Hajka na Index.hr

Koliko para, toliko muzike
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 13 Feb 2014, 08:18

..a unda » wrote:
mislim, ono..sta je ovo.. antilicemjerska revolucija? :D
..i nije mi jasno..sto se to ne tolerira? od kada? i ko to ne tolerira, ko sve? i kako to ne tolerira, na koji nacin se to radi? i bi li se toleriralo da imamo vise posla, vece place, veci neki potrosacki izbor, pa da ostane i za knjize neke i za malo putovat i tako nesto, da mozemo radit nesto i sto nas veseli, a ne samo sto moramo.. bil se onda necije licemjerstvo, klijentelizam isto toleriralo? i cije licemjerstvo?

a to zasto bas sada se ne tolerira, ako se ne tolerira i ma sto to znacilo, to me ne muci puno, ako i uopce.
samo mi je zanimljivo. jher, npt, neke stvari se sada ne mogu vise tolerirat, aprije su se nekako, jel, mogle.. pa sad malo gledam koja je to crta bila do koje se nesto moglo i oce li oopet bit neka crta od koje ce se opet nesto moc tolerirat?
..ili mozda sad vise neke stvari ne toleriramo (opet sam malo zbunjen ko to ne tolerira i kako, kako se manifestira sve ta netolerantnost i od koga sve i kada..), jer nam je pruzena mogucnost da ne toleriramo, a mi mislimo da ce tako bit zauvijek, da se nesto razvilo, da se nesto ostavilo iza sebe i da smo se mi za to..izborili. nekako izborili. ko zna kako, ali izgleda nekako i izgleda..mi.
oce to kad se ljubi forma, oce. kako je ono rekao marfi.. vise vrijedi gram performansa, nego tona rada. oce to u ovoj nasoj demokraciji trzistima opisanoj, oce..
(pitam se ko ce se zakacit za ovog marfija predivnom jednom aktualnom usporedbom.. )
sve dok tako budemo..aj, mozda ne bas razmisljali, ali da se proces nastavi i na ponasanje, dakle, sve dok se tako budemo ponasali, nista se nece promijenit, a sve cemo vise bit prisiljeni tolerirat sami sebe, sto nam ocito nece bas tesko past. dapace. nije ni do sada.

to o poduzetnicima mi je malo tesko, ne znam.. komentirat, jer uopce ne znam sto je to poduzetnik? ko je sve poduzetnik? sta uopce rade ti poduzetnici? sta to oni poduzimaju?
sirok mi je to nekako pojam, presirok, da se s tim pojmom muljat, kolko je sirok..

a to da smo apsurdistan, pa jesmo, ali ne samo sto se tog nekog poduzetnistva tice. sve je kod nas apsurdno, puno toga. previse toga. to je nekako vise postao nacin zivota ili cak i zivot sam.

mislim da sam mislio na nesto individualnija mijenjanja, nikakava grupno svjesna mijenjanja.. o tom potom.
i onda, imamo tu opet neke odnose, neke odnose interesa i onda se to pocinje nekako tu vrtiti u krug iz kojeg nemamo bas neki jasan prijedlog za izlaz, a kamoli hrabrost (ludost) da netko od nas napravi prvi korak i da kaze, evo, ja cu prvi, ostali za mnom.. mislim, ono, zasto bi to netko napravio? zasto? radi koga, radi cega? sto ce time postici, sto ce on od toga imati?

pa ne znam ima li smisla ova indeks situacija? nekom ima, nekom nema. meni i ima i nema, zavisi.
najprije zavisi o tome jel se stvarno radi o tome da se trazi nacin kako ga ugasit ili ima jos tu nesto.
sklon sam nekako, po ovim informacija sto imam, kao i svaki prosjecni dam potrosac, procijenit da se tu radi o nekom pritisku na indeks i onda ako je to tako, moram se zapitat i sa koje strane dolazi taj pritisak, jel to nesto uze oko, ne znam, linica ili je to sire nesto?
a opet, kako se to misli ugasit indeks? ne znam bas puno o tehnologiji medija sto se tice organiziranja nekog, ali ugasit jedan portal tipa indeks? ..to je kao musicu gadjat kopljem.
cini mi se da je moguce to nesto formalno, ne znam sad kako to ide po trgovackim i ostalim pravima i zakonima razbucat nekako ovaj virtualitet na kojeg smo graficki navikli, ali zar se ne moze u roku par dana, narocito onaj koji tu ima iskustva, koji je do sada sve to radio od pocetka, jednostavno sve to skupa, citav taj virtualitet prebacit, premjestit da tece kao i prije?
ne vidim u cemu bi tu bio problem? mozda u lovi, pa onda babic nece moc placat ili toliko placat suradnike, ali onda ce neki otpast, neki novi ce doc.. jednostavno, ne mos doc i zakljucat nekom internet i rec mu ne smijes imat komp.
ako tako gledam, onda je blesaviji onaj koji oce na takav nacin razbucat indeks zato jer oce razbucat indeks, jer to je citavo jedno angaziranje da ulovis odsjaj mjeseca u jezeru, tako da ne znam ko bi se time bavio, a da zaista nije malo blesast.

