Drzavni udar u demokrstskoj Ukrajni

Koljite se i gložite!
Pero

Post 06 Apr 2014, 00:59

Euklid » wrote: Jedni su imali referendum o autonomiji a drugi o odcjepljenju...
Euklide, o kulturnoj autonomiji - zaboravljaš što si precizirao. :D

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 06 Apr 2014, 01:40

Pero » wrote: Jel ti to misliš na Putina ili na hrvatske Srbe? :zubo:
Ja ću o Putinu - vi Ukrajinci bili ste zločesti, počeli ste šurovati s tom EU, pa ću vam malo anektirati dio teritorija, pa ću vam uduplati cijenu plina, pa ću.... već ću nešto smisliti ako se ne uozbiljite. Vidiš da se može. :zubo:
..ma mislim na sve. i na hrvate i srbe i sve..

to sto ces ti opet o putinu, mislim, mozes, ali pojednostavljivanje ti nece pomoc. evo, spominjao si i ti neki kontekst, tj kontekst je bitan kad ti odgovara, kad ne odgovara nije bitan. :D

mislim da bi bilo koji predsjednik ili sta vec, rusije, isto ili vrlo slicno postupio u ovom slucaju.
sigurno su tu bili neki dogovori i odnosi i situacije malo drugacije nego sto bi ti htio to prezentirat, da su rusi jednostavno anektirali dio tudjeg teritorija. jos samo fali da prozoves to anslusom hitlerovim. :D
a sam znas da to nije tako, a zasto hoces da to bude tako, e to vec ne znam. u te misterije ne zelim ulazit.
dase rusija bas htjela tako bahato ponasat.. ili putin, mogli su to vec odavno napravit i opet bez da ikog pitaju i opet bi sve proslo vise manje kao i sad, tj malo graktanja reda radi, ali se zna di je sta i kako.
povijest nije pocela od berlinskog zida ili od tebe, a jos cemo.. kao i za sve, vremenom bolje doznat neke stvari.
stvarno ne vidim zasto bi rusija sada trebala imat nekog obzira prema ukrajini sto se tice te neke cijene plina ili cega vec. i do sada.. tj do one njihove predsjednice, kako se zove ..timosenko, dok ona niej nesto pocela muljat, davali su plin po nekoj cijeni, a to je isto bila politika, politicke cijene. promijenila se politika, promijenilo trziste, pa su se onda promijenile i cijene, sta tu ima cudno?
ti bi i dalje da rusija glumi karitas prema ukrajini i da moraju trzat na svaku njihovu provokaciju prema sevastopolju kojeg rusija ocito smatra strateski vaznim za sebe i jednostavno je rekla ukrajini za krim.. kako doslo, tako oslo.
taljanci tvrde da je i istra anektirana od strane tita. pa i zadar. :kokice: ..sve neki poluotoci. :kokice:
stovise, meni se cini da se rusija na neki nacin i rezervirano ponasa, ne ruse bas sve mostove za sobom prema ukrajini. i rusi znaju da je ukrajina ovdje samo alat. i onda ce taj alat malo otupit. :zubo: ..i malo pripazit kako se tima alatom alamata, mogao bi se neko i ozljedit.. :D
..a unda
Undaminator

Post 06 Apr 2014, 01:43

visekratni klon » wrote:Ček, šta, RS će se pripojiti Srbiji?
Moj frend živi tamo i nema srpsko državljanstvo, to nikad nisam kužila zašto oni to nemaju, a Hercegovci imaju hrvatsko, a i veli da Srbi imaju čudan odnos prema njima iz RS. Dočim u RS opet vlada opći prijezir prema BiH i bosancima. Ne kužim koji će im kurac onda i Srbija. Jerbo mi se čini da Srbija ima sličan stav prema njima kao oni prema bosancima. Većinski, ne mislim sad na pojedince.
Koliko je to sve bolesno. :zvrko:
tvoj frend je ocito precanin.. :zubo: :D

ko je rekao da ce se pripojit srbiji? :kokice: ..a s druge strane, ne vidim zasto bi to bilo nezamislivo? :kokice:

a da je to sve i ovo sve bolesno, jest. i to kronicno. :D
visekratni klon

Post 06 Apr 2014, 03:18

..a unda » wrote: tvoj frend je ocito precanin.. :zubo: :D

ko je rekao da ce se pripojit srbiji? :kokice: ..a s druge strane, ne vidim zasto bi to bilo nezamislivo? :kokice:

a da je to sve i ovo sve bolesno, jest. i to kronicno. :D
Guglala sam prečane. :zubo:
Ma to kod njih je užasno sjebano, ne znam možda i sjebanije nego kod nas. Pogotovo što je financijski gore.

Pa ne znam hoće li se pripojiti, mislim, svejedno je zapravo. Može im biti vjerojatno samo bolje. Većina se ionako gnuša Bosne.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 06 Apr 2014, 09:32

Pero wrote: Nismo ni mi imali referendum o otcjepljenju, nego o konfederaciji ili federaciji. :zubo:
Pa smo se otcijepili. :D
Zanimljiva je ta iznenadna volja naroda koji je preko 20 godina živio u jednoj državi. :zubo:
I zanimljiva je ta tržišno uvjetovana cijena plina. :zubo:
Zanima me do kuda će to ići. :zubo:
Koji je ruski krajnji cilj? :zubo:
Nas je referendum bio o tome da je Hrvatska suverena i da samostalno moze odlucivati o udruzivanju s drugim republikama u konfederaciju.
Kako nitko nije bio zainteresiran za konfederaciju nismo se ni sa kim udruzili i proglasili samostalnost.
Interesantno kako po tebi to nije referendum o odcjepljenju a srpski u kojem traze autonomiju je :giggle:
Ili hoces reci da ni mi nismo imali pravo na samostalnost? :giggle: :giggle:

Sta bi tek reko za Skote koji nekoliko stoljeca zive u jednoj drzavi?
A cak im nisu nista ni ukinuli kao sto su neonacisti iz Kijeva ukinuli pravo na ruski jezik.

Rusi su sad postavili realnu cijenu plina jer su je do sada davali u pola cijene. Ako se Ukrajini ta cijena ne svidja mogu kupiti negdje jeftinije. Nes ti velikog cuda.

I nisi mi odgovorio na pitanje.
Sta te toliko svrbi pravo Krimljana da samostalni odluce o sebi?
'if you fall, i'll be there' (floor)
Beau

Post 06 Apr 2014, 10:10

Euklid wrote: Kako mozes biti protiv prava jednog naroda na samoodredjenje?
K tome jos i regije koja je na prevaru dodijeljena Ukrajini iako Ukrajinci nikad nisu tamo bili vecina?
Ne znam i ne zanima me kako je krim NEKAD dodijeljen ukrajini :kava:
Ali takvo mijenjanje granica za mene je ukurcu.
Zasto se referendum o krimu nije proveo kroz cijelu ukrajinu. Zasto se granice ukrajine ne ticu cijele zemlje?
Znaci sad ako istra zeli pod italiju, italija zeli istru, dovoljno je pitat istrane da se opredijele? E pa nece moci, pitat ce se i mene :usama:
Ali, da se istra zeli osamostalit kao drzava, sama, to mi je vec drugi par postola. Ne znam zasto, ali meni je, eto.

S druge strane, zasto ukrajina ne moze odlucit da zeli u eu? I to vam je svima normalno. Zasto usrani putin ne da da bude eu? Znam ja zasto, samo ne znam zasto vi tu to svi podrzavate :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 06 Apr 2014, 10:36

