..paaa, ne znam kolko je ludo to sto si rekao, ne znam..Euklid » wrote:Pa ovo s Mirnom nije bio clanak s Indexa
Ma nek ide sve u trokurac.
Ovi prije su sve unistavali i zatirali pa sto bi ovi bili bolji.
Sto prije sve crkne prije ce se dignut kuka i motika.
Linicu, zatri sve sto prije...
Hajka na Index.hr
-
visekratni klon
Kuka i motika ili karamarkov kukuklan?
Ajte vanka obojica.
Ajte vanka obojica.
..ja i jesam vanka..
-
visekratni klon
-
visekratni klon
Ajde neka. Danas sam vidila mačku kako se kotrlja na suncu pa sam se sitla tebe i tvojih...a unda » wrote: ..vanka je vanka.
svi se kotrljamo. nocas je bila jos kisa, sad ce valjda dva dana sunca, pa se kotrljamo. .visekratni klon » wrote:
Ajde neka. Danas sam vidila mačku kako se kotrlja na suncu pa sam se sitla tebe i tvojih.
Unda, pokati, stani malo na loptu.
I prestani se kotrljat
I mene ljuti ovo o cemu euklid prica. Prije svega u vezi Mirne.
Bar na prvu, dok nemamo info od druge strane.
Ovo s prpicem ne kuzim o kakvim se racunima radi. Sta je neispravno? Neka netko pojasni. Hvala
-
Whereabout
Nije se opravdavalo i ništa nam nije trebalo za kulise i utjehu. Moja tvrdnja, a ti tvrdi svoje. Da, neki ljudi su više nego drugi napravili po pitanju raskrinkavanja određenih negativnih procesa koji su nas sve iscrpljivali. I mislim da bi ti isti protagonosti u boljim uvjetima imali još više snage to raditi, to mi je logično, iako možda najbolje priče nastaju kad si depriviran. Za detalje bi trebalo malo prekopavati arhivu i pratiti kako se odvijalo razmotavanje po medijima i eventualno umotavanje, za gušt druge strane...a unda » wrote: odakle ti to? kako ti to znas da se ne bi toleriralo da je situacija bolja? mislim, do sad imamo ono sto imamo, dok je situacija bila bolja nego sada, nesto smo grintuckali (taman toliko koliko svima treba i za kulise i za utjehu), ali nista se nije ni napravilo niti radilo? ako jest, ako jest neki proces poceo, odakle je poceo, ko ga je zapoceo, kako (o zasto necu trenutno), kad ga je zapoceo?
da ga nije zapoceo babic ili ja ili neki novinar zeljan pravde te, gle.. istine?
o kakvim to propustima govoris? mene se ne tice kozmetika, forma i jel neko licemjer, jel neko nesto rekao pa da mu se mogu smijat ili ne znam vec sta.
bitno je ono sto radi, a to kako ko vidi ko sto radi, to je vec druga prica. kao sto je i druga prica potegnut crtu neku nasu prokrustovu, a zanemarit procese, kontinuitete u smislu inercija i usporedjivat deset i milijun i rec da je to isto jer red velicina nije bitan, nego je bitan nas referntni sustav koji je prije nesto bio stidljiv, a sad se vrlo ponosno oslobodio. mogao bih onda i ja tu pricat o licemjerstvu, ali nisam bas prvi koji bi o tome nekom mogao davat savjete..
nadalje, kad se govori o nasljedivanju, onda to nasljedjivanje treba uzet u obzir kad se uzme u ruke neki laser kojim bi mi htjeli preko noci htjeli odvojit ono sto nam se ne svidja, a nastalo je zato jer smo dvajst godina se opravdavali da eto, nemamo taj neki laser, alat kojim mozemo nekako djelovat, a kad nam je dat u ruke (dat, dat..jer se ni za njega nismo trunkicom jednom izborili), onda bi se najprije malo igrali da vidimo sto sve moze dok nam tu igracku, s nasom pomoci i voljom, opet ne istrgnu iz ruku.
ok, ne razumijes, lose se izrazavam, ali ne..ne radi se o tome, o tim nekim jednostavnim nepodnosenjima nepravdi, jer smo te nepravde i te kako podnosili i te kako smo sutjeli, muljali i ne samo tako doprinosili onom sto smo dugo godina tolerirali, a sada komarca gadjamo topom.
valjda da iskupimo sebe, da se netko ne dosjeti da nesto ne nestaje iz nicega.
Nismo šutjeli ni podnosili, a najmanje smo muljali.
Zašto i u slučaju zviždačice i Ace ne bismo vodili brigu o kontinuitetu, nasljeđivanju i svemu onome što je bitno kad se razmatra drugu stranu? I nekako, ovo što si napisao nije najbolji odgovor na reket odozgo i povezanost te tehnike s Linićem, ako se dokaže da postoji.zvizdacica je imala vremena zvizdat. nije aca bas jucer cuo za nju, jelda da nije? ali, nema veze, afera neafera, meni to nije bitno, bitno mi je da ako je kriminal, da bude sankcioniran. ako ce to doc u politicku odgovornost, onda da se politicki reagira. nema tu nikakvih afera koje bi nam trebale rec nesto vise od onoga sto jest.
a ako ima tu nesto vise, onda je put koji se sada ide, nekim izjednacavanjem, spominjanjem nekog naroda, nekog drustva i prirode, pa rekao bih.. i malo vise od licemjernosti.
mislim, krenimo onda redom i kako je tko zasluzio.. prijavimo sve sto smatramo losim, nepravednim, sve sto ne podnosimo, ali onda prijavimo i nas udio. ne kazem da moramo pocet od sebe, ali negdje se spomenut u nekoj prijavici, bilo bi fer. jel tako ili nije? nije, naravno. to su gluposti da neko ide sebe prijavit radi iljadu kuna poreza, neko se ne prijavi ni radi miljun.
ali opet, s druge strane, ocemo li bit dosljedni ili cemo nastavit glumit neke uloge, pa dokle bude islo?
