Mislis informacije sa zavoda za zaposljavanje i stanja proracunaali » wrote: Za početak probaj se informirat iz više od jednog izvora, dobro dođe za objektivnost ukoliko ti je bitna.
Hajka na Index.hr
ti znas samo klet.Euklid » wrote: Prokleta mogućnost izbora mora da postoji: eine kleine revolution, recimo…![]()
a dobro, cuj.. aj, povedi. s kim, protiv koga? cime? zasto bas sad, zasto ne prije pet godina? ili za pet godina?
revolucija za sto? mislim, mogao bi imat problema ako to pokrenes negdje u cetvrti mjesec, jer bi tu revoluciju moglo rastjerat jedno pet, sest ljutitih vlasnika apartmana..
a sta onda? centralist? apsolutist?Nipošto.
ne razumijem, kako to.. stavit banku u sluzbu naroda? ko ce upravljat tom bankom? drzava? i onda nisi etatist?Stavio u službu naroda, razvoja i napretka. Suludo je da banke u doba najveće krize izvlače iz Hrvatske na milijarde kuna pretvorene u hrpe eura zahvaljujući još luđem i nerealnom tečaju.
Evo, podatak za 2010. U jeku najžešće krize.
Ošlo 2 milijarde vanka bez kune poreza: http://www.dnevno.hr/novac/15347-zbog-p ... atske.html
Al ako ti misliš da je ozakonjena pljačka od strane stranih banaka bolja onda ok
E, da… prije svega smaknut Protegu i slične krimose da se pljačka ne bi ponavljala.
Mislim, ako su mogle banke biti domaće i raditi 45 godina u svrhu industrijalizacije i opće društvenog progresa što ne bi mogle opet?
ili mozda narod? kako cenarod to upravljat? ma koji narod? ma koji to narod? ma jel ovaj ovdje?? ti samo znas zajebavat..
pa je, otisla vanka lova, dobit ide vanka, a banke ostvaruju odlicnu, najvecu ili kakvu vec dobit u hrvatskoj. para ko pljeve.
ali zasto je to tako? tko je odgovoran za to? nije valjda linic? onaj koji se hvata u kostac s tim bankama.
i jel se moze to nekako drugacije rijesit osim revolucijom? stvorit neke druge uvjete rada, poslovanja, okoline, ogranicit daj odlijev love?
bez obzira na evropski dio kojeg smo sad i financijski nekako dijelom i obzirom na neke kao zadane okvire i uvjete poslovanja, u tom okviru ima jos toga sto se moze napravit da se zastiti malo lokalnije ili nacionalnije neki interesi, a ne odmah.. revolucija.
a i sta ti mislis, da ce svi imat tvoj interes?
koliko do sada mozemo vidjet, vecinski interesi su neki drugi.
dok se ne profiliraju ti interesi za ciljeve te neke revolucije, slabo ce to bit i ponavljam ti, mogao bi bit u istom redu sa markickom ili karamarkom. ti ces mislit da ces ti njih iskoristit, a oni ce te kad dodje vrijeme, samo nogom u guzicu isturit vani u prvi esalon na barikade i cekat da odradis posao za njih.
banke mogu radit na nacin povoljniji za nase uvjete, ali treba ih se natjerat na to drugim nacinima.
osim toga, vremena su se promijenila, paradigme su drugacije, kontekst je drugaciji i takve banalne neke, romanticarske revolucije na bazi nekih prijasnjih konteksta bez da se razumije da je neko vrijeme od onda proteklo i da se kako kapitalizam, tako i lijeva ideja promijenila, napredovala, bez obzira sto smo mi hermeticno zakukuljeni u pogled koji doseze sa nasih zvonika i mislimo da je vrijeme stalo i drugdje ako je stalo kod nas, unaprijed je promasena ta revolucionarna akcija i ne moze posluzit cak ni kao neki ventil, pritisak, koji se opet, kako vidimo, tu i tamo kontrolirano pusta i dopusta po evropama i svjetovima.
bez obrazovanja, bez jake lijeve baze i infrastrukture, lijevo liberalne, ne desno liberalne, to je sve ili beskoristan rad ili rad protiv sebe.
ne mos radit revoluciju trceci okolo u krug pa ce se vec nesto desit i onda zadihan i zadovoljan sjest i rec..uf, al je ovo dobro, osjecam se zivim.
treba imat nesto jasnije ciljeve i smjerove i danas, jel, u dvajstprvom, jel, stoljecu, vec imat tolko iskustva i primjera da mozes nastavit s procesom i nakon te neke revolucije, a ne.. evo, gotova revolucija, dosli smo do kraja, sta cemo sad?
pa dobro, ali ko ce bit sudac i izvrsitelj? mislim, ja necu.. da se odmah razumijemo.slažem se, zato i kažem da je prijeki sud riješenje
situacija je takva da zahtijeva najradikalnije moguće mjere
mislim, po kojim kriterijima i koja ce bit granica? os ti sudit, procjenjivat?
i, onako, ako mos rec..sebi ako ne meni, sta bi ti od toga imao? sto bi ti time dobio? ono, konkretno..
zasto jednokratni?Šta? Opalit im jednokratni porez i tako legalizirati pljačku ovog naroda?
Ne bi išlo.
