DINAROIDI I SEKS: Tko nam je ukrao 'gonjanje'?
Eto, ja sam iz tih krajeva a za rijec gonjanje sam cula tek u srednjoj od frendice Licanke.Euklid wrote:Šteta je što ovako divni narodni običaji polako izumiru...![]()
DINAROIDI I SEKS: Tko nam je ukrao 'gonjanje'?
jebanje je jebanje a gonjanje je...visekratni klon » wrote:Ček šta to znači, jebanje?
visekratni klon wrote:To je seksualna igra mladića i djevojke u ruralnim dinarskim krajevima koja se događala za vrijeme napasanja ovaca, rada u polju, a u nekim krajevima (Lika na primjer) čak i u kući za vrijeme prela.
Na primjer, djevojka bi napasala ovce u brdu i pri tome zapjevala iza svega grla. Pjesmu bi čuo mladić (ne mora biti njen momak) koji bi joj ubrzo prišao te bi pojurio za njome. Ona bi se pretvarala da bježi i da se otima (zapravo sve je bila njena igra), onda bi je mladić ubrzo povalio na ledinu.
![]()
Ako bi se ovo dogodilo, krivnja je padala isključivo na nju. A tada se trebalo napraviti onako kako zakon kaže.
A zakon kaže da se svaka uspaljenica mora u bunaru ugasit, jerbo di je zakon tute srcu mista nema...
![]()
Eto im sad otvaraju teme po fhrumiky0 wrote:
A sta cespapci
pariš mi dobar talent za domaću estradnu zvijezdu
AAAAAAAAAA!!!
Dobro, sta je bilo bilo je.Beau wrote:kao prvo, pjevam ko slavuj
a kao drugo...
malo sam se zajebavala. ja sam ovce čuvala s kojih 7, 8 godina. zato nije bilo zagonđije
Users browsing this forum: ClaudeBot, SEMrushBot-BA and 15 guests