Zato jer nemam što jest u zadnje vrijeme.Zekoslawa » wrote:Ma teško je to naučiti dok ne moraš, jednostavno ne kužiš relacije. Pa se onda tri puta zajebeš, ali četvrti ti dosadi, pa malo-pomalo naučiš... Uostalom, zašto bi ti učila bolje raspolagati sirotinjom, radi uči kako da zaradiš.
Fiskalna neodgovornost
-
visekratni klon
-
visekratni klon
Pa ne mogu zaradit dok ne diplomiram. Mislim, razmišljal asam o tome, ali nema smisla da se sad upuštam u to kad mi je učenje ionako tlaka, kurca bi učila uz posao. A tih par mj moram nekako preživjeti. Bit će vremena i za rad.Zekoslawa » wrote:Pa opet: radije gledaj kako da zaradiš. To nikad nije naodmet.
Ja ne vjerujem u to da se ne može naučiti ili da je teško naučiti dok se ne mora.
Mislim da je to jednostavno u čovjeku. Recimo brat i ja, nebo i zemlja glede fiskalne odgovornosti. Recimo ja ne zarađujem, on da. On od mene žica tu i tamo. To je mislim neka karakterna crta, da se netko želi pokrit s onime što ima. 
-
visekratni klon
Jesam ja igdje rekla da mi se ne žuri? Majko mila.Zekoslawa » wrote:Onda požuri diplomirat, za poka miloga. Kako ti se može ne žuriti diplomirati kad znaš da ti je diploma jedino rješenje za to sranje?
Al dobro, vratimo se FO problematici.
Odišeš žurbom, šta je je.visekratni klon » wrote:
Jesam ja igdje rekla da mi se ne žuri? Majko mila.Planiram to završiti uskoro, ne zajebavam s.e.
Ja se priključujem klubu fiskalno neodgovornih
Kao i ex, imam ogromne potrebe. Meni sve na svijetu treba, svugdje moram ići, sve moram posjedovati. I sve mi brzo dosadi, na žalost. Nemam potrebu za skupim stvarima nego za puno novih stvari. Radije bih svaki dan u mjesecu dobivala jednu novu jeftinu majicu, nego samo jednom skupu.
Isto vrijedi i za putovanja. Ne volim trošiti na skupe hotele i na avionske karte kad mogu puno više zemalja obići putujući vlakom i spavajući u hostelima.
Mene veseli i kupovati hranu u Konzumu, alat, lopate za vrt... bilo što, samo nek se kupuje.
Moji roditelji su uvijek pristojno zarađivali i bili fiskalno odgovorni. Gladna sam bila samo kad sam bila na dijeti. I nisam nikad bila željna nečega. Ako bi smatrali da su neke moje želje nerealne, odvratili bi mi pažnju pa bih zaboravila.
Uopće mi nije jasno kako sam ispala takav hrčak i ovisnica o kupovanju
Znam zaraditi, sumnjam da ću ikada biti gladna, račune plaćam na vrijeme, ne moram posuđivati novce ni od koga na kraju mjeseca... za sad mi ide ok. Ali treba mi veća plaća da mogu kupiti još mnogo stvari
i otputovati u Kongo iduće ljeto:zubo:
Kao i ex, imam ogromne potrebe. Meni sve na svijetu treba, svugdje moram ići, sve moram posjedovati. I sve mi brzo dosadi, na žalost. Nemam potrebu za skupim stvarima nego za puno novih stvari. Radije bih svaki dan u mjesecu dobivala jednu novu jeftinu majicu, nego samo jednom skupu.
Isto vrijedi i za putovanja. Ne volim trošiti na skupe hotele i na avionske karte kad mogu puno više zemalja obići putujući vlakom i spavajući u hostelima.
Mene veseli i kupovati hranu u Konzumu, alat, lopate za vrt... bilo što, samo nek se kupuje.
Moji roditelji su uvijek pristojno zarađivali i bili fiskalno odgovorni. Gladna sam bila samo kad sam bila na dijeti. I nisam nikad bila željna nečega. Ako bi smatrali da su neke moje želje nerealne, odvratili bi mi pažnju pa bih zaboravila.
Uopće mi nije jasno kako sam ispala takav hrčak i ovisnica o kupovanju
Znam zaraditi, sumnjam da ću ikada biti gladna, račune plaćam na vrijeme, ne moram posuđivati novce ni od koga na kraju mjeseca... za sad mi ide ok. Ali treba mi veća plaća da mogu kupiti još mnogo stvari
i otputovati u Kongo iduće ljeto:zubo:
Desire makes slaves out of kings.
