Gradjani podizu tuzbu protiv politicara RH?

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 18 Jan 2014, 00:20

Posto je krajnje vrijeme da ovaj narod uzme pravdu u svoje ruke, upucujem pitanje pravnicima (s ovog foruma, ako ih ima), jeli moguce podignit tuzbu protiv politicara koji su obnasali vitalne funkcije u ovoj drzavi od njenog priznanja, pa sve do danas?

Vitalne funkcije

- Predsjednici RH
- Premijeri Vlada
- Presjednici Sabora
- Ministri financija
- Ministri gospodarstva
- Ministri pravosudja
- Ministri unutarnjh poslova
- Ministri vanjskih poslova

Dakle, pokrene se nekakva udruga (kao npr. Franak) i podigne tuzbu protiv spomenutih zbog nesavjesnog i loseg upravljanja drzavom, a na stetu svih gradjana RH.

Ideja mi je pala danas, kad sam cuo na tv o sudjenju u slucaju bankomat, u kojoj je sutkinja citajuci optuzbu izrekla ovo:

"... stoji da je nesavjesnim poslovanjem napravljena velika šteta Hrvatskoj poštanskoj banci..."

Aj da vas cujem :D

Tea Tree

Post 18 Jan 2014, 00:45

miki
:rofl:
Jesi li ti pričao da si imao nekih problema na onom tamo forumu? Je li to možda zbog ovakvih tema i ideja? :zubo:
Šta su ti stavljali na teret?
miky0
ST Leader

Post 18 Jan 2014, 00:47

Aha, a sta cu, kad sam nepopravljiv :facepalm: :durica:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 18 Jan 2014, 01:09

Kakve tužbe, kakvi bakrači :misli:

Streljački vod bi im blaga kazna bila za ono što su učinili...
'if you fall, i'll be there' (floor)
miky0
ST Leader

Post 18 Jan 2014, 01:10

Dobro, u potunosti se slazem, ali ajmo ic korak po korak.
miky0
ST Leader

Post 02 Feb 2014, 13:55

Steta sto ova tema nema vece zanimanje, jer da ima, vjerujem da bi se u ovoj drzavi pocele stavljat na svoje mjesto.
Tea Tree

Post 04 Feb 2014, 00:52

Ima, kako nema?

Evo i sisa.

Image
miky0
ST Leader

Post 04 Feb 2014, 08:09

:rofl:

Sad ocekujem rasplamsavanje teme :cerek:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 04 Feb 2014, 10:06

:plamen:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Ne bastard kao Tarr
Location: Terra Menelausa Catiline Scarve-Scaevole koji je potukao Catargu Aulusa

Post 14 Mar 2014, 18:31

Strassbourg nije daleko..
Čuvaj se senjske ruke
miky0
ST Leader

Post 14 Mar 2014, 18:50

Ne bastard kao Tarr » wrote:Strassbourg nije daleko..
Jebes drzavu di strasbur uvodi pravdu :mudri:
Ne bastard kao Tarr
Location: Terra Menelausa Catiline Scarve-Scaevole koji je potukao Catargu Aulusa

Post 14 Mar 2014, 18:58

miky0 » wrote:
Jebes drzavu di strasbur uvodi pravdu :mudri:
Ha,jebeš da..Ali tako je dok ne stasa neka druga generacija...
Čuvaj se senjske ruke
miky0
ST Leader

Post 15 Mar 2014, 07:46

Ne bastard kao Tarr » wrote: Ha,jebeš da..Ali tako je dok ne stasa neka druga generacija...
Bez revolucije nema stasanja :amen:
Bara huda

Post 15 Mar 2014, 10:26

miky0 » wrote:Steta sto ova tema nema vece zanimanje, jer da ima, vjerujem da bi se u ovoj drzavi pocele stavljat na svoje mjesto.
Evo si opet bio ispred vremena. :D

Doslo na tvoje, bar djelomico, hadeze je i sluzbeno postao kradese, nepravomocno doduse, ali ipak se nesto trza u mocvari.

Sta ti kazes na tu kolektivnu odgovornost, je to dobra ili losa stvar? :ne zna:
Svi krivi i nitko pojedinacno. :ne zna:
miky0
ST Leader

Post 15 Mar 2014, 11:21

Bara huda » wrote: Evo si opet bio ispred vremena. :D
Kao i uvjek :rofl:
Bara huda » wrote:
Doslo na tvoje, bar djelomico, hadeze je i sluzbeno postao kradese, nepravomocno doduse, ali ipak se nesto trza u mocvari.
Bar nesto, samo cekam kad ce se uhvatit u kostac i drugo krilo zlocinancke organizacije :cerek:
Bara huda » wrote:
Sta ti kazes na tu kolektivnu odgovornost, je to dobra ili losa stvar? :ne zna:
Svi krivi i nitko pojedinacno. :ne zna:
Nisam potpuno zadovoljan, jer je kolektivizacijom marginalizirana individualizacija :durica: Dakle, kolektivno otkrivit organizaciju, zabranit javno djelovanje, a pojedince koji cine tu kolektivu osudit i oduzet nelegalnu imovinu.

