Sociokapitalistička prepucavanja
-
visekratni klon
Feudalizam, upravo.
Zapravo se sve zasniva na tome da bi mi očito trebali željeti dobro bližnjima svojima koji su bogati ili geniji koji će patentirati neki izum, ajd jel bit ću dobra pa izuzeti grabežljivce, a sebe srozati na ništa i znati da nikad nećemo imati što oni imaju, ali se u ime nekakve tobožnje tuđe slobode zalagati za njihova prava i pritom žmiriti na to što se zalažući za takav sistem zapravo zalažemo za obespravljivanje mnogih.
I za siromaštvo.
Socijalizam nije značio siromaštvo, to je lako provjerljiva činjenica.
U kapitalizmu je najviše sirotinje, opet lako provjerljiva činjenica.
Judolino pravo zbori, nepotrebno.
Već sam jednom pitala, ali opet ću. Karl, što ti imaš konkretno od kapitalizma, ti kao Karl, ne tvoj frend?
Zapravo se sve zasniva na tome da bi mi očito trebali željeti dobro bližnjima svojima koji su bogati ili geniji koji će patentirati neki izum, ajd jel bit ću dobra pa izuzeti grabežljivce, a sebe srozati na ništa i znati da nikad nećemo imati što oni imaju, ali se u ime nekakve tobožnje tuđe slobode zalagati za njihova prava i pritom žmiriti na to što se zalažući za takav sistem zapravo zalažemo za obespravljivanje mnogih.
I za siromaštvo.
Socijalizam nije značio siromaštvo, to je lako provjerljiva činjenica.
U kapitalizmu je najviše sirotinje, opet lako provjerljiva činjenica.
Judolino pravo zbori, nepotrebno.
Već sam jednom pitala, ali opet ću. Karl, što ti imaš konkretno od kapitalizma, ti kao Karl, ne tvoj frend?
Ja sam Sjarel tim.
Govori objektivno, a vi ste teoretičari i pjesnici. Dakle, kako ide zakon prirode? Onaj jači i pametniji jede manjeg i glupljeg, ne?
Socijalizam/komunizam se trudio, ali gdje je danas? Utvara u S. Koreji? Kina...haujesnou...
...A da...Socijalistička Republika Vijetnam...
Jednostavno, da je bio ičemu - preživio bi. Svuda. Pa i u najvećoj Rusiji....ali nije.
Činjenica da je ovo što vlada svijetom kapitalizam. Vaki ili naki, može ga se titulirati regionalno ili kontinentalno ili već po izboru.
I umjesto jadikovki i snatrenja o tome da će se ljidska ćud promijeniti i da će doći najpravednije društvo ikada držim stranu Sjarelovim upisima jer pokušava iz dobivenog analizom izvući najbolje
Nema jednostavno. Nema besplatno. Ima modela i načina kako poboljšati društvo, ali treba na tome raditi. Duuugo. A to nismo navikli jer....
I dajte me najte...kakva faking uništena proizvodnja? Čega...
Govori objektivno, a vi ste teoretičari i pjesnici. Dakle, kako ide zakon prirode? Onaj jači i pametniji jede manjeg i glupljeg, ne?
Socijalizam/komunizam se trudio, ali gdje je danas? Utvara u S. Koreji? Kina...haujesnou...
Jednostavno, da je bio ičemu - preživio bi. Svuda. Pa i u najvećoj Rusiji....ali nije.
Činjenica da je ovo što vlada svijetom kapitalizam. Vaki ili naki, može ga se titulirati regionalno ili kontinentalno ili već po izboru.
I umjesto jadikovki i snatrenja o tome da će se ljidska ćud promijeniti i da će doći najpravednije društvo ikada držim stranu Sjarelovim upisima jer pokušava iz dobivenog analizom izvući najbolje
Nema jednostavno. Nema besplatno. Ima modela i načina kako poboljšati društvo, ali treba na tome raditi. Duuugo. A to nismo navikli jer....
