% plaćenog iznosa na Astru 1.6, budući je starija od 10 godina - pa moramo voditi računa o ekologiji
b) Euklidu Bandić pošalje račun ZG Holdinga uvećan za 80% radi makroekonomske situacije
c) Mikiju Lesar digne članstvo u laburistima za 80%
d) a sve nas obraduje Zoki dizanjem PDV-a za 80%
Sve naravno radi ponude i potražnje, tržišne utakmice i makroekonomije.
..a unda wrote:
a dobro nije ti isto i sta sad.
..jest, meni isto nije jasno zasto ti nije isto, sto ne zanci da nema neke logike, ali mene je zanimalo objasnjenje kojeg ocito nemos dat, a ja te ne zelim tjerat, ne zelim da budes pod pritiskom..
mislim, kako to mislis..samo tako prec nekoj drugoj zemlji? ono, danas..danas se osjecam da bih mogla obuc.. austriju?
uostalom, zasto ne? malo bi moglo to sve bit dinamicnije i ako neki ljudi zele nesto samo onako, jer je takav dan, a nema neke stete za ostale, pa zasto ne? ..zasto bi trebalo samo imat ozbiljne face kao da se rijesava neki tezak problem..
..ali da, slazem se, bilo kako bilo, nema dzabe. ako je ikako moguce, a trebalo bi bit moguce, nema dzabe. sumnjam da su krimcani dzabe otisli/vratili se rusiji. mora bit tu neki interes.
sta fali mjestanima? jebo drzavu. narocito ako te ne placa.
Fala sto ne pritisces
Pa ne mislim samo tako prec drugoj drzavi. Nego ono, ako se izmanipulira i isprovocira neka sitjuejsn.
A sta je ukrajina dobila time sto je krim ruski, koji je njen interes?
Inace...
Pritisak na rusiju, kazes? Ajoooj, pur bejbi rusija
Ne znam, zar bi trebali cviliti zbog pritiska na rusijetinu? Pa jebemu na koga se ne vrsi pritisak.
Briga me za rusiju i ameriku, al ono, totalno. Znam da je vama muskima to intrigantno, al moje su brige uz ukrajince
I volila bih da mi netko ko djetetu objasni zasto je svaki ukrajinac, ili velika vecina, koji se zeli rijesit rusije, fasist?
Sat pouke:Beau » wrote:![]()
![]()
Fala sto ne pritisces
Pa ne mislim samo tako prec drugoj drzavi. Nego ono, ako se izmanipulira i isprovocira neka sitjuejsn.
Inace...
Pritisak na rusiju, kazes? Ajoooj, pur bejbi rusija![]()
Ne znam, zar bi trebali cviliti zbog pritiska na rusijetinu? Pa jebemu na koga se ne vrsi pritisak.
Briga me za rusiju i ameriku, al ono, totalno. Znam da je vama muskima to intrigantno, al moje su brige uz ukrajince
I volila bih da mi netko ko djetetu objasni zasto je svaki ukrajinac, ili velika vecina, koji se zeli rijesit rusije, fasist?
http://www.advance.hr/vijesti/j-bes-eu- ... ek-klicko/
Tko su nove vlasti u Kijevu koje su kontrolu nad
glavnim gradom preuzele silom nakon
neispoštivanja dogovora koji je od strane EU
pregovarača sklopljen i potpisan 21. veljače?
Njihova legitimnost je, u najmanju ruku, upitna,
većina stanovnika na istoku zemlje ih ne priznaje,
a što misle ljudi na zapadu također ne znamo jer
ono što se desilo proteklih 10-ak dana u Kijevu
nema nikakve veze s demokracijom.
Problem nije toliko u tome što se desio državni
udar - svakako nije ni prvi ni zadnji u povijesti -
problematičan je prije svega sastav nove
samoproglašene Vlade. Visoke funkcije, ključne
funkcije, preuzeli su radikalni desničari koji
poprilično nadilaze sve okvire onoga što često
nazivamo "radikalnom desnicom" kada je riječ o
Zapadnoj Europi. Ovdje ne govorimo o ljudima
koji imaju malo "konzervativnije stavove",
govorimo o skupinama koje otvoreno veličaju
njemački nacizam, pozivaju na "rat protiv Rusa,
židova i komunista", pozdravljaju nacističkim
pozdravima i uopće ne nastoje sakriti svoje pravo
lice kao što to vješto rade kripto-fašisti u Zapadnoj
Europi.