Kao što je možda poznato, s kmetskim, ulizivačkim i licemjernim nastupima nemam posla. Ne mogu čak ni staviti smajlić da ovo razblažim jer zbilja nemam.da mi merzelica ponudi posao, pa naravno da bih ga prihvatio i smijuckao joj se. barem u situaciji u kojoj jesam. da imam stoosamdesetsest miljardi dolara, naravno da ne bih prihvatio, a smijuckao bi se svima..![]()
moja je granica jako nisko, tj ne znam jel nisko, ali imam slabih tocaka, a i napade neke odgovornosti tu i tamo.
ono sto znam jest da mi je jako smijesno kad se netko zamislja u nekim situacijama i onda jako ponosno o sebi kaze.. ja to nikad ne bih mogao.
mislim ono, za neke je sve trgovina i ne biraju nacin da nekako podignu sebi cijenu..
Pa govori za sebe. Možda si okružen ljudima koji bi tebe preodgajali na taj način, ja baš i nisam sasvim. Proces poboljšanja je možda upitan jer nekom igrom slučajnosti, ili ne, često dobivamo vlasti koje u sebi sadrže korumpirani element (Weber? nešto teorijsko i kao takvo?). Taj korumpirani element onda pod svaku cijenu nastoji ostati tamo gdje jest, a razne su strategije da se to izvede (okruživanje ljudima, eliminiranje ljudi, spin; sve smo to vidjeli). Ja se za sad vodim logikom i strategijom da neprijatelj pisane riječi nije moj prijatelj, neprijatelj mojih prijatelja nije moj prijatelj, nepoštena osoba s čudnim kriterijima nije moj prijatelj itd. Ne treba mi druga strana jer nema opravdanja za selektivan progon medija i kritike, i reagiram na to ako vidim naznake da se to možebitno događa. Feral, Index, ovaj onaj, meni je svejedno. Mogu samo u obzir uzeti kontekst i vidjeti što podaci kažu tko još stradava i na koje načine, koje djelatnosti, s kakvim udjelom u onome što prezentiramo kao društvenu stvarnost, koju poruku se eventualno želi poslati... i onda mogu imati nešto protiv tog, naglas. To jest, do trenutka dok me se ne optuži za agendu. Jer onda se moram baviti i tom optužbom. Kao što se na ovoj temi dogodilo i Indexu.dakle, ne pretpostavljaj, dok ne cujes obje strane barem ili barem dok malo vremena ne prodje pa da se razbistri tko je tko i gdje je.
do kud je to dovelo? do kud? ok, dovde, ali sta je to, sta to znaci? ako nas je netko doveo do kraja te dna, na koga i na sto to mi onda skacemo? na kakvu to istinu? kakva korist od toga.. ok, osim neke psihicke ventilacije?
nema to.. nismo znali. ne vjerujem u to. ma ne da ne vjerujem, nego nije istina. znali smo znali, i te kako smo znali. govorit da nismo znali samo je pokusaj jadnog opravdanja. a opet cu ponovit, ako cu ponovit, kako je doslo do toga da smo eto, nekako progledali? kad je zapoceo taj proces savlovsko pavlovski, s cim, sto se napravilo da omoguci taj proces nakon kojeg se necemo moc vise pravit da nismo znali? tko ga je zapoceo? kako? ko je te osnove tako nekako uspio utemeljit da ih naredna vlast nece moc bas tako jednostavno ili brzo ukloniti?
gdje je bio onda indeks? premjestao se iz lijeve u desnu?
da, slicne stvari se ponavljaju, mozda i vjerojatno, ali ne samo ponavljaju, mozda i traju, ali jos uvijek ne mozemo govoriti ako se slicne stvari dogadjaju, da je i dinamika i intezitet i steta slicna. dajmo malo bit realni.
ako je linic za nesto kriv, pa idemo vidjet za sto je to kriv i s kim sve i neskim sve. ne vidim stvarno u cemu je problem. makne se linic i nastavi se dalje.
e,a li, bojim se da nije probelm u linicu toliko, problem je u onom.. nastavit dalje.
kao sto se promjenom vlade nije moglo naglo promijenit ili zaustavit ono sto smo svi zajedno petnajstak, dvadesetak godina stvarali, sto aktivnije, sto pasivnije.. tako ni smjena linica nece puno nesto popravit, jer proces poboljsanja je takav kakav je, nema preskakanja, nema po duhu svetom pa odjednom da dobijemo svi na lotu jedno dvjesto miljardi dolara pa da tu neku nasu krizu otkupimo i pare podijelimo. nema takvog lota.
sto, naravno, uopce ne znaci da bi radi toga trebalo opravdavat linica i pustat ga nekaznjenog ako je kreirao neki krimen.
drugo je problem, ako je problem, a ja mislim da jest. naime, zamislimo situaciju da linic sad izmisli nekako neku lovu i da odjednom sve zivne. i place i zdravstvo i obrazovanje, malo krenu neke investicije te famozne i da kaze.. aj, evo, malo cemo smanjit poreze..
nitko ne bi trazio bilo kakav linicev progon, nitko. ko picke bi sutili i to ne mozda samo radi toga sto ce nama bit direktno bolje, nego ce te klepit neko jednom odgojnom, onaj do tebe i reci ce ti.. ma suti, budalo.
jel tako il nije? ako je tako, dakle nije bas sve do linica ili do toga da su svi isti, a mi mislimo da zvona drugom zvone..
.