-
visekratni klon
Nije li civilizacija ispred evolucije? Trebala bi biti. A ne da se potpomaže žderanje slabijih.
Sam koncept je oduran.
A taj argument "da je valjao, preživio bi" je toliko otrcan da ti mogu samo reći- Kažu da socijalizam nije valjao jer je propao jednom. Kapitalizam je propao puno puta pa se i dalje ustraje na lošem rješenju.
Sam koncept je oduran.
A taj argument "da je valjao, preživio bi" je toliko otrcan da ti mogu samo reći- Kažu da socijalizam nije valjao jer je propao jednom. Kapitalizam je propao puno puta pa se i dalje ustraje na lošem rješenju.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Sjarel » wrote: Ma jasno il' si s njim ili s nama.Postoji u svijetu nekoliko glavnih modela. Svi socijalistički proizvode osiromašenje i represiju. Kapitalizam gotovo uvijek donosi slobode. Osobne, grupne itd. tako da ono... Kapitalizam ne znači anarhiju nekakvih povampirenih bogataša...
Joj daj kakva nakarada. U kapitalizmu ima pravice više nego u bilo kojem drugom sustavu kroz povijest. Kretanje kroz klase je činjenično najlakše u SADu itd. itd.
Uh, čeka zeku puno posla tu, vidim ja...
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Euklid
- old school
Niti jedan novi društveni sistem nije srušio stari u prvom pokušaju...karambol » wrote:Ja sam Sjarel tim.
Socijalizam/komunizam se trudio, ali gdje je danas? Utvara u S. Koreji? Kina...haujesnou......A da...Socijalistička Republika Vijetnam...
![]()
Nema jednostavno. Nema besplatno. Ima modela i načina kako poboljšati društvo, ali treba na tome raditi. Duuugo. A to nismo navikli jer....![]()
Pa koji se kurac ameri boje ruskog utjecaja na ukrajnu, kad je ionako kapitalistickikarambol » wrote:Ja sam Sjarel tim.
Socijalizam/komunizam se trudio, ali gdje je danas? Utvara u S. Koreji? Kina...haujesnou......A da...Socijalistička Republika Vijetnam...
![]()
Nema jednostavno. Nema besplatno. Ima modela i načina kako poboljšati društvo, ali treba na tome raditi. Duuugo. A to nismo navikli jer....![]()
Meni, osim ovoga osnovnog nije ni malo stalo do predmeta niti imanju istih.judolino » wrote: Ma joj, braco, kapitalizam ne donosi nikakvu slobodu, samo kaj je to teško objasniti ljudima koji misle da je bogatstvo u imanju predmeta.
Ja se 100% slažem s tobom da je to NEPOTREBNO, ali ako je nekome potrebno i sposoban je omogućiti si, zašto da ja određujem jel' nekome za četiri člana obitelji dovoljno 80, 135 ili 220 kvadrata, dva auta ili jedan. Putovanje u Kinu ili u Crikvenicu... uopće nije stvar u stvarima oni su samo manifestacija toga da čovjek može raditi što ga je volja. Otići igrati u Real s 22 godine ne čekati 28 itd. itd. Zašto tjerati na prosječnost ljude koji mogu više.Problem s tobom je što braniš pravo na NEPOTREBNO. Ti misliš da je problem u društvu kao brani tebi ili meni da imamo četrnaest kupaonica u kući s osamdeset spavaćih soba. Ja mislim da je problem u nama, jer nismo shvatili da nećemo nikad ni u ući u sve te silne sobe.
Rekoh meni van ovog osnovnog tako svejedno za imetak. Ja ću, valjda, biti radnik i u kapitalizmu, socijalizmu, feudalizmu i od svih tih ću dobivati neku plaću i to je to. Zašto moja situacija, afiniteti, sposobnosti moraju spriječavati nekoga da se ostvari na neki drugi način ja ne znam.Pa što si ti, koji kurac? Ono što imaš? Ili si ljudsko biće, jedinstveno u svemiru, koje će ionako prdnut u čabar ko i svi drugi, bez obzira na imetak?
