Sanjarica - ovdje tumačimo naše i vaše snove

Znanost kakvu u potaji priželjkujete
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 08 Jan 2014, 13:04

Beau » wrote: e to se meni često događa. onda kad se probudim, skužim da nisam to prije sanjala, nego sam sad sanjala da sam sanjala prije :zubo: :o

nego..
meni nije jasno zašto ja u 90% snova sanjam ljude s kojima sam bila jako bliska u djetinjstvu, i mjesta iz djetinjstva također, a s tim ljudima u odrasloj dobi ili sam vrlo malo bliska ili nikako.
al uglavnom, u rl pri punoj svijesti ne razmišljam o njima skoro pa nikako :ne zna:
pa ne znam, meni je to normalno. ocito nesto porucujes samoj sebi, vadis to od negdje i osvjezavas sebi..neke slike, iskustva, neke se tu asocijacije, korelacije,usporedbe, ko to zna..

kad si budna, onda o tome toliko ne razmisljas jer si okupirana nekim drugim stvarima, a kad sanjas, onda mozda imas vise vremena za posvetit se samoj sebi.. D

Splenda

Post 08 Jan 2014, 13:06

..a unda » wrote: cek malo..kad je apokalipsa onda je apokalipsa..nema tu nista za bit miran ili za netjeskobu. mislim, kad je frka, frka je.. :zubo:

..ali, i to tvoje obrazlozenje ima smisla, tj kako i zasto relativno mirno primat nesto sto je za nas apokalipticno, jel to zaista radi toga sto mislis..kako ti kazes..da ne mozes nista promijeniti ili znas nekako u nekom kutku neke svijesti ili podsvijesti da i nije to bas ajd neka apokalipsa nego vise kao neki film.

a ko ce to iskljucit fizicke uzroke? kako? ko to zna sto mi izvana sve hvatamo i kako dok spavamo?
npr, nekoliko puta, dok se nisam naucio, budio me potres. ono, pravi potres, krevet se drma. onda, kad bih se probudio, vidio bih da to neka od macaka sjedi na meni.. po meni i da cese uho. :ne zna:

ali, ajd, ja imam i inace slab san, jedan dio svijesti mi je uvijek otvoren, osluskuje, oprezan.. :rolleyes:
znam.
sama apokalipsa. promjena, kraj nečeg, početak novog. simbolike koliko hoćeš.
više me muči onaj papa, arhetipska figura. :nogica:
Beau

Post 08 Jan 2014, 13:08

..a unda » wrote: pa ne znam, meni je to normalno. ocito nesto porucujes samoj sebi, vadis to od negdje i osvjezavas sebi..neke slike, iskustva, neke se tu asocijacije, korelacije,usporedbe, ko to zna..

kad si budna, onda o tome toliko ne razmisljas jer si okupirana nekim drugim stvarima, a kad sanjas, onda mozda imas vise vremena za posvetit se samoj sebi.. D
da....to su razdoblja, čitavo djetinjstvo i tinejdžertstvo zapravo, kad sam bila sretna do ibera.
hvala podsvijesti što me svako malo vraća u to :o
..a unda
Undaminator

Post 08 Jan 2014, 13:12

Splenda » wrote:
to mi je grozota. sanjala sam par puta i znala da sanjam i htjela se probuditi, i svaki put kad mislim da sam se probudila, vidim da još uvijek sanjam. i ne možeš se probuditi, a znaš da sanjaš. psihodelija totalna. :horor:

i nekad sam u snu osvijestila da sanjam jer mi je bilo čudno da životinje govore,ili nekakav takva nelogičnost, ali sam mirno nastavila sanjati dalje. :rofl:
to mi se isto dogadjalo, kao i svima valjda, i onda obicno budem sretan sto sam se napokon stoposto probudio. :zubo:
a znalo mi se i desit, ali rijetko kolko se sjecam da je neki san ili spavanje bilo toliko intezivno pa mi se izmijesa sve u tom jednom bunovnom trenutku kad se probudim. ono, san traje, a znam da sam budan. e, pa jebate..

ono sto mi je cesto, tj kad zaspem tokom dana, jest kad se probudim ne znam koje je doba dana i to mi nije bas neki ludo sretni osjecaj. jel se to kaze..zbunjen? :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 08 Jan 2014, 13:13

Beau » wrote: undu kako se vraća iz kurvi :zubo:

unda, jel znaš da te eksača sanja? :kokice:
razvratnog i bludnog :ckzubo:
..a cuj, sto se babi snilo.. :zubo:
Beau