-
Whereabout
Kapitalizam? Valjda je ovdje riječ o institucijama, sustavu i okvirima za rad. Točno o onome o čemu se pričalo na zadnjim stranicama, različiti, sumnjivi, apsurdni ili apstraktni kriteriji... u kojima onda opet možda postoji i neka logika. Sve po pravilu - možda. Dokaz da je zbilja sve u redu ili da je stanje na terenu praćeno i odrađivano smisleno - možda i ne. Možda koherentno i možda se elemente može logički povezati, no odnos s realnošću nije najsretniji (posebno ako su istinite izjave koje Prpić citira). Ja želim takav kapitalizam u kojemu je odnos s realnošću sređen i sretan (nema besmislenih troškova, nema osjećaja zakinutosti, nema gaženja ljudskih prava ili dostojanstva, ili poduzetničkog duha...). Ok, evo smajlić:..a unda » wrote: ..citao na fejsu. i? ..u cemu je problem? tj, u cemu je, ustvari, problem?![]()
kapital oda di mu je bolje. o cemu mi, ustvari, pricamo? najvolim kad se borci protiv nepravdi, neumoljivi u svojim principima, odjednom, a da ni sami ne znaju kako im se to desilo (ili mozda znaju), nadju u situaciji da vatreno brane kapitalizam, povezujuci ga valjda s nekom pravdom..
.
nti kolko je ispalo..
ono sporadicno, neko stojedinicno okupljanje, koje naposlijetku i nije bas nesto urodilo nekim plodicem, tj to su opet bili neki klanovski i privatni interesi i onaj studentski prosvjed koji je ustvari jedino nesto znacajnije i sto se dobro napravilo, malo je. slabo..
vise je dio neke scene, kulisa, mahanje okolo kao nekom demokracijom, nego sto je nesto koristilo.
bilo kakva ostala masovnija okupljanja u iskazivanju nekog revolta, mogle su organizirati samo neke braniteljske udruge kao programirana filijala neke volje ili, koristeci se nekim alatima, slican dio drustva je u mogucnosti pokrenuti zakonske procedure vrlo lako skupivsi 700000 potpisa.
di su ti, di je ta masa akoja nije trpila i koja se suprotstavila koristeci svoja, ne znam.. gradjanska ili malogradjanska, alternativna, kulturna prava..
tako da kad kazem opravdanja i toleriranja i presucivanja i saucesnistva, znam o cemu govorim.. ili se jednostavno radi o tome da je vecini ovog drustva u stvari dobro u ekonomskom smislu (sto nekako vidim i na ovom topiku) i da vecina ovog drustva ustvari dise intezivno trzisnim, tj reci cu to tako, kapitalistickim plucima, zavaravajuci se da se tu ustvari radi o nekom post-necemu, pokusavajuci spojiti ono nespojivo i tako se vrti i ugusi u krugu nekih gradjanskih kao interesa da bi se tu ustvari promaknuli neki sasvim osobni i konkretni interesi..pa mozda, eventualno i nekako uspjeli naplatiti, biti dijelom tog nekog estabilismenta stavaljajuci se na njegovu alternativnu neku stranu..
ono, cista gluma, a ima i preglumljivanja..
koji su to ljudi nesto vise napravili po pitanju raskrinkavanja nekih? od medija vidim samo feral, koji je prosao kako je prosao, uz razumijevanje sanadera i pavica koji je poslije nesto ferala i udomio, pa i jergovic se s njim naslikavao, kao i nas gigant kuljis sa horvatincicem..
sve su to bila raskrinkavanja uz pomoc dubokih grla sa spice i pjace, ono, dozirano raskrinkavanje, a i sanadera se raskrinkalo, ono, post festum, kad je defakto izrucen, kad mu je ostavljen neki ili ili izbor.
ono sto zelim drugo rec, jest ona vlast od 2000-te, koja je i sama dosla uz podrsku eu, kao sto je i uz njenu podrsku otisla, ona vlast od 2000-te kad su uoci njenog dolaska kamioni s arhivima picili po zagrebu, jel ona nesto ostavila jedva jedvice u amanet, nacela tako da su neki procesi jednostavno bili vise nezaustavljivi, pa makar to trajalo koliko je trajalo, tj mozda upravo i jest morao proc taj neki proces da sve skupa ne bi prenaglo izgledalo.
nesto kao tranzicijska tranzicija tranzicije. da se gradjani hrvatske bas ne sokiraju tako naglo..
dakle, sto se mene tice, ta nasa medijska raskrinkavanja nasih vrlih zurnalijera, mogu objesit mom najmanjem macicu o rep.
a javnost ko javnost, sluzila je i sluzi da ide tamo amo i da srlja gdje su reflektori i da se tako zabavlja.
pa sad ti mozes raskopavat arhive, ali neke stvari su ostale u domeni povijesti itakvih nekih analiza, neraskrinkane.
zalit se moze bilo tko za bilo sto. jasno, postoje nacini, i predivno mi je ufanje u sustav i institucije na nacin da ih zelis mijenjat sluzeci se njima, a znas kakve su, ali ipak se pokorno sluzis njima i tako postajes sastavni dio mehanizama tog sustava koji se vrti svojom nekom ili svojom nekom drugom voljom.
mislim, a manje sam siguran da se i nisu pisale zalbe ili sta vec, da bi isto doslo do promjena nekih do kojih se doslo. jednostavno, vrijeme mora uciniti svoje, sustav ce se mijenjat kad za to bude spreman, takva su pravila igre. i cim krenes s tim, naravno da muljas, da oces nekog zajebat taman njegovim pravilima. a ako oces drugacije, opet, dakako, moras muljat. muljanje je nasa sudbina, modus vivendi i raizon d etr.. sori, bat jebiga. covjek mozda nije takav, ali ljudi su takvi.
ako malo idemo pogledat ovu vlast, od starta joj puno toga zamjeramo, samo radi toga sto je uvodila i sto je imala namjeru uvest, pokusavajuci stvoriti neke preduvjete preduvjeta, ali je nekom to izgledalo prebrzo, a ono za sto stvarno treba vremena, nama je, jasno, to presporo.. tanker se od pune brzine do zaustavljanja zaustavlja koju milju, nece se ukopat pa sijavao on kolko oce i sidra bacao..
sve ove tzv afere..kazem tzv jer ustvari i ne znam sto bi bila afera, afera mi je slicno kao i rijec.. snalazenje, ne razumijem ni snalazenje ni afere, tj ili si zajebao koga il je tebe zajebalo, to je snalazenje, nesnalazenje, a tako je i s aferom, nema afere, afera novinarska neka izmisljotina kojom se zeli medij predstaviti kao nesto moralan. postoji kriminal, provjera i sankcija.. koje fakin afere? te afere sluze samo da bi se mogla reklama zalijepit do njih.
