O vladi Zokija M.
Evo jos malo o socijaldemokraciji na naski
http://www.vecernji.hr/hrvatska/od-ulas ... 270-921503
Inače kada govore da će biti rast BDP-a. Što će to rasti da zamijeni pad u mljekarstvu?
- u odnosu na 2012., kad je od farmera otkupljeno 602 milijuna litara mlijeka, lanjska je godina završena s mizernih 502 milijuna litara, 17% manje
- od 16,5 tisuća farmera koliko je ih je 2010. davalo mlijeko u otkup, danas ih je u sustavu tek desetak tisuća
- broj mliječnih krava od 2010 pao je za 37 tisuća. (u tri godine 18% pada)
- Krajem 2013. bilo ih je svega 166.044, čak 53.956 manje nego primjerice 2008., kada se u Hrvatskoj govorilo o 220.000 krava.
I ovo nije veleizdaja?
http://www.vecernji.hr/hrvatska/od-ulas ... 270-921503
Inače kada govore da će biti rast BDP-a. Što će to rasti da zamijeni pad u mljekarstvu?
- u odnosu na 2012., kad je od farmera otkupljeno 602 milijuna litara mlijeka, lanjska je godina završena s mizernih 502 milijuna litara, 17% manje
- od 16,5 tisuća farmera koliko je ih je 2010. davalo mlijeko u otkup, danas ih je u sustavu tek desetak tisuća
- broj mliječnih krava od 2010 pao je za 37 tisuća. (u tri godine 18% pada)
- Krajem 2013. bilo ih je svega 166.044, čak 53.956 manje nego primjerice 2008., kada se u Hrvatskoj govorilo o 220.000 krava.
I ovo nije veleizdaja?
Bog nas jebo ko nam je ministar gospodarstva
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=729284
Recept izlaza iz krize se krije u ovom:
"dovoljno je da ljudi počnu vjerovati da je oporavak moguć te će odmah početi trošiti, što će valjda po računici ministra, biti dovoljno da se Hrvatska izvuče iz krize."
Steta sta nam on nije ministar od 2008, sigurno nikad ne bi upali u recesiju
I vama stvarno nije pun kurac ovih kretena?
"dovoljno je da ljudi počnu vjerovati da je oporavak moguć te će odmah početi trošiti, što će valjda po računici ministra, biti dovoljno da se Hrvatska izvuče iz krize."
Steta sta nam on nije ministar od 2008, sigurno nikad ne bi upali u recesiju
..miki, ali stvarno nemas pojma sta pricas.miky0 » wrote:Bog nas jebo ko nam je ministar gospodarstva![]()
Steta sta nam on nije ministar od 2008, sigurno nikad ne bi upali u recesiju![]()
uhvati se ti babica, kao sto se on uhvatio jednog blesavog napisa vrdoljakovog na fejspuku da bi rajcao raju za svoj dzep..
meni ovo stvarno uzgleda sve smjesnije.. ono, valda i raja bi se trebali pocet zvat.. glup gluplji..
..ono, ajme nam se, ajme..
Ma uopce nije bitno sta ja navodno ne znam sta pricam. Bitno je da nam ministar nema pojma sta prica..a unda » wrote:
..miki, ali stvarno nemas pojma sta pricas...vrdoljak prica pizdarije, ali da ti je znat zasto, ne znam bi li se spasio. bojim se da ne bi to uopce ni mogao izdrzat..
uhvati se ti babica, kao sto se on uhvatio jednog blesavog napisa vrdoljakovog na fejspuku da bi rajcao raju za svoj dzep..
meni ovo stvarno uzgleda sve smjesnije.. ono, valda i raja bi se trebali pocet zvat.. glup gluplji..
..ono, ajme nam se, ajme..
Je, jer je ova recenica..a unda » wrote: on puno bolje zna sta prica i zasto prica. e, sad mos zamislit di smo..
"dovoljno je da ljudi počnu vjerovati da je oporavak moguć te će odmah početi trošit"
tako veleumna, da ga zovu sva svijetska renomirana veleucilista, jer je naprosto nevjerovatno znanje tog ministra koji se uzda u vjeru i eto oporavka. Tog se jos nitko na svijetu sjetio. Osim njega.
Aj unda, ne lupetaj
ta veleumna rečenica je indexova veleumna interpretacija originalne rečenice veleumnog nam ministra 
ma užas. dobro kaže unda, vlada i narod, glup i gluplji.
