Hajka na Index.hr
-
visekratni klon
Ja bih voljela da nas netko uzme pod svoje, ali ono baš uzme, da nam nametnu svoj jezik (bar bih naučila još jedan) i da nam daju jesti i piti i da se imamo gdje obuć i tako to. Da konačno ovi rvatine miševi koji su ispuzali iz kanalizacijskih otvora umuknu. Eto, radije bih to nego da još jednom hdz dođe na vlast. Zašto bi došli opet? Čime su oni to zaslužili? Di je kraj ovom nacionalističkom sranju? Zašto ja moram trpjeti Markićke i ostale zadojene kamenjarske idiote koji će sutra srati o obitelji, pobačajima, mpo i krasti? Kad je tome kraj? Zašto se jednostavno ne prizna da ove države što su izašle iz Juge ne služe ni kurcu i da je čiča miča gotova priča i neka svaka veća država uzme po jednu. Zašto i kome koristimo ovakvi?
Imamo more, imamo dakle nekakav miraz, nešto možemo ponudit, zašto nas puštaju da budemo ovako "samostalni"? Šta, da nam se smiju? Ne kapiram.
Kome je ovdje, a da ima malo mozga i nije zadojen još stalo da govori hrvatski i kupuje k plus splačine po sve većoj cijeni? Tko je taj luđak i idiot, neka se predstavi?
Imamo more, imamo dakle nekakav miraz, nešto možemo ponudit, zašto nas puštaju da budemo ovako "samostalni"? Šta, da nam se smiju? Ne kapiram.
Kome je ovdje, a da ima malo mozga i nije zadojen još stalo da govori hrvatski i kupuje k plus splačine po sve većoj cijeni? Tko je taj luđak i idiot, neka se predstavi?
visekratni klon » wrote:Ja bih voljela da nas netko uzme pod svoje, ali ono baš uzme, da nam nametnu svoj jezik..
..pusti ti mene, u svoje ime govori..
svega ce bit, ali treba to i docekat. a i kad dodje, bit ce to drugacije od onog sto zamisljamo...(bar bih naučila još jedan) i da nam daju jesti i piti i da se imamo gdje obuć i tako to. Da konačno ovi rvatine miševi koji su ispuzali iz kanalizacijskih otvora umuknu. Eto, radije bih to nego da još jednom hdz dođe na vlast. Zašto bi došli opet? Čime su oni to zaslužili? Di je kraj ovom nacionalističkom sranju? Zašto ja moram trpjeti Markićke i ostale zadojene kamenjarske idiote koji će sutra srati o obitelji, pobačajima, mpo i krasti? Kad je tome kraj? Zašto se jednostavno ne prizna da ove države što su izašle iz Juge ne služe ni kurcu i da je čiča miča gotova priča i neka svaka veća država uzme po jednu. Zašto i kome koristimo ovakvi?
sad se stvaraju osnove za to otvaranje nase, zahrvatsku kao malo bojno polje slobodnog kapitala. sad se stvari dovode u red (sto god neko o tome mislio i kako taj red zamisljao), a medju najvaznijim stvarima je sredjivanje vlasnickih odnosa, tih katastara, zemljisnika i kako se vec zovu i stvaranje, tj zavrsavanje pravnog, zakonskog okvira, uskladjivanje tako da se te igre kapitala mogu ovdje osjecati zasticenim.
to ce imati neke pozitivne efekte, to pozitivnije sto mi manje budemo ocekivali, tj na sto budemo prisiljeni pristat i toj nekoj mjeri, obzirom na nase brojke kojima raspolazu razne geografije, bit cemo nekako..rekao bih.. minimalno tehnicki zasticeni.
s druge strane to ce nam donijet daljnje brze promjene kojima cemo se morat relativno brzo prilagodjavat i tu ce bit najveci problem i u tom moranju i u toj brzini. citave drustvene skupine ce bit jednostavno otpisane i prepustene same sebi i posljedicnoj sociologiji i statistici.
