Sama u 49.

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Pješčana

Post 17 Oct 2011, 13:36

Na ovu temu me potakao članak http://hot.net.hr/zvijezde/tracevi/page ... 72006.html
o Demi Moore, koju je muž prevario na godišnjicu, i koja, po članku, svoju odluku donosi kroz prizmu svojih 49 godina.
Kako gledate na ideju takvog suživota samo zato jer su (neke) godine na vratima? Je li vas strah godina koje dolaze ili ih s mirom očekujete?
Kako gledate na veze koje o(p)staju jer ljudi imaju previše godina da započinju opet život od nekog levela?

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
klonka

Post 17 Oct 2011, 13:56

Koji glupi naslov, odmah mi je digao tlak. Sama u dvajšestoj. Sama u trispetoj. Pa što ako je sama u pedesetoj? Ljudi si nađu partnere i u staračkim domovima. Eno tamo Žuži Jelinek, udala se po ne znam koji put, a skoro je duplo starija od Demi.

Ako se odmaknemo od prizme godina... da sam zatelebana ko tele i da me momak vara i da mi se nakon toga poželi vratiti, a ja zatelebana ko tele i, kako oni pišu, slomljena, osramoćena (?) i povrijeđena, vjerojatno bih bila toliko šupendarasta da iskoristim njegovu grižnju savjesti da se pomirimo. Neovisno o godinama.

Odgovor na zadnje pitanje: bljuje mi se od njih. Ali takvih idiota koji ne žele ugroziti dugogodišnje veze iako s njima nisu (više) zadovoljni ima i s dvadeset. :D
gonj špadi
Margarita

Post 17 Oct 2011, 14:08

klonka » wrote: Odgovor na zadnje pitanje: bljuje mi se od njih. Ali takvih idiota koji ne žele ugroziti dugogodišnje veze iako s njima nisu (više) zadovoljni ima i s dvadeset. :D
Osim što s dvadeset godina ne možeš imati vezu koja traje dvadeset godina. A kad imaš vezu koja traje dvadeset godina teško da ćeš je prekinuti zbog sitnice kao što je nezadovoljstvo.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Pješčana

Post 17 Oct 2011, 14:09

nemam pojma što je istina u toj priči s Demi i Ashtonom.
ali, ako gledam po člancima, on nju vara, ona je starija od njega. paparazzi ga prate i ulove svaki put kad poševi nešto sa strane.
nije to lako ignorirati sve što nađeš o sebi i svom mužu po portalima, gdje sve stoji što je sinoć radio.
razumijem da ti se neke stvari ne da raditi s 49, kao ni s 39 ni s 29. ali ovo mi je kao da su je živu u lijes spremili. eto, gotova je, još malo će disati, a ovaj ovdje jebe sa strane, jadna :rolleyes:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
klonka

Post 17 Oct 2011, 14:22

Margarita » wrote: Osim što s dvadeset godina ne možeš imati vezu koja traje dvadeset godina. A kad imaš vezu koja traje dvadeset godina teško da ćeš je prekinuti zbog sitnice kao što je nezadovoljstvo.
Možeš imati pet. Upoznala mnoge koji tako razmišljaju, išli su mi na živce i onda, idu mi i sad.

Što znači ostaviti nekoga nakon 20 godina? Sigurno je da ćeš više odvagivati nego kad si s nekim godinu dana. Ili pet. Ali ako o tome intenzivno razmišljaš, onda ti je, mislim, krajnje vrijeme da to i napraviš. Ne znam, mene više užasava pomisao da bih mogla s nekim provesti (još) 20 godina u sranjavom braku nego da neću više nikada nikoga naći. Nezadovoljstvo i nije baš sitnica.

I ovo što Pješčana primjećuje, naglasak koji mediji stavljaju na njihove godine razlike je odvratan. Baš me zanima bi li tako pisali da Catherine Zeta-Jones nabije rogove svom suprugu.
gonj špadi
schmokljan

Post 17 Oct 2011, 14:30

Koliko su imali kad su krenuli? Prema tome - očekivani razvoj događaja. Više mu ne imponira, a realno, stara je naspram njega. Kraj priče.

