1. Prvu lovu sam zaradil s devet let, kad su otkupljivali flaše - 3 dinara s etiketom, 4 bez.
Namakal sam flaše koje sam našel i otfural ih u tačkama, a zaradil sam nešto manje od crvenog konja (100 din iliti deset hiljadarki).
2. Otišo reć susjedu da ga treba ljubavnica, Dobio ravno 100 din za stripove. Mislim da sam bio 10 - 11, nisam siguran.
3. Raskapao visoku peć. Krvav posao, ali lova do krova. Za mjesec dana šljake gramofon, obleka (rifle, tenisice, neke majice, ne sjećam se) i nekih dva tjedna na moru u viksi s jaranima.
4. Čuvar plaže. Sitna lova, ali krađa do neba. Iznajmljivao ležaljke i sportske rekvizite, pola love trpao u džep. Radio smjene 12 - 24. U noćnim smjenama dovlačio komade da mi ne bude dosadno. Naučio vozit kajak koji mi je povjerio neki tip - dobro da se nisam udavio...
5. Banka. Najprije unosio podatke u računala, onda prešao na šalter. Poslije toga rješavao probleme s računima.
6. Šef informatičkog sektora. Poslije probnog rada reko da imamo dovoljno kopjuktora, ali previše drkadžija. Dobio nogu.
7. Plac- majstor, odnosno kondukter na tržnici. Naplaćivao krijumčarima, švercerima, babama i seljacima. Sitna plaća, tringelt u pičku materinu...
8. "Bigao" fascikle. Ubacuješ kartone za fascikle u stroj i pjevaš jebeni bluz, štaš drugo.
9. Ulični svirač. Nešto najbolje na svijetu, bar dok se nije spustila jebena gusta magla i svaki kurac zarađivo na tri ustaške pjesme...
10. Pisac. Zaradio kurac.
11. Crnac i blagajnik u diskontu. Koma. Ajde, bar sam imo mišiće ko Švarcika, kurčio se tako što bih najednom nosio po 4 gajbe pive. Četiri puta manje bih popio za dan. Gazda kreten. Htio me sjebat za lovu, ali ja se sam naplatio.
12. Konobar kod gazde pedera. Htio me sjebat za lovu, ali ja se sam naplatio.
13. Grafička priprema & komercijalist za leve novine. Pušiona do neba.
14. Švercer na placu. Šverco kavu & džidže. Bulšit.
15. Grafičar u tiskari. Gazda glupi Hercegovac, pas mater...
16. Grafički dizajner (opa!). Smuljo, slago, isfoliro, dobio posel, lova do krova, radio u komadu skoro dva mjeseca bez slobodnog dan i stero sve u kurac.
17. Tajnik u građevinskom nadzoru. Išo na ručkove i večere s hadezejskim mudonjama, dobra lova, popizdio zbog terena u pički materinoj đe nema pičke maleđe od 70 let.
18. Zaboravih da sam bio i kotloporter, prodavo novine pred rat kad sam presto svirat na cesti. Mrak lova, ali onda sam zaratio, jebiga.
19. Programer i administrator baze podataka. To kad sam odjebo teren. Ošla firma ukurac, ja zbriso na vrijeme.
20. Profač u informatičkoj školi. Katastrofa, predaješ nezainteresiranim majmunima koje je firma poslala da nauče nešto za što im živo puca kurac...
21. Analitičar tiska. Čito novine za lovu. I sve bi bilo super da nisam poludio od konstantne noćne smjene, pet dana u tjednu. Sranje.
22. Jope konobar & šanker. Od 22 do 6. Cijelo vrijeme piči tehno tak da sam moral popit minimalno 10 pivi u smjeni da preživim. Fuj.
23. Prevoditelj. Upo pod mus. Skoro sam umro od straha, a onda skužio da imam talenta.
24. Urednik. Uređivo. Dok firma nije ošla u kurac.
25. Pišem za novine od šesnaeste, ali povremeno, nikad za stalno.
26. E, da, radio sam i ko krovopokrivač kad nije bilo prijevoda.
Sad opet nešto prevodim, a želja mi je bacit se u malo jaču poljoprivredu & stočarstvo.
Vjerojatno sam ponešto i zaboravio, al jebiga.
Kak stoji stvar s vama?