Pero » wrote:Jesi ti premlad ili dementan? Vi si Hrvati izaberite koga god hoćete, ali mi hoćemo autonomnu jedinicu unutar federalne Hrvatske u Jugoslaviji. Da ako se vi hoćete odcijepiti od Jugoslavije, mi se možemo odcijepiti od vas. I osnovali su RSK, otcijepili se, samo nisu imali možda dovoljno muda da se ujedine sa Saveznom Republikom Jugoslavijom. I mi bi rekli - sve 5. :zubo:
..morali bi tako rec. tj mozda i ne bi morali, ali bi prica isla nesto drugacije. ko zna sta bi bilo da je onda u toj srao krajini bilo danasnje pameti.
ali, sto je za nekog pogresna procjena ili odluka, to je sa drugog sreca. :D ..ogroman poljubac srece i to jedan od. tako cu mislit sve dok se neke stvari jos ne doznaju i isceprkaju, onda cu moc rec da se ne radi o sreci nego o necem drugom.
za sad, kako stvari stoje, spomenici milosevicu bi trebali nicat po hrvatskoj na svakom uglu.. :D
karambol

Post 06 Apr 2014, 10:47

Beau » wrote: Ne znam i ne zanima me kako je krim NEKAD dodijeljen ukrajini :kava:
Zasto se referendum o krimu nije proveo kroz cijelu ukrajinu. Zasto se granice ukrajine ne ticu cijele zemlje?
Znaci sad ako istra zeli pod italiju, italija zeli istru, dovoljno je pitat istrane da se opredijele? E pa nece moci, pitat ce se i mene :usama:
Ali, da se istra zeli osamostalit kao drzava, sama, to mi je vec drugi par postola. Ne znam zasto, ali meni je, eto.

S druge strane, zasto ukrajina ne moze odlucit da zeli u eu? I to vam je svima normalno. Zasto usrani putin ne da da bude eu? Znam ja zasto, samo ne znam zasto vi tu to svi podrzavate :ne zna:

:top:

Bravo Beauaou!
Beau

Post 06 Apr 2014, 11:03

Hehehe fala, gazda :hekla: :raspa:
..a unda
Undaminator

Post 06 Apr 2014, 11:05

Beau » wrote: Ne znam i ne zanima me kako je krim NEKAD dodijeljen ukrajini :kava:

a za kakvo si ti mijenjanje granica? :D

zasto referenedum o hrvatskoj samostalnosti (nikakvom konfederativnom ucescu kako pero kaze) nije proveden na podrucju citave jugoslavije? :kokice:
zasto se granice hrvatske nisu ticale citave jugoslavije?

koja je razlika jel se istra zeli osamostalit ili bi htjela ic s italijom? ja mogu tu pricat jel se meni sta nesvidja, svidja i zasto, ali ja tu ne mogu nista, to bi bila neka volja i zelja tih istrana, ljudi koji tamo zive.
ok, onda bi pazin mozda isto isao na referendum ili vec bi to nekako islo i dogovorilo se, ali sto ja imam s tim? ocu ja drugima odredjivat kako bi oni trebali i s kim zivjet? to mogu samo za sebe odlucit.. iako, ima i tu problema, ima i te kako, uf :zubo: , ali nacelno samo to je u mojoj nekoj domeni odlucivanja, izbora, slobode, cega li vec..
to sto ej tebi nesto drugi par postola, cijenim firmu, ali.. to je tvoj neki stav, mos o tom pricat uz kavu s nekim, ali sve ostalo u tom smjeru, sto dalje, sve bi vise islo prema nekoj vrsti agresije, naturivanja svoje volje drugima... :kokice:

moze bit ukrajina dio eu ako ona oce, ali ocito krim nece. :D

mozda krim isto hoce uc u eu, ali kad i rusija udje u eu. :kokice:

ne znam zasto putin ne zeli da ukrajina udje u eu i jel bas ono, ne zeli i ne zeli. i ako ne zeli, nisam siguran da bira najbolje nacine da to nekako sprijeci.
mogu nagadjat, pretpostavljat i mislim da se tu radi malo o sirim stvarima i procesima nego sto je samo jubitovsko plakanje ukrajinki nekih za slobodom, mirom, pravednoscu..

