I sad mi reci da to nije veleizdaje
Evo jos nesto sto ide u prilog drzavnim potporama
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... fault.aspx
I sad mi reci da to nije veleizdaje
Ajmo se sad posvadjat ja i ti, ne slazem se ni s ovom odlukom vlade, i tockaEuklid » wrote:da ne bi ispalo kako samo kritiziramo našu vladu
treba pohvalit i neke dobre poteze koji su, doduše, rijetki kao kiša u Sahaari...
Dužnici na udaru: Porezna im oduzima tisuće auta i jahti
Pola duga da ulože u poslovnu aktivnost? Kako se ulaže vlastiti dug?miky0 » wrote:
Ajmo se sad posvadjat ja i ti, ne slazem se ni s ovom odlukom vlade, i tocka![]()
Zar nije bolje oprostit duznicima 50% duga, a drugu polovicu naredit ulaganje u poslovnu aktivnost, s tendencijom ulaganja u proizvodnju, i to s obavezujucim zaposljavanjem novih radnika?
Pročitaj prvu rečenicu.miky0 » wrote:Zar nije bolje oprostit duznicima 50% duga, a drugu polovicu naredit ulaganje u poslovnu aktivnost, s tendencijom ulaganja u proizvodnju, i to s obavezujucim zaposljavanjem novih radnika?
Xy firma je duzna milijun kn poreza, 50% drzava oprosti pod uvjetom da firma ulozi po milje u proizvodni pogon i zaposli 5 ljudi sa zavoda.Tea Tree » wrote: Pola duga da ulože u poslovnu aktivnost? Kako se ulaže vlastiti dug?![]()
Uvjetom. Ne moras poslusat, plati cijeli dug.Tea Tree » wrote:
Kako li se tek to naređuje?
Sto ti nije jasno?Tea Tree » wrote:
Onda bi ih porezna ipak ovršila i za taj oprošteni dug, čime bi ih dovela opet u stanje blokade, moguće i vjerojatno i stečaja i opet smo na početku.
I
Mislija san da i svatiš šta to znači. Uglavnom, to ti znači da se država upliće u tržište kao takvo. Njezino je da kupi poreze, a ako je to nesposobna napravit onda jebiga, ne može to bit opravdanje da direktno diktira poslovanje tvrtkama.
To sto govoris je istina, samo sto nas ta istina kosta propasti ove drzave, vlade i gospodarstva. A ja govorim jedan nestandardan potez za zapadne civilizacije danasnjice, koji moze ispravit krive drine.MightyMe » wrote: Mislija san da i svatiš šta to znači. Uglavnom, to ti znači da se država upliće u tržište kao takvo. Njezino je da kupi poreze, a ako je to nesposobna napravit onda jebiga, ne može to bit opravdanje da direktno diktira poslovanje tvrtkama.
Ili ćeš svima naređivat kako ćeš poslovat, ili nećeš nikome.miky0 » wrote:
To sto govoris je istina, samo sto nas ta istina kosta propasti ove drzave, vlade i gospodarstva. A ja govorim jedan nestandardan potez za zapadne civilizacije danasnjice, koji moze ispravit krive drine.
A sta se tice slobodnog trzista, oprosti, ali u to ni najmanje ne vjerujem. Onog momenta kad kupim energetsko postrojenje sjedinjenih americkih drzava cu povjerovat.
Pojasni mi malo ovu recenicu. Tko su to svi?
To sto govoris je kontradiktorno, jer mi danas poslujemo u EU, a unanutar te tvorevine nisu jednaki uvjeti za sve subjekte, krenuvsi od francuske pa sve do estonije.MightyMe » wrote:Svi oni koji sudjeluju u nekom gospodarstvu.
Ako nisu identicni, onda niti nema slobodog trzistaMightyMe » wrote:Istina je da uvjeti nisu identični, ali svi počivaju na temeljnim pretpostavkama slobodnog tržišta.