Post 08 Jan 2014, 13:16

..a unda » wrote:
ono sto mi je cesto, tj kad zaspem tokom dana, jest kad se probudim ne znam koje je doba dana i to mi nije bas neki ludo sretni osjecaj. jel se to kaze..zbunjen? :kokice:
uf, da. ubjedljivo najluđe snove imam kad zaspem popodne. i sjećam ih se cijelih :S

i isto sam zbunjena i ošamućena :D
..a unda
Undaminator

Post 08 Jan 2014, 13:16

Splenda » wrote: ma to za papu nema veze. mislim, jest, kao neki arhetip mozda, ali nije to bas nesto bitno, mislim.
tad se pojavio kao papa, u toj ulozi, tako obucen i predstavljen. ko zna koju ce ulogu u snu taj neki arhetip sutra imat, kako ce se pojavit, u kojem obliku.. :kokice:
znam.
sama apokalipsa. promjena, kraj nečeg, početak novog. simbolike koliko hoćeš.
više me muči onaj papa, arhetipska figura. :nogica:
ma to za papu nema veze. mislim, jest, kao neki arhetip mozda, ali nije to bas nesto bitno, mislim.
tad se pojavio kao papa, u toj ulozi, tako obucen i predstavljen. ko zna koju ce ulogu u snu taj neki arhetip sutra imat, kako ce se pojavit, u kojem obliku.. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 08 Jan 2014, 13:20

Beau » wrote: da....to su razdoblja, čitavo djetinjstvo i tinejdžertstvo zapravo, kad sam bila sretna do ibera.
hvala podsvijesti što me svako malo vraća u to :o
..pa eto, jest..osvjezavanje i vracanje..u smislu podsjecanja i sjecanja na neki osjecaj, recimo..sigurnosti mozda? zadovoljstva? :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 08 Jan 2014, 13:22

kazem, treba nekako doc do bone, i dovest je ovdje. bona je jako zanimljivo pricala i o snovima.. :kokice:
Beau

Post 08 Jan 2014, 13:31

..a unda » wrote:kazem, treba nekako doc do bone, i dovest je ovdje. bona je jako zanimljivo pricala i o snovima.. :kokice:
bona undamidore, hu da fak iz bona,? :kokice:
Beau

Post 08 Jan 2014, 13:32

..a unda » wrote: ..pa eto, jest..osvjezavanje i vracanje..u smislu podsjecanja i sjecanja na neki osjecaj, recimo..sigurnosti mozda? zadovoljstva? :kokice:
ae. neopterećenosti, nesputanosti, bezbrižnosti...riječju - sreće :D
..a unda
Undaminator

Post 08 Jan 2014, 13:33

Beau » wrote: bona undamidore, hu da fak iz bona,? :kokice:
ma bona je na onom forumu pricala o snovima, tumacila ih.. :kokice:

http://www.forum.hr/showthread.php?t=22502 :facepalm:
..a unda
Undaminator

Post 08 Jan 2014, 13:35

Beau » wrote: ae. neopterećenosti, nesputanosti, bezbrižnosti...riječju - sreće :D
pa eto, mos opisat kao oces. sad jedino ostaje..mislim, ako se to hocemo pitat..zasto to sanjamo ili bas tad kad to sanjamo i bas to..zasto ne nesto drugo? ili, sanjamo i nesto drugo i kako je to sad povezano i zasto i kako i kuda..
cuda, kazem ti, cuda.. :kokice:
Beau

Post 08 Jan 2014, 13:36

koji joj je točno nik?
na ovoj temi, na prvoj strani, ne vidim nikakvu bonu :o
..a unda
Undaminator

Post 08 Jan 2014, 13:38

Beau » wrote:koji joj je točno nik?
na ovoj temi, na prvoj strani, ne vidim nikakvu bonu :o
pa aj na drugu stranu i onda dalje.. :D
Perzefona

Post 08 Jan 2014, 13:42

Sanjala sam prije nekoliko noći da je nekakav pas, ne moj, Micu odgrizao glavu. I ta je glava bila na mom krevetu, tamo gdje Mic obično spava kad spava sa mnom. Ono, kao u Kumu. Grozno. Probudila sam se i odahnula što je samo san i potisnula ga.

Ali Mic je sad već dva dana bolestan, ništa ne jede, baš ništa. Zapravo, jeo je prekjučer nešto i sve povratio. Jučer ništa. Namamila sam ga šunkom koju inače obožava. Povratio je. Pije vodu, to me tješi, jer sam se bojala da ne dehidrira. Vet je rekao kuhana riža i piletina i ako ne bude bolje, onda doć.

Napominjem da Mic jako protestira što je pas došao u kuću, ima tome već 4 mjeseca. Nikako se ne miri s njom u kući.

