Drzavni udar u demokrstskoj Ukrajni

Koljite se i gložite!
Beau

Post 17 Mar 2014, 22:07

Pa jebemti, nisam ja znala da je to tako jednostavno :misli:

Sta mi ne bi raspisali referendum da se pripojimo nekoj normalnijoj drzavi :zubo:

Euklid
old school

Post 17 Mar 2014, 22:15

Beau wrote:Pa jebemti, nisam ja znala da je to tako jednostavno :misli:

Sta mi ne bi raspisali referendum da se pripojimo nekoj normalnijoj drzavi :zubo:
oli se nismo prosle godine pripojili :misli:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Beau

Post 17 Mar 2014, 22:20

Euklid wrote:oli se nismo prosle godine pripojili :misli:
Pripojili smo se udruzenju s drugim drzavama. Pa sta je to isto? :misli:
Recimo da je, stajaznam, Knin izglasao devedesetih da se pripaja Srbiji? Jel bi to bilo ok? Just like that...
Euklid
old school

Post 17 Mar 2014, 22:20

Krim je do 1954. bio dio Ruske CCP.

Tada ga je Hruscov koji je bio Ukrajinac pripojio Ukrajini.

Sada gradjani Krima demokratskim putem ispravljaju potez jednog komunistickog aparatcika.

K tome, Krim nije autonomna oblast niti pokrajina nego autonomna republika s vlastitim ustavom.

Ako neko ne kuzi razliku izmedju oblasti i republike ja mu ne mogu pomoci...
Euklid
old school

Post 17 Mar 2014, 22:24

Beau wrote: Pripojili smo se udruzenju s drugim drzavama. Pa sta je to isto? :misli:
Recimo da je, stajaznam, Knin izglasao devedesetih da se pripaja Srbiji? Jel bi to bilo ok? Just like that...
Srecom pa nikad nisu imali referendum o tome, nego samo o kulturnoj autonomiji.

Ili nesrecom.

Mozda bi podjela Jugoslavije po etnickim granicama umjesto po republickim prosla bezbolnije.

A mozda i ne bi, to su vec spekulacije...
Pero

Post 18 Mar 2014, 06:30

..a unda » wrote: cuj, amerika je na granicama rusije, nato je na granicama rusije, nije rusija na granicama amerike.
Rusija je na granicama Amerike otkad joj je pred jedno 150 godina prodala Aljasku. Prosurfaj malo. :zubo:
..a unda » wrote: rusiji nije ovo prvi put, ali amerika je takva stalno.
Ajmo za primjer ruskog prvog puta uzeti 3 particije Poljske u 18. stoljeću (lažem, ima toga još) u kojoj se svesrdno sudjelovala Katarina a Amerika još nije ni postojala ili se tukla s Englezima. :zubo:
..a unda » wrote: dakle, nitko tu nije neki gud gaj, ali rusija se brani, meni je to ocito. a prikazivanje jadne ukrajine na koju se okomila agresivna rusija svojim misicima, malo je pateticno politcko gledanje..
Nego što je? :zubo: Koristiš rusvaj u susjednoj državi kojoj između ostaloga garantiraš sigurnost, dovučeš malo vojske u baze koje već imaš na njenom teritoriju, promptno se organizira referendum za priključenje a da ta strašna Ukrajina nije terorizirala Krim ko Srbi Kosovare i u par dana evo promjene granica. Čas posla. :zubo:
..a unda » wrote: dakle, ti ne priznajes referendum krimcana.. nije to legalno, ali udar na demokrastki izabranog janukovica i blekvoteriranje po ukrajini, to je ono.. legalno, nego kako, ko jebe ruse, treba na njih zestoko.. a i ko jebe demokraciju i volju naroda ako ti nije u interesu.. :D
Nigdje nisam napisao da referendum nije legalan. Samo ne dijelim oduševljenje s njim. Samo sam se zamislio nad tim što bi u susjedstvu bilo kad bi se provodili slični referendumi.
Meni je inače principijelno loše od granica i promjene granica. Dokle više. Tako mi je ugodno otići u Europu i vidjeti prazna mjesta na kojima su stajali granični prijelazi. Imam averziju prema propitivanju policajaca i carinika. :zubo:
Pero

Post 18 Mar 2014, 06:31

Euklid » wrote:
Aha, znaci ako je neko dio neke drzave onda se nema pravo referendumom izdvojiti iz te drzave.

Osim ako nema status socijalisticke republike. Onda ima...

