Poželjan poslodavac iliti top 10 u Hrvatskoj
nemam (iluziju da imam) poželjnog poslodavca.
htjela bih raditi u Uredu Predsjednika. pod time mislim na Mesića. mislim da bih kod njega lijepo živjela
htjela bih raditi u Uredu Predsjednika. pod time mislim na Mesića. mislim da bih kod njega lijepo živjela
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Dijelom off topik: meni je dobar poslodavac onaj onaj koji ne očekuje od mene ništa osim obavljenog posla za određenu svotu novca koja se, naravno, isplaćuje po dogovoru. Ne intimizira se, ne kenja mi o tome kako smo jedna obitelj (da, imam traume), po mogućnosti radi u drugom gradu, discipliniran je, dosljedan. Ispalo je moguće. Jupi za mene.
Idealan poslodavac sam ja sama sebi. O tom po tom, trebat će mi još godina do tri.
Idealan poslodavac sam ja sama sebi. O tom po tom, trebat će mi još godina do tri.
Po pričama koje čujem, voljela bih raditi jedino u DM-u. Ako je o "imenima" riječ.
A najradije bih radila u nekom malom, no-name amaterskom kazalištu. Jedino sam tamo bila dobra. Rečemo, snašla bi se ko ribac u vodi u sisačkoj Kristalnoj kocki vedrine. Radila bih s Borojevićem i Novljakovićem do smrti, a onda tražila život vječni za još.
I to za male pare
A najradije bih radila u nekom malom, no-name amaterskom kazalištu. Jedino sam tamo bila dobra. Rečemo, snašla bi se ko ribac u vodi u sisačkoj Kristalnoj kocki vedrine. Radila bih s Borojevićem i Novljakovićem do smrti, a onda tražila život vječni za još.
I to za male pare
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
Ja bih najviše volio raditi kod sebe, znam da bih bio dobar poslodavac. 
Nažalost, planove o poduzeću na neko sam vrijeme odgodio. A izgleda da me i posao čeka - prilično zanimljiv, barem po najavama. U tvrtki koja je stabilna, sigurna, koja plaća na vrijeme... Strani kapital, dakle.
Nažalost, planove o poduzeću na neko sam vrijeme odgodio. A izgleda da me i posao čeka - prilično zanimljiv, barem po najavama. U tvrtki koja je stabilna, sigurna, koja plaća na vrijeme... Strani kapital, dakle.
Potpisi su za budale.
- schmokljan
Translation Coordinator u Ikei?Hekatonhir » wrote:Ja bih najviše volio raditi kod sebe, znam da bih bio dobar poslodavac.
- schmokljan
Nego, kada god čujem da nekoga "posao čeka", dođe mi da zapjevam onu slavonsku: "Neka, neka, nek me pos'o čeka..."
- Stitch
- Head Honcho
Ni približno. Ikea bi mi bila zabavna da testiram krevete. S nekom zgodnom Šveđankom.schmokljan » wrote:
Translation Coordinator u Ikei?
Potpisi su za budale.
Jesi kurac. Kako može biti idealan poslodavac koji točno zna koliko si napravio, a koliko nisi? Kojeg ama baš nikako ne možeš smuljati? Koji ti 24 sata dnevno gleda preko ramena? Kojemu se ni u zahodu ne možeš sakriti? Kojemu se ama baš ni na što ne možeš požaliti?Silajn » wrote:Idealan poslodavac sam ja sama sebi.
Zgodne Šveđanke su dosadne.Hekatonhir » wrote:
Ni približno. Ikea bi mi bila zabavna da testiram krevete. S nekom zgodnom Šveđankom.
- Stitch
- Head Honcho
Emericzy » wrote: Jesi kurac. Kako može biti idealan poslodavac koji točno zna koliko si napravio, a koliko nisi? Kojeg ama baš nikako ne možeš smuljati? Koji ti 24 sata dnevno gleda preko ramena? Kojemu se ni u zahodu ne možeš sakriti? Kojemu se ama baš ni na što ne možeš požaliti?
Zanimljivo gledište.
Potpisi su za budale.
Je, mislila sam i o tome. Najviše o podjeli/odricanju od odgovornosti zapravoEmericzy » wrote: Jesi kurac. Kako može biti idealan poslodavac koji točno zna koliko si napravio, a koliko nisi? Kojeg ama baš nikako ne možeš smuljati? Koji ti 24 sata dnevno gleda preko ramena? Kojemu se ni u zahodu ne možeš sakriti? Kojemu se ama baš ni na što ne možeš požaliti?
OK, samo budi svjesna da te nitko ne može toliko nemilosrdno tjerati da radiš preko svojih mogućnosti kao ti sama.Silajn » wrote:
Je, mislila sam i o tome. Najviše o podjeli/odricanju od odgovornosti zapravoNo, kako vrijeme ide, sve opisano mi je manje vrijedno od mira. Stigla sam se već i opeć na davanju rokova samoj sebi, krivim procjenama vlastitih kapaciteta...ali, poanta je da radim ono što jesam, onda se nemam što ni skrivat, ni žalit
Evo još jedne popularne zablude: rad u kući. Kažu ljudi, to je super! Uvijek si doma. Jadnici, ne razumiju da je baš suprotno. Uvijek si u uredu.
Ja bih voljela raditi u firmi-kćeri (svojevrsnoj) od moje firme. Za par godina i budem, nadam se. 
Na sreću (ili nažalost)
jedna sam od onih koji ne moraju razmišljati o 1000 kuna većoj plaći koja im znači jako puno jer imaju dijete, dva kredita i tri psa (karikiram), tako da mi je novac vrlo sporedan čimbenik u odabiru poslodavca.