meni nikada nije bilo jasno sto je posao novinara. tj nasih novinara. rec ono sto znaju ili ne rec ono sto znaju?
mislim, pricam o ovom necem, ne sad o nekim medijskim nisama specijaliziranim, nego ono, masmediji..
kako je posao babicev ono sto jest, tako je to posao i pavica i ..ko je u vecernjak wazu. sto se mene tice, sve je to pisi jedan, pamtim pet. meni to i nije bas neko, ono, novinarstvo. mislim, usprkos isticanju nama svjetlicavih i asljstecih primjera, nije nam medijska scena ono nesto, jel, za podicit se.
takva je kakva je, kakvo je i ovo drustvo i oba politika i ovo sve.. plivaju kako znaju. informacije se dobivaju tracem i eto, nista sto se ne bi moglo opet saznat na pjaci ili spici. ustvari, mozda i kvalitetnije na spici pjaci, manje je suma u kanalu.
ne znam jel pricamo o kolektivnoj razini krivnje. mozda. zasto ne bi postojala? ali ako ne pricamo, o cijoj krivnji onda pricamo? ili, ne krivnji, nego eto, volji?
mislim, ono, dajmo to rijesit. meni ne smeta, dapace, neka onda i reketa odozdo, pa sta. jos cu i navijat za njega i pljeskat rukicama..ali, nakon tog mog veselja, ja ne bih bio ja kad se ne bih upitao.. a koja je razlika? ili..koja je razlika izmedju mene..da sad parafraziram onu mujinu, koja je razlika izmedju pijevca (jednog pijevca, nije tipfeler).
eto, i to je ta igra, na reket reketom u kojoj se ja pocinjem gubit, jer to vise ne odrazava nikakve moje interese, to je sukob u visim sferama, radi ko zna cega, a meni nece bit bolje ovako i onako, tj raspleli se ti njihovi reketi ovako il onako. svi ce oni prezivjet i nastavit dalje s onim sto znaju i sto ih ide, a meni se ne svidja da budem municija tudjim nekim interesima.
ma ajde, bolan. prvo, opravdavalo se. drugo, sutilo se i nasladjivalo tu i tamo, npr sto ce feral napisat. trece, pogledajmo malo rezultate svih parlamentarnih i lokalnih izbora u hrvatskoj.. ako to nije opravdanje i gore od opravdanja, ne znam sto je.Whereabout » wrote:
Nije se opravdavalo i ništa nam nije trebalo za kulise i utjehu. Moja tvrdnja, a ti tvrdi svoje. Da, neki ljudi su više nego drugi napravili po pitanju raskrinkavanja određenih negativnih procesa koji su nas sve iscrpljivali. I mislim da bi ti isti protagonosti u boljim uvjetima imali još više snage to raditi, to mi je logično, iako možda najbolje priče nastaju kad si depriviran. Za detalje bi trebalo malo prekopavati arhivu i pratiti kako se odvijalo razmotavanje po medijima i eventualno umotavanje, za gušt druge strane.
ono sporadicno, neko stojedinicno okupljanje, koje naposlijetku i nije bas nesto urodilo nekim plodicem, tj to su opet bili neki klanovski i privatni interesi i onaj studentski prosvjed koji je ustvari jedino nesto znacajnije i sto se dobro napravilo, malo je. slabo..
vise je dio neke scene, kulisa, mahanje okolo kao nekom demokracijom, nego sto je nesto koristilo.
bilo kakva ostala masovnija okupljanja u iskazivanju nekog revolta, mogle su organizirati samo neke braniteljske udruge kao programirana filijala neke volje ili, koristeci se nekim alatima, slican dio drustva je u mogucnosti pokrenuti zakonske procedure vrlo lako skupivsi 700000 potpisa.
di su ti, di je ta masa akoja nije trpila i koja se suprotstavila koristeci svoja, ne znam.. gradjanska ili malogradjanska, alternativna, kulturna prava..
tako da kad kazem opravdanja i toleriranja i presucivanja i saucesnistva, znam o cemu govorim.. ili se jednostavno radi o tome da je vecini ovog drustva u stvari dobro u ekonomskom smislu (sto nekako vidim i na ovom topiku) i da vecina ovog drustva ustvari dise intezivno trzisnim, tj reci cu to tako, kapitalistickim plucima, zavaravajuci se da se tu ustvari radi o nekom post-necemu, pokusavajuci spojiti ono nespojivo i tako se vrti i ugusi u krugu nekih gradjanskih kao interesa da bi se tu ustvari promaknuli neki sasvim osobni i konkretni interesi..pa mozda, eventualno i nekako uspjeli naplatiti, biti dijelom tog nekog estabilismenta stavaljajuci se na njegovu alternativnu neku stranu..
ono, cista gluma, a ima i preglumljivanja..
koji su to ljudi nesto vise napravili po pitanju raskrinkavanja nekih? od medija vidim samo feral, koji je prosao kako je prosao, uz razumijevanje sanadera i pavica koji je poslije nesto ferala i udomio, pa i jergovic se s njim naslikavao, kao i nas gigant kuljis sa horvatincicem..
sve su to bila raskrinkavanja uz pomoc dubokih grla sa spice i pjace, ono, dozirano raskrinkavanje, a i sanadera se raskrinkalo, ono, post festum, kad je defakto izrucen, kad mu je ostavljen neki ili ili izbor.
ono sto zelim drugo rec, jest ona vlast od 2000-te, koja je i sama dosla uz podrsku eu, kao sto je i uz njenu podrsku otisla, ona vlast od 2000-te kad su uoci njenog dolaska kamioni s arhivima picili po zagrebu, jel ona nesto ostavila jedva jedvice u amanet, nacela tako da su neki procesi jednostavno bili vise nezaustavljivi, pa makar to trajalo koliko je trajalo, tj mozda upravo i jest morao proc taj neki proces da sve skupa ne bi prenaglo izgledalo.