a ako je istina da je netko rekao..i to ne netko sa ulice pijuci pivu iz boce, da treba uzeti oruzje protiv rusa tako da iza njih ne ostane ni spaljena zemlja, pa pitanje je o kakvoj se tu uopce ideji i politici radi, o kakvoj poruci, o kakvoj brizi za ljude i za koje ljude, po kojem kriteriju, ipak se radi o dosta izmijesanoj ukrajini i sve to stvara malo drugacije slike.
kazem, ako je to istina, onda putin i rusija za sad djeluju i vise nego razumno, a ogromne kolicine energije se trose na histeriju na ovoj drugoj strani. :kokice:
srecom, zadnjih dvadesetak godina se u evropi dostigla neka razina tolerancije na histeriju, tako da mislim ni sami ukrajinci nisu toliko glupi da bi mogli olako nasjest na neku retoriku, imaju dovoljno tudjih iskustava tako da se ne trebaju bas ucit na svojim greskama i da bas moraju i oni radit liste za eliminaciju.. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 06 Apr 2014, 11:14

Pero » wrote:..
Nadalje, da li planiraš referendum za izlazak Hrvatske iz EU i priključenje Rusiji kao jedna federalna jedinica, kako bi i hrvatski radnici dobijali zaslužene plaće pod Rusima. :zubo:
..pa cuj, sad.. nije ti to tako ni ludo. trebalo bi vidjet ponudu. :kokice:
..onda s tom informacijom malo popricat s eu, vidjet jel su oni mozda zainteresirani za ponudit bolje uvjete, ako ova ruska ponuda bude ono, zanimljiva..

ono, ko zna, mozda cak i neku aukciju odrzat, natjecaj.. izracunat, razmislit, vidjet kost benefite, kriterije, odredit minimalnu cijenu i uvjete i na aukciju. mislim, sta.. u cemu je problem? :kokice:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 06 Apr 2014, 11:25

Svi vi koji iskljucivog krivca za ovu situaciju pronalazite u putinu, ne poznajete elementarne cinjenice, a to je:

Nazalost nista od ovoga sto ste nabrojali nije radi Ukrajine nego radi americkih interesa, izvoza US LNG plina u EU, pritiska EU da usvoji sporazum o slobodnoj trgovini, prosirenja NATOa na Finsku, Svedsku i sl, prodaje americkog oruzja "ugrozenim" europljanima, osiguravanje Monsantu novog prosirenja na zitnicu EU, preuzimanja plinske infrastrukture u Ukrajini u americke ruke, iskoristavanja nafte i plina iz skriljevaca, kontrola ruske vojske vec u njihovom dvoristu.......itd itd. Kao sto vidimo nema tu nikakve koristi za Ukrajinu i ukrajince ( a ni za priglupe europljane ).......
Ukrajincima ostaje poskupljenje plina, pad vrijednosti valute, posljedicno i pad realne place, poskupljenje hrane i rezija, te otplacivanje kredita MMFa......novi porezi i slicno.......Stvarno ni kurca ne razumite, ili se samo pravite? Pero, Karambol, Beau? Smatrao sam vas ozbiljnim sugovornicima :gaah:
Pero

Post 06 Apr 2014, 11:41

miky0 » wrote: Pero, Karambol, Beau? Smatrao sam vas ozbiljnim sugovornicima :gaah:
Neozbiljni smo jer ne podržavamo tvoju teoriju. Volim biti neozbiljan. :zubo:
Pero

Post 06 Apr 2014, 11:44

..a unda » wrote: ..ma mislim na sve. i na hrvate i srbe i sve..
Ti bi radi ipak relativne većine sada živio po planu u Srbiji. Slažeš se s time? :zubo:
..a unda » wrote: to sto ces ti opet o putinu, mislim, mozes, ali pojednostavljivanje ti nece pomoc. evo, spominjao si i ti neki kontekst, tj kontekst je bitan kad ti odgovara, kad ne odgovara nije bitan. :D
Koji to kontekst. Kontekst sam napisao - zločesti se bili, evo kazna, pa još jedna, pa ćemo vidjeti do kada. :zubo:
Pero

Post 06 Apr 2014, 11:46

..a unda » wrote: ....spomenici milosevicu...
Ti si pouzdano dementan. :zubo:
Pero

Post 06 Apr 2014, 11:49

..a unda » wrote: ..pa cuj, sad.. nije ti to tako ni ludo. trebalo bi vidjet ponudu. :kokice:
..onda s tom informacijom malo popricat s eu, vidjet jel su oni mozda zainteresirani za ponudit bolje uvjete, ako ova ruska ponuda bude ono, zanimljiva..

