Hajka na Index.hr
-
Whereabout
Reći ću za sad samo to da vjerujem Matiji Babiću.
.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Meni je tuzno kako su eutanazirali Klauskog sto se tice pisanja o Todoricu.
Dok je pisao za Index svako malo je opleo po Todi.
Sad kad je na 24sata niti da zucne o njemu.
Ipak su im novine pune Konzumovih reklama...
'if you fall, i'll be there' (floor)
No da, to je ta čuvena sloboda govora u kapitalizmu.Euklid » wrote:Meni je tuzno kako su eutanazirali Klauskog sto se tice pisanja o Todoricu.
Bog mu jebo mater, u socijalizmu je bar svima bilo jasno protiv koga se ne smije i zašto. Nitko nije srao da se smije kenjat po Titu i ekipi. E, a sad smo u slobodi, jebate...
- Euklid
- old school
SDP u Jutarnjem najavio: Ugasit ćemo Index
Denis Latin napise Jutarnjeg nazvao je "najcrnijim trenucima hrvatskog novinarstva", dok je legenda Radija 101 Siniša Švec napisao:
"U najcrnjem mraku i najgušćoj magli tzv. stvaranja samostalne i suverene Lijepe Naše Silovane, odnosno početka Velike Pljačke Naroda, postojala su dva ferala koji su imali hrabrosti svijetliti prema lopovima, ubojicama, lihvarima i ratnim profiterima. Feral Tribune i Radio 101. Oba su krepali. Današnji mrak koji nas okružuje svojim beskompromisnim stavovima razbija Index.hr"
...
Ustraju li ipak u tome da nas ugase, to će biti kraj.
Njihov.

Denis Latin napise Jutarnjeg nazvao je "najcrnijim trenucima hrvatskog novinarstva", dok je legenda Radija 101 Siniša Švec napisao:
"U najcrnjem mraku i najgušćoj magli tzv. stvaranja samostalne i suverene Lijepe Naše Silovane, odnosno početka Velike Pljačke Naroda, postojala su dva ferala koji su imali hrabrosti svijetliti prema lopovima, ubojicama, lihvarima i ratnim profiterima. Feral Tribune i Radio 101. Oba su krepali. Današnji mrak koji nas okružuje svojim beskompromisnim stavovima razbija Index.hr"
...
Njihov.
-
Whereabout
Najbolje bi bilo da se Matija Babić počne ponizno ispričavati što su ga tukli. Zar to nije ta poznata metoda koja jedina preostaje onima koji raskrinkavaju tuđe malverzacije, a za što im nitko nije dao stvarnog povoda (ljubljenje istine ili poštenja naravno nije dovoljno dobar razlog)? Ili, zar nisu mogli svi zajedno raditi nešto drugo umjesto da su pisali tekstove o onome što ne valja? Želim reći, zar to nije uobičajen način razmišljanja i zar većina čitatelja zapravo neće jednostavno odahnuti kad ovi ratovi prestanu? To nije moje razmišljanje, ali većinu ljudi boli k. za istraživačko novinarstvo Indexa.
.
- Euklid
- old school
Tako nekako. A ako sve prizna Đura će da mu oprosti što ga je tukao...Whereabout » wrote:Najbolje bi bilo da se Matija Babić počne ponizno ispričavati što su ga tukli...
-
Whereabout
Oni što danas, jučer, a i sutra će, razapinju Matiju Babića, ne čine to, dakle, u ime digniteta profesije, nego zbog njegova stalnog smetanja igračima s većim ulozima. - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/matiji-babi ... CmEFQ.dpuf
Tekst Emira Imamovića Pirkea na linku.
.