Nacionalizacija, konfiskacija i prijeki sud. Ko želi izbjeć streljački vod ima da otvori sve račune s Kajmanskih i inih otoka. A ne da mi se jedan Barišić šeta špicom s najnovijim Rollexom na ruci i ceri u lice.
a mozda je lazni roleks?
pa vec je dosta toga legalizirano. nepovratno. toliko nepovratno da cak ni ta konfiskacija ili nacionalizacija ne bi u zadovoljavajucoj mjeri uspjela.
ovo sto ti zelis je laksi put. ali kako laksi za tebe, mozda jos laksi za one koji imaju drugacije interese od tvojih.
tezi put je sustavno i temljito sve mijenjat, poboljsat.
a ako je nestrpljiv netko, npr kao ja, jer nemam vise vremena za ove pizdarije i cekat kad ce nekom doc iz guzice u glavu da vise nemamo odakle, ono.. nemam, mogu uvijek nesto i nekako napravit da moj problem ne bude vise samo moj.
vidis kako babic to radi..
ali on to nekako proracunato radi, on mozda misli da je najgore za esdepe to da sad npr ode sa vlasti.
e, pa nije, a ja necu rec sto je, iako to nije nikakav misterij, ali bit ce im babic mila majka ako se budu sa mnom jos isli zajebavat jer je mene lakse zajebavat nego nekog drugog..
ne, ne, krivo.. kazem, druga vremena, druge okolnosti. druga tehnologija umrezenja od one ceresetpete..O, ne… nikad nije kasno. Ako nije bilo kasno '45. Zašto bi sad bilo kasno?
Ako je neko dobio Plivu zato što je podmitio Sanadera i Žužula onda takva transakcija nije zakonita i renacionalizacija je posve opravdana. I legalna.
danas se trazi hakeraj.
dugo. meni bi trebalo dva mjeseca odrjesenih ruku i to bez golih otoka, streljackih vodova. od tih dva mjeseca trazim samo mjesec dana dobro se najest i naspavat, da mi se neko ima brinut za bica i ostalu blisku okolinu i jos jedno mjesec, dva da sve to zazivi malo, a da ja samo nadgledam da se pocne se zamasnjak vrtit i onda to prepustit dalje nekima da poguravaju da se vrti nekako inercijom, samo od sebe..Pih, trebalo bi mi 5-6 mjeseci uvrh glave, 3-4 Gola otoka, 1 streljački vod i puno, puno municije…
samo, nisam siguran kolko bi to platio, cime sve.. i na koncu, ma za koga, zasto?
ono, malo pricas, malo slusas, stvoris neku sliku i pomislis..da, sve bi se to dalo napravit, ali zasto? ..zasto? za koga? ok onda se sjetim da bi mozda sve to napravio da mi plate, ne znam.. da mi daju pivu, dva miljuna eura i.. aj, moze jos jednu pivu. jel puno?
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Hvala ti što si napisao ovaj tekst..a unda » wrote:
ti znas samo klet.zasto prokleta..zasto odmah prokleta? zasto ne bi bila, ne znam.. blazena?
a dobro, cuj.. aj, povedi. s kim, protiv koga? cime? zasto bas sad, zasto ne prije pet godina? ili za pet godina?
revolucija za sto? mislim, mogao bi imat problema ako to pokrenes negdje u cetvrti mjesec, jer bi tu revoluciju moglo rastjerat jedno pet, sest ljutitih vlasnika apartmana..
a sta onda? centralist? apsolutist?
ne razumijem, kako to.. stavit banku u sluzbu naroda? ko ce upravljat tom bankom? drzava? i onda nisi etatist?
ili mozda narod? kako cenarod to upravljat? ma koji narod? ma koji to narod? ma jel ovaj ovdje?? ti samo znas zajebavat..
pa je, otisla vanka lova, dobit ide vanka, a banke ostvaruju odlicnu, najvecu ili kakvu vec dobit u hrvatskoj. para ko pljeve.
ali zasto je to tako? tko je odgovoran za to? nije valjda linic? onaj koji se hvata u kostac s tim bankama.
i jel se moze to nekako drugacije rijesit osim revolucijom? stvorit neke druge uvjete rada, poslovanja, okoline, ogranicit daj odlijev love?
bez obzira na evropski dio kojeg smo sad i financijski nekako dijelom i obzirom na neke kao zadane okvire i uvjete poslovanja, u tom okviru ima jos toga sto se moze napravit da se zastiti malo lokalnije ili nacionalnije neki interesi, a ne odmah.. revolucija.
a i sta ti mislis, da ce svi imat tvoj interes?
koliko do sada mozemo vidjet, vecinski interesi su neki drugi.
dok se ne profiliraju ti interesi za ciljeve te neke revolucije, slabo ce to bit i ponavljam ti, mogao bi bit u istom redu sa markickom ili karamarkom. ti ces mislit da ces ti njih iskoristit, a oni ce te kad dodje vrijeme, samo nogom u guzicu isturit vani u prvi esalon na barikade i cekat da odradis posao za njih.![]()
banke mogu radit na nacin povoljniji za nase uvjete, ali treba ih se natjerat na to drugim nacinima.
osim toga, vremena su se promijenila, paradigme su drugacije, kontekst je drugaciji i takve banalne neke, romanticarske revolucije na bazi nekih prijasnjih konteksta bez da se razumije da je neko vrijeme od onda proteklo i da se kako kapitalizam, tako i lijeva ideja promijenila, napredovala, bez obzira sto smo mi hermeticno zakukuljeni u pogled koji doseze sa nasih zvonika i mislimo da je vrijeme stalo i drugdje ako je stalo kod nas, unaprijed je promasena ta revolucionarna akcija i ne moze posluzit cak ni kao neki ventil, pritisak, koji se opet, kako vidimo, tu i tamo kontrolirano pusta i dopusta po evropama i svjetovima.
