O vladi Zokija M.

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 31 Dec 2013, 00:15

I sad mi reci da to nije veleizdaje :D

Evo jos nesto sto ide u prilog drzavnim potporama

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... fault.aspx

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 31 Dec 2013, 13:06

da ne bi ispalo kako samo kritiziramo našu vladu
treba pohvalit i neke dobre poteze koji su, doduše, rijetki kao kiša u Sahaari...

Dužnici na udaru: Porezna im oduzima tisuće auta i jahti
'if you fall, i'll be there' (floor)
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 31 Dec 2013, 14:44

Ma, zajebi!
Da je Tito plaćo školovanje Goebelsovoj djeci, ja bih ga se odreko.
Tak ni ovima jednostavno nemrem oprostit kokakolu. Trebalo bi njima omastiti štrik, eto!
miky0
ST Leader

Post 31 Dec 2013, 20:26

Euklid » wrote:da ne bi ispalo kako samo kritiziramo našu vladu
treba pohvalit i neke dobre poteze koji su, doduše, rijetki kao kiša u Sahaari...

Dužnici na udaru: Porezna im oduzima tisuće auta i jahti
Ajmo se sad posvadjat ja i ti, ne slazem se ni s ovom odlukom vlade, i tocka :D

Zar nije bolje oprostit duznicima 50% duga, a drugu polovicu naredit ulaganje u poslovnu aktivnost, s tendencijom ulaganja u proizvodnju, i to s obavezujucim zaposljavanjem novih radnika? :ne zna:
miky0
ST Leader

Post 31 Dec 2013, 20:29

Samo prave muljatore ovrsit, a takvi nose partijske knjizice, tako da nista od tog :gaah:
Tea Tree

Post 01 Jan 2014, 12:48

miky0 » wrote:
Ajmo se sad posvadjat ja i ti, ne slazem se ni s ovom odlukom vlade, i tocka :D

Zar nije bolje oprostit duznicima 50% duga, a drugu polovicu naredit ulaganje u poslovnu aktivnost, s tendencijom ulaganja u proizvodnju, i to s obavezujucim zaposljavanjem novih radnika? :ne zna:
Pola duga da ulože u poslovnu aktivnost? Kako se ulaže vlastiti dug? :misli: Kako li se tek to naređuje?

I koje bi bile posljedice ako ne postupe po naređenju? :ne zna:

Onda bi ih porezna ipak ovršila i za taj oprošteni dug, čime bi ih dovela opet u stanje blokade, moguće i vjerojatno i stečaja i opet smo na početku.
MightyMe

Post 01 Jan 2014, 12:53

miky0 » wrote:Zar nije bolje oprostit duznicima 50% duga, a drugu polovicu naredit ulaganje u poslovnu aktivnost, s tendencijom ulaganja u proizvodnju, i to s obavezujucim zaposljavanjem novih radnika? :ne zna:
Pročitaj prvu rečenicu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Free_market
miky0
ST Leader

Post 01 Jan 2014, 13:11

Tea Tree » wrote: Pola duga da ulože u poslovnu aktivnost? Kako se ulaže vlastiti dug? :misli:
Xy firma je duzna milijun kn poreza, 50% drzava oprosti pod uvjetom da firma ulozi po milje u proizvodni pogon i zaposli 5 ljudi sa zavoda.
Tea Tree » wrote:
Kako li se tek to naređuje?
Uvjetom. Ne moras poslusat, plati cijeli dug.
Tea Tree » wrote:
Onda bi ih porezna ipak ovršila i za taj oprošteni dug, čime bi ih dovela opet u stanje blokade, moguće i vjerojatno i stečaja i opet smo na početku.
Sto ti nije jasno?
miky0
ST Leader

Post 01 Jan 2014, 13:12

MightyMe » wrote: Pročitaj prvu rečenicu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Free_market
I :ne zna:
MightyMe

Post 01 Jan 2014, 13:18

miky0 » wrote:
I :ne zna:
Mislija san da i svatiš šta to znači. Uglavnom, to ti znači da se država upliće u tržište kao takvo. Njezino je da kupi poreze, a ako je to nesposobna napravit onda jebiga, ne može to bit opravdanje da direktno diktira poslovanje tvrtkama.
miky0
ST Leader

Post 01 Jan 2014, 13:25

MightyMe » wrote: Mislija san da i svatiš šta to znači. Uglavnom, to ti znači da se država upliće u tržište kao takvo. Njezino je da kupi poreze, a ako je to nesposobna napravit onda jebiga, ne može to bit opravdanje da direktno diktira poslovanje tvrtkama.
To sto govoris je istina, samo sto nas ta istina kosta propasti ove drzave, vlade i gospodarstva. A ja govorim jedan nestandardan potez za zapadne civilizacije danasnjice, koji moze ispravit krive drine.