Većinu ljudi boli kurac za istraživačko novinarstvo uopće, osim ako se ne istražuju nečije sise i guzice. Nažalost. Neće nitko izaći na ulice zbog Indexa. Dodatna fora je u tome što su svi mediji posluju prljavo. Svakome se može iskopati utaja poreza, zapošljavanje na crno i još koješta. Tako da kad hoćeš nekome smjestiti ne moraš mu ni smještati nego samo odjednom prestaneš tolerirati ono što se općenito prešutno tolerira.Whereabout » wrote:Najbolje bi bilo da se Matija Babić počne ponizno ispričavati što su ga tukli. Zar to nije ta poznata metoda koja jedina preostaje onima koji raskrinkavaju tuđe malverzacije, a za što im nitko nije dao stvarnog povoda (ljubljenje istine ili poštenja naravno nije dovoljno dobar razlog)? Ili, zar nisu mogli svi zajedno raditi nešto drugo umjesto da su pisali tekstove o onome što ne valja? Želim reći, zar to nije uobičajen način razmišljanja i zar većina čitatelja zapravo neće jednostavno odahnuti kad ovi ratovi prestanu? To nije moje razmišljanje, ali većinu ljudi boli k. za istraživačko novinarstvo Indexa.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
- Euklid
- old school
Odličan članak.Whereabout » wrote:Oni što danas, jučer, a i sutra će, razapinju Matiju Babića, ne čine to, dakle, u ime digniteta profesije, nego zbog njegova stalnog smetanja igračima s većim ulozima. - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/matiji-babi ... CmEFQ.dpuf
Međutim, što se tiče Bandića, Index nikad nije propustio napisati nešto kontra njega unatoč ovom kusuru kojeg su primili od Grada Zagreba.
Nema tih napisa puno ali nema ih ni po drugim medijima. Naprosto jer se Bandić unazad godinu dana primirio i ne dozvoljava da ga se umoči u svako sranje koje izađe ispod tepiha.
A fino je Pirke primjetio ono što sam i ja napisao, kontra Todorića nema šanse da se igdje pojavi neki tekstić.
Osim na Indexu, ofskroz...
DaLeteća wrote:
Većinu ljudi boli kurac za istraživačko novinarstvo uopće, osim ako se ne istražuju nečije sise i guzice. Nažalost. Neće nitko izaći na ulice zbog Indexa. Dodatna fora je u tome što su svi mediji posluju prljavo. Svakome se može iskopati utaja poreza, zapošljavanje na crno i još koješta. Tako da kad hoćeš nekome smjestiti ne moraš mu ni smještati nego samo odjednom prestaneš tolerirati ono što se općenito prešutno tolerira.
Uh, uh...Euklid » wrote:SDP u Jutarnjem najavio: Ugasit ćemo Index
...
Njihov.
Viđe Gliše heroja!
Njega i Indexa - cijelo kazalo...
sta radi stojedinica ovdje? mislim, svaka cast i stojedinici i svecu, ali neki stojedinicari..stojedinicarke su jako bliske nekim vladama, stojedinica je imala zanimljiv status..imovinsko pravni neki i kod grada zagreba, raznih vlasti, a i bekgraund mi je jako, ali jako zanimljiv, ta neka imena, brakovi, neke firme, neka racunovodstva, dionice, svasta nesto..Euklid » wrote:SDP u Jutarnjem najavio: Ugasit ćemo Index
...
Njihov.
mislim, naravno da navijam za stojedinicu, za moj ili.. ne znam, neki opci jedinstveni dozivljaj ondasnje ili nekadasnje stojedinice ili neki njen status kojeg je imala, ali ne stoji bas usporedba s feralom. stojedinica je osim egzogenih sila koje su nastrale na nju i sasvim solidan sepuku napravila..
I ja sam shvatila da na taj misliš...a unda » wrote: pa i ja sam mislio na onaj kojeg vise nema..
Inače, neovisno o stojedinici, ali kad već spominjete, baš ste sigurni u neiskvarenost Matije Babića i da on takav koji proziva društvo i njegove članove za ovo i ono ne bi i sam išta slično napravio?
Unatoč mojim simpatijama prema stojedinici, ali brate tamo se sralo i kralo i nema kakvog javašluka nije bilo. Pa ono, ne mislim da je baš Index moralna vertikala.
- Euklid
- old school
Poše, pa da je Babić teška poštenjačina davno bi izvisio iz ovog posla.
I on mulja i fulja na 100 načina.
Ali bar na Indexu mogu pročitati stvari koje drugi novinarčići ne smiju ni pomisliti...
I on mulja i fulja na 100 načina.
Ali bar na Indexu mogu pročitati stvari koje drugi novinarčići ne smiju ni pomisliti...