bez obrazovanja, bez jake lijeve baze i infrastrukture, lijevo liberalne, ne desno liberalne, to je sve ili beskoristan rad ili rad protiv sebe.
ne mos radit revoluciju trceci okolo u krug pa ce se vec nesto desit i onda zadihan i zadovoljan sjest i rec..uf, al je ovo dobro, osjecam se zivim.
treba imat nesto jasnije ciljeve i smjerove i danas, jel, u dvajstprvom, jel, stoljecu, vec imat tolko iskustva i primjera da mozes nastavit s procesom i nakon te neke revolucije, a ne.. evo, gotova revolucija, dosli smo do kraja, sta cemo sad?
pa dobro, ali ko ce bit sudac i izvrsitelj? mislim, ja necu.. da se odmah razumijemo.
mislim, po kojim kriterijima i koja ce bit granica? os ti sudit, procjenjivat?![]()
i, onako, ako mos rec..sebi ako ne meni, sta bi ti od toga imao? sto bi ti time dobio? ono, konkretno..![]()
zasto jednokratni?![]()
a mozda je lazni roleks?
pa vec je dosta toga legalizirano. nepovratno. toliko nepovratno da cak ni ta konfiskacija ili nacionalizacija ne bi u zadovoljavajucoj mjeri uspjela.
ovo sto ti zelis je laksi put. ali kako laksi za tebe, mozda jos laksi za one koji imaju drugacije interese od tvojih.
tezi put je sustavno i temljito sve mijenjat, poboljsat.
a ako je nestrpljiv netko, npr kao ja, jer nemam vise vremena za ove pizdarije i cekat kad ce nekom doc iz guzice u glavu da vise nemamo odakle, ono.. nemam, mogu uvijek nesto i nekako napravit da moj problem ne bude vise samo moj.
vidis kako babic to radi..
ali on to nekako proracunato radi, on mozda misli da je najgore za esdepe to da sad npr ode sa vlasti.
e, pa nije, a ja necu rec sto je, iako to nije nikakav misterij, ali bit ce im babic mila majka ako se budu sa mnom jos isli zajebavat jer je mene lakse zajebavat nego nekog drugog..
ne, ne, krivo.. kazem, druga vremena, druge okolnosti. druga tehnologija umrezenja od one ceresetpete..
danas se trazi hakeraj.![]()
Sad je jasno zašto revolucija kakvu bih ja htio nije ostvariva.
Kad se ljudi koji podržavaju lijevu ideju nisu u stanju maknut od tipkovnice.
Sve nešto nemoj, nije vrijeme, nemaš s kim, nije kontekst, ne može se to kao nekad... može se to polaganije, treba polako mijenjat ovo, ono... kroz institucije, zakone.. šuć-truć...
Ha, dobro... meni paše, živim bolje nego ikad, ima se, može se... za tebe i ostale nisam siguran.
Pa ti mijenjaj mic po mic, daleko ćeš stić... do Karamarka i Markićke u najboljem slučaju
Toliko o (r)evolucijama… jedni da se bore a unda će prvo da zbrine mace..a unda » wrote:
dugo. meni bi trebalo dva mjeseca odrjesenih ruku i to bez golih otoka, streljackih vodova. od tih dva mjeseca trazim samo mjesec dana dobro se najest i naspavat, da mi se neko ima brinut za bica i ostalu blisku okolinu i jos jedno mjesec, dva da sve to zazivi malo, a da ja samo nadgledam da se pocne se zamasnjak vrtit i onda to prepustit dalje nekima da poguravaju da se vrti nekako inercijom, samo od sebe..
samo, nisam siguran kolko bi to platio, cime sve.. i na koncu, ma za koga, zasto?
ono, malo pricas, malo slusas, stvoris neku sliku i pomislis..da, sve bi se to dalo napravit, ali zasto? ..zasto? za koga? ok onda se sjetim da bi mozda sve to napravio da mi plate, ne znam.. da mi daju pivu, dva miljuna eura i.. aj, moze jos jednu pivu. jel puno?
Za koga veliš? Pa i ja se pitam, za koga, daklem?
Neka Ine i Plive i HT-a i banaka i hotela i... strancima.
Kakvi smo - za nas ionako (više) nisu...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Your pointLeteća » wrote:
A možda je još gore.
Možda (možda, samo nagađam) se Matija i Aco poznaju. I, zamisli užasa, dijele vijesti.
Masoni, kažem ja.
Nek se poznaju, nek dijele vijesti... i šta? Kakve to ima veze s činjenicom da smo imali priliku vidjeti nenormalan TRETMAN vijesti o muljaži sa 15 000 kuna lokalne samouprave?
Zar se ne govori i o miljun kuna iz 2011ali » wrote: Your point![]()
Nek se poznaju, nek dijele vijesti... i šta? Kakve to ima veze s činjenicom da smo imali priliku vidjeti nenormalan TRETMAN vijesti o muljaži sa 15 000 kuna lokalne samouprave?
- Euklid
- old school
Nemoj tako, nije samo 15 000kn u igri.ali » wrote: Your point![]()
To je samo jedna od stavki o kojima je bila riječ.
