Hajka na Index.hr

Koliko para, toliko muzike
Beau

Post 13 Feb 2014, 14:31

miky0 » wrote:

Dakle, pisat o aferama politicara treba pisat malim i nevidljivim slovima?
ne.

prvih par mjeseci dizali su hajku baveći se pizdarijama poput: špičkovine, nespretnih zokinih rečenica, bahatluka, ogledalom, gafovima i tako greškama koje su se događale iz neiskustva i neznanja. i brojkama i statistikama o nezaposlenosti i ostalome, a za što se ne može izričito krivit samo njih.

o sanaderu takve stvari ne bi imali potrebu ni spominjat, a kamoli dizat takvu frku, jer su svi bili zahvalani svakim njegovim potezom kojim nije nestalo par miliončića.

proguglaj članke na indexu od srpnja, kolovoza na dalje koji se bave pljuvanjem linića i vlade.
pa mi reci čime se bave u njima, a kakvu su naslovi.

svaki drugi ima u naslovu izjednačvanje sdpa i hdza, te 'linić gori od sanadera' itakve fore.

miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 13 Feb 2014, 14:47

Beau » wrote: ne.

prvih par mjeseci dizali su hajku baveći se pizdarijama poput: špičkovine, nespretnih zokinih rečenica, bahatluka, ogledalom, gafovima i tako greškama koje su se događale iz neiskustva i neznanja. i brojkama i statistikama o nezaposlenosti i ostalome, a za što se ne može izričito krivit samo njih.

o sanaderu takve stvari ne bi imali potrebu ni spominjat, a kamoli dizat takvu frku, jer su svi bili zahvalani svakim njegovim potezom kojim nije nestalo par miliončića.

proguglaj članke na indexu od srpnja, kolovoza na dalje koji se bave pljuvanjem linića i vlade.

svaki drugi ima u naslovu izjednačvanje sdpa i hdza, pa linić gori od sanadera itakve fore.
Neda mi se sad ic u povijest pronalazenja afera smranaderu i linicu, ali rec da linic nema jednak tretman smranaderu je zlonamjerno, iako po meni niti nebi smili imat jednak tretman, jer je linic gori i pogubniji za gradjane ove drzave.

Vec sam jednom napisao, i opet cu:

Normalna drzava moze prezivit lopovsk(e)og politicara(e), ali NE MOZE prezivit lose politicare koji donose lose zakonske propise

Dakle, da je sdp normalna stranka s normalnim programom oporavka, anulira grijehe predhodnika. Ali nije, i lopovskoj stranci bacaju gladan narod u ruke, da ih ovi kao izvedu na pravi put, jer su gori.

Vecu ce cijenu ovaj narod placat od neznanja ovih, nego lopovluka onih. I pritom ne opravdavam kradeze, da nebi Unda reka.

Sve to triba elimimirat i pred zid...
Beau

Post 13 Feb 2014, 15:00

miky0 » wrote:
Neda mi se sad ic u povijest pronalazenja afera smranaderu i linicu, ali rec da linic nema jednak tretman smranaderu je zlonamjerno, iako po meni niti nebi smili imat jednak tretman, jer je linic gori i pogubniji za gradjane ove drzave.

Vec sam jednom napisao, i opet cu:

Normalna drzava moze prezivit lopovsk(e)og politicara(e), ali NE MOZE prezivit lose politicare koji donose lose zakonske propise

Dakle, da je sdp normalna stranka s normalnim programom oporavka, anulira grijehe predhodnika. Ali nije, i lopovskoj stranci bacaju gladan narod u ruke, da ih ovi kao izvedu na pravi put, jer su gori.

Vecu ce cijenu ovaj narod placat od neznanja ovih, nego lopovluka onih. I pritom ne opravdavam kradeze, da nebi Unda reka.

Sve to triba elimimirat i pred zid...
znači ti misliš da je hadezeov jedini grijeh lopovluk? :D
majko mila.
misliš da je hdz imao više znanja od sdpa? ja mislim da je njih za znanje bolio kuki. i da nisu imali nikakvu namjeru pokazat znanje, niti su htjeli doć do znanja kao ni ostavit ikakve rezultate. sve je bilo usmjereno ka lopovluku i prikrivanju tragova.

za linića pak mislim da je lopov, al da nekakvu političku volju ima, da želi učiniti nešto što će dovest do oporavka.
eto, naivna sam, šta ću :o
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 13 Feb 2014, 15:42

dobro mu ide, oporavak samo što nije pokucao na vrata...
'if you fall, i'll be there' (floor)
visekratni klon

Post 13 Feb 2014, 17:02

Beau » wrote::rofl: :facepalm:
Gonjaj i ti, raspast će se Euklid&Miki koalicija zbog tebe. :crying: :zubo:
visekratni klon

Post 13 Feb 2014, 17:12

Meni nije jasno, gledam ove kritike upućene sdp-u, kao u vrijeme Sanadera smo bolje živjeli i to onda znači da je Milanović nesposoban i loš i ova vlada u većem kurcu. Umm, a da nije možda stvar proste logike da je tad država još bila ne posve opljačkana i ne posve devastirana od Sanaderove ruke i da je prikrivao stvari dok je mogao, a sad se više nema što prikrivati jer je Sanader odjezdio s lovom i zato nam je sad gore? A ne zato što su ovi nešto nesposobniji od njega! Pa pobogu.

Jeste vi svjesni da bi nama trebali čarobnjaci? Jeste li?