tj, s jednestrane ce nam problemi bit rijeseni. s druge, dobit cemo na svaki jedan rijesen, tri nova, najmanje tri.
e, sad, ko sta ima..Imamo more, imamo dakle nekakav miraz, nešto možemo ponudit, zašto nas puštaju da budemo ovako "samostalni"? Šta, da nam se smiju? Ne kapiram.
nemamo mi more.. ja imam more. kao sto ja nemam njive u panoniji i jodlanje u alpama, ali, kazem, pitanje je cije ce sta bit i ko ce sta nudit i ko ce mislit da nesto ima, a nema. jer nema. jer nije, ne znam, uknjizen.
zaboravi da ces se moc kupat di oces. to ce bit nekakva koncentracijska javna kupalista, ostalo ce bit pod koncesijama, a na puno njih, na puno obala tesko ces moc i krocit.
uz taj red koji se uvodi, ide paralelan proces ciji je efekt, tog pustanja samostalnosti, jel.. smanjenje cijena nekretnina, rast ponude, koja ce se povecavat kako se javno siromasenje bude inteziviralo.
ne boj se, pri kraju smo tog osiromasenja. jos ostaje koja fazica, jedna do dvije, malo bukice mozda bude, malo nagurivanja, pickaranja, ali sve ce to proc lako.
a nacionalizam kod nas nikada nije bio protiv kapitalizma, protiv prodaja, protiv toga da uzems svima da bi imala nekolicina. on nam sluzi samo zato da kad se to vec od te nekolicine jeftino proda, da to napravimo s ponosom. nacionalnim, naravno, jer je onda to u intersu nacije i nema tu vise istraga policijskih. svako daljnje cackanje i istrazivanje je veleizdaja, podrivanje, komunizam, terorizam, itd..
-
visekratni klon
Perveznjače matori.
Ma ne mislim ja na to, nego kako je bilo u prošlosti, da nas zbilja netko posvoji, uzme, a ne da se i dalje sramotimo nacionalnim ponosom i ostajemo formalno svoji na svome, a tuđi i da od toga opet nemamo ništa nego da pojedinci imaju. Što će nam to?uz taj red koji se uvodi, ide paralelan proces ciji je efekt, tog pustanja samostalnosti, jel.. smanjenje cijena nekretnina, rast ponude, koja ce se povecavat kako se javno siromasenje bude inteziviralo.
ne boj se, pri kraju smo tog osiromasenja. jos ostaje koja fazica, jedna do dvije, malo bukice mozda bude, malo nagurivanja, pickaranja, ali sve ce to proc lako.
a nacionalizam kod nas nikada nije bio protiv kapitalizma, protiv prodaja, protiv toga da uzems svima da bi imala nekolicina. on nam sluzi samo zato da kad se to vec od te nekolicine jeftino proda, da to napravimo s ponosom. nacionalnim, naravno, jer je onda to u intersu nacije i nema tu vise istraga policijskih. svako daljnje cackanje i istrazivanje je veleizdaja, podrivanje, komunizam, terorizam, itd..
Uostalom, da, koncesije i sve to, ostat će ovo ljetovalište za bogate strance, privatizirani otoci, jeftina radna snaga u turizmu i ništa osim toga ja ne vidim, eventualno tko se želi baviti prostitucijom će imati para.
Sve ostalo će se morati još većim radom zaraditi, a standarda neće biti.
Tko ode van, spasio se. Tko ima sposobnosti za to.
Jedino što vidim je još veći zaokret ka zaoštravanju razlika između sirotinje i bogatih. Ništa više.
S jedne strane deluxe vile dokonih stranaca koji pretvaraju plaže i otoke u privatna ljetovališta, a s druge još više kopača po kontejnerima.
Tu nema nikakve osnove za nekakav stabilan život, nekakav standard, rast ičega osim što ćemo eto biti rasprodani do kraja pa možda ušićarimo od toga neki bakšiš.
Možda ni to.
Hoće li se ikad više vratiti srednja klasa? Ne vjerujem.
