Farmaceutska industrija ili mafija?
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Chilimama » wrote:Razumjeli smo se , nina, da imamo različite stavove .
Lijepo si objasnila djelovanje sode, a meni to izgleda jednostavno: soda je lužina i neutralizira kiselinu.
Glede soli na ranu tu sam malo i ja u dilemi jerbo se ljeti rane doslovno osuše nakon kupanja u moru a meni se čini da mi je more kao neki antiseptik. Mislim jedino da se zbog visokih temperatura usporava zacjeljivanje rana. Otud dilema.
Sigurna sam da neću ići po gastal u "šamponu" kod likara ...
Jest, djeluje otopina soli antiseptički. Al to nije baš bitno, šta ti ovdje treba antiseptik i to ponad HCl? Mislim, ono, đe ona prođe tu trava ne raste.
I još ne kontam kako to misliš da visoke temperature odmažu? Generalno, okolišni uvjeti koji su potrebni da bi rana normalno zacijelila su upravo toplina, održavanje vlažnosti i neinfektivnost te okoline. Idealna temperatura za zarastanje rane je ona od ljudskog tijela, daklem tu neđe oko 37 °C. A vanjska je u nas rijetko kad viša, a i kad jest tu uskoči naša toplokrvnost i tijelo je održava na normalnim vrijednostima. Visoka vanjska temperatura kod zarastanja rana smeta jedino ljudovima koji imaju nekih problema sa zgrušavanjem krvi (i još nekim bolešćinama), jer će se ubrzat cirkulacija, širit krvne žile i tako to svašta nešto, al tu ipak govorimo o izvarednim uvjetima, tj. o ljudima s njekim problemom. U ovih nebolesnih upravo smanjenje temperature djeluje nepovoljno.
Glede održavanja vlažnosti rane...more, iako je puno vode
BTW, ne znam jel bitno, al znam da gnjavim, al nisam ja objašnjavala djelovanje sode, neg sode bikarbone. Sad će vjerojatno unda nešto reć o hrvackom jeziku, al dok se to ne desi, niti jedno od to dvoje nije lužina, obje su soli. Iako su jim otopine lužnate.
- Donna Sole
- Been thanked: 1 time
Kako meni rekoše medicinari, visoka temperatura ne pogoduje zacjeljivanju rana. Jedan od nekoliko razloga zašto se nehitne operacije ne obavljaju ljeti.nina williams » wrote:
Ja tebe ne berem baš najbolje.
Jest, djeluje otopina soli antiseptički. Al to nije baš bitno, šta ti ovdje treba antiseptik i to ponad HCl? Mislim, ono, đe ona prođe tu trava ne raste.![]()
I još ne kontam kako to misliš da visoke temperature odmažu? Generalno, okolišni uvjeti koji su potrebni da bi rana normalno zacijelila su upravo toplina, održavanje vlažnosti i neinfektivnost te okoline. Idealna temperatura za zarastanje rane je ona od ljudskog tijela, daklem tu neđe oko 37 °C. A vanjska je u nas rijetko kad viša, a i kad jest tu uskoči naša toplokrvnost i tijelo je održava na normalnim vrijednostima. Visoka vanjska temperatura kod zarastanja rana smeta jedino ljudovima koji imaju nekih problema sa zgrušavanjem krvi (i još nekim bolešćinama), jer će se ubrzat cirkulacija, širit krvne žile i tako to svašta nešto, al tu ipak govorimo o izvarednim uvjetima, tj. o ljudima s njekim problemom. U ovih nebolesnih upravo smanjenje temperature djeluje nepovoljno.
Glede održavanja vlažnosti rane...more, iako je puno vode, isušuje kožu. Da ne bude zabune, to i sama voda čini koži. Daklem, rana se u moru suši, što može izgledat povoljno, al na nekoj mikroskopskoj razini, a ponekad i ne samo na njoj, ta rana zarasta nepravilno.
BTW, ne znam jel bitno, al znam da gnjavim, al nisam ja objašnjavala djelovanje sode, neg sode bikarbone. Sad će vjerojatno unda nešto reć o hrvackom jeziku, al dok se to ne desi, niti jedno od to dvoje nije lužina, obje su soli. Iako su jim otopine lužnate.