nesto kao tranzicijska tranzicija tranzicije. da se gradjani hrvatske bas ne sokiraju tako naglo..
dakle, sto se mene tice, ta nasa medijska raskrinkavanja nasih vrlih zurnalijera, mogu objesit mom najmanjem macicu o rep.
a javnost ko javnost, sluzila je i sluzi da ide tamo amo i da srlja gdje su reflektori i da se tako zabavlja.
pa sad ti mozes raskopavat arhive, ali neke stvari su ostale u domeni povijesti itakvih nekih analiza, neraskrinkane.
pa eto, napisao sam sad prije. moze bit utjeha da je netko sacuvao ili pokusao sacuvati neki svoj integritet, ali realnost ide nekim drugim tokom i poticana je nekim drugim impulsima.Nismo šutjeli ni podnosili, a najmanje smo muljali.Ima nas koji živimo po drugim principima. Zato ulažemo žalbe gdje stignemo jer ne trpimo nepravdu. Novinari rade svoj posao. Ili sad opet ipak pričamo o kolektivnoj razini krivnje?
zalit se moze bilo tko za bilo sto. jasno, postoje nacini, i predivno mi je ufanje u sustav i institucije na nacin da ih zelis mijenjat sluzeci se njima, a znas kakve su, ali ipak se pokorno sluzis njima i tako postajes sastavni dio mehanizama tog sustava koji se vrti svojom nekom ili svojom nekom drugom voljom.
mislim, a manje sam siguran da se i nisu pisale zalbe ili sta vec, da bi isto doslo do promjena nekih do kojih se doslo. jednostavno, vrijeme mora uciniti svoje, sustav ce se mijenjat kad za to bude spreman, takva su pravila igre. i cim krenes s tim, naravno da muljas, da oces nekog zajebat taman njegovim pravilima. a ako oces drugacije, opet, dakako, moras muljat. muljanje je nasa sudbina, modus vivendi i raizon d etr.. sori, bat jebiga. covjek mozda nije takav, ali ljudi su takvi.
ako malo idemo pogledat ovu vlast, od starta joj puno toga zamjeramo, samo radi toga sto je uvodila i sto je imala namjeru uvest, pokusavajuci stvoriti neke preduvjete preduvjeta, ali je nekom to izgledalo prebrzo, a ono za sto stvarno treba vremena, nama je, jasno, to presporo.. tanker se od pune brzine do zaustavljanja zaustavlja koju milju, nece se ukopat pa sijavao on kolko oce i sidra bacao..
sve ove tzv afere..kazem tzv jer ustvari i ne znam sto bi bila afera, afera mi je slicno kao i rijec.. snalazenje, ne razumijem ni snalazenje ni afere, tj ili si zajebao koga il je tebe zajebalo, to je snalazenje, nesnalazenje, a tako je i s aferom, nema afere, afera novinarska neka izmisljotina kojom se zeli medij predstaviti kao nesto moralan. postoji kriminal, provjera i sankcija.. koje fakin afere? te afere sluze samo da bi se mogla reklama zalijepit do njih.
meni nikada nije bilo jasno sto je posao novinara. tj nasih novinara. rec ono sto znaju ili ne rec ono sto znaju?
mislim, pricam o ovom necem, ne sad o nekim medijskim nisama specijaliziranim, nego ono, masmediji..
kako je posao babicev ono sto jest, tako je to posao i pavica i ..ko je u vecernjak wazu. sto se mene tice, sve je to pisi jedan, pamtim pet. meni to i nije bas neko, ono, novinarstvo. mislim, usprkos isticanju nama svjetlicavih i asljstecih primjera, nije nam medijska scena ono nesto, jel, za podicit se.
takva je kakva je, kakvo je i ovo drustvo i oba politika i ovo sve.. plivaju kako znaju. informacije se dobivaju tracem i eto, nista sto se ne bi moglo opet saznat na pjaci ili spici. ustvari, mozda i kvalitetnije na spici pjaci, manje je suma u kanalu.
ne znam jel pricamo o kolektivnoj razini krivnje. mozda. zasto ne bi postojala? ali ako ne pricamo, o cijoj krivnji onda pricamo? ili, ne krivnji, nego eto, volji?
pa da, zasto ne bismo? ne znam jel najbolji odgovor, ne znam ni koji bi bio najbolji odgovor, ali ako postoji, a sklon sam vjerovat da postoji neki taj reket odozgo, jel mora onda bit i reket odozdo? jel to pravda?Zašto i u slučaju zviždačice i Ace ne bismo vodili brigu o kontinuitetu, nasljeđivanju i svemu onome što je bitno kad se razmatra drugu stranu? I nekako, ovo što si napisao nije najbolji odgovor na reket odozgo i povezanost te tehnike s Linićem, ako se dokaže da postoji.
mislim, ono, dajmo to rijesit. meni ne smeta, dapace, neka onda i reketa odozdo, pa sta. jos cu i navijat za njega i pljeskat rukicama..ali, nakon tog mog veselja, ja ne bih bio ja kad se ne bih upitao.. a koja je razlika? ili..koja je razlika izmedju mene..da sad parafraziram onu mujinu, koja je razlika izmedju pijevca (jednog pijevca, nije tipfeler).
eto, i to je ta igra, na reket reketom u kojoj se ja pocinjem gubit, jer to vise ne odrazava nikakve moje interese, to je sukob u visim sferama, radi ko zna cega, a meni nece bit bolje ovako i onako, tj raspleli se ti njihovi reketi ovako il onako. svi ce oni prezivjet i nastavit dalje s onim sto znaju i sto ih ide, a meni se ne svidja da budem municija tudjim nekim interesima.
sta tu ima kmetski, ulizivacki i licemjerno ako ta mecelica merkelica ponudi meni posao i ja ga, naravno, prihvatim. pa jest se mora. mislim, valjda mora. kao i racuni platit, to se mora svakako, to je necesse est, non jest.Kao što je možda poznato, s kmetskim, ulizivačkim i licemjernim nastupima nemam posla. Ne mogu čak ni staviti smajlić da ovo razblažim jer zbilja nemam.