a opet, nesto sto vjerojatno necemo nikad doznat.. iako nikad ne reci nikad, znam jednog sto se tri puta za istu zenu zenio (i ona za nj udavala) nakon rastava koje su izgledale kao kraj svjetova..dakle, ono sto pokusavam izsimulirat jest sto bi bilo da je babic imao kod linica isti tretman..ili bolji ili..nekakav, kao i pavic?
1.tj, da se babic uspio nekako nagodit, bil isto bilo drvlje i kamenje bilo bi bilo sve to ipak barem malo medijski suzdrzajnije i marginalnije?

i jos mi nesto nije retoricki jasno.. 2.kako to da nam je bilo bolje kad smo neke stvari tolereirali, a sad kad neke stvari smo poceli ne tolerirat, sad nam je gore. kako to? cudno mi je to malo.. :kokice:
1.bold:

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=726126

Dakle, odbio je sudjelovat u potkupljivanju. Bolje i casno propast, nego se naguzit neprijatelju.

2.bold:

Prema komu smo bili tolerantni?

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 13 Feb 2014, 09:36

miky0 wrote:
1.bold:

Dakle, odbio je sudjelovat u potkupljivanju. Bolje i casno propast, nego se naguzit neprijatelju.

2.bold:

E, a zamisli samo kako bi unda pisao da je ovaj napad na Index isao prije recimo 5 godina u doba Smranadera...

:giggle:
'if you fall, i'll be there' (floor)
miky0
ST Leader

Post 13 Feb 2014, 10:37

Euklid » wrote: E, a zamisli samo kako bi unda pisao da je ovaj napad na Index isao prije recimo 5 godina u doba Smranadera...

Bija bi zesci u obrani indexa nego sta smo nas dvojica sada :zubo:
Euklid
old school

Post 13 Feb 2014, 10:47

miky0 wrote:
E, ali unda je Index bio u pravu, otkrivao je kriminal, pisao o korupciji, nepotizmu...

A sada?

Sada pisu opet o tome, ma dosadni su skroz... :misli:

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 13 Feb 2014, 11:10

judolino » wrote:
Pa nije. HDZ nije mogao ići tako daleko jer druga su bila vremena i odnos snaga.
..pa eto, mogao nemogao, ali nije isto. cemu drame? :D
A tko zna, možda me i noću otimaju Marsovci pa obavljaju biopsije na meni? Mislim, kako bih ja mogao o tome pojma imati?
..opet drame. :D
a mozda je samo lakse o necem ne razmisljat? nisam mislio na marsovce.. :D
Otkud tebi muda, seronjo jedna penzionerska dokona, da za mene tvrdiš tako nešto?
Nikada nisam rekao da je takvo nešto okej, dapače, ne bih ama baš ništa radio za HDZ...
..pa ne tvrdim, pitam. miljun upitnika sam stavio. i zasto to ne bi bilo ok da ti hadeze bude poslodavac? :kokice:
...niti za one Ružine ustaše. Osim toga, njima trebaju kreteni tipa Karamarka ili TOMCOHA, a ne ovakvi poput mene. Ja prevodim za lovu, ali i ja biram posao, bar donekle. Mogu prevesti šrot od krimića, ali neću prevoditi turske ljubavne romane. Pa tako neću ni nacističke pamflete ili teorije zavjere.

