..a unda » wrote:
pa sta ja znam..smisli. smisli neki koncept. ja bi da se pokusa odabrat nekoliko prvih recenica, pa onda na tome to vozit i vidjet kuda i kako ce ic, malo razvit, pa onda kad krene, lako je to mijesat, povezivat, ubacivat, izmisljat..

Imamo dosad ovo
..onako polusnenom, zavaljenom u skripavoj stolici, slike nekih sjecanja su mu bez nekog reda prolazile pred ocima, gubeci se u sumu koji je kroz otvoren prozor dopirao iz susjedne zgrade - netko je, naime, pustio vodu u ve ceu..
Tog je ljetnog popodneva ulica posve potonula u tišinu, tek se u daljini čuo Euklid kako pegla i klopot cipela i on je konačno podignuo glavu s papira, obrisao kapljicu znoja s nosa te se približio roletnama sa zanimanjem promotrivši siluetu na svom pragu.
uletivsi u ured, onako gladan, na brzinu je uzeo sa stola pola pastete i krisku kruha koje je tu ostavio jos jucer. dok je prinossio pastetu na tom kruhu ustima, pasteta je kapnula po njegovoj zadnjoj cistoj bijeloj kosulji.. belize - dovikne svojoj tajnici - dodaj mi molim te onaj tvoj talk!
Tajnica je požurila pomoći Undau kad je zazvonio telefon. Gospodina Undau, molio bih- promukli muški glas prostenjao je u slušalicu. Ovdje Karambol. Ispustila je talk na pod.