Pa jebote, i meni je bilo bolje u ono doba, mogla sam se obžderavati i kupovati robe i imala sam, šta sad, s istom lovom od koje mi danas pofali, a živim na ničemu u odnosu na onda i ne kupujem skoro ništa. Ali nije za to Milanović kriv, kriv je isti taj Sanader. Cijene su nam otišle u nebo, država je dno, ali ne zaslugom koalicije nego zaslugom Sanadera.

Netko sposoban bi nas možda izvukao jedino ako bi taj netko sposoban bio nekakva Njemačka koja bi prvo injektirala u nas velike količine love, a onda možemo pričati.
Bez love, nema ničega
A gdje je koaliciji lova?

Malo nemate kontakta sa realnošću, opila vas kritika i cipelarite onog tko je ionako na podu s nama. To što osobno imaju i što ne žive kao prosječan građanin ne znači da trebaju svući gaće sa sebe da nam dokažu da je država u kurcu. Znači da su im ruke vezane. Da je Sanader i njegova bratija uzeli sve što su mogli i što se imalo. Pa kad platite neki artikl duplo više za istu plaću, jebite mater Sanaderu i Todoriću, a ne Milanoviću.
visekratni klon

Post 13 Feb 2014, 17:15

Sanaderu zamjeram što nam je dao privid nekakvog normalnog života. Ja sam bila uljuljkana i na kraj pameti mi nije bilo da će kriza zaista doći da ostane. Mislila sam da se šale, pa Šuker se smijao jebo ga pas usred krize, prije krize, kad ono, rugali su se.
Mislila sam da će to proći. Nisam ni sanjala da će biti dana kad ću morati zbrajati svaku kunu u novčaniku i da će mi to postati život i da ću se početi bojati hoću li ovako do kraja života. Vratili su me u doba rata kad nismo imali ništa. Hvala im na tome.
Dao je mnogima privid da mogu dizati kredite za pizdarije, ići na skijanja, pičke materine, živjeti iznad svog nivoa i onda kad se sve urušilo, ajmo vrući kesten dati koaliciji pa ih onda svaki dan nogom u guzicu lupati. Ponašamo se kao pijana obijesna stoka. I bolje nismo ni zaslužili. Nismo mi ni zaslužili ovu vladu. Zaslužili smo Karamarka očito.

Vas dvojica ćete prvi plakati ovdje kad Karamarko dođe. Samo vas čekam. Samo. Vas. Čekam. :ckzubo:
Whereabout

Post 13 Feb 2014, 17:56

..a unda » wrote:
mislim, ono..sta je ovo.. antilicemjerska revolucija? :D
..i nije mi jasno..sto se to ne tolerira? od kada? i ko to ne tolerira, ko sve? i kako to ne tolerira, na koji nacin se to radi? i bi li se toleriralo da imamo vise posla, vece place, veci neki potrosacki izbor, pa da ostane i za knjize neke i za malo putovat i tako nesto, da mozemo radit nesto i sto nas veseli, a ne samo sto moramo.. bil se onda necije licemjerstvo, klijentelizam isto toleriralo? i cije licemjerstvo?
Ne bi se toleriralo ni da je situacija bolja, čak mislim da s rastom standarda može i padati tolerancija na nepravilnosti ovog tipa. Poanta je da je ogroman propust biti licemjer nakon što si naslijedio nekog kao drugačiji ili navodno bolji od svog prethodnika.
a to zasto bas sada se ne tolerira, ako se ne tolerira i ma sto to znacilo, to me ne muci puno, ako i uopce.
samo mi je zanimljivo. jher, npt, neke stvari se sada ne mogu vise tolerirat, aprije su se nekako, jel, mogle.. pa sad malo gledam koja je to crta bila do koje se nesto moglo i oce li oopet bit neka crta od koje ce se opet nesto moc tolerirat?
..ili mozda sad vise neke stvari ne toleriramo (opet sam malo zbunjen ko to ne tolerira i kako, kako se manifestira sve ta netolerantnost i od koga sve i kada..), jer nam je pruzena mogucnost da ne toleriramo, a mi mislimo da ce tako bit zauvijek, da se nesto razvilo, da se nesto ostavilo iza sebe i da smo se mi za to..izborili. nekako izborili. ko zna kako, ali izgleda nekako i izgleda..mi.
oce to kad se ljubi forma, oce. kako je ono rekao marfi.. vise vrijedi gram performansa, nego tona rada. oce to u ovoj nasoj demokraciji trzistima opisanoj, oce..
(pitam se ko ce se zakacit za ovog marfija predivnom jednom aktualnom usporedbom.. )
sve dok tako budemo..aj, mozda ne bas razmisljali, ali da se proces nastavi i na ponasanje, dakle, sve dok se tako budemo ponasali, nista se nece promijenit, a sve cemo vise bit prisiljeni tolerirat sami sebe, sto nam ocito nece bas tesko past. dapace. nije ni do sada.