:rofl:
Ti si povukao paralelu s Hrvatskom, nisam ja. :zubo:
Pero

Post 18 Mar 2014, 06:55

Ma to Miki, deri, super.
Imam doma staru kartu od svog nona područja Svetog Rimskog Carstva. :zubo:
Ne znam tko bi mogao popamtiti sve državice.
Ne stajemo do Republike Peščenice. :zubo:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 18 Mar 2014, 09:05

Pero » wrote: Rusija je na granicama Amerike otkad joj je pred jedno 150 godina prodala Aljasku. Prosurfaj malo. :zubo:
..je, ali je lakse doc u moskvu i lenjingrad, tj sanktpetersburg s ove strane.. treba manji domet. :zubo:

Ajmo za primjer ruskog prvog puta uzeti 3 particije Poljske u 18. stoljeću (lažem, ima toga još) u kojoj se svesrdno sudjelovala Katarina a Amerika još nije ni postojala ili se tukla s Englezima. : zubo:
nemoj mi opravdavat ameriku. sta sad osamnajsto stoljece, amo onda i o punskim ratovima. :D
amerika cim je zinula odmah je krenula u nametanje slobode trzista. milom ili silom. sta nije onda pustila grenadu na miru ili rakete na kubi? nije luda, jel tako, u svom soru, na puskomet pustat ruse ili koga vec da se bahate i stvaraju neku prednost. ali, rakete u turskoj su bile, nato se siri na istok, usprkos obecanju, dogovoru da jadan nece.
ne moze se osporavat rusima da brane svoje interese. dokle amerika misli ic, gdje misli stat?
krim mi je nesto i simbolican.. na kurbanjski nacin amerikanci su mislili da je doslo vrijeme da se revidira jalta. u njihovu korist naravno i po onoj poznatoj pravnoj, ugovori sluze tome se prekrsi kad jednoj strani vise ne odgovara.. :D
rusi jasno ovim pokazuju da je amerika pretjerala. neka se povuce, neka se makne, neka ide doma i ona, pa se onda time otvara mogucnost za dogovore, pregovore, za uvazavanje ukrajine kao susjeda s kojim se mora dogovorit.
opvako, jebiga, nema te drzave koja na mjestu rusije ne bi isto postupila. ako su amerikanci baje, nek krenu od vladivostoka prema moskvi. sta, mozda im uspije, ko zna.. :D
Nego što je? :zubo: Koristiš rusvaj u susjednoj državi kojoj između ostaloga garantiraš sigurnost, dovučeš malo vojske u baze koje već imaš na njenom teritoriju, promptno se organizira referendum za priključenje a da ta strašna Ukrajina nije terorizirala Krim ko Srbi Kosovare i u par dana evo promjene granica. Čas posla. :zubo:
koristis rusvaj koji je inicirao i zakuhao taj neki zapad. vojne baze je vec prije nato dovlacio prema rusiji. a rekao je da nece. ono, rekao je, zasto mu se ne bi vjerovalo tako postenom i neagresivnom.. :zubo:

ne znam jel ukrajina tako strasna i jel terorizirala krim i jel su u osamnajstom stoljecu srbi terorizirali ondasnje kosovare. sevastopolj je oduvijek (?) bio juzna luka, juzni neki izlaz rusije na more, ono, jedina luka koja se ne ledi ili tako nesto. mislim, strateski nekako vitalna luka, usprkos skoro nemogucnosti da se dodje na otvoreno more, ali do sada se iz te luke izlazilo van. i ti mislis da ce rusija sada rec.. ma ko jebe sevastopolj i onako ne mozemo nista protiv aviana i taranta, protiv nato baza u njemackoj. pa norveskoj. pa turskoj. pa poljskoj.. pa estoniji.. pa u bugarskoj.. pa u rumunskoj.. pa na kosovu, pa evo i u ukrajini.. siri se kao zaraza neka, a protiv koga, cega? ono, slucajno se siri prema granicama rusije, usput, ampasan, vizavi, apropo? i onda je rusija agresivna? :D ..ono, kao da se igra crna marica jedan dva tri.. malo se okrenes, a nato sve blizi i pravi se da se ne mice.. :D

osim toga, koliko god ja zalio ukrajinu, sami su dijelom krivi, mogli su se i oni drugacije ponasat, pa i prema rusiji, ali eto.. nisu. mislili su i oni da ce im lukavstva uplait, pa mic po mic se ocistit.
nije se bas tako slucajno mahalo crno crvenim zastavama po ukrajini zadnjih mjeseci. pa i godina. nisu te zastave bile simbol demokracije i dogovora. :kokice:
jebiga, kako sad stvari stoje, morat ce i ukrajina platit cijenu, kao i svi, a nece je samo skupo placat rusiji. placat je jos skuplje nekim drugima.

