Koliko se volite?

Blago onom tko rano poludi
Lord Byron

Post 13 Oct 2011, 23:57

Pješčana » wrote: stvarao si sreću u drugima jer si radio ono što im je pasalo?
Ovo je trik-rečenica :D. Naime, ako kažem "da, radio sam ono što im je pasalo", ispada da sam snishodljivo češkao tuđe guzice ne mareći pritom za svoju.

Ne ide to baš tako.

Moglo bi se reći "pasalo im je ono što sam radio", ali ni to nije potpuna istina: da, ja sasvim uredno onim dragim, "mojim" ljudima ponekad radim i ono što paše njima a da to možda meni i nije vrhunac vrhunaca. "Proizvodnja tuđe ljepote" kao izvor vlastitog zadovoljstva.

U odnosu na neke posebne i rijetke ljude, nisam si najvažniji - ili barem ne uvijek. Ne vidim u tome ništa loše niti smatram da bih to trebao mijenjati.

Almost Rosey

Post 14 Oct 2011, 00:04

Ja sebe gotovo uvijek podcjenjujem. Uvijek bude "ja to neću moći/znati", a u većini slučajeva mogu/znam. Ne mogu reći da se volim. Ali svakodnevno učim da mi (negativno) mišljenje random ljudi bude manje bitno i da na kompliment ne odgovorim protuargumentom nego ušutim i velim "hvala". Nekako se ponosim time, trebalo je dost treninga :rofl: ali otprilike kao što ex_anais reče, some days I'm the dog... :zubo:
Pješčana

Post 14 Oct 2011, 00:09

aisling » wrote:Možeš biti prijatelj nekome, podrška, činit ga sretnim, a da ti nisi sretan i ispunjen potpuno jer ti je nešto drugo sjebano trenutno.
ja nisam govorila o tom. ja sam govorila o tom da zadovoljna osoba, sretna sobom, živi život i djeluje na ljude oko sebe svojim zadovoljstvom.
znate kad ljudi počnu pričati za nekog da širi dobru energiju, napuni sobu toplinom i ljudi dobiju poriv da i oni čine nešto što žele?
naravno da možeš biti potpora drugima dok si u kurcu.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Eks

Post 14 Oct 2011, 00:10

Almost Rosey » wrote:Ja sebe gotovo uvijek podcjenjujem. Uvijek bude "ja to neću moći/znati", a u većini slučajeva mogu/znam. Ne mogu reći da se volim. Ali svakodnevno učim da mi (negativno) mišljenje random ljudi bude manje bitno i da na kompliment ne odgovorim protuargumentom nego ušutim i velim "hvala". Nekako se ponosim time, trebalo je dost treninga :rofl: ali otprilike kao što ex_anais reče, some days I'm the dog... :zubo:
Doduše, ja se uopće ne mogu odlučiti jesam li zapravo napravila sve te silne greške ili su to bili ipak pravi izbori. Ali jedno znam, ta moja mojoj obitelji tako omražena tvrdoglavost me u nekim stvarima spasila. Rekla bih da je to duh. A sad, ako me koštala, a jebiga.
Da, mogla sam ranije završiti faks. Mogla sam sad živjeti u nekom drugom gradu. Mogla sam biti užasno sretna s tim, a možda bih samo odgodila neke stvari i spoznaje koje bi me ionako, apropo nekih drugih davnih stvari, čekale. Jedna cura koju sam poznavala je silno željela otići u Zagreb, samo to, i je, otišla je, upisala faks, imala je društveni život, dečka, sve... ubila se ove godine. I onda se pitam, tko to ima pravo kome reći da je trebao ovako i onako? Kad bi sreća zaista bila u svim tim kvačicama onda bi bilo jako lako.
Volim se kad sam pametna. Jer su me voljeli kad sam bila pametna. Simple as that. :)
Almost Rosey

Post 14 Oct 2011, 00:21

ex_anais » wrote:tko to ima pravo kome reći da je trebao ovako i onako?
Nitko. Jebiga, trebala sam i ja. I ovo i ono, i ovako, i onako. Sad mogu samo imati muda i živjeti s odlukama koje sam donijela. Da se baš uvijek volim zbog njih, pa i ne. Uostalom, još uvijek imam planove. Velike planove :zubo:

E i da samoj sebi odgovorim na prvi post (iako se rasprava malo odmakla) - mislim da ponekad pali ponašanje koje provocira iskustva koja se kose s našim fatalističkim očekivanjima. Onda iskustva modificiraju očekivanja, ili bi to barem tako trebalo funkcionirati :ne zna:
Lord Byron