Bilo je tu još načina kako izvlačiti novac na razne kreativne načine
A pravi smisao je da se uvidi koliko je državna i javna uprava postala sama sebi svrha
te kako guta proračunski novac.
Možda čak nekom padne na pamet da krene u reformu hipertrofirane administracijske hobotnice...
- Euklid
- old school
Eto me i Rudanica nadopunila zašto nema revolucije...Euklid » wrote:
Hvala ti što si napisao ovaj tekst
Sve nešto nemoj, nije vrijeme, nemaš s kim, nije kontekst, ne može se to kao nekad... može se to polaganije, treba polako mijenjat ovo, ono... kroz institucije, zakone.. šuć-truć...
Ha, dobro... meni paše, živim bolje nego ikad, ima se, može se... za tebe i ostale nisam siguran.
Pa ti mijenjaj mic po mic, daleko ćeš stić... do Karamarka i Markićke u najboljem slučaju![]()
Toliko o (r)evolucijama… jedni da se bore a unda će prvo da zbrine mace
Za koga veliš? Pa i ja se pitam, za koga, daklem?
Neka Ine i Plive i HT-a i banaka i hotela i... strancima.
Ponekad sanjam: kako bi bilo krasno da u Hrvatskoj opet počne rat.
Zašto se ne bunimo? “To se zove sindrom stečene bespomoćnosti. Njime se objašnjava zašto su zatočenici koncentracijskih logora krotko dopuštali da ih odvedu u plinsku komoru, poput janjadi na klanje a da nisu pružili posljednji otpor, unatoč tomu što su svi znali da ne idu pod tuš. Ionako bi umrli, pa zašto u posljednjem času ne zaurlati? Zašto ne izaći iz reda i dati da ih pokosi metak, što je ipak dostojanstvenija smrt.''
Ma vjerojatno se nikad nećemo složiti oko definicije normalnosti. Meni je nenormalan tretman lex luthera perkovića i njegovog kriptonita koji svaka dva dana iskače iz paštete.ali » wrote: Your point![]()
Mislim, kaj, sad bi trebalo biti nenormalno što se izvještava o lopovluku. Ili to što se Index trudi objaviti vijest čim je dobije? A 15 hiljada MLM pojede za gablec.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
..ma hvala tebi, ali nisi rekao sto bi ti imao od toga.. onoga sto si govorio? kakvu bi imao korist?Euklid » wrote:
Hvala ti što si napisao ovaj tekst
Pa ti mijenjaj mic po mic, daleko ćeš stić... do Karamarka i Markićke u najboljem slučaju![]()
naravno da nije ostvariva, jer nemas s kim, nemas s cim, ne znas kako, ne znas protiv koga, a i nisam siguran da znas zasto..
pa naravno da ti je dobro, inace ne bi sve to tako olako pisao. ja zivim nikad losije te gore i s trendom da bude jos gore, a i ne znam kolko jos moze bit gore i sta ce to uopce znacit.
dakle, vec neku profilaciju imam i ako ja krenem, to ce bit s mojim klasnim, jel, su.. su.. kako se kaze, kako bi se reklo..suosjecateljima? ..istosituacionasima?
mislim, tis me vodit u revoluciju?
ti si za revoluciju iz straha od buducnosti za sebe, a sve je vise ljudi koji imaju sve manje izgubit ili koji su svjesni toga da se ne mogu bas vise zavaravat da imaju sto izgubit.
nema revolucije tamo gdje je strah.
cuj, markicka ili neko drugi ko je lansirao kao frontmena jedne citave ideje, skupila je, mobilizirala je sedamsto tisuca potpisa, a ti i ja mozda, mozda kazem, imamo problem za skupit deset ljudi za otic na pivu, a da se nakon pete pive ne popickara oko neceg.
i ti bi se igrao revolucije?
naravno da nije vrijeme. a ni prostor. tu sam potpuno u skladu. i marks je cekao vrijeme za revoluciju, a i prostorni parametri su malo van njegovih ocekivanja, a lenjin je isto.. nije vrijeme, nije vrijeme, pa je trcao na rodjenu revoluciju da ne zakasni..
..pa da. taman revolucijom ako treba. i ne samo mace, nego i pese i ima tu jos..
Toliko o (r)evolucijama… jedni da se bore a unda će prvo da zbrine mace
pa eto. sto ces time promijenit? kako ces natjerat nekog da misli drugacije ako on to nece, nego ako on bas nesto oce i oce, zato jer oce?Za koga veliš? Pa i ja se pitam, za koga, daklem?
nama trebaju najprije neke druge revolucije, kulturne, obrazovne, neka razina svijesti, pa tek onda mozemo mi o necem drugom pricat.
mislis da ce ti neko rec hvala sto si, ne znam, izborio se za recimo, kvalitetno neko i ono sto bi se popularno nazvalo.. jeftino ili besplatno zdravstvo?
bit ces ili lud ili neprijatelj i to ne malom broju ljudi.
nemaju tu veze stranci. to je pitanje kapitalizma, ne stranaca. osim toga, to su nasi prodali, znalo se da ce to napravit.. ono, znalo se. to je bilo vrijeme za revoluciju, a nije je bilo, bili smo zauzeti nekim ratom kojim ce se te i takve prodaje i akumulacija prvobitnog kapitala omogucit. ono, ginulo se za to, jebote. mos mislit ludila i nacionalnog genija.Neka Ine i Plive i HT-a i banaka i hotela i... strancima.
a sad ovo sto je ostalo, a ostalo je skoro nista, a koga vise boli kua, prodaj onda i to, prezivi jos koji dan, stas se sad mucit sta ce bit za sto godina.
ono, tuklo se i ginulo da bi se razdijelila po dzepovima drustvena (tako se to zvalo, jel) imovina i sad bi se opet trebalo tuc i ginut da se ne razdijeli ovih deset posto sto je ostalo?
ma ko ga jebe, nek prodaju, ma nek daju, nek dodju rusi, kinezi, arapi, amerikanci, bit ce vise koristi nego se za to borit.