Opširnije o nacističkim tendencijama u Ukrajini:
- Kulturocid u Ukrajini i poniranje u mrak: ruše se
spomenici, uključujući i uspomene na borbu
protiv nacističkog okupatora - na njihovim
mjestima sada su SS simboli i svastike, a neo-
nacisti formiraju svoje "autonomne zone"
- Analiza: eskalacija ekstremizma u Ukrajini i sve
veća opasnost od fašističke revolucije
- Analiza: Ukrajini i dalje prijeti rat - uskrsnuće
nacifašizma u Kijevu neće proći bez otpora, Krim
se naoružava
Radikali u novoj Vladi
Ultra-desničarska stranka Svoboda dobila je šest
ministarskih funkcija u kabinetu nove Vlade u
Kijevu, upitnog legitimiteta, koju predvodi
privremeni premijer Arsenij Jatsenjuk. Stranka
Svoboda se istaknula po radikalnim desničarksim
stavovima, rusofobiji i anti-semitizmu.
Oleh Tjahnibok - vođa neo-nacističke stranke Svoboda
Najvžaniju funkciju preuzeo je jedan od
utemeljitelja stranke Svoboda, Andrej Parubij. On
je imenovan za tajnika vijeća sigurnosti i
nacionalne obrane, vijeća koje nadzire
ministarstvo obrane i oružane snage. Već ovaj
podatak trebao bi biti dovoljan za međunarodnu
osudu. Naime, Parubij se također istaknuo kao i
jedan od ključnih ljudi u koordinaciji s Desnim
Sektorom, otvoreno fašističke organizacije koja je
sudjelovala u nasilju u Kijevu. Većina snajperista i
oružanih pripadnika povezani su upravo s ovom
skupinom.
Preko Parubija Desni Sektor
sada zapravo ima kontrolu
nad ključnom funkcijom u
novoj Vladi, čime su na
korak do jednog od svojih
ciljeva - legalizacije
diskriminacije protiv Rusa
u Ukrajini. Izgleda kako im
u tome dobro ide - novi parlament je odobrio
zakon kojime stanovnici s ruskog govornog
područja u Ukrajini više nemaju ista prava kao i
oni koji govore ukrajinskim jezikom.
Za Parubijevog zamjenik izabran je vođa Desnog
Sektora, Dmitro Jaroš. Dakle, Desni Sektor danas
zapravo kontrolira ključne funkcije kada je riječ o
snagama sigurnosti - imajući u vidu kako je Rusija
odobrila vojnu intervenciju u Ukrajini, ovo je
"recept" za znatnu eskalaciju sukobu...
Ups. Fala puno, miki
Bidnih li ljudi, jebeni su kako god okrenes...
Ovo sam procita jucer, i lipo sam se nasmija. Bravo rusi, uzmite nas, i osudite nase poluticare na...
sta ja znam kakav bih referendum u bosni raspisao. neka ga oni raspisu. neka raspisu referendum za raspisivanje referenduma.Pero » wrote: Kakav bi ti to referendum u Bosni raspisivao? Mislim, što bi bilo referendumsko pitanje ili pitanja? Za sve, ili za svaki od 3 naroda pojedinačno?![]()
A ja da se vratim malo na početak obnove teme s 80% povećanjem cijene plina Ukrajini.![]()
Sve razmišljam kako bi se dežurni rusofili ponašali da im:
a) undu Aleksandar Vučić osobnim pismom (budući živiš istočno od Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica) uljudno zamoli za uplatu 80% plaćenog iznosa na Astru 1.6, budući je starija od 10 godina - pa moramo voditi računa o ekologiji
b) Euklidu Bandić pošalje račun ZG Holdinga uvećan za 80% radi makroekonomske situacije
c) Mikiju Lesar digne članstvo u laburistima za 80%
d) a sve nas obraduje Zoki dizanjem PDV-a za 80%
Sve naravno radi ponude i potražnje, tržišne utakmice i makroekonomije.
