ok, osim sto je iskoristio priliku (i to kakvu samo prliku..mrtvu priliku), pozvao ljude na bavljenje algebrom i pobunu protiv zlocinackog rezima (garant je to bila neka univerzalna alegorija koja nema veze s trenutnom politickom vlasti u hrvatskoj i nema veze s rusenjem ove danas vlade), ingenij je uspio rec i ovo..
"Konspirativna i javna destrukcija legalizirana je i sustavna" kao i "razaranje ustanova, tih nosivih stupova zdravog društva, među kojima su brak i obitelj", naglasio je biskup Pozaić, dodajući kako se "umjesto zdravog odgoja nameće ideologija pranja mozga, zatupljivanje savjesti, prezir roditelja i njihovih prava".
e, sad, meni je zanimljivo ovo u vezi zdravlja, stupova, odgoja i higijene, a o zatupljivanju da i ne govorim.
dakle, uspio je pozaic rec da..ne znam..zlocinacki rezim ili nije bitno vec tko, nije uopce bitno..pere mozgove i time se , valjda, sam stavlja potpuno na onu drugu stranu, kao neka valjda protuteza.
koja protuteza? jel onda kaptol..sta radi.. sporkaje, prlja mozgove, ako ih neki drugi ciste?
na koliko se uopce pere mozak? na 60? jel ide predpranje? centrifuga?
a opet, ono, dobiskup hoce spretno iskoristit svoj nauk i zvanje i oruzje upereno u njega, okrenut protiv razuma i to zdravog.
mislim, ono, cekam samo kad ce neko s tih sluzbenih ngo oltara optuzit neke da su religiozni. ili ne znam, mogu zamislit pozaica kako, dize desnu pesnicu i optuzuje druge..klerofasisti, jedni!
o kakvoj to mentalnoj higijeni pozaic prica? meni ustvari opce nije jasno sto je on rekao. imam dojam da je rekao nesto sifrirano,a d aonaj koji zna o cemu se radi, razumjet ce.
sta je dakle, pozaic rekao, pls objasnite mi..