Pa kad već inzistiraš, mogao si i sam bacit oko na SS pa vidjeti da u tom trenutku u tih jebenih 14:54 sati kad je naslov bio "Otkriven korupcijski skandal SDP-ove rastrošne županice" NIJE bilo riječi o milijun kuna, samo o nepostojećem domjenku i razglasu za koncert.
I kako sam opet uvučena u rekonstrukciju
SS, isti članak, kako izgleda u ovom trenutku:
Pitanje: s obzirom da je kao vrijeme objave navedeno 02.02.2014. 15:01 u čemu je problem s navođenjem točnog vremena ako problema s vremenom nema? Znamo svi (bar svi s ove teme
Nije vrag da Index laže i prekraja ovisno o tome kako mu paše? Ma ne vjerujem
Meni je nenormalno i to što je netko u Kentuckyu mamu narezao sjekirom.Leteća » wrote:
Ma vjerojatno se nikad nećemo složiti oko definicije normalnosti. Meni je nenormalan tretman lex luthera perkovića i njegovog kriptonita koji svaka dva dana iskače iz paštete.
Mislim, kaj, sad bi trebalo biti nenormalno što se izvještava o lopovluku. Ili to što se Index trudi objaviti vijest čim je dobije? A 15 hiljada MLM pojede za gablec.
Ali ova se tema zove Hajka na Index i došla sam reć nešto na tu temu. I o tome da Index nije i nikad neće biti Feral. Možda isprovocirana jer se "hajka na Index" ne treba i ne može uspoređivati s hajkom na Feral.
I još da se od strane Indexa već koji mjesec provodi - da se poslužim istim rječnikom- hajka na Linića, a mislila sam da je to više manje već svima jasno, bar onima koji svakodnevno čitaju.
A o tome što je bilo prije - hajka na Index ili hajka na Linića, možemo razgovarati.
U cemu je razlika napada na feral u odnou na index?ali » wrote: Meni je nenormalno i to što je netko u Kentuckyu mamu narezao sjekirom.
Ali ova se tema zove Hajka na Index i došla sam reć nešto na tu temu. I o tome da Index nije i nikad neće biti Feral. Možda isprovocirana jer se "hajka na Index" ne treba i ne može uspoređivati s hajkom na Feral.
I još da se od strane Indexa već koji mjesec provodi - da se poslužim istim rječnikom- hajka na Linića, a mislila sam da je to više manje već svima jasno, bar onima koji svakodnevno čitaju.
A o tome što je bilo prije - hajka na Index ili hajka na Linića, možemo razgovarati.
Znaci, privodjenje novinara indexa na obavijesni razgovor nije hajka na isti, vec je hajka tih novinara na institucije ove drzave? Jeli ti to ozbiljno ili se samo salis?
Sve afere koje otkrivaju indexovi novinari su zapravo hajka na linica?
Pa ovog se nebi sitija ni sam linic
Kaže se malouman...
Bajo, aj nam za promjenu daj neke fotke bigfuta ili letećih tanjura koje si svojom rukom snimila, dosadno brate ovo drkanje po urotama na indeksu...
- Euklid
- old school
Pose tebe, pa znam ja da je kod nas revolucija nemoguca...a unda wrote: ..ma hvala tebi, ali nisi rekao sto bi ti imao od toga.. onoga sto si govorio? kakvu bi imao korist?
naravno da nije ostvariva, jer nemas s kim, nemas s cim, ne znas kako, ne znas protiv koga, a i nisam siguran da znas zasto..
pa naravno da ti je dobro, inace ne bi sve to tako olako pisao. ja zivim nikad losije te gore i s trendom da bude jos gore, a i ne znam kolko jos moze bit gore i sta ce to uopce znacit.
dakle, vec neku profilaciju imam i ako ja krenem, to ce bit s mojim klasnim, jel, su.. su.. kako se kaze, kako bi se reklo..suosjecateljima? ..istosituacionasima?
mislim, tis me vodit u revoluciju?
ti si za revoluciju iz straha od buducnosti za sebe, a sve je vise ljudi koji imaju sve manje izgubit ili koji su svjesni toga da se ne mogu bas vise zavaravat da imaju sto izgubit.
nema revolucije tamo gdje je strah.![]()
cuj, markicka ili neko drugi ko je lansirao kao frontmena jedne citave ideje, skupila je, mobilizirala je sedamsto tisuca potpisa, a ti i ja mozda, mozda kazem, imamo problem za skupit deset ljudi za otic na pivu, a da se nakon pete pive ne popickara oko neceg.
i ti bi se igrao revolucije?
naravno da nije vrijeme. a ni prostor. tu sam potpuno u skladu. i marks je cekao vrijeme za revoluciju, a i prostorni parametri su malo van njegovih ocekivanja, a lenjin je isto.. nije vrijeme, nije vrijeme, pa je trcao na rodjenu revoluciju da ne zakasni..![]()
..pa da. taman revolucijom ako treba. i ne samo mace, nego i pese i ima tu jos..