I sad me muči taj glupi san. :(
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Beau

Post 08 Jan 2014, 13:51

..a unda » wrote:
pa eto, mos opisat kao oces. sad jedino ostaje..mislim, ako se to hocemo pitat..zasto to sanjamo ili bas tad kad to sanjamo i bas to..zasto ne nesto drugo? ili, sanjamo i nesto drugo i kako je to sad povezano i zasto i kako i kuda..
cuda, kazem ti, cuda.. :kokice:
pa ništa specijalno.
zapravo je ta sreća, kao i ti snovi o kojima pričam, vezana uz duga topla ljeta užbenku i u babe na selu.
to je za mene bio raj...

sva živa ljeta, od početka do kraja provodili smo dole, jel. živili smo za njih, iako nam je i doma bilo super, ništa nam nije falilo, al ovo je bilo samting spešl.

sestra i ja, dvije rodice i pokoji rođak. i još jedna familija iz zagreba koja je također ljetovala na selu. a jedan član te familije je bio moja dugogodišnja simpatija. i ja njegova :ckzubo:
cijelo ljeto skupa, bez staraca, čitav svijet je bio naš :love:

e sad...
u mojim snovima je uvijek prisutan netko od tih ljudi (rođaka i rodica). i uvijek sanjam šibenik, bilo plaže di smo se kupali, grad selo, ili mjesto koje ne sliči ničemu al ja znam u snu da je to šibenik.
a ako se snovi ne događaju dole, nego u zagrebu, onda su barem pristuni ti ljudi...
a znam sanjat i ljude iz zagreba, a da ih smjestim u dalmaciju.

snovi su svakakvi, i obični i neobični, i sretni i ravnodušni....al nema neki patern...

a zanimljivo je da tu svoju dječju simpatiju nisam vidjela ima 20 godina. i ono....jebe mi se za njega jel :rofl:
dobro ne baš tako, al ne sjetim ga se.
a često ga sanjam, i to ne samo njega, nego i njegovu mater, ćaću brata :confused: :rofl:

možda je moja podsvijest jednostavno dosadna, prazna, pa uvijek po istom dere :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 08 Jan 2014, 13:54

Perzefona » wrote:Sanjala sam prije nekoliko noći da je nekakav pas, ne moj, Micu odgrizao glavu. I ta je glava bila na mom krevetu, tamo gdje Mic obično spava kad spava sa mnom. Ono, kao u Kumu. Grozno. Probudila sam se i odahnula što je samo san i potisnula ga.

Ali Mic je sad već dva dana bolestan, ništa ne jede, baš ništa. Zapravo, jeo je prekjučer nešto i sve povratio. Jučer ništa. Namamila sam ga šunkom koju inače obožava. Povratio je. Pije vodu, to me tješi, jer sam se bojala da ne dehidrira. Vet je rekao kuhana riža i piletina i ako ne bude bolje, onda doć.

Napominjem da Mic jako protestira što je pas došao u kuću, ima tome već 4 mjeseca. Nikako se ne miri s njom u kući.

I sad me muči taj glupi san. :(
..e, sad, zasto tako violentno i konacno rjesenje, jel si ti to izmislila, zasto si to izmislila s odgrizanjem..cega vec.. :zubo:, mislim, odakle ti ta slika na pameti i u tebi, zasto tako radikalna neka uzbuna, to mi je jedno pitanje.
drugo bi mozda bilo tvoj neki odnos prema pasu i macki i zasto, ali to je bezveze preko snova ic gledat, komplicirat bezveze.

trece i meni najjednostavnije, nesto si ti tu vec primijetila da se nesto dogadja u tom vasem coporu, neke si informacije vec primila, neke poruke i to se onda u snu malo pojaca, ta neka briga, nesto, jel.. tj vec si vidjela neke promjene, ali mozda im nisi posvecivala neku vaznost.
micek ti je slao poruke da nesto ne valja, a ti ga nisi slusala ili nisi razumjela i onda ti je micek poslao direktnu poruku u snu.. :D
mislim, ono, ljudi..sve im se lijepo objasni, a oni to ne razumiju. glup ko covjek, eto. e pa onda, docu ti ja macjom telepatijom u san, pas ti vidit onda oces li razumjet.. :D

ja bih ga isto sto prije vodio u veta. mozda je nista, a mozda je bolje sto prije ic.. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 08 Jan 2014, 13:55

Beau » wrote: pa ništa specijalno.
zapravo je ta sreća, kao i ti snovi o kojima pričam, vezana uz duga topla ljeta užbenku i u babe na selu.
to je za mene bio raj...

sva živa ljeta, od početka do kraja provodili smo dole, jel. živili smo za njih, iako nam je i doma bilo super, ništa nam nije falilo, al ovo je bilo samting spešl.