Ha, kupanje, ja se nikad nisam mogla kupati di oću, to je isto posljedica ove države i tko ima, a tko nema, ja se otkad znam za sebe kupam na neuređenoj plaži i u moru prožetom kanalizacijom. Meni je svejedno. Držala me eventualno nada za bolju budućnost, a sad sam jedino osobno razočarana svojim nedostacima zbog kojih ne mogu pobjeći van granica ove države, i nemam neke 23 godine i magisterij za sobom sve i da imam hrabrosti pa da me itko čeka tamo negdje, ne čeka me ni ovdje, bez radnog iskustva. Za plaže kojima nikad nisam imala pristup (mislim, odakle ti to da su se svi u ovih dvaist godina mogli kupati gdje su htjeli, ma mogli su kurac
eto, sad sam ja pervo. aj ti pokazi srinku stas napisala, pa nek on presudi..
e, ma znam ja dasi ti mislila romanticno, ali nema ti toga. nema dzabe.Ma ne mislim ja na to, nego kako je bilo u prošlosti, da nas zbilja netko posvoji, uzme, a ne da se i dalje sramotimo nacionalnim ponosom i ostajemo formalno svoji na svome, a tuđi i da od toga opet nemamo ništa nego da pojedinci imaju. Što će nam to?![]()
ali, sad kad malo gledam, nakon svega, mogli smo ovdje bit italija odavno. dzaba krecili. s tim da bi garant bili neka pokrajina s posebnim statusom, skrbi.
a i garantiram da bi u zadnjih dvajst godina sto puta vise naslova sa stranih jezika, od strucne literature pa na dalje, bilo prevedeno na hrvatski u dalmaciji pod italijom, nego sto je kompletno prevedeno u citavoj hrvatskoj. a ni rata ne bi imali.
sad ce ti doc italija, niti ce sta pitat, niti ce koga pitat, samo ce rec.. hop. i nista od posebnog statusa, nista. i sve ce se prevodit na taljanski..
pa eto, slazem se. ko je mislio da ce bijeli okovratnici znacit ustvari da radis u deema..Uostalom, da, koncesije i sve to, ostat će ovo ljetovalište za bogate strance, privatizirani otoci, jeftina radna snaga u turizmu i ništa osim toga ja ne vidim, eventualno tko se želi baviti prostitucijom će imati para.
Sve ostalo će se morati još većim radom zaraditi, a standarda neće biti.
Tko ode van, spasio se. Tko ima sposobnosti za to.
e da, ali ne vise zaokret nego konacno i formalno prepoznavanje i raslojavanje. ne da je to neizbjezan trend, nego se radi o osnovnim postavkama danasnjeg drustva, o smislu drustva i u jjeri koja ce bit potrebna bit ce i taj stabilni zivot, sto god to bude znacilo.Jedino što vidim je još veći zaokret ka zaoštravanju razlika između sirotinje i bogatih. Ništa više.
S jedne strane deluxe vile dokonih stranaca koji pretvaraju plaže i otoke u privatna ljetovališta, a s druge još više kopača po kontejnerima.
Tu nema nikakve osnove za nekakav stabilan život, nekakav standard, rast ičega osim što ćemo eto biti rasprodani do kraja pa možda ušićarimo od toga neki bakšiš.
Možda ni to.
stvara se nova, na novim osnovama. upravo se proizvodi, pegla.Hoće li se ikad više vratiti srednja klasa? Ne vjerujem.
e, ali sad i ako budes negdje htjela, nes se moc tu kupat. sve ce ic u koncesije, sve sto god bude neko htio uzet.Ha, kupanje, ja se nikad nisam mogla kupati di oću, to je isto posljedica ove države i tko ima, a tko nema, ja se otkad znam za sebe kupam na neuređenoj plaži i u moru prožetom kanalizacijom. Meni je svejedno. Držala me eventualno nada za bolju budućnost, a sad sam jedino osobno razočarana svojim nedostacima zbog kojih ne mogu pobjeći van granica ove države, i nemam neke 23 godine i magisterij za sobom sve i da imam hrabrosti pa da me itko čeka tamo negdje, ne čeka me ni ovdje, bez radnog iskustva. Za plaže kojima nikad nisam imala pristup (mislim, odakle ti to da su se svi u ovih dvaist godina mogli kupati gdje su htjeli, ma mogli su kurac) mi se živo jebe, neka ih uzme šeik koji.