Nigdje nisam napisao da referendum nije legalan. Samo ne dijelim oduševljenje s njim. Samo sam se zamislio nad tim što bi u susjedstvu bilo kad bi se provodili slični referendumi.
Meni je inače principijelno loše od granica i promjene granica. Dokle više. Tako mi je ugodno otići u Europu i vidjeti prazna mjesta na kojima su stajali granični prijelazi. Imam averziju prema propitivanju policajaca i carinika. :zubo:
pa nema tu sta bit neko odusevljen ili neodusevljen, ako nije dio te neke volje, pa onda, ajd, trenutno moze koji dan bit kao nesto sretan i vikat.. imamo je, imamo je, imamo ga.. :zubo:
ali, evo, uopce nisam siguran u legalnost tu neku, pa i..kako se ono kaze.. legitimnost tog referenduma, ali ako jest to sve nesto nelegalno, onda treba vidjet sve nelegalnosti, npr nelegalnost svrgavanja janukovica, pa kakav on je da je, kakav bio da bio, ali.. govorimo o principima legalnosti. citav je tu splet nelegalnosti sa svih strana, ako cemo bas ono, bit dosljedni.
da neces rec da se amerika ili eu stalno legalno ponasa i ne koristi se ucjenama, pritiscima..silom?
kako god bilo da bilo, na jednom krimu, u jednoj oblasti, pokrajini, sta li je, milijun i dvjesto hiljada ljudi je glasalo za, dvedeset pet posto, i to je sila cinjenice koja se tesko moze negirati i ne prihvatiti.
moze se to sad tehnicki picajzlirat i prigovarat nekako, te ovo te ono, ali uvjeren sam i da se referendum ponovi po striktinim nekim pravilima eu ili amerike da postotak glasova za ne bi pao vise od deset posto, sto je jos uvijek sasvim dovoljan razlog za nametanje bilo kakve druge volje krimcanima, udar na tu neku slobodu, demokraciju..

dakle, kako je jakic citirao, ovdje se radi samo o pokazivanju ogledala tom necem sto volimo zvat zapad, ne radi nista sto i drugi ne rade. na ruski nacin, malo otvorenije, bez nekih podlosti kojima taj zapad pokusava oprat ruke i pobjec od osjecaja krivnje.. ili cak samo krivnje.

krajnje je glupo i to perfidno glupo, nakon svih takvih referenduma u zadnjih dvajst, trieset godina, ovaj krimski referendum proglasavat nelegalnim, nelegitimnim, (dakle, protuzakonitim, dakle na nesto na sto bi se trebalo opravdano reagirat, da posluzi kao neki marketinski povod za nesto, za neku kampanju), ne priznavat njegove rezultate, uvodit neke sankcije, zamrzavat lovu rusku, tj drugim rijecima krast, zelit se domoc te love, jer ako se ta lova povuce i preseli negdje drugdje, celzi ce igrat u trecoj hrvatskoj ligi jug donji :D, a referendume koji ti idu u prilog prozivat kao pobjedu demokracije, slobode i ostalih trzisnih pizdarija.. :D

stvarno, sa zanimanjem cekam sto ce rusi vratit kao kontra mjere. ali, oni su strpljivi, ne srljaju, nece tako lako nasjest na zapadnu histeriju, fino ce oni to dozirat, strpljivo, a nije da nemaju citavu lepezu izbora kojim oni nece tolko izgubit, koliko jedna jel, njemacka, ako rusija odustane od njemackih auta, pa da vidis frke, referenduma, demokracija, izbora parlamentarnih, redovnih i vanrednih po bundesrepublici, pretumbacija, stabilizacija, otkaza, kukanja, iber alesa..kad krene taj domino po eu.. a kad njemacka misli da ce kihnut i gleda put svjetla da bi kihnula lakse, na ovim prostorima se priprema za nadolazecu katastrofu, a tako to i biva s prirepcima koji svojom voljom oce bit prirepci, tome prirepci i sluze.. :D
i onda ce nama i eu i svima bit rusija kriva. agresivna rusija naspram nasim malim neagresivnim interesisicima.. jer, mi zajebat mozemo, to je nase demokratsko pravo, ali kad nas neko drugi zajebe, onda..kraaa.. kraaa.. nepravda.. rat..kraa..teror.. nesloboda... kraa..kraaa.. :D

vidis, meni ne smetaju carinici i granice. isto mi je, ima ih ili nema. danas su granice tu, sutra negdje drugdje, danas ih je manje, sutra vise, imaju dobre strane, imaju lose strane.. nemam nikakav iracionalan odnos prema granicama. i carinicima. oni rade svoj posao, malo popricas s njima, ako nista ne svercas, nema frke nikakve.. :D

a ako bas oces, meni u granicama ima i nesto lijepo, romanticno..tj, neki uvjetni refleks valjda, dok je bilo vise granica, vise sam putovao, stalno, svugdje. kako ih je sve manje, sve se manje micem, sve manje imam mogucnosti za putovat, pa se malo i pitam eto, jel to samo do mene ili..? :D
..a unda
Undaminator

