Drzavni udar u demokrstskoj Ukrajni

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 16 Mar 2014, 21:45

Pero » wrote:Jel ono nekad davno bilo da će Ukrajinci vratiti Rusiji sve bojeve glave, a da će netko zauzvrat jamčiti sigurnost i teritorijalnu cjelovitost. Il sam ja štogod pobrkao? :zubo:
Je, samo sta su ti neki zaboravili na tu svoju obavezu. Toliko o toj licemjernoj eu-sad politici.

Pero

Post 16 Mar 2014, 21:48

miky0 » wrote:
Je, samo sta su ti neki zaboravili na tu svoju obavezu. Toliko o toj licemjernoj eu-sad politici.
Koliko mi se čini, jedan od jamaca je bila i sama Rusija. Za nju ti vrijede neki drugačiji kriteriji? Ili si ti rusofil? :zubo:
miky0
ST Leader

Post 16 Mar 2014, 21:58

Pero » wrote: Koliko mi se čini, jedan od jamaca je bila i sama Rusija. Za nju ti vrijede neki drugačiji kriteriji? Ili si ti rusofil? :zubo:
Pa ovdje jedina rusija cuva integritet, kako cjelovitosti krima, tako i stanovnistva :ne zna: ona jedina provodi volju naroda, i to obavlja vrlo uspjesno, za sad bez ispalhenog metka. Ameri jedino u ovoj situaciji moraju ucit od rusa kako se to radi :S
Pero

Post 16 Mar 2014, 22:04

Na Čečene su svojedobno ispalili i po koji metak.
A kad već tako s oduševljenjem pozdravljaš volju naroda što npr. sa stvarima u susjedstvu:
Formiranje HZHB i pripojenju Hrvatskoj?
Pripojenju Republike Srpske Srbiji.
Trgovinu između sjevera Kosova i Preševske doline?
Pripojenju Sandžaka onome što je ostalo od Bosne?
Ujedinjenju Kosova i Albanije?
Mislim da bi svaki od navedenih referenduma na određenom području uspio.
Bi li i onda čestitao? :)
karambol

Post 16 Mar 2014, 22:04

miky0 » wrote:
Pa ovdje jedina rusija cuva integritet, kako cjelovitosti krima, tako i stanovnistva :ne zna: ona jedina provodi volju naroda, i to obavlja vrlo uspjesno, za sad bez ispalhenog metka. Ameri jedino u ovoj situaciji moraju ucit od rusa kako se to radi :S
Miky, sorry, ali ne da su ti pobrkani lončići već mlatiš rajnglama... :zubo:
Tea Tree

Post 16 Mar 2014, 22:29

karambol » wrote:
:rofl:
miky0
ST Leader

Post 16 Mar 2014, 22:41

Pero » wrote:Na Čečene su svojedobno ispalili i po koji metak.
A kad već tako s oduševljenjem pozdravljaš volju naroda što npr. sa stvarima u susjedstvu:
I ne samo to, vec i pravo na samoopredjeljenje dalmatinaca, istrijana, dubrovcana, ma ko oce nek izvoli, kad vec juga nije valjala, mozda je vako bolje :cerek:
miky0
ST Leader

Post 16 Mar 2014, 22:42

karambol » wrote:
:ne zna:
Pero

Post 16 Mar 2014, 22:48

miky0 » wrote:
I ne samo to, vec i pravo na samoopredjeljenje dalmatinaca, istrijana, dubrovcana, ma ko oce nek izvoli, kad vec juga nije valjala, mozda je vako bolje :cerek:
Republika Peščenica - to je tvoj krajnji cilj. Otkrio si se. :zubo:
Tea Tree

Post 16 Mar 2014, 23:08

Dugave do Zemuna! :usama:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 17 Mar 2014, 00:08

Pero » wrote:Na Čečene su svojedobno ispalili i po koji metak.
..ovo pod jedan, nece ic lako. ovo pod dva, pa to i jest bila ideja.. :D

kad nekako sve pokusavam sagledat, nitko tu nije cist, ni rusija, ni eu amerika. u sadasnjoj konstelaciji nekih snaga i neke inercije ili kontinuiteta, krim ce bit ruski i to ce bit realnost. to je i do sada nekako bila realnost, de fakto.
a ostalo u ukrajini, ako rusija nesto i ne zauzme, tu ce bit drz, ne daj i to godinama, sve u svemu, najebala ukrajina kakvu je do danas znamo i to za dugo vremena, preko njenih ledja ce se i otvoreno motke lomit.