A Ruži bih bez problema mogao, recimo, napraviti krov ili namještaj, ako uredno plaća. Time se ni na koji način ne bih prodao fašistima.
pa dobro, svaka cast ako mozes birat posao. nema ih bas puno, tj nekako mi se cini da su u znatnoj manjini.
ono, mos birat posao i jos si uvijek profi. mozda si upravo radi toga profi, ko zna..
nisam uopce spominjao pamflete iako, kazem, ko zna sto su danas sve pamfleti. ne vidim razlike izmedju rada za hadeze, ruzu tomasic, potpisnika tog nekog ugovora od strane min. vanj. posl. er ha, jandrokovica ili predsjednika hgk vidosevica ili, ne znam.. todorica da sad ne nabrajam do u beskraj..
za tomasicku ne bi radio, preveo joj neki dokument za eu, a za todorica bi radio? za kutlu? ono, mogao bi birat?
koje poslove ces birat..tj oces li birat i s kim ces radit ili samo sta ces radit. i zasto bi to znacilo prodaju ne znam..hadezeu? ili zasto ne bi to znacilo?
mislim, s nekim moras radit, nitko nije savrsen. mislim, jel su ti svi poslodavci do sada biliono.. cisti potpuno, bez mrlje, jesi li provjeravao to i dokle ili su ti bile bitne neke druge stvari? :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 13 Feb 2014, 11:22

miky0 » wrote:
1.bold:

2.bold:

dakle, rekao sam..malo simulirat, zamislit, ali ajd, ti ces procitat kako ti zelis :D, pa stoga.. kad je on to odbio? prije dva mjeseca? tri..osam?
mislim, sve ok, nek radi sta oce, ali ono, kao mlada pred udaju, sad on nece kad bi ga i molili. do sad je htio, a sad nece.. :D
jos uvijek ne vidim kako ce to indeks propast. stovise, situacija bi se mogla iskoristit tako da sutra najveca nasa medijska pera pisu dzabe za indeks.
vidis kako nam bolkovic lijepo pise za indeks, ne znam jel dzabe, ali sumnjam da bolkovic bas ovisi o babicevom honorarcicu. cekam samo kad ce i kuljis pocet brze bolje pisat za indeks.

..e, to se pitam i ja. prema kome smo to bili tolerantni, a i prema cemu? prema cemu sve, dokle i zasto? :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 13 Feb 2014, 11:42

miky0 » wrote:
nakon ferala, svaka slicna prica je suvisna.

da, mozda bih branio indeks, ako bi to sto znacilo, ali jos cu jednom rec, i onda i sada i sto svi znamo, svi smo toga svjesni.. sanader se nije pojavio niotkuda poput venere iz morske pjene, pa da je s njim sve pocelo, a i zavrsilo. za sto god on bio odgovoran, nije on bas za sve odgovoran te kriv kao jedan i jedini.
on je simbol koji ce otkupti i nase tolerirajuce grijehe i mi smo tim, ocito, jako zadovoljni, iako i nije bas najpravednije, ali donekle je pravednije, pa ajd, necemo puno cackat..

i nemam ja sta koga branit, narocito indeks, branim sebe kolko mogu, a i sebe ne mogu, nego se ka macka ponasam, bizim od svakog i jedino kad sam stjeran u kut, onda skaci u oci, pa sta bude.. :D

osim toga,jos uvijek nisam shvatio.. jel nam za vrijeme sanadera bilo bolje ili gore nego danas? onako, an zeneral? a i osobno se moze izjasnit ko zeli..
kakvi su u njegovo vrijeme bili oni pokazatelji, na koje se pozivas, u odnosu na danas?

..ili mozda, da smo svi znali prije dvije godine i nesto vise, sto ce bit danas na dnevnom redu na trkeljanju, za koga bi onda glasali? eto jednog testa zanimljivog.. :kokice:

mislim, ako je kome giigl, onda je meni. kad je drama, pa zasto ne bi bila komedija.. :giggle: ..naslova npr.. faust u mrdusi donjoj ili kako je faust rekao sebi, jebo ti covika koji je gospodar svoje rici.. :D
miky0
ST Leader

Post 13 Feb 2014, 12:34

..a unda » wrote: dakle, rekao sam..malo simulirat, zamislit, ali ajd, ti ces procitat kako ti zelis :D, pa stoga.. kad je on to odbio? prije dva mjeseca? tri..osam?
mislim, sve ok, nek radi sta oce, ali ono, kao mlada pred udaju, sad on nece kad bi ga i molili. do sad je htio, a sad nece.. :D
jos uvijek ne vidim kako ce to indeks propast. stovise, situacija bi se mogla iskoristit tako da sutra najveca nasa medijska pera pisu dzabe za indeks.
vidis kako nam bolkovic lijepo pise za indeks, ne znam jel dzabe, ali sumnjam da bolkovic bas ovisi o babicevom honorarcicu. cekam samo kad ce i kuljis pocet brze bolje pisat za indeks.