"Ovom društvu najviše nedostaje optimizma. Potrebna nam je atmosfera koja daje za pravo vjerovati da će sutra biti bolje. Ova će godina donijeti neophodno bolje raspoloženje temeljeno na brojevima koji će pokazati rast. To će biti prekretnica. Kada ljudi konačno vide da se oporavak počeo događati, pokrenut će se i potrošnja, smjelije će se investirati i pokrenut će se cijelo gospodarstvo!"
indeksu je boldano promaklo
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
to je to o čemu pričamo
za sve će se naći love... i za fontane i za audije i za smartphone... nije u pitanju... 20 milijuna, 40 milijuna, 260 milijuna... nije problem kad je za dužnosnike
kad je za bolesnu djecu e, onda se nema trenutno...
prokleta bagra, treba ih sve zaključat u sabor i dignut u zrak
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Euklid
- old school
A ministru i tebi je promaklo da brojke imaju predznak ''-''...Beau » wrote: "Ovom društvu najviše nedostaje optimizma. Potrebna nam je atmosfera koja daje za pravo vjerovati da će sutra biti bolje. Ova će godina donijeti neophodno bolje raspoloženje temeljeno na brojevima koji će pokazati rast. To će biti prekretnica. Kada ljudi konačno vide da se oporavak počeo događati, pokrenut će se i potrošnja, smjelije će se investirati i pokrenut će se cijelo gospodarstvo!"
Kad narod vidi gospodarski rast od -2,6% ili rast industrijske proizvodnje od -3,1%
ili porast broja zaposlenih od -5,2% mam će krenut s investicijama i potrošnjom...
zato sam i rekla da je veleuman.
al to ne opravdava indexovu zlonamjernu glupost
Na postavljeno pitanje, na koju osnovu racuna na rast, kad su svi parametri negativni, ministar je propustio odgovorit.Beau » wrote: "Ovom društvu najviše nedostaje optimizma. Potrebna nam je atmosfera koja daje za pravo vjerovati da će sutra biti bolje. Ova će godina donijeti neophodno bolje raspoloženje temeljeno na brojevima koji će pokazati rast. To će biti prekretnica. Kada ljudi konačno vide da se oporavak počeo događati, pokrenut će se i potrošnja, smjelije će se investirati i pokrenut će se cijelo gospodarstvo!"
Pa imas gore nekoliko mojih linkanih postova u kojima je receno da rasta nece bit.
Ali posto eto iz nekog razloga znas neke stvari, tebe pitam:
O kojem rastu lupeta veleumni ministar?
ne zovu njega, ali zovu, zvali su kejnsa, fridmana.. ali, ok i on je to pobarcio kao sto i babic ne zna vise sto bi, pa pabirci sto god moze.miky0 » wrote:
Je, jer je ova recenica
"dovoljno je da ljudi počnu vjerovati da je oporavak moguć te će odmah početi trošit"
tako veleumna, da ga zovu sva svijetska renomirana veleucilista, jer je naprosto nevjerovatno znanje tog ministra koji se uzda u vjeru i eto oporavka. Tog se jos nitko na svijetu sjetio. Osim njega.
Aj unda, ne lupetaj
uostalom, mozemo i o njima, siguran sam da bi velik dio nasih nekih dicnih socijalista i pravednika se slozio s njima, tj za kejnsa, ajd, ali puno bi ih se slozilo s fridmanom. to je, jebiga, nasa sudbina jer ne znamo ustvari sto smo i sto ocemo.
uostalom, neko iz indeksa je prijatelj vrdoljakov, ja nisam i ne mogu vidjet sto je on to napisao.
ovako, kako vidim, ima tu i dijela istine u tom sto je on napisao, kad se pocne perspektiva nazirat, ona ce povuc i njheke druge mehanizme, a jednom kad se taj neki zamasnjak pokrene, onda ce on sam po svojoj inerciji neke stvari odradit i uci ce se u tu neku pozitivnu fazu, pozitivnih ocekivanja, termin koji je i te kako poznat u ekonomiji. drugo je sto mi mozemo mislit o njemu i zasto to mislimo, ali je sasvim poznat i spada u dio s kojim se kalkulira nekako.
ali dobro, ipak vrdoljak ekonomiju dozivljava kroz svoje znanje i praksu i teorije sustava, pa on tu sad pokusava malo napamet govorit, dijelom s pravom, jer i oni kojima se mozda obraca kuraca ne razumiju i vise se oslanjaju na vjerovanja i nevjerovanja, nego na neko znanje.
osim toga, kao haenesovcu, nije mu strana bas neka vizija liberalnog kretanja kapitala..
jebiga, takav smo narod i marketinski mu se treba prilagodit. to sto ja i zasto mislim da on serucka, sasvim je drugacije nego sto i zasto ti to mislis.
to sto indeks zeli i na takav nacin dokazat nesto, dokaz je samo toga kako se neke stvari zele prezentirat, iskoristit, a bez neke valjane osnove, bitno je da je svakodnevno, da se radi o kolicini, da ispuni prostor, zaglusi bukom, da nema praznog dana, praznog hoda bez neke greske ove vlade i tako da se stekne utisak o potpunoj promasenosti svakog koraka ove vlade, a to je vec manipulacija.. a sad jedino treba vidjet motive, a i oni ce se vremenom pokazat.. i kako to vec kod nas bude, to je vise pravilo nego iznimka, opet cemo se pocet iznenadjivat i onda cemo opet pocet trcat u drugu krajnost, a od sebe se pobjec ne moze. srecom ili nazalost.