A kako gledam na veze koje opstaje nezadovoljstvu usprkos - kao na kompromis, sa svim pozitivnim i negativnim konotacijama. Što je čovjek stariji to je skloniji kompromisu, pogotovo za sve vezano uz društveni status, a brak daje određeni društveni status. I sigurnost.
Morticia

Post 17 Oct 2011, 14:34

Ne znam na čemu je naglasak u ovoj temi?
Na tome što ju je prevario MLAĐI suprug ili na tome što ju je uopće prevario?
Mislim da tom braku, bez obzira na njihove godine, nema spasa. Dovoljno je teško prihvatiti činjenicu da te partner vara i bez medija koji taj čin i tvoju bol tranširaju do najsitnijeg detalja.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Nikolajevna

Post 17 Oct 2011, 14:45

Pješčana » wrote: Kako gledate na veze koje o(p)staju jer ljudi imaju previše godina da započinju opet život od nekog levela?
Nisam sigurna da ijedna veza opstaje samo iz ovog razloga. To bi značilo da je dvadeset godina bilo sve u redu i onda nam najednom netko više ne odgovara. Ne vjerujem da se netko može toliko i tako naglo promijeniti. Ako nam netko ne odgovara nakon 20 godina nije odgovarao niti prije. Nakon početne zaljubljenosti ljudi se mogu prilično dobro upoznati.
Eks

Post 17 Oct 2011, 14:48

Ja ne znam što je očekivala od tog balavca. Na licu mu se vidi nedojebanost. Dijete. Tinejdžer.
Fino neka iskoristi ovu situaciju da nađe čovjeka i završi dadiljanje.
Mislim, ima zrelijih ljudi njegovih godina, ali dovoljno je pogledati njegovu glumu i jasno ti je da je to on, mali blesavi zaigrani kojem mamica oprašta. Bljuv.
klonka

Post 17 Oct 2011, 14:57

schmokljan » wrote:Više mu ne imponira, a realno, stara je naspram njega. Kraj priče.
Bulšit. Bi li ovo napisao i da su vršnjaci? Meni je malo jadno da se nakon 7 godina veze stvari svode na imponiranje. Sedam godina s nekim dijeliš život, postelju, smijete se istim stvarima, plačete na iste stvari, svađate se jer ti ostavljaš čarape ispod kreveta, jer njena mama dolazi nenajavljena u posjet, jer dijete donosi doma jedinice iz škole, provodite skupa svaki dan sa svim sitnicama u tom danu i ti bi nakon svega bio u stanju vidjeti samo imponiranje? Odljubiti se, zaključiti da ti to više ne odgovara, da su vam očekivanja previše različita, da ste se razvili u drugačijim smjerovima, da bi se još malo zabavljao, a ona bi djecu i unuke, to da; ali za imponiranje s možeš s nekim poševit i zabavljati puno kraće vrijeme i bez nekog ludog vezivanja. Nakon sedam godina upoznaš i vlastitog hrčka, a kamo li ne vlastitu ženu. Da mi dođeš i kažeš nakon sedam godina da našu vezu svodiš na imponiranje, mislim da bih te tresnula kristalnom vazom po glavi i odjurila plakati prvom psihijatru kako sam potratila toliko vremena na idiota bez imalo ljudskosti.

Nikolajevna » wrote:Nisam sigurna da ijedna veza opstaje samo iz ovog razloga. To bi značilo da je dvadeset godina bilo sve u redu i onda nam najednom netko više ne odgovara. Ne vjerujem da se netko može toliko i tako naglo promijeniti. Ako nam netko ne odgovara nakon 20 godina nije odgovarao niti prije. Nakon početne zaljubljenosti ljudi se mogu prilično dobro upoznati.
Ne bih se složila. Ljudi se mijenjaju, rastu u različitim smjerovima, odnosi se posljedično mijenjaju. Neka značajnija promjena u životu, selidba, promjena radnog mjesta, novi hobi, promjene se ne događaju preko noći, ali znaju biti i prilično nagle. I onda te druga strana prestane pratiti. Može ti netko odgovarati 15 godina i ne odgovarati pet, zašto ne. Dodaj tu još malo konformizma u vezi, malo uzimanja zdravo za gotovo... i ups, vidi, jedno jutro se probudiš i shvatiš da to više nije to.
gonj špadi
Morticia

Post 17 Oct 2011, 15:02

Pitanje je da li su brakovi među poznatima sve ovo što si ti opisala.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
aisling

Post 17 Oct 2011, 15:04

Pješčana » wrote:Na ovu temu me potakao članak http://hot.net.hr/zvijezde/tracevi/page ... 72006.html
o Demi Moore, koju je muž prevario na godišnjicu, i koja, po članku, svoju odluku donosi kroz prizmu svojih 49 godina.
Kako gledate na ideju takvog suživota samo zato jer su (neke) godine na vratima? Je li vas strah godina koje dolaze ili ih s mirom očekujete?
Kako gledate na veze koje o(p)staju jer ljudi imaju previše godina da započinju opet život od nekog levela?
Članak mi je smiješan. Bi li bilo išta drugačije da je nije prevario na godišnjicu nego mjesec dana prije ili poslije?