ili da mi nadan ponudi posao.. ili ne znam sad tko. ili ne sad, nego prije, recimo, godinu dvije? dva mjeseca?
meni je jako drago sto si toliko slobodna da mozes rec.. ne, hvala i da mozes procijenit put i kakvocu love kojom te poslodavac, narucitelj platio.
meni je drago ako se u tome sastoji profesionalizam, jer je meni profesionalizam uvijek bio sumnjiv nekako.
sjajno je to kad ne moras radit.. kako se ono zoveee, ah da, eufemizam mali.. kompromise da ostavris ono sto zelis. sjajno. to je za mene ogroman, ako ne i najveci stupanj slobode.
ako je to tako, ne znam cime si nezadovoljna. mislim, meni je jasno da se necemu mora posvetit, da se nesto mora radit, ali spocitavat drugima sto i nemaju bas nekog izbora poput tvog, nije mi uopce ono, zenovski.
bez problema radim nekakav posao ako je legalan. a i sad, legalan. to je opet za pricu. puno je toga za sto sam ja mislio da je ono, ne nelegalno, nego ajme.. a to ono legalno samo tako, fercera leva leva, drugi trljaju ruke sto ja mislim da je to nelegalno ili vec nesto ne..
pa i govorim za sebe. citavo vrijeme govorim jedino za sebe. a kad nece niko drugi.Pa govori za sebe. Možda si okružen ljudima koji bi tebe preodgajali na taj način, ja baš i nisam sasvim. Proces poboljšanja je možda upitan jer nekom igrom slučajnosti, ili ne, često dobivamo vlasti koje u sebi sadrže korumpirani element (Weber? nešto teorijsko i kao takvo?). Taj korumpirani element onda pod svaku cijenu nastoji ostati tamo gdje jest, a razne su strategije da se to izvede (okruživanje ljudima, eliminiranje ljudi, spin; sve smo to vidjeli). Ja se za sad vodim logikom i strategijom da neprijatelj pisane riječi nije moj prijatelj, neprijatelj mojih prijatelja nije moj prijatelj, nepoštena osoba s čudnim kriterijima nije moj prijatelj itd. Ne treba mi druga strana jer nema opravdanja za selektivan progon medija i kritike, i reagiram na to ako vidim naznake da se to možebitno događa. Feral, Index, ovaj onaj, meni je svejedno. Mogu samo u obzir uzeti kontekst i vidjeti što podaci kažu tko još stradava i na koje načine, koje djelatnosti, s kakvim udjelom u onome što prezentiramo kao društvenu stvarnost, koju poruku se eventualno želi poslati... i onda mogu imati nešto protiv tog, naglas. To jest, do trenutka dok me se ne optuži za agendu. Jer onda se moram baviti i tom optužbom. Kao što se na ovoj temi dogodilo i Indexu.
ali, ne skrivam se iza nekih naroda, mas kretanja, mas procesa, makroekonomije, statistike, opravdanja..mislim, nitko mi nije kriv za bilo sto. ok, ako i je, nije bitno, sad je sta je tu je.. moglo je bit drugacije, ali nije i to sam sve ja.
proces poboljsanja uopce nije upitan. ono 1/1. do nekog poboljsanja, opceg poboljsanja koje ce se odraziti i na mene, tj kroz moje poboljsanje, sigurno ce doci, garantiram. ako ne za mjesec, za godinu. ako ne za godinu za dvije. ako ne za dvije, za pet, deset, pedeset, sto..
jedino je pitanje oce li to sta meni vrijedit, ocu li ja to docekat uopce. eto, jedino to..
nadalje, ne znam sta kaze veber o tome ili sam znao pa zaboravio, a dodje to na isto ili cak i gore, nikakvu vladu mi nismo dobili. niko nam bilo koju vladu od devedesete nije poslao postom.
ok, ako cemo malo to se bavit nekim bjelosvjetskim visim igrama, mozemo o tome pricat, ali na ovoj mojoj evrdej razini, nista niko nije dobio, nego je birao ili ne birao, pa je netko drugi tu dobio. tj, nijednu vladu mi nismo dobili, ona je dobila nas ili dobila moc ili nesto je ona dobila, nista mi, nista ja.
shodno tome,nikako ne mogu povjerovati da dolaskom ili prelaskom neke razine moci, neko nekom prenosi tajno koruptivno znanje, pa imamo onda i inicijaciju neku, pa svecano primanje u tu udrugu, itd.
korupcija, klijentelizam, familijarizam ili kako se vec to zove, veze, poznanstva i sta sve ne jos ne postoji i na koji nacin se nece ostvarit i objedinit neki interesi, to je u nama. mislim, je.
interakcija je to, sitav sustav je to od gore prema dole i obrnuto. a rizici su takvi kakvi jesu, tj puno manji nego rizik da dobijes na lotu. dakle, po racunu vjerojatnosti, vjerojatno je isplativo.
i tu opet treba imat mjere, rekao bih. tj, mozemo rezolutno macem naseg postenja kidat i rezat sve oko sebe tako da cemo vjerojatno postavit pitanje o smislu svega toga kad ostanemo relativno sami ili nac, dogovorit neku razinu, mjeru, mehanizme kontrole, procjene.
nije lako o tome pricat..tj, meni jest, ne znam za ostale, ali neke stvari su i logicne. koliko smo toga ostvarili sto smo nekoga poznavali? jesmo li ikada nekoga nekom preporucili (ne u mafijaskom rakomandacijone smislu)? jel nam itko ikad imao netko prioritet zato jer nam je bliskiji?
osim toga, u malim drustvima poput naseg, tesko je nac nekoga ko ti nije u rodu, s kim nisi prijatelj ili vec dosao u kontakt ili imate zajednicko neko poznanstvo, koje moze bit i neka garancija nekog povjerenja i to u najboljoj namjeri, da ce se posao valjano te posteno odradit.
