15. O - prosvjed

Stare teme i začeci foruma
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 15 Oct 2011, 12:44

..u njujorku vec vise od mjesec dana traje volstritski prosvjed usprkos pravljenju centralnih i centraliziranih medija da se ne radi o pravoj vijesti.

nije bilo ni topika ovdje o tome, valjda zato jer je njujork ipak predaleko, a volstrit jos jaci i jos visi da bi se trosile rijeci na nesto sto je i onako osudjeno na neuspjeh, narocito zato sto kriticari postavljaju pitanje.. a sto bi to bio uspjeh?

..ali, prosvjedi se malo i sire po svijetu, daju jedni dugima podrsku i tako su i za danas predvidjeni globalni prosvjedi, pa tako i kod nas, u zagrebu, splitu, puli, rijeci u 18 h.

u zegeu na trgu bana republike, u splitu na peristilu, za rijeku i pulu, nazalost ne znam, kao sto ne znam hoce li biti okupljanja u jos nekim gradovima.

pa evo, i ova tema bi trebala imati svoje mjesto, da se ne gubi i rasplinjuje, pa i ometa ostale topike.

evo i nesto linkovlja, pa i sa fejspuka ko ga jos ima. :D

ajde, ajde, svi na ulice danas. ko god moze. :cheer:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/jest ... 77356.aspx

http://www.index.hr/vijesti/clanak/15o- ... 77430.aspx

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/15 ... jesti.html

http://www.facebook.com/pages/15O-world ... 7518718524

dimnjak

Post 15 Oct 2011, 12:55

koji si ti od onih 200 koji lajkaju ST event :D :raspa:

evo za zagreb :D https://www.facebook.com/event.php?eid=218716848192091
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 819 times
Been thanked: 1561 times
Post 15 Oct 2011, 12:55

Izaći ću. Kurac. :zubeki:
Potpisi su za budale.
..a unda
Undaminator

Post 15 Oct 2011, 13:01

dimnjak » wrote:koji si ti od onih 200 koji lajkaju ST event :D :raspa:

evo za zagreb :D https://www.facebook.com/event.php?eid=218716848192091
ja ne lajkam. :D

nasao sam na guuglu. :D

mislim, ovo je jedan dobar test, vjezba, kako to stoji sa globalnim komunikacijama i prosvjedima. od nekud se mora pocet. :raspa.
dimnjak

Post 15 Oct 2011, 13:01

Hekatonhir » wrote:Izaći ću. Kurac. :zubeki:
zasto?

evo, ja ne mislim da on, ovako samo u zagrebu, moze nesto uciniti.
pa ni prosvjed u 4 grada u hrvaskoj. za hrvatsku.

al mislim da moze na globalnom levelu. mozda ne danas ili sutra, ali da moze. jednom.
danasnji prosvjed sam za sebe ne moze nesto promijeniti, pa niti uciniti, ali smatram ga malim kotacicem u velikoj masini koja nece pokrenuti aparat prvim zupcem, ali ce mozda prvim okretajem.

ne volim ljude koji samo sjede doma i kukaju. nikad javno ne govore i nista javno ne poduzimaju. samo kukaju. takvi i zasluzuju ono zbog cega kukaju. ako ces camit doma, onda budi i kus. :D
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
..a unda
Undaminator

Post 15 Oct 2011, 13:06

Hekatonhir » wrote:Izaći ću. Kurac. :zubeki:
..bit ce tamo zgodnih komada. jevge ce isto doc. i djezic. jevguces prepoznat po pjesmi o letecim medvjedicima. dejzic mozda to i bude tamo. :raspa: :D :D
..a unda
Undaminator

Post 15 Oct 2011, 13:34

..ja mislim da ce nas danas u splitu bit oko..pa moglo bi oko 50. :cheer:

..uvijek je tako kad se nesto pocne, uvijek bude malo ljudi. :raspa:
Margarita

Post 15 Oct 2011, 14:00

Ja nisam žena za revolucije. Više sam za čeprkanje po vlastitom dvorištu. Danas ću biti ovdje:

Pozivamo Vas na prve DANE TREŠNJEVKE JUG 2011.
Ovom kulturnom manifestacijom želimo u lokalnoj zajednici poticati i razvijati
aktivizam i društvenu interakciju građana. Zajedničkim radom možemo utjecati na
osnaživanje socijalne kohezije, stvaranje i razvijanje socijalne mreže, nadilaženje
dobnih, kulturnih i drugih razlika. Kulturni programi mogu pomoći ljudima koji žive
jedni pored drugih da se bolje upoznaju i steknu veće međusobno povjerenje. I
najvažnije, ovi programi i okupljanje oko zajedničkih akcija, mogu stvoriti zajedničko
iskustvo koje će rezultirati osjećajem pripadnosti i solidarnosti te uspostavom
zajedničkog identiteta u lokalnoj zajednici

Uz ugodno druženje možemo doprinijeti boljem i ljepšem životu u našem kvartu,
omogućiti stalnu komunikaciju građana i lokalne samouprave, stoga Vas pozivamo
da nam se pridružite – to su naši dani!