Ne treba.Zar treba protraćiti taj jedinstveni i neponovljivi dar života (ovo govorim kao ateist) tako da slijediš vlastitu pohlepnu, bonvivansku guzicu, umjesto da se aktivno družiš s drugim primatima željnim ljubavi, pažnje, dodira i zajebancije, a koji su pritom suprotnog spola (ovo govorim kao heteroseksualac)?
Meni je to pitanje kao da pitaš što ateist ima od religijskih sloboda ili heteroseksualac od homoseksualnih ili crnac toga da je slobodan.visekratni klon » wrote: Već sam jednom pitala, ali opet ću. Karl, što ti imaš konkretno od kapitalizma, ti kao Karl, ne tvoj frend?
visekratni klon » wrote:Nije li civilizacija ispred evolucije? Trebala bi biti. A ne da se potpomaže žderanje slabijih.
Sam koncept je oduran.
Naravno. Očito nije imao model refinanciranja. Otrcano ti je jer ti se dopada, ali činjenica je to što kažem.
Otrcano može biti i ovo "civilizacija ispred evolucije", ali je i to istinito kao jedna karikatura u svijetu.
Da je civilizacija ispred pobrinuli bi se za siromašne i gladne. No, to ipak nije tako. Evolucija u kojoj veći i jači izrabljuje i jede je na djelu, zar ne?
To je princip po kojem fercera planeta.
Sjarel mi se sviđa jer ne bludi već pokušava izanalizirati realnost i trudi se oblikovati je.
Toliko.
-
visekratni klon
Meni to nije ista vrsta slobode, naprosto.
Prava crnaca i homoseksualaca ne ugrožavaju nikog, ova vrsta slobode traži sistem koji po difoltu ugrožava neke ljude.
Prava crnaca i homoseksualaca ne ugrožavaju nikog, ova vrsta slobode traži sistem koji po difoltu ugrožava neke ljude.
-
visekratni klon
Da su ljudi s toliko cinizma gledali na svijet, ne bi bilo mnogih ljudskih prava. Nego bi sve bilo po principu "tko je jači, taj tlači", a nije baš tako.karambol » wrote:
Naravno. Očito nije imao model refinanciranja. Otrcano ti je jer ti se dopada, ali činjenica je to što kažem.
Otrcano može biti i ovo "civilizacija ispred evolucije", ali je i to istinito kao jedna karikatura u svijetu.
Da je civilizacija ispred pobrinuli bi se za siromašne i gladne. No, to ipak nije tako. Evolucija u kojoj veći i jači izrabljuje i jede je na djelu, zar ne?
To je princip po kojem fercera planeta.
Sjarel mi se sviđa jer ne bludi već pokušava izanalizirati realnost i trudi se oblikovati je.
Toliko.
Ne mogu se nikako složiti da je jedina realnost koju možemo živjeti ona gdje svi živimo po kapitalističkoj špranci eksploatacije i kreacije siromaštva.
To što ti nešto kažeš ne znači da je to time činjenica.
Činjenica je i da smo daleko bolje živjeli u socijalizmu kao narod, ne kao grabežljivi pojedinac ili sposoban pojedinac pa se svejedno to nastoji iz ovih ili onih razloga nipodaštavati.
Ipak, drago mi je što barem, za razliku od Sjarela, priznaješ što je u osnovi kapitalizam, samo što to opravdavaš da to mora biti.
Pa to je kapitalizam, ne? Borba, utjecaj, moć i lova. Ne kužim kaj tebi nije jasno?miky0 » wrote:
Pa koji se kurac ameri boje ruskog utjecaja na ukrajnu, kad je ionako kapitalistickidobro, mozda ne bas u konturama zlocinackog MMFa, ali sta je tu je
![]()
Pa nije kapitalizam bratstvo i jedinstvo po planeti već ring u kojem se krv prolijeva.
Bog Novac vlada.