Ne razumijem sasvim o čemu pričaš. Radi se o jednostavnim stvarima nepodnošenja nepravdi i kaznenih djela, a sve pod krinkom boljeg sustava. Da nije bilo zviždačice, ova nova afera ne bi dospjela u javnost i možda bismo mislili da je nešto regularno ili regularnije nego što jest. Dakle o čijem performansu i čijem radu pričaš u tom kontekstu? Možda tebe više zanima opća ocjena rada nego pojedinačni primjeri - ako je opća ocjena i prolazna, pojedinačni primjeri nisu prihvatljivi. Što bi ti napravio da ti Merzel ponudi posao - radio bi s njom? Rukovao bi se s njom dok joj se ne dokaže krivnja? Smješkao bi joj se i ako i kad joj se dokaže krivnja? Gdje je kod tebe granica? Inače, da, ako si na to mislio, relativno je lako srati po tuđem radu, i tuđi rad se nikad ne vidi u cijelosti kakav jest - ali komentirati situacije poput ove s Merzel NIJE performans. Ako se to dokaže, ona nije adekvatna osoba za taj posao. Ono što je nedopustivo je tendencija da se kritiku nakon neke točke počne nazivati performansom i da su te stvari zapravo često upravljane nekim osobnim interesima, simpatijama i pristranim rezoniranjima. Moglo bi postati zabavno kad bi se razmotrilo neke druge primjere u istom svjetlu. Naravno, protivnici će reći da su kritičari također vođeni interesima (agendom), antipatijama i pristranim rezoniranjima. No istina svejedno postoji i činjenično je utvrdiva (najčešće).
mislim da sam mislio na nesto individualnija mijenjanja, nikakava grupno svjesna mijenjanja.. o tom potom.
i onda, imamo tu opet neke odnose, neke odnose interesa i onda se to pocinje nekako tu vrtiti u krug iz kojeg nemamo bas neki jasan prijedlog za izlaz, a kamoli hrabrost (ludost) da netko od nas napravi prvi korak i da kaze, evo, ja cu prvi, ostali za mnom.. mislim, ono, zasto bi to netko napravio? zasto? radi koga, radi cega? sto ce time postici, sto ce on od toga imati?
:ne zna: Tko u ovoj situaciji s Indexom?
pa ne znam ima li smisla ova indeks situacija? nekom ima, nekom nema. meni i ima i nema, zavisi.
najprije zavisi o tome jel se stvarno radi o tome da se trazi nacin kako ga ugasit ili ima jos tu nesto.
sklon sam nekako, po ovim informacija sto imam, kao i svaki prosjecni dam potrosac, procijenit da se tu radi o nekom pritisku na indeks i onda ako je to tako, moram se zapitat i sa koje strane dolazi taj pritisak, jel to nesto uze oko, ne znam, linica ili je to sire nesto?
a opet, kako se to misli ugasit indeks? ne znam bas puno o tehnologiji medija sto se tice organiziranja nekog, ali ugasit jedan portal tipa indeks? ..to je kao musicu gadjat kopljem.
cini mi se da je moguce to nesto formalno, ne znam sad kako to ide po trgovackim i ostalim pravima i zakonima razbucat nekako ovaj virtualitet na kojeg smo graficki navikli, ali zar se ne moze u roku par dana, narocito onaj koji tu ima iskustva, koji je do sada sve to radio od pocetka, jednostavno sve to skupa, citav taj virtualitet prebacit, premjestit da tece kao i prije?
ne vidim u cemu bi tu bio problem? mozda u lovi, pa onda babic nece moc placat ili toliko placat suradnike, ali onda ce neki otpast, neki novi ce doc.. jednostavno, ne mos doc i zakljucat nekom internet i rec mu ne smijes imat komp.
ako tako gledam, onda je blesaviji onaj koji oce na takav nacin razbucat indeks zato jer oce razbucat indeks, jer to je citavo jedno angaziranje da ulovis odsjaj mjeseca u jezeru, tako da ne znam ko bi se time bavio, a da zaista nije malo blesast.

a opet, nesto sto vjerojatno necemo nikad doznat.. iako nikad ne reci nikad, znam jednog sto se tri puta za istu zenu zenio (i ona za nj udavala) nakon rastava koje su izgledale kao kraj svjetova..dakle, ono sto pokusavam izsimulirat jest sto bi bilo da je babic imao kod linica isti tretman..ili bolji ili..nekakav, kao i pavic?
tj, da se babic uspio nekako nagodit, bil isto bilo drvlje i kamenje bilo bi bilo sve to ipak barem malo medijski suzdrzajnije i marginalnije?

i jos mi nesto nije retoricki jasno.. kako to da nam je bilo bolje kad smo neke stvari tolereirali, a sad kad neke stvari smo poceli ne tolerirat, sad nam je gore. kako to? cudno mi je to malo.. :kokice:
Ako su već došli do faze prestečajne nagodbe i odbili oprost dugovanja, znači da je poslovanje već krajnje upitno. Matija Babić na svojem FB profilu povremeno piše o financijskim kontrolama koje se vrše nad Indexom, baci pogled. Da je imao isti tretman kod Linića - znači nije ga imao? Pa pretpostavljam da smo rekli dovoljno tom konstatacijom.

Meni ovo zadnje nije čudno jer jedno vrijeme nismo znali, pa smo saznali i počeli shvaćati do kud je to dovelo, a sad znamo i skačemo na nevjerojatnu istinu da se slične stvari ponavljaju i nakon što su neki izgubili vlast zbog tog.
.
Whereabout

Post 13 Feb 2014, 18:12

Beau » wrote: ne.

svaki drugi ima u naslovu izjednačvanje sdpa i hdza, te 'linić gori od sanadera' itakve fore.
Ovo što ti navodiš nisu pizdarije koliko legitimne teme, ne iz podrčja nesnalaženja - ne bih rekla barem da je to primarno - nego jednostavno javnog govora, retorike, nastupanja. Na nesnalaženje ga nitko nije tjerao. U vezi nezaposlenosti, ne znam napamet, ali postojale su predizborne projekcije o tome u propagandnim materijalima - opet je legitimno pričati o tome. Ono što na neki način proizlazi iz ovog (općenito) blagonaklonog pričanja o Milanoviću jest da se o nekima moglo i smjelo pričati, a sad se odjednom ne smije čak ni ono što je legitimna tema. Odjednom više nije govor političara u javnosti nego je pizdarija sa Špičkovinom, kao da ta situacija uopće nema nikakvu težinu i nije indikativna.
.
Beau