..e, to se pitam i ja. prema kome smo to bili tolerantni, a i prema cemu? prema cemu sve, dokle i zasto? :kokice:
:facepalm:

Na dva jednostavna argumenta mi odgovaras nesto sta ne razumin ni kurca :ne zna:
miky0
ST Leader

Post 13 Feb 2014, 12:40

..a unda » wrote: nakon ferala, svaka slicna prica je suvisna.

da, mozda bih branio indeks, ako bi to sto znacilo, ali jos cu jednom rec, i onda i sada i sto svi znamo, svi smo toga svjesni.. sanader se nije pojavio niotkuda poput venere iz morske pjene, pa da je s njim sve pocelo, a i zavrsilo. za sto god on bio odgovoran, nije on bas za sve odgovoran te kriv kao jedan i jedini.
on je simbol koji ce otkupti i nase tolerirajuce grijehe i mi smo tim, ocito, jako zadovoljni, iako i nije bas najpravednije, ali donekle je pravednije, pa ajd, necemo puno cackat..

i nemam ja sta koga branit, narocito indeks, branim sebe kolko mogu, a i sebe ne mogu, nego se ka macka ponasam, bizim od svakog i jedino kad sam stjeran u kut, onda skaci u oci, pa sta bude.. :D

osim toga,jos uvijek nisam shvatio.. jel nam za vrijeme sanadera bilo bolje ili gore nego danas? onako, an zeneral? a i osobno se moze izjasnit ko zeli..
kakvi su u njegovo vrijeme bili oni pokazatelji, na koje se pozivas, u odnosu na danas?

..ili mozda, da smo svi znali prije dvije godine i nesto vise, sto ce bit danas na dnevnom redu na trkeljanju, za koga bi onda glasali? eto jednog testa zanimljivog.. :kokice:

mislim, ako je kome giigl, onda je meni. kad je drama, pa zasto ne bi bila komedija.. :giggle: ..naslova npr.. faust u mrdusi donjoj ili kako je faust rekao sebi, jebo ti covika koji je gospodar svoje rici.. :D
Opet nesto trkeljas na jednostavnu konstataciju mene i Euklida :facepalm:

Ali dobro, pitao si kad je narodu bilo bolje, za vrime smranadera ili zokija. Odgovor je sasvim logican, za vrime mega lopova smranadera, po svim poljima. A onda smo vikali koliko je lose i jadno, a s danasnje perspektive smo za nj vrimena zivili u americi :cerek:

Sad vajda znas koliko je ovaj debil los.
Beau

Post 13 Feb 2014, 12:45

..a unda » wrote: kad je on to odbio? prije dva mjeseca? tri..osam?
... sad on nece kad bi ga i molili. do sad je htio, a sad nece.. :D
miki, šta ovdje qurca ne razumiješ? :giigl: :D
miky0
ST Leader

Post 13 Feb 2014, 12:48

Beau » wrote: miki, šta ovdje qurca ne razumiješ? :giigl: :D
A taaj dio u plahti nisam vidija :zubo:

EDIT: btw, nisam ti nikad pofalija noge s avatara :cerek:
Beau

Post 13 Feb 2014, 12:58

miky0 » wrote:

to je ljama, a ne noge :zubo:
šalim se, zanemari :rofl:
Euklid
old school

Post 13 Feb 2014, 12:58

miky0 » wrote:

gonjaj otale... :mad:
MightyMe

Post 13 Feb 2014, 13:01

:kokice:
miky0
ST Leader

Post 13 Feb 2014, 13:02

Beau » wrote: to je ljama, a ne noge :zubo:
šalim se, zanemari :rofl:
A ja mislija da's rec fala :cerek:
miky0
ST Leader

Post 13 Feb 2014, 13:03

Euklid » wrote:
gonjaj otale... :mad:
Euklid
old school

Post 13 Feb 2014, 13:06

Dakle, kad hdz napada kritičke medije onda ćemo se na sve 4,

a kad napad dolazi od Linića&co. i unda ćemo na sve 4

ali protiv Indexa i svakoga ko otkrije neku afericu, nepotizmić, korupcijicu, namještaljku...

Jer šta oni imaju otkrivat,

i ko zna za koga sve rade.

Sigurno ne za dobrobit istine i svojih čitatelja

Ma premazan je Babić svim mastima, prevarant jedan belosvecki.

Fuj, gadi mi se...