o neuredjenim plazama i govorim. sad se ne mos kupat iz jednog razloga, jer ce te apartmandzija potjerat, a sutra ces imat zastitara koji ce ti usred divljine rec.. ne mere, odbi.
nemas 23 i magisterij, ali ako imas 28 i volju, to ti je dovoljno. pozuri, jer jos malo ti ni to nece bit dovoljno.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Dođe mi muka kad vidim naricanje za austrougarskom.
Pa oni nam i jesu smjestili ova hdz-sdp govna, rat i sve što nas je snašlo.
I na kraju ih zazivamo kao spasitelje
Već sam pisao kako se danas penetracija u neki prostor ne vrši silom (osim ako se ne mora)
već na suptilnije i jeftinije načine...
I na kraju ih zazivamo kao spasitelje
Već sam pisao kako se danas penetracija u neki prostor ne vrši silom (osim ako se ne mora)
'if you fall, i'll be there' (floor)
..koja austrougarska? ko ih zaziva?Euklid » wrote:Dođe mi muka kad vidim naricanje za austrougarskom.
I na kraju ih zazivamo kao spasitelje![]()
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
pojedinci s ovog foruma koji zazivaju da nas preuzmu stranci (kao da već nisu)..a unda » wrote: ..koja austrougarska? ko ih zaziva?
neću ih sad imenovat samo ću ih pogledat
'if you fall, i'll be there' (floor)
sta stranci? il su po ovoj jadranskoj strani taljani stranci?Euklid » wrote:
pojedinci s ovog foruma koji zazivaju da nas preuzmu stranci (kao da već nisu)
neću ih sad imenovat samo ću ih pogledat
-
visekratni klon
@Euklide
Šta fali tome, šta?
A jesi, šta ću ti ja, jesi.
Kao da sam znala, kao da.

Šta fali tome, šta?
Napustila sam ga, opet sam kod stare shrinkice...a unda wrote: eto, sad sam ja pervo. aj ti pokazi srinku stas napisala, pa nek on presudi..
A jesi, šta ću ti ja, jesi.
e, ma znam ja dasi ti mislila romanticno, ali nema ti toga. nema dzabe.
Dobro je, diplomski mi obrađuje njihov turizam.ali, sad kad malo gledam, nakon svega, mogli smo ovdje bit italija odavno. dzaba krecili. s tim da bi garant bili neka pokrajina s posebnim statusom, skrbi.
a i garantiram da bi u zadnjih dvajst godina sto puta vise naslova sa stranih jezika, od strucne literature pa na dalje, bilo prevedeno na hrvatski u dalmaciji pod italijom, nego sto je kompletno prevedeno u citavoj hrvatskoj. a ni rata ne bi imali.
sad ce ti doc italija, niti ce sta pitat, niti ce koga pitat, samo ce rec.. hop. i nista od posebnog statusa, nista. i sve ce se prevodit na taljanski..![]()
Znači, nema više mrdanja od temelja koje smo postavili.e da, ali ne vise zaokret nego konacno i formalno prepoznavanje i raslojavanje. ne da je to neizbjezan trend, nego se radi o osnovnim postavkama danasnjeg drustva, o smislu drustva i u jjeri koja ce bit potrebna bit ce i taj stabilni zivot, sto god to bude znacilo.
stvara se nova, na novim osnovama. upravo se proizvodi, pegla.
A znam, znam.e, ali sad i ako budes negdje htjela, nes se moc tu kupat. sve ce ic u koncesije, sve sto god bude neko htio uzet.
o neuredjenim plazama i govorim. sad se ne mos kupat iz jednog razloga, jer ce te apartmandzija potjerat, a sutra ces imat zastitara koji ce ti usred divljine rec.. ne mere, odbi.