Sol isušuje sve.
Otopinom soli i ispirem usnu šupljinu grgljam kao preventivu u gripoznim i viroznim sezonama. Mješavina soli i sode bikarbone otopljenih u vodi je dobro za ispiranje rana od afti.
Otopina sode bikarbone je veliš lužnata? jel to ono kad ju meKneš u vodu pa se ona rastopi pa ju popiješ? Eto, tako ja popijem.
Nego, ne bi rada nastavila , nekako mi se čini da sam neshvaćena...
kurvanjski avatar, a
- Euklid
- old school
Ušteda na račun tuđih života
''Kompanije, većinom sa Zapada, zlorabe masovno siromaštvo Indijaca i podvrgavaju ih nemoralnim kliničkim ispitivanjima.
Preko 1500 Indijaca umrlo je tijekom kliničkih ispitivanja...''
''Kompanije, većinom sa Zapada, zlorabe masovno siromaštvo Indijaca i podvrgavaju ih nemoralnim kliničkim ispitivanjima.
Preko 1500 Indijaca umrlo je tijekom kliničkih ispitivanja...''
'if you fall, i'll be there' (floor)
Indija je nedavno, na Vrhovnom sudu, donijela zanimljivu odluku. Tamošnji predstavnici velikih farmaceutskih firmi su tražili zabranu proizvodnje generičkih lijekova (Indija ima jaku proizvodnju generičkih lijekova za velik dio svijeta, koliko sam shvatila, a i pučanstvo je poveliko). Vrhovni sud ih je odbio.
Isti ti Indijci daju bubrege za dolare. Meni to govori o sveopćem siromaštvu tamo, a koristi kome treba. Nije da ljudi u eksperimentima umiru samo tamo. Prije par godina u UK je nekoliko ljudi iz testne skupine umrlo, bilo je dosta po medijima.
Hoću reći, dešava se to. To je zadnja faza testiranja, i opet se desi. Velik je broj, ne znam je li točan, ali velika je zemlja i puno je testiranja.
Isto tako, Indija mi je valjda jedna od najprljavijih zemalja za koje znam. Nisu im uvjeti za život toliko ok da im lijekovi trebaju da nešto pođe krivo.
i, kako članak sam veli:
Potaknuto naknadama, 20 milijuna građana SAD godišnje sudjeluje u kliničkim ispitivanjima lijekova na sveučilištima, u bolnicama, farmaceutskim i biotehnološkim kompanijama.
ne radi se samo u Indiji, samo u Indiji je jeftinije
Isti ti Indijci daju bubrege za dolare. Meni to govori o sveopćem siromaštvu tamo, a koristi kome treba. Nije da ljudi u eksperimentima umiru samo tamo. Prije par godina u UK je nekoliko ljudi iz testne skupine umrlo, bilo je dosta po medijima.
Hoću reći, dešava se to. To je zadnja faza testiranja, i opet se desi. Velik je broj, ne znam je li točan, ali velika je zemlja i puno je testiranja.
Isto tako, Indija mi je valjda jedna od najprljavijih zemalja za koje znam. Nisu im uvjeti za život toliko ok da im lijekovi trebaju da nešto pođe krivo.
i, kako članak sam veli:
Potaknuto naknadama, 20 milijuna građana SAD godišnje sudjeluje u kliničkim ispitivanjima lijekova na sveučilištima, u bolnicama, farmaceutskim i biotehnološkim kompanijama.
ne radi se samo u Indiji, samo u Indiji je jeftinije
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Donna Sole
meni je to čak i razumljivo jer ostvariti profit nije težnja samo nekih , ipak se cijeli svijet okreće oko neke zarade.
Međutim, kako to rade farmaceuti , spada u beskrupuloznost.
Međutim, kako to rade farmaceuti , spada u beskrupuloznost.
kurvanjski avatar, a
- Euklid
- old school
Ma truje nas ko stigne.
I proizvodjaci hrane i proizvodjaci odjece i proizvodjaci igracaka...
Sve za profit. I rodjenu mater bi prodali.
Cak i ovi koji se brinu za nase zdravlje i prodaju africke sljive po apotekama...
Sve za profit. I rodjenu mater bi prodali.