- Euklid
- old school
Opet si nešto zabucao, ti govoriš kad se počne perspektiva nazirat..a unda » wrote: ne zovu njega, ali zovu, zvali su kejnsa, fridmana.. ali, ok i on je to pobarcio kao sto i babic ne zna vise sto bi, pa pabirci sto god moze.
uostalom, mozemo i o njima, siguran sam da bi velik dio nasih nekih dicnih socijalista i pravednika se slozio s njima, tj za kejnsa, ajd, ali puno bi ih se slozilo s fridmanom. to je, jebiga, nasa sudbina jer ne znamo ustvari sto smo i sto ocemo.
uostalom, neko iz indeksa je prijatelj vrdoljakov, ja nisam i ne mogu vidjet sto je on to napisao.
ovako, kako vidim, ima tu i dijela istine u tom sto je on napisao, kad se pocne perspektiva nazirat, ona ce povuc i njheke druge mehanizme, a jednom kad se taj neki zamasnjak pokrene, onda ce on sam po svojoj inerciji neke stvari odradit i uci ce se u tu neku pozitivnu fazu, pozitivnih ocekivanja, termin koji je i te kako poznat u ekonomiji. drugo je sto mi mozemo mislit o njemu i zasto to mislimo, ali je sasvim poznat i spada u dio s kojim se kalkulira nekako.
ali dobro, ipak vrdoljak ekonomiju dozivljava kroz svoje znanje i praksu i teorije sustava, pa on tu sad pokusava malo napamet govorit, dijelom s pravom, jer i oni kojima se mozda obraca kuraca ne razumiju i vise se oslanjaju na vjerovanja i nevjerovanja, nego na neko znanje.
jebiga, takav smo narod i marketinski mu se treba prilagodit. to sto ja mislim da on serucka, sasvim je drugacije nego sto ti to mislis.
to sto indeks zeli i na takav nacin dokazat nesto, dokaz je samo toga kako se neke stvari zele prezentirat, iskoristit, a bez neke valjane osnove, bitno je d aje svakodnevno, da se radi o kolicini, da nema praznog dana, praznog hoda bez neke greske ove vlade i tako da se stekne utisak o potpunoj promasenosti svakog koraka ove vlade, a to je vec manipulacija.. a sad jedino treba vidjet motive, a i oni ce se vremenom pokazat.. i kako to vec kod nas bude, to je vise pravilo nego iznimka, opet cemo se pocet iznenadjivat i onda cemo opet pocet trcat u drugu krajnost, a od sebe se pobjec ne moze. srecom ili nazalost.
a Vrdoljak govori o ovoj godini...
Jebote, pa mi imamo rebalans proračuna već u veljači a on snuje o rastu
Ajme, pa ovakvih likova nema ni Alan Fordu...
Unda, iako se ja slazem s politikom potrosnje jer je to jedini pravi put u oporavak, to se kosi s politikom ministra linica, a to je stednja.
Ne vidis nonses ove vlade u kojoj jedan ministar jedno govori a drugo radi, dok drugi ministar trece govori a cetvrto radi.
Ne vidis nonses ove vlade u kojoj jedan ministar jedno govori a drugo radi, dok drugi ministar trece govori a cetvrto radi.
ne znam. ne da mi se trenutno trošit riječi na njihmiky0 » wrote:
Na postavljeno pitanje, na koju osnovu racuna na rast, kad su svi parametri negativni, ministar je propustio odgovorit.
Pa imas gore nekoliko mojih linkanih postova u kojima je receno da rasta nece bit.
Ali posto eto iz nekog razloga znas neke stvari, tebe pitam:
O kojem rastu lupeta veleumni ministar?
jučer su me s onim autima tolko jebeno iznervirali, da mi je bilo neugodno slušat ih.
prvo jovanović, pa zoka.
kužim da je neko glup, bahat, pokvaren. al ovolku količinu piškiću-kakiću beskičmenjaštva teško itko može probavit.
za koji su k išli govorit da nisu znali i da bi sad htjeli jeftinije aute, ali ne mogu. za koji k, pa sve da je to najistinitija istina, a nije.
uopće ne znam kako to objasnit
iznervirali su me i s onim izglasavanjem plaća nedavno. to mi je baš onako - jadno i bahato.
al to još uvijek ne znači da napuštam brod koji tone
i naravno da to nisu najlošije stvari koje je vlada napravila. al su jasan pokazatelj da se tako vjerojatno u svemu ponašaju. 
Zelis potonit s njima. ZastoBeau » wrote:
ne znam. ne da mi se trenutno trošit riječi na njih
jučer su me s onim autima tolko jebeno iznervirali, da mi je bilo neugodno slušat ih.
prvo jovanović, pa zoka.
kužim da je neko glup, bahat, pokvaren. al ovolku količinu piškiću-kakiću beskičmenjaštva teško itko može probavit.
za koji su k išli govorit da nisu znali i da bi sad htjeli jeftinije aute, ali ne mogu. za koji k, pa sve da je to najistinitija istina, a nije.
uopće ne znam kako to objasnit
iznervirali su me i s onim izglasavanjem plaća nedavno. to mi je baš onako - jadno i bahato.
al to još uvijek ne znači da napuštam brod koji tone
-
- Information
-