Post 14 Oct 2011, 06:50

Pješčana » wrote: ja nisam govorila o tom. ja sam govorila o tom da zadovoljna osoba, sretna sobom, živi život i djeluje na ljude oko sebe svojim zadovoljstvom.
Rečenica "tek ako si sam sretan, možeš tu sreću stvarati i u drugima" znači da smatraš da je jedino sretni ljudi mogu usrećivati druge, ne samo širenjem svoje sretnosti, nego općenito.
Margarita

Post 14 Oct 2011, 07:20

Almost Rosey » wrote:
Možeš mi ovo opisat u konkretnim primjerima? Mislim da znam na što misliš ali ne bih se zalijetala.
Imam visoke ciljeve a previše sam lijena i komotna da bi ih ispunjavala. To u meni stvara nezadovoljstvo samom sobom (ili se kaže mnome?). S druge strane, okolina me sasvim dobro prihvaća takvu kakva jesam. To može biti manjak kritičnosti ili manjak zanimanja. A opet, neki od tih ljudi imaju visoke kriterije i dobro me poznaju i ipak me vole, e to mi nije jasno.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 14 Oct 2011, 07:29

Margarita » wrote: Imam visoke ciljeve a previše sam lijena i komotna da bi ih ispunjavala. To u meni stvara nezadovoljstvo samom sobom (ili se kaže mnome?). S druge strane, okolina me sasvim dobro prihvaća takvu kakva jesam. To može biti manjak kritičnosti ili manjak zanimanja. A opet, neki od tih ljudi imaju visoke kriterije i dobro me poznaju i ipak me vole, e to mi nije jasno.
pa, ili im takva nisi konkurencija ili da krenes za tim ciljevima, izgubili bi te. ovako imaju i jare i pare...i tebe, a i sebe. :ne zna: :zubo:
Margarita

Post 14 Oct 2011, 07:39

..a unda » wrote: pa, ili im takva nisi konkurencija ili da krenes za tim ciljevima, izgubili bi te. ovako imaju i jare i pare...i tebe, a i sebe. :ne zna: :zubo:
Dobro zvuči. A možda bih u tom slučaju i ja izgubila sebe.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Pješčana

Post 14 Oct 2011, 08:53

Lord Byron » wrote: Rečenica "tek ako si sam sretan, možeš tu sreću stvarati i u drugima" znači da smatraš da je jedino sretni ljudi mogu usrećivati druge, ne samo širenjem svoje sretnosti, nego općenito.
...da, na način na koji sam objasnila. uostalom, sumnjam da držiš pravo na definicuju moje rečenice.
di je problem?
loviš me na tek? ili? :ne zna:
po meni, golema je razlika u primjeru gdje si bolestan/upravo dobio otkaz i razmiškjaš o suicidu/jednostavno nezadovoljan životom i ipak voziš djecu na izlet, pa su oni sretni jer radiš što žele
i primjeru
gdje radiš što voliš/sretan si životom i uživaš u životu da je ljudima milo što te znaju i pokušavaju dobiti savjet od tebe da i oni malo poboljšaju kvalitetu života.
opet, kažem, uopće ne mislim da svi ovako gledaju
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
vrrrlet

Post 14 Oct 2011, 08:53

Margarita » wrote: Dobro zvuči. A možda bih u tom slučaju i ja izgubila sebe.
Pa možeš se izgubiti na razne načine, iako bih se složio da je pola litre rakije bolja opcija.

Glede teme, ja sebe puno volim. :cerek: Pa tko ne bi volia čovika koji ti kupuje španjulete, alkohol, drogu, oružje i žene?
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Serenità

Post 14 Oct 2011, 09:00

Meni se čini da se najviše volim kad se pretjerano ne doživljavam. To bi značilo da ne dramim u vezi svakog i najmanjeg izbora kao životno (ma šta životno, svjetski! :zubo: ) bitnog.
Onda imam više snage i za druge, a kad nekome drugom pomognem, razveselim ga, budem si :cerek:
Ovaj rezon je na razini petogodišnjaka :rofl:
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 14 Oct 2011, 09:00

Margarita » wrote: Dobro zvuči. A možda bih u tom slučaju i ja izgubila sebe.
ne znam kako zvuci. mozda bi u tom slucaju i nasla sebe, ko ce ga znat? :ne zna:
Lord Byron

Post 14 Oct 2011, 09:08

Uopće te ne lovim. :confused:

Napisala si rečenicu, napisao sam da se s njom ne slažem, tražila si pojašnjenje, dao sam ti pojašnjenje, onda si napisala svoje objašnjenje koje je po meni različito od početne rečenice - i to je sve. Vjerujem da i ljudi koji nisu sretni (to ne znači nužno da su nesretni - postoji i nekakvo "srednje" stanje između te dvije krajnosti) mogu itekako usrećivati druge, a da se pritom ne radi o bivanju podrškom.

Ne znam čemu mrzovolja i pasivna agresija.