- Euklid
- old school
Unda mi nismo slušali istu stojedinicu.....a unda » wrote: pa i ja sam mislio na onaj kojeg vise nema..
pa ne znam, ali nije stojedinica samo ono sto se cuje kad up p p p palis radio.. pa cujes ne znam..zinku bardic mozda?
tako je to. mi bi samo nekoga slusali..
pa eto, daleko je dogurala, ali o kome onda govorimo..o pervanu? i on je vidimo, daleko dogurao.
o komu onda govorimo..o dusperu, o kome? koju liniju i poveznicu oces?
kazem, usprkos svega i svemu..a mozda bas i radi toga, skidam kapu stojedinici, ali nemoj pretjerivat, kao ni svec.
srecom nekom, stojedinica je postala simbolom necega, simbolom cega, to jos nikom nije bas jasno, a nije bas i da ih je briga..
zajebali su stojedinicari sami sebe vise nego sto je njih zajebalo.
ma, nije sad bitna njegova neiskvarenost. svima je jasno da tu moze vrijedit ona da ne laje pas radi sela..Tea Tree » wrote: I ja sam shvatila da na taj misliš.
Inače, neovisno o stojedinici, ali kad već spominjete, baš ste sigurni u neiskvarenost Matije Babića i da on takav koji proziva društvo i njegove članove za ovo i ono ne bi i sam išta slično napravio?
Unatoč mojim simpatijama prema stojedinici, ali brate tamo se sralo i kralo i nema kakvog javašluka nije bilo. Pa ono, ne mislim da je baš Index moralna vertikala.
ali, reci cu da je dosta u pravu, cak i ako bas sve ne razumije, a tome je dosta kumovala i ova vlada, asto opet razumijem, jer s jedne strane ne moze otvoreno govoriti o strategiji, o onom sto oce, s druge opseg djelovanja joj je vrlo skucen, pa i vremenski, s trece strane nije njen zadatak da educira javnost o tome sto radi, s cetvrte strane mora se politicki pragmaticno ponasat i koncentrirat na bitno i jasno da onda tu dolazi do velikih buka u kanalima komuniciranja.
s petnajste strane, ja bih isto kao i babic htio da mi drzava da barem koji milijun eura, a ne da mi jos i uzima radi toga da da pavicu.
ukratko, da je ova vlast postigla neki dogovor sa babicem, sto je babic valjda i ocekivao, nikada ne bi doslo..barem ne sa indeksove strane, do slucaja pomocnik..koji, ako cemo bit politcki pragmaticni i nije bas neki slucaj, ali estetski izlazi iz proklamiranih okvira ove vlade.
tj, sitaucija je danas takva da ce se isto napast i nekog za gram i nekog za kilogram ili tonu, a ovo s pomocnikom je gram.
babic je ovim u ova tri tjedna vise pomogao onom sto je, valjda, nacelno nekako napadao, nego da jos pet godina pise protiv tih istih.
on misli mozda ..ili mi mislimo da je nezavisan, a iskoristen je samo tako. kad tad ce on priznat da se zajebao, ali indeksa vise bit nece. ne zato jer ce ga netko zatvorit, nego klasika, evo kao i sa sto jedinicom ili cak i feralom.. ugasit ce se.
mislim, ako ga netko i ztavori, poput recimo severine, pa sta, otvori se neki novi nad indeks i nastavi dalje, to je samo formalni neki problem.
onaj pravi je kad se izgubi ideja, smisao,kad se krene u bucanje.. a moras druge nekako uvjerit da smisla jos uvijek ima.
- Euklid
- old school
Mi definitivno nismo slusali istu stojedinicu 90-ih pa nema smisla da se natezemo.....a unda wrote: pa eto, daleko je dogurala, ali o kome onda govorimo..o pervanu? i on je vidimo, daleko dogurao.
o komu onda govorimo..o dusperu, o kome? koju liniju i poveznicu oces?![]()
kazem, usprkos svega i svemu..a mozda bas i radi toga, skidam kapu stojedinici, ali nemoj pretjerivat, kao ni svec.
srecom nekom, stojedinica je postala simbolom necega, simbolom cega, to jos nikom nije bas jasno, a nije bas i da ih je briga..
zajebali su stojedinicari sami sebe vise nego sto je njih zajebalo.
a ako ti je tako lakse, onda nismo. ni devedesetih, a ni prije. tvoja je stojedinica ocito bila sveta. nesto ono, kao dinamo..Euklid » wrote: Mi definitivno nismo slusali istu stojedinicu 90-ih pa nema smisla da se natezemo...
Bi li Matija ista slicno napravija nema ni najmanje veze s onim sto veleizdajnicka vlada cini. Nebitno. Ni najmanje.Tea Tree » wrote:
Ono sto Matija radi, postene gradjane ove drzave ne boli, dok ovo sto rade vladajuci, postene gradjane itekako boli.
-
- Information
-