A sta se tice slobodnog trzista, oprosti, ali u to ni najmanje ne vjerujem. Onog momenta kad kupim energetsko postrojenje sjedinjenih americkih drzava cu povjerovat.
MightyMe

Post 01 Jan 2014, 13:32

miky0 » wrote:
To sto govoris je istina, samo sto nas ta istina kosta propasti ove drzave, vlade i gospodarstva. A ja govorim jedan nestandardan potez za zapadne civilizacije danasnjice, koji moze ispravit krive drine.

A sta se tice slobodnog trzista, oprosti, ali u to ni najmanje ne vjerujem. Onog momenta kad kupim energetsko postrojenje sjedinjenih americkih drzava cu povjerovat.
Ili ćeš svima naređivat kako ćeš poslovat, ili nećeš nikome. :ne zna:
Ako ti se ne sviđa slobodno tržište, nađi ekipu pa pokušajte opet progurat nazat plansko gospodarstvo, šta da ti kažen.
miky0
ST Leader

Post 01 Jan 2014, 13:39

MightyMe » wrote:
Ili ćeš svima naređivat kako ćeš poslovat, ili nećeš nikome. :ne zna:
Pojasni mi malo ovu recenicu. Tko su to svi?
MightyMe

Post 01 Jan 2014, 13:44

Svi oni koji sudjeluju u nekom gospodarstvu.
miky0
ST Leader

Post 01 Jan 2014, 13:53

MightyMe » wrote:Svi oni koji sudjeluju u nekom gospodarstvu.
To sto govoris je kontradiktorno, jer mi danas poslujemo u EU, a unanutar te tvorevine nisu jednaki uvjeti za sve subjekte, krenuvsi od francuske pa sve do estonije.
MightyMe

Post 01 Jan 2014, 14:49

Istina je da uvjeti nisu identični, ali svi počivaju na temeljnim pretpostavkama slobodnog tržišta.
miky0
ST Leader

Post 01 Jan 2014, 14:53

MightyMe » wrote:Istina je da uvjeti nisu identični, ali svi počivaju na temeljnim pretpostavkama slobodnog tržišta.
Ako nisu identicni, onda niti nema slobodog trzista :)
MightyMe

Post 01 Jan 2014, 14:57

Ako ti to kažeš, mora da je tako. :)
miky0
ST Leader

Post 01 Jan 2014, 16:08

MightyMe » wrote:Ako ti to kažeš, mora da je tako. :)
Aj nemoj podjebavat :D . Aj reci iskreno, kakvo je to slobodno trziste ako francuska firma ostvari dobit od miljun € i uzme joj se 75%, a npr. njemacka firma ostvari miljun € dobit, a naplati joj se 40% poreza, i kako ova francuska firma moze konkurirat njemackoj, a pogotovo nekoj drugoj s jos manjim poreznim opterecenjem? Mislim stvarno, gdje je tu slobodno trziste?
Tea Tree

Post 01 Jan 2014, 16:22

Budi malo precizniji. Kako joj se naplati? Tko joj naplati, temeljem čega? Pričaš baš o porezima ili?
miky0
ST Leader

Post 01 Jan 2014, 16:32

Tea Tree » wrote:Budi malo precizniji. Kako joj se naplati? Tko joj naplati, temeljem čega? Pričaš baš o porezima ili?
Pricam o poreznom dugu. Dakle, firma koja je duzna miljun kn/€ bi oprostio 50%, pod uvjetom da firma pola milje ulozi u povecanje kapaciteta, pogotovo u ulaganje u proizvodnju kupujuci novu tehnologiju i zaposljavajuci nove ljude s zavoda. Nadam se da ti je sad jasnije.
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 01 Jan 2014, 17:00

Da imaju novca ne bi bili u dugu, da rade štogod isplativo uzeli bi komercijalni kredit i radili. To uvjetovanje pomoći je kao da kažeš nekom tko prima socijalnu pomoć. Može, pomoći ćemo, ali radi osam sati, tako nešto. Očito da može raditi samostalno, ne bi trebao pomoć. To uvjetovanje je ucjena. Pomoć je pomoć i daje se uz neke minimalne kriterije da se nekoga spasi, prebrodi neko razdoblje itd. Korist je uvijek posljedična ne direktna. Kod socijalne pomoći je to da se netko ne bavi kriminalom, preživi dok nađe posao itd. Kod poduzetnika je da se očuvaju radna mjesta do povoljnijeg trenutka, povećava konkurentnost rješavanjem duga na ovaj ili onaj način.