DANI TREŠNJEVKE JUG 2011

Subota, 15.10. 2011.g., JARUN - Hrgovići 61
Domaćini: Mjesni odbor JARUN i Mjesni odbor GAJEVO

16.00 – 17.30
Kreativne radionice za djecu i mlade
Izrada modnog nakita
Land Art
Radionica izrade Vjetrenjača

17.00 – 17.30
Radionica Capoeire Filhos de Bimba

17.30 – 18.00
Kazališna predstava za djecu
Kazalište Tirena: „Avanture Vrećka i Smećka“

18.00 – 18.30 Amaterski zbor „Klub Melisa“
18.30 – 19.00 „Kenke Denke“ - afrički bubnjevi
19.00 – 19.30 Gospel zbor „Sunce“

19.30 – 20.00
Nastup plesnih grupa
Orijentalni trbušni ples
Plesna grupa Kelkope

20.00 – 21.00
Jazz Koncert
ACOUSTIC RESEARCH

Razgovor s Predsjednikom i vijećnicima VGČ Trešnjevka Jug i
Predsjednikom i vijećnicima MO Jarun i MO Gajevo

Anketno istraživanje prijedloga građana za poboljšanje života na Trešnjevci

S poštovanjem

Vijeće gradske četvrti Trešnjevka Jug
Šest Mjesnih odbora Trešnjevke Jug
Centar za kulturu «Trešnjevka»
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
..a unda
Undaminator

Post 15 Oct 2011, 14:22

ww.trkeljanje.com/viewtopic.php?p=25229#p25229]Margarita » wrote:Ja nisam žena za revolucije. Više sam za čeprkanje po vlastitom dvorištu. Danas ću biti ovdje:
..ako bude sutra tresnjevke. :zubo:

jasno, sala je, a ne drama, iako mi pada na pamet stavit dva linka koji koncidiraju s ovim danasnjim danom global prosvjeda..a i sa..danom bijelog stapa, kad vec govorimo o danima.

nisu ovi prosvjedi bas ono potpuno slucajni, neka reakcija na nista. o puno toga se ne govori ili se govori izmedju redaka.

neka, i taj tresnjevacki skup je dobar. svasta ima na trzistu. :D

ne znam o kakvoj revoluciji tocno govoris, ali nema ovdje bas neke revolucije. barem ne za sad. a sigurno ne tamo gdje bi se ona ocekivala.

evo, barem sto se splita tice cujem da se na prsvjedni globalni skup doci i tbf, vlvkvy..:facepalm: ..cini mi se, ali cini mi se da sam cuo i neki nadimak..jole, cini mi se. :facepalm:

ali, sta cu sad. zanemarit cu to da se kod nas sve da pretvorit u dernek ili u predizborne kampanje. odlucio sam, pojavit cu se..ali, ko zna, bude li i toson, idem ca. nema te revolucije toliko vrijedne. :facepalm: :zubo:
Stitch
Head Honcho
Post 15 Oct 2011, 14:35

dimnjak » wrote: zasto?
Imam pametnijeg posla. I prečeg. :raspa:
..a unda wrote: ..bit ce tamo zgodnih komada. jevge ce isto doc. i djezic. jevguces prepoznat po pjesmi o letecim medvjedicima. dejzic mozda to i bude tamo. :raspa: :D :D
U to uopće ne sumnjam. Ali neće me one nahraniti, to moram sam. :D
Potpisi su za budale.
Emericzy

Post 15 Oct 2011, 15:10

Ja im dajem snažnu verbalnu podršku. da postoji nekakva smislena ideja što treba učiniti, možda bih se i angažirao, ali ne volim zavijati u čoporu koji pojma nema kamo ide, nego samo zna kamo ne želi ići.
..a unda
Undaminator

Post 15 Oct 2011, 15:14

Hekatonhir » wrote:
Imam pametnijeg posla. I prečeg. :raspa:

U to uopće ne sumnjam. Ali neće me one nahraniti, to moram sam. :D
posteno. pisem u blokic.. o pra vda no. opravdano.