Post 13 Feb 2014, 18:43

visekratni klon wrote:Meni nije jasno, gledam ove kritike upućene sdp-u, kao u vrijeme Sanadera smo bolje živjeli i to onda znači da je Milanović nesposoban i loš i ova vlada u većem kurcu. Umm, a da nije možda stvar proste logike da je tad država još bila ne posve opljačkana i ne posve devastirana od Sanaderove ruke i da je prikrivao stvari dok je mogao, a sad se više nema što prikrivati jer je Sanader odjezdio s lovom i zato nam je sad gore? A ne zato što su ovi nešto nesposobniji od njega! Pa pobogu.

Jeste vi svjesni da bi nama trebali čarobnjaci? Jeste li?

Pa jebote, i meni je bilo bolje u ono doba, mogla sam se obžderavati i kupovati robe i imala sam, šta sad, s istom lovom od koje mi danas pofali, a živim na ničemu u odnosu na onda i ne kupujem skoro ništa. Ali nije za to Milanović kriv, kriv je isti taj Sanader. Cijene su nam otišle u nebo, država je dno, ali ne zaslugom koalicije nego zaslugom Sanadera.

Netko sposoban bi nas možda izvukao jedino ako bi taj netko sposoban bio nekakva Njemačka koja bi prvo injektirala u nas velike količine love, a onda možemo pričati.
Bez love, nema ničega
A gdje je koaliciji lova?

Malo nemate kontakta sa realnošću, opila vas kritika i cipelarite onog tko je ionako na podu s nama. To što osobno imaju i što ne žive kao prosječan građanin ne znači da trebaju svući gaće sa sebe da nam dokažu da je država u kurcu. Znači da su im ruke vezane. Da je Sanader i njegova bratija uzeli sve što su mogli i što se imalo. Pa kad platite neki artikl duplo više za istu plaću, jebite mater Sanaderu i Todoriću, a ne Milanoviću.
:top:
Beau

Post 13 Feb 2014, 18:49

visekratni klon wrote:Sanaderu zamjeram što nam je dao privid nekakvog normalnog života. Ja sam bila uljuljkana i na kraj pameti mi nije bilo da će kriza zaista doći da ostane. Mislila sam da se šale, pa Šuker se smijao jebo ga pas usred krize, prije krize, kad ono, rugali su se.
Mislila sam da će to proći. Nisam ni sanjala da će biti dana kad ću morati zbrajati svaku kunu u novčaniku i da će mi to postati život i da ću se početi bojati hoću li ovako do kraja života. Vratili su me u doba rata kad nismo imali ništa. Hvala im na tome.
Dao je mnogima privid da mogu dizati kredite za pizdarije, ići na skijanja, pičke materine, živjeti iznad svog nivoa i onda kad se sve urušilo, ajmo vrući kesten dati koaliciji pa ih onda svaki dan nogom u guzicu lupati. Ponašamo se kao pijana obijesna stoka. I bolje nismo ni zaslužili. Nismo mi ni zaslužili ovu vladu. Zaslužili smo Karamarka očito.

Vas dvojica ćete prvi plakati ovdje kad Karamarko dođe. Samo vas čekam. Samo. Vas. Čekam. :ckzubo:
I ja sam bila uljuljkana i nisam ni slutila sta nas ceka.
Al samo zato jer sam bila tolko glupa i naivna misleci da ima dovoljno i za sanaserov lopovluk i za nas :facepalm:
I zato jer se lako uljuljkam u lovu :zubo:
Al od sanadera nikad nista manje nisam ni ocekivala od ovoga sto je napravio. Samo jebiga nisam slutila u kojem obliku ce to sve doc na naplatu :(
Beau

Post 13 Feb 2014, 19:01

Whereabout wrote:
Ovo što ti navodiš nisu pizdarije koliko legitimne teme, ne iz podrčja nesnalaženja - ne bih rekla barem da je to primarno - nego jednostavno javnog govora, retorike, nastupanja. Na nesnalaženje ga nitko nije tjerao. U vezi nezaposlenosti, ne znam napamet, ali postojale su predizborne projekcije o tome u propagandnim materijalima - opet je legitimno pričati o tome. Ono što na neki način proizlazi iz ovog (općenito) blagonaklonog pričanja o Milanoviću jest da se o nekima moglo i smjelo pričati, a sad se odjednom ne smije čak ni ono što je legitimna tema. Odjednom više nije govor političara u javnosti nego je pizdarija sa Špičkovinom, kao da ta situacija uopće nema nikakvu težinu i nije indikativna.
Naravno da su legitimne teme. Cak stovise i pozeljne.
Medjutim, ono sto su oni porucivali svim tim clancima i huskackim naslovima nije u skladu s tezinom grijeha.
Jer su namjerno i svjesno stvarali hajku. Iz vec navedenih razloga.
Dakle kritizira se spickovina ili neki glupi kiks oko donosenjem nekog zakona, cisto tehnicki kiks, a iz clanka vristi: isti su ko hdz, nesposobni su, neka odstupe, gori su od hdza i sve tako u tom stilu.

