Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)
danas bude ovo http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=1073
samo bez brokukule jer, iako je imam, ne volim i bez indijskih orascica jer ih nemam
mozda ubacim przene ljesnjake ili orahe vulgaris
samo bez brokukule jer, iako je imam, ne volim i bez indijskih orascica jer ih nemam
mozda ubacim przene ljesnjake ili orahe vulgaris
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Umjesto indijskih ubaci obarene bajame. Stoput jeftinija varijanta, a sasvim solidna zamjena. 
Inače, brokula je savršena u woku. Prepržiš je na malo đumbira i češnjaka i zaliješ oyster sosom, najbolji prilog nekom mesu.
Puretina i šampinjoni ili kaul, sad ste mi dale mislit. Odoh do dućana.
Inače, brokula je savršena u woku. Prepržiš je na malo đumbira i češnjaka i zaliješ oyster sosom, najbolji prilog nekom mesu.
Puretina i šampinjoni ili kaul, sad ste mi dale mislit. Odoh do dućana.
gonj špadi
I ja, obožavam kikiriki u kombinaciji s piletinom i tikvicama.
Bademi su neutralniji, zato sam ih preporučila kao zamjenu. Mogu se npr. ubaciti u pesto genovese umjesto preskupih pinjola.
Sjetila sam se još nečega. Gotovo jelo posuti preprženim sezamom, hijao.
Bademi su neutralniji, zato sam ih preporučila kao zamjenu. Mogu se npr. ubaciti u pesto genovese umjesto preskupih pinjola.
Sjetila sam se još nečega. Gotovo jelo posuti preprženim sezamom, hijao.
gonj špadi
i ja isto, kikiriki.
al nemam.
nemam ni bademe.
a nisam mislila izaziti u nabavku. taman sam nasla sta sve imam doma
bademe u pesto, da. to sam slucajno otkrila kad sam eksperimentirala sa svime sta nadjem
sta je kaul?
brokulu bi mogla probat na ovakav nacin kak si klonka napisala. valjda tako ne smrdi puno.
al nemam.
nemam ni bademe.
a nisam mislila izaziti u nabavku. taman sam nasla sta sve imam doma
bademe u pesto, da. to sam slucajno otkrila kad sam eksperimentirala sa svime sta nadjem
sta je kaul?
brokulu bi mogla probat na ovakav nacin kak si klonka napisala. valjda tako ne smrdi puno.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Ni ja ne volim karfiol ali brokula mi je jako fina. Uvijek imam vrećicu smrznute u škrinji (i gljiva) baš za ova jela u woku. Dušu dalo za brzi ručak. Ne blanširam je prije ubacivanja u wok. Dodam još i povrće koje mi se nađe u frižideru, tikvice, mahune, papriku, poriluk, kupus. Ako se nađe i kakva limenka bambusa, klipića kuruze, šaka algi. Dodam i piletinu. Ma, utrpam što već imam doma. Pred kraj ulijem razmućeni miso (umjesto pola bočice soja sosa dosta mi je jedna žličica miso smjese) a soja sos im stavim na stol za dodavanje po želji.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Jučer navečer sam napravila puding pa me zanima do kad to može stajat. Malo ga imam previše budući mi se nije jeo samo jedan nego sam kombinirala u čaše vaniliju i čokoladu s keksima pa sad imam jednu ladicu u frižideru punu pudinga 
I da, kad već pitam za rokove trajanja, sad sam utopila neku svinjetinu u sol, ulje i vino jer mi je bio prevelik komad mesa da ga danas iskoristim. Sutra to isto neću trebat jer mi je ostalo od danas dovoljno za podgrijat sutra, jel predugo da 3 dana stoji to meso u ulju i vinu u frižideru?
I da, kad već pitam za rokove trajanja, sad sam utopila neku svinjetinu u sol, ulje i vino jer mi je bio prevelik komad mesa da ga danas iskoristim. Sutra to isto neću trebat jer mi je ostalo od danas dovoljno za podgrijat sutra, jel predugo da 3 dana stoji to meso u ulju i vinu u frižideru?
Happy Easter!
ja sam maximalno držala meso po dva dana upacano u neku mješavinu. uvijek bih unutar dva dana to riješila, nekako mi se ne sviđa ideja da svježe meso stoji u fridžu...aisling » wrote:Jučer navečer sam napravila puding pa me zanima do kad to može stajat. Malo ga imam previše budući mi se nije jeo samo jedan nego sam kombinirala u čaše vaniliju i čokoladu s keksima pa sad imam jednu ladicu u frižideru punu pudinga
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Ma ne moraš. Meso danima stoji u pacu i prije sušenja.aisling » wrote:Pa u posudi je koja je hermetički zatvorena, potpuno prekriveno marinadom i u frižideru. Stavila sam to u frižider danas predvečer, mislila prekosutra iskoristiti. Znači ipak moram sutra.
Jbg, planiranje mi baš i ne ide najbolje.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Inspirirana vještičjim napicima, napokon sam išla napraviti dugo planiranu medicu (ne pijemo rakiju, ne konzumiramo med), prema ovom receptu: http://www.coolinarika.com/recept/medica/ .
Moji su omjeri bili odokativni, oko 7,5 - 8 dcl šljivovice, između 3 i 4 dcl vode te otprilike 2/3 velike teglice meda.
Moji su omjeri bili odokativni, oko 7,5 - 8 dcl šljivovice, između 3 i 4 dcl vode te otprilike 2/3 velike teglice meda.
Iiiiiiiiii?ElliQuinn » wrote:Inspirirana vještičjim napicima, napokon sam išla napraviti dugo planiranu medicu (ne pijemo rakiju, ne konzumiramo med), prema ovom receptu: http://www.coolinarika.com/recept/medica/ .
Kad sam već ovdje, da podijelim općenarodni recept za kašalj i prehladu
1. Uzmeš pola litre nekog konjaka. Što finiji konjak, to bolje.
2. Umiješaš pola litre meda.
3. Sad ide gadni dio: i bočicu propolisa.
4. I pelud, ne znam u kojem omjeru.
Pije se triput na dan po dvije žlice, po potrebi i češće. Garantiram da liječi sve boljke.
gonj špadi
večerašnja večera
piletina, luk, češnjak, mrkva, gljive, patlidžan
vatrostalna blažena posuda
maslinovo ulje, sol, papar, kurkuma, crvena paprika
baš je bilo fino
piletina, luk, češnjak, mrkva, gljive, patlidžan
vatrostalna blažena posuda
maslinovo ulje, sol, papar, kurkuma, crvena paprika
baš je bilo fino
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
-
- Information
-