..ali, kako to mislis da te one nece nahranit? :o ..ne znam na sto mislis sve, ali siguran sam da bi ti one kupile picu i pivu. cak dvi pive. :cheer: ..ne bi ti bio gladan kraj njih. :D

dobro, ali tako da znas da ti pisem opravdan izostanak samo radi posla. tj, ne toliko sto moras radit, pa dobit neku lovu za to, nego ti opravdavam uglavnom iz ciste zelje da uzivas dok jos mozes svojim radom sebe hranit, tj da poslom koji radis mozes sebe servisirat zajedno s tvojim dugovima valjda. :zubo: :D

..znam da ti sada nije uopce do toga za trcat na prosvjede. ima vremena.. :D :D
Stitch
Head Honcho
Post 15 Oct 2011, 15:18

..a unda » wrote: ..znam da ti sada nije uopce do toga za trcat na prosvjede. ima vremena.. :D :D
Ma nije mi ni do posla, ako ćemo pravo. :D Ali do ponedjeljka moram završiti, a nešto mi se ovih dana i ne radi. Nikako da se samodiscipliniram, samo bih išao van. :zubo:
Potpisi su za budale.
..a unda
Undaminator

Post 15 Oct 2011, 15:19

Emericzy » wrote:Ja im dajem snažnu verbalnu podršku. da postoji nekakva smislena ideja što treba učiniti, možda bih se i angažirao, ali ne volim zavijati u čoporu koji pojma nema kamo ide, nego samo zna kamo ne želi ići.
znaci, dok nema ideje, suti i trpi. zamisli, neko ti ide prodat ciglu, ti nemas love za kupit je. i, onda..krene naplata za izgubljeno marketinsko vrijeme prodavaca. sta ces ti njima rec? ...ok, srecom nemam ideju sto sada radit, inace bih se angazirao pa vi vidjeli kako to izgleda kad ja imam ideju, organizaciju, logistiku i nekoga ko ce mi rec sto bi u ovakvoj situciji trebalo napraviti. to ces im rec..? :D
..a unda
Undaminator

Post 15 Oct 2011, 15:22

Hekatonhir » wrote:
Ma nije mi ni do posla, ako ćemo pravo. :D Ali do ponedjeljka moram završiti, a nešto mi se ovih dana i ne radi. Nikako da se samodiscipliniram, samo bih išao van. :zubo:
pa onda ajde van za jedno tri sata preko trga bana republike :zubo:

..nemoj bit pod stresom dedlajna. nikad se ne zna sto ce bit do ponedjeljka i hoce li ga uopce bit. mozda odmah postane srijeda, sta znas. sabor jos zasjeda.. :ne zna: :D
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 15 Oct 2011, 15:41

Ja sam u Zadru. Kod nas nikad nema prosvjeda.
:o

:durica:
Kod nas teče med i mlijeko, tice pivaju, cvrčci cvrče, ljudi se hebu na svakom kantunu...

:gaah:
kurvanjski avatar, a
Emericzy

Post 15 Oct 2011, 16:02

Chilimama » wrote:Ja sam u Zadru. Kod nas nikad nema prosvjeda.
:o

:durica:
Kod nas teče med i mlijeko, tice pivaju, cvrčci cvrče, ljudi se hebu na svakom kantunu...

:gaah:
A je l' postižu orgazam?

Lijep je Zadar. Joooj, lijep je.
Emericzy

Post 15 Oct 2011, 16:03

..a unda » wrote: znaci, dok nema ideje, suti i trpi. zamisli, neko ti ide prodat ciglu, ti nemas love za kupit je. i, onda..krene naplata za izgubljeno marketinsko vrijeme prodavaca. sta ces ti njima rec? ...ok, srecom nemam ideju sto sada radit, inace bih se angazirao pa vi vidjeli kako to izgleda kad ja imam ideju, organizaciju, logistiku i nekoga ko ce mi rec sto bi u ovakvoj situciji trebalo napraviti. to ces im rec..? :D
A misliš da je efektnije pokazati im transparent na kojemu piše SELLING BRICKS IS WRONG! ?
..a unda
Undaminator