Pa da me panika uvati u zemlji bez zdravstvenog osiguranja.nemas 23 i magisterij, ali ako imas 28 i volju, to ti je dovoljno. pozuri, jer jos malo ti ni to nece bit dovoljno.![]()
Exy, ti se stvarno pitas sto je lose da nas vode stranci? Ja sam naprosto konsterniran opcim duhom prosjecnog hrvata. Vas bi drug TITO sve pobija i odudija za veleizdaju. Sve.
-
visekratni klon
Da, ozbiljno se pitam. Briga me što bi Tito, Tito bi nas i ovako prezrivo pogledao da vidi što smo uradili od države.miky0 » wrote:Exy, ti se stvarno pitas sto je lose da nas vode stranci? Ja sam naprosto konsterniran opcim duhom prosjecnog hrvata. Vas bi drug TITO sve pobija i odudija za veleizdaju. Sve.
BMK za Hrvatsku, briga me za dostojanstven život, a ja svoje dostojanstvo ne nalazim u provincijalnoj ljubavi prema državi, narodu i nekakvom bezveznom nacionalnom identitetu. Smatram to idiotskim u situaciji u kojoj se nalazimo. Gaće su ti na štapu, a ti bi se ponosio Hrvatskom. To je shizofreno. Što je meni hrvatstvo dalo?
Jos nikad nisam cuo amerikanca, britanca, rusa ili kineza koji govore dao Bog da nas preuzmu hrvati.
A mi? Di je nestao nacionalni ponos? Kradeze i kukulele su vam ga kirurski odstranili?
Sto su nam stranci kroz povijest dobrog napravili? Sta? I sad ih zazivamo kao spasitelje
A i ja sam budala kad gledam vorum u ovu uru
A mi? Di je nestao nacionalni ponos? Kradeze i kukulele su vam ga kirurski odstranili?
Sto su nam stranci kroz povijest dobrog napravili? Sta? I sad ih zazivamo kao spasitelje
A i ja sam budala kad gledam vorum u ovu uru
-
visekratni klon
Nacionalni ponos.
Ja sam operirana od te beskorisne pojave koja je u ovom stoljeću zbilja deplasirana. Nisam patriot. Jebe mi se. Ne smatram to vrlinom uopće, dapače.
Pitaj umirovljenike koji su dočekali da kopaju po smeću, o nacionalnom ponosu.
Zato i imamo ovo što imamo jer se ovdje još netko zbilja ponosi svojim nacionalnim identitetom. Pa to je za krepat.
Ma šta, šta su napravili? Pišali bi još iza stabala skupa s tomsonom da ih nije bilo. Ti stvarno misliš da ova rulja može i da je ikad pokazala da može išta stvoriti, išta vrijedno spomena? Osim srati kako su Hrvati. Jedini Hrvat koji vrijedi je Hrvat u inozemstvu. Ako nije hulja što glasa za hdz i sastaje se po lokalnim dijasporskim udrugama.
Ja sam operirana od te beskorisne pojave koja je u ovom stoljeću zbilja deplasirana. Nisam patriot. Jebe mi se. Ne smatram to vrlinom uopće, dapače.
Zato i imamo ovo što imamo jer se ovdje još netko zbilja ponosi svojim nacionalnim identitetom. Pa to je za krepat.
Ma šta, šta su napravili? Pišali bi još iza stabala skupa s tomsonom da ih nije bilo. Ti stvarno misliš da ova rulja može i da je ikad pokazala da može išta stvoriti, išta vrijedno spomena? Osim srati kako su Hrvati. Jedini Hrvat koji vrijedi je Hrvat u inozemstvu. Ako nije hulja što glasa za hdz i sastaje se po lokalnim dijasporskim udrugama.