nikako mi nije drago ovo sto rusija radi, a s druge strane eu i amerika vrlo, vrlo podlo igraju.
osim toga ne vidim nikakvog razloga zasto ovaj referendum ne bi bio legitmni izraz volje krimcana.
ako rusija igra dvostruku igru, onda eu i amerika igraju peterostruku i neko im mora rec..dosta. to sto im to mora rec putin, jebiga, mozda spada u onu domenu da pazis sto zelis.. :zubo:

da je mene pitat, svaki slican referendum bilo gdje je za, jel, cestitat.. ako se tu ima uopce sta za cestitat. evo, u bosni su referendumi zabranjeni.. :zubo:
ako se oce kod nas zagreb otcijepit, neka. ili slavonija. ili istra. dalmacija, zasto ne? i onda podreferendum zadarski da oce bit dio zagreba, zasto ne? :zubo:
a ima tu i tih belgija, korzika, baskija, skotskih, dijelova italije.. jest da su sve u eu i da se na takav eu nacin hoce nekako to ublazit, amortizirat, pokazat cak mozda i besmislenim, ali molim.. referendum i odcjepljenje pa ce onda te nove drzave bit u eu. ne vidim nikakvog razloga da neko ima nesto protiv toga.

pitam se.. a zasto u bivsoj jugi, kad se vec dobro pocelo vidjet gdje to ide, nije tadasnja ez, medjunarodna zajednica, prisilila narode, narodonosti, raju, fukaru, bagru urbanu i seljacku da se na referendumu odluce kud ce di ko i kako?
tj, zar ces mi rec da su referendumi na krimu i u hrvatskoj onda, bas toliko razliciti? zasto jedan moze proc, a drugi ne?
tj, jel sigurno onaj na krimu nece proc na nacin da krim nece nikad bit priznat kao sastavni dio rusije ili mozda u nekoj drugoj formi?
..ili, bi li danas prosao neki referendum srba na podrucjima koja su se zvala srao krajina? bi li prosao prije 1990? zasto danas ne bi prosao? :kokice:
uostalom, nije ni ukrajina oduvijek bila ovakva. pitaj poljake malo. :kokice:

jedno samo znam, dakle, tu su igre vise razine, meni je tamo tih svih u ukrajini zao, izmedju cekica su i nakovnja, putin je lik kojeg je bolje ne srest u mracnoj ulici, ali isto tako osjecam da se dijelom povijest ponavlja, celofan je drugi i fjok je drugi, ali nema jebene sanse da iskazujem neku lojalnost po nacelu, sistemu, hijerarhiji.. eu-njemacka-hrvatska, a sve kao za neku pravdu, a protiv rusije i putina, pa da se ide novim valom domoljublja..ako si nisi protiv putina, ako si protiv njemacke, protiv si hrvatske.
onome kome je to u interesu, molim, nek navuce uniformu ili ode u blekvotere i nek se ide mlatit u ukrajinu i na crno more i nek ide tako stitit svoje, tj njemacke ili americke interese. :zubo:
..ili ruske. :zubo:
..samo nek idu, suzu necu pustit. :kokice:

cinjenica je da je udarom, bez izbora, smijenjen legalni predsjednik vlade ukrajine. cinjenica je da je velikim postotkom prosao referendum za pripajanje krima rusiji. eto. :kokice:
miky0
ST Leader

Post 17 Mar 2014, 00:32

Bravo Unda, to je TO :top:
Euklid
old school

Post 17 Mar 2014, 09:01

Pero wrote:Jel ono nekad davno bilo da će Ukrajinci vratiti Rusiji sve bojeve glave, a da će netko zauzvrat jamčiti sigurnost i teritorijalnu cjelovitost. Il sam ja štogod pobrkao? :zubo:
A zauzvrat ce ukrajinski Rusi imati sva prava ukljucujuci i pravo na ruski kao sluzbeni jezik.
A unda ga je neko preko noci ukinuo i probudio medvjeda...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 17 Mar 2014, 09:09

Dakle, Skoti imaju pravo na referendum sljedece godine, uskoro ce i Katalonci, Albanci na Kosovu su vec imali itd. itd.