Vidi, ja sam u tome svemu jako subjektivna. I nemam ja vama sad s cim kontrirati kad vi imate babicevih petsto dokaza zasto ovu vladu treba smijeniti.
Ja to sve gledam u kontekstu da sam jako svjesna da zivim u pretezno desnicarskom drustvu.
I da su, nazovimo ih, lijevi dosli na vlast iskljucivo debaklom desnih.
Drukcije ni ne mogu u ovoj drzavi.

I da, jako sam ljuta kad zbog dve tri spickovine se stvara izrazito pogodno tlo za jos jednu porciju desnicarenja i pljacke.
visekratni klon

Post 13 Feb 2014, 19:05

Pari da smo uređena država pa je skroz legitimno kritizirati svaku dlaku u jajetu. Mislim jeste, samo nitko od kritičara neće preuzeti ni trunke odgovornosti kad njihovom zaslugom hdz zasjedne na vlast. Nego će reći da je to Milanovićeva zasluga.
Sjetiti se tad velikog pjesnika- i moja kaplja pomaže ga tkati. :peshe:
visekratni klon

Post 13 Feb 2014, 19:07

Za one koji mrze ljevičare jer im je to visceralna reakcija :nodens: i jer su to baštinili od djedova i baka, razumijem, ali neki bi se mogli kajati ne prestanu li na vrijeme.
Beau

Post 13 Feb 2014, 19:07

visekratni klon wrote: Mislim jeste, samo nitko od kritičara neće preuzeti ni trunke odgovornosti kad njihovom zaslugom hdz zasjedne na vlast. Nego će reći da je to Milanovićeva zasluga.
E to bas to. Uf :snajper:

:zubo:
Whereabout

Post 13 Feb 2014, 19:16

Beau » wrote: Naravno da su legitimne teme. Cak stovise i pozeljne.
Medjutim, ono sto su oni porucivali svim tim clancima i huskackim naslovima nije u skladu s tezinom grijeha.
Jer su namjerno i svjesno stvarali hajku. Iz vec navedenih razloga.
Dakle kritizira se spickovina ili neki glupi kiks oko donosenjem nekog zakona, cisto tehnicki kiks, a iz clanka vristi: isti su ko hdz, nesposobni su, neka odstupe, gori su od hdza i sve tako u tom stilu.

Vidi, ja sam u tome svemu jako subjektivna. I nemam ja vama sad s cim kontrirati kad vi imate babicevih petsto dokaza zasto ovu vladu treba smijeniti.
Ja to sve gledam u kontekstu da sam jako svjesna da zivim u pretezno desnicarskom drustvu.
I da su, nazovimo ih, lijevi dosli na vlast iskljucivo debaklom desnih.
Drukcije ni ne mogu u ovoj drzavi.

I da, jako sam ljuta kad zbog dve tri spickovine se stvara izrazito pogodno tlo za jos jednu porciju desnicarenja i pljacke.
Evo ti današnji članak: Trebaju nam Jutarnji i Cammeo, ne i riba iz Rovinja: Mirna poslana u stečaj Tendenciozan naslov ili relevantna tema?
Ispod članka imaš link na ostale takve teme.
I jedan komentar: http://www.index.hr/vijesti/clanak/pred ... 19240.aspx
.
Beau

Post 13 Feb 2014, 19:22

Whereabout wrote:
Evo ti današnji članak: Trebaju nam Jutarnji i Cammeo, ne i riba iz Rovinja: Mirna poslana u stečaj Tendenciozan naslov ili relevantna tema?
I jedan komentar: http://www.index.hr/vijesti/clanak/pred ... 19240.aspx
Sad su se vec konacno dokopali i pravih stvari.
Al nisam im zaboravila kako je pocelo :mudri:
Neka meni ne izigravaju frajercine.

Drago mi je da raskrinkavaju velke stvari. Da se ne razmasu ko prethodni.

Al tako i tako nikakve koristi od niceg. Nema nam spasa.

Edit: nisam citala ovo sta si linkala. Nije ni vazno jer sam govorila o periodu prije
Beau

Post 13 Feb 2014, 19:28

visekratni klon wrote:Za one koji mrze ljevičare jer im je to visceralna reakcija :nodens: i jer su to baštinili od djedova i baka, razumijem, ali neki bi se mogli kajati ne prestanu li na vrijeme.
Tako i ja. Sentimentalne desnicare kuzim. Al ovim nasima zamjeram jebiga..
Beau

Post 13 Feb 2014, 19:42

E i jos nesto da napomenem, a sto me najvise i nervira, al nikako da napisem :D

Zasto ti vrli pravedni kriticari i analiticari kad cak i s pravom kritiziraju vladu ne uzimaju siri kontekst i ne dopustaju da se zaboravi sta je hdz napravio. Da odvaguju stvari i sazmu cijelu sliku, situaciju itd.
Nego samo agresivni udri po njima dok svakoj zivucoj osobi ne sjedne u glavu da su svi isti isti isti :facepalm:
Nabijem te glupog ako ti sebe nazivas famoznim analiticarom :o
Whereabout

Post 13 Feb 2014, 20:06

Beau » wrote: Sad su se vec konacno dokopali i pravih stvari.
Al nisam im zaboravila kako je pocelo :mudri:
Neka meni ne izigravaju frajercine.

Drago mi je da raskrinkavaju velke stvari. Da se ne razmasu ko prethodni.

Al tako i tako nikakve koristi od niceg. Nema nam spasa.