Aj nemoj podjebavatMightyMe » wrote:Ako ti to kažeš, mora da je tako.
Pricam o poreznom dugu. Dakle, firma koja je duzna miljun kn/€ bi oprostio 50%, pod uvjetom da firma pola milje ulozi u povecanje kapaciteta, pogotovo u ulaganje u proizvodnju kupujuci novu tehnologiju i zaposljavajuci nove ljude s zavoda. Nadam se da ti je sad jasnije.Tea Tree » wrote:Budi malo precizniji. Kako joj se naplati? Tko joj naplati, temeljem čega? Pričaš baš o porezima ili?
Naravno da je firmama koje su u dugovima problem financirat moju ideju, kao sto je problem drzavi naplatit porezni dug. No tu bi drzava morala stisnt banke koje bi kreditirale ove koji zele ulagat u daljnje poslovanje. Inace, od tog opet nebi bilo nista ako se ne promjeni porazna politika i ne smanji drzavna potrosnja, tj. proracun. Inace ne govorim o masovnim proizvodnjama, vec o malim obrtima kojima bi bilo dovoljno zaposlit samo jednog nezaposlenog.Kar Jozef » wrote:Da imaju novca ne bi bili u dugu, da rade štogod isplativo uzeli bi komercijalni kredit i radili. To uvjetovanje pomoći je kao da kažeš nekom tko prima socijalnu pomoć. Može, pomoći ćemo, ali radi osam sati, tako nešto. Očito da može raditi samostalno, ne bi trebao pomoć. To uvjetovanje je ucjena. Pomoć je pomoć i daje se uz neke minimalne kriterije da se nekoga spasi, prebrodi neko razdoblje itd. Korist je uvijek posljedična ne direktna. Kod socijalne pomoći je to da se netko ne bavi kriminalom, preživi dok nađe posao itd. Kod poduzetnika je da se očuvaju radna mjesta do povoljnijeg trenutka, povećava konkurentnost rješavanjem duga na ovaj ili onaj način.
Inače o proizvodnji, makar onoj koju bi mi u europi radili. Tu nema puno zaposlenih, nema masovnih zapošljavanja, cilj je u proizvodnji minimizirati broj radnika, čim više prepustiti strojevima, jer su, ako ih se može "zaposliti" jeftiniji, bolji i kvalitetniji radnici. Bilo kako bilo proizvodnju ne pokreću ljudi koji su u dugovima, ne plaćaju poreze i slično. Proizvodnja je za ozbiljne ljude.
Miki, jel ima gdje primjer da je tvoja revolucionarna ideja zazivjela u praksi?miky0 » wrote:
Naravno da je firmama koje su u dugovima problem financirat moju ideju, kao sto je problem drzavi naplatit porezni dug. No tu bi drzava morala stisnt banke koje bi kreditirale ove koji zele ulagat u daljnje poslovanje. Inace, od tog opet nebi bilo nista ako se ne promjeni porazna politika i ne smanji drzavna potrosnja, tj. proracun. Inace ne govorim o masovnim proizvodnjama, vec o malim obrtima kojima bi bilo dovoljno zaposlit samo jednog nezaposlenog.
Ja imam revolucionarne ideje, i stvarno ne znam ima li gdje u praksi ovo, no imam u sjecanju da island nesto slicno radi.Bara huda » wrote: Miki, jel ima gdje primjer da je tvoja revolucionarna ideja zazivjela u praksi?
Jer ako si nekome duzan milju kuna (nema veze kome) to znaci da nemas para za vratit milju kuna.
Ako ti taj i oprosti pola, jos uvijek si duzan pola milje kuna. Kojih isto nemas. Ili ne?![]()
Kako onda da taj netko duzan pola milje ide u nove investicije i troskove kad nema ni za vratit stari dug?![]()
Users browsing this forum: ClaudeBot and 11 guests