Ali stanovnici Krima, eto, nemaju...

Zanimljivo :misli:
Pero

Post 17 Mar 2014, 18:29

Ma to ljudi, ajmo svi posvuda na referendume. :zubo:
Ako mi možemo imati referendum o braku, zašto ne bi autonomna oblast Krima imala referendum o pripojenju Rusiji? :D
To je kul, samo ustanoviš malo pravila igre, nekad igraš na sentiment, nekad na nuklearnu bojevu glavu i deri.
Nekad zaboraviš što si potpisao, nekad te je jebe Ustav ni pet procenata, glavno je da imaš moć. :D
I volju naroda iza sebe. :zubo:
Osnovat ćemo Republiku Peščenicu.
Euklid
old school

Post 17 Mar 2014, 19:05

Lijepo je to kad drugome zelis osporiti pravo koje si sam konzumirao.

A mi cak nismo imali nikakvu silu iza sebe niti bojeve glave...
Pero

Post 17 Mar 2014, 19:11

A kome ja to osporavam pravo koje sam ja konzumirao? :misli:
Euklid
old school

Post 17 Mar 2014, 19:45

Pa gradjanima Krima :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 17 Mar 2014, 19:50

Pero » wrote:Ma to ljudi, ajmo svi posvuda na referendume. :zubo:
Ako mi možemo imati referendum o braku, zašto ne bi autonomna oblast Krima imala referendum o pripojenju Rusiji? :D
To je kul, samo ustanoviš malo pravila igre, nekad igraš na sentiment, nekad na nuklearnu bojevu glavu i deri.
Nekad zaboraviš što si potpisao, nekad te je jebe Ustav ni pet procenata, glavno je da imaš moć. :D
I volju naroda iza sebe. :zubo:
Osnovat ćemo Republiku Peščenicu.
..a sta je tebe strah referenduma? :D mislim, sta te briga. nek zivi tko di oce.

ali, kakve veze ima referendum o braku s refererendumom o krimu? isti su zato jer je referendum? aj malo razmisli pa reci jel to isto? jel isto radit referendum o tome di ce ko zivit ili radit referendum o religiji, rasi.. seksu? :kokice:
volja krimcana se mora postovat. jebiga, mora. ako krim i pripadne opet ukrajini, bit ce to jako labavo pripadanje, jako labav suverenitet ukrajine na krimu.
pescenica? ako pescenicani tako odluce, podrzavam ih u namjeri. :D

evo sad, maloprije, htv, studio 4, tomislav jakic. nema jos na hateveovim stranicama, ali cim bude, pogledati. sjajan kratki pregled, analiza. trezveno, realno, odlican je jakic.

npr, na pitanje voditeljice jel se (sada ili nesto prije, nisam shvatio) otvorila neka pandorina kutija, jakoc kaze da se ona otvorila odavno, da se radi o rusenju nekih dogovora i pravila i da je pandorina kutija vec otvorena s ujedinjenjem nejmacke kad je rusija rekla da ce pristat na ujedinjenje njemacke kao se nato ne bude sirio na istok.
jasno, nije se sirio.. :zubo:
zatim, kaze da su rusi kao kontraprimjer naveli kosovo, grenadu, falklande.

a o ovim sankcijama koej uvode amerikanci i eu, koji su baj d vej po meni potpuno ucjenjivacki i histericni, jakic kaze da npr polovina njemacke autoindistrije izvozi u rusiju.. i sta ako rusi kazu.. njet uvoz iz germanije? :zubo:

podlo, podlo igraju, a rusiju pozivaju na fer plej. ustraju li s tom podlom igrom, ocekujem neke oscilacije, malo nervoznije. mogla bi eu pocet klecat koljenima.