Ne znam. Općenito komentiranje tuđih života koji su toliko daleki mi je smiješno. Izjave bliskih prijatelja za novine su mi smiješne. Oni koji komentiraju kao da znaju što je nekom u glavi, u gaćama, svugdje. Jednostavno smiješno.

Dalje pita klonka bi li bilo drugačije da je on stariji, a ona mlađa? Ja pretpostavljam da ne bi, jer novine bi se i u tom slučaju jednako morale napuniti, ljudi bi i tad imali jednaku potrebu reći pa jasno, to se vidjelo od početka, tko im je kriv, mogli smo i misliti ili nešto već slično tome.

Onda me ex anais malo iznenađuje, moram priznati, kad kaže da ne zna što je očekivala od tog balavca. Ne poznajemo ni nju ni balavca. No, znamo da je ona žena, a on iako možda balavac je muškarac. Što jedna žena može očekivati od jednog muškarca? :)

No, pretpostavljam da je članak trebao samo poslužiti za ilustraciju, ne za neku dublju debatu točno tog odnosa. Sama sam ide sad treća godina i kad me netko pita zašto zapravo nemam neki pošten odgovor na to pitanje. Jednostavno zato jer je to najbolje što mi se trenutno nudi. Vjerojatno i sa 50 da biram između samoće i nekog partnerstva u slučaju da samoća ipak bude bolja od tog partnerstva bi odabrala samoću.

Ne glorificiram samoću, daleko od toga, partnerstvo ima svojih lijepih strana i samoća ima svojih zajeba. Dosadi ponekad što se za apsolutno sve moraš pobrinuti sam, što nikad nema odmora jer nitko neće umjesto tebe ništa napraviti i za ništa se pobrinuti. To su one praktične, ljudske stvari koje jednostavno povremeno dopizde i poželiš si uzeti tajm aut. O onim nekim drugim toplijim prednostima ni neću jer mislim da nema potrebe.

Da netko drugi daje veći značaj upravo onim nekim trenucima u kojima može uzeti tajm aut i na neki način se osloniti na nekog i da radi tih nekih stvari neće prekidati iako mu ta veza nije idealna, pa mogu to razumjeti.
Happy Easter!
Margarita

Post 17 Oct 2011, 15:11

ex_anais » wrote:Ja ne znam što je očekivala od tog balavca. Na licu mu se vidi nedojebanost. Dijete. Tinejdžer.
Fino neka iskoristi ovu situaciju da nađe čovjeka i završi dadiljanje.
Mislim, ima zrelijih ljudi njegovih godina, ali dovoljno je pogledati njegovu glumu i jasno ti je da je to on, mali blesavi zaigrani kojem mamica oprašta. Bljuv.
Zato i je privlačan, mačić mali. :cerek: Samo što je ona odrasla pa ne bi sad trebala biti toliko slomljena. Mislim, jasno da je razočarana, i ja bih bila, ali je ipak očekivano.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Eks

Post 17 Oct 2011, 15:14

Isprike, danas generaliziram.
Već sam imala bitku na netu pa nemam volje objašnjavati. :D
Blaženi razgovori u RL gdje možeš tračerski opaliti par možda i nekorektnih, neistinitih, ali ne moraš uvažavati prava nekakvih Asthona Kutchera.
Žena je komad, žena je u Holivudu, zaboga, neće ostati sama jer joj se ovaj otrgnuo od sise.