Inače o proizvodnji, makar onoj koju bi mi u europi radili. Tu nema puno zaposlenih, nema masovnih zapošljavanja, cilj je u proizvodnji minimizirati broj radnika, čim više prepustiti strojevima, jer su, ako ih se može "zaposliti" jeftiniji, bolji i kvalitetniji radnici. Bilo kako bilo proizvodnju ne pokreću ljudi koji su u dugovima, ne plaćaju poreze i slično. Proizvodnja je za ozbiljne ljude. :o
miky0
ST Leader

Post 01 Jan 2014, 17:18

Kar Jozef » wrote:Da imaju novca ne bi bili u dugu, da rade štogod isplativo uzeli bi komercijalni kredit i radili. To uvjetovanje pomoći je kao da kažeš nekom tko prima socijalnu pomoć. Može, pomoći ćemo, ali radi osam sati, tako nešto. Očito da može raditi samostalno, ne bi trebao pomoć. To uvjetovanje je ucjena. Pomoć je pomoć i daje se uz neke minimalne kriterije da se nekoga spasi, prebrodi neko razdoblje itd. Korist je uvijek posljedična ne direktna. Kod socijalne pomoći je to da se netko ne bavi kriminalom, preživi dok nađe posao itd. Kod poduzetnika je da se očuvaju radna mjesta do povoljnijeg trenutka, povećava konkurentnost rješavanjem duga na ovaj ili onaj način.

Inače o proizvodnji, makar onoj koju bi mi u europi radili. Tu nema puno zaposlenih, nema masovnih zapošljavanja, cilj je u proizvodnji minimizirati broj radnika, čim više prepustiti strojevima, jer su, ako ih se može "zaposliti" jeftiniji, bolji i kvalitetniji radnici. Bilo kako bilo proizvodnju ne pokreću ljudi koji su u dugovima, ne plaćaju poreze i slično. Proizvodnja je za ozbiljne ljude. :o
Naravno da je firmama koje su u dugovima problem financirat moju ideju, kao sto je problem drzavi naplatit porezni dug. No tu bi drzava morala stisnt banke koje bi kreditirale ove koji zele ulagat u daljnje poslovanje. Inace, od tog opet nebi bilo nista ako se ne promjeni porazna politika i ne smanji drzavna potrosnja, tj. proracun. Inace ne govorim o masovnim proizvodnjama, vec o malim obrtima kojima bi bilo dovoljno zaposlit samo jednog nezaposlenog.
Bara huda

Post 01 Jan 2014, 17:30

miky0 » wrote:
Naravno da je firmama koje su u dugovima problem financirat moju ideju, kao sto je problem drzavi naplatit porezni dug. No tu bi drzava morala stisnt banke koje bi kreditirale ove koji zele ulagat u daljnje poslovanje. Inace, od tog opet nebi bilo nista ako se ne promjeni porazna politika i ne smanji drzavna potrosnja, tj. proracun. Inace ne govorim o masovnim proizvodnjama, vec o malim obrtima kojima bi bilo dovoljno zaposlit samo jednog nezaposlenog.
Miki, jel ima gdje primjer da je tvoja revolucionarna ideja zazivjela u praksi?

Jer ako si nekome duzan milju kuna (nema veze kome) to znaci da nemas para za vratit milju kuna.
Ako ti taj i oprosti pola, jos uvijek si duzan pola milje kuna. Kojih isto nemas. Ili ne? :ne zna:

Kako onda da taj netko duzan pola milje ide u nove investicije i troskove kad nema ni za vratit stari dug? :confused: :ne zna:
miky0
ST Leader

Post 01 Jan 2014, 17:38

Bara huda » wrote: Miki, jel ima gdje primjer da je tvoja revolucionarna ideja zazivjela u praksi?

Jer ako si nekome duzan milju kuna (nema veze kome) to znaci da nemas para za vratit milju kuna.
Ako ti taj i oprosti pola, jos uvijek si duzan pola milje kuna. Kojih isto nemas. Ili ne? :ne zna:

Kako onda da taj netko duzan pola milje ide u nove investicije i troskove kad nema ni za vratit stari dug? :confused: :ne zna:
Ja imam revolucionarne ideje, i stvarno ne znam ima li gdje u praksi ovo, no imam u sjecanju da island nesto slicno radi.

Ne govorim o vjerovnicima koji nisu drzava, vec samo o dugu prema drzavi, a tu bi trebale pratit banke projekte.
  • Information