Post 18 Mar 2014, 09:47

kaze pusicka..
Jučer se o tome razgovaralo i na vijeću za vanjske poslove EU. Mnogi misle da su sankcije preblage, no ministrica Vesna Pusić se ne slaže: "Da li su blage ili ne mislim da ćemo vidjeti kad počnu djelovati, naročito zato što su neke od automatskih sankcija, odnosno onih sankcija o kojima se odlučuju nego dođu prirodno u ovakvim situacijama, poput pada rublja i pada moskovske burze su nastupile same od sebe. Dakle ne smatra se da su to lake sankcije", poručila je Pusić.
dakle, pravi rat. ide se na rat kapitala, padanje burzi, trzista. ok, osim sto mi izgleda da je pusicka ocito impresionirana svojim statusom glasnogovornice eu zaduzene za hrvatsku, a mozda se uvali u neko eu tijelo nakon sto prestane bit ministrica informiranja eu u hrvata i tako dostigne svoje zvjezdane diplomatske trenutke i ambicije, ima tu i jos par pitanja..npr, ocito je eu spremna na neke ruske kontramjere i ocito misli da ce iz toga izac ili ostat neokrznuta, a moguc je i cak profit.
buduci da se radi o ratu kapitala, dakle maske su na neki nacin skinute, koristi se otvoreni govor, s nestrpljenjem ocekujem ruski odgovor. kladio sam se na nerijeseno, a rusija gubi trenutno u ovom uzvratu sa 2:1. navijam za ruski gol. :kokice:
amo rusi, stisni.. :cheer: ..natjeraj bundesbank u bunker.. :cheer:
..a unda
Undaminator

Post 18 Mar 2014, 09:58

Beau » wrote:Pa jebemti, nisam ja znala da je to tako jednostavno :misli:

..ja sam za recimo..svedsku. sta, njihova saba ce procvjetat, morat ce radit avione koji ce povezivat stokholm i split, mi cemo ovdje radit brodove one velike, trajekte koji ce picit odavde gore i obrnuto, naci ikea ce imat na svakom kantunu trafike sa policama i stolicama, oni ce lokat nase vino i imat dzabe skoro maslinovo ulje, a tu su i svedjanke, jel..ono, ja sam za svedsku. :kokice:

ali, nije to problem, lako je za nas referendum, ali ko garantira da ce nas neko primit? valjda treba i te neke druge nesto pitat?
npr, mi izglasamo referendum da cemo bit sa svedskom, a oni nama..aaahahaha, ma ko vas jebe.. :D
Pero

Post 18 Mar 2014, 10:06

..a unda » wrote: ..je, ali je lakse doc u moskvu i lenjingrad, tj sanktpetersburg s ove strane.. treba manji domet. :zubo:
Sanktpetersburg je Petar Veliki oteo Šveđanima. Mislim baru na kojem je sagradio grad. :zubo:

..a unda » wrote: ne moze se osporavat rusima da brane svoje interese. dokle amerika misli ic, gdje misli stat?
Ja im ne osporavam. Samo me ovo s Krimom počinje podsjećati na Šešelja i gdje god je srpski grob tu je Srbija.

..a unda » wrote: koristis rusvaj koji je inicirao i zakuhao taj neki zapad. vojne baze je vec prije nato dovlacio prema rusiji. a rekao je da nece. ono, rekao je, zasto mu se ne bi vjerovalo tako postenom i neagresivnom.. :zubo:?
Koliko ja znam, vojne baze u Ukrajini ima Rusija, a ne NATO.
..a unda » wrote: osim toga, koliko god ja zalio ukrajinu, sami su dijelom krivi, mogli su se i oni drugacije ponasat, pa i prema rusiji, ali eto.. nisu. mislili su i oni da ce im lukavstva uplait, pa mic po mic se ocistit.
A što su to oni Rusiji napravili i koje su lukavstvo smišljali? Izbacit crnomorsku flotu iz Sevastopolja? Možda ti imaš insajderske informacije? :zubo:

..a unda » wrote: dakle, kako je jakic citirao, ovdje se radi samo o pokazivanju ogledala tom necem sto volimo zvat zapad, ne radi nista sto i drugi ne rade. na ruski nacin, malo otvorenije, bez nekih podlosti kojima taj zapad pokusava oprat ruke i pobjec od osjecaja krivnje.. ili cak samo krivnje.
Jakić je stara ofucana komunjara. Eto. :zubo:

..a unda » wrote: vidis, meni ne smetaju carinici i granice. isto mi je, ima ih ili nema. danas su granice tu, sutra negdje drugdje, danas ih je manje, sutra vise, imaju dobre strane, imaju lose strane.. nemam nikakav iracionalan odnos prema granicama. i carinicima. oni rade svoj posao, malo popricas s njima, ako nista ne svercas, nema frke nikakve.. :D

a ako bas oces, meni u granicama ima i nesto lijepo, romanticno..tj, neki uvjetni refleks valjda, dok je bilo vise granica, vise sam putovao, stalno, svugdje. kako ih je sve manje, sve se manje micem, sve manje imam mogucnosti za putovat, pa se malo i pitam eto, jel to samo do mene ili..? :D
Viš kako se razlikujemo. :zubo: Meni se želudac svaki put instiktivno skvrči kad me netko legitimira i pregledava. :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 18 Mar 2014, 10:33

Pero » wrote: Sanktpetersburg je Petar Veliki oteo Šveđanima. Mislim baru na kojem je sagradio grad. :zubo:

Ja im ne osporavam. Samo me ovo s Krimom počinje podsjećati na Šešelja i gdje god je srpski grob tu je Srbija.

1.A što su to oni Rusiji napravili i koje su lukavstvo smišljali? Izbacit crnomorsku flotu iz Sevastopolja? Možda ti imaš insajderske informacije? :zubo:

Viš kako se razlikujemo. :zubo: Meni se želudac svaki put instiktivno skvrči kad me netko legitimira i pregledava. :D
1.bold:

2.dan ilegalne vladavine samoprozvani premijer na majdanu porucuje rusima da zaborave na svoj jezik, sto je jedan jako ruzan osjecaj za 35-40% rusa u takvoj drzavi. Meni sasvim dovoljan razlog da Putin budali pokaze na najgori moguci nacin kolika je budala.

2.bold:

E moj sverceru :cerek:
Pero

Post 18 Mar 2014, 10:37

Zapravo još nešto da napišem.
Po tebi unda zli i prijetvorni zapadni agenti ubacili su se u Ukrajinu, izazvali nerede, poubijali par stotina ljudi, natjerali legalno izabranog predsjednika sa zlatnom zahodskom školjkom da odstupi i onda....
Onda ništa....
Onda Rusija pošalje vojsku na Krim i izrežira referendum da se malkice proširi na račun Ukrajine i to je kul.
A gdje će sad Rusija stati?
Opet u istočnom Berlinu? :zubo:
miky0
ST Leader

Post 18 Mar 2014, 10:41

Pero » wrote:Zapravo još nešto da napišem.
Po tebi unda zli i prijetvorni zapadni agenti ubacili su se u Ukrajinu, izazvali nerede, poubijali par stotina ljudi, natjerali legalno izabranog predsjednika sa zlatnom zahodskom školjkom da odstupi i onda....
Onda ništa....
Onda Rusija pošalje vojsku na Krim i izrežira referendum da se malkice proširi na račun Ukrajine i to je kul.
Ja ne bi sta ni na zapadnom Berlinu :zubo:
Pero

Post 18 Mar 2014, 10:44

miky0 » wrote:

2.dan ilegalne vladavine samoprozvani premijer na majdanu porucuje rusima da zaborave na svoj jezik, sto je jedan jako ruzan osjecaj za 35-40% rusa u takvoj drzavi. Meni sasvim dovoljan razlog da Putin budali pokaze na najgori moguci nacin kolika je budala.
Pa da, i kod nas smo izbacili Srbe iz Ustava i kad su išli uzimati ono par pušaka po Obrovcu i Benkovcu onda su se stvorili balvani i sve je završilo kako je završilo. Što hoćeš reći - preemptive strike of Russian bear? Nek se nađe Krim, zlu ne trebalo. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 18 Mar 2014, 10:45