I da, ovo je članak iz žutila, moliću lijepo. :D
Nikolajevna

Post 17 Oct 2011, 15:15

klonka » wrote: Ne bih se složila. Ljudi se mijenjaju, rastu u različitim smjerovima, odnosi se posljedično mijenjaju. Neka značajnija promjena u životu, selidba, promjena radnog mjesta, novi hobi, promjene se ne događaju preko noći, ali znaju biti i prilično nagle. I onda te druga strana prestane pratiti. Može ti netko odgovarati 15 godina i ne odgovarati pet, zašto ne. Dodaj tu još malo konformizma u vezi, malo uzimanja zdravo za gotovo... i ups, vidi, jedno jutro se probudiš i shvatiš da to više nije to.
Pa jebemu sve. :zubo: Nakon dvadeset godina taj netko vam nije samo muž/žena nego obitelj. Obitelj, ljudi moji. Kao što su vam mater i ćaća obitelj. Hoćete li s njima raskrstiti nakon što vam dosade i prestanu odgovarati. Biste li djecu frknuli nakon što se promijene, a znamo kako se drastično djeca mijenjaju.
Nakon dvadeset godina prošli ste sito i rešeto, duže ste s tom osobom nego vlastitom djecom, duže dijelite život nego sa sestrom i braćom. Nakon dvadeset godina ako nekoga prestanete voljeti, nikad niste nikoga ni voljeli. I Staljina bi zavoljeli u dvadeset godina bliskosti. :zubo:
Da se jedno jutro probudiš i shvatiš da to više nije to. Svašta.

Može ti netko odgovarati 15 godina i ne odgovarati pet, zašto ne.
Zato što ne bih bila čovjek nego neki kiborg.:D
aisling

Post 17 Oct 2011, 15:16

Ja premalo pratim tabloide i slične vijesti da bi znala tako opaliti s prognozama samo na temelju par slika i debelih naslova :D
Happy Easter!
klonka

Post 17 Oct 2011, 15:16

Morticia » wrote:Pitanje je da li su brakovi među poznatima sve ovo što si ti opisala.
Možda imaju više reflektora na sebi, više para na bacanje, više guvernanti, kuhara i šofera i manje vremena za viđanje nego mi, ali i oni su ljudi. :D

Možeš ih svrstati u nekakve klastere pa govoriti o brakovima poznatih, bogatih, penzića, invalida, pomoraca ili gastarbajtera i svaka od tih skupina će imati neke zajedničke karakteristike, ali na kraju, kad se svjetla pozornice ugase, ostaje odnos između dvoje ljudi i rad na njemu. Sa svim iskušenjima.
aisling » wrote:Dalje pita klonka bi li bilo drugačije da je on stariji, a ona mlađa? Ja pretpostavljam da ne bi, jer novine bi se i u tom slučaju jednako morale napuniti, ljudi bi i tad imali jednaku potrebu reći pa jasno, to se vidjelo od početka, tko im je kriv, mogli smo i misliti ili nešto već slično tome.
Da bi ih razvlačili, bi, mediji uvijek razvlače razvode poznatih. Nisam mislila na to nego na način pisanja u kojem je ona sad ostavljena jadnica koja nikoga neće naći jer je stara i što je sad tu čudno da on nju vara i da se rastavljaju kad je bilo od početka jasno da njihova veza ne može opstati jer je on mlađi.
gonj špadi
Eks

Post 17 Oct 2011, 15:17

aisling » wrote:Ja premalo pratim tabloide i slične vijesti da bi znala tako opaliti s prognozama samo na temelju par slika i debelih naslova :D
Ne pratim ih ni ja. Ne zanima me šira slika. Možda je sve izmišljeno jer im je pala popularnost. I? :ne zna:
aisling

Post 17 Oct 2011, 15:19

ex_anais » wrote:
Ne pratim ih ni ja. Ne zanima me šira slika. Možda je sve izmišljeno jer im je pala popularnost. I? :ne zna:
Pa ništa i :D

Zašto je lakše pričati o njima nego općenito o odnosima među ljudima, bez obzira na poznatost? :zubo:
Happy Easter!
Nikolajevna

Post 17 Oct 2011, 15:21

aisling » wrote:Ja premalo pratim tabloide i slične vijesti da bi znala tako opaliti s prognozama samo na temelju par slika i debelih naslova :D
Nisam niti znala da je ovaj mali glumac s Demi Moore (kako li se već sada preziva, ne znam kako se čita njegovo prezime :zubo: ) a i da pratim događanja na zvjezdanoj sceni ne bih mogla komentirati jer nitko ne zna što se događa između dvoje ljudi osim njih samih.
Eks

Post 17 Oct 2011, 15:21

aisling » wrote: Pa ništa i :D

Zašto je lakše pričati o njima nego općenito o odnosima među ljudima, bez obzira na poznatost? :zubo:
Zato što oni tome služe. Laka zabava i macchiato.
Eks