Tak i tak sam se odavno pomirila s time da mi je struka neprofitabilna i da mi je najveća plaća da radim ono što volim.
Na sreću (ili nažalost)
Tak i tak sam se odavno pomirila s time da mi je struka neprofitabilna i da mi je najveća plaća da radim ono što volim.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
To je zapravo jako dobra pozicija.Herp » wrote:Ja bih voljela raditi u firmi-kćeri (svojevrsnoj) od moje firme. Za par godina i budem, nadam se.
Na sreću (ili nažalost)jedna sam od onih koji ne moraju razmišljati o 1000 kuna većoj plaći koja im znači jako puno jer imaju dijete, dva kredita i tri psa (karikiram), tako da mi je novac vrlo sporedan čimbenik u odabiru poslodavca.
Ako ćemo maštat onda bi ja poslodavca koji će mi plaćat putovanja i sve troškove, a ja ću birat gdje idem, nosit ću sponzorsku fotoopremu i samo putem smišljat kud zapravo idem i kad se vraćam, a onda po povratku fino uz par slova i milijun fotografija opravdat sve te troškove, a on će me pitat kud sljedeće idem, a ja ću reć tamo kud vjetar puhne.
Do onda me stvarno zanimalo koje kompanije u Hrvatskoj smatrate kvalitetnima i poželjnima.
Do onda me stvarno zanimalo koje kompanije u Hrvatskoj smatrate kvalitetnima i poželjnima.
Happy Easter!
ja ću, kako je krenulo, prijeći na slabije plaćen posao koji će biti bliži onome što herp i silajn pišu.
ja sam davno shvatila da nemam nikakvu želju dokazivati se karijerno. ni sebi, a pogotovo ne drugima.
sebi sam dokazala većinu, i u biti, što sam starija, više cijenim i tražim (osobni) mir.
na žalost, takvo stanje svijesti od mene stvara neželjenog zaposlenika, jer nisam zeko spreman skakutati, i sve više sam svjesna da ću dobitkom mira i osobne sreće svjesno biti na gubitku s parama.
ja sam davno shvatila da nemam nikakvu želju dokazivati se karijerno. ni sebi, a pogotovo ne drugima.
sebi sam dokazala većinu, i u biti, što sam starija, više cijenim i tražim (osobni) mir.
na žalost, takvo stanje svijesti od mene stvara neželjenog zaposlenika, jer nisam zeko spreman skakutati, i sve više sam svjesna da ću dobitkom mira i osobne sreće svjesno biti na gubitku s parama.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Ja to zovem labradorstvom: netko dođe s lopticom (zadatkom), a meni počne mahati rep i samo čekam da je baci kako bih je mogla uloviti, sa saltom unatrag. Ne radim to više: iskustvo je pokazalo da je to idealan stav ako želiš biti zlostavljan na poslu.Pješčana » wrote:ja ću, kako je krenulo, prijeći na slabije plaćen posao koji će biti bliži onome što herp i silajn pišu.
Pa meni novac uopće nije bitan, osim za one stvari za koje mi je bitan i neophodan. Meni se živo fućka da ne kažem sad nešto drugo kako se zove kompanija u kojoj radim, kako se zove moje radno mjesto, da li je to neka karijera ili nije. Karijera mi je pojam koji ne vežem uz sebe nikako, napredovanje nije nešto što vežem uz pomicanje na nekim hierarhijskim ljestvicama.
I takva kakva jesam opet se nađem u situaciji da zapravo moram ganjati posao na sličan način kako neki ganjaju karijere jer onoliko novaca koliko mi treba ne dolazi od posla koji je van tog sistema. Možda da imam neki back up u vidu roditelja ili partnera bi si mogla priuštiti ganjanje užitka, ovako mi ne gine neka glupa karijera koju zapravo uopće ne želim.
I takva kakva jesam opet se nađem u situaciji da zapravo moram ganjati posao na sličan način kako neki ganjaju karijere jer onoliko novaca koliko mi treba ne dolazi od posla koji je van tog sistema. Možda da imam neki back up u vidu roditelja ili partnera bi si mogla priuštiti ganjanje užitka, ovako mi ne gine neka glupa karijera koju zapravo uopće ne želim.
Happy Easter!
Ericsson Nikola Teslaaisling » wrote: Do onda me stvarno zanimalo koje kompanije u Hrvatskoj smatrate kvalitetnima i poželjnima.
Ne znam iz prve ruke, ali razgovorom s nekoliko ljudi koji tamo rade - (imajmo na umu da se radi o RH, pa valjda neki kriteriju koji u zapadnoj Europi idu pod normalno, ovdje su plus, dakle...) plaće nisu bagatela, dolaze redovito, postoje novčani poticaji u firmi (npr. bonusi), radna atmosfera je ugodna, postoji mogućnost napredovanja, stalne edukacije, putovanja, relociranja
Ja radim, jer ima stvarno puno stvari koje baš želim proći i napraviti. I u kojima ću uživati.ElliQuinn » wrote:
Ja to zovem labradorstvom: netko dođe s lopticom (zadatkom), a meni počne mahati rep i samo čekam da je baci kako bih je mogla uloviti, sa saltom unatrag. Ne radim to više: iskustvo je pokazalo da je to idealan stav ako želiš biti zlostavljan na poslu.
S druge strane, imam jebenu sreću s nadređenima mi. Koji me cijene i štite od pizdarija. A za to sam se izborila upravo tim istim predanim radom.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
-
- Information
-