..a unda » wrote:
..e, da, nalogodavac. ako ne nalogodavac, onda barem jatak. ustvari, tesko je rec ko je kome tu bio jatak. sve bi to moglo rasirit odgovornost na malo sire podrucje i na neke druge razine.
stalno govorim da bih sanaderu oprotio puno toga ili sve, samo da progovori. ali, ne moze, ne smije..
prvo, ne smije zbog sebe jer bi se time dodatno inkriminirao i onda bi se stvorilo jos toga za oprastat mu, pa se mogu upitat i.. dokle?
drugo, nekako mi sve ovo izgleda kao neki kompromis, za kojeg je i sanader svjestan da u ovim okolnostima i situaciji i njemu nekako odgovora, tj sad mu nije lako, ali moglo bi bit i gore.
uostalom, uvjeren sam da nece odlezat citavu kaznu (kao i sto, koliko do sada razumijem i pratim, tesko vidim sto mu je to dokazano, a i kako) i zato sam i pitao kad ce presude bit konacne i kad ce se stat sa sudjenima sanaderu, jer nakon sto taj ciklus (usudjem se rec i ceremonija) zavrsi, nekako sam uvjeren da ce nakon godinu dana, mozda nesto duze, bit pomilovan.
a sto se tice i tog nalogodavca ili partnera u radji, sto li je, tu sam nekako najvice razocaran dosadasnjim tokom ovog doziranog sudjenja gdje sve mora pocet i zavrsit sa sanaderom.
cak mi nekako i izgleda da sanader mora otkupiti i sve nase grijehe, tj sanader bez nas, bez nase pomoci ne bi mogao uopce doc do mogucnosti da se ponasa kako se ponasao, ne bi mogao uopce doc u priliku da pjeva.. gdje ti stade, ja produzih.
jednostavno, koliko god ja smatrao da je on za nesto kriv, odgovoran, toliko mi jos uvijek puno vise smeta da se sve, ali sve svaljuje na njegova ledja. to ne moze bit dobro. ne smije bit dobro.