Pero » wrote: Sanktpetersburg je Petar Veliki oteo Šveđanima. Mislim baru na kojem je sagradio grad. :zubo:
..pa eto, i amerikanci indijancima. i izgradili su.. sta? demokraciju? slobodu? :D
ma, nema to veze. inzistiranje da je krim bio vjekovni ukrajinski, isto mi je. da je hitler osvojio krim, sta bi se danas govorilo? ok, na njemackom sta bi se govorilo.. :D
pa tako je, nekako. tj ako cemo bit realni trenutno, to na krimu, to ce bit ili jesu ruske baze u rusiji.. :zubo:
enivej, nato baze su sve blize granicama rusije, a sve dalje od amerike. nakon poljske. ajd, nemoj sad opet o aljasci, ne pricamo o vladivostoku, nego o sevastopolju. :D
i to je tebi priblizavanje natoa ruskim granicama, tebi je to normalno, ono, ok? ono, neka? nego kako? :kokice:
A što su to oni Rusiji napravili i koje su lukavstvo smišljali? Izbacit crnomorsku flotu iz Sevastopolja? Možda ti imaš insajderske informacije? :zubo:
pa ne znam. nemam. zakljucujem. imas li ti neke insajderske informacije s druge strane? :kokice:
npr, oduzeli su krimcanima neka prava. ono, mic po mic. mislim, tebi je jasno da se ovdje ne radi o nekoj ukrajini. nemoj mi te price o jadnoj maloj ukrajini. zasrali su i oni. mogli su se ponasat drugacije, ali nisu.
meni je ocito da se ovdje radi i o ukrajinskom lukavstvu, barem dijelu ukrajinaca. muljali su, nasli su saveznike, mislili su i jare i pare, e pa eto sad, nek biraju sta ce.. :kokice:
dobar argument. :top:
mislis da pusicka bolje kuzi o cemu se radi? jandrokovic? separovic? mate granic aka 50 posto tebi, 50 posto njemu, 50 posto meni? :zubo:
u odnoisu na jakica ne bi nijadan od njih mogao radit ni kao osoblje u nekoj ambasadi, obzirom na kolicinom informacija imaju i obzirom na sposobnost povezivanja tih informacija u neku sintezu ili analizu..
pogledaj malo sto on govori o ovom svemu oko ukrajine, sigurno ce tvoj argument onda bit jos i valjaniji.. :D
ja ne znam di ti ides i sta im ti radis. mene niko nikad nije pregledavao..osim nasih, jel :zubo: , a i to mi je bio dio folklora i zajebancije.
pokazes im pasos, osobnu, sta vec ide i svi su mi rekli dobar dan, dobrodosli, niko nije nista nikad zapitkivao.. vise puta su me u rodjenom gradu legitimirali i zajebavali, nego u drugim drzavama i po nekim granicama.
jest, jednom su trcali autima za nama ko u filmovima, ono, reflektori, strojnice, nindze, a mi nismo toga uopce bili svjesni, a ja, jebiga, to su bila doba kad sam i inace nesto ostrije vozio :zubo: .. ali, zabuna, greska, desi se, sta sad, mislili su da smo u drustvu nekog kolumbijca, kriva obavijest, zajebalo ih.. sve je to za ljude.. :zubo: :D

ne znam, meni se zeludac od toga ne kvrci, sumnjiv valjda nikom bio nisam, nikad me nisu pretrazivali, svercao nista nikad nisam.. ok, osim ono, sportski, tek onako da se mogu pohvalit da sam umjesto litre viskija uspio cak dvije dovuc i jednom sasvim slucajno, nepaznjom, ali i tu imam svakakve anegdote, sve je to bilo zanimljivo, a bez ikakve nervoze. meni su te granice super. one gadne su u glavama.. :D
Pero

Post 18 Mar 2014, 10:45

miky0 » wrote:
Ja ne bi sta ni na zapadnom Berlinu :zubo:
Ja bih tebe u Sibir da osjetiš ugodnu klimu. :zubo: Ja sam je osjetio. :zubo:
Pero

Post 18 Mar 2014, 10:47

Unda, daj skockaj taj post kako treba, ionako te teško pratim. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 18 Mar 2014, 10:53

Pero » wrote:Unda, daj skockaj taj post kako treba, ionako te teško pratim. :zubo:
..ajebote, cekaj malo..di si se ti to naucio da sve mora bit odma i kako ti oces? :D

sta ti mislis, da je meni lako editirat post..strpi se malo, bolan.. :D

znam da me tesko pratis. imas ograde, grceve neke.. opusti se. jebo krim, jebo biznis.. :D
miky0
ST Leader

Post 18 Mar 2014, 10:54

Pero » wrote: Ja bih tebe u Sibir da osjetiš ugodnu klimu. :zubo: Ja sam je osjetio. :zubo:
Jadni rusi, sta si im napravija :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 18 Mar 2014, 11:32

Pero » wrote:Zapravo još nešto da napišem.
Onda ništa....
pa da, tako nekako. ali sad, prijetvornosti tu ima, to im je u opisu posla, tako da nista ne vidim tu bas nesto za zgrazanje, a koliko su zli, isto ne znam.. postoje neki interesi koji se pokusavaju svi i svakako ostvarivat, a u svakom slucaju dosta toga nije nije dobro da se javno radi, da se zna da se radi, jel da, nije to bas pametno.