-
visekratni klon
Jeste. Samo kako se onda slažeš sa Sjarelom koji veli da je to sistem slobode i pravice?karambol » wrote:
Pa to je kapitalizam, ne? Borba, utjecaj, moć i lova. Ne kužim kaj tebi nije jasno?
Pa nije kapitalizam bratstvo i jedinstvo po planeti već ring u kojem se krv prolijeva.
Bog Novac vlada.
Jednostavno, nije mi jasno zasto amerima smeta ruski utjecaj na ukrajince. Zasto? Pitanje je uistinu jednostavno.karambol » wrote:
Pa to je kapitalizam, ne? Borba, utjecaj, moć i lova. Ne kužim kaj tebi nije jasno?
Bog Novac vlada.
- Euklid
- old school
Pa gle, ako svijetom dominiraju kapitalistički sistemi jer je koncept socijalizma/komunizma propao,
a 90% čovječanstva živi u siromaštvu, unda s tim kapitalizmom nešto opako ne valja.
I pitanje je dana kad će drug Marx ponovo pokucati na vrata, tj. glave...
visekratni klon » wrote:
Da su ljudi s toliko cinizma gledali na svijet, ne bi bilo mnogih ljudskih prava. Nego bi sve bilo po principu "tko je jači, taj tlači", a nije baš tako.
Ne mogu se nikako složiti da je jedina realnost koju možemo živjeti ona gdje svi živimo po kapitalističkoj špranci eksploatacije i kreacije siromaštva.
To što ti nešto kažeš ne znači da je to time činjenica.
Činjenica je i da smo daleko bolje živjeli u socijalizmu kao narod, ne kao grabežljivi pojedinac ili sposoban pojedinac pa se svejedno to nastoji iz ovih ili onih razloga nipodaštavati.
Ipak, drago mi je što barem, za razliku od Sjarela, priznaješ što je u osnovi kapitalizam, samo što to opravdavaš da to mora biti.
To da bolje živjelo nekad je otprilike kao kad mi kažu kako su se nekada radili bolji, sigurniji i trajniji automobili. Stvar perspektive, ali ima tu puno statistike. Ne slažem se s tim da je tada bilo bolje.
Cinizam, a jebiga...ja bih baš volio vidjeti i čuti recepturu za promjene globalnog stanja svijesti.
Ideologija? Ne postoji. Želja za promjenom? Postoji u potlačenih, ali još nisu dovoljno jaki da se dignu s koljena...
Pohlepa. Jedino što na fin i perfidan način savršeno funkcionira u današnjem svijetu kamuflirana u potrošačko društvo i svjetske trendove...
Ja to vidim tako. Dok potlačeni ne nabave lovu za oružje i organizaciju nema promjene društvenog sistema. Ima mogućnost unutarnjeg djelovanja (zato rekoh da sam Sjarel tim) pomnom analizom i odabirom trenutka i taktike...
Ili pričekati neku globalnu katastrofu koja će silom promijeniti uvjete življenja na planeti. Meteor, potres, erupcija, rat....i onda uskočiti. A tko će biti spreman?
A ti bi ga isto mogo prestat srat, znaš.karambol » wrote:Ja sam Sjarel tim.
![]()
To što si još u djetinstvu bio fasciniran američim zastavicama u ozbiljnoj diskusiji ne vrijedi ni pol pizde ladne vode.
Čim si usporedio socijalizam sa Sjevernom Korejom, automatski si se diskreditirao.
Takav način bleferske diskusije možda prolazi kod pičkica koje padaju na motore i kožnate jakne, ali ovdje - evo ti ga, ne!
Karlova analiza također ne vrijedi ništa jer nema pojma o tome o čemu govori, papagajski ponavlja ono što su mu mediji zabili u glavu.
A ti me podsjećaš na mog buraza, on je isto obožavao američke zastavice, a nije imao previše vremena da se zajebava s istraživanjem što sve stoji iza tih zvjezdica i trakica...
Nemre Amerika, najveća sila na svijetu bit u krivu, kaj ne? Nemre, isto ko ni JEBENI TREĆI RAJH, zar ne?