pa eto. sto ces time promijenit? kako ces natjerat nekog da misli drugacije ako on to nece, nego ako on bas nesto oce i oce, zato jer oce?
nama trebaju najprije neke druge revolucije, kulturne, obrazovne, neka razina svijesti, pa tek onda mozemo mi o necem drugom pricat.
mislis da ce ti neko rec hvala sto si, ne znam, izborio se za recimo, kvalitetno neko i ono sto bi se popularno nazvalo.. jeftino ili besplatno zdravstvo?
bit ces ili lud ili neprijatelj i to ne malom broju ljudi.
nemaju tu veze stranci. to je pitanje kapitalizma, ne stranaca. osim toga, to su nasi prodali, znalo se da ce to napravit.. ono, znalo se. to je bilo vrijeme za revoluciju, a nije je bilo, bili smo zauzeti nekim ratom kojim ce se te i takve prodaje i akumulacija prvobitnog kapitala omogucit. ono, ginulo se za to, jebote. mos mislit ludila i nacionalnog genija.
a sad ovo sto je ostalo, a ostalo je skoro nista, a koga vise boli kua, prodaj onda i to, prezivi jos koji dan, stas se sad mucit sta ce bit za sto godina.
ono, tuklo se i ginulo da bi se razdijelila po dzepovima drustvena (tako se to zvalo, jel) imovina i sad bi se opet trebalo tuc i ginut da se ne razdijeli ovih deset posto sto je ostalo?
ma ko ga jebe, nek prodaju, ma nek daju, nek dodju rusi, kinezi, arapi, amerikanci, bit ce vise koristi nego se za to borit.
Samo kazem kako bih ja to efikasno rijesio.
I zasto stalno imputiras da bih ja nesto osobno dobio?
Prije ce biti da bih izgubio. I to dosta.
No i takva cijena bi mi bila prihvatljiva ako bi rezultat bio pravednije drustvo i napredak Hrvatske.
Nisu ni Marks ni Engels ni Chege Vara Zenu bili sirotinja pa da su htjeli nesto specijalno za sebe.
A vi se unda lijepo pouzdajte u Linica i Zoku i njihove reforme i poreze bogatima pa ce vam biti bolje...
Ionako vam uskoro stizu Kalamarko i Vaso a mozda i Markicka.
I to ni dragi bog isus krist superstar ne moze vise sprijeciti. Sva cetvorica...
Meni su od senzacionalizma draže činjenice pa etomiky0 » wrote:
U cemu je razlika napada na feral u odnou na index?
Znaci, privodjenje novinara indexa na obavijesni razgovor nije hajka na isti, vec je hajka tih novinara na institucije ove drzave? Jeli ti to ozbiljno ili se samo salis?![]()
Sve afere koje otkrivaju indexovi novinari su zapravo hajka na linica?![]()
Pa ovog se nebi sitija ni sam linic
Cijela stvar je počela kad su objavljene tzv Linićeve liste dužnika u ljeto 2012.
Matija tj. njegove tvrtke nalaze se na listama s dugovanjima od par milijuna kuna (mislim da su dvije tvrtke u pitanju, svaka sa po milijun i nešto).
S obzirom da ne vraća dugove nego se oni još i povećavaju, neki su mu računi blokirani a za drugu tvrtku je Ministarstvo financija tražilo stečaj. E sad, je li on uopće tražio otpis ili odgodu ili nešto treće ne znam ali to da se traži stečaj za višemilijunske dužnike koji prebacuju poslovanje s tvrtke na tvrtku ne bi uopće trebalo čuditi nego je čudno upravo to da se preko 20 godina to toleriralo.
I šta
Izvoli platit. Neću. Oš platit? Neću! Oš platit? Neću! Oš? Ma ko vas jebe! Ili plaćaš ili ideš papa. Ideš ti papa seronjo...
Ukratko tako nekako ide bajka o borbi za istinu
Uglavnom stečaj čeka iza ugla, jedina nada i svjetlo je riješit se Slavka otkazom, ostavkom kad već ne možeš pokvarit mu kočnice i potjerat ga na dugotrajno bolovanje
Miki, ako imaš neki svoj posao onda dobro razumiješ šta znači plaćat poreze i doprinose, Pretpostavljam da ih uredno plaćaš jer si ne možeš priuštiti da se praviš lud po tom pitanju.
Ispada da si ti budala jer plaćaš, dok pametni to ne rade. Ili?
Nije ovaj odnos Index- Linić nikakvo Babićevo herojstvo ili imanje muda ili borba protiv korupcije, to je samo obično grebanje i čupanje za ostanak na životu jer čak i Matija Babić mora jesti svaki dan.
A to šta je Babić umislio da je Pavić i da bi trebala vrijediti ista pravila za obojicu....eee to brijem da ga najviše boli, zato ovo i zato ovoliko.
Ego, Miki, uvijek je ego
(osim kada je u pitanju samo običan prazan želudac
Na mobu sam pa ne mogu kvotat.ali » wrote: Meni su od senzacionalizma draže činjenice pa eto![]()
Cijela stvar je počela kad su objavljene tzv Linićeve liste dužnika u ljeto 2012.