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Višekratna, mislila sam na to da je bolje ako tuđe trošiš. Jebga, dok god nije došlo dotle da svoje zarađeno raspičkaš il da od tog ne možeš živit, dobro je.
Piši popise i kupuj samo ono što je na njima. Vodi računa da na popisu prvo bude hrana (režije, kolko berem, ne plaćaš ti?), sve ostalo dolazi na red nakon nje. Ako već radiš tjedne nabavke, odma podijeli novce na 5 djelova. Nema barkanja u sljedeći dio bez odricanja. Daklem, neš kupit štajaznam šampon ako si prethodni tjedan kupila neplanirane kekse. Uvedi pravilo da maznut moš samo iz sljedećeg tjedna, nikad iz još ponekog.
Raspojasat se moš jednoć mjesečno, u ona zadnja dva do tri dana u kojima trošiš lovu za cijeli tjedan.
Piši popise i kupuj samo ono što je na njima. Vodi računa da na popisu prvo bude hrana (režije, kolko berem, ne plaćaš ti?), sve ostalo dolazi na red nakon nje. Ako već radiš tjedne nabavke, odma podijeli novce na 5 djelova. Nema barkanja u sljedeći dio bez odricanja. Daklem, neš kupit štajaznam šampon ako si prethodni tjedan kupila neplanirane kekse. Uvedi pravilo da maznut moš samo iz sljedećeg tjedna, nikad iz još ponekog.
Raspojasat se moš jednoć mjesečno, u ona zadnja dva do tri dana u kojima trošiš lovu za cijeli tjedan.
-
visekratni klon
Hvala ti na savjetima.nina williams » wrote:Višekratna, mislila sam na to da je bolje ako tuđe trošiš. Jebga, dok god nije došlo dotle da svoje zarađeno raspičkaš il da od tog ne možeš živit, dobro je.
Kad se dovedem u red, javim rezultate.
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Aj, sretno.
I nemoj se uplašit kad za koji mjesec počneš radit i spizdiš plaću u par dana. Prve se plaće vaik spizde dok veliš keks.
I nemoj se uplašit kad za koji mjesec počneš radit i spizdiš plaću u par dana. Prve se plaće vaik spizde dok veliš keks.
-
visekratni klon
Primljeno na znanje.nina williams » wrote:Aj, sretno.
![]()
Pa da, prestani se mazit i ugadjat si nego se drzi plana i proracuna.
Asketskog, po mogucnosti.
Za svaku stvar koju uzmes u ruku u ducanu zapitaj se ( moze i naglas, sta ima veze sto ce mislit oni oko tebe
Da li mi stvarno treba?
Ili samo zelim?
Mogu li bez toga?
I tako jos jedno desetak pitanja. Za svaku stvar. Kod trece bi ti trebalo dopizdit i onda odes ne kupivsi nista.
-
visekratni klon
Racionalna kupnja. Mogu to.Bara huda » wrote:
Pa da, prestani se mazit i ugadjat si nego se drzi plana i proracuna.
Asketskog, po mogucnosti.
Za svaku stvar koju uzmes u ruku u ducanu zapitaj se ( moze i naglas, sta ima veze sto ce mislit oni oko tebe) treba li mi to?
Da li mi stvarno treba?
Ili samo zelim?
Mogu li bez toga?
I tako jos jedno desetak pitanja. Za svaku stvar. Kod trece bi ti trebalo dopizdit i onda odes ne kupivsi nista.
Naravno da mozes.
Ako nista drugo, kad potrosis pineze prije vremena bit ces jako racionalna.
A na sto nepotrebno spizdis novce?
Keksi, cokolada, krizaljke?
-
visekratni klon
Plus DM.Bara huda » wrote: Naravno da mozes.
Ako nista drugo, kad potrosis pineze prije vremena bit ces jako racionalna.![]()
A na sto nepotrebno spizdis novce?
Keksi, cokolada, krizaljke?
Ovako i ja mislim.Karl Jozef wrote:Ja ne vjerujem u to da se ne može naučiti ili da je teško naučiti dok se ne mora.Mislim da je to jednostavno u čovjeku. Recimo brat i ja, nebo i zemlja glede fiskalne odgovornosti. Recimo ja ne zarađujem, on da. On od mene žica tu i tamo. To je mislim neka karakterna crta, da se netko želi pokrit s onime što ima.
A jel ti brat mladji ili stariji?
Karl Jozef wrote: Mlađi.
Pa ne pitam zbog sebe
Nego sam samo htjela potvrdit da smo mi mladji razmazene bestije
I jos ako te horoskop nece, gotovo ti je..
Nego, jel ozenjen?
I? Oce bit sta?Starfish wrote:mlađi. već sam se raspitivala.
-
- Information
-