A još mi je gore kad se sjetim da je jedan od pametnijih na temi Unda, Rubel pere bjelje...
A i ti si u kurcu, isto...
Šta da ga nauči? Opismenila ga nije. Kaj, da ga počne šopat mrkvom i zeljem?
Karlu treba neka tetka da ga obrazuje, ova mu nemre dat ni korjenastog povrća...
Pa uzimaju im lovu koju su oni planirali uzeti. Učvršćuju svoje pozicije na jedinom toplom moru koje imaju. Jačaju utjecaj sebi, a Amerima se to ne sviđa iz više razloga. I to je to. Borba kapitalista i oligarha koji su isto nekakvi kapitalisti....ne?miky0 » wrote:
Jednostavno, nije mi jasno zasto amerima smeta ruski utjecaj na ukrajince. Zasto? Pitanje je uistinu jednostavno.
-
visekratni klon
Ostavio nas je, ovo je previše i za njega.judolino » wrote:
A još mi je gore kad se sjetim da je jedan od pametnijih na temi Unda, Rubel pere bjelje...
Karambole, kakvo unutarnje djelovanje, što sad vrdaš?
Nema toga. Ne možeš bolestan sistem popravljati iznutra, možeš donekle, ali i dalje je bolestan. Sam si rekao na čemu se zasniva kapitalizam, zasniva se na najnižim čovjekovim težnjama. Karl je idealist, jebiga, on to provlači kroz ružičasti filter pa mi je još manje jasno kako se slažete kad si jasno razložio o čemu se radi kad govorimo o kapitalizmu.
Ti ne uvidjas nesto sto se pocelo kotrljat....a to je unutarnji raspad trulog kapitalizma prvenstveno u europi, i to na ustrb treceg i nerazvijenijeg svijeta, koji se nalazi na svojim prirodnim bogastvima i prirodnim resursima. Tj. europljani ne zasluzuju standard kojeg imaju, a taj standard koriste eksplotacijom trecih zemalja koje su odlucile rec dosta je bilo naseg iskoristavanja. To je taj kapitalizam, koji se smijesi europi.karambol » wrote:
To da bolje živjelo nekad je otprilike kao kad mi kažu kako su se nekada radili bolji, sigurniji i trajniji automobili. Stvar perspektive, ali ima tu puno statistike. Ne slažem se s tim da je tada bilo bolje.
Cinizam, a jebiga...ja bih baš volio vidjeti i čuti recepturu za promjene globalnog stanja svijesti.
Ideologija? Ne postoji. Želja za promjenom? Postoji u potlačenih, ali još nisu dovoljno jaki da se dignu s koljena...
Pohlepa. Jedino što na fin i perfidan način savršeno funkcionira u današnjem svijetu kamuflirana u potrošačko društvo i svjetske trendove...
Ja to vidim tako. Dok potlačeni ne nabave lovu za oružje i organizaciju nema promjene društvenog sistema. Ima mogućnost unutarnjeg djelovanja (zato rekoh da sam Sjarel tim) pomnom analizom i odabirom trenutka i taktike...
Ili pričekati neku globalnu katastrofu koja će silom promijeniti uvjete življenja na planeti. Meteor, potres, erupcija, rat....i onda uskočiti. A tko će biti spreman?
Ukratko, europa ce raspolagat s onim sto im je donio taj kapitalizam, glad, nerad i anarhiju, jer ne proizvodimo hranu, ne proizvodimo nista, i slijede revolucije koje nece poboljsat stvar jer ne posjedujemo ni jedan resurs kojeg mozemo iskoristit. A toga su svjesni nijemci i englezi, koji presutno zagovaraju blag odnos prema rusima.
visekratni klon » wrote:
Jeste. Samo kako se onda slažeš sa Sjarelom koji veli da je to sistem slobode i pravice?
Jedini koji nam je dostupan. Jebiga. Jesmo li u stanju promijeniti ga? Realno? Kako, s čim?