Edit: koliko god zvučalo nelogično, uopće ne mislim da čovjek može dati dobar savjet samo ako je on sâm superduper sretan i ostvaren.
Gazda

Post 14 Oct 2011, 09:17

Margarita » wrote: Imam visoke ciljeve a previše sam lijena i komotna da bi ih ispunjavala. To u meni stvara nezadovoljstvo samom sobom (ili se kaže mnome?). S druge strane, okolina me sasvim dobro prihvaća takvu kakva jesam. To može biti manjak kritičnosti ili manjak zanimanja. A opet, neki od tih ljudi imaju visoke kriterije i dobro me poznaju i ipak me vole, e to mi nije jasno.
Možda si ti hiperinteligentna i onda jednostavno ne možeš imati tako niske kriterije kao neki od tih ostalih koji imaju visoke kriterije. Znat ćeš onda kad nađeš nekog jednake inteligencije i procijeniš može li dotični postići ono što sebi zadaješ kao cilj.
aisling

Post 14 Oct 2011, 09:22

Ne bi htjela da ispadne da propagiram nesreću ili bilo što slično, dakako da oni koji jesu sretni da će tu energiju širiti i da će se to osjetiti čim ta osoba uđe u sobu, al koliko takvih ljudi stvarno znate koji pršte od sreće i voljenja sebe? :cerek:

Ja se ne krećem u nekom depresivnom društvu, pa opet ne znam baš puno takvih koji na ljestvici od 1-100 sretni i vole sebe i skakuću okolo prepuni ljubavi i životnog veselja uvijek na nekoj skali od 90-100.

Više su to nekako ljudi koji imaju dobrih i loših dana, koji imaju stvari koje vole, i one koje ne vole. Koji nisu zadovoljni sa svim, možda nisu posve sretni, al nisu ni mrgudne cmoljave plačipičke i imaju itekako osobina zbog kojih ih netko voli i zbog kojih nekog usrećuju. Ne mora se raditi ni o podršci ni činjenju nekakvih konkretnih usluga ni ne znam čega, nekog mogu usrećivat baš takvi kakvi jesu. Ko i što Margarita gore kaže - vole je, a ni sama ne zna zašto, al je vole i usrećuje ih.

Koliko ljudi je voljelo nesretne osobe? Koliko ljudi je bilo sretno da budu u njihovoj blizini usprkos njihovoj tuzi?

Ovo sad polako prelazi u emo propagandu, a to mi definitivno nije cilj :D

Samo hoću reć da na papiru je sve crno bijelo, sretno i nesretno, lijevo ili desno, ali vani, ili ako baš hoćeš unutra se uvijek neke boje pomiješaju.
Happy Easter!
baja

Post 14 Oct 2011, 09:55

Almost Rosey » wrote:....no zanima me - kako se zavoli sebe?
ne znam, preambiciozno mi je reći da se volim, mogla bi se uzoholiti
ali volem život, mnogo
tolerantna sam, kako prema drugima tako i prema sebi pa tako ostavljam dovoljno prostora nesavršenostima
ne znam da li je takvo uvažavanje zapravo voljenje al' svakako čini svakodnevnicu ugodnijom :D
Lord Byron

Post 14 Oct 2011, 10:06

aisling » wrote:koliko takvih ljudi stvarno znate koji pršte od sreće i voljenja sebe? :cerek:
Povremeno naiđem na nekoga takvog. Priznajem, takvih se ljudi redovito klonim - statistika mi govori da su veliki izgledi kako se ispod vazdasretnosti i njenog širenja na bližu i dalju okolinu, krije želja i potreba za bivanjem središta svemira i preoblikovanja šire i dalje okoline prema svojem viđenju kako bi ta okolina morala izgledati. Voljenje sebe ne bi trebalo značiti i potrebu za repliciranjem toga i takvog sebe na druge.

U dvije riječi: takvi "sijači sreće" nerijetko funkcioniraju na "ne volite karanfile?" principu.
Pješčana

Post 14 Oct 2011, 10:20

Lord Byron » wrote: Uopće te ne lovim. :confused:

Napisala si rečenicu, napisao sam da se s njom ne slažem, tražila si pojašnjenje, dao sam ti pojašnjenje, onda si napisala svoje objašnjenje koje je po meni različito od početne rečenice - i to je sve. Vjerujem da i ljudi koji nisu sretni (to ne znači nužno da su nesretni - postoji i nekakvo "srednje" stanje između te dvije krajnosti) mogu itekako usrećivati druge, a da se pritom ne radi o bivanju podrškom.

Ne znam čemu mrzovolja i pasivna agresija.