ono, ko zna, mozda cak i neku aukciju odrzat, natjecaj.. izracunat, razmislit, vidjet kost benefite, kriterije, odredit minimalnu cijenu i uvjete i na aukciju. mislim, sta.. u cemu je problem? :kokice:
Pa pregovaraj. Nekako vladama nije išlo. A probalo se. Te neka Družba Adria propala. Pa Južni tok zaobišao Hrvatsku. :zubo: Nekako Rusima nismo privlačni kao federalna jedinica. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 06 Apr 2014, 11:49

Pero » wrote: Neozbiljni smo jer ne podržavamo tvoju teoriju. Volim biti neozbiljan. :zubo:
O kojim mojim teorijam govoris? Ja govorim cinjenice, prihvacao ti njih kao istinu ili ne, manje vazno. Vazno je da su to cinjenice, ponavljam, neovisno o tvojim zeljama u/o slijepoci :bicedobro:
Pero

Post 06 Apr 2014, 11:55

Euklid » wrote: Interesantno kako po tebi to nije referendum o odcjepljenju a srpski u kojem traze autonomiju je :giggle:
Ili hoces reci da ni mi nismo imali pravo na samostalnost? :giggle: :giggle:
Gdje sam ja to napisao. :zubo:
Euklid » wrote: Sta bi tek reko za Skote koji nekoliko stoljeca zive u jednoj drzavi?
Vidiš, još nisu održali referendum. :zubo:
Euklid » wrote: Rusi su sad postavili realnu cijenu plina jer su je do sada davali u pola cijene. Ako se Ukrajini ta cijena ne svidja mogu kupiti negdje jeftinije. Nes ti velikog cuda.
To ti onako sa stručno makroekonomskog stanovišta pouzdano znaš. Dobro, očito sam ja u krivu. Realna cijena. Baš čekam sljedeći potez ruske realpolitike. :zubo:
Euklid » wrote: I nisi mi odgovorio na pitanje.
Sta te toliko svrbi pravo Krimljana da samostalni odluce o sebi?
Jesam, pročitaj opet. :zubo:
Pero

Post 06 Apr 2014, 11:57

miky0 » wrote:
O kojim mojim teorijam govoris? Ja govorim cinjenice, prihvacao ti njih kao istinu ili ne, manje vazno. Vazno je da su to cinjenice, ponavljam, neovisno o tvojim zeljama u/o slijepoci :bicedobro:
Pa evo samo jedne:
preuzimanja plinske infrastrukture u Ukrajini u americke ruke
Ti to imaš staklenu kuglu. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 06 Apr 2014, 11:59

Pero » wrote: Ti bi radi ipak relativne većine sada živio po planu u Srbiji. Slažeš se s time? :zubo:
..kako to mislis? di to pise? koje relativne vecine, di? sta? ne razumijem sta oces rec. uvijewk se negdje zivjelo, zivi se i zivjet ce se.
ja ocu rec da ima referenduma, nema novaca.. :mujo: :D
..a unda » wrote: Koji to kontekst. Kontekst sam napisao - zločesti se bili, evo kazna, pa još jedna, pa ćemo vidjeti do kada. :zubo:
..ma, je ti kontekst. nego sta bi po tebi trebalo? davat im plin kolko oni, ukrajina, oce, kad oni oce, po cijeni kojoj oni oce i onda jos spalit zemlju za njima.. :D
sta kazna, nema kazne.. sve polako dolazi u normalu. ukrajina se nema cega bojat, velika je to zemlja, najveca evropska, dosta bogata u odnosu na resursima osiromasenu evropu, moze ukrajina jos tri krima izdrzat ako treba..

jedino.. ona misli da ce kao takva igrat neku ulogu u evropi, da ce bit uz bok s njemcima, englezima, a ovi gledaju na ukrajinu.. gle ko afrika, a tu nam pred nosom i jos nasa.. daj, di su one staklene djindje i ogledalca sta ih nismo uspjeli prodat.. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 06 Apr 2014, 12:03