Matija tj. njegove tvrtke nalaze se na listama s dugovanjima od par milijuna kuna (mislim da su dvije tvrtke u pitanju, svaka sa po milijun i nešto).
S obzirom da ne vraća dugove nego se oni još i povećavaju, neki su mu računi blokirani a za drugu tvrtku je Ministarstvo financija tražilo stečaj. E sad, je li on uopće tražio otpis ili odgodu ili nešto treće ne znam ali to da se traži stečaj za višemilijunske dužnike koji prebacuju poslovanje s tvrtke na tvrtku ne bi uopće trebalo čuditi nego je čudno upravo to da se preko 20 godina to toleriralo.
I šta![]()
Izvoli platit. Neću. Oš platit? Neću! Oš platit? Neću! Oš? Ma ko vas jebe! Ili plaćaš ili ideš papa. Ideš ti papa seronjo...
Ukratko tako nekako ide bajka o borbi za istinu![]()
Uglavnom stečaj čeka iza ugla, jedina nada i svjetlo je riješit se Slavka otkazom, ostavkom kad već ne možeš pokvarit mu kočnice i potjerat ga na dugotrajno bolovanjeJer taj je bome temeljit, teško da će ga pustit samo tako.
Miki, ako imaš neki svoj posao onda dobro razumiješ šta znači plaćat poreze i doprinose, Pretpostavljam da ih uredno plaćaš jer si ne možeš priuštiti da se praviš lud po tom pitanju.
Ispada da si ti budala jer plaćaš, dok pametni to ne rade. Ili?
Nije ovaj odnos Index- Linić nikakvo Babićevo herojstvo ili imanje muda ili borba protiv korupcije, to je samo obično grebanje i čupanje za ostanak na životu jer čak i Matija Babić mora jesti svaki dan.
A to šta je Babić umislio da je Pavić i da bi trebala vrijediti ista pravila za obojicu....eee to brijem da ga najviše boli, zato ovo i zato ovoliko.
Ego, Miki, uvijek je ego![]()
(osim kada je u pitanju samo običan prazan želudac)
Pazi ovako, nemam uvid u babiceve tvrtke, ni to koliko su duzne. Znam samo da se dug povecava zbog kamata. Znam to dobro, jer se i sam nalazim na stupu srama zbog poreznog duga, samo sto je moj na danasnji dan cca 20 000 kn. Inace, kad otvoris listu poreznih duznika, tamo se lijepo moze vidit na sto pada vecina duga. A to su doprinosi. A doprinosi su zaduzenja koja ne moras zaradit, da pojasnim, te novce nisam(o) zaradili (barem velika vecina). Dakle, ti nisi zaradio te novce, ali si ih duzan. Na te dobrinose pada preko 70% sveukupnog poreznog duga s liste srama. Osobno sam duzan za svoje doprinose koje nisam mogao pratit zadnjih 7 mjeseci prije nego sam zatvorio obrt.
Za sto napada babic linica? Pa zato sto linic pogoduje pojedincima koji su duzni porezni dug, i to visemiljunske dugove. Dakle, ja, matija, i velika vecina poreznih duznika nemamo linicevu zastitu u placanju/neplacanja poreznog duga, kao sudionici raznih afera (segon, cameo, EPHa, sin liniceve supruge,....da dalje ne nabrajam).
Nazalost, porezni sistem je potpuno krivo skrojen jer poduzetnika obavezuje u hranjenju neucinkovitog drzavnog aparata.
Zato ja apeliram da se uvede zakonska odgovornost politicara za lose zakonske akte, jer ako obrtnik odgovara svojom imovinom, politicar ne odgovara, a obrtnik je propao zbog ne znanja politicara, a ne politicar zbog obrtnika. Kuzis?
Meni je bitnije kaznjavanje politicara zbog loseg upravljanja drzavom od aferskih situacija. Afere normalna drzava s normalnim politicarima moze nadzivit. Losa drzava s losim politicarima i bez afera ne moze prezivit. Zato sam i otvorio onu temu o kaznjavanju politicara.
Naravno da ne opravdam porezne duznike, koji za razliku neplacanja poreza kupuju nekretnine, automobile i jahte, ali takvih po mojoj procjeni s liste nije ni 2%.
Oprostite mi na offu, ali je bio nuzan u objasnjenju zasto drzim stranu babicu u odnosu na linica.
marfi, kenedijevo nacelo..ali » wrote:..
I šta![]()
Ukratko tako nekako ide bajka o borbi za istinu..
ne sizi, plati.
miky0 » wrote:..Znam to dobro, jer se i sam nalazim na stupu srama zbog poreznog duga, samo sto je moj na danasnji dan cca 20 000 kn. Inace, kad otvoris listu poreznih duznika, tamo se lijepo moze vidit na sto pada vecina duga. ..
eto.. dakle i tebe se jebe za babica i indeks , ti se samo slepas na njega.
cuj, ako ce te to utjesit, jebo ti covjeka koji nije duzan drzavi. narocito ovakvoj.
tu se s babicem nacelno slazem, donekle i ne samo u ovoj situaciji.. tj mozda ni sam nije svjestan sto je rekao, ali placat porez da bi se njime financirao kapitalizam, necija osobna dobit, korist.. na koju taj na koincu nece platit citav iznos nekog poreza nego ce igrat igru i pregovarat i tako dalje ostvarivat korist na racun drugih, taj sustav provodit, e to je vec doslovna agresija na koju treba nekako odgovorit, nesto tu napravit.
sad ocekujem inventivnost i mastovitost, sad s linicem, s evropom. s tim sustavom..
sad se na muci poznaju junaci. lako je bilo prije, ali aj sad, aj sad linicu ne placaj.
treba to shvatit kao izazov.