Može li se pokišati izboriti nešto putem "demokracije"? Može, ako znaš s kim se trebaš bosti i koliki su mu rogovi.
Judolino, koja Amerika??? Rekoh da je kapitalizam taj koji je jači, ima love, zna preživjeti i upravlja planetom. Može se transformirati za razliku od socijalizma koji ti vještinu nije savladao. Ne zato jer u teoriji nije išlo već zato jer su ljudi takvi kakvi su. Imati, imati, imati..
Karlek kuži da se jedino pameću može, eventualno, učiniti. Zato sam ga podržao. Mislim da je realniji od mnogih.
-
visekratni klon
Ja mislim da je ta priča o ljudima koji žele imati i zgrtati dobar marketinški trik. Žele li i svi oni otpušteni radnici zgrtati? Ma daj.
Isto kao ona fora da ljudi žele žutu štampu pa im se zato daje.
Ljudi su se itekako u stanju disciplinirati i socijalizam nije u nas propao jer je bio ekonomski neodrživ nego zbog drugih stvari, drugih niskih težnji.
Time si prozvao dobar broj ljudi za mazohizam.
To ne stoji, ne pije vodu.
To ide na ruku zgrtačima, da se tako misli.
Karl nije ovdje realan, oprosti, on govori da je kapitalizam pravedniji od socijalizma, to nije istina.
Isto kao ona fora da ljudi žele žutu štampu pa im se zato daje.
Ljudi su se itekako u stanju disciplinirati i socijalizam nije u nas propao jer je bio ekonomski neodrživ nego zbog drugih stvari, drugih niskih težnji.
Time si prozvao dobar broj ljudi za mazohizam.
To ne stoji, ne pije vodu.
To ide na ruku zgrtačima, da se tako misli.
Karl nije ovdje realan, oprosti, on govori da je kapitalizam pravedniji od socijalizma, to nije istina.
Ma reko je on kurac, isto ko i Karl.visekratni klon » wrote:
Ostavio nas je, ovo je previše i za njega.![]()
Karambole, kakvo unutarnje djelovanje, što sad vrdaš?![]()
Nema toga. Ne možeš bolestan sistem popravljati iznutra, možeš donekle, ali i dalje je bolestan. Sam si rekao na čemu se zasniva kapitalizam, zasniva se na najnižim čovjekovim težnjama. Karl je idealist, jebiga, on to provlači kroz ružičasti filter pa mi je još manje jasno kako se slažete kad si jasno razložio o čemu se radi kad govorimo o kapitalizmu.
Odgovor je u sljedećim stihovima:
To će biti posljednji
i odlučni, teški boj
s Internacionalom
sloboda Zemlji svoj!
Cijeli taj sukob između ljevice i desnice svodi se na to da neki ljudi (još uvijek ih, valjda, možemo nazvati tim imenom) uporno odbijaju sisavačku nadgradnju gmazovskog mozga, dok ovi drugi ne bježe od toga da je evolucija nepovratno promijenila ćud njihovih predaka.
Drugim riječima, postoje ljudi za koje je sreća živjeti među sretnim ljudima, kojima ništa ne fali, a ako im i fali ili imaju problema, zajednica će im pomoći kako bi društvo bilo harmonično.
S druge strane, postoje ljudi koji imaju problema sa sinapsama koje spajaju gmazovski mozak s nadgradnjom. Takvi su u stanju požderati vlastito potomstvo - a ako pogledamo ekološku sliku planeta, posve je jasno da to cijelo vrijeme i rade, ti gadovi koji vlastitim potomcima uskraćuju mjesto za život.
Još samo da skužim gdje da smjestim Karla, Zečicu i slične somnabuliste...
visekratni klon » wrote:
Ostavio nas je, ovo je previše i za njega.![]()
Karambole, kakvo unutarnje djelovanje, što sad vrdaš?![]()
Nego kako ćeš popraviti kuću u kojoj živiš? Srušit ćeš je pa iznova? Jedino, ako imaš brdo love.
-
- Information
-