Cak i ovi koji se brinu za nase zdravlje i prodaju africke sljive po apotekama...
I puštaju chemtrails i sve. Samo da nas otruju eda bi nas onda mogli liječiti lijekovima koje će nam prodati i tako na nama masno zaraditi.Euklid » wrote:Ma truje nas ko stigne.
- Euklid
- old school
I onda sam ja lud a ona vjeruje u chemtrailse...Tea Tree wrote: I puštaju chemtrails i sve. Samo da nas otruju eda bi nas onda mogli liječiti lijekovima koje će nam prodati i tako na nama masno zaraditi.
- Euklid
- old school
Oli ti nije poznato koliko u industrijski prerađenoj hrani ima štetnih tvari, od raznih šećera i fruktoznog sirupa do raznih aditiva, bojila, umjetnih aroma?
Ili ne pratiš kako se svako malo u EU zabranjuje prodaja igračaka, odjeće, raznih predmeta... najčešće uvezenih iz Kine zbog kancerogenih boja i drugih štetnih tvari koje sadrže???
Još ćeš reći da ni cigarete nisu štetne i da nas ne truju raznim sastojcima u njima...

Ili ne pratiš kako se svako malo u EU zabranjuje prodaja igračaka, odjeće, raznih predmeta... najčešće uvezenih iz Kine zbog kancerogenih boja i drugih štetnih tvari koje sadrže???
Još ćeš reći da ni cigarete nisu štetne i da nas ne truju raznim sastojcima u njima...
Znanost ima kvalitetne načine testiranja. Stvari koje su i nakon testiranja ostale alternativa jednostavno nisu prošle na testu.Pješčana » wrote:ako se nešto ne može dokazati, zašto znanost ne izmisli kvalitetne načine testiranja?
samo zato jer trenutno ne postoji način dokazivanja, ne znači da nešto ne djeluje, zar ne?
To ne znači da je test zakurac.
- Euklid
- old school
Evo jedan kratki pasus iz biografije dr. Željke Markić:
''Majka je četvero djece, a danas sa svojim suprugom liječnikom vodi privatnu tvrtku za klinička istraživanja lijekova pod nazivom SermonCRO d.o.o.''
ček, ček... imam viziju...
vidim nove farmaceutske proizvode na tržištu... za potenciju... za čudotvorno uklanjanje celuluita... za ekstra brzo mršavljenje... za ekspresni rast kose... za uklanjanje svih bolova i tegoba...
vidim i njihova imena....
amazonske marelice...
tajvanski netopir...
sumatranska bubamara...
egipatski čudotvorni čajevac...
teutonski kolovrat...
istanbulska boranija...
grčke smokvice
košljunska bradavica....
i sve klinički provjereno

''Majka je četvero djece, a danas sa svojim suprugom liječnikom vodi privatnu tvrtku za klinička istraživanja lijekova pod nazivom SermonCRO d.o.o.''
ček, ček... imam viziju...
vidim nove farmaceutske proizvode na tržištu... za potenciju... za čudotvorno uklanjanje celuluita... za ekstra brzo mršavljenje... za ekspresni rast kose... za uklanjanje svih bolova i tegoba...
vidim i njihova imena....
amazonske marelice...
tajvanski netopir...
sumatranska bubamara...
egipatski čudotvorni čajevac...
teutonski kolovrat...
istanbulska boranija...
grčke smokvice
košljunska bradavica....
i sve klinički provjereno
- Euklid
- old school
Nije.Tea Tree » wrote:Trebao si odmah u uvodnom napomenuti da si prodao barku. Od toga ti je ovo.
No je od afričkih šljiva.
2 kile sam pozobao a od viška ispekao rakiju i 4 tegle pekmeza.
A rekli su da je klinički provjerena...
Nije, lagali su ti. Istinu su rekli da je prirodno. Medjutim, otrovne gljive su takodjer prirodne. I bunika.Euklid » wrote: Nije.
No je od afričkih šljiva.
2 kile sam pozobao a od viška ispekao rakiju i 4 tegle pekmeza.
A rekli su da je klinički provjerena...
Barka ti je bila amajlija protiv uroka, za srecu, zdravlje i ostalo. Hitno moras nabaviti drugu. Hitno!
-
- Information
-