Post 17 Oct 2011, 15:22

Nikolajevna » wrote:
Nisam niti znala da je ovaj mali glumac s Demi Moore (kako li se već sada preziva, ne znam kako se čita njegovo prezime :zubo: ) a i da pratim događanja na zvjezdanoj sceni ne bih mogla komentirati jer nitko ne zna što se događa između dvoje ljudi osim njih samih.
Ma daj? A to što komentiramo forumske topice gdje nemamo instaliranu kameru u spavaćoj im sobi i ostalim prostorijama nas ne sprječava da ipak komentiramo? Volem forum. :cerek:
bliss

Post 17 Oct 2011, 15:24

Nikolajevna » wrote:Nakon dvadeset godina ako nekoga prestanete voljeti, nikad niste nikoga ni voljeli. I Staljina bi zavoljeli u dvadeset godina bliskosti. :zubo:
Ne probude se ljudi jednog dana i odjednom shvate da su prestali voljeti. Možda se probude i tog jutra odluče da im je dosta i da će nešto promijeniti, ali put do toga je sigurno proces koji traje određeno vrijeme.
Rečenice koje sam quotala mi nemaju smisla. Ako nekog prestanete voljeti nakon 20 godina, nikad niste nikoga voljeli? Kojom logikom? Ako nekoga zavoliš, to ne znači da ćeš ga voljeti čitav život. A i brakovi koji traju 20 godina nisu uvijek brakovi u kojima se voli 20 godina. Ponekad su to naprosto brakovi u kojima se trpi jedno drugog, nema ljubavi, ali nema ni želje ili volje za odlaskom, iz raznoraznih razloga.
Morticia

Post 17 Oct 2011, 15:26

Ok, hoće li meni netko konačno odgovoriti na čemu je naglasak u ovoj temi? :o
Na razlici u godinama, na prevari, na činjenici da ona ima 49 godina, na čemu?
klonka

Post 17 Oct 2011, 15:26

Nikolajevna » wrote:Pa jebemu sve. :zubo: Nakon dvadeset godina taj netko vam nije samo muž/žena nego obitelj. Obitelj, ljudi moji. Kao što su vam mater i ćaća obitelj. Hoćete li s njima raskrstiti nakon što vam dosade i prestanu odgovarati. Biste li djecu frknuli nakon što se promijene, a znamo kako se drastično djeca mijenjaju.
Nakon dvadeset godina prošli ste sito i rešeto, duže ste s tom osobom nego vlastitom djecom, duže dijelite život nego sa sestrom i braćom. Nakon dvadeset godina ako nekoga prestanete voljeti, nikad niste nikoga ni voljeli. I Staljina bi zavoljeli u dvadeset godina bliskosti. :zubo:
Nešto slično sam i ja napisala šmokljanu na onih sedam. :zubo: Samo, jedno je biti u finom partnerskom odnosu u kojem se međusobno gradite, a drugo je biti u braku reda radi jer eto, ljudi se žene i to je u mom selu normalno i imate neku djecu i što sad ima veze što te on vara s babom Mandom iz sokaka i što se izdere na tebe kad je ručak prehladan, ta, tko se vidio rastavljati, to je sramota. A ako misliš da takvih brakova danas nema i da ne spadaju u ove brakove iz inercije ili poštivanja nekih nepisanih normi, jako se varaš. Za ilustraciju, pogledaj samo onaj depresivni ŽuD na Forum.hr-u. Muka me uhvati svaki put kad tamo zavirim. To su duboko, duboko nesretni ljudi.

I svaka ona osoba koja se nakon 15 godina relativno sretnog braka u kojem je bilo nekog truda i 5 godina nesretnog braka u kojem trud pada u vodu i brak se nastavlja po inerciji odluči tu priču okončati razvodom, po meni zaslužuje aplauz velik ko Biokovo.

Morticia » wrote:Ok, hoće li meni netko konačno odgovoriti na čemu je naglasak u ovoj temi? :o
Na razlici u godinama, na prevari, na činjenici da ona ima 49 godina, na čemu?
Na svemu, mislim. :D Samo što te sve stvari treba držati odvojene, a počesto to ne činimo. Prijevara je jedno, godine su drugo, razlika je treće. Fakat je glupo razmišljati da je nečija razlika u godinama odgovorna za prijevaru, a to što je netko star razlog za ostanak u braku. Ne kažem da ne može tako biti, ali razmišljati kao da je to pravilo, to je ono što me razljutilo u članku.
gonj špadi
  • Information