Eeee, to je teorija zavjere!
Ne treba ih posebno tražiti, svojim postupcima provocirati njihove reakcije. Jok. Dovoljno je samo biti. U tramvaju, dakako.
Posebno ako ste s ćukom u tramvaju.
I tako uđem s ćukom u tramvaj, a ona začudo mirna i dobra. Samo gleda, ne pušta glasa. A nije da ne voli popričati i zapjevati. Kadli evo babe iz ove mafijaške organizacije: ne može pas biti u tramvaju! Cura sa stolice prekoputa joj mirnim glasom kaže da može, a ja dodam ove neke datume otkad je to dopušteno.
Baba se pravi da to nije čula i nastavlja da će mi pozvati kontrolu. Kažem joj da slobodno pita vozača jer on vjerojatno zna smije li pas biti u tramvaju. Ma neće ona ništa provjeravati, šta bi provjeravala. Ali ako mi dođe kontrola, koju će ona pozvati, onda ću nadrapat.
Očigledno da diskusija s njom nema veze s mozgom pa joj kažem da se ne svađa bezveze i okrenem se na drugu stranu ne bi li mi se prestala obraćati.
Nije bila zadovoljna pa je pitala mogu li u tramvaj konji i krave. Nitko ništa. Onda je za svaki slučaj još jednom ponovila (!) da ona nema ništa protiv mene, ali samo da znam da ću imati problema kad mi pozove kontrolu.
Zeko, hoćeš da ti posudim ćuku za tramvaj?