- Euklid
- old school
Cudno je to.
Babic mora platit porezna dugovanja ili ide u stecaj a neki koji na firmu kupuju najskuplje mercedese ne moraju
I unda jos Babic ispadne nemoralan kad se bori protiv takvog sustava...
Babic mora platit porezna dugovanja ili ide u stecaj a neki koji na firmu kupuju najskuplje mercedese ne moraju
pa ne znam bas da je porezni sistem lose skrojen, ali da fali tu neceg, a da neceg ima viska, to jest, jest..po meni barem.miky0 » wrote:..
Nazalost, porezni sistem je potpuno krivo skrojen jer poduzetnika obavezuje u hranjenju neucinkovitog drzavnog aparata.
Zato ja apeliram da se uvede zakonska odgovornost politicara za lose zakonske akte, jer ako obrtnik odgovara svojom imovinom, politicar ne odgovara, a obrtnik je propao zbog ne znanja politicara, a ne politicar zbog obrtnika. Kuzis?
Meni je bitnije kaznjavanje politicara zbog loseg upravljanja drzavom od aferskih situacija. Afere normalna drzava s normalnim politicarima moze nadzivit. Losa drzava s losim politicarima i bez afera ne moze prezivit. Zato sam i otvorio onu temu o kaznjavanju politicara.
Naravno da ne opravdam porezne duznike, koji za razliku neplacanja poreza kupuju nekretnine, automobile i jahte, ali takvih po mojoj procjeni s liste nije ni 2%.
Oprostite mi na offu, ali je bio nuzan u objasnjenju zasto drzim stranu babicu u odnosu na linica.
drugo, sta sad poduzetnici? a di je raja koja nije poduzetnicka? oni koji rade samo za placu?
aj ti meni sad iskreno nepriznaj kao poduzetnik, ono, medju nama, jel si ti ikad napravio nesto, ono, kako se kaze, na crno?
ono, malo jel, koji put, al se sve mora provest kroz knjize, izdat racun.. pa nece valjda drzava radi toga propast? ili provuc nesto pod trosak, ono..jebiga, jest neki trosak, sve je trosak, sve je to za biznis, sta sad ne bi, ne znam, marenda jos jedan put bez poreza..
ne mos bas uvest zakonsku odgovornost za politicare, jer je to nekako u suprotnosti sa samim smislom politike.
tj te naime, jest ima neki trend da se ta politicka odgovornost nekako svede ili dokaze na zakonsku neku odgovoronost, na ono sto je regulirano van politicke odgovornosti, pa da onda politicari odgovaraju na takav nacin za svoje neke postupke, ali to je isto politika, to isto spada vise u politiku nego u pravo i zakone neke. budimo iskreni.
zato onda ne bi rekao da se i suci kazne za neke, jel, krive ili pogresne odluke? slicno je to kao is a politicarima.
a kad si ti cuo da je neki sudac osudio nekog sudca radi neke presude? a presuda je ono.. pusti sad pravo, zakone.. gledas i ne vjerujes ko koga jebe, svima je sve ocito, ali svima, jedino tom nekom sucu je nesto drugo ocito, pa diskrecijsko pravo, pa tumacenje, pa ovo pa ono.. a sve opet u okviru, naravno, zakona.
i ne mos mu nista. nista.
politicka odgovornost zna bit mozda gora od one neke zakonske. tj politika stvara zakone, ne zakoni politiku i citava ta igra je oko toga da se stvori iluzija da se protiv neke politike moras zakonski borit, a ne politicki, a politicka borba je dosta ono nekako, siroka, jel i naravno, kako sam rekao da je politika nad zakonom, onda i ta borba protiv te politike po definiciji treba bit nad zakonom.. e, ali to nije po zakonu i onda te politika moze zakonski kacit i vrsit svoju represiju, silu, volju, etc.
kuzis ti tu kvaku 22?
zato nisu tu problem politicari, osobe, koje su danas jedne, sutra druge. sutra ces mozda na tom mjestu bit ti.. evo, vidim da prizeljkujes te neke politicke funkcije, sutra mozda..mislim, sanse su ono negativne skoro, ali eto, mozda cu bit i ja i nece tu bit neke velike razlike od ponasanja ovih koji su sada na vlasti, koji su bili, koji ce bit..
to je inercija sustava, sustava u mnozini i lokalnije i sire i sustav, pristajanje na taj i takav sustav generira svo zlo.
sve dok se mi prema sebi ne budemo ponasali onako kao ocekujemo od drugih, nema tu pomoci.
dakle, nema uopce pomoci.. nema rjesenja nego plivat i sta ufatis, danas ces ti zajebat nekog, sutra neko tebe i sik tranzit glorija mundi..
ne znam detalje, ma ne znam ni opcenitije, ali pada mi na pamet..jel severina ono sad vlasnik indeksa, te firme, pecata, stalije i sta to sve znaci? je.Euklid » wrote:Cudno je to.
jel indeks duzan drzavi tu neku lovu. je.
a jel bi mogao nekako babic napravit da severina plati taj dug linicu. i onako ce to na kraju milan platit.
mislim, ono, svi sretni, svi zadovoljni, milanu jeftino..
-
- Information
-