mislim da treba nac neku mjeru, jer se lako moze dogoditi da sve bude neka vrst korupcije i da optuzba za korupciju bude alat kojim cemo ostvariti neke nase interese.
ljudi nisu strojevi, ljudi grijese. ma i strojevi grijese, a di nece covjek. e, sad sve je pitanje koliko, u kojoj mjeri, s kojim motivom, kojim principom cemo pristupiti bilo kakvim odnosima u kojima se barata nekim parama nasim, budzetnim, pocevsi od vremena kojeg radimo, a financirani smo, placeni smo iz budzeta.
mogu lako zenonovski doc do toga da je sve ili skoro sve korupcija, dfa netko nenamjenski trosi, iskoristava, tudje ili jos gore.. javne pare. tudji zivot, tudje vrijeme.
mislim, treba malo to specificirat jos i definirat. meni je jednostavno rijec korupcija vise na vrh glave. postala je rijec za demoniziranje, sad je u trendu, etiketa trendovska, a ustavri malo znamo o korupciji ili malo zelimo znat, a i ta korupcija nije staticna, razvija i ona svoje mehanizme i kanale i puteve i jednostavno dodjes do toga da zivimo od korupcije, a da nismo ni svjesni toga.
eto, sori, samo sam se htio vise te nesretne korupcije dotaknut i jos cu je samo jednom spomenut poslije..
e, ja tu logiku neprijatelja pisane rijeci ne razumijem bas, osim ako je ne zelim ofrlje cut. na znam na koje sve sve pisane rijeci odnosi, ali ajd, neka se pise, ali za neke pisane rijeci nemam bas zanimanja, a i zasita nisam siguran da bas sve sto je napisano ne treba bacit u vatru. neke novine super sluze za potpalit pec.
ne znam jesam li prijatelj bas svake pisane rijeci.. ne zelim tvrdit, ali nisam siguran, ne bih bas glavu dao.
osim toga, sta.. pise babic, al pise i pavic. kod babica isto pise svasta, kao i kod pavica. babic isto svakakve tekstove udomljuje.
pada mi na pamet, da se malo rigidnije krene na pavica, pa mu se kaze.. vrati koke sta si poozobala, a bi li to bio napad na novinarstvo i na pisanu rijec? a bi, ne vidim kako ne bi. a jos kad zamislim poznatu novinarsku i izdavacku kolegijalnost i solidarnost, pa kad krenu javno, eto u obranu kolege pavica koji je, eto, losim poslovanjem satrao do turbo bankrota te afere, epeha i njegova izdanja koja se sutra nece pojavit na kioscima i kad se tajno, od strane njegovih kolega pohlepno razmisli (jos dok budu pisali obrane sokr..obrane paviceve u s vojim izdanjima i na portalima) malo o tom slobodnom buducem prostoru kojeg bi oni mogli nekako ko-ga-jebe-brze-bolje zauzet.. predivno je to nesto, prava ljepota i slobodnost medija te rijeci pisane..
tako da, ja bih malo to o neprijateljima pisane rijeci revidirao, ne bih se zaletao, cak ni u slucaju indeksa i nekog selektivnog progona. ne kazem da nije nemoguce, da se indeks proganja radi indeksa, ali ja to za sad ne vidim. ako se proganja s tim motivom, lose proganjaju, nesto im bas i ne ide, tko god proganjao.
i zaista, ne znam stvarno ko bi se s indeksom isao zajebavat, ko bi isao citavu masineriju pokretat radi jednog indeksa.. ok, osim severine..
feral vec dozivljavam nekako drugacije. usprkos njihovim tamo internim nesuglasicama. ne uspijeva indeksu zauzet mjesto ferala u onoj mjeri i znacaju u kojoj je feral zauzimao medijski prostor.
e, pa uzimaj u obzir, kontekstualiziraj, ali onda budi dosljedna, kontekstualiziraj sto god mozes vise. nemoj stajat jer ti se vise ne da ic dalje.. mislim, ako oces.Mogu samo u obzir uzeti kontekst i vidjeti što podaci kažu tko još stradava i na koje načine, koje djelatnosti, s kakvim udjelom u onome što prezentiramo kao društvenu stvarnost, koju poruku se eventualno želi poslati... i onda mogu imati nešto protiv tog, naglas. To jest, do trenutka dok me se ne optuži za agendu. Jer onda se moram baviti i tom optužbom. Kao što se na ovoj temi dogodilo i Indexu.
puno je drame oko indeksa, a ja mislim da i nije bas tolika drama. mozda grijesim, ali ja se za indeks ne bojim.
ne znam ni sto znaci ona severinina presuda, meni ona djeluje gore po indeks nego ovo o cemu se nesto vristi.
siguran sam da ce babic sve to rijesit na srecu i zadovoljstvo vascelog pucanstva..
..ma nee, ma kakvi. tj, daa, da..Whereabout » wrote:
Kapitalizam? Valjda je ovdje riječ o institucijama, sustavu i okvirima za rad. Točno o onome o čemu se pričalo na zadnjim stranicama, različiti, sumnjivi, apsurdni ili apstraktni kriteriji... u kojima onda opet možda postoji i neka logika. Sve po pravilu - možda. Dokaz da je zbilja sve u redu ili da je stanje na terenu praćeno i odrađivano smisleno - možda i ne. Možda koherentno i možda se elemente može logički povezati, no odnos s realnošću nije najsretniji (posebno ako su istinite izjave koje Prpić citira).
po meni je ovdje rijec o cistoj potrazi kapitala za boljim mjestom za vrcenje. kapital seta, oda, trci, to mu je smisao. premjesta se tamo gdje mu izgleda bolje, gdje mu izgleda da ima vecu sansu umnogostrucit se.
to je tako vec par stotina godina i posvuda, nema tu neke tajne filozofije.
zato kapital trazi red, urednost, sigurnost, sto manji rizik i ova vlada to pokusava radit. mislim, ne moze cak ni preko noci i da oce, proglasit i formalno totalni te totalitarni liberalni kapitalizam.