Pero » wrote: Pa evo samo jedne:
preuzimanja plinske infrastrukture u Ukrajini u americke ruke
Ti to imaš staklenu kuglu. :zubo:
A ne, ameri bi im poklonili brda i doline, kao i svima :facepalm: :bicedobro:
..a unda
Undaminator

Post 06 Apr 2014, 12:05

Pero » wrote: Ti si pouzdano dementan. :zubo:
..a pa cuj, ok, dementan, moze bit, ali jel milosevic odgovoran ili najodgovorniji za ovaj ovdje rat? i..ponavljam, jer ocito ne cujes dobro :D ..kako bi hrvatska danas izgledala da nije bilo rata? sto bi ona to mirom postigla? politikom.. demokracijom..referendumima.. :kokice:

sta..ko cesi i slovaci? granice bi bila ovakve kakve su danas? ne zelis se zamarat s tim, jelda? :D

ne samo spomenike milosecicu dizat, nego ga i hrvatskim svecem proglasit. bez njega, ko zna sta bi bilo s hrvatskom.. :D
Pero

Post 06 Apr 2014, 12:11

Ok ljudi, da rezimiram.
Zli Amerikanci i glupi Europljani provocirali su približavanje Ukrajine Europi radi pokvarenih interesa nauštrb Rusa.
Široka slavenska ruska duša je to mirno gledala, a onda je rekla dosta, zasad pripojila Krim i podigla cijenu plina, pa ćemo vidjeti gdje će stati.
Ali ljudi - sve je to u redu, Ukrajina je u ruskoj zoni, prošao je referendum, sve pet.
Oni metuzalemi među nama koji se sjećaju kako su Rusi postupili sa Čečenima su izlapeli.
Zato što Čečeni nisu organizirali referendum za pripojenje Americi.
Pa su ih Rusi sasvim legalno i legitimno potaracali.
Rusi su dobri, oni su široke duše, a Ameri i EU su pokvareni kapitalisti.
Sve sam shvatio. :zubo:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 06 Apr 2014, 12:17

Krim je bio autonomna republika unutar Ukrajine.

Sa svojom vladom i svojim parlamentom.

Ako su na demokratskom referendumu odlučili to što su odlučili imaju puni legitimitet da učine to što su odlučili.

Zašto bi Krimljani bili gori od primjerice Istočnih Timorana? :zubo:

Ko će ići u EU, ko u NATO, ko u pizdu materinu, ko neće nikuda, pošto će neko nekom prodavati plin... ili neće... živo mi se hebe... :kava:
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator

Post 06 Apr 2014, 12:19

Pero » wrote: Pa pregovaraj. Nekako vladama nije išlo. A probalo se. Te neka Družba Adria propala. Pa Južni tok zaobišao Hrvatsku. :zubo: Nekako Rusima nismo privlačni kao federalna jedinica. :zubo:
..a sta cu pregovarat? na osnovu cega? di je ponuda? :D

sta su pokusale vlade pregovarat? ko smije pregovarat od nas s rusima? treba najprije pitat njemacku iber ales i nato ameriku jel se uopce smijemo usudit pomislit nesto s rusima se dogovarat. :D

i sta se probalo? druzba adrija? ma daaj.. ja pricam o strateskim aukcijama i placama, a ti me s tim sitnicima picajzliras.. :D
osim toga, ti si spomenuo neko ujedinjenje s rusijom, ne ja i ne druzbu adriju, pa kad si vec spomenuo, ajd, ko zna, mozda to i ne bi bilo nesto sad van pameti. ako vec moramo bit necija kolnija i to ono, marginalna, usluzna, pa amo vidjet jel ko oce to mozda vise platit. mozda hoce, ko zna, nama je isto, a mozda bi mogli bolje zaradit..

inace, nerealizacija druzbe adrije je jedna od vecih kretenarija ove drzave. s tim pajplajnom bi mogli svasta, svasta bi to pokrenulo, na svim razinama, ali.. stalica, kravica, apartmancic, isusek.. :D
  • Information