Beau

Post 13 Feb 2014, 13:07

miky0 » wrote:
A ja mislija da's rec fala :cerek:
vjerujem da ti je žena čije noge to jesu zahvalna :giggle:
Euklid
old school

Post 13 Feb 2014, 13:11

miky0 » wrote:
1.bold:

2.bold:

Interesantan je taj Linić

Okružen krimosima s kojima se voza jahticama od par desetaka milijuna kuna (Ježić, Kalem, Šegon, Merzelica...) a on teška poštenjačina... :misli:

Jozo Kalem u novoj aferici
Beau

Post 13 Feb 2014, 13:13

Euklid » wrote:Dakle, kad hdz napada kritičke medije onda ćemo se na sve 4,

a kad napad dolazi od Linića&co. i unda ćemo na sve 4

ali protiv Indexa i svakoga ko otkrije neku afericu, nepotizmić, korupcijicu, namještaljku...

Jer šta oni imaju otkrivat,

i ko zna za koga sve rade.

Sigurno ne za dobrobit istine i svojih čitatelja

Ma premazan je Babić svim mastima, prevarant jedan belosvecki.

Fuj, gadi mi se...

ne pretjeruj.

moraš priznat da ga je osim pravde gonila i osveta.

i da je, dok se konačno nije dokopao i pravih senzacija i mutnih priča, mjesecima od muhe radio slona.
tj. preuveličavao svaki grijeh trostruko.

to sanaderu nije radio. jer ga je tad gonila samo pravda i istina :o
Euklid
old school

Post 13 Feb 2014, 13:23

Beau » wrote: ne pretjeruj.

i da je, dok se konačno nije dokopao i pravih senzacija i mutnih priča, mjesecima od muhe radio slona.

A šta si ti očekivala?

Čovjek se bori za opstanak i naravno da je agresivan.

Sjeli su mu na grbu čim je piknuo percem u njih.

Čak ni u Sanaderovo vrijeme se nisu radile ovakve bljuvotine prema medijima.

Davno je meni (još u doba Račana) zamjenik šefa mojeg sindikata govorio kako mu Linić doslovno prijeti smrću i kako je imao 2 vrlo čudnovata kvara na autu.
Tada sam mislio da je paranoidan. Danas bih razmislio o tome što priča jer ovaj čovjek koji nas vodi u propast je beskrupulozan...
miky0
ST Leader

Post 13 Feb 2014, 13:27

Beau » wrote: ne pretjeruj.

Ma jeli?

Upravo si sama ustanovila razliku metodologije rada smranadera u odnosu na linica. Smranader ga nije isao gasit (je, ali ne javno), dok ovaj jest. I tu se zajeba. Zato, BRAVO BABICU!
Beau

Post 13 Feb 2014, 13:32

Euklid » wrote:
A šta si ti očekivala?

Čovjek se bori za opstanak i naravno da je agresivan.

Sjeli su mu na grbu čim je piknuo percem u njih.

Čak ni u Sanaderovo vrijeme se nisu radile ovakve bljuvotine prema medijima.

Davno je meni (još u doba Račana) zamjenik šefa mojeg sindikata govorio kako mu Linić doslovno prijeti smrću i kako je imao 2 vrlo čudnovata kvara na autu.
Tada sam mislio da je paranoidan. Danas bih razmislio o tome što priča jer ovaj čovjek koji nas vodi u propast je beskrupulozan...
za linića sam i ja svašta čula i vjerujem da je beskrupulozan i svakav.

ovo što rade indeksu mi se gadi, to sam već rekla.

samo što ni u babiću ne vidim heroja. nisam nikad, a ne vidim ni sad.
smrdi mi taj tip i ne vjerujem mu previše. opet, puno više nego političarima :kokice:

ništa meni nije tu crno bijelo.
a pogotovo zato što ne mogu ne mislit na posljedice.
i nervira me histerija i senzacija koju proizvode.

:srać sroć: :o
miky0
ST Leader

Post 13 Feb 2014, 13:38

Beau » wrote: za linića sam i ja svašta čula i vjerujem da je beskrupulozan i svakav.

ovo što rade indeksu mi se gadi, to sam već rekla.

samo što ni u babiću ne vidim heroja. nisam nikad, a ne vidim ni sad.
smrdi mi taj tip i ne vjerujem mu previše. opet, puno više nego političarima :kokice:

ništa meni nije tu crno bijelo.
a pogotovo zato što ne mogu ne mislit na posljedice.
i nervira me histerija i senzacija koju proizvode.

:srać sroć: :o
Hnmm, histerija i senzacija su afere politicara? Dakle, ako sam dobro razumio (mislim da jesam), su to tebi normalne pojave?

Dakle, pisat o aferama politicara treba pisat malim i nevidljivim slovima?
  • Information