dok se ne uvede red u te fiskalne mehanizme, dok se ne napravi npr popis vlasnistva..vlasnistava, a kakvoje to vlasnistvo koje je nelegalno, sta mos s njim osim ako ti je nece to kupit neka multinacionalka koja kupuje i drzave i zakone ili neka mafija ili oboje, dok se ne donesu ti neki planovi, kako li se zovu, prostorni.. dok nesto ne mos ponudit, neke uvjete, nema nista od kapitala. a priprema svega toga kosta. a love se nema. a frka, cajtnot, ne znas gdje bi prije, amoras opet postovat neke zakone, neke procedure, neki eu, neke obaveze prema njima i onda se mora gledat na veliko i jsano da tu ima i bucanja i iskoristavnja frki od strane lokalnih celnicica pa na gore i na sire, ali jednom se mora presjec.
i u svemu tome, sad prpic vise ne moze izdrzat. prije je mogao, sad ne moze. ok, razumijem ga, besmislica i svega ima masu, ali to nije od linica, to je malo duze, jedino sto je prpic prije to trpio, dakle, bilo mu je bolje, a sad ne moze vise trpit, ne zeli se zajebavat i cekat da ovdje profunkcionira nesto, nego ide tamo gdje mu je lakse.
ne vidim u cemu je problem. mozda jedino u tome sto sad i on misli da je neki faktor. mislim, jos malo, ko god prodje ulicom, moce trisku dat linicu i popisat ga, zato jer to nije mogao radit prije. ili nije htio.
o, pa sta ne kazes.Ja želim takav kapitalizam u kojemu je odnos s realnošću sređen i sretan (nema besmislenih troškova, nema osjećaja zakinutosti, nema gaženja ljudskih prava ili dostojanstva, ili poduzetničkog duha...). Ok, evo smajlić:.
dobro, buduci da znamo da takav kapitalizam ne postoji, a da ga neko tamo negdje nije krvavo platio, ni ti onda ne znas bas sto zelis?
Unda, meni je tebe zao
Ti se natjeces sam sa sobom koji ce ti post ispast duzi?
Jbg, priznajem da neman zivaca citat tvoje textove, a siguran sam da znam sta si napisa.
A sad cu provjerit jesam li u pravu.
Dakle, ti tvrdis da sve afere SDPa nisu u rangu afera HDZa. Jesam li u pravu? Ok, ako sam u pravu, imam pitanjce za tebe:
Zasto napadas Euklida, Vericu, Judolina i mene koji potvrdjujemo postojanje afera SDPa?, Jeli mozda u pitanju neki osobni interes? (Aj priznaj!) Eto, samo me to zanima
Beau, zasto se bojis priznat da smo u ovoj raspravi u pravu Euklid, Verica i ja? A i sama naginjes nama, samo se bojis priznat. Zasto? Nece te uist Unda, bar se nadam
Visekratna, tebi nemam sta rec, jer si ti 100% neobjektivna, svrstavajuci raspravu na lijeve/desne
Ti se natjeces sam sa sobom koji ce ti post ispast duzi?
Jbg, priznajem da neman zivaca citat tvoje textove, a siguran sam da znam sta si napisa.
A sad cu provjerit jesam li u pravu.
Dakle, ti tvrdis da sve afere SDPa nisu u rangu afera HDZa. Jesam li u pravu? Ok, ako sam u pravu, imam pitanjce za tebe:
Zasto napadas Euklida, Vericu, Judolina i mene koji potvrdjujemo postojanje afera SDPa?, Jeli mozda u pitanju neki osobni interes? (Aj priznaj!) Eto, samo me to zanima
Beau, zasto se bojis priznat da smo u ovoj raspravi u pravu Euklid, Verica i ja? A i sama naginjes nama, samo se bojis priznat. Zasto? Nece te uist Unda, bar se nadam
Visekratna, tebi nemam sta rec, jer si ti 100% neobjektivna, svrstavajuci raspravu na lijeve/desne
-
visekratni klon
Neka si ti objektivan.
Poboldaj to.
Pročitala sam undu. :znoji se i pada na stol:
Poboldaj to.
A neobjektivnost je govorit o ocitim i jasnim vezama kriminala i politike, kako HDZa, tako i SDPa? Aj da i to procitamvisekratni klon » wrote:Neka si ti objektivan.![]()
Poboldaj to.![]()
-
visekratni klon
Ma ti si to pročitao u nekoj Teni, cosmu, negdje gdje već i vrapčići i babe pričaju o tome pa naklapaš. Šta misliš da ja prvi put čujem tu mantru da su isti? Pa nisi ti to izmislio. Pa to se govori kad ideš kupit po kile blitve pa do babaca koji čitaju VEčernjak u kafiću. E moj miki.miky0 » wrote:
A neobjektivnost je govorit o ocitim i jasnim vezama kriminala i politike, kako HDZa, tako i SDPa? Aj da i to procitam![]()
I cemu tvoj otpor istini?visekratni klon » wrote:
Ma ti si to pročitao u nekoj Teni, cosmu, negdje gdje već i vrapčići i babe pričaju o tome pa naklapaš. Šta misliš da ja prvi put čujem tu mantru da su isti? Pa nisi ti to izmislio. Pa to se govori kad ideš kupit po kile blitve pa do babaca koji čitaju VEčernjak u kafiću. E moj miki.
-
visekratni klon
..tako i bilo koje politicke stranke, narocito ako je oko vlasti. jest da nije bitno, ali eto, ako cemo vec redat..miky0 » wrote:
A neobjektivnost je govorit o ocitim i jasnim vezama kriminala i politike, kako HDZa, tako i SDPa? Aj da i to procitam![]()
mislim, aj sad kazi da se zemlja vrti, a ti se eto, ne vrtis.
-
visekratni klon
Vrti se on, vrti...a unda » wrote: ..tako i bilo koje politicke stranke, narocito ako je oko vlasti. jest da nije bitno, ali eto, ako cemo vec redat..
mislim, aj sad kazi da se zemlja vrti, a ti se eto, ne vrtis.

..a unda » wrote: mos nac nekog da ti procita.
-
- Information
-