Edit: nisam citala ovo sta si linkala. Nije ni vazno jer sam govorila o periodu prije
Na linku koji spominjem imaš članke o predstečajnim nagodbama od srpnja 2013. naovamo.
http://www.index.hr/tag/302647/predstec ... dbe/1.aspx
Špičkovina od ilustrativnih primjera ti je bila nedugo prije, u ožujku 2013.
U vezi Špičkovine na T-portalu: http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... icija.html
(istodobno kad i Index objavljuje članke o tome)

Drugi mediji o novim aferama:
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... Istri.html
http://www.tportal.hr/vijesti/crnakroni ... nci_manual
.
visekratni klon

Post 13 Feb 2014, 20:14

Beau » wrote:E i jos nesto da napomenem, a sto me najvise i nervira, al nikako da napisem :D

Zasto ti vrli pravedni kriticari i analiticari kad cak i s pravom kritiziraju vladu ne uzimaju siri kontekst i ne dopustaju da se zaboravi sta je hdz napravio. Da odvaguju stvari i sazmu cijelu sliku, situaciju itd.
Nego samo agresivni udri po njima dok svakoj zivucoj osobi ne sjedne u glavu da su svi isti isti isti :facepalm:
Zato jer ih kritika na neki bizaran način ispunjava. Traženje svakome dlake u jajetu, kritiziranje svega postojećeg, kritika više zbog kritiziranja samog i modus operandi nego želja za stvarnim boljitkom.

Svatko se osjeća pametniji kad kritizira. To ne znači da je stvarno pametniji.
Whereabout

Post 13 Feb 2014, 20:27

Beau » wrote:E i jos nesto da napomenem, a sto me najvise i nervira, al nikako da napisem :D

Ali uopće se ne radi o tome da se stvari izjednačavaju, osim na nekoj simboličkoj razini, ili na razini drastičnih primjera ako su u pitanju velike afere i malverzacije. Kontekst se podrazumijeva, i ne mora biti eksplicitan, no to ne izuzima nikog od vlastite odgovornosti i realiteta. Pročitaj recimo u ovom tekstu kako Emir Imamović Pirke opisuje Milanovića:

U svojim očito iznevjerenim očekivanjima od Zorana Milanovića, Jasmila Žbanić strašno sliči na one naivne, u razumijevanju politike beznadno površne Amerikance koji su mislili kako je dovoljno da pobijedi Obama, pa da Busheva Amerika trajno prestane postojati.

Na kraju se, naravno, pokazalo kako je Obama tek ljepše lice Amerike Georga Busha, baš kao što je Zoran Milanović, kada je o BiH riječ, tek ljepše lice Hrvatske kojoj je stvarni interes susjedne države bitan točno koliko i onaj Bangaldeša.

- See more at: http://www.forum.tm/vijesti/zoran-milan ... 8XZfc.dpuf

O tom opisanom mehanizmu se radi. Neinteligentno bi bilo upravo nepriznavati da sličnosti postoje.
.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 13 Feb 2014, 20:29

Whereabout » wrote: Ne bi se toleriralo ni da je situacija bolja, čak mislim da s rastom standarda može i padati tolerancija na nepravilnosti ovog tipa. Poanta je da je ogroman propust biti licemjer nakon što si naslijedio nekog kao drugačiji ili navodno bolji od svog prethodnika.
odakle ti to? kako ti to znas da se ne bi toleriralo da je situacija bolja? mislim, do sad imamo ono sto imamo, dok je situacija bila bolja nego sada, nesto smo grintuckali (taman toliko koliko svima treba i za kulise i za utjehu), ali nista se nije ni napravilo niti radilo? ako jest, ako jest neki proces poceo, odakle je poceo, ko ga je zapoceo, kako (o zasto necu trenutno), kad ga je zapoceo?
da ga nije zapoceo babic ili ja ili neki novinar zeljan pravde te, gle.. istine?
o kakvim to propustima govoris? mene se ne tice kozmetika, forma i jel neko licemjer, jel neko nesto rekao pa da mu se mogu smijat ili ne znam vec sta.
bitno je ono sto radi, a to kako ko vidi ko sto radi, to je vec druga prica. kao sto je i druga prica potegnut crtu neku nasu prokrustovu, a zanemarit procese, kontinuitete u smislu inercija i usporedjivat deset i milijun i rec da je to isto jer red velicina nije bitan, nego je bitan nas referntni sustav koji je prije nesto bio stidljiv, a sad se vrlo ponosno oslobodio. mogao bih onda i ja tu pricat o licemjerstvu, ali nisam bas prvi koji bi o tome nekom mogao davat savjete..
nadalje, kad se govori o nasljedivanju, onda to nasljedjivanje treba uzet u obzir kad se uzme u ruke neki laser kojim bi mi htjeli preko noci htjeli odvojit ono sto nam se ne svidja, a nastalo je zato jer smo dvajst godina se opravdavali da eto, nemamo taj neki laser, alat kojim mozemo nekako djelovat, a kad nam je dat u ruke (dat, dat..jer se ni za njega nismo trunkicom jednom izborili), onda bi se najprije malo igrali da vidimo sto sve moze dok nam tu igracku, s nasom pomoci i voljom, opet ne istrgnu iz ruku.
Ne razumijem sasvim o čemu pričaš. Radi se o jednostavnim stvarima nepodnošenja nepravdi i kaznenih djela, a sve pod krinkom boljeg sustava. Da nije bilo zviždačice, ova nova afera ne bi dospjela u javnost i možda bismo mislili da je nešto regularno ili regularnije nego što jest. Dakle o čijem performansu i čijem radu pričaš u tom kontekstu? Možda tebe više zanima opća ocjena rada nego pojedinačni primjeri - ako je opća ocjena i prolazna, pojedinačni primjeri nisu prihvatljivi. Što bi ti napravio da ti Merzel ponudi posao - radio bi s njom? Rukovao bi se s njom dok joj se ne dokaže krivnja? Smješkao bi joj se i ako i kad joj se dokaže krivnja? Gdje je kod tebe granica? Inače, da, ako si na to mislio, relativno je lako srati po tuđem radu, i tuđi rad se nikad ne vidi u cijelosti kakav jest - ali komentirati situacije poput ove s Merzel NIJE performans. Ako se to dokaže, ona nije adekvatna osoba za taj posao. Ono što je nedopustivo je tendencija da se kritiku nakon neke točke počne nazivati performansom i da su te stvari zapravo često upravljane nekim osobnim interesima, simpatijama i pristranim rezoniranjima. Moglo bi postati zabavno kad bi se razmotrilo neke druge primjere u istom svjetlu. Naravno, protivnici će reći da su kritičari također vođeni interesima (agendom), antipatijama i pristranim rezoniranjima. No istina svejedno postoji i činjenično je utvrdiva (najčešće).
ok, ne razumijes, lose se izrazavam, ali ne..ne radi se o tome, o tim nekim jednostavnim nepodnosenjima nepravdi, jer smo te nepravde i te kako podnosili i te kako smo sutjeli, muljali i ne samo tako doprinosili onom sto smo dugo godina tolerirali, a sada komarca gadjamo topom.
valjda da iskupimo sebe, da se netko ne dosjeti da nesto ne nestaje iz nicega.