gledam malo cijene.. nafta je tu negdje, neki popeglaniji trend je tu negdje, zlato je nakon strmopizdjivanja opet pocelo rast, a plin je na najvisoj cijeni u zadnjih pet godina, nakon strmopizdjivanja cijene plina prije sest godina za koji su i te kako zasluzni rusi. :kokice:

sto se mene tice, da imam love, uzeo bih par sto litara benzina i koju bocu plina. :zubo:
mislim, nece bit nista tragicno..barem ne u vecim zemljama, ali ovdje.. ne bih se cudio ako se frka sa ukrajinom nastavi, ako ovi nastave upirat put rusije, pa neka se jos sta poklopi, da benzin poskupi ovo ljeto na dva eura, a da sa plinom bude i frkica, osim sta ce poskupit. :D
Pero

Post 17 Mar 2014, 20:09

Euklid » wrote:Pa gradjanima Krima :ne zna:
Koliko znam građani Krima su građani autonomne oblasti Ukrajine. Koji su se odlučili pripojiti Rusiji. Na stranu sve prije - al koliko se sjećam Hrvatska nije bila autonomna oblast. I imali smo referendum o tome da li ćemo biti u Jugoslaviji konfederacija ili federacija. Ako me pamćenje služi. Možda je jedino slično Kosovo koje nije izašlo na referendum da se priključi Albaniji. Zasad. :zubo: Ili ti uspoređuješ referendum za priključenje EU krimskom referendumu?
Pero

Post 17 Mar 2014, 20:13

..a unda » wrote: ..a sta je tebe strah referenduma? :D mislim, sta te briga. nek zivi tko di oce.

ali, kakve veze ima referendum o braku s refererendumom o krimu? isti su zato jer je referendum? aj malo razmisli pa reci jel to isto? jel isto radit referendum o tome di ce ko zivit ili radit referendum o religiji, rasi.. seksu? :kokice:
volja krimcana se mora postovat. jebiga, mora. ako krim i pripadne opet ukrajini, bit ce to jako labavo pripadanje, jako labav suverenitet ukrajine na krimu.
pescenica? ako pescenicani tako odluce, podrzavam ih u namjeri. :D

evo sad, maloprije, htv, studio 4, tomislav jakic. nema jos na hateveovim stranicama, ali cim bude, pogledati. sjajan kratki pregled, analiza. trezveno, realno, odlican je jakic.

npr, na pitanje voditeljice jel se (sada ili nesto prije, nisam shvatio) otvorila neka pandorina kutija, jakoc kaze da se ona otvorila odavno, da se radi o rusenju nekih dogovora i pravila i da je pandorina kutija vec otvorena s ujedinjenjem nejmacke kad je rusija rekla da ce pristat na ujedinjenje njemacke kao se nato ne bude sirio na istok.
jasno, nije se sirio.. :zubo:
zatim, kaze da su rusi kao kontraprimjer naveli kosovo, grenadu, falklande.

a o ovim sankcijama koej uvode amerikanci i eu, koji su baj d vej po meni potpuno ucjenjivacki i histericni, jakic kaze da npr polovina njemacke autoindistrije izvozi u rusiju.. i sta ako rusi kazu.. njet uvoz iz germanije? :zubo:

podlo, podlo igraju, a rusiju pozivaju na fer plej. ustraju li s tom podlom igrom, ocekujem neke oscilacije, malo nervoznije. mogla bi eu pocet klecat koljenima.

gledam malo cijene.. nafta je tu negdje, neki popeglaniji trend je tu negdje, zlato je nakon strmopizdjivanja opet pocelo rast, a plin je na najvisoj cijeni u zadnjih pet godina, nakon strmopizdjivanja cijene plina prije sest godina za koji su i te kako zasluzni rusi. :kokice:

sto se mene tice, da imam love, uzeo bih par sto litara benzina i koju bocu plina. :zubo:
mislim, nece bit nista tragicno..barem ne u vecim zemljama, ali ovdje.. ne bih se cudio ako se frka sa ukrajinom nastavi, ako ovi nastave upirat put rusije, pa neka se jos sta poklopi, da benzin poskupi ovo ljeto na dva eura, a da sa plinom bude i frkica, osim sta ce poskupit. :D
Ja samo ne dijelim mikijevo oduševljenje rezultatima referenduma, ne sviđa mi se tajming niti pokazivanje mišića. U ovom slučaju Rusije nad Ukrajinom. Zato što to Rusima nije prvi put, a očito nije ni zadnji. Čime ne mislim da su Ameri bezgrešni.
..a unda
Undaminator