a da su se strani agenti i blekvoteri ubacili..ili samo usli u ukrajinu, bez ubacivanja, pa meni je to normalno, nego sta ce radit?
i, jasno, nered donosi korist, profit, ko zna ko je i koliko sve tu ubijao, ali ako ti mislis da je to proslo bez amerikanaca, agentura, huskanja, malo je i meni smijesno.. :D

kazem, to sto je taj imao zlatnu zahodsku skoljku, to nema veze. o tom se moze pricat, o cemu se tu radi, itd. ali cinjenica je da je taj sa zlatnom zahodskom skoljkom demokratski.. ponavljam..demokratski..os jos jednom..demokratski izabran u ukrajini.. ukrajini.. os jos jednom.. u ukrajini. :D

dakle, sta.. ljudima se nije cekalo sljedece redovne izbore, nisu htjeli cekat ni sljedece vanredne izbore za koji mjesec, nego su mahali crno crvenim fasist bandera nacionalistickim zatavama i plakali pred kamerama kako oni samo hoce slobodu. ko oni?
pa zar im parlamentarni izbori nisu dovoljna sloboda?
..i? kako je onda smijenjen korisnik zlatne zahodske skoljke? legalno? jel su tu legalnost poticali eu, amerikanci.. pusicka nasa s porukom, dodjite pilad nasa u okrilje moje? jel su stitili legalnost ili su trljali ruke? jel su poticali mozda nesto? kako su to mogli poticat? klicko.. klicko nije niciji igrac? kao ni onaj ukrajinski bandera koji je umro u okrilju i pod zastitom njemacke?

i ne znam jel se rusija prosirila na krim. ne bih se ja bas na to kladio. to tebi sad tako izgleda, kako ti svrne, koji put se pozivas na osamnajsto stoljece, koji put na zadnjih dvajst godina, kako ti odgovara.. mozes ti to proglasavat formalnim prosirenjem bez gledanja nekog kontinuiteta, ali i sam znas da to nece bas tako lako proci i da cak i amerikanci i eu ne vjeruju bas u to.

na neki nacin, cilj zapadnog kapitala vec je postignut. bez obzira na neku povijest koja se sad vadi kako kome odgovara, ukrajina i rusija su na razne nacine puno povezaniji nego sto to sad izgleda, tamo je zaista pun toga izmijeano i izpremijesano i vec sama podjela u ukrajini, vec ta dostignuta razina nekog jel, neprijateljstva prema rusiji, vec je za neke pobjeda.. divide et impera.
a ukrajina ce i na ovaj i na onaj nacin bit susjed rusiji i ti ne samo administrativni, nego i ekonomski gledano, kulturolski.. imaju puno vise veze ljudi u ukrajini sa ljudima u rusiji, nego sto ukrajinci imaju s njemackom kulturom. ok, osim klicka i onog bandere.. :zubo:

nema prosperiteta u ukrajini s takvim polozajem, da je od straga nateze eu. a ako jos sve to skupa i eskalira, pa to predje i neke druge intezitete, mozda ne toliko jace, koliko dugotrajnije, doci ce do jos vece podjele ukrajine, a sama ukrajina ce se jos dugo, dugo oporavljat od toga.

ukrajina je ovdje samo medij za neke druge, zapadnije interese, koji su vrlo agresivni, prema rusiji i jos nekim tamo podrucjima.
necemo sada valjda prodavat jos jednom pricu o zrtvi, stalici, kravici, a molit boga i na svake nacine ustrajat da slucajno ne dodje to toga da rata ne bude, jer u toim ratu mi cemo se samo jadni branit.
tu smo skolicu izigravanja jadnih i zrtve prosli, sad opet treba taj model koristit jer ako je do sada prolazilo, zasto ne bi i sa ukrajinom?
e, ali sad su i vremena i mjesta radnje i iskustva malo drugaciji. izamortizirala se ta ideja zrtve koja samo trazi slobodu, demokraciju, legalnost neku.. tesko je opet sad na to nasjest i to na granici jedne rusije.
to vec i nije za zajebanciju.

ne znam sta je tebe briga oce li krim bit rusija. ili sta je to njemce briga. ili amerikance. da su i ukrajinci pametni, a ja mislim da jesu i oni bi se pomirili sa cinjenicom da ih krim nece. to oni sad mozda reda radi malo ono, moraju vikat, nesto kao mobilizirat, bunit se, da ne bi izgledalo da su se s tim olako pomirili.
jedan krim nije vrijedan ukrajini jednog rata. nikom krim nije vrijedan jednog rata. :kokice:
Pero