zvizdacica je imala vremena zvizdat. nije aca bas jucer cuo za nju, jelda da nije? ali, nema veze, afera neafera, meni to nije bitno, bitno mi je da ako je kriminal, da bude sankcioniran. ako ce to doc u politicku odgovornost, onda da se politicki reagira. nema tu nikakvih afera koje bi nam trebale rec nesto vise od onoga sto jest.
a ako ima tu nesto vise, onda je put koji se sada ide, nekim izjednacavanjem, spominjanjem nekog naroda, nekog drustva i prirode, pa rekao bih.. i malo vise od licemjernosti.
mislim, krenimo onda redom i kako je tko zasluzio.. prijavimo sve sto smatramo losim, nepravednim, sve sto ne podnosimo, ali onda prijavimo i nas udio. ne kazem da moramo pocet od sebe, ali negdje se spomenut u nekoj prijavici, bilo bi fer. jel tako ili nije? nije, naravno. to su gluposti da neko ide sebe prijavit radi iljadu kuna poreza, neko se ne prijavi ni radi miljun.
ali opet, s druge strane, ocemo li bit dosljedni ili cemo nastavit glumit neke uloge, pa dokle bude islo?

da mi merzelica ponudi posao, pa naravno da bih ga prihvatio i smijuckao joj se. barem u situaciji u kojoj jesam. da imam stoosamdesetsest miljardi dolara, naravno da ne bih prihvatio, a smijuckao bi se svima.. :zubo:
moja je granica jako nisko, tj ne znam jel nisko, ali imam slabih tocaka, a i napade neke odgovornosti tu i tamo.
ono sto znam jest da mi je jako smijesno kad se netko zamislja u nekim situacijama i onda jako ponosno o sebi kaze.. ja to nikad ne bih mogao.
mislim ono, za neke je sve trgovina i ne biraju nacin da nekako podignu sebi cijenu.. :D

:ne zna: Tko u ovoj situaciji s Indexom?
pa eto, tko..ne znam ni ja i to ne samo u ovoj situaciji s indeksom.

Ako su već došli do faze prestečajne nagodbe i odbili oprost dugovanja, znači da je poslovanje već krajnje upitno. Matija Babić na svojem FB profilu povremeno piše o financijskim kontrolama koje se vrše nad Indexom, baci pogled. Da je imao isti tretman kod Linića - znači nije ga imao? Pa pretpostavljam da smo rekli dovoljno tom konstatacijom.

Meni ovo zadnje nije čudno jer jedno vrijeme nismo znali, pa smo saznali i počeli shvaćati do kud je to dovelo, a sad znamo i skačemo na nevjerojatnu istinu da se slične stvari ponavljaju i nakon što su neki izgubili vlast zbog tog.
pa zasto su uopce dolazili u tu fazu predstecajne nagodbe? zasto babic odmah, cim je taj instutut donesen, nije rekao.. ja u tome necu sudjelovat, nego je cekao kako ce se stvari razvijat i krenuo s pravednickom osvetom kao onaj u sinju kojeg je prevarila zena, a on d ajoj se osveti sam sebe decunizirao da bi se mogao prikazat zrtvom nepravde?
zato babic uopce u svemu ovome ucestvuje ili je ucestvovao? zasto je uopce pokretao neki indeks ili zasto nije nakon dvije ili pet godina rekao.. znate sta, ovo nema smisla, gdje god taknes je kriminal, ja u tome necu ucestvovat, nego idem posteno cuvat koze na sardiniji.

pa naravno da nije imao isti tretman kao i pavic i to ne samo kod linica. kao i sto mate, vlasnik halo bing trgovine, samoposluge u periferiji splita nema isti tretman kao i todoric.
nece ga nikad ni imat. ni nesto priblizniji tretman. nikad i nigdje. jos za dugo, dugo vremena.