Ali da, da je i ovo puno za ovu bananu od drzave, jeste :cerek:
Ne bastard kao Tarr

Post 15 Mar 2014, 16:10

miky0 » wrote:
Bez revolucije nema stasanja :amen:
Ljudi se boje revolucije..Svi su proračunati.Oklijevaju..Nemaju strasti.Ne znam što im je..Uvukli su u sebe,pitanje je do kada..
Čuvaj se senjske ruke
Pero

Post 16 Mar 2014, 09:16

miky0 » wrote: - Ministri vanjskih poslova
Aj da vas cujem :D
Što su ti ministri vanjskih poslova krivi? Mislim, Pusićka je kokoš, Jandroković je poltron, Vraniczany je bio fini nekorisni gospodin :zubo: . Al gdje baš njih nađe?
miky0
ST Leader

Post 16 Mar 2014, 09:40

Pero » wrote:
Što su ti ministri vanjskih poslova krivi? Mislim, Pusićka je kokoš, Jandroković je poltron, Vraniczany je bio fini nekorisni gospodin :zubo: . Al gdje baš njih nađe?
Radili su u sluzbi stranog/krupnog kapitala, tako da su prodavali nacionalne interese putujuci svijetom :bicedobro:
Pero

Post 16 Mar 2014, 09:47

miky0 » wrote:
Radili su u sluzbi stranog/krupnog kapitala, tako da su prodavali nacionalne interese putujuci svijetom :bicedobro:
Kaj bi ih ti optužio za to što su putovali svijetom. Zbog dnevnica? :zubo:
I koji su to nacionalni interes prodali? :)
A ministri npr. poljoprivrede ti nisu bitni, samo da se sjetim zadnja dva.
Znaš li ti pošto se mlijeko otkupljuje, a pošto ga kupuješ u dućanu? :D
miky0
ST Leader

Post 16 Mar 2014, 09:54

Pero » wrote: Kaj bi ih ti optužio za to što su putovali svijetom. Zbog dnevnica? :zubo:
I koji su to nacionalni interes prodali? :)
A ministri npr. poljoprivrede ti nisu bitni, samo da se sjetim zadnja dva.
Znaš li ti pošto se mlijeko otkupljuje, a pošto ga kupuješ u dućanu? :D
Pa jesu li ministri vanjskih poslova potpisali niz ugovora s predstavnicima xy zemalja o raznoraznoj poslovnoj suradnji? Jesu. Jesu li te poslovne suradnje uglavnom isle u nasu stetu? Jesu.

A sta se tice ministara poljoprivrede, priznajem da sam ih zaboravio uvrstit, tako da ovom prigodom i doticnu bandu uvrstavam u popis:

Ministri poljoprivrede

:cerek:
Pero

Post 16 Mar 2014, 10:09

Pa ne znam kaj je baš išlo na našu štetu?
Pristupanje Hrvatske u EU kao arhidokaz štetnosti ministara vanjskih poslova? :D
Meni je sad lakše.
Firma u kojoj radim nužno kao završni proizvod upotrebljava puno komponenti koje se proizvode u EU.
Prije smo morali izvoditi svakojake akrobacije radi rokova isporuke (carine), cijene (isto carine u rano doba prije pristupnih pregovora) i famoznih papira - npr. čuvenog EUR-1.
Sad je sve to nestalo ko rukom odnešeno.
Da se razumijemo, ja sam glasao na referendumu za priključenje EU. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 16 Mar 2014, 11:00