Post 18 Mar 2014, 11:36

..a unda » wrote: ..pa eto, i amerikanci indijancima. i izgradili su.. sta? demokraciju? slobodu? :D
Unda, ne branim ja Amere - ti braniš Ruse. :zubo:
..a unda » wrote: ma, nema to veze. inzistiranje da je krim bio vjekovni ukrajinski, isto mi je. da je hitler osvojio krim, sta bi se danas govorilo? ok, na njemackom sta bi se govorilo.. :D
1. Bio je vjekovni tatarski
2. Ajmo mi lijepo povuć granice al ono točno gdje netko živi. Pa kad ja hoću kod susjeda Srbina u stubištu, nek se lijepo zna da ulazim u Srbiju, on ima štambilj, ja imam putovnicu, on mi lupi štambilj na ulasku i izlasku iz stana i svima lijepo
..a unda » wrote: pa tako je, nekako. tj ako cemo bit realni trenutno, to na krimu, to ce bit ili jesu ruske baze u rusiji.. :zubo:
enivej, nato baze su sve blize granicama rusije, a sve dalje od amerike. nakon poljske. ajd, nemoj sad opet o aljasci, ne pricamo o vladivostoku, nego o sevastopolju. :D
i to je tebi priblizavanje natoa ruskim granicama, tebi je to normalno, ono, ok? ono, neka? nego kako? :kokice:
Kako se NATO približio ruskim granicama sa nemirima u Ukrajini - ovi su im obećali novi Aviano kod Kijeva? :zubo:
..a unda » wrote: pa ne znam. nemam. zakljucujem. imas li ti neke insajderske informacije s druge strane? :kokice:
npr, oduzeli su krimcanima neka prava. ono, mic po mic. mislim, tebi je jasno da se ovdje ne radi o nekoj ukrajini. nemoj mi te price o jadnoj maloj ukrajini. zasrali su i oni. mogli su se ponasat drugacije, ali nisu.
meni je ocito da se ovdje radi i o ukrajinskom lukavstvu, barem dijelu ukrajinaca. muljali su, nasli su saveznike, mislili su i jare i pare, e pa eto sad, nek biraju sta ce.. :kokice:
E sad ja - dobar argument.
..a unda » wrote: dobar argument. :top:
mislis da pusicka bolje kuzi o cemu se radi? jandrokovic? separovic? mate granic aka 50 posto tebi, 50 posto njemu, 50 posto meni? :zubo:
u odnoisu na jakica ne bi nijadan od njih mogao radit ni kao osoblje u nekoj ambasadi, obzirom na kolicinom informacija imaju i obzirom na sposobnost povezivanja tih informacija u neku sintezu ili analizu..
pogledaj malo sto on govori o ovom svemu oko ukrajine, sigurno ce tvoj argument onda bit jos i valjaniji.. :D
Jakić počinje priču od ujedinjenja Njemačke i to ti je u redu, a meni nedaš da govorim o punskim ratovima. :zubo:
..a unda » wrote: ja ne znam di ti ides i sta im ti radis. mene niko nikad nije pregledavao..osim nasih, jel :zubo: , a i to mi je bio dio folklora i zajebancije.
pokazes im pasos, osobnu, sta vec ide i svi su mi rekli dobar dan, dobrodosli, niko nije nista nikad zapitkivao.. vise puta su me u rodjenom gradu legitimirali i zajebavali, nego u drugim drzavama i po nekim granicama.
jest, jednom su trcali autima za nama ko u filmovima, ono, reflektori, strojnice, nindze, a mi nismo toga uopce bili svjesni, a ja, jebiga, to su bila doba kad sam i inace nesto ostrije vozio :zubo: .. ali, zabuna, greska, desi se, sta sad, mislili su da smo u drustvu nekog kolumbijca, kriva obavijest, zajebalo ih.. sve je to za ljude.. :zubo: :D

ne znam, meni se zeludac od toga ne kvrci, sumnjiv valjda nikom bio nisam, nikad me nisu pretrazivali, svercao nista nikad nisam.. ok, osim ono, sportski, tek onako da se mogu pohvalit da sam umjesto litre viskija uspio cak dvije dovuc i jednom sasvim slucajno, nepaznjom, ali i tu imam svakakve anegdote, sve je to bilo zanimljivo, a bez ikakve nervoze. meni su te granice super. one gadne su u glavama.. :D
Kako mi je samo bilo svojedobno ugodno tražit vizu za Ameriku, pa proć sva ta ispitivanja u Zagrebu, pa zagledanje u putovnicu i prtljagu u New Yorku, ma ludilo jedno - imaš ti pravo, gdje god možeš ti granicu posadi, uvedi carine i vize i to mijenjaj što prije možeš (mislim granicu) da se raja ne navikne. :zubo:
Pero

Post 18 Mar 2014, 11:39

..a unda » wrote: jedan krim nije vrijedan ukrajini jednog rata. nikom krim nije vrijedan jednog rata. :kokice:
Pa da - nije joj vrijedan rata jel ga ne može dobit. Protiv Rusa. I pojeo vuk magare. A ti navijaj za Ruse. :zubo:
  • Information