..ali, ono, evo, spominje se referendum republiko srba za nesto. za samostalnost, za pripajanje, za ne znam sta. a onda bi vjerojatno i hercegovina i gdje jos, raspisala isto takav nekakav referendum. a onda, mozda bosnjaci posebno raspisu neki referendum. nemam pojma.. za pridruzivanje saudijskoj arabiji, sta ja znam..
mislim, neka se stavi nekoliko opcija pa neka se broji koje za samostalnost, kakvu, di.. pa ondaqako ce se udruzivat, s kim, gdje.. i eto neka vecina odluci. vecina u rep srpskoj, oni nece nikog pitat gdje ce organizirat, druga vecina gdje vec oce.. da se sve to organizirat pametno.
ma ko je taj vucic? sta ja njega imam molit? to pod a) mi nije jasno. sta karlobag, sta astra, sta uplatit? jel mi oce on sta uplatit, sta oce on od mene?
be), ce) de) mi isto nije jasno. kazu, ako ne razumijes nesto u nekom tekstu (mislim da se radi o tehnickim tekstovima), nije bitno, slobodno preskoci. tekst ce bit razumljiv i bez toga.
i eto, ja preskacem to a, be, ce.. ne razumijem, a onda mora bit i da nije vazno.
sta ti imas od toga oce li cijena ruskog plina ukrajini bit sto miljuna kubik? sta znas, mozda ce i uspjet prodat po toj cijeni.
jel rusi moraju prodat plin ukrajini? ono, moraju, bas moraju? zasto im kuvajt ne mora prodat plin?
osim toga, lako za ukrajinu. ukrajina samo prenosi poruku. ko zna kakvih tu sve ima ugovora i jel se moraju i kako se moraju postovat. sta ako se ne ispostuju? dobit ce uvjete za kapitulaciju?
poruka je to evropi. ne znam, mozda i takva da ako je ukrajini poskupio plin 80 posto, drugima ce 800 posto..nece ga uopce isporucivati ili sta vec?
a da je eu i amerika prava, sad bi uletili, uskocili u pomoc ukrajini i dali joj plina dzabe barem za dvije godine. neka zna ukrajina ko im je prijatelj i ko to njih voli.
-
visekratni klon
Jesam ja munjena ili se ovdje zapravo svrstava na onu stranu na koju bi se svrstalo devedesete?
Ono, Rusija aka SSSR aka Jugoslavija iako zapravo Rusija nije više komunistička, a Putin teško kome može biti simpatičan, a opet nije ni Jugoslavija devedesete bila išta drugo nego Miloševićeva prčija, a s druge strane Ukrajina aka Hrvatska i borba za neovisnost uz jel podosta fašistoidnu retoriku i to bome otvorenu.
U tom slučaju, ne svrstavam se nikud jer su svačije ruke zamazane u toj konstelaciji. Juga je devedesetih bila samo zbir poludjelih nacionalista sa svih strana. Čemu se uopće svrstavati uz ikoga? Čemu se svrstavati i uz Rusiju samo zato što smatramo Amerikance jednakim zlom ili gorim?
Mislim, Putin, helou?
Ono, Rusija aka SSSR aka Jugoslavija iako zapravo Rusija nije više komunistička, a Putin teško kome može biti simpatičan, a opet nije ni Jugoslavija devedesete bila išta drugo nego Miloševićeva prčija, a s druge strane Ukrajina aka Hrvatska i borba za neovisnost uz jel podosta fašistoidnu retoriku i to bome otvorenu.
U tom slučaju, ne svrstavam se nikud jer su svačije ruke zamazane u toj konstelaciji. Juga je devedesetih bila samo zbir poludjelih nacionalista sa svih strana. Čemu se uopće svrstavati uz ikoga? Čemu se svrstavati i uz Rusiju samo zato što smatramo Amerikance jednakim zlom ili gorim?