stvari su tu poremecene u srzi, tj mi smo izvori apsurda, ne neka vlast. poremecen je sustav kojeg mi hranimo, stvaramo i razvijamo, a odricemo se svake odgovornosti, bjezimo od nje.
da, babic nije imao isti tretman. to je znao oduvijek, ne samo ima mjesec dana. prije ga to nije toliko smetalo, sad mu to smeta.
i ja ga za to uopce i nikako ne okrivljujem, ali zasto ne reci da tu nitko nije cist i alicemjeran i nije mi drago da je neko natjecanje u djiru i da ekipa stoji u redu cekajuci ko ce napravit vecu budalu od mene, pa onda jedna vlast, pa druga vlast, pa pavic, pa babic.. :D
osjecam se kao onaj kojeg je golog vezalo za stablo, pa je na kraju rekao.. pope, jebi i odjebi.. :D

dakle, ne pretpostavljaj, dok ne cujes obje strane barem ili barem dok malo vremena ne prodje pa da se razbistri tko je tko i gdje je.

do kud je to dovelo? do kud? ok, dovde, ali sta je to, sta to znaci? ako nas je netko doveo do kraja te dna, na koga i na sto to mi onda skacemo? na kakvu to istinu? kakva korist od toga.. ok, osim neke psihicke ventilacije?

nema to.. nismo znali. ne vjerujem u to. ma ne da ne vjerujem, nego nije istina. znali smo znali, i te kako smo znali. govorit da nismo znali samo je pokusaj jadnog opravdanja. a opet cu ponovit, ako cu ponovit, kako je doslo do toga da smo eto, nekako progledali? kad je zapoceo taj proces savlovsko pavlovski, s cim, sto se napravilo da omoguci taj proces nakon kojeg se necemo moc vise pravit da nismo znali? tko ga je zapoceo? kako? ko je te osnove tako nekako uspio utemeljit da ih naredna vlast nece moc bas tako jednostavno ili brzo ukloniti?
gdje je bio onda indeks? premjestao se iz lijeve u desnu?
da, slicne stvari se ponavljaju, mozda i vjerojatno, ali ne samo ponavljaju, mozda i traju, ali jos uvijek ne mozemo govoriti ako se slicne stvari dogadjaju, da je i dinamika i intezitet i steta slicna. dajmo malo bit realni.

ako je linic za nesto kriv, pa idemo vidjet za sto je to kriv i s kim sve i neskim sve. ne vidim stvarno u cemu je problem. makne se linic i nastavi se dalje.
e,a li, bojim se da nije probelm u linicu toliko, problem je u onom.. nastavit dalje.
kao sto se promjenom vlade nije moglo naglo promijenit ili zaustavit ono sto smo svi zajedno petnajstak, dvadesetak godina stvarali, sto aktivnije, sto pasivnije.. tako ni smjena linica nece puno nesto popravit, jer proces poboljsanja je takav kakav je, nema preskakanja, nema po duhu svetom pa odjednom da dobijemo svi na lotu jedno dvjesto miljardi dolara pa da tu neku nasu krizu otkupimo i pare podijelimo. nema takvog lota.

sto, naravno, uopce ne znaci da bi radi toga trebalo opravdavat linica i pustat ga nekaznjenog ako je kreirao neki krimen.
drugo je problem, ako je problem, a ja mislim da jest. naime, zamislimo situaciju da linic sad izmisli nekako neku lovu i da odjednom sve zivne. i place i zdravstvo i obrazovanje, malo krenu neke investicije te famozne i da kaze.. aj, evo, malo cemo smanjit poreze..
nitko ne bi trazio bilo kakav linicev progon, nitko. ko picke bi sutili i to ne mozda samo radi toga sto ce nama bit direktno bolje, nego ce te klepit neko jednom odgojnom, onaj do tebe i reci ce ti.. ma suti, budalo.
jel tako il nije? ako je tako, dakle nije bas sve do linica ili do toga da su svi isti, a mi mislimo da zvona drugom zvone.. :D
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 13 Feb 2014, 20:52

Beau » wrote: I ja sam bila uljuljkana i nisam ni slutila sta nas ceka.
Al samo zato jer sam bila tolko glupa i naivna misleci da ima dovoljno i za sanaserov lopovluk i za nas :facepalm:
I zato jer se lako uljuljkam u lovu :zubo:
Al od sanadera nikad nista manje nisam ni ocekivala od ovoga sto je napravio. Samo jebiga nisam slutila u kojem obliku ce to sve doc na naplatu :(
ja nisam bio uljuljkan.. :zubo:
samo sam se nadao da cu sam moc pronac sebi izlaz. nisam uspio, jebiga. :zubo:

nisam to ocekivao od sanadera. nisam mislio da je toliko sposoban za to. jos uvijek to mislim. sanader to nije mogao sam ni osmislit niti izvest. cak i za onaj dio koji mu je kao dokazan.
a i pitanje je sto je to izveo. zaboravio sam sad za sto je osudjen i za sto je jos proces, ali presude su one turudiceve i objasnjenja, smijesni.
sanader je jednostavno ispao pedro, krnje. zrtvovan je radi nekih visih interesa. radi toga da sve ostane i ide do njega, ne i dalje.
i tu je nagodba s njim. bit ce ukupno u zatvoru oko pet, sest godina i onda ide van. :kokice:

ovo sad, ako je naplata, nije sanaderovo maslo, tj ne iskljucivo njegovo maslo, ne u najvecoj mjeri. on je, ponavljam, kraj procesa (negdje se to kaze.. paletkovanje :zubo: ) koji zapocet i osmisljen godinama prije nego je on dosao na vlast. :kokice:
  • Information