sestra i ja, dvije rodice i pokoji rođak. i još jedna familija iz zagreba koja je također ljetovala na selu. a jedan član te familije je bio moja dugogodišnja simpatija. i ja njegova :ckzubo:
cijelo ljeto skupa, bez staraca, čitav svijet je bio naš :love:

e sad...
u mojim snovima je uvijek prisutan netko od tih ljudi (rođaka i rodica). i uvijek sanjam šibenik, bilo plaže di smo se kupali, grad selo, ili mjesto koje ne sliči ničemu al ja znam u snu da je to šibenik.
a ako se snovi ne događaju dole, nego u zagrebu, onda su barem pristuni ti ljudi...
a znam sanjat i ljude iz zagreba, a da ih smjestim u dalmaciju.

snovi su svakakvi, i obični i neobični, i sretni i ravnodušni....al nema neki patern...

a zanimljivo je da tu svoju dječju simpatiju nisam vidjela ima 20 godina. i ono....jebe mi se za njega jel :rofl:
dobro ne baš tako, al ne sjetim ga se.
a često ga sanjam, i to ne samo njega, nego i njegovu mater, ćaću brata :confused: :rofl:

možda je moja podsvijest jednostavno dosadna, prazna, pa uvijek po istom dere :ne zna:
ne znam. mozda je to samo kontrolni neki san da znamo ko smo..tj sto zelimo bit.. :D
Beau

Post 08 Jan 2014, 14:10

ae. tko će to znat :D

a recimo, ovo.

sanjala sam jednom rat i da me vode na streljanje :snajper:
al u ovom sam se snu bojala jako.

i sad uperili pušku točno u moje srce, ja iščekujem metak, bojim se i tresim, srce mi se stegnulo od straha skroz, osjećam bol u srcu i čekam metak.

i probudim se prije nego je metak opalio :lux:
i kad sam se probudila srce me je boljelo jedno deset minuta.

e sad, jel prvo bila bol u srcu koja je potaknula san...ili je bol bila zbog sna?
inače me nikad ne boli srce.

a znam da freud kaže da ako nas nešto steže, žulja ili smeta dok spavamo, da sanjamo nekakve okove oko sebe, užad oko vrata...il tako nešto, ne sjećam se... :kokice:
Beau

Post 08 Jan 2014, 14:13

..a unda » wrote: pa aj na drugu stranu i onda dalje.. :D
aha, našla sam, čitam :top:
Perzefona

Post 08 Jan 2014, 14:22

[quote="[url=viewtopic.php?p=256656#p256656]
trece i meni najjednostavnije, nesto si ti tu vec primijetila da se nesto dogadja u tom vasem coporu, neke si informacije vec primila, neke poruke i to se onda u snu malo pojaca, ta neka briga, nesto, jel.. [/quote]

Gle, u tom čoporu on je taj koji se duri, koji je neprijateljski raspoložen, piša joj po dekici, piša joj u zdjelicu (sad ju držim visoko na kuhinjskom elementu) a da ne govorim koliko ju svojski mlati. I to mi baš nikako nije jasno, jer zašto ju ne ogrebe, kad je tako? Al ona je znatiželjna, pa mu se približi, i dobije šamaranje capama po nosu samo takvo. Ali bez kandži.

A tu je i moje mlađe derište koje apsolutno slijepo obožava Mica i podržava ga u njegovom durenju. Iako voli i pesicu, a pesica za inat najviše voli njega. Mali se stalno boji za Mica i stalno o tome brije da se Mic nje boji.

A mislim, i da je tako, da se Mic nje boji, taj je strah neosnovan i neću zbog nadurenog mačjeg derišta vratit psa u azil odakle je spašena. Uostalom, i on je spašen od utapljanja.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
Tea Tree

Post 08 Jan 2014, 14:30

Perze, za mačke je jako opasno ako ne jedu 2 dana. Nije to protest kao kod pasa već znak neke bolesti. Odi s njim hitno veterinaru. I povraćanje nije dobro. Ne mora biti ništa ozbiljno, ali može postati ako se ništa ne poduzme.

Ako mačke ne jedu više od 2 dana mogu nastati trajna oštećenja jetre.
Beau

Post 08 Jan 2014, 14:33

svaka tema završi na mačkama :mama: :zubo:

molim moderatora da prebaci postove na odgovarajuću temu. uuups, nemamo moderatora na ovom pdfu :o :rofl:

:D
Splenda

Post 08 Jan 2014, 15:00

Beau » wrote: predtsavljale su mi mnogo :cerek:

i kako bih sad trebala shvatit te snove? :misli:
pojasni malo...
primjerice, djevojčica koju sanjaš nije djevojčica nego je dio tvoje psihe, možda se osjećaš nedoraslo u nečemu...

ali vidim što si dalje pisala, rekla bi da su tvoji snovi kompenzacija. jednostavno se vraćaš u snovima u neka sretnija vremena. :ne zna:
  • Information