Pero » wrote:Pa ne znam kaj je baš išlo na našu štetu?
Pose, pose :facepalm: , pa vajda je ocito da sve sta smo potpisali sa zemljama, a prvenstveno sa zapadnim zemljama od banalnih primjera pa od strateskih interesa je sasvim jasno za ciji interes i jest to i to potpisano :giggle:
Pero » wrote:
Pristupanje Hrvatske u EU kao arhidokaz štetnosti ministara vanjskih poslova? :D
I ne samo to, gori sam objasnio na sto mislim.
Pero » wrote:
Meni je sad lakše.
Firma u kojoj radim nužno kao završni proizvod upotrebljava puno komponenti koje se proizvode u EU.
Prije smo morali izvoditi svakojake akrobacije radi rokova isporuke (carine), cijene (isto carine u rano doba prije pristupnih pregovora) i famoznih papira - npr. čuvenog EUR-1.
Sad je sve to nestalo ko rukom odnešeno.
Ne kazem da nema korisnih stvari, ali dokle smo mi uplatitelj u proracun EU, a ne korisnik iste sa svrhom zarade, primjer tvoje firme za nas je apsolutno neprihvatljiv. I nebitan.
Pero » wrote:
Da se razumijemo, ja sam glasao na referendumu za priključenje EU. :zubo:
Ja sam glasao protiv jer sam upravo tvrdio da cemo vise izdvajat za clanarinu nego sto cemo imat korist. Ne kazem da se jednog dana to nece promjenit, ali opet kad se to promjeni, ne vidim da ce od toga korist imat hrvati. Vec neki drugi narodi koji ce zivit u ovoj EU pokrajni.
karambol

Post 16 Mar 2014, 12:31

Ajoooj Miky, kak ti njima dižeš vrijednost...Ono što su ministri vanjskih poslova potpisivali bili su, uglavnom, ugovori koji su preuzeti od bivše SFRJ u kojima je izbrisan jedan subjekt, a upisan drugi. I još nisu uspjeli sve verificirati, a trebalo je samo prepisivati. Valjda gospoda veleposlanici nisu uspjeli sve pripremiti od silnog posla na leđima... :zubo:
To što naši vrli političarčići poput pospanog i limitiranog Grčića ili prije njega garnituru sa žderačem mamuta Šukerom i fuflavim Popijačem ne znači da je lova iz EU fondova nekaj loše. Uz ovakav narod i vodstvo najbolje što nam se moglo dogoditi je ulaz u EU.
E, Pero, mislim da deda Vraniczany nije nikada bio MVP iako je bio gospon veleposlanik.
karambol

Post 16 Mar 2014, 13:20

miky0 » wrote:
Pose, pose :facepalm:

Ne kazem da nema korisnih stvari, ali dokle smo mi uplatitelj u proracun EU, a ne korisnik iste sa svrhom zarade, primjer tvoje firme za nas je apsolutno neprihvatljiv. I nebitan.
Ja mislim kako je takve primjere potrebno navoditi i pokazati ih. Kao što je potrebno pokazati na firme koje uspješno posluju u okruženju u kakvom se nalaze. Iako, znam, to uopće nije zanimljivo, zapravo je dosadno...nema se po čemu pljucati i srati uz kavu i pljugu. Možda kad bi se iza toga krio kakav skandalić sa ženom ili preseravanje s nekim statusnim gadgetima...
Ali jebiga, lijepo je lesarovski sraćkati iz prikrajka i biti uvijek u pravu. Pobere se aplauz i tapšanje...
I da, mislim kako je ulazak u biznis rizik. Grdi i prilično okrutan. Moraš biti spretan, pametan i imati sreće. I definitivno znati da država nije mama ni tata već okvir koji se postavlja kao nužno zlo, ako je trapava i zbrkanih propisa i još ima nesposobnu birokraciju.
Eu sad nudi nekoliko izlaznih mogućnosti za izbor onima koji imaju ideju, hrabrost, sreću i želju da sami pokušaju nešto učiniti. Zato, Pero, pohvali se kad god možeš s uspjehom u poslovanju.
miky0
ST Leader

Post 16 Mar 2014, 14:48

karambol » wrote:Ajoooj Miky, kak ti njima dižeš vrijednost...Ono što su ministri vanjskih poslova potpisivali bili su, uglavnom, ugovori koji su preuzeti od bivše SFRJ u kojima je izbrisan jedan subjekt, a upisan drugi. I još nisu uspjeli sve verificirati, a trebalo je samo prepisivati. Valjda gospoda veleposlanici nisu uspjeli sve pripremiti od silnog posla na leđima... :zubo:
To što naši vrli političarčići poput pospanog i limitiranog Grčića ili prije njega garnituru sa žderačem mamuta Šukerom i fuflavim Popijačem ne znači da je lova iz EU fondova nekaj loše. Uz ovakav narod i vodstvo najbolje što nam se moglo dogoditi je ulaz u EU.
E, Pero, mislim da deda Vraniczany nije nikada bio MVP iako je bio gospon veleposlanik.
Ne kako mi ni malo ne zvuci uvjerljivo ovo sta govoris o bivsoj drzavi i tim nekim obavezama.

Ono za sto smatram odgovorne ministre vanjskih poslova jesu lobiranja u interesu uvoznog lobija na ustrb izvoznog lobija.
  • Information