Vidjeno s ovog foruma, a i onog tamo, sigurno ne. Mi smo zakurac. Zakurac je narod koji ne zeli upravljat svojom drzavom. Sve to treba pod plin. Sve do jednog.visekratni klon » wrote:Nacionalni ponos.![]()
-
visekratni klon
Nije ni plin tako jeftin, bogati.miky0 » wrote:
Vidjeno s ovog foruma, a i onog tamo, sigurno ne. Mi smo zakurac. Zakurac je narod koji ne zeli upravljat svojom drzavom. Sve to treba pod plin. Sve do jednog.
Ja ne znam kako nitko ne vidi da nas je nacionalni zanos i ponos i doveo do ove farse. I još Tita spominješ. Pa vrh.
Ako je u meni ikad i bilo nacionalnog ponosa, izbijen mi je iz glave vrlo efikasno. A ti gledaj kome zahvaliti. Ne da se ponosim nego se sramim.
Bog vas jebo, sutra osnivam nacsocijalizam
Pa bizite svi ko kud mili moji 
-
visekratni klon
S Euklidom ili bez?
Do ovdi nas je dovelo prodavanje i guzenje politickih vladara.visekratni klon » wrote:
Nije ni plin tako jeftin, bogati.
Ja ne znam kako nitko ne vidi da nas je nacionalni zanos i ponos i doveo do ove farse. I još Tita spominješ. Pa vrh.![]()
Ako je u meni ikad i bilo nacionalnog ponosa, izbijen mi je iz glave vrlo efikasno. A ti gledaj kome zahvaliti. Ne da se ponosim nego se sramim.
Kao rijetko normalan clan ovog voruma, virujem u pridruzivanje
-
visekratni klon
Čuj, da posvojiš dijete i napraviš od njega mamlaza, kriminalca, budalu i zločinca, bi li ti dali da posvojiš još jedno, šta misliš?miky0 » wrote:
Do ovdi nas je dovelo prodavanje i guzenje politickih vladara.
Dokazali smo da je ovo naše djetešce od Hrvatske ispalo nakaradno, kriminalno i bolesno. I sad treba očekivati da će se uzorno ponašati u svijetu i uspjeti u životu? Šta je vama?
-
visekratni klon
Nije mu to kompliment. Euklide, rekao ti je da si normalan.
Normalan je i Milanović. Štaćte sad.
Na ovom vorumu nitko nije normalan, to mu je u opisu. Pitaj undu jel on normalan.
Cuj, ja sam nepopravljivi optimist, i za fajt uvijek, tako da vjerujem u oporavak ove umotvorevine uz uvjet najostrije kaznjavanje odgovornihvisekratni klon » wrote:
Čuj, da posvojiš dijete i napraviš od njega mamlaza, kriminalca, budalu i zločinca, bi li ti dali da posvojiš još jedno, šta misliš?
Dokazali smo da je ovo naše djetešce od Hrvatske ispalo nakaradno, kriminalno i bolesno. I sad treba očekivati da će se uzorno ponašati u svijetu i uspjeti u životu? Šta je vama?
tebe svaka pizdarija konsternira. svaka tudja pizdarija.miky0 » wrote:Exy, ti se stvarno pitas sto je lose da nas vode stranci? Ja sam naprosto konsterniran opcim duhom prosjecnog hrvata. Vas bi drug TITO sve pobija i odudija za veleizdaju. Sve.
pa zar ne bi bilo dobro da umjesto milanovica dovedemo jednog pravog strucnjaka, iz japana npr, indije, neki pametni indijac, oni znaju s matematikom, platimo ga dvije godine nek nas vodi i rijesimo ove problemcice?
Rekla si da nismo normalni, prihvacam, jer ko bi normalan krenija spasavat umotvorevinu od drzave osim nas nenormalnih? I to jos osnivat takvu strankuvisekratni klon » wrote:
Nije mu to kompliment. Euklide, rekao ti je da si normalan.![]()
Normalan je i Milanović. Štaćte sad.![]()
Na ovom vorumu nitko nije normalan, to mu je u opisu. Pitaj undu jel on normalan.
-
- Information
-