Pogodila si. Imamo rusofile i rusofobe.visekratni klon » wrote:Jesam ja munjena ili se ovdje zapravo svrstava na onu stranu na koju bi se svrstalo devedesete?![]()
Čim je sklizak teren, ti odmah navlačiš gojzerice...a unda » wrote: sta ja znam kakav bih referendum u bosni raspisao. neka ga oni raspisu. neka raspsisu referendum za raspisivanje referenduma.
Ma da, jedan LNG terminal u Odesi i puca im prsluk. Samo dok se ne izgradi.....a unda » wrote: sta ti imas od toga oce li cijena ruskog plina ukrajini bit sto miljuna kubik? sta znas, mozda ce i uspjet prodat po toj cijeni.
jel rusi moraju prodat plin ukrajini? ono, moraju, bas moraju? zasto im kuvajt ne mora prodat plin?
znam da ne mislis samo tako prec, ali eto i to je za razmatranje, nije ni to losa ideja. kao da radimo neke druge odluke u zivotu s puno pametnijim motivima i poticajima, mudrosti puni.Beau » wrote:: rofl: : rofl:
Fala sto ne pritisces : D
Inace...
Pritisak na rusiju, kazes? Ajoooj, pur bejbi rusija![]()
a pa pritisak je na rusiju. je, jebiga. ne kazem da je ona jadna, ali se nato njoj priblizava, ne ona natou. i to na koji nacin, ponavljam, kao u onoj igri.. crna marica jendvatri.. malo se okrenes, a to odmah neko iskorsiti da ti se malo priblizi.
i onda kad se nato priblizi, a rusija kaze natou..rekao si da se neces priblizavat, kaze nato..a jebiga, rekao sam.
..ili da opet ponovim, dva tukca, tri tukca.. nato, jesi li rekao da se neces sirit na istok. jesam. a ti si se prosirio. jesam. a rekao si da neces. e, rekao sam. ali, prosirio si se. e, prosirio sam se. a rekao si da neces. e, rekao sam da necu..
na ameriku rusija ne vrsi pritisak sa.. kube recimo. ili iz meksika. kuba na floridi nema zaljev divljih svinja npr.
pa nije bas nesto intrigantno, ali.. rusija je blize, povezaniji smo, mehanika je bliza. vidis da se nekako vraca povratni val ovih referenduma, da se informacije oko ukrajine, oko krima, nekako brzo odrazavaju i na ova podrucja.
a amerika je daleko. pa dok to prepliva ocean, pa dok dodje, pa dok ovo, dok ono..mislim, jebo ameriku.
a ovo je tu, blizu relativno, ima tu i neke trgovine, nesto.. sve je to malo spojenije. evo samo primjer onaj s njemackim automobilima koji se prodaju u rusiji. ako rusija stornira, revidira, smanji sav taj neki uvoz iz evrope, sta mislis..ako folksvagen otpusti pet iljada ljudi da to mi necemo osjetit, ovakvi kakvi smo, slabo ili nikako vezani za njemacku, ovisni o njoj, pet pupcanih vrpci ako ima, malo je za rec..
pa ko je rekao da je svaki fasist? nije. ne smije bit. tj, ne bi bilo dobro da je.
nisu ni svi koji su devedesetih bili za hrvatsku bili fasisti, dapace, ali jebiga, par njih ovih desnih sjebe sta imaju pa se ti poslije misli, odmrsuj.. ali, kasno je, kasno.
tako i u ukrajini, turbo desni su poveli sve te bune, a glasni, kakvi desnicari vec znaju bit, pari da ih je masa.. ne znam, pari da ih je ono.. sto.
ima tu slicnosti s nama. jedino ko kod nas moze povest nesto slicno na ulice, to je markicka i stozerasi i ta ekipa koja kaze svi su oni isti, samo je stepinac razlicit.. ne mora znacit da je svaka buna, ono, za jednakost i zastitu slabijih, humanisticka..
-
- Information
-