Edit: koliko god zvučalo nelogično, uopće ne mislim da čovjek može dati dobar savjet samo ako je on sâm superduper sretan i ostvaren.
nisam :) (mrzovoljna i pasivna agresivna)
ja mislim da se ja i ti ne razumijemo u vokabularu( i mogu bez beda reći da možda ja krivo upotrebljavam određene fraze).
ono što ja pokušavam razdvojiti su dvije nejednake situacije. jedna je kad drugog idem učiniti sretnim /zadovoljnim jer te taj drugi to traži i uvjetuje svoju sreću time, mada ti sam zato nećeš biti sretan niti si sretan prije toga
i ono što sam pisala prije, gdje zadovoljna sretna osoba to širi.
dobar savjet može dati i osoba koja je sve krivo radila i životu, pa nastoji da netko drugi ne mora učiti iz osobnih grešaka. samo, meni dobar savjet nije isto što i sretna osoba
aisling

Post 14 Oct 2011, 10:26

Pješčana, mislim da razumijem što pokušavaš reći i u principu se slažem, samo je problem u tome što baratamo krajnostima - sretne osobe i one druge. Kad kažeš sretna osoba nekako se ne ostavlja prostora barem za neki layer koji nije posve ružičast, a sve ostalo je tako crno. Ja nekako ljude gledam kao na mješavinu svega pomalo, također radi nekog od tih sastojaka od kojih su sačinjeni mogu nekog zavoljeti i može me usrećiti usprkos onom nekom gorkom začinu koji nosi u svom temelju.
Happy Easter!
Pješčana

Post 14 Oct 2011, 10:51

da, naravno.
niti ja smatram da sretna osoba mora imati sve segmente života poredane baš onako kako to želi, da bi bila sretna. zar su moji postovi to govorili?
ne znam nikog extremno sretnog, 100%, ne znam ni što bi to značilo, jer uvijek ideš dalje i planiraš nešto novo, što nemaš ovaj tren. pa u tome i je fora, zar ne?
ne znam ni one druge, mada znam puno njih koji se vole tako predstavljati, oni kojima ništa ne ide po planu, sve je u kurcu, niš ne valja. valjda je ipslativije biti drama queen, glasniji se, više perja leti oko tebi, privlačiš pažnju. ljude koje ja znam, a da su sretni(oni to misle i ja to za njih mislim) u biti ne podižu graju time. oni su zadovoljni i više predu a manje grintaju zbog onog što im se ne ostvaruje.
blue
Asgard

Post 14 Oct 2011, 12:01

Lord Byron » wrote: S ovim se jako ne slažem. Itekako sam stvarao sreću u drugima neovisno o mojoj (ne)sretnosti.

Jednako tako, nejasna mi je sretnost kao nužna posljedic spoznavanja sama sebe - čovjek se može savršeno spoznati, ali biti nesretan onim što/koga je spoznao.

Da bi volio sebe, čovjek mora biti zadovoljan svim važnijim putovim koje je odabrao na važnijim raskrižjima. Kako idu godine i kako je raskrižja sve više, ta je zadaća sve teža.
S ovim se jako slažem :) a i sa opaskom o "sijačima sreće" :top:

A o vagi, kako da pretegne na samozadovoljnu stranu - to su roditelji trebali usaditi u dijete, i žao mi je čitati i vidjeti oko sebe koliko ih ima koji su tu važnu stvar propustili napraviti :flop: Mislim da je voljenje sebe usko povezano sa samopouzdanjem, a kako to steći u odrasloj dobi - nisam sigurna - analizom, savladavanjem zadataka, postavljanjem realnih ciljeva (manjih, dokučivih ciljeva, ne odmah osvajanje Himalaje) i dosizanjem do istih :misli:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 14 Oct 2011, 12:02

Margarita » wrote: Uvijek sam se čudila odakle ljudima razlozi zbog kojih me vole. Ja ih ne nalazim.
To i mene jako kopka. Zašto, čemu?

Pri tome, zahvaljujući nekim nevesilim iskustvima, moram se jako boriti protiv predrasude "ionako nije riječ o meni, nego što od mene može dobiti / izmusti".
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 794 times
Been thanked: 1512 times
Post 14 Oct 2011, 12:09

Volim se. Imao sam dobrih izbora, imao sam loših izbora. I imat ću dobrih izbora, imat ću loših izbora. Sve je to život.

Mislim da sam naučio živjeti sâm sa sobom. Griješit ću, ali nastojat ću da toga bude što manje, i da ne griješim na istome mjestu. Što sam dosad zajebao, pošteno sam platio. Uvijek je tako.

Da, siguran sam da se volim.
Potpisi su za budale.
harpy

Post 14 Oct 2011, 12:43

Napravila sam u životu milijun gluposti, manje ili više tragičnih grešaka, u nekima ustrajem i dalje, ali "stalno radim na sebi" :zubo:
Svejedno, baš sam si simpatična i svi me vole i baš je to krasno.
Idem si kupit kitu ljiljana.
  • Information