Post 15 Oct 2011, 16:14

Emericzy » wrote: A misliš da je efektnije pokazati im transparent na kojemu piše SELLING BRICKS IS WRONG! ?
ne. posljedice ce biti iste. onda barem to bude sa stilom. treba ih pitat..ajde, ko ce prvi, ko je taj heroj? ocete jedan po jedan ili svi zajedno? :kokice:
..u stvari, berem jednog ciglasa valja dohvatit, rizik nije samo kupcev. :kokice:
ono o cemu se zapravo radi jest da se iza toga nesretnog kupca, nekako stvori jedna gomila od sto ljudi, sto ljucih, sto manje ljucih, prodavaci cigle bi naglo postali civilizirani i rekli bi..dobra vecer, kako ste? mi smo ovdje samo u prolazu. turisti. :zubo:

:D
Emericzy

Post 15 Oct 2011, 16:32

..a unda » wrote: ne. posljedice ce biti iste. onda barem to bude sa stilom. treba ih pitat..ajde, ko ce prvi, ko je taj heroj? ocete jedan po jedan ili svi zajedno? :kokice:
..u stvari, berem jednog ciglasa valja dohvatit, rizik nije samo kupcev. :kokice:
ono o cemu se zapravo radi jest da se iza toga nesretnog kupca, nekako stvori jedna gomila od sto ljudi, sto ljucih, sto manje ljucih, prodavaci cigle bi naglo postali civilizirani i rekli bi..dobra vecer, kako ste? mi smo ovdje samo u prolazu. turisti. :zubo:

:D
Da, točno je. Ali, problem je što, kad prodavači cigle zbrišu, ovi ljući i manje ljući iza tebe sjednu i natežu se i dogovaraju dok ne nađu tko će ti sad, u novom sustavu, prodavati ciglu. Sjeti se razlike između 1991. i 2011. u Hrvatskoj i reci mi s punim povjerenjem u svom srcu da ljudi koji danas okupiraju Wall Street, da dođu na vlast, ne bi sami ušli u te nove urede i preuzeli posao? Dobro, možda ne bi. Možda bi Wall Street pretvorili u muzej eksploatacije, a negdje bi drugdje sagradili Nonwall Unstreet u kojemu bi raditi to što se prije radilo u Wall Streetu. I zvali bi to revolucionarnim djelovanjem u korist radnog naroda.
schmokljan

Post 15 Oct 2011, 18:36

Prošao prije sat vremena preko Jelačićeva trga, omanja ekipa s transparentima na sred trga, dvadeset metara od njih članovi osječkog pank benda koji je imao koncert sinoć u Močvari. Bilo hladno. Nadam se da je prosvjed uspio. Mislim - uspio je svakako - bit će zabilježeno da je održan i u Hrvatskoj.
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 15 Oct 2011, 21:34

Emericzy » wrote: A je l' postižu orgazam?

Lijep je Zadar. Joooj, lijep je.
Neb'znala jel svršavaju . Al ako ne, da prosvjedujemo? :misli: Mora neki razlog biti. :cerek:

Sad se mislim jel ta lipota napaljiva ili zapaljiva...
kurvanjski avatar, a
Eks

Post 15 Oct 2011, 23:42

Kakav prosvjed? :o :misli:
jevgenija

Post 15 Oct 2011, 23:55

u, fino - ovdje mogu ostavit i ozbiljan komentar.
kao prvo, kad je sve išlo nizbrdo, spomenula sam jebanje na mikrofon, i odma je sve bilo bolje :D

kao drugo, plenumsko "preuzimanje" nakon završetka "službenog" dijela prosvjeda je bilo slatko, i dobro zamišljeno, ali nije baš bilo .... demokratski?
Jednostavno su se pravili da ne čuju stvari koje ih nisu zanimale, i nisu ih uvrstili u izglasavanje, niti su kasnije pitali za izglasavanje akcija u vezi tih nekih stvari, jelte...
Doduše, to će im se obit o glavu sljedeće subote, kad i oni skontaju da ljudi u zadnjim redovima nisu NIŠTA čuli i da su za sljedeću subotu ljudi random dizali ruke, jer smo ih dizali mi iz prvih redova... :ne zna:

Usprkos gore navedenom, bila je lijepa brojka lijepo nadrkanih ljudi. I neki od njih (većina, šta da se lažemo) su valjda po prvi put od osnovne škole digli ruku ZA nešto, a ne PROTIV nečega.

To me na trenutak učinilo sretnom.

:cerek:
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
Eks

Post 16 Oct 2011, 00:01

Aha. Eto mi kad ne pratim vijesti. A u moj grad ništa ne dopire.
K'o bi rek'o da će ljudi protiv kapitalizma. Smak svijeta... :cheer:
  • Information