svi ste ostali isto dobrodošli pisati o svojim ustanovama, možda jednog dana tema nadraste samu sebe pa ćemo otvoriti pdf za školarce i studente.
ono s čim mi konstantno guraju cjevčicu u uretru jest pravopis i gramatika. u elektroničkoj pošti, u uputama na BB, imaju obraza studentima govoriti da pripaze na pravopis a sami su nepismeni. velika većina njih. debela većina.
osim klasike biti će, dekliniranja s crticom, ispravno pisanje proklitika i enklitika je za njih butt plug, zamjenice ne razlikuju deklinaciju živo/neživo... da ne nabrajam više.
znam da bi naši književnici na trkelju i meni i svima ostalima našli pregršt toga gdje griješimo, ali poanta je u tome da onaj koji si dozvoljava druge prozivati za nepismenost trebao bi biti iznadprosječno pismen. ovako je to tragikomično i jadno.
prešla bih preko toga da je ta sitnica jedino što me smeta, ali skup onoga što me smeta jest gargantuovskih
neki su se od njih skurcali za neku titulu, i sad nosom paraju oblake, ne znajući da titula ne čini intelektualca.
da ne ispadne da ništa ne valja na tom faksu, najsposobniji i najinteligentniji među njima upravo su oni najskromniji, kako to obično i biva, pametan je čovjek svjestan koliko bi toga još mogao naučiti da bi bio pametniji, pa se ne izdrkava okolo nad onima za koje smatra da su ispod njegovog intelektualnog nivoa, bili to oni ili ne.
p.s. imam svoje trač izvore, čula sam da mali od dekana traži motivacijsko pismo ako ga netko hoće uzet kao mentora za diplomski.