Tea Tree » wrote:Možda Niko ima ipsilonicu.
Osim toga, što ne bi i jednog i drugog iskoristila? Dvaput je dvaput.
I čekaju te one kutije za mene. Ja sam odlučila iskoristiti tvoju mladost i ljepotu.
Moje su prošle.

Pa dobro, reći ćemo mi u menzi da nam treba jedan obrok za babu.
Karl Jozef wrote:
A da, ali recimo računalo bi stavilo, zeko peko, zeko reko, zeko uteko,...

Znači uvijeti za rimu su sljedeći...
1. dva sloga
2. zadnji u potpunosti isti
E, ovoga,...

a kako znaš što je slog.
I opet on... Jesam ti lijepo rekla: mani se računalne analize poezije. Nisu to jedini uvjeti za rimu, zaboga. Uvjeti su "glasovno podudaranje". To može biti jedan slog, pet slogova i koješta drugo.
Neću ti odgovarati na pitanje što je slog. Neću, života mi.

Probaj blejati bez samoglasnika, paš vidit šta je slog. U pizdu materinu. Slog je najmanji izgovorljiv glasovni odsječak. Dakle, ono što ima samoglasnik. Aj sad bleji: a, be, ce, de i tako dalje. Jel uz svaki suglasnik imaš jedan samoglasnik? Imaš, jel tako. Aj sad bleji: a, b, c, d i tako dalje. Tu kao nemaš samoglasnik, a? E imaš. Imaš šva (guglaj šta je šva). Odnosno, nemereš izgovoriti ništa bez kakvog-takvog samoglasnika. E pa slog je ono šta ima najmanje jedan samoglasnik ili nešto što služi kao samoglasnik, tipa šva, slogotvorno r i l (kao u riječima crv, prst, bicikl itd.).
I sad ti meni reci za koji krasni kurac tebe to zanima? Da, može se raditi nekakva analiza već postojećih podudaranja, ali zaboravi da ćeš mi tim metodama napisati sonet.