Post 17 Mar 2014, 20:36

Pero » wrote: Ja samo ne dijelim mikijevo oduševljenje rezultatima referenduma, ne sviđa mi se tajming niti pokazivanje mišića. U ovom slučaju Rusije nad Ukrajinom. Zato što to Rusima nije prvi put, a očito nije ni zadnji. Čime ne mislim da su Ameri bezgrešni.
..pa necemo sad amerikance uzdizat u nebesa govoreci da nisu bezgresni. :zubo:

cuj, amerika je na granicama rusije, nato je na granicama rusije, nije rusija na granicama amerike.
rusiji nije ovo prvi put, ali amerika je takva stalno.
dakle, nitko tu nije neki gud gaj, ali rusija se brani, meni je to ocito. a prikazivanje jadne ukrajine na koju se okomila agresivna rusija svojim misicima, malo je pateticno politcko gledanje.

kaze jos jakic da danas veliki ne vode otvorene ratove, nego preko ledja malih. ako je tako, nije onda ovdje rusija glavni krivac. nije nikako cak bih rekao.

i jos je rekao, navodio rijeci jednog njemackog politicara koji je rekao da ce doc vrijeme kad ce rusi prema zapadu postavit ogledalo.. :zubo:

ovo su zakuhali amerikanci i nijemci i sitiji.. barem kapital koji se vrti oko tih interesnih sfera, a koji je sad u nekoj kao krizi, prostora mu fali, lebensrauma :zubo: , treba se oporavit posto poto, a moze se oporavit samo ako je frka.. :D

dakle, ti ne priznajes referendum krimcana.. nije to legalno, ali udar na demokrastki izabranog janukovica i blekvoteriranje po ukrajini, to je ono.. legalno, nego kako, ko jebe ruse, treba na njih zestoko.. a i ko jebe demokraciju i volju naroda ako ti nije u interesu.. :D
miky0
ST Leader

Post 17 Mar 2014, 20:46

Pero » wrote: Ja samo ne dijelim mikijevo oduševljenje rezultatima referenduma, ne sviđa mi se tajming niti pokazivanje mišića. U ovom slučaju Rusije nad Ukrajinom. Zato što to Rusima nije prvi put, a očito nije ni zadnji. Čime ne mislim da su Ameri bezgrešni.
Tebi se ne svidja sto je jedan narod demokratskim putem izabrao svoju volju? Sto si ti? Tiranin? :bicedobro:
Euklid
old school

Post 17 Mar 2014, 21:12

Pero wrote: Koliko znam građani Krima su građani autonomne oblasti Ukrajine. Koji su se odlučili pripojiti Rusiji. Na stranu sve prije - al koliko se sjećam Hrvatska nije bila autonomna oblast. I imali smo referendum o tome da li ćemo biti u Jugoslaviji konfederacija ili federacija. Ako me pamćenje služi. Možda je jedino slično Kosovo koje nije izašlo na referendum da se priključi Albaniji. Zasad. :zubo: Ili ti uspoređuješ referendum za priključenje EU krimskom referendumu?
Aha, znaci ako je neko dio neke drzave onda se nema pravo referendumom izdvojiti iz te drzave.

Osim ako nema status socijalisticke republike. Onda ima...

karambol

Post 17 Mar 2014, 21:50

Euklid » wrote:
Aha, znaci ako je neko dio neke drzave onda se nema pravo referendumom izdvojiti iz te drzave.

Osim ako nema status socijalisticke republike. Onda ima...

Krivo. Možeš se izdvojiti, ako...to odgovara još nekome
- ako imaš sreće s političkim trenutkom
- ako si ufurguz
- ako tako odgovara amerima
- ako tako odgovara rusima
- ako tako odgovara britancima pa su nagovorili amere da to podboltaju
- ako to plate kinezi
- ako je u skladu sa svjetskom borbom protiv terorizma
- ako je sukladno olimpijskom duhu
- ako tako postavi Ante Kostelić Gips
- ako je Severina najveća zvijezda u zemlji